6 Nisan pazartesi Tarifleri

6 Nisan pazartesi Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

ÇİKOLATA DOLGULU KALP MİLFÖY

MALZEMELER

5 ADET MİLFÖY

200 GR KREMA

100 GR BİTTER ÇİKOLATA

100 GR SÜTLÜ ÇİKOLATA

50 GR HİNDİSTAN CEVİZİ

1 ADET MUZ

1 ADET YUMURTA BEYAZI

SÜSLEMEK İÇİN:

2 ADET ÇİLEK

1 YEMEK KAŞIĞI DAMLA BEYAZ ÇİKOLATA

1 YEMEK KAŞIĞI FİLE ANTEP FISTIĞI

YAPILIŞI:

HER BİR MİLFÖYDEN 2 ADET BÜYÜK KALP KALIP İLE KESİN.

3 TANESİNİ KENARIYA AYIRIN VE DİĞER KALPLERİN ORTASINI KÜÇÜK KALP İLE ÇIKARTIN

TABAN YAPTIĞINIZ MİLFÖYE YUMURTA BEYAZI SÜRÜN VE 2 ADET ORTASINI ÇIKARTTIĞINIZ 

MİLFÖYDEN TABAN MİLFÖYÜN ÜZERİNE KOYUN HER MİLFÖYE YAPIŞMASI İÇİN FIRÇA İLE 

YUMURTA BEYAZI SÜRÜN TEPSİYE ALIN VE 200 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.

KREMAYI KAYNATIN VE OCAKTAN ALIN 

BİTTER ÇİKOLATAYI KREMANIN İÇİNE ATIP İYİCE KARIŞTIRIN

HİNDİSTAN CEVİZİ VE KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRADIĞINIZ MUZU ÇİKOLATANIN İÇİNE ATIP 

KARIŞTIRIN BUZLUĞA KALDIRIN.

PİŞEN MİLFÖYLERİNİZİN ORTASINI HAFİF PARMAĞINIZLA BASTIRIN

SOĞUTTUĞUNUZ ÇİKOLATA DOLGUSU İLE İÇLERİNİ DOLDURUN ÜZERİNİ RESİMDEKİ GİBİ 

SÜSLEYİN VE SERVİS EDİN.

 

 

ÜNAL TUTUCU FIRINDA KÜŞLEME

4 ADET KUZU BONFİLE FİLETO (SIRTTAN YAĞSIZ VE SİNİRSİZ)

SOS:

1 YEMEK KAŞIĞI PUL BİBER

2 ADET KIRMIZI BIBER

2 DAL TAZE KEKİK

2 YEMEK KAŞIĞI YOGURT

2 ADET DOMATES

2 YEMEK KAŞIĞI SIZMA YAĞ

2 DAL TARHUN OTU

ÇEYREK LİMON

LAVAŞ:

1 ADET YUMURTA

1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT

UN, SU, TUZ

LİMONU ETLERİNİZE HAFİFÇE SÜRÜN. MALZEMELERİ KARIŞTIRIP SOSU HAZIRLAYINCA 

ROBOTTAN GEÇİRİN VE ETİNİZE SÜRÜN. EN AZ 10 DK BEKLETİN. DÖKÜM TAVADA 

MÜHÜRLEYİN. ÜZERİNE ALÜMİNYUM FOLYO KAPLAYIP 45 DK 200 DERECEDE PİŞİRİN.

LAVAŞ İÇİN TÜM MALZEMELERİ YOĞURUN, MERDANEYLE AÇIN, TAVADA PİŞİRİN.

