VER FIRINA 12 Şubat Perşembe Yayını Tarifleri

VER FIRINA 12 Şubat Perşembe Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: KALPLİ KURABİYE

 

1 ÇAY KAŞIĞI KIRMIZI SIVI GIDA BOYASI

UN VE KABARTMA TOZUNU BİRLİKTE ELEYİN.

TEREYAĞINI VE UNU RONDODA ÇEKİN VE YOĞURMA KABINA ALIN. 

ORTASINI AÇIN VE GIDA BOYASI HARİÇ BÜTÜN MAZEMELERİ KOYUN VE HOMOJEN OLANA KADAR YOĞURUN. 

HAMURUNUZ UN YARISINI BAŞKA BİR KAPTA GIDA BOYASINI EKLEYEREK YOĞURUNUZ VE KIRMIZI BİR HAMUR ELDE EDİNİZ. 

İKİ RENK HAMURU AYRI AYRI YAĞLI KAĞIT KULLANARAK YARIM CM KADAR İNCE BİR HAMUR OLACAK ŞEKİLDE AÇINIZ. 

KIRMIZI HAMURLA KALPLERİ ÇIKARTIN VE BUZLUKTA BİRAZ SOĞUTUN BEYAZ HAMURADA KALP KALIPLARLA BASTIRIN VE SADECE İÇİNDEKİ KALPLERİ ÇIKARTINIZ 

AÇILMIŞ BEYAZ HAMURUNUZ BÜTÜN KALACAK VE  KIRMIZI KALPLERİ BEYAZ HAMURUN BOŞLUKLARIYLA DOLDURUN.

ÇOK HAFİF ÜZERİNDEN MERDANE İLE GEÇİN HAMURLAR BİRBİRİNİ TUTSUN. 

YUVARLAK KALIP İLE KALPLERİ İÇİNE ALACAK ŞEKİLDE YUVARLAK HAMURLAR ÇIKARTINIZ VE YAĞLI KAĞIT İLE 160 DERECE FIRINDA PİŞİRİNİZ.

 

 

ASLIHAN SEÇKİN'İN GÜVEÇTE BEŞAMEL SOSLU TAVUK TARİFİ

 

 

700 GR TAVUK GÖĞSÜ

3 ADET KIRMIZI BİBER

3 ADET YEŞİL BİBER

2 ADET SARI BİBER

2 ADET KABAK

3 ADET PATATES

3 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

KARABİBER

TAZE KEKİK 

BİRAZ KURU KEKİK

TUZ

BEŞAMEL SOSU İÇİN:

UN

1 LİTRE SÜT

TEREYAĞI

MUSKAT

KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ

TUZ

SIVI YAĞ

 

YAPILIŞI;

TAVUK GÖÜSLERİ VE TÜM SEBZELERİ JÜLYEN KESİN. BİR TAVADA TAVUK GÖĞSÜNÜN SUYUNU ÇEKTİRİN. SEBZELERİNİZİ DE BİRAZ KIZARTIN.

TENCEREDE SLAÇNIZI AZ YAĞ İLE KAVURUN, SARIMSAĞI RENDELEYİN. TAZE KEKİK, BİRAZ KURU KEKİK, TUZ VE KARABİBER EKLEYİN. TAVUK GÖĞÜSLERİNİ VE TÜM SEBZELERİ SALÇALI SUDA KAYNATIN.

GÜVEÇLERE KOYUP 170 DERECEDE PİŞİRİN.

BEŞAMEL SOSU İÇİN UNU TEREYAĞI VE SIVIYAĞDA KAVURUN. SÜTÜ EKLEYİN. MUSKATI, KARABİBER VE TUZU KOYUP PİŞİRİN.

GÜVEÇLERE BEŞAMEL SOS VE KAŞARI DA EKLEYİP PİŞİRİN.

