VER FIRINA 13 Ekim Salı Yayını Tarifleri

VER FIRINA 13 Ekim Salı Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: BEŞAMEL SOSLU KAYIK KABAK

 

MALZEMELER:

2 ADET KABAK

150 GR KIYMA 

1 KÜÇÜK SOĞAN 

2 DİŞ SARIMSAK 

100 GR SÜZÜLMÜŞ, DOĞRANMIŞ DOMATES 

1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER 

TUZ 

KARABİBER 

ZEYTİNYAĞI

1 ADET ÇARLİSTON BİBER

 

BEŞAMEL SOS :

1,5 YEMEK KAŞIĞI UN 

1,5 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 

250 GR SÜT

75 GR RENDE TAZE KAŞAR PEYNİRİ 

TUZ 

KARABİBER 

RENDE MUSKAT 

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE KABAKLARI UZUNLAMASINA İKİYE BÖLÜP ÇEKİRDEKLİ KISIMLARINI KAŞIK YARDIMI İLE TEMİZLEYİP İÇLERİNİN HAVUZ GİBİ OLMASINI SAĞLAYIN. KABAKLARI TEMİZLEDİKTEN SONRA YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRİP ÜZERLERİNE ZEYTİNYAĞI, TUZ VE KARABİBER SERPİP 220 DERECEDE YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİN.

 

İÇ HARÇ İÇİN:

SOĞAN VE BİBERLERİ YEMEKLİK DOĞRAYIP SARIMSAĞI EZİN. TAVAYI YAĞLAYIP YAĞ KIZINCA KIYMAYI İLAVE EDİN VE TUZ-KARABİBER SERPİN. KIYMA RENK ALDIĞINDA SOĞAN VE BİBERLERİ SIRAYLA EKLEYİN VE KAVURMAYA DEVAM EDİN. SOĞAN VE BİBER YUMUŞAYINCA DOMATES VE TOZ ŞEKERİ İLAVE EDİP PİŞİRİN.

 

BEŞAMEL SOS İÇİN:

TEREYAĞINI SOS TENCERESİNDE ERİTİN RENK ALINCA UNU İLAVE EDİN VE KAVURUN. DAHA SONRA SÜTÜ İLAVE EDİN VE KIVAM ALINCAYA KADAR PİŞİRİN. SON OLARAK DA TUZ, KARABİBER, MUSKAT RENDESİ VE RENDE KAŞAR PEYNİRİNİN YARISINI EKLEYİP KARIŞTIRIN.

 

BİRLEŞTİRMEK İÇİN :

FIRINDAN ÇIKARTTIĞINIZ KABAKLARIN İÇİNİ KIYMALI HARÇ İLE DOLDURUP ÜZERLERİNİ BEŞAMEL SOS İLE KAPLAYIN VE KALAN KAŞAR PEYNİRİ RENDESİNİ ÜZERİNE SERPİN VE ÜSTÜ RENK ALANA KADAR 190 DERECEDE PİŞİRİN.

 

 

ALPEREN HASTAOĞLU'NUN DAMLA SAKIZLI KEK TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

3 ADET YUMURTA

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

100 GR TUZSUZ TEREYAĞI (ODA SICAKLIĞINDA)

2 SU BARDAĞI UN (SİLME)

3 YEMEK KAŞIĞI SIVI DAMLA SAKIZI

1 ÇAY BARDAĞI DAMLA ÇİKOLATA

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET ŞEKERLİ VANİLİN

DAMLA SAKIZLI KAKAO SOSU İÇİN:

1 PAKET KAKAO (25 GR)

1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER

3 ÇAY BARDAĞI SU

6-7 YEMEK KAŞIĞI SIVI DAMLA SAKIZI

2 YEMEK KAŞIĞI UN

 

ARASI İÇİN:

1 PAKET KREM ŞANTİ

1,5 ÇAY BARDAĞI SOĞUK SÜT

1 ADET KÜP KÜP DOĞRANMIŞ PORTAKAL (TEREYAĞINDA ESMER ŞEKERLE KARAMELİZE EDİLECEK)

 

PASTACI KREMASI İÇİN:

YARIM LİTRE SÜT

100 GR ŞEKER

3 ADET YUMURTA

50 GR NİŞASTA

30 GR TEREYAĞI

100 GR KUVERTÜR ÇİKOLATA

 

YAPILIŞI:

1. YUMURTA VE TOZ ŞEKERİ KAR GİBİ OLUNCAYA KADAR YÜKSEK DEVİRDE MİKSERİNİZ İLE ÇIRPIN (ŞEKER TAMAMEN ERİYİP BEMBEYAZ OLACAK). ÜZERİNE ODA SICAKLIĞINDAKİ TEREYAĞINI EKLEYEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.

