Milletimizin Başı Sağolsun
VER FIRINA 10 Kasım Salı Yayını Tarifleri

VER FIRINA 10 Kasım Salı Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU KABAK

 

MALZEMELER:

2 PARÇA KEMİKSİZ TAVUK ETİ

2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

1 KÜÇÜK SOĞAN

2 YEMEK KAŞIĞI SÜT

2 KÜÇÜK KABAK

TUZ

KARABİBER

BEŞAMEL SOS İÇİN;

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 YEMEK KAŞIĞI UN

1,5 SU BARDAĞI SÜT

½ SU BARDAĞI KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ

KIZARTMAK İÇİN;

AYÇİÇEK YAĞI

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE KABAKLAR ORTADAN İKİYE ENLEMESİNE BÖLÜNÜR VE DİK DURACAK HALE GETİRİLİR VE İÇLERİ OYULUP YAĞDA ÇOK HAFİF KIZARTILIR. ÇOK KIZARTIRSANIZ DİK DURMAYACAKTIR. TAVUK ETLERİ MİNİK MİNİK DOĞRANIR VE İNCE DOĞRANMIŞ SOĞANLA TAVADA SOTELENİR. TAVUKLARI TAVADAN ALMADAN İÇİNE İKİ YEMEK KAŞIĞI SÜT VE BAHARATLAR EKLENİR. ARDINDAN SIVI BİR BEŞAMEL SOS İÇİN TEREYAĞ ERİTİLİR, UN KAVRULUR SÜT AZAR AZAR EKLENİR VE ÇIRPILARAK SOS HAZIRLANIR. KABAKLARIN İÇİ TAVUKLU HARÇLA DOLDURULUR ÜZERLERİNE KAŞIK YARDIMI İLE BEŞAMEL SOS DÖKÜLÜR VE KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ EKLENEREK 200 DERECE FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.

 

BULUT AYDIN'IN ÇİKOLATALI TART TARİFİ

 

 

HAMURUNUN MALZEMESİ:

190 GR UN

110 GR TEREYAĞI

6 0GR ŞEKER

4 GR TUZ

1 ADET YUMURTA

1 PAKET PUDRA ŞEKERİ

65 GR TOZ BADEM

200 GR BİTTER ÇİKOLATA

200 GR SIVI KREMA

100 GR FRAMBUAZ

 

YAPILIŞI;

UNU STAND MİKSERİNDE YA DA ELDE SOĞUK TEREYAĞIYLA BİRLEŞTİRİP; ŞEKER, TOZ BADEM VE YUMURTAYI DA BİRLEŞTİRİP SERT HAMUR HALİNE GETİRİYORUZ VE 5-10 DK DİNLENDİRİYORUZ. BU SIRADA BİR TENCEREDE KREMAYI ILIKLAŞTIRIP ÇİKOLTAYI ERİTİYORUZ. 1-2 KERE KARIŞTIRARAK TEKRAR ISITIYORUZ VE 1 KAŞIK TEREYAĞI İLAVE EDİP ONU DA ERİTİYORUZ. 

 

BU ARADA DİNLENEN HAMURU YAĞLI KAĞIDIN ÜZERİNDE EL YORDAMIYLA YUVARLAKLAŞTIRIYORUZ VE BAŞKA BİR KAĞITLA ÜZERİNİ ÖRTÜP MERDANEYLE ORTASINDAN İLERİ VE GERİ AÇARAK BÜYÜTÜYORUZ (ORTA BOY TART KALIBI İÇİN) GÜZELCE KÖŞELERİNİ YERLEŞTİRİP ÇATALLA DELİKLER AÇIP 180 DERECE FIRINDA (ÖNCEDEN ISITIP) 15 DK PİŞİRİYORUZ. PİŞEN HAMURA DİNLENEN SOSU DÖKÜP SPATULA İLE YAYIYORUZ. 2-3 DK FIRINA ATIYORUZ VE ÇIKARIP BUZLUĞA KOYUYORUZ. VAKTİN KALANINDA SOĞUTUP İSTEĞE GÖRE PUDRA ŞEKERİ VE FRAMBUAZLA SÜSLEYEBİLİRSİNİZ.

