6 Mart Cuma Yayını Tarifleri

6 Mart Cuma Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF : ŞEKERLİ ÇİKOLATALI KURABİYE

2 KUTU RENKLİ DRAJE

80 GR BİTTER ÇİKOLATA

100 GR TEREYAĞI

1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER

1,5 2 SU BARDAĞI KADAR UN

1 TATLI KAŞIĞI VANİLYA 

1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU

1 TUTAM TUZ 

1 TATLI KAŞIĞI KAKAO 

 

HAZIRLANIŞI:

ŞEKER VE YUMURTAYI MİKSERDE İYİCE ÇIRPIN.TEREYAĞINI OCAKTA ERİTİN ERİYEN TEREYAĞINI OCAKTAN ALIN VE DOĞRADIGINIZ ÇIKOLATALARI IÇERİSİNDE ERİTİN. OCAKTAN ALDIĞINIZ YAĞI MİKSERDE KABARAN YUMURTANIN İÇERİSİNE YAVAŞ YAVAŞ İLAVE UN, KAKAO, VANİLYA, KABARTMA TOZU VE TUZU BİR KABA ELEYİN VE ÇİKOLATA KARIŞIMINA SPATULA İLE YEDİRİN, HOMOJEN BİR HAMUR ELDE EDİN. HAMURUNUZU TOP TOP YUVARLAYIP 170 DERECE FIRINDA HAFİF MATLAŞANA KADAR FIRINDAN ALIN VE RENKLİ DRAJELERİ RESİMDEKİ GİBİ ÜZERİNE BASTIRIN VE TEKRAR FIRINA ATIP GÜZELCE PİŞİRİN. 

NOT: HAMURLARINIZI NE ÇOK NE DE AZ PİŞİRİN. ORTA KIVAMDA İKEN RENKLİ DRAJELERİ YERLEŞTİRİN.

 

BUSE ÖZLEM YARAMIŞ ISPANAKLI KEK

 

 

2 YUMURTA 

1,5 SU BARDAĞI ŞEKER 

2 SU BARDAĞI UN 

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLİN

YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ 

300 GRAM ISPANAK 

1 ÇAY BARDAĞI SÜT

KREMA İÇİN;

1 YUMURTA AKI

YARIM SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

3 ÇORBA KAŞIĞI SU

1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA 

1 FİSKE TUZ

2 KAŞIK NİŞASTA

 

KEK YAPILIŞI;

ISPANAĞI HAŞLIYORUZ SUYUNU SIKIP RONDODAN GEÇİRİYORUZYUMURTA VE ŞEKER AYRI BİR KASEDE ÇIRPIYORUZ SIVIYAĞ EKLEYİP BİRAZ DAHA KARIŞTIRIYORUZ DAHA SONRA UN KABARTMA TOZU VE VANİLYA  EKLİYORUZ. ÇIRPIYORUZ VE SON OLARAK ISPANAKLARI EKLİYORUZ. FIRINDA 170 D DE 40- 50 DK PİŞİRİYORUZ.

 

KREMA HAZIRLANIŞI:

ŞEKERİ SU İLE KARIŞTIRIP OCAKTA KAYNATIYORUZ. KOYU BİR ŞURUP HALİNE GETİRİYORUZ.YUMURTA AKINI TUZ İLE ÇIRPIYORUZ VE ŞURUBUMUZU EKLİYORUZ VE 3 DK KARIŞTIRIP VANİLYAYI EKLİYORUZ.

 

CANAN NUR AKMAZ ISPANAKLI PEYNİRLİ MUFFİN

 

 

1 SU BARDAĞI SÜT İLE YOĞURT KARIŞIMI 

4 TANE YUMURTA 

100 GR TEREYAĞI VE SIVIYAĞ (TOPLAMLARI BİR SU BARDAĞINDAN 2 PARMAK AZ OLACAK)

1 KASE LABNE PEYNİRİ (200 GR KADAR)

2 KASE İNCE KIYILMIŞ ISPANAK

1 TATLI KAŞIĞI TUZ 

1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER 

1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES KURUSU (ROBOTTAN ÇEKİLMİŞ)

