VER FIRINA 1 Haziran Pazartesi Yayını Tarifleri

VER FIRINA 1 Haziran Pazartesi Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: TAVUKLU SEBZELİ BOHÇA

 

MALZEMELER:

2 ADET YUFKA

1 ADET SOĞAN

2 DİŞ SARIMSAK

1 ADET RENDE HAVUÇ

2 ADET KIRMIZI BİBER

3 ADET YEŞİL BİBER

2 ADET TAVUK GÖĞSÜ

TUZ 

KARABİBER

TARÇIN

KÖRİ

ÜZERİ İÇİN:

1 YUMURTA SARISI

50 GR KAŞAR PEYNİRİ

YAPILIŞI:

BÜTÜN MALZEMELERİ JULYEN DOĞRAYIN VE TAVADA HAFİF SOTELEYİP BAHARATLANDIRIN. 

YUFKALARI KÜÇÜK ÇEMBER KALIP İLE KESİN. ORTALARINA YETERİ KADAR YAPTIĞINIZ 

HARÇTAN KOYUP TOP ŞEKLİNDE YUFKANIN AĞZINI KAPATIP BORCAMA KOYUN. ÜZERLERİNE 

YUMURTA SARISI SÜRÜP RENDE KAŞAR KOYUP 200 DERECE FIRINDA PİŞİRİN. 

RESİMDEKİ GİBİ SERVİS EDİN.

 

GÖRKEM DOĞAN'IN ÇİLEKLİ MUZLU ÇOK KATLI PASTA TARİFİ

 

 

420 GR CUP ŞEKER 

245 GR CUP UN

75 GR KAKAO

1+1/2 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT

1+1/2 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ 

2 TANE YUMURTA 

250 ML CUP SÜT 

125 ML CUP SIVI YAĞ 

2 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA AROMASI

1 FİNCAN KAHVE (2 ÇAY KAŞIĞI GRANÜL KAHVE İLE HAZIRLANMIŞ) 

İÇ DOLGU PASTACI KREMASI 

SÜT 1 LİTRE

ŞEKER 300 GRAM 

TEREYAĞI 80 GRAM

YUMURTA SARISI 12 ADET

UN 80 GRAM 

MISIR NİŞASTASI 60 GRAM

ÇUBUK VANİLYA 1 ADET 

KATLARA KOYMAK İÇİN ÇİLEK VE MUZ

YAPILIŞI:

KURU MALZEMELERİ BİR KAPTA KARIŞTIRIN, ELEYİN. İÇİNE YUMURTA, SIVI YAĞ, SÜT VE 

VANİLYA AROMASINI EKLEYİN VE 1-2 DK ÇIRPIN. KAHVEYİ KAYNAR SU İLE HAZIRLAYIN VE KEK 

KARIŞIMININ İÇİNE EKLEYİN. 175 DERECEDE 30 DK PİŞİRİN.

PASTACI KREMASI İÇİN ŞEKER VE YUMURTAYI 4-5 DK MİKSER İLE ÇIRPIN. SÜTÜ VANİLYA 

ÇUBUĞU İLE ISITIN. YUMURTALIKARIŞIMA NİŞASTA VE UNU EKLEYİP KARIŞTIRIN VE SICAK 

SÜTÜ ISIYA ALIŞTIRARAK YUMURTALI KARIŞIMA EKLEYİN. TEKRAR TENCEREYE ALIP KIVAM 

ALANA KADAR PİŞİRİN.

KEKİN KATLARININ ARASINA KREMA VE MEYVELERİ DÖŞEYİN.

 

İHSAN ARI'NIN İHSANCIL KATLI PASTA TARİFİ

 

 

 500 GRAM UN

 400 GRAM ŞEKER

 10 GRAM KABARTMA TOZU

 6 GRAM TUZ

 16 GRAM KAKAO

 360 GRAM YOĞURT

 120 GRAM SÜT

 400 GRAM SIVIYAĞ

 4 ADET YUMURTA

 2 TATLI KAŞIĞI BEYAZ SİRKE

 4 TATLI KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜTÜ

 4 TATLI KAŞIĞI MOR GIDA BOYASI

 ARA KATLAR İÇİN

300 GR KAVRULMUŞ TOZ ANTEP FISTIĞI

-KREMASI İÇİN

-1 LİTRE SÜT 

-2 TANE YUMURTA

-6 KAHVE FİNCANI TOZ ŞEKER 

-6 KAHVE FİNCANI UN

-2 PAKET LABNE PEYNİRİ 

-2 YEMEK KAŞIĞI GÜL YAĞI (YİYECEK İÇECEKLERDE KULLANILAN GÜL AROMASI VEREN 

ŞURUP)

