8 Nisan Çarşamba Yayını Tarifleri

8 Nisan Çarşamba Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

TEKNİK TARİF : FİNCAN KEK

MALZEMELER:

1 YUMURTA

1 SU BARDAĞINDAN 2 PARMAK EKSİK ŞEKER

1 SU BARDAĞINDAN 1 PARMAK EKSİK UN

1 SİLME YEMEK KAŞIĞI KAKAO

1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA

YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

2 GR BEYAZ ÇİKOLATA

50 GR TOZ KREM ŞANTİ

15-20 GR SÜT

2 ADET ÇİLEK

 

YAPILIŞI:

YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPIN. SIVI YAĞ, UN, KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI İLAVE EDİN, ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.KARIŞIMDAN, 3 YEMEK KAŞIĞI KADAR KENARA AYIRIN. BEYAZ ÇİKOLATAYI BENMARİ USULÜ ERİTİN VE AYIRDIĞINIZ KARIŞIMA EKLEYİN.FAZLA OLAN KARIŞIMA KAKAOYU İLAVE EDİN VE İYİCE ÇIRPIN.FİNCANIN İÇ KÖŞELERİNE BEYAZ KARIŞIMDAN GELİŞİGÜZEL SIKIN VE İÇİNİ KAKAOLU KARIŞIM İLE YARIM CM BOŞLUK KALICAK ŞEKİLDE DOLDURUN.  170 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.FIRINDAN ÇIKTIKTAN SONRA BİRAZ SOĞUTUN. ÜZERİNİ KREM ŞANTİ  VE ÇİLEK İLE SÜSLEYİP SERVİS EDİN.

 

 

GÖKHAN SERBEST TUZDA PİLİÇ TOPKAPI 

 

6 ADET TAVUK BUT (KEMİKLERİ ÇIKARTILMIŞ DERİSİ ÜZERİNDE VE DÖVÜLMÜŞ OLACAK )

2 PAKET TURŞULUK KALIN TUZ

1 PAKET NORMAL TUZ

2 ADET YUMURTA

3 BARDAK SU

İÇ HARCI İÇİN 

2 SU BARDAGI PİRİNÇ

2 YEMEK KAŞIĞI KUZU CİĞERİ

1 KURU SOĞAN

1 YEMEK KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK

50 GR KUŞ ÜZÜMÜ 

50 GR TEREYAĞI

KARABİBER, NANE, YENİBAHAR, KÖRİ

4 DİŞ SARIMSAK

4 ADET DEFNE YAPRAĞI

TAZE BİBERİYE 

 

İÇ HARCIN YAPILIŞI: İÇ PİLAV İÇİN TENCEREYE SIVI YAĞ VE TEREYAĞI ALINIR, DOLMALIK FISTIK BİRAZ PEMBELEŞTİRİLİR. İNCE İNCE DOĞRANMIŞ KURU SOĞAN VE ÇOK KÜÇÜK DOĞRANMIŞ KUZU CİĞERİ EKLENİP KAVRULUR. PİRİNÇLER SÜZÜLÜR EKLENİR VE ARDINDAN KUŞ ÜZÜMÜ, YENİBAHAR VE TUZ EKLENİP ÜSTÜNE ÇIKMAYACAK KADAR SICAK SU EKLENİP PİŞMEYE BIRAKILIR (ÇOK PİŞMEYECEK Kİ FIRINDA DA PİŞME PAYI KALSIN LAPA OLMASIN)DİNLENDİRİLEN İÇ PİLAV SOĞUTULUR, BUTLAR DÜZ BİR ZEMİNE YAYILIR, İÇİNE HAZIRLANAN İÇ PİLAVDAN BİR MİKTAR KONULUP SARILIR (İNCE UZUN DEĞİL YUVARLAK ŞEKİLDE SARILIR) VE KÜRDANLA TUTTURULUP TEPSİYE DİZİLİR. DİĞER BUTLARA DA AYNI İŞLEM YAPILIR.

 

TUZ HARCIN YAPILIŞI 

TUZLAR DERİN BİR KABA KOYULUR ÜZERİNE YUMURTA SARILARI VE SU İLAVE EDİLEREK HARÇ HALİNE GETİRİLİRTEPSİNİN TABANINA 1PARMAK KALINLIĞINDA YAYILIR KALANIDA TAVUKLARI KAPATICAK ŞEKİLDE ÜZERİNE KOYULUR

 

YAKARAK SERVİS YAPMAK İÇİN BİR MİKTAR İSPİRTO VE ÇAKMAK GEREKLİ TUZU KIRMAK İÇİN KESKİ VE ÇEKİÇ GEREKMEKTEDİR.

