VER FIRINA 1 Mayıs Cuma Yayını Tarifleri

VER FIRINA 1 Mayıs Cuma Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: VİŞNE SOSLU PORSİYON PASTA

 

MALZEMELER

175 GR BİTTER ÇİKOLATA

6 ADET YUMURTA BEYAZI

6 ADET YUMURTA SARISI

175GR ESMER SEKER

2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

İÇ DOLGUSU İÇİN

200 GR MASCARPONE PEYNİRİ

3-4 YEMEK KAŞIGI PUDRA ŞEKERİ

VİŞNE SOSU İÇİN

60 GR DONUK VIŞNE

1-2 YEMEK KAŞIGI PUDRA ŞEKERİ

SÜSLEMESİ İÇİN:

KEDİ DİLİ BİSKÜVİ

KEK HAZIRLANIŞ

BİR TENCEREDE BENMARİ USULU BİTTER ÇİKOLATAYI ERİTTİN.ERİYEN ÇIKOLATAYI KENARA ALIP SOĞUTUN.6 YUMURTA BEYAZINI KÖPÜK KIVAMINI ALINCAYA KADAR MİKSER YARDIMIYLA ÇIRPIN.AYRI BİR KAPTA YUMURTA SARISI VE ŞEKERİ RENGİ İYİCE AÇILINCAYA KADAR MİKSERDE ÇIRPIN.

 

SOĞUTTUĞUNUZ ÇİKOLATAYI BU KARIŞIMA EKLEYİP,YAVAŞÇA SPATULA YARDIMI İLE ALT ÜST EDEREK KARIŞTIRIN.İÇERİSİNE KABARTTIĞINIZ YUMURTA BEYAZINI YAVAŞÇA İLAVE EDERK PÜRÜZSÜZ OLUNCAYA KADAR ALTTAN ÜSTE HAREKETLER KARISTIRIN. SON OLARAK KAKAO EKLEYİN VE YAVAŞ HAREKETLERLE KARIŞTIRIN.HARÇI İSTENİLEN FIRIN KABINA KOYUN VE ÖNCEDEN ISITTIGINIZ 180 DERECELIK FIRINDA PİŞİRİN.

 

İÇ DOLGU HAZIRLANIŞ:

MASCARPONE VE PUDRA ŞEKERİNİ BİR KAPTAN ALT ÜST EDEREK BÜTÜNLEYİN.

VİŞNE SOSU HAZIRLANIŞ:

SOSPENDE VİSNE VE PUDRA SEKERİ PİŞİREREK SOS KIVAMI ELDE EDİN.SOS KIVAMI ALDIKTAN SONRA SOSPENİNİZİ OCAKTAN ALIN.

 

YAPIMI:

KEKİNİZDEN İSTENİLEN YUVARLAK ÇEMBER İLE 2 ADET ÇIKARTTIN.ALT TABANA ELDE ETTİĞİNİZ YUVARLAK KEKİ KOYUP ÜZERİNE HAZIRLAMIS OLDUĞUNUZ MASCARPONE PEYNİRLİ KREMADAN SIKINIZ VE ÜZERİNE DİĞER YUVARLAK KEKİ KOYUNUZ. VE ÜZERİNE TEKRAR KREMAYI SIKIP .HAZIRLAMIŞ OLDUĞUNUZ VİŞNE SOS VE KEDİ DİLLERİ ILE RESİMDE İSTENİLDİĞİ GİBİ SÜSLEYİNİZ.