1.5 PAKET KABARTMA TOZU 

2 ŞU BARDAĞI UN 

1 ÇAY BARDAĞI PUL BİBER 

SUSAM 

ÇÖREK OTU 

1 ADET DOMATES 

5 6 ADET ÇERİ DOMATES 

RANCH SOS TARİFİ;

YARIM SU BARDAĞI MAYONEZ 

YARIM SU BARDAĞI YOĞURT (SUSUZ YERİNDEN)

1/4 SU BARDAĞI SOĞAN (İNCE DOĞRANMIŞ)

1 YEMEK KAŞIĞI TAZE NANE VE FESLEĞEN (İNCE DOĞRANMIŞ)

1 ÇAY KAŞIĞI UCUYLA SARIMSAK TOZU 

1 DİŞ SARIMSAK 

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ, KARABİBER 

 

MUFFİN YAPILIŞI 

KARIŞTIRMA KABINA YUMURTALARI ALIN İÇERİSİNE TOZ ŞEKER VE TUZU İLAVE EDİP MİKSERLE ÇIRPIN . GERİYE KALAN SIVI MALZEMELERİ VE YOĞURT İLE SÜT KARISIMİNİ DA İLAVE EDİP YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRIN . PUL BİBER İLE KURU DOMATESİ İLAVE EDİN KARİSTİRİN.  2 PK KABARTMA TOZU VE 2 SU BARDAĞI UNU ELEYEREK KARIŞTIRIN. SON OLARAK İSPANAKLARİ EKLEYİP SON KEZ KARIŞTIRIN .KAĞIT MUFFİN KALİPLARİNA BİR KAŞIK KEK KARIŞIMI 1 KAŞIK LABNE 1 KAŞIK KEK KARIŞIMI KOYARAK ÜZERİNE SUSAM ÇÖREK OTU SERPİP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 170 DERECEDE PİŞİRİN .

 

RANCH SOS YAPILIŞI 

TÜM MALZEMELERİ ÇIRPMA TELİ İLE KARIŞTIRIP DOLAPTA SOGUTUN. 

GEREKLİ MALZEMELER 

ŞEFFAF MUFFİN KAĞIDI 

MUFFİN KALIBI ( TEPSİSİ)

 

İHSAN ARI ISPANAKLI SÜT DİLİMİ

 

 

4 YUMURTA

4 KAHVE FİNCANI TOZ ŞEKER

4,5 KAHVE FİNCANI UN

10 GR KABARTMA TOZU

5-10 GR VANİLYA

300 GR ISPANAK

KREMASI İÇİN

0.5 LİTRE SÜT 

1 TANE YUMURTA

3 KAHVE FİNCANI

3 KAHVE FİNCANI TOZ ŞEKER 

3 KAHVE FİNCANI UN

1 PAKET LABNE PEYNİRİ

ÜZERİ İÇİN 

60 GR SÜTLÜ ÇİKOLATA

 

YAPILIŞI;

ISPANAKLARİ YIKAYIP, SUYUNU SALIP ÇEKENE KADAR SOTELEYELİM. ISPANAKLARI SICAK SICAK ROBOTTAN GEÇİRELİM. BİR KABA YUMURTALARI VE TOZ ŞEKERİ KOYUP; KÖPÜRENE KADAR ÇIRPALIM. ÜZERİNE ELEDİĞİMİZ UNU, KABARTMA TOZUNU VE VANİLYAYİ İLAVE EDİP TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRALIM. SONRA SOĞUMUŞ ISPANAK PÜRESİNİ İLAVE EDİP KARIŞTIRALIM. HAZIRLADIĞIMIZ HARCI BÜYÜK BOY FIRIN TEPSİSİNE DÖKÜP EŞİT OLACAK ŞEKİLDE YAYALIM. ÖNCEDEN ISİTILMIŞ 150 DERECEDE 15 - 20 DAKİKA PİŞİRİP SOĞUMAYA BIRAKALIM. SOĞUYAN KEKİ DİKDÖRTGEN ŞEKİLDE KESELİM. BİR PARÇA KEKİN ÜZERİNE KREMADAN SÜRÜP ÜZERİNE BAŞKA BİR KEKİ KAPATALIM.