ÜZERİ İÇİN

1 ÇAY BARDAĞI GÜL REÇELİ

1 ÇAY BARDAĞI SÜT

1 ÇAY BARDAĞI SU

1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

NİŞASTAYI SÜTLE AÇIYORUZ. SONRA BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRARAK OCAKTA 3-4 DK 

PİŞİRİYORUZ

KRİSTAL GÜL YAPRAKLARI

1 KASE PEMBE VEYA KIRMIZI GÜL YAPRAĞI

1 YUMURTA BEYAZI  + 1 TUTAM TUZ

PUDRA ŞEKERİ

 

HAZIRLANIŞI :

-BİR TEPSİYE YAĞLI KAĞIT SERİN. 

-YUMURTA AKINI BİR TUTAM TUZ İLE CIRPIP AKISKAN HALE GETİRİN. 

İHSAN ARI

-FIRCA İLE  YAPRAKLARIN ÖN VE ARKA YÜZEYLERİNE İNCE BİR TABAKA HALİNDE YUMURTA 

AKI SÜRÜN. YUMURTA AKI SÜRÜLMÜS ÖN VE ARKA YÜZLERE CAY SÜZGECİ İLE   PUDRA 

ŞEKERİ  SERPEREK TAMAMEN KAPLAYIN YAĞLI KAĞIDIN ÜZERİNE HAFİFCE BIRAKARAK 

KURUMASINI BEKLEYİN. 

PANDİSPANYA YAPILIŞI;

1. UN, ŞEKER, KABARTMA TOZU, KAKAO VE TUZU ELEKTEN GEÇİRİN. BAŞKA BİR KAPTA 

YUMURTALARI ÇIRPIN, SIVI YAĞI EKLEYİN, YOĞURT VE SÜT KARIŞIMINI EKLEYİN.

2.  GIDA BOYASINI, BEYAZ SİRKEYİ VE VANİLYA ÖZÜTÜNÜ EKLEYİN. SIVI KARIŞIMA UNLU 

KARIŞIMI İKİ PARTİ HALİNDE EKLEYİP KARIŞTIRIN. HAZIRLADIĞINIZ HARCI 4 EŞİT PARTİYE 

BÖLÜP 180 DERECELİK FIRINDA 20 DAKİKA KADAR PİŞİRİN.

KREMASI İÇİN;

UN, ŞEKER, SÜT , YUMURTA VE GÜL YAĞI KARIŞTIRIP KOYULAŞINCAYA KADAR KARIŞTIRARAK 

PİŞİRİN.OCAĞI KAPATIN.ARDINDAN  LABNE PEYNİRİNİ EKLEYİN VE TELLE ÇIRPARAK 

PÜTÜRSÜZ OLMASINI SAĞLAYIN. 

HER KAT ARASINA YOĞUN KREMA SÜR ÜST ÜSTE GELİCEK ŞEKİLDE PANDİSPANYALARI KOY 

SABİTLEME İHTİYACI DUYARSANIZ BÜYÜK KÜRDANI ORTASINDAN SABİTLEYİN YETERLİ,EN 

ÜST KATA HAZIRLANAN GÜL SOSUNU DÖK VE ÜZERİNE KRİSTAL GÜLLER İLE SÜSLE.

 

ALP MEHMET SIY'IN KATLI PASTA TARİFİ

 

 

PANDİSPANYA YAPIMI VE MALZEMELERİ 

10 ADET BÜYÜK BOY YUMURTA

2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

4 YEMEK KAŞIĞI KAYNAR SU (BU ŞEKERİN DAHA KOLAY ERİMESİ İÇİN)

3 TEPELEME SU BARDAĞI UN 

1  PAKET KABARTMA TOZU

1 ÇAY BARDAĞI NİŞASTA

1 TATLI KAŞIĞI PORTAKAL KABUĞU RENDESİ

ARZUYA GÖRE PORTAKAL SUYU DA EKLENEBİLİR 

YUMURTA AKLARINI BİR KABA, SARILARINI AYRI BİR KABA ALIRIZ. ÖNCE YUMURTA AKLARINI 

BİR FİSKE TUZLA KAR HALİNE GELİNCEYE DEK ÇIRPARIZ. SONRA ŞEKER VE YUMURTA 

SARILARINI ÇIRPMAYA BAŞLARIZ. 4 KAŞIK KAYNAR SUYU İÇİNE EKLEYİP HİÇ DURMADAN 

ÇIRPMAYA DEVAM EDERİZ. RENGİ ÇOK AÇIK SARI OLANA DEK ÇIRPIP PORTAKAL KABUĞUNU 

DA EKLERİZ. BU ARADA YUMURTA AKLARINI İLAVE EDİP TAHTA KAŞIKLA DİKKATLİCE 

KARIŞTIRIRIZ.