 

BERKER BAŞMANAV'IN MISIR EKMEĞİ TARİFİ

 

 

MALZEMELER

1 ADET YUMURTA

1 SU BARDAĞI SÜT

1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

1 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

YARIM SU BARDAĞI UN

4 SU BARDAĞI MISIR UNU

1 SU BARDAĞI SICAK SU

1 PAKET KABARTMA TOZU

İÇİ İÇİN SOTELENECEKLER:

YARIM KİLO LAHANA

1 AVUÇ CEVİZ

1 KAP YOĞURT

KURU NANE

100 GR KIYMA

YAPILIŞI;

HAZIRLADIĞINIZ HAMURU KASELERE EŞİT ŞEKİLDE PAYLAŞTIRIN. İÇİNE ÇANAK ŞEKLİ VERİN. ORTALARINA HAZIRLADIĞINIZ HARCI YERLEŞTİRİN. 180 DERECE FIRINDA 30 DK PİŞİRİN.

 

GÖRKEM DOĞAN'IN JALAPENO BİBERLİ CHEDDARLI MISIR EKMEĞİ DOMATES PESTO İLE TARİFİ 

 

 

3 ADET YUMURTA

YARIM SU BARDAĞI SÜT

YARIM SU BARDAĞI YOĞURT

1 PAKET KABARTMA TOZU 

1 SU BARDAĞI TEREYAĞI (ODA SICAKLIĞINDA)

1 SU BARDAĞI MISIR UNU

2 SU BARDAĞI UN

TUZ

ÜZERİNE BEYAZ PEYNİR

TAZE JALAPENO (YOKSA KONSERVE)

1 PAKET CHEDDAR

1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT

 

YAPILIŞI;

KURU MALZEMELERİ BİR KAPTA HARMANLAYIN. KALANLARI BAŞKA BİR KAPTA ÇIRPIN. JALAPENO BİBERLERİNİ VE CHEDDAR PEYNİRİNİ EKLEYİN. İKİ KARIŞIMI BİRLEŞTİRİN. FAZLA KARIŞTIRMADAN KALIBA DÖKÜP 210 DERECE FIRINDA 25-30 DK PİŞİRİN.

DOMATES PESTO

20 ADET KURU DOMATES

100 GR ZEYTİNYAĞI

2 DİŞ SARIMSAK

5 YAPRAK TAZE FESLEĞEN

50 GR PARMESAN

TUZ

KARABİBER

YAPILIŞI;

BÜTÜN MALZEMELERİ RONDODAN GEÇİRİP HAFİF PÜTÜRLÜ BİR KIVAM ELDE EDİN.

 

İHSAN ARI'NIN MEKSİKA USULÜ MISIR EKMEĞİ TARİFİ

 

 

MALZEME LİSTESİ:

 2 YUMURTA

 60 ML SIVI YAĞ

 225 ML KOYU AYRAN

 175 GR SARI, YUMUŞAK, DİLİMLİ CHEDDAR PEYNİRİ (RENDE YAPILACAK)

 200 GR MISIR KONSERVE

 1 ADET SOĞAN RENDE

 50 ML KREMA

 1 ADET KIRMIZI ÇUŞKA BİBER İNCE İNCE DOĞRANMIŞ

 1 ADET YEŞİL ÇARLİSTON BİBER İNCE İNCE DOĞRANMIŞ

 1 YEŞİL SOĞANIN SADECE YEŞİL KISIMLARI İNCE İNCE DOĞRANMIŞ

 1 TATLI KAŞIĞI KIRMIZI PUL BİBER

 160 GR MISIR UNU

 60 GR BEYAZ UN

 1 PAKET KABARTMA TOZU

 1 TUTAM TUZ

 MOZARELLA PEYNİRİ (ÜZERİ İÇİN)

 

YAPILIŞI:

FIRIN ÖNCEDEN 175 DERECEYE AYARLANIR, ISITILIR. DİKDÖRTGEN KEK KALIBININ İÇİNE YAĞLI KAĞIT DÖŞENİR VEKAĞIT YAĞLANIR. KÜÇÜK BİR KASEDE 2 YUMURTA ÇIRPILIR. SIVI YAĞ VE AYRAN YUMURTALARA İLAVE EDİLİR. KARIŞTIRILIR.DİLİMLİ PEYNİRLER BİR ARAYA GETİRİLİR, SIKIŞTIRILIR VE İRİCE RENDELENİR.RONDODA  SOĞAN, KONSERVE MISIR VE KREMA BERABER ÇEKİLİR. KREMA GİBİ OLUR. CHEDDAR PEYNİR DE İÇİNE İLAVE EDİLİR.

