VER FIRINA 12 Ekim Pazartesi Yayını Tarifleri

VER FIRINA 12 Ekim Pazartesi Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: BİSKÜVİ DOLGULU FISTIK EZMELİ MİNİ KEKLER

 

1 SU BARDAĞI ŞEKER 

10 GR KABARTMA TOZU 

1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ 

3 DOLU YEMEK KAŞIĞI FISTIK EZMESİ 

12 ADET KAKAOLU KREMA DOLGULU BİSKÜVİ 

 

MİNİ KEK KALIPLARINA KAĞIT KALIPLAR KOYUP KENARA ALIN. İKİ KAT BİSKÜVİNİN ARASINA FISTIK EZMESİ SÜRÜP YAPIŞTIRIN VE EN ÜST KATA DA FISTIK EZMESİ SÜRÜP KAĞIT KALIPLARIN İÇİNE KOYUN. 

 

KEK İÇİN: YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE KABARTIN, YAĞI EKLEYİN ARDINDAN KAKAOYU EKLEYİP KARIŞTIRIN. DAHA SONRA SÜTÜ İLAVE EDİP KARIŞTIRIN SON OLARAK DA UN KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI EKLEYİP KEK HAMURU ELDE EDİN. HAZIRLADIĞINIZ KEK HAMURUNU KAŞIK YARDIMI İLE KALIPTAKİ BİSKÜVİLERİN ÜZERİNİ KAPLAYACAK KADAR DOLDURUN VE 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN TOPLAMDA 6 ADET MİNİ KEK ELDE ETMENİZ GEREKMEKTEDİR.

 

ALPEREN HASTAOĞLU'NUN PEKMEZLİ HELLİMLİ TAVUK SARMA TARİFİ

 

 

2 ADET TAVUK GÖĞÜS

3 ADET YEŞİL SOĞAN

2 DAL TAZE BİBERİYE

1/2 CHİLİ BİBER 

5 DİLİM FÜME ET

1 PAKET HELLİM PEYNİRİ

1 AVUÇ KAJU FISTIĞI

YARIM AVUÇ DOLMALIK FISTIK 

½ BAĞ TAZE FESLEĞEN 

ÜSTÜ İÇİN;

2 YEMEK KASIĞI PEKMEZ (ÜZÜM)

1 YEMEK KASIĞI ÜZÜM SİRKESİ

1 YEMEK KAŞIĞI SU 

YAPILIŞI:

TAVUK GÖĞÜSLERİ İKİYE AYRILINA KADAR BIÇAKLA AÇILIR AMA TAM OLARAK KESİLMEZ. ARDINDAN ÜSTÜNE FESLEĞEN YAPRAKLARI KONULARAK DÖVÜLÜR. SONRASINDA TAVAYA  DOLMALIK FISTIKLAR İLK OLARAK ALINIR KAVRULUR, ZEYTİNYAĞI KONULUR YEŞİL SOĞANLAR KONULUR, ÜZERİNE CHİLİ BİBER KONULUR. EN SON BİBERİYE DÖVÜLEREK KARIŞIMA EKLENİR.

 

BU KARIŞIM BİR TABAĞA ALINIR AYNI TAVADA HELLİMLER KIZARTILIR. SONRASINDA TAVUĞA ÜSTÜNE SIRASIYLA BİBERİYELİ HARÇ, HELLİM VE FÜME ET KONULUR SARILIR PEKMEZDE 2 DK BEKLEDİLTİKTEN SONRA 200 DERECE ISITILMIŞ FIRINA KONULUR FIRIN 190 DERECEYE AYARLANIR. YAKLAŞIK OLARAK 17-20 DK PİŞİRİLİR

 

SİMGE CARMEN KAYTAN'IN TAVUK BALLANTINE VE GALLANTINE TARİFİ

 

 

MALZEMELER

3 PARÇA DERİLİ, KEMİĞİ ÇIAKRTIŞMIŞ TAVUK BUTU

1 ADET SOĞAN

15 GR KEREVİZ SAPI

3 DİŞ SARIMSAK

150 GR İSTİRİDYE MANTARI

50 GR KESTANE MANTARI

20 GR TRÜF MANTARI

100 GR ISPANAK 

 

YAPILISI

-SOĞAN, KEREVİZ VE SARIMSAĞI OCAKTA SOTELEYİN.