 

SİMGE CARMEN KAYTAN'IN SOSLU TAVUK TARİFİ

 

 

1 BÜTÜN TAVUK (TAVUK FIRINA GİRMEDEN YARIM SAAT ÖNCE DIŞARIDA OLACAK)

2 ADET ORTA BOY SOĞAN

2 ADET HAVUÇ

2 ADET KEREVİZ SAPI

1 ADET BAŞ SARIMSAK (BÜTÜN YERİ)

ZEYTİNYAĞI

DENİZ TUZU

TAZE KARABİBER

1 ADET LİMON

1 KUTU TAZE KEKİK

1 KUTU TAZE ADAÇAYI

1 KUTU TAZE BİBERİYE

SHERRY SİRKESİ

UN

ET SUYU

TEREYAĞI

HAVUÇ

SOĞAN

KEREVİZ SAPI

MAYDANOZ SAPI

PIRASA

KEKİK

TUZ

KARABİBER

DEFNE 

 

YAPILIŞI;

FIRINI 240 DERECEYE AYARLAYIN.

SEBZELERİ YIKAYIN.

SARIMSAKLARI KABUĞU İLE EZİN.

SOĞANI KABUKLARINI ÇIKARTMADAN 2 YA DA 3’E BÖLÜN.

SEBZELERİ YAĞLADIĞINIZ TEPSİYE YAYIN ÜZERİNE HER YERLERİNE GELECEK ŞEKİLDE YAĞ GEZDİRİN. ELİNİZLE KARIŞTIRIN.

TEPSİNİN ORTASINA İÇİNİ DIŞINI YAĞLADIĞINIZ TAVUĞU KOYUN. TAVUĞUN İÇİNE KEKİK, ADAÇAYI, BİBERİYE KARIŞIMINI DEMET HALİNDE KOYUN.

LİMONUN HER YERİNİ BIÇAKLA DELİP TAVUĞUN ALT KISMINDAN İÇERİ DOĞRU SOKUN.

NOT: ISITTIĞINIZ FIRINI 200 DERECEYE DÜŞÜRÜN.

KURUMUŞSA 1 KÜÇÜK KAPTA ZEYTİNYAĞI VE SU KARIŞTIRIP ÜZERİNDE GEZDİRİN.

TAVUĞU ÇIKARTIP AYRI YERE ALIN. (15 DK. DİNLENSİN)

GÖRSELİ OLAN SEBZELERİ AYRI KABA ALIN. ÜZERİNİ ALÜMİNYUM FOLYOYLA KAPATIN.

GERİ KALAN SEBZELERİ AYRI BİR KABA ALIN. ÜZERİNE 1 ÇORBA KAŞIĞI UN SERPİN.

HEPSİNİ EZİCİYLE EZİN. 1 LİTRE ET SUYUNA DÖKÜN. ÜZERİNE YİNE UN GEZDİRİN. (BUNLARIN HEPSİNİ KÜÇÜK SAPLI TENCEREDE YAPIN) ONUN ÜZERİNE SHERRY SİRKESİ KOYUN.

5-6 DAKİKA OCAKTA KAYNATIP SÜZÜN.

TAVAYA ALIN, KAYNATIN. SUYUNU ÇEKSİN VE KARAMELİZE OLSUN.

KÜP KÜP SOĞUK TEREYAĞI EKLEYİN VE TAVAYI ERİYENE KADAR SAAT YÖNÜNDE ÇEVİRİN. (YAKLAŞIK 10 DK)

 

SUNUM

TAVUĞUN BUT KISMINI KESİN

GÖĞÜS KISMINDAN YATAY KESİN

TABAĞA SOSU KAŞIKLA GEZDİRİN

SEBZELERİ YERLEŞTİRİN

ÜZERİNE SOSU DÖKÜN.