 

KIRMIZI BİBER, YEŞİL BİBER VE YEŞİL SOĞANIN YEŞİL KISIMLARI İNCE İNCE DOĞRANIR. TÜM MALZEME YUMURTALI KARIŞIMLA BİR ARAYA GETİRİLİR. KARIŞTIRILIR. BAŞKA BİR KASEDE  MISIR UNU, BEYAZ UN VE KABARTMA TOZU İYİCE KARIŞTIRILIR.YUMURTALI KARIŞIMLA BİRLEŞTİRİLİR, KARIŞTIRILIR VE YAĞLI KAĞIT SERİLİ KEK KALIBINA AKTARILIR. ÜZERİNE MOZARELLA  PEYNİR RENDESİ SERPİLİR  VE NAR GİBİ OLANA KADAR, 40-45 DAKİKA KADAR PİŞİRİLİR.

 

ALP MEHMET SIY'IN MISIR EKMEĞİ VE GÜZEL BİR SUNUM İÇİN EN YAKIN ARKADAŞLARI GARNİLER TARİFİ

 

 

MISIR EKMEĞİ MALZEME

1 YUMURTA 

1 SU BARDAĞI SÜT

1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

1 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER

1 TATLI KAŞIĞI TUZ 

YARIM SU BARDAĞI UN 

4 YA DA 5 SU BARDAĞI MISIR UNU 

1 SU BARDAĞI SICAK SU

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 

YAPILIŞ

DERİN BİR CAM KAP İÇİNE YUMURTA, SÜT, SIVI YAĞ, TOZ ŞEKER VE TUZ EKLENİP KARIŞTIRILIR. UN VE MISIR UNU, KABARTMA TOZU KARIŞIMA EKLENİR KARIŞTIRILIR.EN SON SICAK SU EKLENİP AZ YOĞRULUP TEREYAĞO İLE YAĞLANMIŞ TEPSİYE DÖKÜLÜR. ÜSTÜNE BIÇAK YARIDIMI İLE ÇİZGİLER, KESİKLER ATILIR. 180 DERECE GİBİ BIR ISIDA İÇİ ÇEKENE ÜSTÜ KIZARANA DEK PİŞİRİLİR.

 

MISIR EKMEĞİNİN YAKIN ARKADAŞINDAN İLKİNİN SOĞANLI PEYNİRLİ GARNİ MALZEMESİ VE YAPILIŞI;

1 BAŞ KURU SOĞAN 

100 GR YAĞLI BEYAZ PEYNİR 

YARIM DEMET MAYDANOZ

YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

YETERİNCE KARABIBER

TATLI TOZ KIRMIZI BIBER 

YAPILIŞI 

TAVAYA YAĞ KONUR İÇİNE PİYAZLIK DOĞRANAN KURU SOĞAN İLAVE EDİLİP SOTELENİR 100 GR BEYAZ PEYNİR UFALANIP EKLENİR BAHARATLAR EKLENİR OCAK KAPATILIR VE İNCE DOĞRANAN MAYDANOZ İLAVE EDİLİP HARMANLANIRMISIR EKMEĞİNİN EN YAKIN DOSTU VE ARKADAŞI KARALAHANA KAVURMA 

1 DEMET KARALAHANA 

1 ADET KURU SOĞAN 

1 DİŞ SARIMSAK 

1 YEMEK KAŞIĞI BULGUR 

YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ TUZ VE KARABİBER 

YAPILIŞI 

YAĞDA SOĞAN KAVRULUR.

İÇİNE İNCECİK DOĞRANAN KARALAHANA EKLENİR. 