-YUMUŞADIKTAN SONRA ISPANAĞI İLAVE EDİN VE YARI YARIYA ÖLDÜRÜN.

-TUZ VE KARABİBERİ İLAVE ETTİKTEN SONRA OCAKTAN ALIN.

-İÇ MALZEMEYİ TAVUĞUNUZUN İÇİNE DOLDURUN VE 180 DERECEDE 30 DK PİŞİRİN.

 

SOSU

200 ML TAVUK SUYU

20 GR KREMA

1 DİŞ SARIMSAK 

1 TATLI KAŞIĞI KÖRİ

TUZ - KARABİBER

 

YAPILIŞI

200 ML TAVUK SUYUNU KAYNATIN. KREMA, SARIMSAK, KÖRİ VE TUZ-KARABİBER EKLEYİN. KAYNAYINCA OCAĞI KAPATIN VE TAVUĞUNUZLA SOSU BİRLEŞTİRİN.

 

ELİF ZAİM'İN TAVUK SARMA TARİFİ

 

 

MALZEMELER

4 ADET KALÇALI BUT FİLETO DÖVÜLÜP İNCELTİLMİŞ

1 SU BARDAĞI PİRİNÇ 

2 SU BARDAĞI SU

YARIM KURU SOĞAN 

40 GR KAJU FISTIĞI 

2 YEMEK KAŞIĞI İNCE DOĞRANMIŞ TAZE FESLEĞEN 

2 ÇAY KAŞIĞI TAZE ÇEKİLMİŞ KARABİBER 

TUZ 

SIVI YAĞ 

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 YEMEK KAŞIĞI TARÇIN

 

SOSU İÇİN; 

2 ORTA BOY RENDELENMİŞ DOMATES

2 YKŞ  SIVI YAĞ 

1 ÇAY KAŞIĞI TATLI TOZ BİBER

EN BAŞTA FIRINI AÇMAYI UNUTMAYIN 

 

YAPILIŞI 

PİRİNÇLERİ İYİCE YIKAYIN. TEREYAĞI VE SIVI YAĞI TENCEREYE ALIN. İNCE DOĞRADIĞINIZ SOĞAN VE KAJU FISTIKLARINI EKLEYİP ORTA ATEŞTE 2-3 DK KARIŞTIRIN. PİRİNCİ İLAVE EDİN TUZUNU VE SUYUNU KATIP KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİN. ALTINI KAPATINCA FESLEĞENLERİ EKLEYİP DEMLENMEYE BIRAKIN. TEZGAHA ALÜMİNYUM FOLYO SERİP KARABİBER TUZ VE SIVI YAĞ SERPİŞTİRİN.

 

İNCELTİLMİŞ  TAVUK BUT FİLETOYU FOLYOYA SERİN ORTASINA HAZIRLADIĞINIZ PİLAVDAN KOYUP SIKICA SARIN VE FOLYONUN UÇ KISIMLARINI DA İYİCE KAPATIN. FOLYOYA SARILI TAVUKLARI BORCAMA YERLEŞTİRİN. YARIM BARDAK SU KOYUP 200 DERECEYE ISITILMIŞ  FIRINDA 30 DK PİŞİRİN. FIRINDAN ÇIKAN TAVUKLARIN FOLYOLARİNI AÇIP IZGARA TAVADA TEREYAĞINDA İKİ TARAFINI DA 2’ŞER  DAKİKA PİŞİRİN.

 

TAVUKLARI KIZARTTIĞINIZ TAVADA DOMATES, SIVI YAĞ VE TOZ BİBERİ KOYUP SOSU PİŞİRİN. SERVİS ESNASINDA TABAĞIN ALTINA  DOMATESLİ SOSTAN YAYIN. ÜZERİNE VEREV KESTİĞİNİZ TAVUKLARI BİRİNİ DİKEY BİRİNİ YATAY YERLEŞTİRİP FESLEĞEN YAPRAĞI İLE SÜSLEYEREK SERVİS EDİN.