 

ÇİĞDEM AKYILDIZ'IN KREMA SOSLU LAVAŞ TAVUK TARİFİ

 

 

700 GR TAVUK GÖĞSÜ

1 ADET DOLMALIK SARI BİBER

1 ADET DOLMALIK KIRMIZI BİBER

4 ADET KIRMIZI BİBER

300 GR MANTAR

4 ADET BÜYÜK KIRMIZI BİBER

3 ADET HAVUÇ

1 DAL SİYAH ÜZÜM

200 GR ESKİ KAŞAR

2 PAKET KREMA

3 DİŞ SARIMSAK

NAR EKŞİSİ

BAL

SOYA SOSU

PULBİBER

KARABİBER

TUZ

ESMER ŞEKER

ZEYTİNYAĞI

FIRIN TORBASI

SÜSLEMEK İÇİN NAR 

 

YAPILIŞI;

ÖNCELİKLE TAVUKLARI KUŞBAŞI DOĞRAYIP BAHARAT VE ZEYTİNYAĞI İLE SOSLANDIKTAN SONRA FIRIN TORBASINA KOYARAK 180 DERECELİK FIRINDA PİŞİRMEYE BIRAKILIR. DİĞER YANDA TAVADA SOĞANLAR VE SARIMSAKLAR HALKA ŞEKLİNDE KESİLİR, 1 TATLI KAŞIĞI ESMER ŞEKER İLE KARAMELİZE EDİLİR. ARDINDAN ÖNCELİKLE HAVUÇLAR SONRASINDA DA DİĞER YEŞİLLİKLER JÜLYEN DOĞRANIP TAVADA SOTE EDİLİR. EN SON MANTARLAR VE ÜZÜMLER İLAVE EDİLİR.

 

FIRINDAN ÇIKARDIĞIMIZ TAVUKLAR DA BU KARIŞIMA EKLENİR. KREMAYI SOTE ÜZERİNE İLAVE ETTİKTEN SONRA ÇOK FAZLA PİŞİRMEDEN BAL, NAR EKŞİSİ, SOYA SOSU İLAVE EDİLİR VE ISINDIKTAN SONRA OCAKTAN ALINIR. HAZIRLANAN LAVAŞLARI TAVADA ISITILIP ORTALARINA KARIŞIM EKLENİP KAPATALIR VE FIRINA VERİLİR. 5 DK BEKLEDİKTEN SONRA ÜZERİNE ESKİ KAŞAR RENDERLERİNİ SERPİLİR. FIRINDA ÜZERLERİ ERİYİNCEYE KADAR BEKLETİLİR VE SOSLU LAVAŞ TAVUKLARIMIZ HAZIR :) AFİYET OLSUN

 

NİLÜFER KAYA'NIN PİLİÇ MADALYON TARİFİ

 

 

*4-5 ADET BÜYÜK PİLİÇ (ŞNİTZEL, DÖVÜLMÜŞ)

*5 ADET DANA JAMBON

*5 DİLİM KAŞAR PEYNİRİ

*10 ADET KORNİŞON TURŞU

*1 SU BARDAĞI KONSERVE MANTAR

*TUZ,KARABİBER

İÇ MALZEMELER: SALAM,KAŞAR, MANTAR, TURŞU

 

1.SOS: 

ŞNİTZELİN İÇİNE SÜRÜLEN MALZEME;

*1 KAŞIK YOĞURT

*1 KAŞIK SALÇA

*1 KAŞIK SIVIYAĞ

 

2.SOS:

ŞNİTZELİN ÜZERİNE SÜRÜLEN MALZEME;

*1 KÜÇÜK SOĞAN

*1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI

*1 ÇAY KAŞIĞI KÖRİ

*5 ADET DEFNE YAPRAĞI

*YARIM SU BARDAĞI TAVUK SUYU

*1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

*1 BARDAK SU

*TUZ,KARABİBER

TAVUK SUYU ÇIKARABİLMEK İÇİN;

2 TAVUK BUT

4-5 ADET ARPACIK SOĞAN

 

YAPILIŞI:

1.SOSUN HAZIRLANIŞI:

TÜM MALZEMELER KARIŞTIRILIR 

 

2.SOSUN HAZIRLANIŞI:

SOĞAN TEREYAĞINDA KAVRULUR

TAVUK SUYU KONUR.

