VER FIRINA 12 Kasım Perşembe Yayını Tarifleri

VER FIRINA 12 Kasım Perşembe Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: KONFETİLİ MİNİ KEKLER 

 

MALZEMELER:

2 SU BARDAĞI UN 

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER 

1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ 

1 SU BARDAĞI SÜT 

3 YUMURTA 

10 GR KABARTMA TOZU 

5 GR VANİLYA 

1 TATLI KAŞIĞI KAŞIĞI RENKLİ KONFETİ ŞEKERLEME 

 

KREMASI İÇİN: 

120 GR KREM ŞANTİ 

½ SU BARDAĞI + 1 YEMEK KAŞIĞI SÜT 

1 YEMEK KAŞIĞI RENKLİ KONFETİ ŞEKERLEME 

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE  KAĞIT MİNİ KEK KALIPLARINIZI PİŞİRME TEPSİSİNE YERLEŞTİRİN VE KENARA BIRAKIN. BİR KAPTA UN, KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI ELEYİN KENARA AYIRIN AYRI BİR KAPTA YUMURTA VE ŞEKERİ RENK ALINCAYA KADAR İYİCE ÇIRPIN ARDINDAN SÜTÜ EKLEYİN ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.  SÜT KARIŞINCA SIVI YAĞI İLAVE EDİN VE İYİCE ÇIRPIN SON OLARAK KURU MALZEMELERİ EKLEYİN VE ÇIPMADAN SPATULA YARDIMI İLE KARIŞTIRIN. KEK HAMURUNUZU EŞİT ŞEKİLDE MİNİ KEK KALIPLARINA KAŞIK YARDIMI İLE PAYLAŞTIRIN FIRINA VERMEDEN ÖNCE ÜZERLERİNE RENKLİ KONFETİLERDEN SERPİŞTİRİN VE PARMAĞINIZLA HAFİFÇE BASTIRIP 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN 

 

MİNİ KEKLERİNİZ PİŞİNCE FIRINDAN ÇIKARTTIKTAN SONRA DOLABA KALDIRARAK SOĞUMALARINI SAĞLAYIN KEKLER SOĞURKEN SÜT VE TOZ ŞANTİYİ ÇIRPARAK KREMANIZI HAZIRLAYIN.SON OLARAK KREMAYI SIKMA TORBASINA ALIP KEKLERİN ÜZERİNE SIKIN VE RENKLİ KONFETİLERDEN SERPİŞTİRİN. RESİMDEKİ GİBİ SERVİS EDİN

 

BULUT AYDIN'IN BİFTEK SARMA TARİFİ

 

 

3 ADET DÖVÜLMÜŞ DANA BİFTEK

10 ADET MANTAR

2 BÜYÜK SOĞAN

3 YEŞİL BİBER (TATLI)

3 DOMATES 

DEĞİRMEN KARABİBER

TUZ 

ZEYTİNYAĞI

 

KEKİK 

TAZE BİBERİYE

 

SOS:

DOMATES SALÇASI

50 GR TEREYAĞI

KEKİK

TUZ 

1 FİNCAN SICAK SU

 

YAPILIŞI:

SEBZELERİ DOĞRAYIP AZICIK SIVI YAĞDA MANTAR VE SOĞANLARI ÖNCELİKLE SOTELİYORUZ. SUYUNU SALAN MANTARA DOMATESİ (ÇEKİRDEKLERİ ALINMIŞ) VE BİBERİ EKLİYORUZ. TUZ, KARABİBER, KIRMIZI BİBER VE KEKİĞİ DE EKLLEYİP SOTELİYORUZ.BİFTEKLERİ ZEYTİNYAĞI İLE YAĞLAYIP KEKİK, TUZ, DEĞİRMEN KARABİBER İLE HARMANLIYORUZ. İÇ HARCI YERLEŞTİRİP SARIYORUZ. BİRLEŞEN YERDEN YAĞLI FIRIN TEPSİSİNE KOYUP ÖNCEDEN 200 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİYORUZ (TERCİHEN ZEYTİNYAĞI İLE)

 

SOS İÇİN 50 GR TEREYAĞINI ERİTİP SALÇAYI EKLEYİP ERİTİYORUZ. 1 ÇAY BARDAĞI SICAK SUYU EKLEYİP HEMEN PEŞİNDEN BAHARATLARI EKLİYORUZ. KIVAMA GÖRE SU EKLİYORUZ.