 

MELİKE İŞDAR'IN KREMALI ISPANAK DOLGULU TAVUK PİRZOLA TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

4 ADET TAVUK PİRZOLA (KEMİĞİNDEN AYRILMIŞ VE İNCELTİLMİŞ)

1 DEMET ISPANAK

1 SU BARDAĞI KREMA

1 ADET ORTA BOY SOĞAN

2 DİŞ SARIMSAK

1 ADET MUSKAT

1 TATLI KAŞIĞI TUZ-KARABİBER

3 ADET ORTA BOY PATATES

3 ADET ORTA BOY YAĞ BİBERİ (KIRMIZI BİBER)

1 SU BARDAĞI PARMESAN PEYNİRİ

BİBERİYE DALLARI

 

HAZIRLANIŞI:

KABUKLARINI SOYDUĞUNUZ 3 ADET PATATESİ HALKA HALKA KESİP HAŞLAMAK İÇİN OCAĞA KOYUN. 3 ADET YAĞ BİBERİNİ DE KÖZLEMEK İÇİN ATEŞİN ÜZERİNE KOYUN. DİĞER TARAFTA KÜP KÜP KESTİĞİNİZ SOĞANLARI AZ ZEYTİNYAĞINDA KAVURUN. ÜZERİNE SARIMSAKLARI EKLEYİN. ISPANAKLARI ELİNİZLE PARÇALAYIP TAVAYA İLAVE EDİN. 3-4 YEMEK KAŞIĞI KREMAYLA BERABER MUSKATI DA EKLEYİP BİR TAŞIM KAYNATIN VE OCAKTAN ALIN. İKİ STREÇ ARASINA TAVUK PİRZOLALARI KOYUN. ÜZERİNE KARABİBER VE TUZ SERPİP BAŞKA BİR STREÇLEKAPATIN VE VURARAK İNCELTİN.

 

İNCELTTİĞİNİZ TAVUKLARIN İÇİNE ISPANAKLI HARÇTAN KOYUP RULO ŞEKLİNDE SARIN VE ÜZERİNE PARMESAN PEYNİRİ SERPİN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK YAĞLI KÂĞIT SERDİĞİNİZ TEPSİYE TAVUKLARI DİZİN VE FIRINA VERİN. KÖZLEDİĞİNİZ YAĞ BİBERLERİNİ UFAK OLACAK ŞEKİLDE KÜÇÜKTÜN. DİĞER TARAFTA PATATESLERİ EZİP BİR TAVADA BİBERLERLE KARIŞTIRIP ÜZERİNE 3-4 KAŞIK KREMA KATIN. OCAKTA PİŞİRDİĞİNİZ BU HARCI, SERVİS TABAĞININ ZEMİNİNE YERLEŞTİRİN VE ÜZERİNE TAVUKLARI KOYUP SICAK SERVİS YAPIN.

 

MERT ŞEN'İN MOZZARELLA PESTO TAVUK SARMA TARİFİ

 

 

*150 GR TAZE FESLEGEN

*SIZMA ZEYTİNYAĞI

*50 GR ÇAM FISTIĞI

*1 BAŞ SARIMSAK

*1 SU BARDAĞI PARMESAN PEYNİRİ

*200 ML KREMA

*1 AVOKADO

*100 GR TEREYAĞI

*300 GR MOZZARELLA PEYNİRİ 

*TUZ

*25 GR HİNDİSTAN CEVİZİ

*KARABİBER

*KEKİK

*1 LİMON

*3 ADET KAPYA BİBER

*BEYAZ RENKLİ EKMEK KIRINTISI

* 3 ADET TAVUK GÖĞUS FİLETO

*2 YUMURTA

 

YAPILIŞ: ONCELİKLE 25GR ÇAM FISTIGI OCAKTA HAFİF KAVRULUR KÜÇÜK BİR DOĞRAYICIYA 100 GR FESLEĞEN, 2 DİŞ SARIMSAK, İKİ YEMEK KAŞIĞI PARMESAN PEYNİRİ, TUZ, 2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞINDA MACUN KIVAMINA GETİRİLİR. TAVULAR İNCE FİLETO ŞEKLİNDE ÇOK AZ LİMON SUYU, ZEYTİNYAĞI, TUZ VE KARABIBER İLE MARINE EDİLİR. İÇLERİNE PESTO SOSU SURULUR UZERİNE MOZERALLA PEYNİRİ RENDELENİR VE RULO ŞEKLİ VERİLİR. 1 SU BARDAGINDAN BİRAZ AZ BEYAZ EKMEK KIRINTISI 1 YEMEK KAŞIĞI PARMESAN PEYNİRİ TUZ KARABIBER VE 1 YEMEK KASIGI HINIDSTAN CEVİZİ BİR KAPTA KARIŞTILIR  TAVUKLAR YUMURTA AKINA VE BU KARIŞIMA BULANIR VE FIRINDA UZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.