 

 

TAHSİN KÜÇÜK İTALYAN USULU FIRINDA BARBUN  

MALZEMELER; 

1 KİLO İRİ BARBUN  

1 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI 

10 ADET ARPACIK SOĞAN  

10 DİŞ SARIMSAK 

2 YEMEK KAŞIĞI KARABİBER 

3 YEMEK KAŞIĞI TUZ 

1 YEMEK KAŞIĞI KEKİK 

1 YEMEK KAŞIĞI BİBERİYE 

5 ADET PATATES  

YAPILIŞI; 

BARBUNLAR TEMİZLENİR DİKDÖRTGEN BORCAM ZEYTİNYAĞI İLE YAĞLANIR. ÜZERİNE 

BARBUNLAR KONULUR. ÜZERİ VE İÇİ KARABİBER VE TUZLANIR. ARPACIK SOĞANLAR VE 

SARIMSAKLAR SOYULUP BALIKLARA EŞLİK EDEREK PİŞERLER. 180 DERECELİK FIRINDA 40- 45 

DAKİKA PİŞER. O ARADA FIRINA PATATESLER YIKANIP GİRER. ONLAR DA BİR GÜZEL PİŞER 

SONRA SUNUMA HAZIR, AFİYET OLSUN.

 

 

SENEM ÖZKANTAR TORTİNO

MALZEMELER VE YAPILIŞI 

250 GR TEREYAĞI 

250 GR BİTTER ÇİKOLATA

5 YUMURTA 

5 YUMURTA SARISI 

125 GR ŞEKER (ÜÇÜ İYİCE ÇIRPILACAK) 

65 GR UN (YUMURTALARA EKLENECEK) 

 

50 GR ODA SICAKLIĞINDA TEREYAĞI

NANELİ DONDURMA

YULAFLI BİSKÜVİ

PUDRA ŞEKERİ

ANTEP FISTIĞI 

VANİLYA SOS İÇİN;

150 GR YUMURTA SARISI

100 GR ŞEKER

BUNLAR BEMBEYAZ OLANA KADAR KARIŞTIRILACAK. 

350 GR SÜT

50 GR KREMA

BUNLARI 80 DERECEYE GELENE KADAR KAYNATIN. SONRA TAHTA KAŞIKLA SOĞUTARAK 

KARIŞTIRIN. EN SON İKİ ADET VANİLYA ÇUBUĞU KOYUP DOLABA KALDIRIN. 

TEREYAĞI KARIŞIMINA YUMURTA KARIŞIMINI EKLEYİP KARIŞTIRIN. UNU EKLEYİP KARIŞTIRIN 

VE POŞETE DÖKÜN. ODA SICAKLIĞININDAKİ YAĞI KALIPLARA SÜRÜN, UNLAYIN VE FAZLA 

UNU DÖKÜN. POŞETTEKİ TORTİNOYU KALIPLARA BOŞALTIN. 180 DERECEDE 7-9 DK PİŞİRİN.

DONDURMA, BİSKÜVİ VE FISTIKLA SÜSLEYİP SERVİS EDİN.

 

 

SALİH SADIKOĞLU

MALZEMELER :

1 KG DÖVÜLMEMİŞ KUZU PİRZOLA

3­4 ADET DOMATES

5­6 ADET SİVRİ BİBER

100 GR KUYRUK YAĞI

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

6­7 DİŞ SARIMSAK

KIRMIZI BİBER, KARABİBER, TUZ, KEKİK

2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI VE BİBER SALÇASI .

HAZIRLANIŞI :

GÜVEÇ KABININ İÇİNE DÖVÜLMEMİŞ PİRZOLALARI DİZİNİZ. ETLERİN ÜZERİNE DOMATES, İRİ ŞEKİLDE DOĞRANMIŞ SİVRİ BİBER VE

SARIMSAKLARI DİZİNİZ. SALÇA VE BAHARATLARI KARIŞTIRARAK SULANDIRINIZ. KARIŞIMLARI ETLERİN ÜZERİNE DÖKÜNÜZ. EN

ÜSTÜNE İNCE DOĞRANMIS KUYRUK YAĞLARINI ZAR ŞEKLİNDE DİLİMLEYİP ETLERİN ÜZERİNE YAYINIZ. 200 DERECEDE 20 DK

PİŞİRİNİZ.

