VER FIRINA 15 Ekim Perşembe Yayını Tarifleri

VER FIRINA 15 Ekim Perşembe Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: KUSKUSLU DOMATES DOLMASI

 

MALZEMELER:

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

3 ADET ORTA BOY DOMATES

1 SU BARDAĞI KUSKUS

½ SU BARDAĞI KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ

2 DİŞ EZİLMİŞ SARIMSAK

2 DAL TAZE SOĞAN

2 YEMEK KAŞIĞI DOĞRANMIŞ FESLEĞEN

TUZ

KARABİBER

KUSKUSLARI HAŞLAMAK İÇİN; 

2 SU BARDAĞI SU

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE DOMATESLERİ ÜSTTEN KAPAK AÇAR GİBİ KESİP İÇLERİNİ TATLI KAŞIĞI YARDIMIYLA BOŞALTARAK KENARA ALIYORUZ. TUZ VE KARABİBERİ KARIŞTIRIP DOMATES KASELERİNİN İÇ KISMINA SÜRÜYORUZ. 200 DERECE FIRINDA 15 DAKİKA ÖN PİŞİRMEYE ALIYORUZ. KAYNAYAN SUYA TUZ ATIP KUSKUSLARI ATIYORUZ. ARA SIRA KARIŞTIRARAK ORTA ATEŞTE PİŞİRİYORUZ. PİŞEN KUSKUSLARIN SUYUNU SÜZÜP SICAKKEN İÇİNE TEREYAĞI EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ. SONRA KAŞAR PEYNİRİNİ, SARIMSAK, KIYILMIŞ TAZE SOĞAN VE FESLEĞENİ EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ. KARIŞIMI FIRINDAN ALDIĞIMIZ DOMATESLERİN İÇİNE KOYUP 5 DAKİKA DAHA 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİYORUZ.

 

ALPEREN HASTAOĞLU'NUN RATATOUİLLE TARİFİ

 

2 ADET PATLICAN

2 ADET KABAK

3 ADET DOMATES

3 VEYA 4 ADET PATATES

BİRAZ ZEYTİNYAĞI

TUZ

1 ADET KIRMIZI SOĞAN

DOMATES SOS:            

                                           

3 ADET RENDELENMİŞ DOMATES                       

1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI                   

½ YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI                          

TAZE KEKİK

TAZE FESLEĞEN 

1 ADET BEYAZ SOĞAN

3-4 DİŞ SARIMSAK 

½ TATLI KAŞIĞI ŞEKER

PAPRİKA BAHARATI

TUZ 

KARABİBER

200 GR TEREYAĞI

ROKA

AKDENİZ YEŞİLLİĞİ

KIVIRCIK MARUL

150 GR BLUE CHEESE (ROKFOR)

1 YEMEK KAŞIĞI BALZAMİK SİRKE

 

HAZIRLANIŞI:

SOS İÇİN TEREYAĞINI ERİTİYORUZ SOĞAN SARIMSAĞI VE TAZE KEKİĞİ BİRAZ RENKLERİ DÖNDÜKTEN SONRA SALÇALARI EKLEYİP KAVURUYORUZ SONRASINDA RENDELEDİĞİMİZ DOMATESLERİ EKLİYORUZ BİRAZ ÜSTÜNE SU EKLEYİP ŞEKERİNİ EKLEYİP PİŞİRMEYE DEVAM EDİYORUZ. ARDINDAN HAVANDA FESLEĞENLERİ DÖVÜYORUZ KENARDA BEKLETİYORUZ.PATLICANLARI,KABAKLARI,SOĞANI,DOMATES, PATATESİ İNCE HALKALAR SEKLİNDE DOĞRUYORUZ. SONRASINDA ÜZERLERİNE BİRAZ TUZ ATARAK TATLANDIRIYORUZ.DOMATES SOSUMUZ KAYNADIKTAN SONRA (EN AZ 15 DK ) FESLEĞENİ ATIP OCAKTAN ALIYORUZ YUVARLAK FIRIN KABININ DİBİNE SOSU DOKUYORUZ YAYIYORUZ ÜSTÜNE SEBZELERİ DİZİP ZEYTİNYAĞI,TUZ, KARABİBER VE TAZE KEKİK DOĞRAYIP  200 DERECEDE YAKLAŞIK 30 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.

