VER FIRINA 11 Haziran Perşembe Yayını Tarifleri

VER FIRINA 11 Haziran Perşembe Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

KAKAOLU BİSKOTTİ

MALZEMELER:

 

2 YUMURTA

100 GR TEREYAĞI

¾ PUDRA ŞEKERİ

1,5 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

2 SU BARDAĞI UN

1 SİLME ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

YARIM ÇAY BARDAĞI ANTEP FISTIĞI

YARIM ÇAY BARDAĞI BEYAZ DAMLA ÇİKOLATA

HAZIRLANIŞI:

UN VE TEREYAĞINI ROBOTTA ÇEKİN. YUMURTA HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRIN VE 

ORTASINI AÇIP YUMURTAYI KIRIN. HAMURUNUZU YOĞURUN VE YAĞLI KAĞIT ARASINDA 

YARIM CM KALINLIĞINDA AÇIN. AÇTIĞINIZ HAMURU RULO YAPIN, FIRIN TEPSİSİNE ALIN. 

ÜZERİNE ELİNİZLE BASTIRARAK YASSI BİR ŞEKİL VERİN VE 200 DERECE FIRINDA PİŞİRİN. 

SOĞUDUKTAN SONRA YANLAMASINA KESİN VE IZGARADA 5-6 DAKİKA PİŞİRDİKTEN SONRA  

SERVİS EDİN.

 

 

ÜNAL TUTUCU

ANTEP FISTIKLI SARIĞI BURMA

 

1 SU BARDAĞI SÜT

1 YUMURTA

1 ÇAY BARDAĞI AYÇİCEK YAĞI

1 ÇORBA KAŞIĞI ÜZÜM SİRKESİ

1 FİSKE TUZ

ALDIĞI KADAR UN

İÇİ

2 SU BARDAĞI TOZ ANTEP FISTIĞI

150 GR. TEREYAĞI (2 ÇORBA KAŞIĞI)

1 LİMON KABUĞU RENDESİ

ŞERBETİ

2,5 SU BARDAĞI SU

2,5 SU BARDAĞI ŞEKER

YARIM LİMON

İÇ DOLGUSU

½ LİTRE SÜT

2 YEMEK KAŞIĞI İRMİK

AÇMAK İÇİN BUĞDAY NİŞASTASI

YAPILIŞI

ÖNCE SIVILARI KARIŞTIRIN. SONRA UNU KOYUN, YOĞURUN. BEZELERE BÖLÜN VE ÇOK İNCE 

AÇIN. 8’E BÖLÜN. FISTIK SERPİN. İNCE KENARDAN İNCE OKLAVAYLA SARIN. KALIN KISMINA 

DOLGU HARCINI KOYUN.

OKLAVAYI BÜZDÜRÜN. ERİMİŞ TEREYAĞI GEZDIRİN. 190 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.

İLK SICAĞI GEÇİNCE SOĞUK ŞERBETİ DÖKÜN.

 

 

ALP MEHMET SIY

BAKLAVA YUFKASINDAN TAHİNLİ CEVİZLİ RULO SARMA 

 

1 PAKET HAZIR BAKLAVALIK YUFKA 

1 SU BARDAĞI TAHİN 

YARIM SU BARDAĞI TOZ ŞEKER 

YARIM SU  BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ 

1.5 SU BARDAĞI  DÖVÜLMÜŞ CEVİZ İÇİ

2 YEMEK KAŞIĞI TOZ TARÇIN  

2 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞAMFISTIĞI

100 GR TEREYAĞI

ÖNCELİKLE TEREYAĞ ERİTİLİR SUYU ÇEKENE DEK HAFİF RENGİ DEĞİŞENE KADAR TEZGAHA 

BİR ADET BAKLAVA YUFKASI SERİLİR. FIRÇA YARDIMI İLE TEREYAĞ BOLCA SÜRÜLÜR

İKİNCİ BAKLAVA YUFKASI SERİLİR ODA BOLCA TEREYAĞI İLE YAĞLANIR. ÜÇÜNCÜ KAT 

BAKLAVA YUFKASI ONUN ÜSTÜNE SERİLİR. ÜÇÜNCÜ KATIN HER YERİNE UYGUN MİKTARDA 

TAHİN SÜRÜLÜR. ÜSTÜNE TOZ ŞEKER SERPİLİR. 

ARDINDAN DÖVÜLMÜŞ CEVİZLER HER TARAFINA EŞİT BİÇİMDE DAĞITILIR. EN ÜSTE TARÇIN 

SERPİLİR VE EN UÇ KENARDAN ÇOK SIKMADAN DİĞER UCA KADAR RULO GİBİ SARARIZ. 

UYGUN ARALIKLARLA (YAKLAŞIK 1 PARMAK UZUNLUĞUNDA ) KESERİZ ...

