VER FIRINA 13 Kasım Cuma Yayını Tarifleri

VER FIRINA 13 Kasım Cuma Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: ATIŞTIRMALIK ZEYTİNLİ RULOLAR

 

MALZEMELER:

2,5 SU BARDAĞI UN 

125 GR ERİTİLMİŞ TEREYAĞI 

10 GR KABARTMA TOZU 

150 GR LOR PEYNİRİ

20 ADET KOKTEYL ZEYTİN 

1 YUMURTA SARISI 

1 TATLI KAŞIĞI SU 

1 YEMEK KAŞIĞI SUSAM 

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE TEREYAĞINI ERİTİN VE ILIMAYA BIRAKIN. BİR KABA 2 SU BARDAĞI UN VE KABARTMA TOZUNU ELEYİN.LOR PEYNİRİ VE ILIYAN TEREYAĞINI EKLEYİP YOĞURUN. YARIM SU BARDAĞI UNU HEM TEZGAH HEM DE HAMURUN KIVAM ALMASI İÇİN KULLANACAKSINIZ. 

 

HAMUR HAZIR OLDUKTAN SONRA MERDANE YARDIMI İLE YARIM SANTİM KALINLIĞINDA DİKDÖRTGEN OLACAK ŞEKİLDE HAMURU AÇIN. YARIM CM KALINLIĞINDA, 2 CM ENİNDE, 4 CM BOYUNDA KESİN VE ZEYTİNLERİ TEK TEK KOYUP RULO YAPIP PİŞİRME KAĞIDI SERDİĞİNİZ FIRIN TEPSİSİNE DİZİN. SON OLARAK YUMURTANIN SARISINI AYIRIN VE 1 TATLI KAŞIĞI SU İLE ÇIRPIP FIRÇA YARDIMI İLE RULOLARIN ÜZERİNE SÜRÜN ÜZERLERİNE SUSAM SERPİP 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN

 

BULUT AYDIN'IN HİNDİSTAN CEVİZLİ ÇOCUK KURABİYELERİ

 

 

ALDIĞI KADAR UN

150 GR TEREYAĞI

2 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

YARIM PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA

100 GR TOZ HİNDİSTAN CEVİZİ

1 YUMURTA

1 ÇİMDİK KARBONAT

1 ÇİMDİK TUZ

 

SÜSLEME İÇİN:

20 GR DAMLA ÇİKOLATA

20 GR DAMLA BEYAZ CİKOLATA

HER BİRİ 20 GR

KIRMIZI

YEŞİL 

SARI

BEYAZ

MAVİ

SİYAH

MOR

PEMBE

ŞEKER HAMURU

 

TEREYAĞINI PUDRA ŞEKERİ İLE BİRLEŞTİRİYORUZ. UN VE VANİLYAYI BİRLİKTE BOCA EDİYORUZ. BİRAZ DAHA YOĞURURKEN 1 BÜTÜN YUMURTA EKLEYİP KARBONAT, TUZ VE HEMEN PEŞİNDEN HİNDİSTAN CEVİZİNİ EKLİYORUZ.

 

MİKSERDEN ÇIKARIP EL İLE ALDIĞI KADAR UNLA CIVIK-SERT ORTASI BİR KIVAM YAPIP MERDANEYLE AÇIP ŞEKİLLİ KESİYORUZ. 180 DERECEDE ISINAN FIRINA DİREKT ATIYORUZ. 10 DK PİŞİRİP, 1 DK FIRINI AÇIP HAVALANDIRARAK KABARMAYI DURDURUYORUZ. 2 DK DAHA PİŞİRİP ÇIKARIYORUZ. ŞEKER HAMURLARINI HAZIRLAYANA KADAR DOLAPTA TUTUYORUZ VE DİLEDİĞİMİZCE SÜSLÜYORUZ.

 

DUYGU YILMAZ'DAN GEYİK KURABİYELER TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

HAMURU İÇİN:

- 2 SU BARDAĞI UN

- 125 GR YUMUŞAK TEREYAĞI

- 1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

- 1 ÇAY BARDAĞI FINDIK TOZU

- BİR TUTAM TUZ

- 1 YUMURTA SARISI (BEYAZI KURABİYELERİN ÜZERİNE SÜRÜLECEK)

- 6-7 CM LİK YUVARLAK KURABİYE KALIBI

- 2-3 CM LİK YUVARLAK KURABİYE KALIBI

 

ÜZERİNE SÜSLEME İÇİN:

- YAKLAŞIK 20’ŞER ADET KIRMIZI VE BEYAZ DRAJE ŞEKER

- 1 PAKET TUZLU KRAKER

- 10 ADET BİTTER ÇİKOLATA (PARA ŞEKLİNDE OLAN)

- 100 GR ÇİKOLATA KREMASI

 

HAZIRLANIŞI:

1- HAMURU TÜM MALZEMLERİ KARIŞTIRARAK HAZIRLIYORUZ. 10 DK BUZ DOLABINDA DİNLENDİRİP ÇIKARIYORUZ. MERDANEYLE AÇIP KÜÇÜK VE BÜYÜK KALIPLARDAN EŞİT SAYIDA ŞEKİLLİ KESİYORUZ. 180 C DERECE FIRINDA 15-20 DK PİŞİRİYORUZ.

2- FIRINDA KURABİYELER PİŞERKEN BİTTER CİKOLATAYI BENMARİ USULU ERİTİYORUZ. KÜRDAN YARDIMI İLE BEYAZ BOBİBONLARIN ÜZERİNE GÖZ YAPIYORUZ.

3- FIRINDAN ÇIKAN KURABİYELER SOĞUYUNCA BÜYÜKLERİN ÜZERİNE ÖNCE ÇİKOLATA KREMASI SÜRÜYORUZ. KRAKERLERİ GEYİKLERİN BOYNUZU OLACAK ŞEKİLDE KOYUYORUZ. KÜÇÜK KURABİYELERİ AĞIZ BÖLGESİ OLACAK ŞEKİLDE KOYUYORUZ. EN SON YAPTIĞIMIZ GÖZLERİ VE KIRMIZI BONİBON BURUNLARI KURABİYE ÜZERİNE BİTTER ÇİKOLATA İLE YAPIŞTIRIYORUZ.

 

ECE ÇELİK'İN RENKLİ KURABİYELER TARİFİ

 

 

1 PAKET BİTTER ÇİKOLATA 

200 GR TEREYAĞI

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

1 ADET YUMURTA 

1 PAKET VANİLYA

1 PAKET KABARTMA TOZU

ALDIĞI KADAR UN

RENKLİ ŞEKERLEMELER

1 SU BARDAĞI NİŞASTA

1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

80 GR BİTTER ÇİKOLATA (ÜZERİ İÇİN)

50 GR BEYAZ ÇİKOLATA (ÜZERİ İÇİN)

 

TEREYAĞI VE ÇİKOLATAYI BENMARİ ÜSULÜ ERİTİN. BİRKAPTA YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRPIN ÇİKOLATA VE TEREYAĞINI EKLEYİN. VANİLYA KABARTMA TOZU VE UNU KENDİ ARALARINDA KARIŞTIRIN. ELE YAPIŞMAYACAK BİR KIVAM ALANCAYA KADAR YOĞURUN. 10 DK BUZDOLABINDA BEKLETİN. DAHA SONRA ŞEKİLLERİNİ VERİP ÜZERİNE BONUBONLARI YERLEŞTİRİN. 180 DERECELİK FIRINDA 15 DAKİKA PİŞİRİN VE SÜSLEMELERİNİZİ EKELYİN.

 

EK MALZEME;

SÜT

KURABİYE KALIPLARI

SÜSLEME GLAZÜRÜ

 

MAHMUT HALİL'İN GÖKYÜZÜ TEMALI ÇOCUK KURABİYELERİ TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

3 ADET YUMURTA SARISI

200 GR TEREYAĞI

3 SU BARDAĞI TEPELEME UN

YARIM SU BARDAĞI FINDIK TOZU

1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ (115 GR)

2 TATLI KAŞIĞI VANİLYA AROMASI

1 BARDAK SÜT

7-8 YEMEK KAŞIĞI BAL

1 TATLI KAŞIĞI TOZ ZENCEFİL

1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN

2 SU BARDAGİ NİŞASTA

SARI, TURKUAZ, LİLA, KIRMIZI, TURUNCU, YEŞİL, BEYAZ, PEMBE REKLERDE 250’ŞER GR ŞEKER 

 

HAMURU

SİYAH RENKLİ YENİLEBİLİR GIDA BOYASI KALEMİ

BULUT, YILDIZ, AY VE KENARLARI YARIM DAİRE DESENLİ YUVARLAK KALIP. 

