VER FIRINA 1 Aralık Salı Yayını Tarifleri

VER FIRINA 1 Aralık Salı Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: MEKİK 

 

MALZEMELER:

200 GR TEREYAĞI

75 GR UN + KALIPLARI UNLAMAK İÇİN

5 GR VANİLYA

150 GR ÇİĞ BADEM 

250 GR PUDRA ŞEKERİ

½ ÇAY KAŞIĞI TUZ

4 YUMURTA BEYAZI

1 LİMON KABUĞU 

50 GR SÜTLÜ ÇİKOLATA 

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE TEREYAĞINI SOS TENCERESİNE ALIP HAFİF RENK ALANA KADAR KAYNATIN VE KENARA ALIN. BU YAĞDAN FIRÇA İLE KALIPLARINIZI YAĞLAYIN VE ÜZERLERİNE UN SERPEREK KENARA ALIN. ARDINDAN UN VE BADEMİ UN UFAK OLANA KADAR RONDODA ÇEKİN. ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ VE TUZU EKLEYİN. AYRI BİR KAPTA YUMURTA BEYAZLARINI ÇIRPIN TEREYAĞI VE LİMON RENDESİNİ EKLEYİN VE ÇIRPIN. UNLU KARIŞIMA EKLEYİN VE KARIŞTIRIN. YEMEK KAŞIĞIYLA KALIPLARA DOLDURUN VE 180 DERECEDE PİŞİRİN.

 

MEKİKLER PİŞTİKTEN SONRA DİKKATLİCE KALIPLARINDAN ÇIKARTIP SOĞUMAYA BIRAKIN. BU ARADA BENMARI USULÜ ÇİKOLATAYI ERİTİN VE RESİMDEKİ GİBİ SÜSLEYEREK SERVİS EDİN.

 

ECE ÇELİK'İN GÜVEÇTE ETLİ KURU FASULYE TARİFİ

 

 

500 GR KONSERVE KURU FASULYE

2 TANE DOMATES

2 TANE SOĞAN

1 KASE KURU BİBER

1 KASE KURU DOMATES

1 TANE TAVUK BULYON

400 GR KEMİKLİ ERKEK KOYUN ETİ

1 BARDAK BALDO PİRİNÇ

YARIM BARDAK ŞEHRİYE

KARABİBER

KİMYON

YARIM LİMON

TEREYAĞI 

ZEYTİNYAĞI 

 

KOYUN ETLERİNİ DÜDÜKLÜYE KOYUP HAŞLAYIN. SUYUNA TUZUNU ATIN. SOĞANLARI DOĞRAYIN, ZEYTİNYAĞI VE TEREYAĞI İLE KAVURUN. DOMATESLERİ RENDELEYİP KAVURMAYA BAŞLAYIN. KAVRULUNCA BAHARATLARINI EKLEYİN. SALÇAYI SULANDIRIP İÇİNE KATIN. BİR KAÇ DAMLA LİMON EKLEYİN. BU SIRADA GÜVECİ FIRINA ATIP ISITIN. FASULYELERİ EKLEYİN, PİŞEN ETLERİN SUYUNU EKLEYİN. KURU DOMATES KURU BİBERLERİ EKLEYİP GÜVEÇ KABINA ALIN. ETLERİ DE GÜVEÇİN İÇİNE KOYUN. AĞZINI KAPATIP 200 DERECEDE 15 20 DK PİŞİRİN. GÜVEÇ PİŞERKEN PİLAVINIZI HAZIRLAYIN.