TEPSİYE YAĞLI KAĞIT SERİP KESİLEN PARÇALARI ARALIKLI DİZİP

ÜSTÜNE ERİTİLMİŞ TEREYAĞDAN SÜRÜP  150 DERECEDE ÜSTÜ ÇOK KIZARMADAN (HAFİF 

RENK DEĞİŞİNCE ) FIRINDAN ALIRIZ. ÜSTÜNE BOLCA PUDRA ŞEKERİ SERPERİZ.

SERVİS TABAĞINA ALINDIĞINDA İSE ARZUYA GÖRE TOZ ŞAMFISTIK SERPERİZ ...

NOT: BU TARİF AYNEN BÖYLE HAZIRLANIP BİRAZ DAHA KIZARTILARAK 

ÜSTÜNE UYGUN BİR KIVAMDA ŞERBET HAZIRLANIP DÖKÜLÜRSE ŞERBETLİ BİR TATLI OLUR 

(BAKLAVA GİBİ) BU ŞEKİLDE UYGULANIP YENİRSE SANKİ KURU BAKLAVA GİBİ OLUYOR ( 

TAHİNLİ CEVİZLİ BAKLAVA GİBİ)

 

 

İHSAN ARI

İHSANCIL ENTERESAN YUFKA TATLISI

 

MALZEMELER: 

20 ADET BAKLAVALIK YUFKA

125 GR TEREYAĞI

KEK MALZEMESİ İÇİN:

 3 YUMURTA

1 SU BARDAĞI ŞEKER

1 SU BARDAĞI UN

1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA

3 TATLI KAŞIĞI MAVİ GIDA BOYASI

1 TUTAM TUZ

ŞERBETİ İÇİN:

3 SU BARDAĞI ŞEKER

3,5 SU BARDAĞI SU

YARIM LİMON SUYU

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE ŞERBETİ KAYNATIP BİR KENARA ALALIM VE SOĞUMAYA BIRAKALIM. YAĞI ERİTİP 

TEPSİYİ YAĞLAYALIM.İLK ON YUFKAYI İKİŞER KATTA BİR YAĞLAYARAK TEPSİYE DİZELİM.

KEK İÇİN;

KATI MALZEMELERİ BİR KAPTA KARIŞTIRALIM. YUMURTALARI ŞEKERLE ÇIRPIP GIDA BOYASI 

VE CEVİZLERİ EKLEYİP KATI MALZEMELERİ KOYUP KAŞIK YARDIMIYLA KARIŞTIRIN. ARASINA 

BU HAZIRLANAN KEK HAMURUNU DÖKELİM.KALAN ON YUFKAYA DA AYNI İŞLEMİ 

UYGULAYIP ÜZERİNE DİZELİM.İSTEDİĞİMİZ GİBİ KESİP ŞEKİL VERELİM.ARTAN YAĞI DA HER 

TARAFINA GELECEK ŞEKİLDE GEZDİRELİM.ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 180 DERECEDE 

PİŞİRELİM.FIRINDAN ALDIKTAN SONRA İLK SICAKLIĞI ÇIKINCA SOĞUMUŞ OLAN ŞERBETİ 

ÜZERİNE DÖKELİM.

 

 

GÖRKEM DOĞAN

HURMALI CEVİZLİ TATLI

 

YUFKA HAMURU İÇİN 

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ 

1 ÇAY BARDAĞI SÜT 

2 YUMURTA 

1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE 

400 GRAM UN 

BİR TUTAM TUZ 

AÇMAK İÇİN BUĞDAY NİŞASTASI 

İÇ DOLGUSU 

YARIM KİLO HURMA

2 TANE KAKULE (HAVANDA DÖVÜLMÜŞ)

1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN

75 GR TEREYAĞI

HURMALARI ROBOTTAN GEÇİRİN. TEREYAĞI, İRİ CEVİZ TANELERİ, KAHVE VE TARÇIN İLE 

YOĞURUN.

YUFKA HAMURLARINI NİŞASTA İLE ÇOK İNCE OLACAK ŞEKİLDE AÇIN. İÇ HARCI RULO YAPIN VE 

YUFKAYA SARIP VEREV ŞEKİLDE KESİN. ÜZERİNE ERİMİŞ TEREYAĞI GEZDİRİN. 180 DERECE 

FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN. ŞERBETİNİ KAYNATIN. ŞERBET SOĞUK TATLI SICAK 

OLACAK ŞEKİLDE ŞERBETLEYİN.

ŞERBET İÇİN 

2 SU BARDAĞI ŞEKER

2,5 SU BARDAĞI SU 

1/4 LİMONUN SUYU

Güncelleme: 11/06/2015 15:33:21
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.