 

YAPILIŞI:

TEREYAĞI, PUDRA ŞEKERİ VE YUMURTA SARILARINI TAMAMEN KARIŞINCAYA KADAR YÜKSEK DEVİRDE ÇIRPIN. VANİLYA AROMASI VE UNU İLAVE EDEREK ÖNCE DÜŞÜK DEVİRDE SONRA DA YÜKSEK DEVİRDE TAMAMEN KARINCAYA KADAR KARIŞTIRIN. HAFİFÇE TOPARLANINCA KURABİYE HAMURU HAZIR DEMEKTİR. HAMURU 2 PARÇAYA BÖLÜN. MUTFAK TEZGAHINA STREÇ FİLM SERİN. HAMURUN İLK PARÇASINI ELİNİZLE BİRAZ DÜZELTEREK PAKETLEYİN. 

 

DİĞER HAMURA DA AYNI İŞLEMİ UYGULAYIN VE BUZDOLABINDA 20 DK DİNLENDİRİN. SOĞUYUP KATILAŞAN HAMURU YAĞLI KAĞIT SERDİĞİN TEZGAH ÜZERİNDE HAFİFÇE UNLADIĞIN MERDANE YARDIMIYLA AÇIN VE KALIPLARLA KESİN. DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE YİNE YAĞLI KAĞIT SERDİĞİNİZ FIRIN TEPSİSİNE AKTARIN. ÜZERLERİNE FIRÇA İLE SÜT SÜRÜN. KURABİYELERE ŞİŞ GEÇİRMEYİ UNUTMAYIN. 180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 10 DAKİKA PİŞİRİN. PİŞEN KURABİYELERİ FIRINDAN ALIN SOĞUMAYA BIRAKIN.ŞEKER HAMURLARINI TEK TEK AÇIN VE KALIPLARLA HAMURDAN ŞEKİLLERİ ÇIKARIP BEKLEYİN. BAL YARDIMIYLA KURABİYELERİN ÜZERİNE YAPIŞTIRIN. ŞEKER HAMURUNU ŞEKER HAMURUNA YAPIŞTIRIRKEN SU VE BAL KULLANIN. GIDA KALEMİYLE İSTEĞİNİZE GÖRE ŞEKİLLER ÇİZİP SERVİS EDİN.

 

MELİKE KÜL'ÜN DENİZ MANZARASI TARİFİ

 

 

MALZEMELER

125 GR MARGARİN (ODA SICAKLIĞINDA YUMUŞAK OLACAK)

125 GR TEREYAĞ (ODA SICAKLIĞINDA YUMUŞAK OLACAK)

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

2 ADET YUMURTA (ODA SICAKLIĞINDA OLACAK) (BİRİNİN SARISI AYRILACAK)

½ TÜRK KAHVESİ FİNCANI SİRKE

1,5 TATLI KAŞIĞI TUZ

1 PAKET KABARTMA TOZU (10 GR)

YARIM BARDAK YOĞURT

ALDIĞI KADAR UN

AYÇEKİRDEĞİ İÇİ

SUSAM

ÇÖREK OTU

KAŞAR PEYNİR

MAVİ GIDA BOYASI

SARI GIDA BOYASI

DENİZ TEMALI KURABİYE KALIPLARI (BALIK, GEMİ, ÇAPA, DENİZ YILDIZI)

 

YAPILIŞI

 HAMUR KARACAĞIMIZ KABIN ORASINA BİR MİKTAR UNU ELİYORUZ. ORTASINI ÇUKUR HALİNE GETİRİP KÜÇÜK DOĞRANMIŞ YAĞLARI, SIVI YAĞI, YUMURTALARI, YOĞURDU, KABARTMA TOZU, SİRKE VE TUZU EKLENİP KARIŞTIRILIR AKIŞKAN BİR KIVAM ELDE EDİLİR DAHA SONRA AZAR AZAR UN EKLEYEREK KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR HAMUR ELDE EDİLİR. MERDANE İLE AÇTIĞINIZ HAMUR KALIPLARLA KESİLEREK ŞEKİLLER ÇIKARTILIR ÜZERLERİ SÜSLENİR… ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR. FIRINDAN ÇIKARDIKTAN SONRA SOĞUMALARI BEKLENİR VE SERVİS EDİLİR…BEYAZ DİKDÖRTGEN BİR SERVİS TABAĞININ YARISI MAVİ GIDA BOYASI İLE ELDE ETTİĞİMİZ MAVİ SIVI İLE DALGALI ŞEKİLDE BOYANIR… TABAĞIN BİR KÖŞESİNE SARI GIDA BOYASI İLE GÜNEŞ YAPILIR… 

 