 

DUYGU YILMAZ'IN RATATOİLLE TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

- 2 ADET KABAK

- 2 ADET PATLICAN

- 2 ADET KIRMIZI BİBER

- 2 ADET HAVUÇ

- 2 ADET DOMATES

- 5 KAŞIK DOMATES SALÇASI

- 1 ADET SARIMSAK

- 1 ADET SOĞAN

- 2 ADET DOMATES

- 1 KAP ZEYTİNYAĞI

- 2 DAL TAZE BİBERİYE

- 1 TUTAM REYHAN

- KARABİBER, TUZ

- RENDELENMİŞ PARMESAN PEYNİRİ

- 3-4 DİLİM KÖY EKMEĞİ 

 

HAZIRLANIŞI:

1- SOSUMUZU HAZIRLAMAK İÇİN SOĞANI İNCE İNCE DOĞRUYORUZ VE ZEYTİNYAĞI EKLEDİĞİMİZ TAVADA PİŞİRMEYE BIRAKIYORUZ.

2- SOĞAN ÜZERİNDE İNCE DİLİMLEDİĞİMİZ SARIMSAKLARI EKLİYORUZ.

3- SALÇAMIZI EKLİYORUZ VE KÜÇÜK DOĞRANMIŞ DOMATESLERİMİZİ EKLİYORUZ.

4- BAHARATLARIMIZI VE TUZU EKLİYORUZ. RONDODAN GEÇİREREK PÜRÜZSÜZ SOS ELDE EDİYORUZ.

5- TÜM SEBZELERİ SIRASIYLA DİLİMLİYORUZ. PATLICANLARIN KARARMAMASI İÇİN TUZLU SUDA BEKLETİYORUZ.

6- FIRIN TEPSİMİZİ YAĞLIYORUZ ÜZERİNE SOSTAN DÖKÜYORUZ.

7- SEBZELERİMİZİ RENKLERİNE GÖRE SIRAYLA TEPSİYE DİZİYORUZ.

8- SEBZELERİN ÜZERİNE SOSTAN DÖKÜYORUZ, ALİMİNYUM FOLYO İLE ÜZERİNİ ÖRTÜYORUZ, 220 C DERECEDE FIRINA VERİYORUZ.

9- YAKLAŞIK YARIM SAAT SONRA FOLYOYU ALARAK ÜZERLERİ KIZARMASI İÇİN TEKRAR FIRINA KOYUYORUZ, 5 DK PİŞİRİYORUZ.

10- ÇIKTIKTAN SONRA ÜZERİNE PARMESAN PEYNİRİ SERPİYORUZ.

- ÖNEMLİ NOT: SEBZELERİ SEÇERKEN KALINLIĞI MÜMKÜN OLDUĞUNCA BİRBİRİ İLE EŞİT OLAN SEBZELER SEÇİLMELİDİR. SEBZELER DİLİMLENEREK KULLANILACAĞINDAN ÖNEMLİDİR.