2. HEPSİ TAMAMEN KARIŞINCA DAMLA SAKIZI VE VANİLİN EKLEYİN.

3. UN VE KABARTMA TOZUNU EKLEYEREK 2-3 DAKİKA DAHA ÇIRPIN. SON OLARAK DAMLA ÇİKOLATAYI EKLEYİN VE SPATULA YARDIMIYLA KARIŞTIRIN.

4. KEK KALIBINI BİR MİKTAR TEREYAĞ İLE YAĞLAYIN VE İÇİNE UN SERPİN. UNUN FAZLASINI KALIBI TERS ÇEVİREREK DÖKÜN.

5. KEK KARIŞIMINI KALIBA DÖKÜN VE 200 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINA KOYUN 180 DERECEYE AYARLAYIN  35 DAKİKA KADAR PİŞİRİN. 

6. SOS İÇİN TÜM MALZEMEYİ KÜÇÜK BİR SOS TENCERESİNE ALIN VE KOYULAŞINCAYA KADAR KARIŞTIRARAK PİŞİRİN. YOĞUNLAŞAN KAKAOLU SOSU KENARA ALIN. 

7. SOĞUYAN KEKİ KALIPTAN ÇIKARTIN VE DİKKATLİCE DİLİMLEYİN. HER KATA HAZIRLADIĞINIZ PORTAKALLI ŞANTİDEN DİKKATLİCE SÜRÜN.

8. TÜM KATLAR BİTTİĞİNDE KEKİN ÜZERİNE ILIK KAKAOLU VE DAMLA SAKIZLI SOSTAN GEZDİRİN

 

SİMGE CARMEN KAYTAN'IN AHUDUDULU ANTEP FISTIKLI KEK TARİFİ

 

 

KITIR HAMUR İÇİN MALZEMELER

75 GR ODA SICAKLIĞINDA TEREYAĞI 

100 GR TOZ ANTEP FISTIĞI                

80 GR PUDRA ŞEKERİ                                          

70 GR UN

TEREYAĞINI UFAK BİR TENCEREDE ERİTİN. ODA SICAKLIĞINA GELİNCEYE KADAR BEKLEYİN. (ORTA BOY KABIN İÇİNE) ANTEP FISITIĞI, PUDRA ŞEKERİ VE UNU KAPTA ÇATALLA KARIŞTIRIN. ÜZERİNE ERİMİŞ TEREYAĞINI GEZDİRİN. İRİLİ UFAKLI TOPAKLAR HALİNDE BİR RAYA GELENE KADAR KARIŞTIRIN. KENARDA BEKLETİN.

 

KEK HAMURU MALZEMELERİ

210 GR UN

2 GR KABARTMA TOZU

3 GR KARBONAT

2 GR TUZ

BÜYÜK BİR KABIN İÇİNE UNU, KABARTMA TOZUNU, KARBONATI VE TUZU KOYUN.

60 GR SUZME YOGURT

80 GR KREMA

5 GR VANİLYA ÖZÜTÜ

ORTA BOY KABIN İÇİNE YOĞURT, KREMA, VANİLYA ÖZÜTÜNÜ PÜRÜZSÜZ BİR HAL ALANA KADAR TEL ÇIRPICIYLA ÇIRPIN.

125 GR TEREYAĞI                                             

163 GR ŞEKER                                                     

2 ADET BÜYÜK BOY, ODA SICAKLIĞINDA YUMURTA

BÜYÜK BİR KABIN İÇİNE TEREYAĞIYLA ŞEKERİ YÜKSEK DEVİRDE ÇIRPIN (3 DK) ÜZERİNE YUMURTALARI TEKER TEKER EKLEDİKTEN SONRA 1 DK ÇIRPIN. YOĞURTLU KARIŞIMI YAVAŞÇA EKLEYİP 2 DK DAHA ÇIRĞIN. KURU MALZEMELERİ DE UNLU KARIŞIMIN ÜZERİNE YAVAŞÇA EKLEYİN. 2 DK DAHA ÇIRPIN. PÜRÜZSÜZ VE KOYU BİR KIVAMDA OLMALI.KEK HARCINIZIN 3/2’SİNİ GÖZ KARARI KALIBA AKTARIP SPATULA YARDIMIYLA DÜZELTİN.ÜZERİNE SUYUNU ALDIĞINIZ VE İYİCE KURUTTUĞUNUZ AHUDUDULARIN 3/2’SİNİ DÜZ BİR KAT HALİNDE, BASTIRMADAN YERLEŞTİRİN.KEK HARCININ KALAN KISMINI ÜZERİNE İLAVE EDİN.