 

 

GÜLŞAH ZAMBUR  KARNABAHARLI MİNİ PİZZA

MALZEMELER:

1 BÜYÜK KARNABAHAR

2 TANE YUMURTA (ÖNCE 1’İNİ KIR AZ GELİRSE İKİNCİYİ KIRABİLİRSİNİZ)

KARABİBER, KİMYON, KURU KEKİK, NANE

KAŞAR PEYNİRİ

PARMESAN

DOMATES SOS:

2 –3 BARDAK DOMATES PÜRESİ

1-2 DİŞ SARIMSAK

KURU KEKİK

ZEYTİNYAĞI

ÜZERİ İÇİN SEBZELER:

1-2 TANE SOĞAN

1 TANE KIRMIZI PAPRİKA BİBERİ

1 TANE SARI PAPRİKA BİBERİ

10 ADET MANTAR

 

YAPILISI:

KARNABAHARI TEMIZLEDİKTEN SONRA ROBOTTAN GEÇİRİN. İÇİNE KALAN DİĞER MALZEMELERİ DE İLAVE EDİP GÜZELCE KARIŞTIRIN. HAZIRLADIĞINIZ HARCI YAĞLI KAĞIT SERDİĞİNİZ TEPSİYE ORTA BOY YUVARLAKLAR OLACAK ŞEKİLDE DAĞITIN. YUVARLAKLARIN KENARLARI HAFİFÇE KALKIK OLACAK Kİ DAHA SONRA ÜZERİNE KOYACAĞINIZ MALZEMELER DOKÜLMESİN. 180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ HAFİFÇE KIZARANA KADAR PİŞİRİN. DOMATES SOSUNUN BÜTÜN MALZEMELERİNİ KARIŞTIRIP KENARA KOYUN.SEBZELERİ İNCE İNCE DOĞRAYIP TAVADA AZ BİR YAĞ İLE SOTELEYİN. SOĞANDAN BAŞLAMAYI UNUTMAYIN.FIRINDAN KARNABAHARI ÇIKARIP ÜZERİNE ÖNCE DOMATES SOS DAHA SONRA DA SEBZE KOYUP FIRINA VERİN. FIRINDAN ALMADAN ÖNCE KAŞAR PEYNİRİ İLAVE EDİP FIRININ ALTINI KAPATIN.

 

2. MEYVELİ CRUMBLE 

1 ADET ELMA

Gülsah Zambur

1 ADET ARMUT

250 GR KARIŞIK ORMAN MEYVESİ (DONDURULMUŞ) 

6 ADET ÇİLEK

150 GR TOZ ŞEKER

50 GR ESMER ŞEKER

200 GR TEREYAĞI

300 GR UN

2 TATLI KAŞIĞI TARÇIN

 

YAPILIŞI:

UNU VE TOZ ŞEKERİ DERİN BİR KAPTA KARIŞTIRIYORUZ. DAHA SONRA İÇERİSİNE SOĞUK TEREYAĞINI PARÇALAR HALİNDE EKLEYİP ELİMİZLE İYİCE TOZ OLANA KADAR UFALIYORUZ. AYRI BİR KAPTA DOĞRADIĞIMIZ ELMAYI, ARMUTU, ÇİLEĞİ, ORMAN MEYVELERİNİ, ESMER ŞEKERİ VE TARÇINI İLAVE EDİP BİR GÜZEL KARIŞTIRIYORUZ. DAHA SONRA YAĞLADIĞIMIZ BİR FIRIN KABINA BİR MİKTAR HAMUR KOYUP FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ. DAHA SONRA ÜZERİNE MEYVELERİ VE KALAN DİĞER HAMURU İLAVE EDİP 180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ.

 

 

GÜLTEN KOÇ MANTAR FİLEMİNYON

 

6 ADET BONFİLE

6 DİLİM TOST EKMEĞİ

20 ADET MANTAR

1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN

1 ADET KURU SOĞAN

1 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

6 YEMEK KAŞIĞI KREMA

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

100 GR KAŞAR PEYNİRİ

 

YAPILIŞI

TOST EKMEKLERİNİ YUVARLAK BİR KALIPLA KESİP FIRINDA İYİCE KURUTUN. MANTARLARI İNCE İNCE DOĞRAYIN. YAĞI ERİTİN.UFAK DOĞRANMIŞ SOĞANLAR İLE MANTARI KAVURUN.TUZ, KARABİBER VE SALÇAYI ATIN.ALTINI KAPATIN.KREMASINI İÇİNE ATIP KARIŞTIRIN.YAĞSIZ TEFLONDA BONFİLELERİN İKİ TARAFINI DA İKİŞER DAKİKA PİŞİREREK KENARDA BEKLETİN.FIRIN TEPSİSİNE EKMEKLERİ SIRALAYIN.ÜZERLERİNE BONFİLELERİ KOYUN.MANTARLI SOSU İLAVE EDİN. 180 DERECE FIRINDA 20 DAKİKA PİŞİRİN. ÜZERİNE KAŞAR PEYNİR RENDELEYEREK SERVİSE SUNABİLİRSİNİZ.

