VER FIRINA 14 Ekim Çarşamba Tarifleri

VER FIRINA 14 Ekim Çarşamba Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: KÖFTE EKMEK

 

MALZEMELER:

150 GR KIYMA 

1 KÜÇÜK SOĞAN 

2 DİŞ SARIMSAK 

1 YUMURTA 

1-2 YEMEK KAŞIĞI GALETA UNU 

1 BÜYÜK DİLİM ÇEDAR PEYNİRİ 

TUZ 

KARABİBER 

KİMYON

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 

SÜSLEMEK İÇİN:

ÇEYREK EKMEK 

KETÇAP 

MAYONEZ

HARDAL 

TURŞU 

ÇERİ DOMATES

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE SOĞAN VE SARIMSAĞI RENDELEYİN. ARDINDAN KIYMA İLE KARIŞRITIP YUMURTA, GALETA UNU VE BAHARATLARI EKLEYİN. İKİ STREÇ FİLM ARASINA KÖFTEYİ KOYUP MERDANE YARDIMI İLE DİKDÖRTGEN ŞEKLİNDE İNCELTEREK AÇIN. ÜST KATTAKİ STRECİ KALDIRIP KÖFTENİN ÜZERİNE PEYNİRİ ENLEMESİNE ŞERİTLER HALİNDE KESİP YERLEŞTİRİN VE SIKICA RULO HALİNDE SARIN. TAVADA TEREYAĞINI İYİCE ERİTİN. TAVA KIZDIKTAN SONRA KÖFTEYİ MÜHÜRLEYİP YAĞLI KAĞIT SERİLİ FIRIN TEPSİSİNE ALIN VE 200 DERECEDE PİŞİRİN.PİŞEN KÖFTEYİ EKMEK ARASINA YERLEŞTİRİP AŞAĞIDAKİ RESİMDEKİ GİBİ SERVİSE HAZIRLAYIN.

 

ALPEREN HASTAOĞLU'NUN YUFKADA SEBZELİ LEVREK BOHÇALARI TARİFİ               

 

 

3 DİLİM LEVREK (FİLETOSU)                                                                  

2 SAP PIRASA                                                                                       

2 ADET HAVUÇ                                                                                      

3-4 DİŞ SARIMSAK                                                                                

5 ADET YUFKA

½ BAĞ TAZE DEREOTU

1 BAĞ TAZE FESLEĞEN 

2 ADET LİMON

200 GR TEREYAĞI

3-4 ADET TAZE DEFNE YAPRAĞI

ZEYTİNYAĞI 

FÜME PEYNİR (MOZZARELLA)

DENİZ TUZU

TAZE FESLEĞEN

TAZE KEKİK

LİMON SUYU

YAPILIŞI:

İLK OLARAK DEREOTU, FESLEĞEN DENİZ TUZU, LİMON SUYU VE KABUĞU ZEYTİNYAĞI İLE HAVANDA DÖVÜLÜR. MACUN KIVAMINA GELİNCE LEVREKLERİN ÜZERİNE SÜRÜLÜR DİNLENDİRİLİR.

 

PIRASA, HAVUÇ, SARIMSAK TEREYAĞINDA AZ SOTELENİR VE TABAĞIN İÇİNE PEÇETE SERİLİR ONUN ÜZERİNE ALINIR. İLK YAĞI GİTTİKTEN SONRA YUFKA BİR TATLI TABAĞI YARDIMIYLA KESİLİR. EN ALTINA PIRASALI KARIŞIMDAN KONULUR ÜZERİNE LEVREK İKİYE BÖLÜNEREK KONULUR, ÜZERİNE AZ MİKTARDA PIRASALI HARÇTAN KONULUR. ÜZERİNE FESLEĞEN,DEREOTU,DEFNE YAPRAĞI LİMON DİLİMİ KONULUR EN SON FÜME PEYNIR KONULUR VE BOHÇA ŞEKLİNDE BAĞLANIR .

 

SİMGE CARMEN KAYTAN'IN BEEF WELLİNGTON TARİFİ

 

 

MALZEMELER,

29 GR AYÇİÇEK YAĞI

2 PARÇA YUFKA

200 GR BONFİLE

100 GR İSTİRİDYE MANTARI

100 GR KESTANE MANTARI

100 GR TRÜF MANTARI

100 GR KÜLTÜR MANTARI

100 SHİİTANK MANTARI

100 GR TANELİ HARDAL

50 GR HAŞHAŞ TOHUMU

50 GR TEREYAĞI

1 DAL TAZE KEKİK

YARIM ÇAY BARDAĞI SÜT

4 PARÇA SALAM 

YAPILIŞI,

-TAVAYI KIZDIRDIKTAN SONRA BİRAZ AYÇİÇEK YAĞI KOYUN.