 

MAHMUT HALİL'İN GÜVEÇTE KURU FASULYE TARİFİ

 

 

2 SU BARDAĞI KURU FASULYE

5 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI

2 BÜYÜK SOĞAN

2 DOMATES

2 KIRMIZİ BİBER

1 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

2 ÇAY KAŞIĞI TUZ

150 GR PASTIRMA

1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

KİMYON 

1 DAL TAZE KEKİK 

2 YEMEK KAŞIĞIUN

 

ÖNCELİKLE SOĞANLARI KÜP DOĞRAYIP BOL YAĞDA SALÇAYLA KAVURUN. İÇİNE DOĞRANMIŞ BİBERLERİ VE DOMATESİ EKLEYİP MALZEME YAPIŞMASIN DİYE 1 BARDAK SICAK SU EKLEYİP 3-4 DK PİŞİRİN VE FASULYELERİ EKLEYİN. 1-2 KERE DÖNDÜRDÜKTEN SONRA FASULYENİN ÜZERİNİ İKİ PARMAK GEÇECEK ŞEKİLDE SU EKLEYİN. (BU AŞAMADA UN VE PASTIRMAYI DA EKLEYİN) TUZ, KARABİBER VE TAZE KEKİKLE KİMYONU DA EKLEYİN VE 1-2 TAŞIM KAYNADIKTAN SONRA ISINMIŞ GÜVECE DOLDURUP ÜZERİNE 2 KAT FOLYO SARIP 20 DK FIRINDA PİŞİRİN.

 

MELİKE KÜL'ÜN ANNEANNE KURU FASULYESİ TARİFİ

 

 

MALZEMELER

1 KUTU HAŞLANMIŞ FASULYE

1 ADET SOĞAN

1-2 ADET YEŞİL SİVRİ BİBER (TATLI)

1 ADET KAPYA BİBER

1-2 ADET DOMATES

TUZ

1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

PUL BİBER

TATLI KIRMIZI TOZ BİBER

KARABİBER

KİMYON

1 ÇK ŞEKER

1 ÇK SİRKE

TEREYAĞI

SIVI YAĞ

BİRKAÇ DİLİM ÇEMENLİ PASTIRMA

 

YAPILIŞI

200 DERECE ISITILMIŞ FIRININ EN ALTINA GÜVECİMİZİ KOYUYORUZ ISINMASI İÇİN VE MUTLAKA SICAK SU BULUNDURUYORUZ ELİMİZİN ALTINDA… SOĞANLARIMIZI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIP AZ SIVI YAĞ İLE KAVURUYORUZ, SOĞANLAR KAVRULURKEN ÖNCE KAYPA BİBERLERİMİZİ SONRA YEŞİL BİBERLERİMİZİ DOĞRAYIP (BÜYÜKLÜĞÜNÜ İSTEDİĞİNİZ GİBİ SEÇEBİLİRSİNİZ)  EKLİYORUZ BİBERLERİMİZ SOTELENDİĞİNDE KABUKLARINI SOYUP DOĞRADIĞIMIZ DOMATESLERİMİZİ ATIYORUZ KAVURURKEN TUZUMUZU, ŞEKERİMİZİ VE SİRKEMİZİ EKLİYORUZ… DOMATESLERİMİZ SOTELENİNCE SALÇALARIMIZI EKLEYİP GÜZELCE KAVURUYORUZ VE BAHARATLARIMIZI ARZUMUZA GÖRE EKLİYORUZ…

 

SICAK SUYUMUZU EKLEYİP SOSUMUZ ÖZLEŞENE KADAR KAYNATIP FASULYELERİMİZİ EKLİYORUZ BİR TAŞIM KAYNATIP FIRINDAKİ SICAK GÜVECİMİZE BOŞALTIP KAPAĞINI KAPATIP PİŞMEYE BIRAKIYORUZ 10 DK KADAR SONRA ÇEMENLERİNDEN AYIRDIĞIMIZ PASTIRMALARIMIZ DOĞRUYORUZ…  KÜÇÜK BİR TAVADA KIZDIRILMIŞ TEREYAĞDA PASTIRMANIN ÇEMENİNDE ÇOK AZ EKLEYİP DOĞRADIĞIMIZ PASTIRMALARIMIZI DA ÜZERİNE EKLEYİP RENGİ HAFİF DEĞİŞECEK KADAR SOTELEYİP BU TEREYAĞLI PASTIRMALARI GÜVECİMİZE DÖKÜP FASULYE İLE HARMANLAYIP PİŞMEYE BIRAKIYORUZ. ARADA KAŞIKLA FASULYENİN SUYUNA BAKIP HELMELENMEYE BAŞLADIĞINDA FIRINDAN ALIYORUZ… GÜVECİMİZİ ÇIKARDIKTAN SONRADA KENDİ SICAĞINDA PİŞMEYE DEVAM EDECEĞİNİ HESABA KATARAK FIRINDAN ÇIKARMAMIZ GEREKİR…AFİYET OLSUN…

