VER FIRINA 1 Nisan Çarşamba Yayını Tarifleri

VER FIRINA 1 Nisan Çarşamba Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: ISPANAKLI ÇITIR BÖREK

 

MALZEMELER:

8 ADET BAKLAVALIK YUFKA

400 GR ISPANAK

1 ADET ORTA BOY SOĞAN

3 DİŞ SARIMSAK

TUZ

KARABİBER

KIRMIZI TOZ BİBER

30 GR RENDE KAŞAR

1 ADET YUMURTA SARISI 

2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

 

HAZIRLANIŞI: 

SOĞANI VE SARIMSAĞI YEMEKLİK DOĞRAYIN ZEYTİNYAĞINDA SOTELEYİN. ISPANAĞI VE BAHARATLARI İLAVE EDİP ISPANAKLAR PİŞENE KADAR KAVURUN.BORCAMA ALIP BUZLUKTA  4-5 DK SOĞUTUN. 1 ADET YUFKAYI SIVI YAĞ İLE HAFİF YAĞLAYIN. ÜZERİNE 1 KAT DAHA KOYUP OKLAVAYA SIKI OLMAYACAK ŞEKİLDE SARIN İKİ TARAFINDAN BASTIRARAK HAMURU BÜZÜN VE SIYIRARAK OKLAVADAN ÇIKARTIN. ÇIKAN HAMURU YUVARLAK ÇANAK ŞEKLİNDE YAPIN VE UÇLARINI BİRLEŞTİRİP KÜRDAN İLE TUTTURUN.

 

ISPANAĞI İÇİNE DOLDURUN VE YUMURTA SARISINI 2 YEMEK KAŞIĞI YAĞ İLE ÇIRPIN VE HAMURLARIN ÜZERİNE SÜRÜN. ORTASINA KAŞAR PEYNİRİNİ KOYUP 190 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.

 

AHMET MANSUROĞLU & BETÜL AKYOL'UN KREMALI KAKAOLU YUVARLAK KEK TARİFİ

 

 

KEKİ İÇİN;

4 YUMURTA 

1 SU BARDAĞI ŞEKER

1 SU BARDAĞI UN

1 ADET KABARTMA TOZU

1 ADET VANİLYA

2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

3 YEMEK KAŞIĞI SU

 

İÇ KREMASI İÇİN;

3 SU BARDAĞI SÜT

2 YEMEK KAŞIĞI UN 

2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

YARIM SU BARDAĞI ŞEKER

1 ADET VANİLYA

1 YUMURTA SARISI

ÜZERİ VE ÇEVRESİ İÇİN;

250 GR BİTTER ÇİKOLATA

20 ADET ÇİLEK

1 ADET KREM ŞANTİ

1 BARDAK SÜT

1 KAŞIK SADE GRANÜL KAHVE

 

HAZIRLANIŞI;

YUMURTA İLE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPIP İÇERİSİNE VANİLYA, KAKAO VE SUYU İLAVE EDİP TEKRAR KARIŞTIRIYORUZ. EN SON UNU İLE KABARTMA TOZUNU ELEYEREK KARIŞIMA İLAVE EDİP TEKRAR KARIŞTIRIYORUZ. DİKDÖRTGEN FIRIN TEPSİSİNE YAĞLI KAĞIDIMIZI KOYUP ÜZERİNE KEKİ DÖKÜYOR VE 175 DERECELİK FIRINA VERİYORUZ. ÖNCE ALTTAN SONRA ÜSTTEN PİŞİRECEĞİZ. 

 

KREMASI İÇİN SÜTÜN İÇİNDE ERİTTİĞİMİZ UN, YUMURTA SARISI VE NİŞASTAYI OCAĞA ALIP KAYNAYANA KADAR KARIŞTIRIYORUZ. KAYNAMADAN ÖNCE İÇİNE VANİLYA VE ŞEKERİNİ İLAVE EDİYORUZ. KREM ŞANTİMİZİ DE ÇIRPIP DOLABA SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.ÇİKOLATAMIZI DA BENMARİ USULÜ ERİTİYORUZ.KEKİMİZİ FIRINDAN ÇIKARINCA SU BARDAĞI YARDIMIYLA(SU BARDAĞININ UCUNU ISLATIP) KEKİ KALIP KALIP KESİYORUZ. ELDE ETTİĞİMİZ YUVARLAK KEKLERİN ARASINA BOLCA KREMAMIZI KOYUYORUZ. ÜZERİNE 2. DİLİM KEKİ DE KAPATIYORUZ.

 

KREMALI KEKİMİZİ ERİTTİĞİMİZ ÇİKOLATANIN İÇİNDE TEKERLEK GİBİ DÖNDÜREREK ÇİKOLATAYA BULANMASINI SAĞLIYORUZ.ÇİKOLATAYA BULANAN KEKİN KENARLARINA KESTİĞİMİZ ÇİLEKLERİ YAPIŞTIRIYORU..KEKİMİZİN ÜZERİNE KREMA POMPASIYLA KREM ŞANTİLERİMİZİ SIKIYORUZ VE YAPIYORUZ.