 

ECE ÇELİK'İN SEBZELİ TAVUK TARİFİ

 

 

2 ADET TAVUK GÖĞSÜ

1 ADET ORTA BOY PATATES

2 ADET HAVUÇ

1 ADET KIVIRCIK

BROKOLİ

ISPANAK

SOĞAN

SARIMSAK

DOMATES – BİBER SALÇASI

KEKİK

 

TAVUKLARI AÇIP DÖVÜYORUZ. SALÇA, SU VE KEKİKLE SALÇALI SOSU HAZIRLIYORUZ.SOSUMUZU HAZIRLADIKTAN SONRA TAVUKLARI SOSA BULUYORUZ. ISPANAK, SOĞAN VE SARIMSAĞI YAĞDA KAVURUP SOĞUMAYA ALIYORUZ. AÇTIĞIMIZ SOSA BULADIĞIMIZ TAVUKLARI SARIP ÖNCE STREÇ SONRA ALÜMİNYUM FOLYOYA SARIP 180 DERECEDE 20 DK PİŞİRİYORUZ. EN SON ÇIKARIP BİRAZ DAHA SOSLAYIP 5 DK FIRINA ATIYORUZ. DÜDÜKLÜDE HAŞLADIĞIMIZ SEBZELER İLE SERVİS EDİYORUZ.

 

MAHMUT HALİL'İN KİREMİTTE SOSLU KÖFTE TARİFİ

 

 

MALZEMELERİ

400 GRAM KIYMA

1 ORTA BOY SOĞAN

2-3 DİŞ SARIMSAK

1 ADET YUMURTA

1 SU BARDAGİ GALETA UNU

YARİM DEMET MAYDANOZ

TUZ, KARABİBER, PULBİBER

1 ADET TAZE BAGET EKMEK

 

SOSU İÇİN;

1 ADET ORTA BOY DOMATES

2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

1 DİŞ SARIMSAK

TUZ, KARABİBER

5-6 DAL TAZE BİBERİYE 

TAZE KEKİK

 

YAPILIŞI

KÖFTE İÇİN SOĞAN, SARIMSAK VE MAYDANOZU ROBOTTA PARÇALAYIN. YUMURTAYI İYİCE ÇIRPIN. DERİN BİR KABA KIYMAYI VE ROBOTTA PARÇALADIĞINIZ MALZEMELERİ ALIN. ÜZERİNE YUMURTAYI DA ALIP KALAN MALZEMELERLE İYİCE YOĞURUN. BİR STREÇ FİLME SARIP YAHUT KABIN KAPAĞINI KAPATIP BİRAZ DOLAPTA DİNLENDİRİN.KÖFTE DİNLENİRKEN SOSU HAZIRLAYIN. 1 ADET DOMATESİ RENDELEYİN VE SOS TAVASINA ALIN. ÜZERİNE SALÇASINI VE SARIMSAĞINI DA EZEREK EKLEYİN. TUZ VE KARABİBER DE EKLEYEREK PİŞİRİN.

 

DİNLENEN KÖFTELERİ ELİNİZLE EŞİT PARÇALARA BÖLÜP ŞEKİLLENDİRİN. YASSI ŞEKİL VERDİĞİNİZ KÖFTELERİ TOPRAK KABA ALIN. İÇİNE BİBERİYE KOYUN VE YAKLAŞIK 10 DK 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.

 

FIRINDAN ANLIK ÇIKARDIĞIN KÖFTELERİNİZİN ÜZERİNE SOSUNU GEZDİRİP TEKRAR FIRINLAYIN. 10-15 DAKİKA KADAR DA BÖYLE PİŞİRİN. KENARINA TAZE BİBERİYE VE BAGET EKMEKLERİNİ KOYUP SERVİS YAPIN.

 

DİLERSENİZ TEREYAĞI, MAYDANOZ VE EZİLMİŞ SARIMSAKLA BİR SOS HAZIRLAYIP DİLİMLENMİŞ BAGET EKMEKLERİNİ SOSLAYIP FIRINLAYABİLİR VE TABAĞINIZA ZENGİNLİK KATABİLİRSİNİZ.