İÇ PİLAV :

MALZEMELER :

2 SU BARDAĞI BALDO PİRİNÇ

1 ADET SOĞAN

2 YEMEK KAŞIĞI ÇAM FISTIĞI

2 YEMEK KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ

50 GR TEREYAĞI

YENİBAHAR, TARÇIN, TUZ, NANE, KARABİBER, PUL BİBER

HAZIRLANIŞI:

TEREYAĞI ERİYİNCE FISTIKLAR ATILIR. ARDINDAN SOĞANLAR ATILIR, SOTELENİR VE PİRİNÇ DE ATILARAK KAVRULUR. SUDA

BEKLEMİŞ KUŞ ÜZÜMLERİ KONARAK BAHARATLAR İLAVE EDİLİR VE SUYU DA EKLENİP KISIK ATEŞTE PİŞİRİLİR.

EKMEK :

2 SU BARDAĞI UN

SU

TUZ, ŞEKER

40 GR MAYA

HAZIRLANIŞI:

TÜM MALZEMELER YOĞRULUR VE HAMUR KIVAMA GELDİKTEN SONRA 10 DK TAVADA PİŞİRİLİR.

AYRAN :

2 SU BARDAĞI YOĞURT

1 SU BARDAĞI KREMA

TUZ

 

 

MELİKE KÜL YALANCI SU BÖREĞİ

1 SU BARDAĞI SU

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

1 TATLI KAŞIĞI ÜZÜM SİRKESİ

3 ADET YUMURTA

BOL MİKTARDA TEREYAĞI VE SIVI YAĞ

BEYAZ PEYNİR

YAPILIŞI;

SERT BİR HAMUR OLANA KADAR HAMUR YOĞRULUR VE 16 EŞİT PARÇAYA BÖLÜNÜR. DAHA 

SONRA 8’ER PARÇA HALİNDE İKİYE AYRILIR. BEZELER YEMEK TABAĞI KADAR AÇILIR, ARASINA 

SICAK YAĞ SÜRÜLÜR. 8 HAMUR TAMAMLANINCA BOL YAĞLI TEPSİYE HAMUR YAYILIR, 

ARASINA PEYNİR KOYULUR. DİĞER AÇILAN 8’Lİ PARÇA ÜZERİNE KAPATILIR. ÜZERİNE BOL YAĞ 

SÜRÜLÜP FIRINA ATILIR. ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİNCE FIRINDAN ÇIKARILIR. ÜZERİNE 3 

BARDAK SOĞUK SU DÖKÜLÜR. TEKRAR FIRINA KONUR VE SUYUNU ÇEKİNCE FIRINDAN 

ÇIKARILIR. BAŞKA BİR TEPSİYE TERS ÇEVRİLİR. 1-2 DK FIRINDA BEKLETİLİR VE SERVİSE HAZIR.

 

 