 

ONUR SEVİNÇLİ'NİN GÜVEÇTE KURU FASULYE TARİFİ

 

 

400 GRAM KONSERVE KURU FASULYE 

1 ADET KURU SOĞAN 

1 ADET ÇARLİSTON BİBER

1 ADET KAPYA BİBER

2 ADET DOMATES

100 GRAM ÇEMENSİZ KAYSERİ PASTIRMASI

1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

5 GRAM KARABİBER

3 GRAM KİMYON 

15 GRAM TUZ

4-5 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ

 

YAPILISI

YAGİ KİZDİRİYORUZ . SOGANLARİMİZİ YEMEKLİK DOGRAYİP KAVURUYORUZ.SOGANLARİMİZ KARAMELİZE OLDUKTAN SONRA KABUGU SOYULMUS KUP KUP DOGRANAN DOMATESLERİ EKLİYORUZ.ARDİNDAN SALCALARİ EKLEYİP BAHARATİMİZİ EKLİYORUZ VE KARİSTİRİYORUZ.DAHA SONRA BİBERLERİ YEMEKLİK DOGRAYİP CEMENSİZ PASTİRMAYLA BERABER EKLİYORUZ.2 DAKİKA DAHA KAVURDUKTAN SONRA 4 SU BARDAGİ KAYNAR SUYU SOSA EKLEYİP EN SONDA FASULYELERİ EKLEYİP OCAGİN ALTİNİ KAPATİN.GUVECLERE PORSİYONLAYİP 180 DERECE 15 DAKİKA FİRİNA ATİYORUZ ORTADA ALT UST AYARDA PİSİRİYORUZ.

 

NOT: GÜVEÇLERİMİZİ ÖNCEDEN ISITMIYORUZ. KONSERVE DEĞİL DE AKŞAMDAN ISLATTIĞINIZ FASULYEYİ KULLANACAKSANIZ ÖNCEDEN ISITABİLİRSİNİZ.AFİYET OLSUN :)

 

SİMAY ÇAPA'NIN HİNDİSTAN CEVİZLİ KURU FASULYE KEKİ TARİFİ

 

 

KEK:

2 SU BARDAĞI KONSERVE KURU FASULYE

3 ADET YUMURTA

2 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA

1/4 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

150-200 GR ŞEKER

2,5 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

1/2 SU BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ

 

LEMON İCİNG:

2 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

3 LİMON

1 PORTAKAL

TOZ TARÇIN

TOZ KARANFİL

 

YAPILIŞI

FASULYELERİN KABUKLARINI AL VE İYİCE BLENDIRDAN GEÇİR. YUMURTA VE VANİLYAYI EKLE KARIŞTIR. ŞEKERİ İLAVE ET. YAĞI, KABARTMA TOZUNU VE HİNDİSTAN CEVİZİNİ KARIŞIMA EKLE. YAĞLANMIŞ VE UNLANMIŞ TEPSİYE YADA KALIBA DÖK 180 DERECEDE 30 DAKİKA PİŞİR. KESMEDEN ÖNCE TAMAMEN SOĞUMASINI BEKLE.

 

LEMON İCİNG İÇİN:

PUDRA ŞEKERİNİN İÇİNE LİMON SULARI EKLENİR PORTAKAL VE LİMON KABUKLARI EKLENİR. TOZ TARÇIN VE TOZ KARANFİLLE TATLANDIRILIR.

 

 

Güncelleme: 03/12/2015 12:56:34
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.