 

DUYGU YILMAZ'IN ÇİKOLATALI LAV KEK TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

200 GR BİTTER ÇİKOLATA 

100 GR TUZSUZ TEREYAĞI

2 YUMURTA

2 YUMURTA SARISI

110 GR PUDRA ŞEKERİ

YARIM ÇAY KAŞIĞI KAKULE

35 GR UN

25 GR KAKAO

100 GR FINDIK KREMASI (KAKAOSUZ)

100 GR KREMA

20 GR PUDRA ŞEKERİ

 

HAZIRLANIŞI:

1- FIRINI 200 C DERECEDE AÇIYORUZ. SERAMİK KEK KALIPLARIMIZI YAĞLAYIP HAFİF UNLUYORUZ.

2- ÇİKOLATA VE TEREYAĞINI BENMARİ USÜLÜ ERİTİYORUZ.

3- İKİ YUMURTAYI VE İKİ YUMURTA SARISINI 110 GR PUDRA ŞEKERİ İLE İYİCE ÇIRPIYORUZ.

4- YUMURTA KARIŞIMININ İÇERİSİNE 35 GR UNUMUZU VE BİRAZ KAKULEDEN ELEYEREK EKLİYORUZ.

5- ERİMİŞ ÇİKOLATAYI YUMURTALARI PİŞİRMEDEN KARIŞIMA YAVAŞ YAVAŞ EKLİYORUZ.

6- HAZIRLADIĞIMIZ HAMURU KÜÇÜK KEK KALIPLARINA YARISI DOLACAK ŞEKİLDE DOLDURUYORUZ.

7- ÜZERİNE ÇAY KAŞIĞI İLE FINDIK EZMESİ KOYUYORUZ.

8- KALIPLARIMIZIN ÜZERLERİNİ YİNE AYNI KEK KARIŞIMI İLE DOLDURUYORUZ. (KALIPLARDA YARIM PARMAK PAY BIRAKIYORUZ.)

9- KEKLERİ FIRINA ATIYORUZ VE YAKLAŞIK 16-18 DK PİŞİRİYORUZ.

10- KEKLERİ ÇIKARINCA SOĞUTUYORUZ VE KALIPLARINDAN ÇIKARIYORUZ. ÜZERLERİNE KAKAO SERPİYORUZ.

11- YANINDA PUDRA ŞEKERİ İLE ÇIRPTIĞIMIZ KREMA İLE SERVİS EDİYORUZ.

 

ECE ÇELİK'İN ECE'NİN ÇİKOLATA ŞELALESİ TARİFİ

 

 

1.5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

3 ADET YUMURTA

1/2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

100 GR TEREYAĞI

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA

25 GR KAKAO

80 GR SÜTLÜ ÇİKOLATA

1 ADET PORTAKAL

100 GR CEVİZ İÇİ

160 GR BİTTER ÇİKOLATA

2,5 BARDAK UN (YAKLAŞIK)

 

TEREYAĞINI BENMARİ USULÜ ERİTİN. TEREYAĞINI ILIK KIVAMDA BIRAKIN. TOZ ŞEKERİ VE YUMURTALARI ÇIRPIN. TEREYAĞI, SIVI YAĞI VE ERİTTİĞİMİZ ÇİKOLATAYI VE PORTAKAL KABUKLARINI EKLİYORUZ. ARDINDAN TOZ KARIŞIMI EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ. KABA DÖKÜP 180 DERECEDE 35 DK PİŞİRİYORUZ. KEK SOĞUMAYA BIRAKILIRKEN ÜSTÜ İÇİN ÇİKOLATALI DİSKLER HAZIRLANIR. BİTTER ÇİKOLATAYI ERİTİP YAĞLI KAĞITTA DİSKLERİ HAZIRLIYORUZ. SOĞUYAN KEKİ YUVARLAK KALIPLAR ŞEKLİNDE ÇIKARTIYORUZ. ORTASINI DA KÜÇÜK YUVARLAKLAR AÇIP İÇİNİ ERİTTİĞİMİZ ÇİKOLATA İLE DOLDURUP DONMUŞ DİSKLER İLE KAPATIYORUZ. CEVİZ VE ÇİKOLATA İLE SÜSLÜYORUZ.