UNU VE KABARTMA TOZUNU NİŞAŞTAYI ELEYİP AĞIR AĞIR KARIŞTIRARAK YEDİRİRİZ. 

TEREYAĞIYLA YAĞLAYIP, UNLADIĞINIZ ÇEMBER KALIBA PANDİSPANYA HAMURUNU DÖKÜP 

YAYARIZ.

SERT BİR ZEMİN ÜZERİNE BİRKAÇ KEZ KALIBI VURARAK, İÇİNDEKİ HAVA KABARCIKLARININ 

ÇIKMASINI SAĞLARIZ.

200 DERECELİK SOĞUK FIRINA PANDİSPANYAYI VERİRİZ. 

KENARLARINDAN KABARMAYA BAŞLAYINCA ISIYI 150 DERECEYE DÜŞÜRÜP ÜZERİ 

PEMBELEŞİNCE PANDİSPANYAYI FIRINDAN ALIRIZ. (YAKLAŞIK 17-18 DAKİKADA PİŞİYOR) YİNE 

DE ÇIKARMADAN BİR KÜRDAN BATIRARAK İÇİNİN HAMUR KALIP KALMADIĞINI KONTROL 

EDERİZ. FIRINDAN ÇIKARDIĞIMIZ PASTA KEKİNİN KENARLARINI KÜRDAN GEZDİRİP KALIPTAN 

AYRILMASINI SAĞLARIZ VE BİR ÖRTÜ ÜZERİNE TERS ÇEVİRİP SOĞUMASINI BEKLERİZ 

 (SOĞUMADAN KESMEYİN Kİ HAMURLAŞMASIN)

NOT: KALIBIN KENARLARI ASLA YAĞLANMAZ YAĞLANIRSA PANDİSPANYA TIRMANAMAZ VE 

KABARMAZ

(BU ÖLÇÜDEN İKİ ÇEMBER KALIP PANDİSPANYA ÇIKIYOR ORTADAN BÖLÜNÜNCE 4 KATLI 

PASTA YAPABİLİYORUZ)

KREMA YAPIMI VE MALZEMELER

250 GR MASCARPONE 

100 GR TAZE KAYMAK 

250 GR TUZSUZ TAZE LOR PEYNİRİ

1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

1 PAKET KREM ŞANTİ

YARIM LİTRE SOĞUK SÜT

1 SU BARDAĞI KREMA 

1 SU BARDAĞI FİLE ŞAM FISTIĞI 

MEYVELER

ALP MEHMET SIY

1 KİLO İRİ BOY ÇİLEK 

4 DET MUZ 

8 ADET KİVİ 

1 PAKET ÇİLEKLİ JÖLE 

 

KREMA YAPIMI 

SÜT VE KREM ŞANTİ İYİCE ÇIRPILIR DOLAPTA BEKLETİLİR.

MASCARPONE, TAZE KAYMAK, TUZSUZ LOR PEYNİR KREMA VE PUDRA ŞEKERİ BİRBİRLERİYLE 

ÖZLEŞENE DEK KARIŞTIRILIR. O DA DOLABA KONUR. 

PANDİSPANYA SOĞUYUNCA ORTADAN İKİYE BÖLÜNÜR. 

ARASINA ÖNCE KREM ŞANTİ, SONRA HAZIRLANAN KREMA SÜRÜLÜR. İLK KATA KİVİ KONUR 

AYNI İŞLEM DİĞER KATLAR İÇİN UYGULANIR FAKAT İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ KATA ÇİLEK KONULUR

MEYVE VE KREMA ARALARINA FİLE ŞAM FISTIK SERPİLİR. DAHA SONNRAKİ KATA MUZ 

KONUR. (MEYVELERİN ÜSTÜNE DE KREMA SÜRÜLÜR PANDİSPANYAYI TUTSUN DİYE) 

EN ÜST KATA DA KREMA SÜRÜLÜR VE TAM GÖBEĞE İRİ BİR ÇİLEK KONUR DAHA SONRA 

ORTADAN İKİYE BÖLÜNEN ÇİLEKLE ETRAFINI SARARAK DÖŞERİZ. 