1 DİŞ SARIMSAK KIYILIP EKLENİR. 

BULGUR TUZ VE KARABİBER EKLENİR, SUYU ÇEKİNCE OCAKTAN ALINIR.

SARIMSAKLI YOĞURT

1 KASE YOĞURT

1 DİŞ SARIMSAK 

1 KASE YOĞURT VE 1 DİŞ SARIMSAK DÖVÜLÜP KASEYE ALINIR 

BİBERLİ YAĞI İÇİN;

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

TATLI KIRMIZI PUL BİBER

TAVAYA BİR YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI İLE 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ KONULUP KIZDIRILIR. OCAK SÖNDÜRÜLÜR İÇİNE TATLI KIRMIZI PUL BİBER EKLENİR.

 

SUNUM 

KARALAHANA KAVURMA TABAĞA ALINIR ÜSTÜNE SARMISAKLI YOĞURT VE YAĞDA KIZDIRILAN BİBER GEZDİRİLİR.

 

NESRİN KATLAV'IN MISIR EKMEĞİ TARİFİ

 

 

YARIM KG MISIR UNU 

2 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

2 ÇAY KAŞIĞI TUZ

3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ (1 YEMEK KAŞIĞINI AYIRIN)

2 ÇAY BARDAĞI SÜT

2 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ (ZEYTİNYAĞI)

2 ÇAY BARDAĞI SICAK KAYNAR SU

2 PAKET KABARTMA TOZU

SERVİS İÇİN 200 GR BEYAZ PEYNİR 

1 DEMET DEREOTU

YAPILIŞI;

MISIR UNUNU ÖNCE ELEYİN. SONRA ELEĞE ŞEKERİ, TUZU, KABARTMA TOZUNU KOYUN VE ELEYİN. SONRA SIRAYLA 2 KAŞIK TEREYAĞINI, SÜTÜ, SIVI YAĞI VE KAYNAR SUYU EKLEYİN, TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRIN. BOZA KIVAMINA GELENE KADAR İYİCE KARIŞTIRIN. SONRA KELEPÇELİ KALIBA YAĞLI KAĞIT YAYIN. KARIŞIMI İÇİNE DÖKÜN, TÜM YÜZEYE YAYIN VE BIÇAKLA KARE KARE KESİN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECEDE 45 DK PİŞİRİN. FIRINDAN ÇIKARINCA 10 DK BEKLEYİN. SONRA PEYNİR VE DEREOTUYLA SERVİS YAPIN.

 

OKAN KARADENİZ'İN MISIR EKMEĞİ TARİFİ 

 

 

YARIM ÇAY KAŞIĞI KARBONAT

30 GR TEREYAĞI (YUMUŞAK)

2 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

1/2 ÇAY KAŞIĞI TUZ

2 YUMURTA (ÇIRPILMIŞ)

150 ML AYRAN

150 ML SÜT

125 GR CHEDDAR PEYNİRİ

2 ADET JALEPENO BİBERİ

KURU MALZEMELERİ KARIŞTIRIN. SIVI MALZEMELERİ 8YUMURTA, AYRAN, SÜT) AYRI BİR YERDE ÇIRPIN. CHEDDAR VE JALAPENOYU KURULARA EKLEYİN. (BİBERLERİ UFAK DOĞRAYIN, PEYNİRİ RENDELEYİN) SIVILARI YAVAŞÇA KURULARA EKLEYİN. ÇIRPMAYIN, YOĞURMAYIN ALTTAN ÜSTE DOĞRU KARIŞTIRIN. YUVARLAK KALIBINIZI YAĞLAYIN VE BİRAZ ISINMASI İÇİN FIRINA VERİN. ARDINDAN ISINAN KALIBI ÇIKARIN VE İÇİNE HARCI DÖKÜN. 220 DERECEDE 25 DK PİŞİRİN.