 

KREMASI İÇİN;

UN, ŞEKER, SÜT VE YUMURTA KARIŞTIRIN. KOYULAŞINCAYA KADAR KARIŞTIRARAK PİŞİRİN. OCAĞI KAPATIN. SONRA LABNE PEYNİRİNİ EKLEYİN VE TELLE ÇIRPARAK PÜTÜRSÜZ OLMASINI SAĞLAYIN. ISPANAKLI SÜT DİLİMLERİNİN ÜZERİNİ ERİTİLMİŞ ÇİKOLATA İLE SÜSLEYİP SERVİS YAPIN.

 

İLYAS VEKİLOV ISPANAKLI RULO PAY

 

 

500 GR MİLFÖY

2 ADET SARIMSAK

100 GR BEYAZ PEYNİR

100 GR KAŞAR

2 ADET YUMURTA 

SUSAM

HAŞHAŞ

TUZ

MUSKAT

KARABİBER

MAYDANOZ

 

HAZIRLANIŞI:

BİR TENCEREYE ZEYTİNYAĞI KOYULUR, İÇİNE KESİLMİŞ SARIMSAK ATILIR, 1-2 DK BOYUNCA PİŞİRİLİR, SONRA ALINIR. SARIMSAK İÇİN KULLANDIĞIMIZ ZEYTİNYAĞI İÇİNE KÜÇÜK KESİLMİŞ ISPANAK KOYULUR. YAKLAŞIK 2 DK BOYUNCA PİŞİRİLİR. ATEŞTEN ALINIR. SÜZGEÇTEN ISPANAĞIN VERDİĞİ SIVI GEÇİRİLİR. ISPANAK ELLE SIKILIR. BİR KASEYE ISPANAK, 1 YUMURTA VE PEYNİRLER KOYULUR, KARIŞTIRILIR, TUZ, MUSKAT VE BİBER İLAVE EDİLİR. MİLFÖYLERİ 4 EŞİT PARÇAYA KESİLİR, ÜZERİNE ISPANAK DOLGUSU KOYULUR. MİLFÖY RÜLO ŞEKLİNDE KATLANIR, SPİRAL HALİNDE BİRLEŞTİRİLİR. ÜZERİNE, YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR, SUSAM VE HAŞHAŞLA SÜSLENİR. 180 DERECELİK FIRINDA 20-25 DK BOYUNCA PİŞİRİLİR. SOĞUTULUR. SERVİS EDİLİR.

 

KAAN HOŞGÖR ISPANAKLI KİŞ

 

 

TABAN İÇİN MALZEMELER; 

400 GR UN 

200 GR TEREYAĞI

1 DOLU TUTAM TUZ

2 ADET YUMURTA 

YARIM ÇAY BARDAĞI SOĞUK SU 

İÇ HARÇ İÇİN MALZEMELER; 

1 KG ISPANAK 

100 GR KREMA 

2 ORTA BOY SOĞAN 

250 GR AZ TUZLU LOR PEYNİRİ 

250 GR CHEDDAR PEYNİRİ 

2 ADET HAVUÇ (RENDE) 

3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI 

1 TUTAM DENİZ TUZU 

20 GR TANE DEĞİRMEN KARABİBER 

20 GR TANE DEĞİRMEN BEYAZBİBER 

20 GR TANE DEĞİRMEN RENKLİ BİBER 

ARAC VE GERECLER; TART KALİBİ,STREC FİLM,YAGLİ KAGİT,MERDANE,HAVAN 

NOT: TART KALIBINI 50 GR TEREYAĞI İLE İYİCE YAĞLAYIN. FIRINI 180 DERECEDE ÖNCEDEN 

ISITIN VE TEPSİYİ FIRINA YERLEŞTİRİN. 

 

YAPILIŞI;

KİŞ HAMURU İÇİN;UN, TEREYAĞI VE TUZU ELİNİZLE UFALAYARAK KUM HALİNE GETİRİN. ARDINDAN YUMURTA VE SUYU EKLEYEREK HAMUR KIVAMI ALINCAYA KADAR YOĞURUN.