 

 

MELİKE KÜL KÜÇÜK GÜVEÇLERDE TAVUKLU KAŞARLI MANTAR SOTE

 

TAVUK ETİ (GÖĞÜS OLACAK)

400 GR KÜLTÜR MANTARI

ÜZERİNİ KAPATACAK KADAR KAŞAR PEYNİRİ

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

3 ORTA BOY DOMATES

KARABİBER

KIRMIZI BİBER

KEKİK

KAVRULMUŞ SUSAM

 

BİR TENCEREDE RENDELENMİŞ DOMATES KAYNATILIR.BİR BAŞKA TENCEREDE TAVUKLAR SOTELENİR. SALÇA EKLENİR, KAVURULUR, DİNLENMEYE BIRAKILIR.YIKANIP İRİCE DOĞRANMIŞ MANTARLAR WOK TAVADA ZEYTİNYAĞI İLE SOTELENİR. MANTARIN SUYU VE KOKUSU BİTTİKTEN SONRA BAHARATLARI EKLENİR.BİR KABIN İÇİNDE ÖNCE TAVUK, ÜZERİNE MANTAR, EN SON DOMATES EKLENİR KARIŞTIRILIR. KÜÇÜK GÜVEÇLERE BÖLÜŞTÜRÜLÜR. İÇİNDE SICAK SU OLAN BİR TEPSİYE OTURTULUP SICAK FIRINA VERİLİR.KARIŞIM GÜVECİN İÇİNDE KAYNAYANA KADAR FIRINDA KALIR. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA KAŞAR RENDESİ ÜZERİNE EKLENİR. KAŞAR ERİYİNCE KAVRULMUŞ SUSAM EKLENİR VE 1-2 DK SONRA FIRINDAN ÇIKARILIR.

AFİYET OLSUN

 

 

SALİH SADIKOĞLU SOMON FİLETO

 

1 KG SOMON

200 GR MAVİ HAŞHAŞ

YARIM KG MANTAR

1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ

2 ADET KIRMIZI KAPYA BİBER

YARIM DEMET ROKA

1 SU BARDAĞI AŞURELİK BUĞDAY (1 GÜN ÖNCEDEN ISLATILMIŞ)

200 ML KREMA

MANTAR

YARIM DEMET MAYDANOZ

1 ADET KIRMIZI KAPYA BİBER

KARIŞIK AKDENİZ YEŞİLLİKLERİ

200 GR TEREYAĞI

YARIM DEMET DEREOTU

10 ADET CHERRY DOMATES

 

YAPILIŞI;

SOMONLARIMIZI DERİLERİNDEN AYIRIP TUZ VE ZEYTİNYAĞI İLE MARİNEEDİYORUZ. MARİNE EDİLEN BALIKLARIMIZI, İKİ TARAFINA DA YAPIŞACAKŞEKİLDE BOL HAŞHAŞA BATIRIYORUZ VE YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE KOYUP170 DERECEDE 20 DK PİŞİRİYORUZ.BİR TENCEREDE BUĞDAYLARIMIZI İYİCE HAŞLIYORUZ. AYRI BİR TAVADA BİBER,MANTAR VE KREMAYI PİŞİRİYORUZ VE PİŞEN BUĞDAYLARI BU KARIŞIMAEKLEYİP KREMA ÇEKENE KADAR PİŞİRİYORUZ. PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNEMAYDANOZ SERPİYORUZ. SERVİS TABAĞINA BUĞDAY YATAĞINI YAYIP ÜZERİNE HAŞHAŞLA PİŞMİŞ SOMON DİLİMLERİNİ KOYUYORUZ.

 

 

SENEM ÖZKAN TARAHUDUDU KREMALI PASTA 

 

SÜNGER KEK İCİN

200 GR TUZSUZ TEREYAĞI (ODA SICAKLIĞINDA)

200 GR TOZ ŞEKER

1 TUTAM TUZ

1 ADET VANİLYA ÇUBUĞU (TOHUMLARI KULLANILACAK)

4 ORTA BOY YUMURTA

200 GR KENDİLİĞİNDEN KABARAN UN (1 PAKET YOKSA KABARTMA TOZU UN KARIŞIMI) 

KEKİN HAZIRLANIŞI

TEREYAĞI, TOZ ŞEKER, TUZ, VANİLYA TOHUMLARI KARIŞTIRMA KABINA ALINIR, SOLUK RENK 

ALANA KADAR ÇIRPILIR . 

AYRI KAPTA YUMURTALARI ÇIRPIN. SONRA YAVAŞ YAVAŞ TEREYAĞLI KARIŞIMA EKLEYİN. 