GÜLTEN KOÇ PATLICAN MUSAKKA

2 ADET BOSTAN PATLICAN

1 DİŞ SARIMSAK

1 TUTAM TUZ

200 GR BONFİLE

3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 ADET SOĞAN

2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

YARIM SU BARDAĞI SU

YARIM DEMET MAYDANOZ

1 TUTAM KİMYON

1 TUTAM KARABİBER

1 TUTAM TARÇIN

1 DOMATES

1 ADET SİVRİ BİBER

YAPILIŞI

BOSTAN PATLICANIN KABUKLARINI PİJAMA ŞEKLİNDE SOYUN. PATLICANI DÖRT DİLİME 

BÖLÜN. PATLICAN DİLİMLERİNİN ÜZERİNE BIÇAK YARDIMIYLA KARELER OLUŞTURACAK 

ŞEKİLDE ÇİZİKLER ATIN. BİR DİŞ SARIMSAĞIN KABUKLARINI SOYUP İKİYE BÖLÜN VE 

PATLICANLARA BU SARIMSAKLA MASAJ YAPIN. BU YÖNTEMLE PATLICAN SARIMSAK 

AROMASINI EMECEKTİR. PATLICANIN KARARMASINI ÖNLEMEK, ACILIĞINI ALMAK İÇİN HER 

BİR PATLICAN DİLİMİNİ TUZ İLE OVUN. BU İŞLEMİ HER İKİ YÜZÜNE DE YAPIN. PATLICANLARIN 

ÜZERİNE BİR BEZ KAPATARAK 30 DAKİKA BUZDOLABINDA DİNLENDİRDİKTEN SONRA 

DURULAYIN. PARÇA BONFİLEYİ İNCECİK DİLİMLER HALİNDE KESİN. DİLİMLERİ ÖNCE 

ŞERİTLERE SONRA KÜPLERE BÖLÜN. TEREYAĞINI TAVAYA KOYUN, ERİTİN. SOĞANI KÜP KÜP 

DOĞRAYIN. ERİYEN TEREYAĞINDA ETİ KAVURUN. İÇİNE SOĞANI EKLEYİP KARIŞTIRMAYA 

DEVAM EDİN. DOMATES SALÇASINI İLAVE EDİN VE İYİCE KARIŞTIRARAK YEDİRİN. OCAĞIN 

ALTINI KISIN VE SALÇAYI PİŞMEYE BIRAKIN. MAYDANOZLARI İNCE İNCE DOĞRAYIN VE ETE 

EKLEYİP KARIŞTIRIN. ET SUYUNU DA İLAVE EDİN.

BİRER TUTAM KİMYON, KARABİBER, TUZ VE TARÇIN EKLEYİN. ALTINI KAPATIP DİNLENMEYE 

BIRAKIN.

TUZLANMIŞ PATLICANLARI SU DOLU BİR KABA BIRAKIN VE DURULAYIN. SIKARAK BİR PEÇETE 

ÜZERİNE ALIN. ÜZERİNE DE BİR PEÇETE KAPATIP SUYUNU İYİCE ALIN. AYRI BİR TAVAYA AZ 

BİR MİKTAR ZEYTİNYAĞI KOYUP PATLICANLARI YUMUŞAYIP GEVREKLEŞENE KADAR PİŞİRİN. 

DOMATESİ DÖRDE BÖLÜN VE İÇ ÇEKİRDEKLİ KISMINI ÇIKARTIN. DIŞ KISMINI KÜP KÜP 

DOĞRAYIN. SİVRİ BİBERİN UÇLARINI KESİN, DAMAR VE ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARTIN. KÜP KÜP 

DOĞRAYIN.

FIRINI 180 C'YE AYARLAYIN. FIRIN TEPSİSİNE İKİ KAT YAĞLI KAĞIT KOYUN VE PATLICANLARI 

ÜZERİNE YERLEŞTİRİN. ETLİ HARCI PATLICANLARIN ÜZERİNE PAYLAŞTIRIN. ÜZERLERİNE 

DOMATES VE BİBERİ DE KOYDUKTAN SONRA FIRINLAYIN. 15 DAKİKA KADAR PİŞİRİN. NANELİ 

YOĞURT İLE SERVİS EDİN.

 

 

GÜLŞAH ZAMBUR PATLICANLI MİDYE BOREK

HAMURU İÇİN:

1 YUMURTA

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT

1 ÇAY BARDAĞI SÜT

1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU

3-4 SU BARDAĞI UN (FAZLA DA OLABİLİR)

İÇ HARCI:

6-7 TANE PATLICAN

1 ORTA BOY SOĞAN

4-5 DİŞ SARIMSAK

2 YEŞİL BİBER

2 TANE KAPYA BİBER

1 DOMATES

KARABİBER, TUZ, KIRMIZI PUL BİBER, KİMYON, KIRMIZI TOZ BİBER

SIVI YAĞ

SALÇA

ARASINA:

BOLCA NİŞASTA

HAMURLARIN ÜZERİNE:

150-200 GR TEREYAĞI

YAPILIŞI;

DERİN BİR KABIN İÇİNE YUMURTAYI, SÜTÜ, YOĞURDU VE YAĞI EKLEYİP İYİCE KARIŞTIRIN. 

DAHA SONRA NİŞASTAYI VE KABARTMA TOZUNU DA KATIN.

UN’U AZAR AZAR ILAVE EDIP KULAK MEMESI YUMUSAKLIGINDA HAMUR YOGUR.

