6 Mayıs Çarşamba Tarifleri

6 Mayıs Çarşamba Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

CEVİZLİ YUFKA MANTISI

MALZEMELER:

 

1 ADET YUFKA 

150 GR KIYMA

1 ADET SOĞAN 

1 ADET SARIMSAK

YARIM SU BARDAĞI ÇEKİLMİŞ CEVİZ

BİR TUTAM MAYDANOZ

KARABİBER 

PUL BİBER 

NANE 

TUZ

SOS:

1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

1 SU BARDAĞI SU

SIVI YAĞ

ÜZERİ İÇİN:

3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

1 DİŞ SARIMSAK

TUZ

KIZGIN TEREYAĞINDA PUL BİBER NANE

YAPILIŞI:

SARIMSAK VE SOĞANI İNCECİK DOĞRUYORUZ VE HAFİF SIVI YAĞINDA DİRİLİĞİNİ ALIYORUZ.

KIYMAMIZI, CEVİZİ VE BAHARATLARI İLAVE EDİP GÜZELCE KAVURMAYA DEVAM EDİYORUZ.

YUFKAMIZI ORTADAN İKİYE YARIM DAİRE ŞEKLİNDE KATLIYORUZ. HARCIMIZDAN UÇ KISMINA 

KOYUP RULO ŞEKLİNDE SARIYORUZ.

3-4 CM KALINLIĞINDA PARÇALAR KESİP GÜVECİMİZE SIK ŞEKİLDE YERLEŞTİRİYORUZ

SALÇAMIZI YAĞDA KAVURUYORUZ VE SUYU İLAVE EDİP OCAKTAN ALIYORUZ.

GÜVECE YERLEŞTİRDİĞİMİZ YUFKALARIN ÜZERİNE FIRÇA İLE SOSTAN SÜRÜP BİRAZ DA 

YUFKALARIN ARALARINI AÇARAK KAŞIK YARDIMI İLE SOSLUYORUZ. 210 DERECE FIRINDA 

PİŞİRİYORUZ.

SARIMSAĞI HAVANDA GÜZELCE DÖVÜYORUZ VE HAFİF TUZ İLE YOĞURDA İLAVE EDİP İYİCE 

KARIŞTIRIYORUZ. 

FIRINDAN ÇIKAN VE HAFİF SOĞUTTUĞUMUZ YUFKALARIN ÜZERİNE YOĞURDU YETERİ KADAR 

DÖKÜP EN ÜSTÜNE TEREYAĞINI DÖKÜYORUZ VE SERVİS EDİYORUZ.

 

 

ŞURA KARACA

ELMALI TURTA

 

1 KG ELMA 

2 ÇORBA KAŞIĞI TARÇIN

1 SU BARDAĞI ESMER ŞEKER

1 SU BARDAĞI DOĞRANMIŞ FİLE BADEM

1 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI

1 YUMURTA

1 LİMON

2 SU BARDAĞI UN 

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ 

YARIM ÇAY KASIGI KABARTMA TOZU

YARIM BARDAK TEREYAĞI 

YARIM BARDAK MARGARİN 

2 KAŞIK ŞEKER 

5-6 KASIK SOĞUK SU

YAPILIŞI:

UN, YAĞLAR, TUZ VE ŞEKER ROBOTTA YAĞ KALMAYANA KADAR ÇEKİLİR. SU EKLENİR, 1 KEZ 

DAHA ÇEKİLİR. STREÇ FİLME ALINIR, HAMUR BİRLEŞTİRİLİR. BUZLUKTA 10 DK BEKLETİLİR, 

2’YE AYRILIR. İKİ YAĞLI KAĞIT ARASINDA AÇILIR. BİRİ TABANA YERLEŞTİRİLİR. ELMALAR 

TARÇIN, LİMON VE ŞEKERLE PİŞİRİLİR, SOĞUTULUR. TABANIN ÜZERİNE DÖKÜLÜR. DİĞER 

HAMUR ÜZERİNE KAPATILIR. YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR. FİLE BADEM EKLENİR. 200 

DERECEDE 50 DK PİŞİRİLİR.

 

 

ÖZGE UYSALER

ÇİLEKLİ KAFES TURTA 

 

200 GRAM ODA SICAKLIĞINDA TEREYAĞI

100 GRAM PUDRA ŞEKERI

1 YUMURTA BEYAZI

1 LIMON KABUĞU RENDESİ

60 GRAM BADEM UNU

1 TUTAM TUZ

300 GRAM UN

MALZEMELER YOĞRULACAK KIVAMA GELENE KADAR KARIŞTIRILIR.