 

PESTO SOS

100 GRAM FESLEĞEN

25 GRAM ÇAM FISTĞI

2 DİŞ SARIMSAK

2 YEMEK KAŞIĞI PARMESAN PEYNİRİ

2-3 YEMEK KAŞIĞI SIZMA ZEYTİNYAĞI

 

MÜKREMİN ERDOĞAN'IN TAVUK SARMA TARİFİ

 

 

MALZEMELER

2 ADET AÇILMIŞ TAVUK GÖĞSÜ 

10 YAPRAK ISPANAK 

2 ADET PATATES 

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 

TUZ – TANE KARABİBER

1 ADET LİMON (KABUĞU İNCE RENDELENMİŞ)

1 LİTRE SIVI YAĞ (TAVUĞU KIZARTMAK İÇİN)

YARIM ÇAY BARDAĞI UN 

GARNİTÜR (KARAMELİZE SOĞAN)

2 ADET KURU SOĞAN

YARIM ÇAY BARDAĞI ŞEKER

3 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

3-4  ÇORBA KAŞIĞI BALSAMİK SİRKE

SOS İÇİN (MANGO SOS)

1 KONSERVE MANGO

1 ADET LİMON

1-2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

(KREMALI PESTO SOS)

20 YAPRAK TAZE FESLEĞEN 

1 YEMEK KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK

1-2YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

2 DİŞ SARIMSAK

TUZ – TANE KARABİBER

1 KÜÇÜK PAKET KREMA

 

YAPILIŞI

AÇILMIŞ OLAN TAVUĞUNUZUN ÜZERİNE ISPANAKLARIMIZI DİZİP YAPTIĞIMIZ PATATES PÜREMİZİ KOYUYORUZ. ( BU İŞLEMİ STREÇ FİLMİN ÜZERİNDE YAPIYORUZ VE BİRAZ UN SERPİYORUZ)DAHA SONRA YAPTIĞIMIZ TAVUĞUMUZU STREÇ FİLM İLE HAVA ALMICAK ŞEKİLDE SARIYORUZ.

 

ARDINDAN 10-15 DAKİKA HAŞLIYORUZ HAŞLADIKTAN SONRA İSE STREÇ FİLMDEN ÇIKARIP KIZGIN YAĞA ATIP RENK ALANA KADAR KIZARTIP SONRASINDA 3-4 DAKİKA KADAR 160 DERECELİK FIRINA VERİYORUZ.KARAMELİZE SOĞANIMIZI İSE; YARIM AY ŞEKLİNDE KESİP JÜLYEN DOĞRUYORUZZEYTİNYAĞI İLE KAVURUP SONRASINDA ŞEKERİ İLAVE EDİYORUZ KARAMELİZE OLDUKTAN SONRA BALSAMİK SİRKEMİZİ İLAVE EDİP KIVAM ALANA KADAR PİŞİRİYORUZ.

 

MANGO SOSUMUZU İSE; KONSERVE MANGOYU, SIKILMIŞ LİMONUMUZU VE ZEYTİNYAĞINI ROBOTUN İÇİNE ATIP PÜRE HALİNE GETİRİYORUZ. KREMALI PESLU SOSUMUZU İSE; KREMA HARİCİNDE BÜTÜN MALZEMELERİMİZİ ROBOTTAN GEÇİRİP KREMA İLE ÇOK AZ PİŞİRİYORUZ.İSTEDİĞİNİZ ŞEKİDLE SUNUM YAPABİLİRSİNİZ, AFİYET OLSUN. 

 

 

NALAN UYAR'IN FIRINDA HARDAL SOSLU MANTARLI TAVUK SARMA TARİFİ

 

 

3 ADET TAVUK GÖĞSÜ

1 ADET ORTA BOY SOĞAN

1 ADET KIRMIZI BİBER

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

250 GR MANTAR

200 GR KAŞAR

TUZ

KARABİBER

2 DİŞ SARIMSAK

HARDAL SOS

2 YEMEK KAŞIĞI HARDAL

2 YEMEK KAŞIĞI UN

1 SU BARDAĞI TAVUK SUYU

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

2 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ

1 PAKET KREMA

TUZ

KARABİBER

SICAK SU (SOSUN KIVAMINA GÖRE İLAVE EDİLECEK.)

 

NOT: TAVADA TERS DÜZ ETMEK İÇİN 2 YEMEK KAŞIĞI UN.