 

İÇ HARÇ İÇİN;

ISPANAKLARI KÜÇÜK DOĞRAYIN. BİR TAVAYA ZEYTİNYAĞI EKLEYİN VE SIRASIYLA HAVUÇ, SOĞAN, HAVANDA DÖVÜLMÜŞ SARIMSAK VE DE EN SON ISPANAĞI SOTELEYİN, DİRİLİKLERİ GİTSİN AMA ÇOK YUMUŞAMASIN. KENARA ALIN VE ILITIN. AYRI BİR KASEDE KREMA, LOR PEYNİRİ, DENİZ TUZU, KARABİBER, RENKLİBİBERİ KARIŞTIRIN. ILINAN SEBZELERİNİZİ İÇERSİNE EKLEYİP HARMANLAYIN VE DE TATLANDIRIN. SONRASINDA HAMURU AÇMAK İÇİN ALTINA ÇİFT KAT BİRBİRİNE YAPIŞIK STREÇ FİLMİN ÜZERİNE HAMURU YERLEŞTİRİP ONUN ÜZERİNE TEKRAR ÇİFT KAT STREÇ FİLMİ EKLEYİN. MERDANE YARDIMIYLA ETRAFLICA HAMURU AÇIN. TART KALIBININ BOYUTU KADAR AÇTIKTAN SONRA İÇİNE TERS BİR ŞEKİLDE KOYUN. TABANIN HER TARAFINA ÇATALLA İZ VERİN. DEVAMINDA YAĞLI KAĞIT SERİP ÜZERİNE 1 KG NOHUT EKLEYİP FIRINDA KÖR PİŞİRME YÖNTEMİ UYGULAYIN. 15-20 DK PİŞİRİN. YAĞLI KAĞIT VE KURU BAKLİYATI ÇIKARIP 5-10 DK DAHA FIRINA ATIN. FIRINDAN ÇIKAN TART KALIBINIZIN İÇERSİNE İÇ HARCI DÖKÜP ÜZERİNE CHEDDAR PEYNİRİNİ BOLCA RENDELEYİN. 180 DERECEDE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 35-40 DK PİŞİRİN, DİLİMLEYEREK SERVİS EDİN.

 

SİNEM NADRİ FIRINDA PEYNİRLİ ISPANAK

 

 

MALZEMELER; (30 CM. YUVARLAK TEPSİ İÇİN)

1 KİLO ISPANAK

1 KÜÇÜK KALIP BEYAZ PEYNİR (YAKLAŞIK 300 GRAM)

5 YEMEK KAŞIĞI UN

1 PAKET KABARTMA TOZU

3 ADET YUMURTA

1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI

TUZ

 

ÜZERİ İÇİN;

1,5 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİR

10 TANE ÇERİ DOMATES

 

HAZIRLANIŞI;

ISPANAKLARI AYIKLAYIP, DOĞRAYIN.İYİCE YIKAYARAK ÇAMUR VE TOPRAĞINDAN ARINDIRIN.YIKANAN ISPANAKLARI SÜZGECE ALIN, ISPANAKLARIN ÜZERİNE 1 ÇAYDANLIK DOLUSU (YADA SU ISITICI) KAYNAR SU DÖKÜN.BU İŞLEM HEM ISPANAĞIN DİRİLİĞİNİ ALACAK, HEMDE KALDIYSA SON KUMLARINI DÖKECEKTİR.ISPANAKLARI ELİNİZLE SIKARAK FAZLA SUYUNU SIKIN, KARIŞTIRMA KABINA ALIN.İÇİNE UFALANMIŞ BEYAZ PEYNİRİ, UNU, KABARTMA TOZUNU, YUMURTAYI, ZEYTİNYAĞINI, TUZUNU EKLEYİN.