PASTACI KREMASI:

1 BARDAK SÜT

YARIM VANİLYA ÇUBUĞU

3 YUMURTA SARISI

3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

2 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

PASTACI KREMASI İÇİN SÜT ISITILIR. VANİLYA TOHUMLARI İLE KAYNATILIR. 3 

YUMURTANIN SARISI, NİŞASTA VE ŞEKER ÇIRPILIR. ISITILAN SÜT YUMURTALI 

KARIŞIMA ÇIRPILARAK EKLENİR. TEKRAR OCAĞA ALINIR, KAYNATILIR. 2 KAŞIK 

TEREYAĞININ ÜZERİNE DÖKÜLÜR, KARIŞTIRILIR, SOĞUMAYA BIRAKILIR.

20-25 ADET ÇİLEK

3 YEMEK KAŞIĞI KAYISI MARMELATI

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 YEMEK KAŞIĞI ESMER ŞEKER

2 KAŞIK GRANÜL KAHVE

1 AVUÇ YABAN MERSİNİ

1 BARDAK KREMA

100 GRAM MASCARPONE

1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

ÇİLEKLER İNCE İNCE DİLİMLENİR. TEREYAĞI VE ŞEKERLE PİŞİRİLİR. TURTA 

MERDANEYLE İNCE AÇILIR, KALIBA YERLEŞTİRİLİR. ÖNCE KÖR PİŞİRME, DAHA SONRA 

NORMAL PİŞİRME YAPILIR. TOPLAMDA 20 DAKİKAYA YAKIN PİŞİRLİR. SOĞUYUNCA 

PASTACI KREMASI DÖKÜLÜR. ÇİLEKLER DİZİLİR.

KALAN TURTA HAMURUNDAN KAFES ŞEKLİ VERİLİR. 180 DERECEDE 12 DK PİŞİRİLİR. 

TURTALARIN ÜZERİNE YERLEŞTİRİLİR.

 

 

OKAN KARADENİZ

FIRINDA KAPALI TURTA

 

6 ADET ARMUT

2 SU BARDAĞI UN

4 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

2/3 SU BARDAĞI TOZŞEKER

½ ÇAY BARDAĞI SU

1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

½ SU BARDAĞI ANANAS SUYU

2 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ

2 YEMEK KAŞIĞI TOZ TARÇIN

TUZ

150 GR TOZ BADEM

50 GR FİLE BADEM

200 GR KREMA

2 YUMURTA

100 GR ŞEKER

YAPILIŞI:

TEREYAĞINI UN İLE BİRLİKTE BİR YOĞURMA KALIBINA ALIN. İÇERİSİNE YUMURTA SARISI, İRİ 

TANELİ TOZ ŞEKER, TOZ TARÇIN, TUZ VE SUYU EKLEYİP YOĞURUN. HAMURA ÇÖREK ŞEKLİ 

VERİN VE 30 DAKİKA BUZDOLABINDA BEKLETİN.

TAVAYA İRİ TANELİ TOZ ŞEKER, TEREYAĞI, DOĞRANMIŞ ARMUTU AKTARIP 5 DAKİKA KADAR 

PİŞİRİN. DAHA SONRA ANANAS SUYUNU İLAVE EDİP SUYUNU ÇEKTİRİN VE SOĞUTUN.

BUZDOLABINDA DİNLENDİRDİĞİNİZ HAMURDAN 2 ADET HAMUR AÇIN. OVAL KEK KALIBINA 

İLK HAMURU YERLEŞTİRİN. HAMURUN İÇERİSİNE ARMUTLU KARIŞIMI DOLDURUN VE 

ÜZERİNE AÇTIĞINIZ İKİNCİ HAMURU YERLEŞTİRİN. HAMURUN KENARLARINI İYİCE KAPATIN.

200 C DE PİŞİRİN. 100 GR ŞEKERLE YUMURTA AKINI ÇIRPIN, KREMAYI ÇIRPIN VE 

KÖPÜRTTÜKTEN SONRA BİRBİRİNE KARIŞTIRIN VE TOZ BADEMİ EKLEYİN. FIRINDAN ÇIKAN 

TARTIN ÜZERİNE 1 KAŞIK KOYUN, ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİP SERVİS EDİN.