SALÇA VE SU EKLENİR.

BAHARATLAR VE DEFNE YAPRAĞI KONUP BİR TAŞIM KAYNATILIR.

ŞNİTZELİN YAPIMI:

1) ETLER YAYILIR, ÜZERİNE 1.SOS DÖKÜLÜR, DANA JAMBON YAYILIR. ÜZERİNE DOĞRANMIŞ MANTAR, TURŞU VE KAŞAR PEYNİRİ KOYULUR.

2) KALINCA RULA ŞEKLİNDE SARILIR. ÜZERLERİNE KAŞAR PEYNİRİ KOYULABİLİR.

3) 180 DERECEDE 15-20 DAKİKA SUYU ÇIKANA KADAR PİŞİRİLİR. SUYU AYRI BİR KABA ALINIR.

4) EN SON 2. SOS TAVUKLARIN ÜZERİNE DÖKÜLÜR. TEKRAR 180 DERECELİK FIRINDA 15-20 DK PİŞİRİLİR.

5) DİLİMLENEREK SERVİS YAPILIR.

 

OĞUZCAN UĞUZ TOPRAK'IN SOSLU TAVUK TARİFİ

 

 

4 ADET TAVUK BAGET

2 ADET ORTA BOY PATATES

2 ADET HAVUÇ

TAZE KEKİK

2 ADET DOMATES

2 ADET ÇARLİSTON BİBER

2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA (1 DOMATES / 1 BİBER)

4 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI (DİP SOS İÇİN)

1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

40 ML ZEYTİNYAĞI

BİR TUTAM PUL BİBER

BİR TUTAM KARABİBER

BİR TUTAM TUZ

BİR TUTAM NANE

 

DİP SOS İÇİN;

100 GR VİŞNE REÇELİ 

10 GR ANASON TOHUMU

25 GR BAL

50 GR SUSAM 

SWEET CHİLİ SOS 50-75 ML 

 

DİPSOS 2;

2 YUMURTA

1 ÇAY KAŞIĞI HARDAL

YARIM LİMON

SOĞUK SIVI YAĞ (KENDİNİ KALDIRACAK MİKTARDA)

DİPSOS 2 İÇİN TÜM MALZEMELERİN SOĞUK OLMASI GEREKİYOR. (MİKSER KABI, YAĞ VE YUMURTALARIN)

 

YAPILIŞI;

BAGETLERİ YIKIYORUZ. PATATESLERİ ELMA DİLİM KESİYORUZ. DOMATESİ ELMA DİLİM KESİYORUZ. BİBERLERİ KÜÇÜK KÜÇÜK KÜPLER HALİNDE KESİYORUZ. HAVUÇLARIMIZI YARIM AY ŞEKLİNDE KESİYORUZ.AYRI BİR YERDE SALÇA,YOĞURT VE ZEYTİNYAĞINI KARIŞTIRIYORUZ. İÇİNE PUL BİBER, NANE KARABİBER, KEKİK VE TUZUMUZU EKLEYİP TÜM MALZEMEMİZLE HARMANLIYORUZ.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECEDEKİ FIRINDA 30 DK ÜSTÜ FOLYOLU PİŞİRİYORUZ. SON 10 DAKİKADADA FOLYOYU ÇIKARTIP İYİCE KIZARTIYORUZ.SOS İÇİN SWEET CHİLİ+BAL VE REÇELİ KARIŞTIRIYORUZ. SUSAMLARI KAVURUP EKLİYORUZ. SALÇA İLE KIVAM SAĞLIYORUZ.