 

MELİKE KÜL'ÜN SARIMSAKLI EKMEK VE SALÇALI BONFİLE TARİFİ

 

 

MALZEMELER

4 DİLİM KALIN KESİLMİŞ DÖVÜLMEMİŞ 

BONFİLE

100-150 GR KADAR İÇ YAĞI

2 ADET ORTA BOY SOĞAN

1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

1 TATLI KAŞIĞI SİRKE

1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

2-3 ORTA BOY DOMATES

1-2 ADET ÇARLİSTON BİBER

1 ADET KAYPA BİBER

KEKİK

BİBERİYE

KARABİBER

İSOT

TUZ

DENİZ TUZU

4 DİLİM TOST EKMEĞİ

2-3 DİŞ SARIMSAK

TEREYAĞI

SIVI YAĞ

 

YAPILIŞI

SOĞANLAR JULYEN DOĞRANIR KIZDIRILMIŞ SIVI YAĞDA KAVRULUR RENKLERİ DEĞİŞMEYE BAŞLAYINCA 1 YK TOZ ŞEKER ATILIR KARIŞTIRARAK KAVRULUR ÇITIRDAMAYA BAŞLAYINCA ÇOK AZ SU EKLENİR SUYUNU ÇEKİP RENKLERİ DÖNENE KADAR KAVRULUR… SOĞANLARIN RENKELRİ DÖNMEYE BAŞLADIĞINDA JULYEN DOĞRANMIŞ YEŞİL VE KIRMIZI BİBERLERİMİZİ ÜZERİNE EKLEYEREK SOTELENİR BİBERLER RENK DEĞİŞTİRECEK HALE GELMEDEN ALTI KAPATILIR. PİŞİRME KABIMIZIN DİBİNE YAYILIR…

 

BAŞKA BİR KAPTA DOMATES VE SALÇAMIZI TEREYAĞ İLE GÜZELCE KAVURUP TUZ, KARABİBER, İSOT EKLEDİKTEN SONRA AZ MİKTAR SU EKLEYEREK KIVAMLI BİR SOS HALİNE GETİRİLİR.  BU İŞLEMLERİ YAPARKEN ZIRHLI TAVAMIZ OCAKTA KIZDIRMAYA BIRAKILIR. KIZAN ZIRHLI TAVAMIZA ORTADAN İKİYE KESİLMİŞ BÜYÜK BİR SARIMSAK SÜREREK SARIMSAK KOKUSUNU TAVAYA SİNDİRİP ÜZERİNE İÇ YAĞ SÜRÜLÜR KEKİK VE BİBERİYELER TAVAYA ATILIR BAHARAT KOKULARI SALINDIKTAN SONRA BONFİLELERİMİZİN HER YANI GÜZELCE ZIRHLANIR. ZIRHLADIĞIMIZ BONFİLELERİMİZİ HAZIRLADIĞIMIZ SOĞANLI BİBERLİ KARIŞIMIN ÜZERİNE KOYUP ÜZERİNEDE SALÇA SOSUMUZ GEZDİRİLİR VE AĞZI FOLYO YADA KAPAK YARDIMIYLA KAPATILIP 200 DERECE FIRINDA 10-15 DK PİŞİRİLİR.1 KÜÇÜK TAVADA TEREYAĞ VE ZEYTİN YAĞ  ERİTİLİR İÇİNE DOĞRANMIŞ YADA RENDELENMİŞ SARIMSAKLAR VE TUZ ATILARAK SARIMSAKLI BİR SOS HAZIRLANIR. EKMEKLERİMİZDEN YILDIZ KALIP İLE ÇIKARDIĞIMIZ EKMEKLERİMİZ BU KARIŞIMA BULANARAK YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ BİR TEPSİDE ÇITIRDAYANA KADAR FIRINDA TUTULUR.