 

DİLRUBA & EMİNE BARAN'IN ÇİKOLATALI BALLI ANANAS TARİFİ

 

 

KEK İÇİN;

6 ADET YUMURTA

5 FİNCAN ŞEKER

6 FİNCAN UN

2 FİNCAN SU

1 PAKET VANİLYA

1 PAKET KABARTMA TOZU

 

KREMA İÇİN;

2 SU BARDAĞI SÜT

3 YEMEK KAŞIĞI UN

1 SU BARDAĞI ŞEKER

1 KAŞIK MARGARİN

1 KAŞIK PUDRA ŞEKERİ

 

GANAJ İÇİN;

200 ML (1 PAKET) KREMA

300 GR SÜTLÜ KUVERTÜR

300 GR BİTTER KUVERTÜR

2 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU SÜRÜLEBİLİR ÇİKOLATA KREMASI

 

SOS İÇİN;

1 LT SÜT

TOZ HİNDİSTAN CEVİZİ

SÜZME BAL 

1 ADET BÜTÜN ANANAS

2 DOLU YEMEK KAŞIĞI TUZSUZ TEREYAĞI

SOYULMUŞ TUZSUZ ANTEP FISTIĞI

TOZ ANTEP FISTIĞI

 

YAPILIŞI;

KEKİMİZİN MALZEMELERİNİ YUMURTA VE ŞEKER BAŞTA OLMAK ÜZERE; SU VE ŞEKERİ İLAVE EDEREK MİKSERLE ÇIRPIYORUZ. PANDİSPANYA HAMURUNU DÖKÜYORUZ. 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİYORUZ. 30 DK YETERLİ OLACAKTIR.GANAJIMIZ İÇİN KREMAYI KAYNAMA NOKTASINA GELİNCE OCAKTAN ALIYORUZ. ÇİKOLATA VE NUTELLAMIZI EKLEYİP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.KREMAMIZIN MALZEMELERİNİ BİR KAPTA KARIŞTIRIP SOĞUTUYORUZ.KEKİMİZİ SOĞUDUKTAN SONRA DİKDÖRTGEN KESİP İKİYE BÖLELİM. KABUK KISMI ÜSTTE OLACAK ŞEKİLDE KREMAMIZI KOYALIM. BALLI ANANASIMIZI YERLEŞTİRİP GANAJ KREMAMIZI SÜRELİM, RULO YAPALIM. TERCİHE GÖRE SÜSLEYELİM.

 

PEPO & ZEYNEP MARTİNEZ DELGADO'NUN ÇİKOLATALI HİNDİSTAN CEVİZİ KURABİYE TARİFİ

 

 

200 GR ODA SICAKLIĞINDA MARGARİN (TUZSUZ)

6 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ

3 YUMURTA

1 SU BARDAĞINDAN BİRAZ FAZLA TAZE HİNDİSTAN CEVİZİ (3 ADET ORTA BOY)

2 ÇORBA KAŞIĞI TOZ HİNDİSTAN CEVİZİ

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA

ALABİLDİĞİ KADAR UN (YAKLAŞIK 1 KG)

 

ÇİKOLATA İÇİN;

1 KUTU ÇİĞ KREMA (200 ML)

200 GR KUVERTÜR ÇİKOLATA

 

YAPILIŞI;

TAZE HİNDİSTAN CEVİZİNİN ÖNCE İÇİNDEKİ SUYU ÇIKARIP DEVAMINDA KIRIP, KABUĞUNU SOYUP MEYVESİNİ RENDELİYORUZ.BİR KAPTA TEREYAĞI, PUDRA ŞEKERİ, 1 YUMURTA VE 2 YUMURTANIN SARISI, ALABİLDİĞİ KADAR UN, 1,5 SU BARDAĞI TAZE HİNDİSTAN CEVİZİ (İRİ İRİ RENDELEYİP), 2 DOLU YEMEK KAŞIĞI TOZ HİNDİSTAN CEVİZİ EKLEYİP KIVAM ALINCAYA KADAR YOĞURUYORUZ. 1 PAKET VANİLYA VE 1 PAKET KABARTMA TOZU EKLİYORUZ. ÖNCEDEN 180 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINA, HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP TEPSİYE DİZİYORUZ. ÜZERİ KIZARANA KADAR YAKLAŞIK 20-25 DK PİŞİRİYORUZ.