ORTAYA BİR SIRA DİLİMLENMİŞ MUZ VE KENERLARA GELECEK TARAFA İSE YUVARLAK 

KESİLMİŞ KİVİLER DÖŞENİR. ARZUYA GÖRE HANGİ KATA NE MEYVE KOYDUK İSE O 

MEYVELERİ MİNİK MİNİK DOĞRAYIP KREMA İLE DE KARIŞTIRABİLİRİZ. 

 

EN ÜSTÜNE İSE ÇİLEKLİ MEYVE JÖLEMİZİ SICAK SU İLE HAZIRLAYIP DONMADAN EN ÜSTTEKİ 

MEYVELERİN ÜSTÜNE İNCE BİR TABAKA DÖKERİZ, AFİYET OLSUN.

 

OKAN KARADENİZ'İN KRAL ÇIPLAK PASTA SEVER TARİFİ

 

 

PANDİSPANYA İÇİN;

2 YUMURTA

2 TÜRK KAHVESİ FİNCANI ŞEKER

3 TÜRK KAHVESİ FİNCANI UN

1/2 TÜRK KAHVESİ FİNCANI SICAK SU

2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

2 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT

BİR TUTAM TARÇIN VE ZENCEFİL

KREMA İÇİN;

1 PAKET LABNE

1 PAKET SÜT KREMASI

3 TEPELEME YEMEK KAŞIĞI KREM ŞANTİ

4 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ

ARASI VE ÜZERİNE:

TERCİHEN ÇİLEK, BÖĞÜRTLEN

PANDİSPANYA İÇİN ŞEKER VE YUMURTALARI İYİCE ÇIRPIN. YOĞURT, SU, TARÇIN, ZENCEFİL VE 

SIVI YAĞI EKLEYİP TEKRAR ÇIRPIN. UN VE KARBONATI ELEYEREK EKLEYİN. KARIŞIMI 15 YADA 

18 CM LİK KALIBA DÖKÜN VE 180-200 DERECEDE 40-60 DK PİŞİRİN.

KREMA İÇİN SÜT KREMASINI ÇIRPARAK KABARTIN. DİĞER MALZEMELERİ DE EKLEYİP 

GÜZELCE ÇIRPIN.

PANDİSPANYAYI 2 YADA 3 KATA BÖLÜN. ARALARINA KREMAYI YAYIN VE MEYVELERİ EKLEYİN. 

BU İŞLEMİ HER KATA YAPIN. EN ÜST KATA DA KREMAYI SIKTIKTAN SONRA MEYVELERLE 

SÜSLEYİN.

 

TAHSİN KÜÇÜK'ÜN KATLI YAŞ PASTA TARİFİ

 

 

BUTTER KEK 

MALZEMELER 

280 GR TEREYAĞI ODA SICAKLIĞINDA 

620 GR TOZ ŞEKER

6 ADET YUMURTA 

280 ML SÜT 

390 GR UN 

70 GR KAKAO 

6 GR KARBONAT 

250 GR VİŞNE 

FIRINI 180 DERECE AYARLAYIN.

KURULARI ELLE KARIŞTIR. 

TEREYAĞI VE ŞEKERİ MİKSER İLE ÇIRPIP KREMA KIVAMINA GETİRİN.

YUMURTALAR TEK TEK EKLENİR ÇIRPILMAYA DEVAM EDİLİR 

SÜT İLAVE EDİLİR 

SON OLARAK ELENMİŞ KURU KARIŞIMIN TAMAMINI EKLE HOMOJEN BİR HAMUR ELDE 

EDİLİNCEYE KADAR ÇIRPILİR

KALIPLARA BOŞALTILIR 50 DK PİŞİRİLİR .

KREMA İÇİN MALZEMELER

500 ML. SÜT

150 GR. TOZ ŞEKER

40 GR. TEREYAĞI

5 ADET YUMURTA SARISI

60 GR. UN

50 GR. MISIR NİŞASTASI

1 ADET ÇUBUK VANİLYA

KREMA İÇİN;

SÜTÜ BİR TENCEREYE ALIN İÇERİSİNE VANİLYA TOHUMLARINI KOYUP ISITIN.