 

 

ALP MEHMET SIY

İNCİRLİ KESTANELİ CEVİZLİ TURTA

 

MALZEMELER

3,5 SU BARDAĞI UN

200 GR TEREYAĞI

1 YUMURTA 

YARIM ÇAY KAŞIĞI TUZ 

YARIM SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

İÇ DOLGU MALZEMELERİ 

250 GR KURU İNCİR (BÜYÜK BOY)

100 GR KESTANE ŞEKERİ

1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ İÇİ

100 GR TAZE KAYMAK 

YARIM SU BARDAĞI KREMA

1 SU BARDAĞI SÜT 

TOZ TARÇIN ÇAY KAŞIĞI UCU İLE 

1 YUMURTA (SARISI KULLANILACAK ÜSTÜNE SÜRMEK İÇİN) 

HAMUR İÇİN 1 YUMURTA

1 ÇAY BARDAĞI FİLE BADEM 

NOT: 500 GR KADAR NOHUT VE YAĞLI KAĞIT 

TART HAMUR YAPILIŞI:

UN, TUZ VE PUDRA ŞEKERİ HARMANLANIR. KÜP DOĞRANMIŞ TEREYAĞI İLE YOĞRULURKEN 

İÇİNE 1 ADET YUMURTA KIRILIP KIVAMLI BİR HAMUR ELDE EDERİZ.

HAMURU STREÇ İÇİNDE YOĞURUP ÜSTÜNE YİNE STREÇ KOYUP MERDANE İLE BÖYLE AÇARIZ 

HAMURDAN ÜST KAPAK İÇİN HAMUR AYIRIRIZ.

KALAN HAMURU KALIBA KENARI YÜKSEK OLACAK ŞEKİLDE YAYARIZ. 

ÜSTÜNE YAĞLI KAĞIT KOYARIZ VE ONUN ÜSTÜNE NOHUT KOYARAK FIRINA VERİRİZ. DİĞER 

ÜST KAPAK İÇİN AYRILAN HAMURU DOLAPTA STREÇLE SAKLARIZ. 

 

İÇ DOLGU MALZEME HAZIRLANIŞI: 

İNCİRLERİN ÇÖPLERİ ALINIR SÜT İLE ISITILARAK YUMUŞATILIR. 

KESTANE ŞEKERİ İLE KREMA RONDODA MACUN KIVAMINDA ÇEKİLİR.

YUMUŞAYAN İNCİRLER MİNİK MİNİK DOĞRANIR. 

DÖVÜLMÜŞ CEVİZ EKLENİR. 

ÇAY KAŞIĞI UCU İLE TARÇIN DA KONUR. 

TÜM MALZEMELER BİRLEŞTİRİLİR. 

 

EN SON TAZE KAYMAK İLAVE EDİLİP BİRBİRİNE KARIŞMASI SAĞLANIR. 

İÇ DOLGU KIVAMI KOYU OLURSA İNCİRİ YUMUŞATTIĞIMIZ SÜT İLAVE EDİLİR. 

HAZIRLANAN MALZEME GÜZELCE PİŞEN TURTA HAMURUNA EŞİT ŞEKİLDE YAYILIR 

VE BEKLERKEN BİZ ÜST KAPAĞI YAPARIZ.

 

 

ÜST KAPAK HAZIRLANIŞI:

ALP MEHMET SIY

DOLAPTAKİ STREÇ İÇİNDEKİ HAMUR, MERDANE YARDIMI İLE KALIBIN ÜST BÜYÜKLÜĞÜNDE 

AÇILIR. ÜSTÜNE ŞEKİLLER VERİLİR BEN YAPRAK ŞEKLİ AÇIP ÖYLE YAPTIM (İÇİ HAVA ALARAK 

PİŞSİN DİYE). GÜZELCE DOLGUNUN ÜSTÜNE YERLEŞTİRİLİR. 

KENARLARI YUMURTA AKI İLE YAPIŞTIRILIR TÜM KENARA FİLE BADEM YAPIŞTIRILARAK 

KONULUR. ÜST KAPAĞA YUMURTA SARISI SÜRÜP 170 DERECE FIRINDA ÜSTÜ KIZARINCA 

ÇIKARILIR.

 

 

İHSAN ARI

İHSANCIL ÇİLEKLİ TURTA

 

300 GR MARGARİN

3 SU BARDAĞI UN

1 SU BARDAĞI ŞEKER

2 YEMEK KAŞIĞI ÇEKİLMİŞ FINDIK

1 YUMURTA

200 GR ÇİLEK

200 GR ÇİLEK REÇELİ

200 GR PORTAKAL REÇELİ

ÜZERİ İÇİN 

PUDRA ŞEKERİ

2 PAKET JELİBON

YAPILIŞI

MARGARİNİ, YUMURTAYI VE ŞEKERİ ELLE İYİCE KARIŞTIRIN.

UNU VE FINDIĞI YAVAŞ YAVAŞ MARGARİNE EKLEYEREK, YOĞURUN.

HAMURUN 4/3 ÜNÜ YAĞLADIĞINIZ TURTA KABINA ELLERİNİZ YAYIN.

ÜSTÜNE REÇELİ SÜRÜN VE DİLİMLEDİĞİNİZ ÇİLEKLERİN BİR KISMINI EKLEYİN.

