8 Aralık Pazartesi - Gülten Koç'un Milföy Tatlısı Tarifi

8 Aralık Pazartesi - Gülten Koç'un Milföy Tatlısı Tarifi

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

MİLFÖY TATLISI

KREMASI İÇİN:

1,5 SU BARDAĞI SÜT

1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER

1 YEMEK KAŞIĞI NIŞASTA

1 YEMEK KAŞIĞI UN

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 YUMURTA SARISI

1 PORTAKAL

SÜSLEMEK IÇIN;

200 GR FAMBUAZ

100 GR PUDRA ŞEKERI

TARÇIN

YAPILIŞI:

Milföy hamurlarını şekillerini verip yağlı kağıda diziyoruz.Önceden ısıtılmış 175 derece

fırında alt üst konumda 20 dk kadar pişiriyoruz.

Kreması için önce süt,yumurta sarısı ve şekeri çırpıyoruz.Unu ve nişastayı ekleyip bir

kaç dakika daha çıprtıktan sonra portakal kabugu rendeleyip orta ateşte

pişiriyoruz.Pişmeye yakın vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz.Ocaktan aldıktan sonra

tereyağını ekleyip mikserle pürüssüz olana kadar çırpıyoruz.Ilınmış hamurların arasına

bol miktarda krema ve meyveleri koyuyoruz.uzerlerine pudra şekeri serpip servis

ediyoruz.

Güncelleme: 25/12/2014 15:10:49
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.