Ver Fırına 11 Mart Çarşamba Yayını Tarifleri

Ver Fırına 11 Mart Çarşamba Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

TEKNİK TARİF: SOSLU MİLFÖY BUTLARI

 

MALZEMELER

3 ADET TAVUK BUT

2 ADET MİLFÖY

TUZ

ÇERİ DOMATES

MAYDANOZ

KARABİBER

 

TAVUK SOS:

1 YEMEK KAŞIĞI UN

TAVUK SUYU

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 YEMEK KAŞIĞI KREMA

1 YEMEK KAŞIĞI HAŞHAŞ

 

HAZIRLANIŞI:

TAVUKLARI TENCEREDE TUZ,KARABİBER, HAFİF ZEYTİNYAĞI İLE HAŞLIYORUZ VE KENARIYA ALIP BİRAZ ILIMASINI BEKLİYORUZ.DERİLERİNİ VE KIKIRDAKLARINI TEMİZLİYORUZMİLFÖYLERİ ENİNE ORTADAN İKİYE KESİP ELİNİZLE HAFİF ESNETİYORUZ. ÜST TARAFINDAN 1 PARMAK BOŞLUK KALICAK ŞEKİLDE MİLFÖYLERİ ŞERİT KESİYORUZ VE TAVUKLARI UÇ KISIMLARI HARİÇ TAMAMEN SARIYORUZ.200 DERECE FIRINDA TAVUKLARI PİŞİRİYORUZ.

 

SOS İÇİN:

TEREYAĞINI KIZDIRIP UNU İLAVE EDİP VE BİR SÜRE KAVURUYORUZ. TAVUK SUYUNU SÜZEREK KAVRULAN UNA İLAVE EDİYORUZ. AKIŞKAN KREMA GİBİ BİR KIVAM OLMALI.KAYNADIKTAN SONRA OCAKTAN ALIP KREMAYI İLAVE EDİP İYİCE ÇIRPIYORUZ. SON OLARAK HAŞHAŞ İLAVE DİYORUZ VE RESİMDEKİ GİBİ SERVİS EDİYORUZ.

 

BUSE YARAMIŞ'IN BADEM KURABİYESİ TARİFİ

 

 

HAMUR İÇİN:

 150 GRAM SOĞUK TEREYAĞI

 200

 100 GRAM PUDRA ŞEKERİ

 

İÇ İÇİN; 

160 GR BADEM EZMESİ

 

SÜSLEME İÇİN; 

20 ADET SOYULMUŞ BADEM 

2 YUMURTA

 

YAPILIŞI;

HAMUR:

UNUN İÇİNDE BİR ÇUKUR AÇIN. TEREYAĞI, ŞEKER, YUMURTA VE TUZU KARIŞTIRIP ÇUKURUN İÇİNE KOYUN, ARDINDAN HAMURU YOĞURUN. HAMURUN ÜSTÜNE UN SERPİŞTİRİN, ÜSTÜNE BASTIRIP DÜZLEŞTİRİN VE STREÇ FİLME SARIN. HAMURU BUZDOLABINDA YA DA DONDURUCUDA DİNLENDİRİN.DAHA SONRA HAMURU, ÜSTÜNE UN SERPİŞTİRİP YAKLAŞIK DÖRT MİLİMETRE İNCELİĞİNDE AÇIN. KEK KALIBIYLA HAMURDAN HALKA ŞEKLİNDE SEKİZ PARÇA KESİN VE DÖRT TANESİNİ FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRİN. 

 

YUMURTAYI ÇIRPIN. BADEM EZMESİNİ DÖRT HAMUR PARÇASI ÜSTÜNE PAYLAŞTIRIN VE KENARLARINA FIRÇAYLA YUMURTA SÜRÜN. DİĞER HAMUR PARÇALARINI ÜSTÜNE KOYUP KENARLARINI ÇATALLA BASTIRIN. ÜSTLERİNE FIRÇAYLA YUMURTA SÜRÜN VE BADEMLERİ HAMURA BATIRIN. ÜSTÜNE TEKRAR YUMURTA SÜRÜP HAFİF KAHVERENGİLEŞENE DEK, 30 DAKİKA FIRINDA PİŞİRİN.

 

CANAN NUR AKMAZ'IN BADEM EZMELİ KURABİYE SANDVİÇ TARİFİ

 

 

KURABİYE HAMURU 

375 GR UN 

75 GR TOZ FINDIK 

225 GR PASTACILIK MARGARİN

25 GR SÜT

125 GR TOZ ŞEKER 

2 GR VANİLYA 

1 ADET LİMONUN RENDESİ 

2 ADET YUMURTA SARISI 

50 GR BADEM EZMESİ 

 

YAPILIŞI 

HEPSİNİ YOĞURUN MERDANEYLE AÇIN YUVARLAK KURABİYE KALIBI İLE KESİN VE 150 DERECEDE 15 DK PİŞİRİN.