ÜZERİNİ FOLYO İLE KAPATIP 30 DAKİKA HAMURUNUZU DİNLENDİRİN. BU SIRADA İÇ 

HARCINIZI HAZIRLAYIN.

 PATLICAN YEMEĞİ YAPAR GİBİ KÜP KÜP DOĞRADIĞINIZ PATLICANLARI YAĞDA 

KIZARTIP KENARA KOYUN (ÇOK KÜÇÜK OLURLARSA HAMURUN İÇİNDE 

KAYBOLURLAR, ÇOK KÜÇÜK OLMAMASINA DİKKAT EDİN) 

 SOĞANI VE SARIMSAĞI TAVADA İYİCE SOTELEYİN.

 İNCE İNCE DOĞRADIĞINIZ BİBERLERİ TAVAYA İLAVE EDİN. 

 İYİCE KAVURDUKTAN SONRA SALÇAYI VE BAHARATLARI İLAVE EDİN.

 EN SON KIZARTTIĞINIZ PATLICANLARI DA TAVAYA EKLEYİP GÜZELCE KARIŞTIRIN.

 SOĞUMASI İÇİN BÜYÜK BİR TEPSİYE DÖKÜN VE KENARA KOYUN.

DİNLENEN HAMURU TEZGAHA ALIP 12 EŞİT PARÇAYA BÖLÜN.

 TEZGAHA BOLCA NİŞASTA SERPİP BAKLAVA HAMURU AÇAR GİBİ İNCECİK AÇIN 

HAMURU. 

GÜLŞAH ZAMBUR

 AÇTIĞINIZ HER YUFKANIN ÜZERİNE BOLCA ERİTTİĞİNİZ TEREYAĞINDAN SÜRÜN (BOL 

SÜRÜN YOKSA KURU OLUR)

 BÜTÜN YUFKALARI BU ŞEKİLDE YAPIP ÜST ÜSTE KOYUN.

 EN ÜST YUFKAYA DA TEREYAĞI SÜRDÜKTEN SONRA RULO YAPIN.

 RULOYU BİR PARMAK KALINLIĞINDA KESİP, ELİNİZLE BİRAZ AÇTIKTAN SONRA 

ARASINA BOLCA HAZIRLADIĞINIZ HARÇTAN KOYUP MİDYE ŞEKLİNDE KAPATIN.

 BÜTÜN PARÇALARI MİDYE ŞEKLİNDE KAPATTIKTAN SONRA 180 DERECE ÖNCEDEN 

ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.

 

 

GÖKHAN SERBESTERİK MARMELATLI ELMALI TART

MALZEMELERİ

 

HAMURU İCİN;

  1 YUMUTA

  1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

  3 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

  125 GR TEREYAĞI

  2 SU BARDAGİ UN

  1 PAKET KABARTMA TOZU

  1 PAKET VANİLYA

  1 LİMON KABUĞU RENDESİ

 ELMALI HARÇ İÇİN; 

 4 ORTA BOY ELMA

 4 YEMEK KAŞIĞI ERİK MARMELATI

 ÜZERİNE 1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

 

YAPİM ASAMASİ;

1. ELMALI TART MALZEMELERİNİ İYİCE KARIŞTIRIP YUMUŞAK HAMUR HALİNE GETİRİN. 

HAMUR ELİNİZE YAPIŞIYORSA BİRAZ DAHA UN EKLEYİN.

2. HAMURU İÇİ YAĞLANMIŞ TART KALIBINA ELİNİZLE YAYARAK YERLEŞTİRİN.

3. ELMALARIN KABUKLARINI SOYUP İNCE DOĞRAYIN. HAMURUN ÜZERİNE DİZİN.

4. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE AYARLI FIRINDA 20 DAKİKA PİŞİRİN.

FIRINDAN ÇIKARINCA ÜZERİNE MARMELAT SÜRÜP, TEKRAR FIRINA KOYUN VE 5-8 DK DAHA 

PİŞİRİN. SOĞUYUNCA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİP DİLİMLEYEREK SERVİS YAPIN.

 

 

Güncelleme: 06/04/2015 16:21:20
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.