 

SUNUM:AKDENİZ YEŞİLLİKLERİNİ İNCE DOĞRUYORUZ ÜSTÜNE KOYUYORUZ EN ÜSTÜNE ROKFOR PEYNİRİ İLE SERVİS EDİYORUZ.

 

SİMGE CARMEN KAYTAN'IN DOMATES SOSLU LEVREK TARİFİ

 

 

MALZEMELER                                                               

2 PARCA LEVREK FİLETO    

2 DİŞ SARIMSAK

1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

2 DAL TAZE KEKİK (1’İ LEVREK FİLETONUN İÇİNE KONULACAK)

1 DAL FESLEĞEN

1 YEMEK KAŞIĞI KAPARİ

2-3 ADET KURUTULMUŞ YA DA SUDA YUMUŞATILMIŞ KURU DOMATES

1 LİMON KABUĞUNUN RENDESİ   

4 ADET DOMATES

1 DAL TAZE KEKİK (SOS İÇİN) 

YARIM ÇAY BARDAĞI SU

 

YAPILIŞI;

LEVREKLERİ TAVADA ÇOK AZ MÜHÜRLEYİN. LİMONU, KURUTULMUŞ DOMATESİ, KAPARİYİ, 1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞINI KOYUN VE KARIŞTIRIN. 1 DAL TAZE KEKİĞİ FİLETONUN İÇERİSİNE KOYUN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA 8 DK PİŞİRİN.DOMATES SOSU İÇİN; DOMATESLERİ PÜRE HALİNDE TAVAYA ATIN. 1 DAL TAZE KEKİK KOYUN. 2 YAPRAK TAZE FESLEĞEN VE 2 DİŞ SARIMSAĞI İLAVE EDİN. YARIM ÇAY BARDAĞI SU KOYUN. DOMATESLER ÖLENE KADAR KARIŞTIRIN.

 

ELİF ZAİM'İN KÖFTE MANTOLU PATLICAN TARİFİ

 

 

KÖFTE İÇİN MALZEMELER

400 GR DANA KIYMA 

4 ORTA BOY PATLICAN 

1 ORTA BOY SOĞAN (RENDELENECEK)

1 DİŞ SARIMSAK (RENDELENECEK)

3 ÇORBA KAŞIĞI GALETA UNU

TUZ-KARABİBER 

KIRMIZI TATLI BİBER 

KİMYON

DOMATES SOSU İÇİN 

4 DOMATES

7-8 ADET KURU DOMATES (SICAK SUDA YUMUŞATILMIŞ)

3 DİŞ SARIMSAK

5 YEMEK KAŞIĞI  ZEYTİNYAĞI 

3-4 ADET TAZE ADAÇAYI YAPRAĞI

1 SU BARDAĞI KURU DOMATES

1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER 

TUZ-KARABİBER

FIRINI AÇMAYI UNUTMAYIN 

 

YAPILIŞI 

PATLICANLARI OCAKTA KÖZLEYİN VE KABUKLARINI SOYUN. KÖFTE MALZEMELERİNİN TAMAMINI DERİN BİR KAPTA ÇOK ÇOK İYİ YOĞURUN YOKSA PİŞERKEN DAĞILIR. HAZIRLANAN KÖFTEYİ 4 EŞİT PARÇAYA BÖLÜN. TEZGAHA STREÇ FİLM SERİP ÜSTÜNE 1 PARÇA KÖFTE HARCINDAN KOYUP ELİNİZİ ISLATARAK DÜZGÜNCE YAYIN. ORTASINA PATLICANI KOYUP STREÇ  YARDIMIYLA SIKICA SARIP ELİNİZLE ŞEKİL VERİN. SARDIĞINIZ PATLICANLARI BORCAMA DİZİN VE 170 DERECEYE ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN. 