 

KREMASI 

500 GR SÜT 

100 GR UN 

150 GR TOZ ŞEKER 

100 GR BADEM EZMESİ 

 

YAPILIŞI 

DEVAMLI KARIŞTIRARAK KIVAM ALINCA OCAKTAN ALIN VE SOĞUMAYA BIRAKIN 

 

SÜSLEME 

200 GR SÜTLÜ ÇİKOLATA 

50 GR FİLE BADEM 

İKİ KURABİYE ARASINA KREMA SÜRÜN EN USTE DE İSTEDİĞİNİZ SÜSLEME YAPIN

 

İHSAN ARI'NIN BADEM EZMELİ ELMA TARİFİ

 

 

1 PAKET VANİLYA

YARIM LİTRE YAĞSIZ SÜT

2 YEMEK KAŞIĞI PİŞİRİLMEYE UYGUN TATLANDIRICI

40 GR LİGHT MARGARİN,

80 GR BADEM EZMESİ

30 GR KURU ÜZÜM

40 GR ÖĞÜTÜLMÜŞ BADEM

4 ADET ELMA

1 YEMEK KAŞIĞI RENDELENMİŞ FINDIK

 

YAPILIŞI;

VANİLYAYI SÜT VE TATLANDIRICIYLA KARIŞTIRIN.FIRINI 200 DERECEDE ISITIN. YAĞI BİR TAVAYA KOYARAK KISIK ATEŞTE ERİMEYE BIRAKIN. BADEM EZMESİ, KURU ÜZÜM VE BADEMİ BİRAZ SUYLA, BİR KABIN İÇİNDE HARMANLAYIN. ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARMIŞ OLDUĞUNUZ ELMALARI, ÜZERİ KAPAK OLACAK ŞEKİLDE İKİYE BÖLÜN.

 

BADEM EZMESİ KARIŞIMI ELMALARIN İÇİNE DOLDURDUKTAN SONRA, ÜZERİNİ KENDİ KAPAKLARIYLA ÖRTÜN. ELMALARI YAN DÖNMEYECEK ŞEKİLDE BİR TEPSİNİN İÇİNE YERLEŞTİRİN. ARDINDAN ERİMİŞ OLANRENDELENMİŞ OLAN FINDIKLARI BİR TAVADA ALTIN SARISI RENGİN DÖNÜŞÜNCEYE DEK ÇEVİRİN.VANİLYA SOSUNU BİRAZ TARÇINLA TATLANDIRDIKTAN SONRA TABAKLARIN ÜZERİNE DÖKÜN. FINDIKLARI DA SERPİŞTİRDİKTEN SONRA ELMALARI SOSUN ÜZERİNE OTURTUN.

 

İLYAS VEKİLOV'UN BADEMLİ KREP PASTASI TARİFİ

 

 

HAMUR İÇİN:

2 SU BARDAĞI SU

2.5 SU BARDAĞI SÜT

1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER

1/5 ÇAY KAŞIĞI TUZ

2 YUMURTA

50 GR TEREYAĞI

2 YEMEK KAŞIĞI KURU MAYA

FIRINLAMA HAMURU:

1 YUMURTA

UN

SÜT

 

SÜSLEME/DOLGU:

300 GR BADEM EZMESİ

200 GR PUDRA ŞEKERİ

200 ML MAYA

50 GR TANE BADEM 

 

HAZIRLANIŞ:

YAKLAŞIK 20 KREP YAPIN. KREP ÜZERİNE BADEM EZMESİ ÜZERİNE KREP… ŞEKLİNDE KATLAYIN. YUMURTA, UN VE SÜTTEN SIVI FIRINLAMA HAMURUNU YAPIN. YAPTIĞINIZ KATLI KEKİ BU HAMURLA KAPLAYIN. TURUNCU/KAHVERENGİ RENGİNE GELENE KADAR 180 DERECELİK FIRINLA FIRINLAYIN. İSTEĞİNİZE GÖRE SÜSLEYİN.

 

KAAN HOŞGÖR'ÜN BADEM EZMELİ HİLAL TARİFİ

 

 

300 GR BADEM EZMESİ 

15 GR UN 

100 GR TOZ ŞEKER 

90 GR YUMURTA BEYAZI 

1 ADET YUMURTA 

100 GR FİLE FINDIK

100 GR BİTTER CİKOLATA 

100 GR BÜTÜN ANTEP FISTIĞI

 

YAPILIŞI;

BLENDERLA BADEM EZMESİ, UN VE TOZ ŞEKERİ İYİCE KARIŞTIRIN. YUMURTA AKLARINIZN BİRAZINI KATIN VE SONRA HEPSİNİ BİRAZ DA SPATULAYLA KARIŞTIRIN. MALZEMEYİ TOPLADIKTAN SONRA TEKRAR BLENDERDA İTİCE KARIŞTIRIN. DÜZ UÇLU KREMA TORBASINA HARCI DOLDURUN VE YAĞLI KAĞIT SERDİĞİNİZ FIRIN TEPSİSİNE HİLAL ŞEKİLLERİ ÇİZİN. 1 ADET YUMURTAYI ÇIRPIN VE FIRÇA YARDIMIYLA ÜZERLERİNE SÜRÜN. FİLE FINDIK SERPİŞTİRDİKTEN SONRA ÖNCEDEN ISITILMIŞ 140 DERECEDEKİ FIRINA ATIN. ORTALAMA 15-20 DK. PİŞİRİN. ÇIKARDIĞINIZ HİLALLERİ BENMARİ USULÜ ERİTTİĞİNİZ BİTTER ÇİKOLATAYA DALDIRIP ÜZERİNE ANTEP FISTIKLARINI SERPİŞTİRİN. AFİYET OLSUN.