KESİLİRSE 2-3 YEMEK KAŞIĞI UN KOYUN, DÜZELİR. 

KARIŞIMA UNU ELEYEREK KOYUN HAMUR TOPARLANANA KADAR KARIŞTIRIN. 

HAMURU KALIPLARA EŞİT BÖLÜŞTÜRÜN. 

180 DERECEDE 15-20 DK PİŞİRİN. 

ŞEKER ŞURUBU İÇİN MALZEMELER

150 GR SU

150 GR TOZ ŞEKER

KEKLER PİŞERKEN ŞURUP HAZIRLANIR. TOHUMLARINI KULLANDIĞIMIZ VANİLYA ÇUBUĞU İLE 

BİRLİKTE MALZEMELERİ TENCEREYE KOYUP KAYNATIN.

ŞEKER ERİDİKTEN SONRA SOĞUMASI İÇİN KENARA ALIN. 

KEKLER PİSTİĞİNDE FIRINDAN ÇIKARIP 10 DK DİNLENMEYE ALIN. KEKLERİ TELİN ÜZERİNDE 

BEKLEMEYE ALIN Kİ SOĞUSUN. 

SOĞUDUGUNDA STREÇE SARIP DOLABA KOYUN, TOPARLANSIN.

TEREYAĞI DOLGU KREMASİ 

500 GR TEREYAĞI (TUZSUZ - ODA SICAKLIĞINDA)

250 GR PUDRA ŞEKERİ

250 GR KREMA

TUZ

10 YEMEK KAŞIĞI AHUDUDU REÇELİ

 

YAPILIŞI

TEREYAĞI, PUDRA ŞEKERİ, TUZ SOLUK RENK OLANA, KABARIK KREMA KIVAMINA GELENE KADAR ÇIRPIN. REÇELİ DE EKLEYİP İYİCE YEDİRİN.KEKLERİN KABARIK ÜST YÜZEYLERİNİ KESİN. SONRA HEPSİNİN ARASINA DOLGU KREMASININ ÜÇTE BİRİNİ SÜRÜN BÖYLECE 3 KAT PASTA ELDE EDİN. KENARLARINI VE ÜZERİNİ SIVAYARAK KAPLAYIN.AHUDUDULARLA SÜSLEYİN.

 

 

TAHSİN USULÜ ATEŞLİ MUFFİN 

 

MALZEMELER; 

170 GR UN 

25 GR NİŞASTA 

35 GR PİRİNÇ UNU 

3 ŞEKER KAŞIĞI KAHVE 

2 ÇAY KAŞIĞI KAKAO 

1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU 

YARIM ÇAY BARDAĞI KARBONAT 

2 ADET YUMURTA 

125 GR YOĞURT 

200 GR BAL 

4 YEMEK KAŞIĞI SÜT 

60 GR SÜTLÜ KUVERTÜR ÇİKOLATA 

200 GR TEREYAĞI  

200 GR TAHİN 

1 ADET PORTAKAL 

4 ADET ÇİLEK

 

YAPILIŞI; 

YUMURTAYLA BAL İYİCE ÇIRPILIR KURU MALZEMELER BİR KAPTA ISLAK MALZEMELER AYRI BİR KAPTA KARIŞTIRILIR YUMURTAYI ÇIRPTIĞIMIZ KAPTA HEPSİ YAVAŞ YAVAŞ BİRLEŞTİRİLEREK ÇIRPILIR ZATEN KIVAM ALDIKTAN SONRA MUFFİN KALIPLARINA PAYLAŞTIRILIR 180 DERECELİK FIRINDA YAKLAŞIK 20 DAKİKA PİŞİRİLİR. MERENG İÇİN; 

 

250 GR YUMURTA BEYAZI 

550 GR ŞEKER 

İKİSİ İYİCE ÇIRPILIR MERENG KIVAMINA GELİNCE SÜSLEME AŞAMASINA GEÇİLİR.

 

 

ÜNAL TUTUCU KIYMALI BÖREK

 

250 GR DANA KIYMA

4 SU BARDAĞI UN

1 YUMURTA SARISI

SU-TUZ

50 GR TEREYAĞI

50 GR PASTACI MARGARİNİ

1 KAHVE FİNCANI AYÇİÇEK YAĞI

2 ADET SİVRİ BİBER

YARIM KURU SOĞAN

YARIM KIRMIZI BİBER

MAYDANOZ

TARHUN OTU

1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER

KARABİBER

 

HAMURU KULAK MEMESİ KIVAMINDA YOĞURUN. İNCE AÇIN, YAĞLAYIN VE KATLAYARAK ŞEKİL VERİN.İÇ HARCINIZI HAZIRLAYIN, HAMURLARIN İÇİNE KOYUP KATLAYIN. ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜN VE 170 DERECEDE ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.

 

 

Güncelleme: 09/04/2015 10:24:17
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.