BALIK, YILDIZ VE ÇAPA MAVİ KISIMIN ÜZERİNE, GEMİ İSE ALTI MAVİ KISMA ÜZERİ BOŞLUĞA DENK GELECEK ŞEKİLDE YERLEŞTİRİLİR VE DENİZ MANZARASI ŞEKLİNDE SUNULUR…AFİYET OLSUN…

 

ONUR SEVİNÇLİ'NİN ÇOCUK KURABİYELERİ TARİFİ

 

 

HAMURU İÇİN:

500 GRAM UN

250 GRAM TEREYAĞI

12,5 GRAM ŞEKER

12,5 GRAM TUZ

150 GRAM KREMA 

75 GRAM TOZ BADEM 

MISIR NİŞASTASI VE UN (AÇARKEN KULLANMAK İÇİN)

1 YUMURTA (ÜZERİ İÇİN)

RENKLİ DRAJE ŞEKERLER

150 GR MAVİ ŞEKER HAMURU

150 GR PEMBE ŞEKER HAMURU

 

YAPİLİSİ :

1.TÜM MALZEMELERİ MİKSERİN HAZNESİNE KOYUN. HAMUR OLUNCAYA KADAR KARIŞTIRIN. (10-20 SN) 

2.HAMUR OLUNCA ELİNİZLE BİRAZ YOĞURUN. TOP HALİNE GELİNCE STRECE SARIN. BUZLUKTA DİNLENDİRİN.

3.TEPSİYE YAĞLI KAĞIT KOYUN. HAMUN DİNLENİRKEN SEKER HAMURUNU AÇIN. MISIR NİŞASTASI KULLANARAK ACTIĞINIZ ŞEKER HAMURLARINI DA KURABİYE PİŞİP SOĞUYANA KADAR BİR TABAKTA YA DA TEPSİDE MUHAFAZA EDİN. 

4.HAMURU CIKARIN OKLAVAYLA AÇIN. YAPIŞMAMASI İÇİN AZAR AZAR UN SERPİN.

5. HAMURU TABAK KENARI KALINLIĞINDA AÇIN.

6. HAMRUU KALIPLA KESİP TEPSİYE DİZİN.

7.ÜZERLERİNE ÇOK AZ YUMURTA SÜRÜN.

8.155 DERECEDE ALT ÜST FANDA 15 DK PİŞRİN. 

9.KURABİYE PİŞİP ISISI DÜŞÜNCE ŞEKER HAMURLARINI YAPIŞTIRIN.

 

ORKUN KEÇİKAYA'NIN ÇOCUK KURABİYELERİ TARİFİ

 

 

TEREYAĞI

BİR BARDAK PUDRA ŞEKERİ

2 BARDAK UN

TUZ

YUMURTA

VANİLYA

KARBONAT

SÜT

PUDRA ŞEKERİ

VANİLYA ÖZÜTÜ

 

YAPILIŞ:

ÖNCE TEREYAĞI, PUDRA ŞEKERİ, 2 BARDAK UN, TUZ VE YUMURTAYI İYİCE KARIŞTIRIYORUZ. DAHA SONRA VANİLYAYI, KARBONATI VE FINDIK EZMESİNİ EKLİYORUZ. SONRASINDA ERİTİLMİŞ BİTTER ÇİKOLATAYI DA KARIŞIMA EKLEYİP 180 DERECEDE 10 DK PİŞİRİYORUZ.

 

SİMAY ÇAPA'NIN ÇOCUK KURABİYELERİ TARİFİ

 

 

250 GR UN

1 YUMURTA

1 ADET YUMURTA AKI

100 GR TOZ FINDIK

150 GR MARGARİN

100 GR PUDRA ŞEKERİ

TARÇIN

250 GR ŞEKER HAMURU (BEYAZ)

50 GR ŞEKER HAMURU SİYAH

MAVİ VE PEMBE JEL GIDA BOYASI

STRAFOR

SAKSI (BEYAZ)

MAVİ VE PEMBE SAKSI ETRAFINA SARILACAK KURDELA

EN KÜÇÜK BOY BASMA YILDIZ KALIBI 

KRAL TACI KALIBI

 

YAPILIŞ:

UN VE YAĞ BIÇAK YARDIMIYLA KIYILIR. YUMURTA HARİÇ KALAN MALZEMELER EKLENİR., KARIŞTIRILIR VE ORTASI AÇILIR. YUMURTA KIRILIR VE HAMUR HALİNE GETİRİLİR. KRAL TACI KALIBI İLE KESİLİR. 170 DERECEDE 12-13 DK PİŞİRİLİR. ŞEKER HAMURU İLE SÜSLENİR.

Güncelleme: 17/11/2015 16:15:19
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.