ŞEKER VE YUMURTA SARILARINI İYİCE ÇIRPIP, UN VE NİŞASTAYI EKLEYİN.

SÜTÜ BU KARIŞIMA ILITARAK KARIŞTIRIN VE TÜM KARIŞIMI TEKRAR TENCEREYE ALARAK 

ATEŞİN ÜZERİNDE SÜREKLİ KARIŞTIRARAK MUHALLEBİ KIVAMINA GETİRİN. SON OLARAK 

KENARA ALIN, TEREYAĞINI EKLEYİN KARIŞTIRIN VE SOĞUMAYA BIRAKIN. VE EN SON İNCE 

İNCE KIYDIĞIN ÇİKOLATAYI İÇERİSİNE AT VE SICAKKEN YEDİR SONRA SOĞUMAYA BIRAKIN.

BEYAZ GANAJ:

250 GR SIVI ŞANTİ 

250 GRAM BEYAZ KUVERTÜR ÇİKOLATA 

OCAKTA ISITARAK GANAJ YAPIN. KREMANIZ SOĞUYUNCA GANAJLA BİRLEŞTİRİN.

 

ÜNAL TUTUCU'NUN MUZ VE FRAMBUAZLI KATLI PASTA TARİFİ

 

 

PANDİSPANYASI

10 ADET YUMURTA (BEYAZI)

450 GR TEREYAĞI (TUZSUZ)

4 SU BARDAGI TOZ ŞEKER

750 GR. UN

2 TATLI KAŞIGI SIVI VANİLYA ÖZÜ

4 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU

670 ML SÜT

3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

KREMASI

400 GR. KREMA PEYNİRİ

6 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

5 SU BARDAGI PUDRA ŞEKERİ

2 ÇAY KAŞ VANİLYA ÖZÜ

30 GR. HİNDİSTAN CEVİZİ

ÜZERİNE SOS

600 GR FRAMBUAZ

5 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

2 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI (1 ÇAY BARDAĞI SUYLA AÇILACAK)

1 SU BARDAĞI SU

1 PAKET VANİLYA

4 ADET MUZ

PANDİSPANYA YAPILIŞI

TEREYAGI CIRPMA KABINA AL ŞEKERİ AZAR AZAR İLAVE ET. IYICE CIRPALIM. YUMURTA 

BEYAZLARINI ILAVE CIRPMAYA DEVAM. SÜT VE UNU (UNA KABARTMA TOZU VE 1 FİSKE TUZ) 

AZAR AZAR ILAVE EDEREK CIRP. VANILYA ÖZÜ DE İLAVE.

HAMURU 2’YE AYIR. YARISINA KAKAOYU EKLE

22 CM.LİK YUVARLAK KELEPÇELİ KALIPTA ISITILMIŞ FIRINDA 160 DERECE SADECE FANLI 

AYARDA 13 DAKİKA PİŞİR.

SOGUYUNCA KALPTAN ÇIKAR.

DOLGU KREMANIN YAPILIŞI

KREMA PEYNİRİNİ KARIŞTIRMA KABINA AL, TEREYAG  AZ KARIŞTIR PUDRA ŞEKERİNİ İLAVE ET 

KARIŞTIR. VANILYA VE HINDISTAN CEVIZINI KOYUP 10 DAKIKA CIRP. (TADINA BAK) DOLABA 

KOY SOĞUSUN.

FRAMBUAZ SOS

FRAMBUAZIMIZI SOS TENCERİMİZE ALIYORUZ ÜZERİNE ŞEKER İLAVE EDİP KARIŞTIRARAK 

ÜNAL TUTUCU

ERİTİYORUZ 1 ÇAY BARDAĞI SU VE NİŞASTAYI KARIŞTIRIP KOYU KIVAM ALANA KADAR 

PİŞİRİYORUZ.(TADINA BAK)  SONRA ÇATALLA EZİYORUZ VE SOGUTUYORUZ. 

PASTA KEKLERİNİN ARALARINA KREMAYI YAY

YAN DİLİMLENMİŞ MUZLARI KESİP KENARLARA 1-2 SIRA HALINDE DİZELİM. ORTASINA 

FRAMBOGAZ KOYALIM. BU ŞEKİLTE PASTAMIZI KAT KAT HAZIRLAYIP UZERINİDE AYNI 

ŞEKİLDE BİTİRELİM.

Güncelleme: 01/06/2015 15:50:05
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.