1 ADET SOĞANIMIZI, KIRMIZI BİBERİMİZ İLE 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ VE 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI İLE SOTELEMEYE BAŞLAYALIM.  SOĞANLARIN RENGİ DEĞİŞİNCE DOĞRAMIŞ OLDUĞUMUZ MANTARLARI İLAVE EDELİM. TUZ VE KARABİBERİNİ İLAVE EDEREK SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRELİM.

 

HARDAL SOSUMUZ İÇİN 2 YEMEK KAŞIĞI HARDALIMIZI, 2 YEMEK KAŞIĞI UNUMUZU TEREYAĞIMIZ İLE KAVURMAYA BAŞLAYALIM.  FAZLA KATILAŞMADAN TAVUK SUYUMUZU İLAVE EDELİM.  KIVAMINA GÖRE SICAK SU İLAVE EDEBİLİRİZ.  KAYNAMAYA BAŞLAYINCA TUZ VE KARABİBERİ İAVE EDİP ATEŞTEN ALALIM.  1 PAKET KREMAYIDA İLAVE EDİP YEDİRELİM.TAVUK GÖĞÜSLERİMİZİ İÇ MALZEMELERİ KOYABİLECEĞİMİZ ŞEKİLDE İNCELTELİM VE İÇİNE TUZ KARABİBERLE TATLANDIRALIM.

 

HAZIRLADIĞIMIZ İÇTEN İÇİNE KOYARAK ÜZERİNE RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİMİZDEN KOYARAK TAVUĞUMUZU SARALIM VE KÜRDANLA TUTTURALIM. ÜZERLERİNİ BİRAZ UNLADIĞIMIZ TAVUKLARI TAVA İÇİNE KOYDUĞUMUZ SIVIYAĞDA 2'ŞER DAKİKA TERS DÜZ EDİP TEPSİMİZİN İÇİNE YERLEŞTİRELİM. TAVUKLARIN ÜZERİNE SOSUMUZU DÖKÜP 180 DERECE FIRINDA FIRINLAYALIM.AFİYET OLSUN...

 

ONUR AKBAŞ'IN TAVUK SARMA TARİFİ

 

 

MALZEMELER 

 4 PARÇA TAVUK GÖĞSÜ

 1 KG ISPANAK

 500 GRAM MANTAR 

 250 ML SÜT 

 200 GR MISIR UNU

 500 GR TEREYAĞI

 1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI

 1 BAŞ SARIMSAK 

 TUZ, KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER, KEKİK, ZENCEFİL

 1 KASE YOĞURT

 15 DİLİM DİL PEYNİRİ (ERİYEN CİNSİNDEN)  

 

YAPILIŞI

İLK OLARAK TAVUKLARIMIZI MARİNE ETMEK İÇİN DERİN BİR KABIN İÇERİSİNE ZENCEFİL, TUZ, ZEYTİNYAĞI VE İNCE İNCE KIYILMIŞ SARIMSAKLARIMIZI EKLİYORUZ. TAVUKLARIMIZI BU KARIŞIMIN İÇERİSİNE İYİCE BULAYIP DOLABIMIZDA BİR SÜRE BEKLETİYORUZ.

 