 

MAHMUT HALİL'İN ÇİKOLATALI SEVGİLİLER GÜNÜ KEKİ TARİFİ

 

 

120 ML SU

75 GR ŞEKER

1 TUTAM TUZ

270 GR BİTTER ÇİKOLATA (%70 KAKAOLU)

110 GRAM TUZSUZ TEREYAĞI

3 YUMURTA 

YARIM KİLO DONMUS AHUDUDU

YARIM SU BARDAĞI KAKAO

1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

YARIM LİMON

    

HAZIRLANIŞI

ÖNCELİKLE 60 GR SUYA BİR TUTAM TUZ VE 60 GR ŞEKERİ KOYUP OCAKTA ŞERBET HALİNE GETİRİYORUZ. ARDINDAN ÇİKOLATAYI BENMARİ ŞEKLİNDE ERİTİYORUZ VE İÇİNE TUZSUZ TEREYAĞINI EKLEYİP YAĞ ERİYENE KADAR KARIŞTIRIYORUZ. ARDINDAN HAZIRLADIĞIMIZ ŞEKERLİ ŞERBETİ İÇİNE EKLİYORUZ VE YUMURTALARI TEK TEK EKLEYİP ÇIRPIYORUZ. ARDINDAN YAĞLANMIŞ SUFLE KALIPLARINA DOLDURUP İÇİ SU DOLU TEPSİYE KOYUP 150 DERECE FIRINDA 30-35 DAKİKA PİŞİRİYORUZ. AHUDUDUDAN LİMON VE BİRAZ SUYLA SOS HAZIRLAYIP KEKE YATAK YAPIYORUZ. SERVİS EDERKEN ÜZERİNE KAKAO VE PUDRA ŞEKERİYLE DEKOR YAPIP SERVİS EDİYORUZ.

 

MELİKE KÜL'ÜN AĞLAYAN PASTA TARİFİ

 

 

MALZEMELER

KEK MALZEMESİ

4 YUMURTA

1 SU BARDAĞI ŞEKER

1 SU BARDAĞI UN

2 SU BARDAĞI SÜT (3 KAŞIK KEK İÇİN KALANI ÜZERİNE)

2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

50 GR KAKAO

1 PAKET KABARTMA TOZU

BEYAZ DAMLA ÇİKOLATA

ÜST KREMASI İÇİN

1 PAKET KREM ŞANTİ

1 SU BARDAĞI SOĞUK SÜT

250 GR SÜT KREMASI

200 GR KUVERTÜR (100 GR BİTTER 100 GR SÜTLÜ)

150 GR DONMUŞ ÇEKİRDEKSİZ VİŞNE

 

YAPILIŞI

YUMURTA VE ŞEKERİ GÜZELCE ÇIRPIP SÜTÜNÜ VE YAĞINI EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİYORUZ. KAKAO, KABARTMA TOZU VE UNU BİR KASEDE GÜZELCE KARIŞTIRIP ELEYEREK KARIŞIMA EKLEYİP ÇIRPIYORUZ. YAĞLANMIŞ VE UNLANMIŞ TEPSİYE VERİP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 160-170 DERECE FIRINDA KABARANA KADAR PİŞİRİYORUZ. FIRINDAN ÇIKARDIKTAN SONRA BİRAZ ILINMASINI BEKLEYİP 1.5 – 2 BARDAK SÜTÜ ÜZERİNE GEZDİREREK YEDİRİYORUZ. ÜZERİNE ÇIRPILMIŞ SOĞUK KREM ŞANTİYİ DÖKÜYORUZ.

 

GANAJ: KREMAYI OCAKTA KAYNAMA NOKTASINA GELENE KADAR ISITIP ÇİKOLATALARI İÇİNE KATIYORUZ KARIŞTIRARAK GANAJ HALİNE GETİRİP RONDODAN ÇEKİP SÜZDÜĞÜMÜZ VİŞNELERİ İÇİNE KATIYORUZ.