 

MUHAMMED TAHA ERKAN'IN MACARON TARİFİ

 

 

250 GR TOZ BADEM

250 GR BADEM EZMESİ

250 GR PUDRA ŞEKERİ

90 GR YUMURTA BEYAZI

20’ŞER GR GIDA BOYASI (FISTIK YEŞİLİ, PEMBE, MOR, KIRMIZI)

 

MERENG MALZEMELERİ;

90GR YUMURTA BEYAZI

50 GR TOZ ŞEKER 

 

ŞURUP YAPIMI;

50 ML SU

200 GR TOZ ŞEKER

 

YAPILIŞI;

BADEMLE UNU KARIŞTIRARAK İYİCE UN HALİŞNE GETİRİYORUZ. YUMURTA BEYAZINI KOYUP KARIŞTIRIYORUZ. MERENGİ YAPIYORUZ. ŞEKERLE YUMURTA AKINI KÖPÜK HALİNE GETİRİP İÇİNE KOYUYORUZ. KARIŞIMI 4’E BÖLÜP GIDA BOYALARINI KOYUP KARIŞTIRIYORUZ. SIKMA TORBALARINA ALIP KÜÇÜK OLACAK ŞEKİLDE VE ARALARINDA BOŞLUK BIRAKARAK SIKIYORUZ. 1 SAAT BEKLETTİKTEN SONRA ÜSTÜ KURUYUNCA 160 DERECEDE 10 DK PİŞİRİYORUZ. İÇİNE BADEM EZMELERİNİ SIKIP KAPATIYORUZ.

 

ZAHİDE ÇETİN'İN BALLI BADEMLİ KIRINTILI KEK TARİFİ

 

MALZEMELERİ

ÜÇ SU BARDAĞI + 1\3 SU BARDAĞI UN

İKİ ÇAY KAŞIĞI TUZ

BİR ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

BİR SU BARDAĞINDAN 2 PARMAK AZ YOĞURT

YARISI YÜZME YARISI NORMAL

YARIM SU BARDAĞI FINDIK YAĞI

ÜÇ YEMEK KAŞIĞI BAL 

BİR YEMEK KAŞIĞI SIVI VANİLYA ÖZÜ

YARIM SU BARDAĞI BADEM EZMESİ

6 YUMURTA

BİR SU BARDAĞI + 1\4 TEREYAĞI YUMUŞAMIŞ

BİR SU BARDAĞI+ 1\4 TOZ ŞEKER

 

ÜZERİNİN KIRINTISI İÇİN

BİR SU BARDAĞINDAN BİR PARMAK AZ UN

BİR SU BARDAĞINDAN İKİ PARMAK AZ YULAF EZMESİ

6 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ

2 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN

YARIM ÇAY KAŞIĞI TUZ

3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ (YUMUŞAMIŞ)

 

YAPILIŞI

FIRINI ÖNCEDEN 175 DERECE ISITIN28X40 SANTIMLIK DİKDÖRTGEN KEK KALIBINI ÖNCE YAĞLAYIP SONRA ÜZERİNE UN DÖKÜP İYİCE ÜZERİNİ KAPLAYINBİR KAPTA SIVI MALZEMELERİ KARIŞTIRIP DİĞER KAPTA KATI MALZEMELERİN HEPSİNİ KARIŞTIRIN 6 YUMURTAYI AYNI KAPTA ÇIRPINBUNDAN 3 KAŞIK AYIRIP BADEM EZMESİNİ KOYUN BADEM EZMESİ KREMAMSI BİR KVAMA GELENE KADAR ÇIRPINARDINDAN TEREYAĞ VE TOZ ŞEKERİ EKLEYİİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİNKARIŞIM KREMA GİBİ OLUNCA KALAN YUMURTAYI 3 SEFERDE EKLEYEREK ÇIRPMA İŞLEMİNE DEVAM EDİNSIVI KARIŞIMLARI EKLEYİP BİR İKİ DK KARIŞTIRINARDINDAN UNU EKLEYİP PÜRÜSSÜZ OLANA KADAR KARIŞTIRINKIRINTI MALZEMELERİNİZİ ELİNİZLE KARIŞTIRIP KEK HAMURUNUZUN ÜZERİNE SERPİN173 DERECEDE 30 DK PİŞİRİN

 

Güncelleme: 11/03/2015 16:44:10
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.