 

ÖZGE UYSALER'İN MISIR EKMEĞİ TARİFİ

 

 

2 SU BARDAGİ MISIR UNU

1 SU BARDAĞI UN

YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ

YARIM SU BARDAĞI YOĞURT

YARIM SU BARDAĞI SÜT

10 GR KABARTMA TOZU

TUZ

ILIK SU

1,5 SU BARDAĞI KONSERVE MISIR 

SOS İÇİN;

1 SU BARDAĞI YOĞURT

1 KAŞIK KURU DOMATES

KEKİK

TUZ

ZEYTİNYAĞI

TAZE NANE

MISIR UNU, UN, TUZ, KABARTMA TOZU KARIŞTIRILIR. SIVI YAĞ, YOĞURT, SÜT EKLENİR. YARIM BARDAK KADAR ILIK SU EKLENİR. GÜZELCE KARIŞTIRILIR. SON OLARAK MISIRLAR EKLENİR, HAFİFÇE KARIŞTIRILIR. KALIB ADÖKÜLÜR, ÜZERİNE BİR AVUÇ KADAR MISIR EKLENİR. 180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 30-35 DK KADAR PİŞİRİLİR. ÜZERİNE TEREYAĞI SÜRÜLÜR, SERVİS EDİLİR.YOĞURT, DOMATES VE BAHARATLARLA KARIŞTIRILIR. ÜZERİNE TAZE NANE KIYILIR. BUZDOLABINDA BEKLETİLİR.

 

ŞURA KARACA'NIN LAMESLİ MISIR EKMEĞİ (KARADENİZ USULÜ) TARİFİ

 

 

 1 DEMET PAZI

 1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

 1 ÇAY KAŞIĞI

 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

 1 SU BARDAĞI KONSERVE BARBUNYA

 2 ADET SOĞAN

 MAYDANOZ 

 NANE 

 KIRMIZI BİBER

 2 DİŞ SARIMSAK

 YARIM KİLO HAMSİ

 SIVI YAĞ

 MARUL

 2 ADET LİMON

HAMURU İÇİN MALZEMELER

 4 SU BARDAĞI MISIR UNU

 1 SU BARDAĞI UN

 3 ADET YUMURTA

 1 SU BARDAĞI YOĞURT

 1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

 1 PAKET KABARTMA TOZU

 1 TATLI KAŞIĞI TUZ

 1 BARDAK SICAK SU

HAZIRLANIŞI:

1. PAZI YAPRAKLARINI AYIKLAYIP YIKAYIN.

2. KARABİBER VE TUZLA OVUP TOZ ŞEKER İLAVE EDİN.

3. BARBUNYAYI EKLEYİN

4. SOGAN SARIMSAK KAVURUN 

5. YEŞİLLİKLERİ DOGRAYIN VE PAZIYA EKLEYİN 

6. YOĞURMA KABINDA YUMURTAYI ÇIRPIN.

7. YOĞURT, SIVI YAĞ, TUZ VE KABARTMA TOZUNU KOYUN VE SICAK SU EKLEYİN.

8. ÖNCE UNU, DAHA SONRA MISIR UNUNU KOYUP YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİN.

9. HAMURU 20 DAKİKA BEKLETİP DAHA SONRA İKİYE BÖLÜN.

10. BİRİNCİ HAMURU YARIM BARDAK KALINLIĞINDA AÇIP FIRIN TEPSİSİNE SERİN.

11. HAZIRLADIĞINIZ İÇİ ÜZERİNE YAYIN.

12. İKİNCİ HAMURU DA ÜSTÜNE SERİN.

13. 1 YUMURTA SARISIYLA SIVI YAĞI ÇIRPIP PİDENİN ÜZERİNE SÜRÜN.

14. 175 DERECELİK FIRINDA 30 DAKİKA PİŞİRİN.

15. HAMSİLERİ KILÇIKLARINDAN TEMİZLEYİN UNLAYIN VE TAVAYA DİZİN CEVİREREK PİŞİRİN.

Güncelleme: 05/05/2015 11:50:50
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.