 

KALAN AHUDUDLARI KEKİN ÜZERİNE KOYUN. AHUDUDULAR HARCIN YARISINA KADAR GİRMELİ. KENARDA BEKLETTİĞİNİZ KITIR HAMURU KEKİN ÜZERİNE DÜZ KATMAN HALİNDE KOYUN.FIRININ ORTA KATINDA PİŞİRİN. PİŞME SÜRESİNİN 20. DAKİKSINDA KITIR HAMURUN KARARMAMASI İÇİN ÜZERİNE ALÜMİNYUM FOLYO KAPATIN.55 DK PİŞİRİN.KEKİNİZİ FIRINDAN ALIN, KABIN İÇİNDE 10 DK SOĞUMAYA BIRAKIN.KALIBIN KENARINDAN SARKAN KAĞITLARDAN TUTUP KEKİ KALIPTAN ÇIKARTIN. ODA SICAKLIĞINA GELİNCE KAĞITLARI SIYIRIN. AFİYET OLSUN.

 

ELİF ZAİM'İN ÇİKOLATALI TART KEK TARİFİ

 

 

MALZEMELER

2  YUMURTA

1 ÇAY BARDAĞI SÜT 

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ 

1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER 

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA 

1.5 SU BARDAĞI  UN

1 PAKET KAKAO 

SOSU İÇİN 

1 KUTU KREMA 200 ML 

2 PAKET SÜTLÜ KARE ÇİKOLATA (160 GR)

1 KUTU KREMA (ÜST SÜSLEMESİ İÇİN) 

        

           FIRINI AÇMAYI UNUTMAYIN         

YAPILIŞI DERİN BİR KABA KAKAO UN KABARTMA TOZU BE VANİLYA ELEYİN. AYRI BİR KAPTA ŞEKER VE YUMURTAYI ÇOK İYİ ÇIRPIN. SÜTÜ VE YAĞI DA EKLEYİP BİRAZ DAHA ÇIRPIN SONRA UNLU KARIŞIMI  BU KARIŞIMA EKLEYİN. TAHTA KASİKLA KARIŞTIRIN. KALIBI İYİCE YAĞLAYIP UNLAYIN. KEK HAMURUNU KALIBA DÖKÜP 180 DERECEYE ISITILMIŞ FIRINDA 10-15 DK PİŞİRİN. DİKKAT KEK HIZLI PİŞİYOR. PİŞEN KEKİ 5 DK BEKLETİP SERVİS TABAĞINA  TERS OLARAK ÇIKARTIN. 

 

SOS İÇİN KREMAYI TENCEREYE ALIN. ALTI EN KISIKTA KAYNAMA NOKTASİNA GETİRMEDEN ÇİKOLATALARİ İCİNE ATIP SÜREKLİ KARIŞTIRARAK ERİTİN. KEK VE SOS ILIKKEN SOSU KEKİN ORTASİNDAKİ ÇUKUR YERE AZAR AZAR TAŞIRMAMAYA DİKKAT EDEREK KOYUN. İSTEDİGİNİZ SÜSLEME İLE SERVİSE HAZIR.

 

MELİKE İŞDAR'IN ELMALI KEK TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

3 YUMURTA

1,5 SU BARDAĞI ŞEKER

1 SU BARDAĞI YAĞ

2 SU BARDAĞI UN

1 PAKET VANİLYA

1 PAKET KABARTMA TOZU

2 ADET BÜYÜK KIRMIZI ELMA

1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN

1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

2 TATLI KAŞIĞI ŞEKER

26 CM’LİK KELEPÇELİ KEK KALIBI 

 

HAZIRLANIŞI:

ELMALARI KÜP KÜP KESİN. OCAKTA 2 TATLI KAŞIĞI ŞEKERLE ELMALARI BİRAZ ÖLDÜRÜN.OCAKTAN ALIN VE 1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN EKLEYİN. İÇ HARCI KENARDA SOĞUTUN. 3 YUMURTA VE 1,5 SU BARDAĞI ŞEKERİ BEYAZLAŞANA KADAR ÇIRPIN. ÜZERİNE 1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ EKLEYİN. 26 CM’LİK KELEPÇELİ KEK KALIBINI YAĞLAYIN. KEK HAMURUNUZA KABARTMA TOZU, UN VE VANİLYAYI EKLEYİP ÇIRPIN.