 

KREM ŞANTİNİN ÜZERİNE DÖKÜP BİR KÜRDAN İLE KARIŞTIRIP, BEYAZ DAMLA ÇİKOLATALARI ÜZERİNE SERPİP BUZLUĞA ATIYORUZ. DİNLENDİKTEN SONRA SERVİSE HAZIR.

 

ONUR SEVİNÇLİ'İN ÇİKOLATALİ VİŞNELİ MUFFIN TARİFİ

 

 

MALZEMELER

2 ADET YUMURTA

5 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

1/2 SU BARDAĞI SIVIYAĞI

3/4 SU BARDAĞI SÜT

2 SU BARDAĞI UN

3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

1 ADET RENDELENMİŞ LİMON KABUĞU

4 YEMEK KAŞIĞI DAMLA ÇİKOLATA

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA

 

SOSU İÇİN: 

150 GR ÇEKİRDEKSİZ VİŞNE

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 

150 GRAM BİTTER CİKOLATA

1 ÇAY BARDAĞI KREMA

16 ADET MUFFIN

TEFLON MUFFIN KALIBI + 30 ADET KAĞIT KALIP

HAZIRLAMA SÜRESİ

25 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ

20 DAKİKA

 

NOT. BOLCA CİKOLATA SOSU EKLENECEK.

 

PUF GİBİ KABARACAK OLAN MUFFİNLERİ HAZIRLAMAK İÇİN; YUMURTALARI KARIŞTIRMA KABINA ALIN. TOZ ŞEKER İLAVESİYLE KREMA KIVAMINI ALANA KADAR ÇIRPIN.SIVIYAĞI VE SÜT EKLEDİĞİNİZ MUFFİN HARCINI BİR ÇIRPICI YARDIMIYLA KARIŞTIRMAYI SÜRDÜRÜN.SIRASIYLA; ELENMİŞ UN, KABARTMA TOZU, VANİLYA, KAKAO VE RENDELENMİŞ LİMON KABUĞU İLAVE ETTİĞİNİZ MUFFİN HARCINI, ÇIRPICI YARDIMIYLA KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİN.SON OLARAK 2 YEMEK KAŞIĞI DAMLA ÇİKOLATA KATIP, BİR KAŞIK YARDIMIYLA KARIŞTIRIN.GÖZ GÖZ OLAN MUFFİN KALIPLARINA ÜST ÜSTE İKİŞER ADET KAĞIT MUFFİN KALIBI YERLEŞTİRİN.HAZIRLADIĞINIZ ÇİKOLATALI MUFFİN HARCINI, KALIPLARIN ÜZERLERİNDE BİR PARMAK KALINLIĞINDA BOŞLUK KALACAK ŞEKİLDE KALIPLARA PAYLAŞTIRIN.

 

KALAN DAMLA ÇİKOLATAYI MUFFİNLERİN ÜZERİNE SERPİŞTİRDİKTEN SONRA BİR TAVADA TEREYAGİYLA HAFİFCE LEZZETLENDİRGİMİZ VİSNELERDE 3-4 ADET HER MUFFİNİN UZERİNE BİRAKİYORUZ VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA KABARIP, ÜZERLERİ ÇATLAYANA KADAR YAKLAŞIK 20 DAKİKA PİŞİRİN.FIRINDAN ÇIKARDIĞINIZ MUFFİNLERİ KENDİ KALİPLARİNDA DİNLENDİRİYORUZ.EN SON KREMA İLE HAZİRLADİGİMİZ BİTTER CİKOLATA SOSUNU UZERİNE GEZDİRİP SERVİS EDİYORUZ.UMARIM AFİYET OLUR:))

 

ORKUN KEÇİKAYA'NIN ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

 

 

2 ADET YUMURTA 

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER 

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ 

1 SU BARDAĞI SÜT 

1 SU BARDAĞI TEPELEME UN 

2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO 

2 ÇAY KAŞIĞI

 