 

DOMATESLERİ SOYUP ROBOTA ATIN SARIMSAK, TUZ, KARABİBER, KURU DOMATESLER VE ŞEKERİ DE EKLEYİP İYİCE ÇEKİN. SOS TENCERESİNE ZEYTİNYAĞI VE ADAÇAYI YAPRAKLARINI KOYUN. KOKUSUNU SALINCA ROBOTTAKİ KARIŞIMI DA EKLEYİP SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİN. FIRINDAN  ÇIKAN PATLICANLI KÖFTELERİN ÜZERİNE BOLCA DAMATES SOSU DÖKÜP SERVİS EDİN.

 

MELİKE İŞDAR'IN SOSLU KÖFTE TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

YARIM KİLO AZ YAĞLI KIYMA

1 AVUÇ BAYAT EKMEK

1 YUMURTA 8SARISI KIYMANIN İÇİNE KATILACAK)

1 SOĞAN

4 DİŞ SARIMSAK

BİRKAÇ DAL MAYDANOZ

KARABİBER, KİMYON, KEKİK, TUZ

KARE BORCAM

1 LİTRE DOMATES SUYU

TAZE KEKİK

SOS İÇİN:

5 ADET BÜYÜK BOY DOMATES

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

KARABİBER, TUZ, TATLI TOZ KIRMIZIBİBER

3 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ

1 ADET SARI BİBER

1 ADET KIRMIZI BİBER

1 TANE KESME ŞEKER

1 ADET PATATES

 

HAZIRLANIŞI:

1 LT DOMATES SUYUNU TENCEREYE DÖKÜN. ÜZERİNE 1 PATATESİ ELMA DİLİM OLARAK KESİP KOYUN. PİŞMESİ İÇİN HARLI ATEŞE KOYUN. 1 SOĞAN VE 2 SARIMSAĞI RENDELEYİN, KIYMANIN ÜZERİNE KATIN. BAHARATLARI VE EKMEK İÇİNİ DE İLAVE EDİP KIYMAYI YOĞURUN VE TOP ŞEKİLİNİ VERİP BUZDOLABINDA DİNLENMEYE ALIN. DOMATESLERİ EZİCİDEN GEÇİRİN YA DA RENDELEYİN. TAVADA TEREYAĞINI ERİTİN VE DOMATESİ, TUZU, BAHARATLARI İLAVE EDİN. TAM SOS KIVAMINA GELMEDEN, SADECE BİR MİKTAR SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR PİŞİRİN.

 

PİŞEN PATATESLERİ DOMATES SUYUNDAN ALIP, SUYUN İÇİNE KÖFTELERİ ATIN VE 1-2 TAŞIM KAYNATIN. YAĞLADIĞINIZ BORCAMA KÖFTELERİ ALIN VE FIRINDA 200 DERECEDE ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN. ÜZERİNE DAMAK ZEVKİNİZE GÖRE KAŞAR KOYUP, FIRINDA KAŞARLARI ERİYENE KADAR BEKLETİN.GARNİTÜR OLARAK KULLANILAN BİBERLERİ 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞINDA ÖLDÜRÜN. ÜZERİNE TUZ VE KARABİBER EKLEYİN.

 

MERT ŞEN'İN DOMATES SOSLU RİCOTTA GNOCCHİ TARİFİ

 

 

MALZEMELER

2 SU BARDAĞI YAĞLI RİCOTTA PEYNİRİ

1 YUMURTA + 1 YUMURTA

1,5 SU BARDAĞI UN 

1,5 SU BARDAGI İRMİK

ZEYTİNYAĞI

DENİZ TUZU

YARIM SU BARDAGI PARMESAN PEYNİRİ

KARABİBER

LİMON 

30 GR TEREYAĞI

4 ADET DOMATES

TAZE FESLEĞEN

ŞEKER

TUZ

KEKİK

SARIMSAK

BALZAMİK SİRKE

DOMATES PÜRESİ

KURU DOMATES

TAZE KEKİK

 

YAPILIŞ;