 

KALIBINIZIN YARISINA HARCI DÖKÜN. ÜZERİNE ELMALI HARÇ İLAVE EDİN. KALAN HAMURUNUZU DA ÜZERİNE DÖKÜP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA YAKLAŞIK 40-45 DK PİŞİRİN. İLK SICAĞI GEÇİP SERVİS TABAĞINA ALINCA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİN.

 

MERT ŞEN'İN FRAMBUAZLI KITIR KEK TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

1-20X20 KARE KEK KALIBI(KELEPÇELİ KARE KALIP TERCİHİM)

2-MUFTAK ROBOTU

3-1KG UN

4-YARIM KG ŞEKER

5-1SU BARDAGI ESMER ŞEKER

6-KARBONAT (KABARTMA TOZU DEĞİL:)

7-TUZ

8-250GR TEREYAGI

9-1/2 KG FRAMBUAZ (TAZE TERCİĞİM OLMASSA DONDURULMUŞ)

10-2 LİMON

11-2 LİME LİMON

12-4 YUMURTA

13-KEFİR (EN AZ BİR BARDAK)

14-VANİLYA ÇUBUĞU

15-200GR KREMA

16-200GR BEYAZ ÇİKOLATA

17-FİLE BADEM 

 

YAPILIŞ;

KITIR HAMUR (TEPESİ) İÇİN:

 1/2 SU BARDAĞI + 2 ÇORBA KAŞIĞI UN

 3 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER

 3 ÇORBA KAŞIĞI KAHVERENGİ ŞEKER

 1/8 ÇAY KAŞIĞI TUZ

 75 GR TEREYAĞI

 

KEK İÇİN:

 2 SU BARDAĞI FRAMBUAZ, TAZE VEYA DONMUŞ (DONMUŞ İSE ÇÖZMEDEN 

KULLANACAKSINIZ)

 2 SU BARDAĞI + 2 ÇAY KAŞIĞI UN

 2 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

 1/2 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT

 1/4 ÇAY KAŞIĞI TUZ

 1+1/4 SU BARDAĞI ŞEKER

 1 LİMONUN RENDELENMİŞ KABUĞU

 90 GR TEREYAĞI, ODA SICAKLIĞINDA

 2 YUMURTA, ODA SICAKLIĞINDA

 1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜTÜ

 1/2 SU BARDAĞI KEFİR

 

YAPILIŞI

1. FIRININIZI ÖNCEDEN 180C’DE ISITIN. 20*20 CM’LİK KARE BİR FIRIN KABINI YAĞLAYIP KENARA AYIRIN.

2. TEPESİ İÇİN: BİR MUTFAK ROBOTUNUN HAZNESİNE UNU, TUZU VE ŞEKERLERİ KOYUN. TEREYAĞINI MİNİK KÜPLER HALİNDE KESİP UNLU KARIŞIMA EKLEYİN VE KISA ARALIKLARLA ROBOTU ÇALIŞTIRIP TEREYAĞI KÜPLERİNİN HEPSİ UNA BULANANA KADAR VE BEZELYE TANESİ BÜYÜKLÜĞÜNE GELENE KADAR TEKRARLAYIN. HAMURUN BİR ARAYA GELMEMESİNE ÖZEN GÖSTERİN (ÇOK ÇOK İRİ KUM TANELERİ KIVAMINDA OLACAK). ODA SICAKLIĞINDA BİR KENARDA BEKLETİN. EĞER MUTFAK ROBOTUNUZ YOKSA MALZEMELERİ GENİŞÇE BİR KABA ALIP İKİ BIÇAK YARDIMIYLA KESEREK YA DA ELLERİNİZ SOĞUKSA TEREYAĞI PARÇALARINI KARIŞIMA YEDİREREK DE AYNI HAMURU ELDE EDEBİLİRSİNİZ.

3. KEK İÇİN: ORTA BOY BİR KAPTA FRAMBUAZLARI VE 2 ÇORBA KAŞIĞI UNU KARIŞTIRIP BİR KENARA AYIRIN. AYRI Bİ KAPTA 2 SU BARDAĞI UNU, KABARTMA TOZUNU, KARBONATI VE TUZU KARIŞTIRIN VE BİR KENARA AYIRIN.