KREMASI İÇİN  

3,5 SU BARDAĞI SOĞUK SÜT 

100 – 150 GR KREM ŞANTİ 

 

ARASI İÇİN 

DAMLA ÇİKOLATA 

ÇİKOLATA SOSU İÇİN  

1 PAKET BİTTER ÇİKOLATA

1 PAKET BEYAZ ÇİKOLATA

 

TOZ ŞEKERİ VE YUMURTAYI EN AZ 5 DAKİKA ÇIRPIN SÜTÜ VE SIVI YAĞI İLAVE EDİN İYİCE ÇIRPIN, KAKAOYU,UNU,KABARTMA TOZUNU VE ŞEKERLİ VALİNİLİ ELEYEREK İLAVE EDİN İYİCE ÇIRPIN VE ALTI TEREYAĞI İLE YAĞLANMIŞ ( 40X27CM ÇAPINDA ) BÜYÜK BOY BORCAMA DÖKÜN ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN VE SOĞUMASI İÇİN KENARDA BEKLETİN. ÇİKOLATA SOSUNU SÜTLE KARIŞTIRIN PİŞİRİN OCAKTAN ALIN VE ÇİKOLATA İLE KARIŞTIRIN SOĞUMASI İÇİN KENARDA BEKLETİN. KREMŞANTİYİ SÜTLE ÇIRPIN VAKTİNİZ VARSA BUZDOLABINDA DİNLENDİRİN KEKİNİZİ ÜSTTEN ENİNE 3 EŞİT PARÇAYA KESİN İLK KATINI GENİŞ BİR TABAĞA ALIN ÜZERİNİ BİRAZ SÜTLE ISLATIN KREMŞANTİNİN ÜÇTE BİRİNİ SÜRÜN ÜZERİNE BİRAZ DAMLA ÇİKOLATA SERPİN. İKİNCİ KEKİ ÜZERİNE KAPATIN KREMŞANTİNİN KALAN YARISINI SÜRÜN ÜZERİNE BİRAZ DAMLA ÇİKOLATA SERPİN VE KEKİN 3.SON PARÇASINI KAPATIN KREMŞANTİ İLE KAPLAYIN. İSTEĞE GÖRE KENAR KISMINI PASTA TARAĞI VEYA ÇATALLA ÇİZİKLER ATIN BUZDOLABINDA BİRAZ DİNLENDİRİN. KAKAOLU PASTANIZIN ÜZERİNİ ÇİKOLATA SOSUNU DÖKÜN PASTANIN HER TARAFINA DİKKATLİCE SÜRÜN ÜZERİNİN VE ALT KISMIN KENARLARINDAN İSTEĞE GÖRE KREMŞANTİ İLE GEÇİN VE BUZDOLABINDA BİR KAÇ SAAT DİNLENDİRİP; RENDELENMİŞ BEYAZ ÇİKOLATAYLA SÜSLEYİN.

 

SİMAY ÇAPA'NIN ÇİKOLATALI TART TARİFİ

 

 

HAMURU İÇİN:

250 GR UN 

150 GR TEREYAĞI

100 GR PUDRA ŞEKERİ

25 GR TOZ BADEM

1 YUMURTA

15 GR TOZ ANTEP FISTIĞI

 

GANAJ İÇİN:

400 GR KREMA

650 GR SÜTLÜ KUVERTÜR 

10 ADET KABUKSUZ CEVİZ

 

YAPILIŞ:

UN VE TEREYAĞI HARMANLANIR. GERİ KALAN TÜM HAMUR MALZEMELERİ YOĞRULUR. HAMUR BUZLUĞA KOYULUR, 10-15 DK BEKLENİR. 180 DERECEDE 15-20 DK PİŞİRİLİR.KREMA OCAĞA KOYULUP KAYNATILIR. OCAKTAN ALINIR VE ÇİKOLATALAR EKLENİR. TARTLARIN İÇİNE GANAJ DÖKÜLÜR. CEVİZ VE TOZ ANTEP FISTIĞI İLE SÜSLENİR.

Güncelleme: 10/11/2015 16:50:35
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.