2 SU BARDAGI RİCOTTA PEYNİRİ KAĞIT HAVLU YA DA TÜLBENTTTE SÜZÜLÜR.İÇİNE YRIM SU BARDAĞI PARMESAN PEYNİRİ VE 2 YUMURTA KIRILIR. 1 TATLI KAŞIĞI DENİZ TUZU, YARIM SU BARDAGI İRMİK, KARABİBER, LİMON KABUĞU RENDESİ VE ALDIĞI KADAR UNLA YUMUŞAK BİR HAMUR YOĞURULUR. HAMUR ŞERİT HALINE GETİRİLİR. YARIM CM KALINLIĞINDA HAMURDAN PARÇALAR KESİLİR.KAYNAMIŞ TUZLU SUDA YÜZEYE ÇIKANA KADAR KAYNATILIR BİR KÖŞEYE ALINIR.DOMATES SOSU; 4-5 ADET ORTA BOYDOMATES KUCUK KUPLER HALINDE DOĞRANIR ZEYTİNYAĞI VE 2 DİŞ SARIMSAK KAVRULUR KESİLEN DOMATESLER TAVAYA EKLENİRKAYNAYINCA ÜZERİNE 2 TATLI KAŞIĞI BAL BİR TATLI KAŞIĞI BALZAMİK SİRLKE EKLENİR. EN SON İNCE DOĞRANMIŞ FESLEĞEN EKLENİR OVAL BİR PORSELEN FIRIN KABINA GNOCCHİ DÖKÜLÜR VE ÜZERİNE DOMATES SOSU EKLENİR 200 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİLİR.

 

MÜKREMİN ERDOĞAN'IN DOMATES SOSLU FISTIKLI KUZU KÜŞLEME TARİFİ

 

 

500 GR KUZU KÜŞLEME

1 ÇORBA KASESİ ÇEKİLMİŞ ANTEP FISTIĞI 

2 ADET ORTA BOY PATATES

5 ADET BEYBİ HAVUÇ

1 KÜÇÜK ŞİŞE BALSAMİK GLAZE SOS

8 ADET DOMATES 

3 DİŞ SARIMSAK

1 ADET KURU SOĞAN

4-5 DAL DAĞ KEKİĞİ

YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI 

TANE KARABİBER – TUZ

 

ETİMİZİ AZ ZEYTİNYAĞI VE KARABİBER İLE MARİNE EDİYORUZ (İSTEĞE BAĞLI)IZGARA TAVASINDA ETİMİZİ BÜTÜN HALDE ISINMIŞ OLAN TAVADA MÜHÜRLÜYORUZ. (2-3 DK BİR YANI VE DİĞER YANI)SONRASINDA 1 KASE ÇEKİLMİŞ ANTEP FISTIĞINI ETİMİZE BULUYORUZ. FIRIN TEPSİSİNE KOYARAK 180 DERECEDE YAKLAŞIK 5-8 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.SOS YAPIMI; DOMATESLERİMİZİ FIRINLIYORUZ YUMUŞADIKTAN SONRA FIRINDAN ALIP DOĞRUYORUZ. SOĞANIMIZI İNCE İNCE KIYIP ISITTIĞIMIZ TAVAYA ZEYTİNYAĞI EKLEYEREK TUZ İLE BİRLİKTE AYNI ANDA ATIP BİRAZ KAVURDUKTAN SONRA SARIMSAKLARI İLAVE EDİP KAVURMAYA DEVAM EDİYORUZ. 

 

DAHA SONRA DOMATESLERİMİZİ EKLEYİP BİRAZ DAHA PİŞİRDİKTEN SONRA DAĞ KEKİĞİMİZİ VE BAHARATLARIMIZI EKLİYİP OCAKTAN ALIYORUZ.PATATESLERİMZE PİNPON TOPU ŞEKLİNİ VEREREK HAŞLIYORUZ. BEYBİ HAVUÇLARIMIZIDA AYNI ŞEKİLDE HAŞLADIKTAN SONRA TUZ VE FESLEĞEN ATIP HAZIR HALE GETİRİYORUZ.