4. BİR MİKSER KABINDA LİMON KABUĞU RENDESİNİ VE ŞEKERİ ELLERİNİZLE SIKARAK KARIŞTIRIN. TEREYAĞI EKLEYİP 3 DAKİKA BOYUNCA ÇIRPIN. TEKER TEKER YUMURTALARI EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİN. ARDINDAN VANİLYA ÖZÜTÜNÜ EKLEYİP SON KEZ ÇIRPIN. MİKSERİN HIZINI DÜŞÜRÜP DEĞİŞMELİ OLARAK KEFİR VE UNLU KARIŞIMI EKLEYİN. UNLU KARIŞIMI 3 KEREDE, KEFİRİ DE 2 KEREDE EKLEYECEKSİNİZ. ÖNCE UNLU KARIŞIMLA BAŞLAYIN. ARDINDAN BİR SPATULA YARDIMIYLA FRAMBUAZLARI EKLEYİP HAMURA KARIŞTIRIN.

5. BU HAMURU YAĞLADIĞINIZ KALIBA DÖKÜP TEPESİNİ DÜZLEYİN. ÖNCEDEN HAZIRLADIĞINIZ KITIR HAMURU TEPESİNE SERPİP FIRINDA 55-65 DAKİKA ARASI (TEPESİNDE HAMUR KIRINTILARI KAHVERENGİLEŞENE KADAR) PİŞİRİN. PİŞTİKTEN SONRA ODA SICAKLIĞINA ELMESİNİ BEKLEYİP SERVİS YAPIN.

 

MÜKREMİN ERDOĞAN'IN HAVUÇLU TARÇINLI CEVİZLİ KEK TARİFİ

 

 

MALZEMELER

4 ADET YUMURTA

3  FİNCAN  ŞEKER 

2 FİNCAN SIVI YAĞ

1 ADET SADE SODA

6 FİNCAN UN

20 GRAM KABARTMA TOZU

3 ADET HAVUÇ (ROBOTTA ÇEKİLMİŞ)

150 GRAM CEVİZ (ROBOTTA ÇEKİLMİŞ)

40 GRAM TARÇIN

10 GRAM PUDRA ŞEKERİ

200 GRAM BİTTER KUVERTÜR

KEK KALIBINA SÜRÜLECEKLER ; 1 FİNCAN UN, MARGARİN

 

YAPILIŞI

YUMURTA VE ŞEKER BİR ARADA ÇIRPILIR.DİĞER KALAN BÜTÜN MALZEMELER BİR KABA KONULARAK YOĞURULUR.ÇEKİLMİŞ HAVUÇ CEVİZ  TARÇIN İLAVE EDİLEREK YOĞURULMAYA DEVAM EDİLİR.DAHA SONRA HAFİFÇE KABARAN ÇIRPILMIŞ YUMURTA VE ŞEKER İLAVE EDİLİR.TOPAĞI YEDİRENE KADAR YOĞURULUR.DAHA SONRA KEKE KALIBINA DÖKÜLÜR.180 DERECEDE 30-40 DAKİKA PİŞİRİLİR.HAFİF SOĞUDUKTAN SONRA PUDRA ŞEKERİ SERPİLİFR.

 

EKİPMAN

MASA ÜSTÜ MİKSER ( SANAYİ TİPİ)

MAYONEZ TENCERESİ (BÜYÜK)

UFAK SÜZGEÇ (PUDRA ŞEKERİNİ KEKİMİZE SERPMEK İÇİN)

1 ADET LİTRELİK SÜRAHİ

MUTFAK ROBOTU ( HAVUÇ VE CEVİMİZİ ÇEKMEK İÇİN)

3 NUMARA PASTA ÇEMBERİ BOYUTU (YILDIZ KALIBI )

 

NALAN UYAR'IN ZEBRA KEK TARİFİ

 

 

4 YUMURTA 

1,5 SU BARDAĞI ŞEKER

1,5 SU BARDAĞI SÜT

1 SU BARDAĞI  AYÇİÇEK YAĞI

2,5 SU BARDAĞI UN

2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO

1 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA

 