 

VOLKAN GÜVEN & EYLÜL AYDEMİR'İN ÇİKOLATALI ÇİLEK DOLGULU CUPCAKE TARİFİ

 

 

KEKİ İÇİN,

120 GR BİTTER KUVERTÜR ÇİKOLATA

85 GR TUZSUZ TEREYAĞ (ODA SICAKLIĞINDA)

175 GR ESMER ŞEKER

2 ADET BÜYÜK YUMURTA 

190 GR UN 

3/4 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT

YARIM PAKET KABARTMA TOZU

1 FİSKE TUZ 

250 ML SÜT 

1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜTÜ

 

KREMASI İÇİN

110 GR TEREYAĞI

350 GR PUDRA ŞEKERİ

1 ADET YUMURTANIN AKI

1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜTÜ

GIDA BOYASI

ÇİLEK DOLGU 

YARIM KG ÇİLEK

YARIM SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ 

1 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI

 

ÖNCELİKLE ÇİKOLATA BENMARİ USÜLÜ ERİTİLİP BİR KENARA ALINIR DAHA SONRA TEREYAĞ VE ESMER ŞEKER MİKSERDE ÇIRPILIR, YUMURTALARIN SARI VE BEYAZLARI AYRILIR VE SARILARI ÇIRPILARAK KARIŞIMA EKLENİR. DAHA SONRA ERİMİŞ ÇİKOLATA KARIŞIMA EKLENİR. BİR KASEDE UN KARBONAT KARBARTMA TOZU VE TUZ İYİCE KARIŞTIRILIR. BİR BARDAKTA SÜT VE VANİLYA ÖZÜTÜDE KARIŞTIRILIR

 

ÖNCE, UNLU KARIṢIMIN 1/3’ÜNÜ ÇİKOLATALI KARIṢIMA EKLENİR, İYİCE ÇIRPILIR. SONRA SÜTÜN 1/3’ÜNÜ EKLEYİN, İYİCE ÇIRPILIR. BÜTÜN MALZEMELER İYİCE KARIṢANA KADAR SIRASIYLA AYNI ADIMLARI İZLENİR TEMİZ BİR KAPTA YUMURTA AKLARINI KÖPÜRTÜP, YUMUṢAK KABARCIKLAR OLUṢANA KADAR ÇIRPILIR. SONRA BİR SPATULA İLE YAVAṢ YAVAṢ KEK KARIṢIMININ ÜSTÜNE DÖKÜLÜR VE AĞIR AĞIR KARIṢTILIR.

 

YİNE YAVAṢ YAVAṢ VE DİKKATLİCE KEK KARIṢIMI KAṢIK YARDIMIYLA KALIPLARIN 2/3’ÜNÜ DOLDURACAK ṢEKİLDE YERLEṢTİRİLİR.KREMA İÇİN TEREYAĞI KREMA KIVAMINA GELENE KADAR KARIŞTIRILIR, PUDRA ŞEKERİ AZ AZ EKLENİR. PUDRA ŞEKERİNİN TAMAMI EKLENDİKTEN SONRA 1 YUMURTA AKI EKLENİR. SON OLARAK VANİLYA ÖZÜTÜ EKLENİR.

 

İLTER YILMAZ & ÖZGE DENİZ'İN VİŞNELİ ÇİKOLATALI CUPCAKE TARİFİ

 

 

280-300 GR. BİTTER ÇİKOLATA  

120 GR. TEREYAĞI

200 GR ŞEKER

130 GR UN

4 YUMURTA

1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜ

YARIM ÇAY KAŞIĞI  TUZ

2 BARDAK DONDURULMUŞ, ÇEKİRDEKLERİ ALINMIŞ VİŞNE

 

YAPILIŞI

DİREKT OLARAK FIRINIZI YAKIN VE 180 C YE ISITIN.ÇİKOLATAYI BENMARİ USULÜ ERİTİN.ÇİKOLATA ERİDİKTEN SONRA KABI ATEŞTEN ALIP TEREYAĞINI İÇİNE KATIN VE TEREYAĞI İÇİNDE ERİYENE KADAR KARIŞTIRIN.KARIŞIM ODA SICAKLIĞINA GELDİKTEN SONRA MİKSER KABINA ALIN, ÜZERİNE ŞEKERİ EKLEYEREK ÇIRPIN.

 

ŞEKER KARIŞTIKTAN SONRA TEKER TEKER YUMURTALARI EKLEYEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.YUMURTALAR KARIŞTIKTAN SONRA VANİLYAYI EKLEYİN VE MİKSERİ BIRAKIN.UNU VE TUZU EKLEYİN VE SPATULA İLE ALTTAN ÜSTE DOĞRU İÇİNDEKİ HAVAYI TUTACAK ŞEKİLDE SAKİN SAKİN KARIŞTIRIN.VİŞNELERİN DÖRTTE ÜÇÜNÜ KARIŞIMA EKLEYEREK KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİN, BURADA ÖNEMLİ OLAN VİŞNELERİ ZEDELEMEMEK.KARIŞIMI MUFFİN KAPLARINA BOŞALTIP KALAN VİŞNELERİ ÜZERİNE DİZİN.ISINMIŞ OLAN FIRINDA 25-30 DAKİKA PİŞİRİN.

 

Güncelleme: 02/04/2015 11:44:55
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.