-ETİN HER BİR TARAFINI 1,5 DK MÜHÜRLEYİN.

-ETİ BİR KENARA ALIN.

-ÜZERİNE BİRAZ TEREYAĞI BİRAZ DA HARDAL SÜRÜN.

-ETİ BİR KENARA ALIN.

-MANTARLARI, SARIMSAĞI VE TAZE KEKİĞİ TAVADA DÖNDÜRÜN.

-TÜM MALZEMELERİ SÜZÜN.

-YUFKAYI TEZGAHA SERİN.

-YUFKANIN ÜZERİNE YUMUŞATTIĞINIZ TEREYAĞINI SÜRÜN.

-MANTARLARI YUFKANIN üZERiNE DAĞITIN, ÜZERİNE SALAMLARI KOYUN. 

-ETİ UZERINE KOY SARUN.

-SÜT VE YUMURTA SARISINI KARIŞTIRIP YUFKANIN UZERINE SÜRÜN.

-HAŞHAŞI ÜZERİNE DAĞITIN.

ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 180 DERECE 8 DK PİŞİRİN.

 

ELİF ZAİM'İN AVCI AVCI BÖREĞİ TARİFİ

 

 

MALZEMELER 

4 ADET YUFKA

2 YUMURTA 

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

1 ÇAY BARDAĞI SU

İÇ HARCI İÇİN 

250 GR KIYMA 

1 SOĞAN 

1 ÇAY BARDAĞI KÖFTELİK BULGUR

1 ÇAY BARDAĞI SU

6-7 DAL MAYDANOZ 

1 ÇAY KAŞIĞI  KARABİBER 

1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER

YARIM SU BARDAĞI CEVİZ 

1 YEMEK KAŞIĞI  SIVI YAĞ 

 FIRINI AÇMAYI UNUTMAYIN

 

YAPILIŞI 

KIYMAYI TAVAYA KOYUP SUYUNU BIRAKIP ÇEKENE KADAR PİŞİRİN,SOĞANI İNCE DOĞRAYIP İLAVE EDİN,5 DAKİKA PİŞİRİP  BULGUR VE SUYU EKLEYİN.SONRA CEVİZ VE BAHARATLARİ KATIP 2    3 DAKİKA KAVURUP ALTINI KAPATACİNCA MAYDONOZU EKLEYİN.

 

YUFKAYİ TEZGAHA SERİN, YUMURTA YAG VE SUYU İYİCE ÇIRPIP  YUFKAYA SÜRÜN,ÜSTÜNE DİGER YUFKAYİ SERİN VE YİNE KARŞIMDAN SÜRÜP  8 ÜÇGENE BÖLELİM.İÇ  MALZEMEYİ UÇ KİSİMLARİNA KOYARAK SİGARA BÖREĞİNDEN BİRA GEVŞEK  SARIN.HEPSİNİ SARİNCA YUMURTA VE SUYU İYİCE ÇIRPIP BÖREKLERİ ONCE AİVİ KARIŞIMA  SONRA GALETA UNUNA BULAYIP TEPSİYE DİZEREK 200 DERECEYE ISITILMIŞ  FİRİNDA ÜZERİ KİZARANA KADAR PİŞİRİN.

 

MELİKE İŞDAR'IN KIYMALI RULO BÖREK TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

3 YUFKA

2 SİVRİ BİBER (YEŞİL BİBER)

250 GR KIYMA

1 KURU SOĞAN

2 TANE DOMATES

MAYDANOZ

TUZ, KARABİBER

İÇ SIVI DOLGUSU İÇİN:

YARIM SU BARDAĞI SÜT

YARIM SU BARDAĞI TEREYAĞI

YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

4 TANE YUMURTA (3 YUMURTANIN 1 İ DIŞINA SÜRÜLECEK)

 

HAZIRLANIŞI:

KÜP KÜP SOĞANLARI KESİP TAVADA ÖLDÜRÜN. ÜZERİNE UFALTTIĞINIZ BİBERLERİ DE İLAVE EDİNİZ. 250 GR KIYMANIZI DA KATIP ÖLDÜRÜN VE OCAĞI KAPATIN. KARABİBER, TUZ, PUL BİBER VE MAYDANOZU İLAVE EDİP SOĞUMAYA BIRAKIN. 3 ADET YUFKAYI TEZGÂHA SERİN. ORTADAN İKİYE KESEREK 6 TANE YUFKA ELDE EDİN. SIVI DOLGUSU İÇİN TEREYAĞINI ERİT. 3 YUMURTAYI ÇIRP ÜZERİNE SIVI YAĞ, KABARTMA TOZU, ERİMİŞ TEREYAĞI VE SÜTÜ İLAVE EDİP KARIŞTIR. BİR TANE YUFKAYI AL ÜZERİNE SIVI HARÇTAN GEZDİR. BİR İKİ TUTAM UN SERP. 6 KATINI DA BU ŞEKİLDE TAMAMLADIKTAN SONRA YUFKANIN GENİŞ KISMINA İÇ HARCINIZI YAYIN. RULO ŞEKLİNDE HAFİF SERT SARDIĞINIZ BÖREĞİNİZİN ÜZERİNE YUMURTA SARISINI SÜRÜP ÇÖREKOTU VE SUSAM SERPİN. BÖREĞİNİZİ KESMEDEN ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN.

 

MERT ŞEN'İN PASTIRMALI ISPANAKLI YUFKA KATLARI TARİFİ

 

 

MALZEMELER

* 5 ADET YUFKA

* ZEYTINYAĞI

* 1 KG BEYBİ ISPANAK 

* 400 GRAM MOZZARELLA PEYNİRİ

* TUZ 

* KARABİBER

* MUSKAT

* 2 BAŞ BÜYÜK SOĞAN 

* 300 GRAM ÇEMENSİZ PASTIRMA 

* DOMATES PÜRESİ

* 2 ADET DOMATES

* 2 ADET KIRMIZI BİBER

 

YAPILIŞ: 2 ADET SOĞAN YEMEKLİK DOĞRANIR. 2 ADET KIRMIZI BİBER JÜLYEN DOĞRANIR. ARDINDAN DA BEBEK ISPANAK DOĞRANIR. İÇİNE MUSKAT RENDESİ, TUZ, KARABİBER EKLENİR. YUFKALARDAN 10 KAT ELDE EDİLİR. İLK 5 KATA ISPANAKLI İÇ HARÇ, SONRA MOZZARELLA PEYNİRİ VE TEKRAR 5 KAT YUFKA RASINA İLAVE EDİLİR. ÜSTÜNE MOZZARELLA PEYNİRİ VE KIRMIZI BİBER SERPİLİR. 180 DERECEDE 25 DK PİŞİRLİR.

 

MÜKREMİN ERDOĞAN'IN BAKLAVA YUFKASINDA LEVREK TARİFİ

 

 

MALZEMELER 

2 PARÇA FİLETO LEVREK KILÇIKLARI AYIKLANMIŞ  (ORTA BOY)

1 ADET (İRİ) KURU SOĞAN

3-4 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

6 ADET BAKLAVA YUFKASI

1 TATLI KAŞIĞI BAL

4 DİŞ SARIMSAK

TAZE FESLEĞEN (MARİNESİ İÇİN)

TUZ

KARABİBER

 

YAPILIŞILEVREĞİ; YANLAMASINA İKİYE AYIRIN, BAŞINI KESİN VE KILÇIKLARINI AYIKLAYIN.ZEYTİNYAĞI, KARABİBER VE İNCE KESİLMİŞ FESLEĞEN İLE MARİNELEYİN.SOĞANI ÇOK İNCE YARIM AY ŞEKLİNDE (PİYAZLIK) DOĞRAYIN.BİR TAVAYA 2-3 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ KOYUN VE ORTA ATEŞTE, SOĞANLARI SÜREKLİ KARIŞTIRARAK, KARAMELİZE BİR HAL ALINCAYA KADAR KAVURUN. ILINMAYA BIRAKIN. EN SON BALI EKLEYİN.