KALAN HAMURLA ŞERİTLER YAPARAK TURTANIN ÜSTÜNÜ KAFES ŞEKLİNDE SÜSLEYİN 

AYIRDIĞINIZ ÇİLEKLERİ ÜZERİNE SERPİN.

175 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 45-50 DAKİKA PİŞİRİN.

FIRINDAN ÇIKARTINCA PUDRA ŞEKERİNİ SERPİN VE JELİBONLARI KOYUN.

 

 

GÖRKEM DOĞAN

FRAMBUAZLI KAPALI TART 

 

TART HAMURU 

UN 400 GRAM 

TEREYAĞI 200 GRAM

PUDRA ŞEKERİ 150 GRAM 

YUMURTA 2 ADET 

KABARTMA TOZU 15  GRAM 

BADEM UNLU DOLGU 

1 SU BARDAĞI BADEM UNU 

1 YUMURTA

1/2 SU BARDAĞI ŞEKER 

3 ÇORBA KASIĞI TEREYAĞI 

BİR ÇİMDİK TUZ 

DONMUŞ FRAMBUAZ

YAPILIŞI

BÜTÜN MALEMEZELERİ MİKSERLE İLE KARIŞTIRIN 

YAPILIŞI: 

UN VE TEREYAĞINI AVUÇ İÇLERİNİZLE KUM HALİNE GETİRİN. İÇİNE YUMURTA KABARTMA 

TOZU VE ŞEKERİ EKLEYİN. HAMUR HALİNE GETİRİN VE DİNLENDİRİN. DİNLENEN HAMURU İKİ 

YAĞLI KAĞIT ARASINDA UYGULANACAK KALIBIN BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇIN. KALIBIN İÇİNE 

DÖŞEYİN. BADEM UNLU DOLGUYU HAMURUN İÇİNE YAYIN. ÜZERİNE FRAMBUAZLARI 

DÖŞEYİN.1 KAŞIK TOZ ŞEKER SERPİN. KALAN TART HAMURUNDAN ŞERİTLER KESİN VE TART 

HAMURUNUN ÜSTÜNÜ KAPATIN. 180 C FIRINDA 40 45 DAKİKA PİŞİRİN.

 

 

BERKER BAŞMANAV

ORMAN MEYVELİ TURTA

 

HAMUR İÇİN:

 400 GR UN 

 BİR ÇAY KAŞIĞI TUZ

 180 GR KÜP KÜP DOĞRANMIŞ SOĞUK TEREYAĞI

 2 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ

 BİR ADET İRİ YUMURTA SARISI

 60 ML SOĞUK SU

           MEYVELİ HARÇ:

 300 GR YABAN MERSİNİ

 300 GR BÖĞÜRTLEN 

 300 GR AHUDUDU

 70 GR TOZ ŞEKER

 3 YEMEK KAŞIĞI UN 

 BİR TATLI KAŞIĞI TARÇIN

 BİR ÇAY KAŞIĞI MUSKAT RENDESİ

 2 TATLI KAŞIĞI LİMON KABUĞU

 BİR ADET YUMURTA (ÇIRPILMIŞ)

 BİR TATLI KAŞIĞI ESMER ŞEKER

 BİR ADET YUMURTA

YAPILIŞ;

UN ,TUZ VE TEREYAĞI MUTFAK ROBOTUNA ALINIR UFALANMIŞ EKMEK 

GÖRÜNTÜSÜ ALANA DEK ROBOT DURAKLATILARAK ÇALIŞTIRILIR VE ÜZERİNE 

PUDRA ŞEKERİ İLAVE EDİLİR, YUMURTA SARISI VE SU AZAR AZAR UNLU KARIŞIMA 

EKLENİR VE YOĞURULUR. 3 MM KALINLIĞINDA AÇILIR 23 CM ÇAPINDA PAY 

KALIBININ TABANINA HAMURUN YARISI SERİLİR. FIRIN 200 DERECEDE ISITILIR. 

MEYVELERİ, ŞEKERİ, UNU,TARÇIN, MUSKAT RENDESİ VE LİMON KABUĞUNU BİR 

KABIN İÇERİSİNDE KARIŞTIRIN , KALIBIN İÇERİSİNE DÖKÜ VE KALAN HAMUR İLE 

ÜSTÜNÜ KAPATIN. ÜZERİNE BİRKAÇ DELİK AÇIN ÇIRPILMIŞ YUMURTAYI SÜRÜN, 

40 DK PİŞİRİN.

SOSU İÇİN 3 YUMURTA SARISI VE 120 GR ŞEKER KREMA KIVAMI ALANA DEK 

ÇIRPILIR. KAYANAYAN 300 GR ÇİĞ KREMA YAVAŞÇA EKLENİR, AFİYET OLSUN.

 

 

Güncelleme: 07/05/2015 14:28:51
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.