YUMURTA VE ŞEKER KÖPÜRENE KADAR ÇIRPILIR.  DAHA SONRA SIRASIYLA SÜT, SIVIYAĞ İLAVE EDİLEREK ÇIRPILMAYA DEVAM EDİLİR.  DAHA ÖNCE HAZIRLANAN KURU MALZEMELERDE DÖKÜLEREK KIVAMLI BİR KEK HAMURU ELDE EDİLİR.  KEK HAMURU 2'YE BÖLÜNEREK BİR YARISINA KAKAO İLAVE EDİLİR.  KAKAO İLAVESİNDEN SONRA HAMUR BİRAZ KATILAŞABİLİR 2-3 ÇORBA KAŞIĞI SÜT İLAVESİ İLE AÇILIR.  YAĞLANMIŞ OLAN KEK KALIBIMIZIN TAM ORTASINA ÖNCE 3 KAŞIK KAKAOLU HAMUR, SONRA 3 KAŞIK BEYAZ HAMUR DÖKÜLMEK SURETİYLE HAMURUMUZ BİTENE KADAR BU İŞLEM YAPILIR.  

 

EKSTRALAR : KELEPÇELİ KEK KALIBI

                        KEKİ SUNMAK İÇİN CAM  YUVARLAK SERVİS TABAĞI

 

ONUR AKBAŞ'IN PANDALI KEKLER TARİFİ

 

 

MALZEMELER 

        

KEK HAMURU İÇİN ;

 2 YUMURTA 

 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

 1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

 2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO 

 1 PAKET VANİLYA 

 1 PAKET KABARTMA TOZU 

 2 SU BARDAĞI UN 

 1 SU BARDAĞI SÜT 

 

SÜSLEMEK İÇİN ;

4 PAKET KREM ŞANTİ 

DAMLA ÇİKOLATA 

1 KASE HİNDİSTAN CEVİZİ

KAKAOLU PASTA SÜSÜ 

BEYAZ ŞEKER HAMURU 

SİYAH PASTA KALEMİ

 

YAPILIŞI

KEKİMİZİ HAZIRLAMAK İÇİN DERİN BİR CAM KAP ALIYORUZ TEZGAHIMIZA. DAHA İYİ BİR KEK ELDE ETMEK İÇİN YUMURTA AKINI VE SARISINI AYRI AYRI KAPLARA ALIYORUZ. YUMURTANIN AKINI ŞEKERİ ERİTENE KADAR ÇOK FAZLA DA SÖNDÜRMEDEN ÇIRPIYORUZ. BİR BAŞKA KAPTA YUMURTA SARISI, SIVI YAĞ, KAKAO, VANİLYA, KABARTMA TOZUNU, VE UNUMUZU ELEYEREK EKLİYORUZ ; ÇIRPMAYA BAŞLIYORUZ. EĞER KEKİMİZ ÇOK KATI BİR KIVAM ALIRSA BİR MİKTAR SÜT EKLEYİP KEK KIVAMINA GETİRENE KADAR KARIŞTIRALIM. KAĞIT KEK KALIPLARIMIZI MUFFİN KABINA YERLEŞTİRİP ÇOK FAZLA DOLDURMADAN ( KEKLER KABARACAĞINDAN) FIRIN HAZIRLIĞIMIZI TAMAMLAYALIM. KEKLERİMİZİ ÖNCEDEN ISITTIĞIMIZ 150 DERECE FIRINDA PİŞİRELİM. 

 

KOYU BİR KIVAMDA ŞANTİ ELDE ETMEK İÇİN İKİ PAKET ŞANTİ İLE 1 BARDAK SÜT KULLANALIM. BİR KAP İÇERİSİNDE KOYU BİR KIVAM ELDE EDENE KADAR KARIŞTIRALIM. HAZIR OLAN KEKLERİMİZİN ÜSTÜNE KREM ŞANTİ EKLEYİP ; GENİŞ BİR KASEYE ALDIĞIMIZ HİNDİSTAN CEVİZİNE BATIRALIM. DAMLA ÇİKOLATA YARDIMI İLE PANDANIN GÖZ, KULAK , VE BURNUNU YAPALIM. KAKAOLU PASTA SÜSÜ İLE DE AĞZINI YAPIP ; GÖZ İÇİN YERLEŞTİRDİĞİMİZ ÇİKOLATANIN ÜZERİNE BEYAZ ŞEKER HAMURUNDAN YUVARLAK PARÇALAR HALİNDE EKLEYİP, SİYAH KALEM YARDIMI İLE GÖZ BEBEKLERİNİ YAPALIM. ORTAYA ÇIKAN ŞAHESER PANDALARIMIZI ÇAY İLE SERVİS EDELİM ...AFİYET BAL ŞEKER OLSUN :)

Güncelleme: 13/10/2015 15:04:40
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.