 

BİR TAVAYA 1-2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ KOYUN, SARIMSAĞI ORTASINDAN ÇITLATIN VE YAĞA EKLEYİN. ORTA ATEŞTE YAĞ KIZARKEN, SARIMSAĞI DA PİŞİRİN (BÖYLELİKLE SARIMSAĞIN AROMASI YAĞA GEÇECEK).BALIKLARI SARIMSAK AROMALI KIZGIN YAĞA KOYUN VE HER İKİ YÜZÜNÜ 15 SN. KADAR PİŞİRİP, OCAKTAN ALIN.3 ADET BAKLAVA YUFKASINI ÜST ÜSTE KOYUN VE İKİYE BÖLÜN, TEZGAH DA UZUNLAMASINA OLACAK ŞEKİLDE BİRLEŞTİRİN.

 

BALIĞI YUFKANIN UCUNA, 2-3 PARMAK BOŞLUK KALACAK ŞEKİLDE UZUNLAMASINA KOYUN, ÜZERİNE SOĞANIN YARISINI YAYIN VE TUZ SERPİN.YUFKAYI BAŞ TARAFINDAN KENDİNİZE DOĞRU KATLAYIN VE PİLE YAPIN.YANLARDAN 2 CM. BOŞLUK KALACAK ŞEKİLDE KESİN VE İÇERİ KATLAYIN.DİĞER BALIK İÇİN DE AYNI İŞLEMİ UYGULAYIN.HAFİFÇE YAĞLANMIŞ TEPSİYE KOYUN, ÜZERLERİNE BİR ŞEY SÜRMEYİN.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECE FIRINDA 15-20 DK. ÜZERİ TURUNCU OLUNCAYA KADAR PİŞİRİN.

 

SICAK TEREYAĞI SOSU:

150 GR TEREYAĞI

YARIM LİMON SUYU

1 KÜÇÜK DİŞ SARIMSAK 

 

YAPILIŞI:

LİMON SUYUNU SIKIN. TEREYAĞI EKLEYİP KISIK ATEŞTE ERİTİP HIZLICA KARIŞTIN. DAHA SONRA SARIMSAĞI EKLEYİN SOS HAZIR. 

 

GARNİTÜR:

2 ORTA BOY PATATES

10 YAPRAK TAZE FESLEĞEN

1 ÇAY BARDAĞI KREMA

1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI

TUZ VE TANE KARABİBER

 

YAPILIŞI:

PATATESLERİMİZİ KABUĞUNU SOYMADAN HİÇBİR PRÜZ KALMAYACAK ŞEKİLDE YIKAYIP KAYNAR SUYA ATIP HAŞLAMAYA BAŞLIYORUZ. YAKLAŞIK 7-10 DAKİKA KADAR HAŞLIYORUZ, FAZLA HAŞLAMIYORUZ.KABUKLU BİR ŞEKİLDE YARIM ÇAY BARDAĞI KREMA EKLEYEREK BİRAZ TOPAKLIK KALACAK ŞEKİLDE EL BLENDERI İLE EZİYORUZ.

 

TEREYAĞIMIZI TAVADA ERİTTİKTEN SONRA PATATESİMİZİ EKLEYİP BİRAZ KAVURUYORUZ. KALAN KREMAMIZI EKLEYİP TEREYAĞI TADINI YUMUŞATIYORUZ. İNCE İNCE KESİLMİŞ FESLEĞENLERİMİZİ ATIP OCAKTAN ALIYORUZ.TUZ VE TANE KARABİBER İLE TATLANDIRIYORUZ, AFİYET OLSUN 

 

NALAN UYAR'IN BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU BÖREK TARİFİ

 

 

4 ADET YUFKA

İÇ MALZEMELER

1 ADET HAŞLANMIŞ TAVUK GÖĞSÜ

2 ADET HAŞLANMIŞ KALÇA

2 SU BARDAĞI TAVUK SUYU

2 SU BARDAĞI SICAK SU

(BEŞAMEL SOS)

 

ÜZERİNE

2 YUMURTA

BEŞAMEL SOS

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

3 YEMEK KAŞIĞI UN

1/2 LİTRE SÜT

TUZ 

KARABİBER

1 MUSKAT (1/3 RENDESİNİ KULLANACAĞIM)

 

