Milletimizin Başı Sağolsun
Ver Fırına 14 Ocak Çarşamba - Gökhan'ın Balkabağı Pastası tarifi

Ver Fırına 14 Ocak Çarşamba - Gökhan'ın Balkabağı Pastası tarifi

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

BALKABAĞI PASTASI:

1 KG TATLI BALKABAĞI

700 GR TOZ ŞEKER

 

KEKI IÇIN MALZEMELER:

5 YUMURTA

5 KAŞIK IRMIK

10 KAŞIK UN

10 KAŞIK ŞEKER

1 BARDAK SIVI YAG

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANILYA

 

KEKI ISLATMAK IÇIN :

1 BARDAK SÜT

 

KREMASI IÇIN:

1 LT. SÜT

5 YEMEK KAŞIĞI UN

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

50 GR. TEREYAĞI

 

ÜZERI IÇIN :

ÇEKILMIŞ CEVIZ

TOZ TARÇIN

SÜSLEMEK IÇIN :

1ADET NAR TAZE NANE

 

YAPILIŞI:

ILK ÖNCE KABAKLARIMIZI DERIN BIR TENCEREYE KOYUYORUZ ÜZERINE TOZ 

ŞEKERIMIZI ILAVE EDIYORUZ VE PIŞIRMEYE VERIYORUZ KABAKLARIMIZI 

PIŞTIKTEN SONRA DERIN BIR KASEYE ALIP BLANDER YARDIMI ILE PÜRE HALINE 

GETIRIYORUZ.

KEKIMIZ IÇIN ;ILK ÖNCE ŞEKER VE YUMURTANIN BEYAZINI MIKSER YARDIMI ILE 

IYICE KÖPÜRÜNCEYE KADAR ÇIRPIYORUZ. SIRASIYLA; YUMURTANIN SARISI SIVI 

YAG IRMIK ILE UNU KARIŞTIRDIKTAN SONRA KABARTMA TOZU VE VANILYA ILAVE 

EDEREK 180 DERECE FIRINDA 20 DAKİKA KADAR PIŞIRIYORUZ.

OVAL KALIP ÇIKARTIP HAZIRLADIĞIMIZ KREMAYI ÜZERİNE 

YAYIYORUZ.SONRASINDA HAZIRLADIĞIMIZ KABAK PÜRESINI EN ÜST KAT OLARAK 

KOYUP, SÜSLEYIP SERVISE HAZIR HALE GETIRIYORUZ.

 

EKIPMANLAR:

FIRIN TEPSISI

BÜYÜK BIR TENCERE

2 ADET DERIN KARIŞTIRMA KABI

KREMA IÇIN ORTA BOY TENCERE

KEK IÇIN OVAL KALIP

SUNUM TABAĞI

Güncelleme: 16/01/2015 15:57:01
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.