 

DİPSOS 2 İÇİN ; SOĞUK YUMURTALARIMIZIN SARILARINA HARDAL VE LİMON SUYU EKLİYORUZ. YAVAŞ YAVAŞ YAĞ VERİYORUZ.

 

OKAN KARADENİZ'İN SOSLU TAVUK KANATLARI TARİFİ

 

20 ADET TAVUK KANADI

1 YEMEK KAŞIĞI TUZ

1 YEMEK KAŞIĞI TOZ KIRMIZI BİBER

2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

100 GR KİŞNİŞ

100 GR BİBERİYE

50 GR KÖRİ

50 GR ZENCEFİL

250 ML SÜT

 

SOSU İÇİN MALZEMELER

½ SU BARDAĞI BARBEKÜ SOS

2 YEMEK KAŞIĞI KETÇAP

1 YEMEK KAŞIĞI BAL

2 DİŞ EZİLMİŞ SARIMSAK 

 

YAPILIŞI;

BİR KÂSEDE ZEYTİNYAĞI, TOZ KIRMIZI BİBER VE TUZU KARIŞTIRIN.TAVUK KANATLARINIZI BU KARIŞIMA BULAYIP FIRIN TELİNİN ÜZERİNE DİZİN.180 DERECEDE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 25-30 DAKİKA PİŞİRİN.SOSU İÇİN AYRI BİR KASEDE BARBEKÜ SOS, KETÇAP, BAL VE SARIMSAĞI İYİCE KARIŞTIRIN. FIRINDAN ÇIKAN TAVUKLARI BU SOSA BATIRIP YENİDEN FIRIN TELİNİN ÜZERİNE DİZİN.5-10 DAKİKA DAHA TAVUKLARIN ÜZERİNDEKİ SOS İYİCE RENK ALINCA FIRINDAN ÇIKARTIN VE SERVİS EDİN.

 

UFUK NALBANT'IN FIRINDA SOSLU TAVUK TARİFİ

 

 

4 TANE TAVUK GÖĞSÜ 

200 GR LABNE PEYNİRİ

2 TANE (KAPYA) TATLI KIRMIZI BİBER

2 TANE MOR SİVRİ (TATLI) BİBER

2 YEMEK KAŞIĞI TATLI KIRMIZI TOZ BİBER

8 DİLİM JAMBON

250 GR KAŞAR PEYNİRİ

1 KUTU KREMA

1 SU BARDAĞI SUSAM

750 GR SÜZME YOGURT

1 SU BARDAĞI BALDO PİRİNÇ

50 GR  ARPA ŞEHRİYE

100 GR TEREYAĞI

AYRAN İÇİN BUZ

1 DEMET TAZE NANE

(TAVUKLARI TUTTURMAK İÇİN) KÜRDAN

 

YAPILIŞI;

TAVUK GÖĞÜSLERİNİ ET DÖVECEĞİ İLE İNCELTİN. ÜZERLERİNE LABNE PEYNİRİ SÜRÜN. İNCE DİLİMLENMİŞ KIRMIZI BİBERİ YERLEŞTİRİN. AYNISINI MOR BİBERLER İÇİN DE YAPIN. JAMBON DİLİMLERİNİ VE KAŞAR PEYNİRİNİ EKLEYİN, RULO BİÇİMİNDE SARIN. AÇILMAMASI İÇİN KÜRDAN YARDIMIYLA TUTTURUN. FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRİN VE KREMAYI ÜZERİNE GEZDİRİN. TAVUKLARIN ÜZERİNE BOL MİKTARDA SUSAM SERPİN. ORTA ISILI FIRINDA ÜZERLERİ KIZARANA DEK PİŞİRİN. İSTEĞE BAĞLI OLARAK TAVUĞUNUZUN YANINDA BOL TEREYAĞLI PİLAV VE AYRAN SUNABİLİRSİNİZ, AFİYET OLSUN.

 

 

Güncelleme: 12/02/2015 16:48:01
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.