ÖNCELİKLE BEŞAMEL SOSUMUZU PİŞİRECEĞİZ.  TEREYAĞI ERİTİP ÜZERİNE İLAVE ETTİĞİMİZİN UNU, UN KOKUSU GİDENE KADAR KAVURACAĞIZ.  SONRASINDA SÜTÜMÜZÜ İLAVE EDİP; TUZ, KARABİBER VE MUSKAT İLE TATLANDIRIP PİŞİRECEĞİZ.  ILINMAYA BIRAKACAĞIZ.HAŞLANMIŞ OLAN TAVUKLARIMIZI KEMİKLERİNDEN AYIRIP; BEŞAMEL SOSUMUZLA KARIŞTIRACAĞIZ. İÇ HARCIMIZ HAZIR.  YUFKALARIMIZIN İLK KATINI AÇACAĞIZ.  HAZIRLAMIŞ OLDUĞUMUZ TAVUK SUYUMUZLA GÜZELCE ISLATACAĞIZ.  DİĞER YUFKAYIDA ÜZERİNE KOYUP ONADA AYNI İŞLEMİ YAPACAĞIZ.  YUFKA BÜYÜKLÜKLERİMİZİ KENDİ İSTEDİĞİMİZ BOYUTTA ÜÇGEN KESEREK(İSTER 12 PARÇA,İSTER 8 PARÇA) İÇ HARCIMIZLA DOLDURUP YAPRAK SARAR GİBİ SARACAĞIZ.  FIRIN TEPSİMİZE YERLEŞTİRDİĞİMİZ BÖREKLERİMİZİN ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP ÜZERLERİ İYİCE KIZARANA KADAR PİŞİRECEĞİZ.

 

ONUR AKBAŞ'IN KATMER TARİFİ

 

 

MALZEMELER

BAKLAVA HAMURU 30 ADET 

1 KG TOZ ÇEKİLMİŞ ANTEP FISTIĞI

1 KG TOZ ŞEKER 

750 GR TEREYAĞI

100 GRAM TAZE KAYMAK 

80 GR İRMİK (BİR ÇAY BARDAĞI)

800 ML SÜT 

ÇOK İNCE OKLAVA (KALEM İNCELİĞİNDE UZUN)

 

HAZIRLANIŞI 

80 GR İRMİK VE 800 ML SÜTÜ BİR TENCERE İÇERİSİNDE KARIŞTIRIP ORTA ATEŞTE MUHALLEBİ KIVAMI ALANA KADAR KARIŞTIRIYORUZ. ALTINI KAPATTIĞIMIZ ESNADA ÇOK KOYU BİR KIVAMA SAHİP OLMAYABİLİR, SOĞUDUKÇA KOYU BİR KIVAM ALACAKTIR. HAZIRLADIĞIMIZ YALANCI KAYMAĞIMIZI DOLABIMIZDA DİNLENMEYE ALIYORUZ. ARDINDAN TEMİZ OLAN TEZGAHIMIZIN ÜZERİNE BİR ADET BAKLAVA HAMURUNU AÇIYORUZ VE ÜZERİNE ERİTMİŞ OLDUĞUMUZ TEREYAĞINDAN HER TARAFINA GELECEK ŞEKILDE SERPİYORUZ. ÜZERİNE BİR KAT DAHA BAKLAVA HAMURU EKLEYİP AYNI YAĞLAMA İŞLEMİNİ TEKRARLIYORUZ. İKİNCİ KATIMIZI KOYDUKTAN SONRA İSTERSENİZ ÜÇÜNCÜ KATI DA KOYABİLİRSİNİZ. SONRASINDA BAKLAVA HAMURUMUZUN ÜZERİNE İLK OLARAK HAZIRLADIĞIMIZ YALANCI KAYMAKTAN SERPİYORUZ. SONRASINDA İKİNCİ OLARAK TAZE ÇEKİLMİŞ BOZ FISTIĞIMIZI SERPİP ÜZERİNE TOZ ŞEKERİMİZİ SERPİYORUZ. (SEKER ZEVKİNİZE GÖRE AZ ÇOK). HAMURUMUZU KÖŞE UÇLARINDAN TUTARAK ORTADA BİRLEŞTİRMEK ÜZERE KATLIYORUZ. YAĞLADIĞIMIZ TEPSİMİZE KATMERİMİZİ YERLEŞTİRİP ÖNCEDEN ISITTIĞIMIZ 160-170 DERECE FIRINIMIZDA YAKLAŞIK 15 DAKİKA PİŞİRİP SERVİSE HAZIR HALE GETİRİYORUZ. ÜZERİNİ İSTEĞE BAĞLI OLARAK DONDURMA VEYA TAZE KAYMAK İLE ŞENLENDİRİP SUNUM TABAGIMIZI TAMAMLIYORUZ.

Güncelleme: 16/10/2015 15:22:52
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.