 

NOT;

BEYAZ PEYNİRİN TUZ ORANINI DİKKATE ALARAK TUZ EKLEYİN.İSTERSENİZ KARABİBER VE KIRMIZI PUL BİBER DE EKLEYEBİLİRSİNİZ.BÜTÜN MALZEMEYİ İYİCE KARIŞTIRIN. TEPSİYİ YAĞLAYIP, ÇOK AZ UNLAYIN.İÇİNE HAZIRLADIĞINIZ ISPANAKLI KARIŞIMI DÖKÜP, ÜZERİNİ DÜZLEŞTİRİN. RENDELENMİS KASAR İLEKAPLAYİNSON OLARAK KAŞARIN ÜZERİNE İNCE DİLİMLEDİĞİNİZ DOMATESLERİ DİZİN.ÖNCEDEN ISITILMIŞ ORTA HARARETTE Kİ (180 DERECE) FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN. PİŞTİKTEN SONRA RAHAT DİLİMLEYEBİLMEK İÇİN 10 DAKİKA DİNLENDİRİN.İSTERSENİZ KARE, İSTERSENİZ ÜÇGEN DİLİMLER HALİNDE KESEREK SICAK OLARAK SERVİS YAPIN.

 

 

MUHAMMED TAHA ERKAN ISPANAKLI SUFLE

 

200 GR ÇİĞ ISPANAK

34 GRAM TEREYAĞI

42 GR UN

430 GR SÜT

52 GRAM PARMESAN PEYNİRİ

8 YUMURTA BEYAZI

 

YAPILIŞI: 

YAĞ İLE UNU KAVURUP SÜTÜ EKLİYORUZ VE SOĞUTUYORUZ. YUMURTA AKLARINI KÖPÜK OLANA KADAR ÇIRPIYORUZ. SOĞUTTUĞUMUZ BEŞAMELE YUMURTA AKLARININ YARISINI EKLEYİP ISPANAKLARLA BİRLİKTE KARIŞTIRIYORUZ. GERİ KALAN YUMURTA AKINI EKLEYİP YAVAŞÇA KARIŞTIRIYORUZ. SUFLE KAPLARINA ¾ ORANINDA EKLİYORUZ VE 180 DERECEDE 10 DK PİŞİRİYORUZ. ÜZERİNE RENDELENMİŞ PARMESAN SERPEREK SERVİS EDİYORUZ.

 

 

ZAHİDE ÇETİN ISPANAK YATAĞINDA ET SOTE

 

 

450 GR KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ DANA KUZU ETİ

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

TUZ

KEKİK

ISPANAK BEĞENDİSİ İÇİN;

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

3 YEMEK KAŞIĞI UN 

3 SU BARDAĞI SÜT

TUZ

KARABİBER

MUSKAT

300 GR ISPANAK 

100 GR KAŞAR PEYNİR 

YARIM DEMET DEREOTU

 

YAPILIŞI;

TEREYAĞINI VE DOĞRANMIŞ ETLERİ SUYUNU ÇEKİP YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİN. GEREKİRSE SU EKLEYİN.

 

BEĞENDİ İÇİN;

TEREYAĞI VE UNU KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVURUN. DAHA SONRA YAVAŞ YAVAŞ SÜTÜ EKLEYİP MUSKAT RENDESİ İLE TATLANDIRIN. KOYULAŞMAYA BAŞLAYINCA DA ISPANAKLARI VE DEREOTUNU İNCE İNCE KIYIP TUZ VE KARABİBERİ EKLEYİP 1-2 KERE KARIŞTIRIP OCAKTAN ALIN.

 

ISPANAK RULO 

500 GR ISPANAK

2 YEMEK KAŞIĞI UN (30 GR)

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI (30 GR)

4 YUMURTA SARISI

4 YUMURTA BEYAZI

1 MUSKAT

1 ADET LİMON KABUĞU

TUZ 

KARABİBER

1 YEMEK KAŞIĞI RENDE PARMESAN 

İÇ HARÇ İÇİN;

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

250 GR KÜLTÜR MANTARI

YARIM BAĞ MAYDANOZ

TUZ 

KARABİBER

150 GR LABNE PEYNİRİ

 

 

 

 

 

 

 

Güncelleme: 09/03/2015 14:44:40
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.