ISPANAKLARIMIZI BOL SU İLE TEMİZ BİR ŞEKİLDE YIKIYORUZ. MANTARLARIMIZI PEÇETE YARDIMI İLE YIKAMADAN TEMİZLİYORUZ. İLK OLARAK İÇİMİZİ HAZIRLAMAK İÇİN OCAĞIMIZA UYGUN BİR TAVA ALIYORUZ . BİR MİKTAR TEREYAĞINI ERİTMEYE BAŞLIYORUZ. BU ESNADA MANTARLARIMIZI ORTA BOYUTTA DOĞRAYIP ERİYEN TEREYAĞIMIZA İLAVE EDİP YÜKSEK ATEŞTE (MANTARIN SUYUNU VERMEMESİ İÇİN ) SOTELEMEYE BAŞLIYORUZ. BİR YANDAN MANTARIMIZ SOTELENİR İKEN TEMİZLENMİŞ ISPANAKLARIMIZI SAPLARINI PEK FAZLA KATMADAN BİR PARMAK KALINLIĞINDA DOĞRUYORUZ. VE ARDINDAN SOTELENEN MANTARIMIZA İLAVE EDİP BERABER ISPANAK SULANMADAN ALTINI KAPATIYORUZ.MARİNE ETTİĞİMİZ TAVUKLARIMIZI TEZGAHA ALIYORUZ. İÇ HARCIMIZDA HİÇ BAHARAT KULLANMADIĞIMIZ İÇİN TAVUĞUMUZUN İÇ YÜZEYİNE TUZ VE KARABİBER İLE BAHARATLIYORUZ. HAZIR OLAN HARCIMIZDAN BİR MİKTAR MARİNE ETTİĞİMİZ TAVUĞUMUZUN İÇİNE KOYUYORUZ; ISPANAK SULANACAĞI VE DAĞILACAĞI İÇİN HARCIMIZIN ÜZERİNE 2 3 DİLİM DİL PEYNİRİ EKLEYİP SARMAYA BAŞLIYORUZ. EĞER SARMA İŞLEMİ ESNASINDA İSTENİLEN SIKLIĞI YAKALAYAMADIYSANIZ KETEN İP YADA KÜRDAN YARDIMI İLE BİRAZ SIKLAŞTIRABİLİRSİNİZ. SON OLARAK DIŞ YÜZEYİMİZE BİR MİKTAR KIRMIZI TOZ BİBER SERPİŞTİRİP ,ÜZERİNE FIRÇA YARDIMI İLE BİR MİKTAR YOĞURT SÜRÜYORUZ( DIŞ YÜZEYİNİN KIZARMASI İÇİN). MÜKEMMEL BİR LEZZET VE GÖRÜNTÜ GÜZELLİĞİ İÇİN KIZARACAK OLAN TAVUĞUMUZUN ÜZERİNE BİR MİKTAR KEKİK İLE TATLANDIRIYORUZ.FIRIN TEPSİMİZİ YAĞLIYORUZ ; TAVUKLARIMIZI GÜZEL GÜZEL DİYORUZ. ÖNCEDEN ISINMIŞ 180 DERECE FIRINIMIZA ATIYOR VE YAKLAŞIK 45 DAKİKA PİŞME SÜRESİNİ BEKLEMEYE BAŞLIYORUZ.TABİ BEN BOŞ BOŞ BEKLEMEYECEĞİM :)

 

SÜT VE MISIR UNUNU KULLANMADIN DEYİŞLERİNİZİ DUYUYOR GİBİYİM :) . ARTAN ISPANAK İÇİMİZİ SUNUŞUMUZU GÜZELLEŞTİRMEK İÇİN VE İSRAF ETMEMEK İÇİN KULLANACAĞIM. VE HAFİF LOKUMSU BİR TAT VERMEK İÇİN BEŞAMEL SOS TARZINDA BASİT BİR SOS YAPACAĞIZ. TEREYAĞIMIZI TAVAMIZA ALIYORUZ VE ERİMEYE BAŞLAYINCA GÖZ KARARI UNUMUZU EKLİYORUZ. HAFİF UNUMUZUN O MİS KOKUSU BURNUMUZA GELDİĞİNDE AZAR AZAR SÜTÜMÜZÜ İLAVE EDİYORUZ. HAFİF BİR KIVAM ALINCA İŞTE BU DEYİP OCAĞIMIZIN ALTINI KAPATIYORUZ.  SUNUM TABAĞIMIZ İÇİN KARE BİR SERVİS TABAĞI ALIYORUZ. DİKDÖRTGEN BİR KASENİN ALTINA ÖNCE HAZIRLADIĞIMIZ BAŞEMAL SOSUMUZU KOYUP ÜZERİNE ARTAN ISPANAKLI İÇİMİZDEN KOYUYORUZ VE KASEYİ TERS ÇEVİREREK TABAĞIMIZIN BİR KÖŞESİNİ DOLDURUYORUZ. FIRINDAN GELEN MİS KOKULARA BAKARAK TAVUĞUMUZUN PİŞTİĞİNİ ANLIYOR VE TEPSİMİZİ FIRINDAN ALIYORUZ. BİR YA DA İKİ PARÇA TAVUĞUMUZU ALIP ORTADAN KESİYORUZ SUNUM İÇİN. İÇERİSİNDE ISPANAKLI HARCIMIZIN KOKUSU VE GÖRÜNTÜSÜ SUNUM İÇİN BİR AVANTAJ OLACAKTIR. 

 

Güncelleme: 12/10/2015 15:37:11
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.