 

SERVİS TABAĞIMIZIN 4 KENARINA YILDIZ EKMEKLERİMİZİ, ORTASINA SEBZELERİMİZİ VE ÜZEİRNE BONFİLEMİZİ KOYUP SERVİS EDİLİR…AFİYET OLSUN…

 

ONUR SEVİNÇLİ'NİN FIRINDA SOSLU KANAT TARİFİ

 

 

YARIM KİLO KANAT

2 TANE PATATES

 

SOSU İÇİN

2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

1 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI

1-2 DİŞ SARIMSAK (RENDELENMİŞ)

KEKİK

KARABİBER

KIRMIZI BİBER

TUZ

 

YAPILIŞI

SOS MALZEMELERİ BİR KAPTA GÜZELCE KARIŞTIRILIR. PATATESLER ELMA DİLİMİ ŞEKLİNDE KESİLİR VE YIKANIP İYİCE SUYU SÜZÜLÜR KANATLA BERABER SOSA KARIŞTIRILIP 10 DAKİKA DOLAPTA BEKLETİLİR. SONRA 200 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN.

 

ORKUN KEÇİKAYA'NIN HASANPAŞA KÖFTE TARİFİ

 

YARIM KİLO KIYMA (MÜMKÜNSE DANA KABURGA KISMINDAN) 2 ÇEKİMLİ

BAYAT EKMEK İÇİ

1 ADET KURU SOĞAN

1 ADET YUMURTA

KARABİBER

TUZ

KİMYON

KARBONAT

3 ADET ORTA BOY PAPATES

2 KAŞIK TEREYAĞI

BİR BUÇUK ÇAY BARDAĞI SÜT

2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

SIVI YAĞ

RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ

 

2 KIYMAMIN İÇİNE ÇOK İNCE OLMAYACAK HAFİF İRİ TANELERLE DOĞRANMIŞ SOĞANIMI TUZUMU KARABİREMİ ÇOK AZ KİMYON VE ÇOK AZ KARBONATIMI DAHA SONRA EMKMEK İÇLERİMİ VE YUMURTAMI DA KIYMAMA EKLEYİP ELE YAPIŞINCAYA KADAR YOĞURUP KÖFTEMİ HAZIRLIYORUM KÖFTELERİMİZİ FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİRKEN BİR TENCEREDE PÜRELERİMİ HAZIRLAMAK İÇİN KÜP KÜP KESİTĞİM PATATESLERİMİ HAŞLIYORUM,DAHA SONRA SUYUNU SÜZÜP İÇİNE TUZUMUZU SÜTÜMÜZÜ EKLEYİP PÜRE HALİNE GETİRİYORUZ. FIRINDAN ALDIĞIMIZ KÖFTELERİN ÜZERE PÜREMİ VE RENDELEDİĞİM KAŞARI DA EKLEYİP DOMATES VE SALÇADAN HAZIRLADIĞIM SOSUMUDA ÜZERİNDEN GEZDİREREK TEPSİYE KOYUP ÜSTSLERİ KIZRANA KADAR FIRINA VERİYORUM. AFİYET OLSUN

 

SİMAY ÇAPA'NIN FIRINDA PATLICAN KEBABI TARİFİ

 

KÖFTE İÇİN;

100 GR KUZU KIYMA

100 GR DANA KIYMA

1 SOĞAN

2 DİŞ SARIMSAK

KİMYON, KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER, GALETA UNU

SIVI YAĞ

5 ORTA BOY PATLICAN

1,5 KAŞIK BİER SALÇASI

1,5 KAŞIK DOMATES SALÇASI

1 ÇAY KAŞIĞI KEKİK

1 BÜYÜK DOMATES

15 ÇERİ DOMATES

15 ÇÖP ŞİŞ ÇUBUĞU 

 

YAPILIŞI

KÖFTE YOĞRULUR DOLAPTA BEKLETİLİR. PATLICANLAR UZUN UZUN DİLİMLENİR VE KIZARTILIR. KÖFTE TAVADA MÜHÜRLENİR VE PATLICANLARIN İÇİNE SARILIR. SALÇALI DOMATES SOSU HAZIRLANIR. ÜZERİNE ÇERİ DOMATES KONUR VE ÇUBUKLA SABİTLENİR. 250 DERECEDE 20 DK FIRINLANIR.

Güncelleme: 16/11/2015 15:57:37
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.