 

NALAN UYAR'IN FISTIKLI KÖFTE TARİFİ

 

 

1/2 KG DANA KIYMA

100 GR ARPACIK SOĞAN

3 ADET SİVRİ TATLI YEŞİL BİBER

1 ADET KIRMIZI BİBER

2 DİŞ SARIMSAK

2 ADET DOMATES

200 GR KAŞAR PEYNİRİ

1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

TUZ, KARABİBER, KİMYON, KEKİK, PUL BİBER

DOLMALIK FISTIK

DOMATES SOSU

5 ADET DOMATES

1/2 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI

7-8 DİŞ SARIMSAK

2 ADET DEFNE YAPRAĞI

SICAK SU

TUZ, KİMYON, KARABİBER

 

KIYMA BAHARATLAR İLE YOĞRULSUN. FISTIKLAR KAVRULSUN. KAŞAR PEYNİRİ RENDELENSİN.KÖFTELERDEN CEVİZDEN BİRAZ BÜYÜK PARÇALAR ALALIM VE İNCELTELİP İÇİNE KAVRULMUŞ FISTIK VE KAŞAR KOYARAK POĞAÇA ŞEKLİ VERELİM.  YAĞLADIĞIMIZ FIRIN TEPSİSİNE DİZELİM.  ARALARINA BİBERLERİMİZİ VE ARPACIK SOĞANLARIMIZI TEMİZLEYİP YERLEŞTİRELİM.  ÜZERLERİNE BİRAZ YAĞ VE SU GEZDİRDİĞİMİZ KÖFTELERİMİZİ 180 DERECEDE FIRINLAYALIM.

 

ONUR AKBAŞ'IN DOMATES SOSLU BİFTEK TARİFİ

 

 

MALZEMELER

1 KG BİFTEK (KONTRNUAR KISMINDAN OLACAK) 

8 ADET DOMATES 

1 BAŞ SARIMSAK  

4 ADET YEŞİL BİBER 

5-6 İRİ FESLEĞEN YAPRAĞI

SOYA SOSU 

10 ADET ORTA BOY ARPACIK SOĞAN

5 ADET ORTA BOY PATATES

1 PAKET HAZIR YEMEK KREMASI 

150 GR TEREYAĞI 

TUZ, KARABİBER, KEKİK, MUSKAT 

ZEYTİNYAĞI 

1 KAŞIK DOMATES SALÇASI 

PİLAVLIK PİRİNÇ

BULYON

 

HAZIRLANIŞI 

BİFTEĞİMİZİ JULYEN ŞEKİLDE DOĞRUYORUZ. ZEYTİNYAĞI İLE YAĞLADIĞIMIZ DÖKÜM TAVAMIZ TAMAMEN ISINDIKTAN SONRA ETLERİMİZİ MÜHÜRLEYİP ÜZERİNE İNCE İNCE KIYDIĞIMIZ SARIMSAK VE İKİYE BÖLDÜĞÜMÜZ SOĞANLARIMIZI İLAVE EDİYORUZ. ÜZERİNE BİR MİKTAR SOYA SOSU DÖKÜYORUZ. SEBZELERİMİZ ÖZLEŞENE KADAR SOTELEMEYE DEVAM EDİYORUZ. YEMEKLİK DOĞRADIĞIMIZ BİBERLERİMİZİ AYRI BİR TAVADA SOTELEMEYE BAŞLIYORUZ. YIKADIĞIMIZ DOMATESLERİMİZİ KABUKLARINI SOYUP İNCE BİR ŞEKİLDE YEMEKLİK KÜPLER HALİNDE DOĞRUYORUZ. DOMATESİMİZİ EKLEYİP 1 KAŞIK SALÇAMIZI İLAVE EDİP KISIK ATEŞTE PİŞİRMEYE DEVAM EDİYORUZ. BAHARATLAMA İŞLEMİ OLARAK TUZ KARABİBER VE KEKİĞİMİZİ SOSUMUZDA KULLANIYORUZ.  ETİMİZİ UYGUN FIRIN KABINA ALIP ÜZERİNE HAZIRLADIĞIMIZ DOMATES SOSUMUZU EKLIYORUZ. ÖNCEDEN ISITTIĞIMIZ 180 DERECE FIRINIMIZA ATIYORUZ. DOMATESLER ERİYENE KADAR PİŞMESİNİ BEKLİYORUZ. 

 

PATETES PÜRESİ İÇİN; PATATESLERİMİZİ HAŞLIYORUZ. HAŞLANAN PATATESLERE TUZ KREMA VE MUSKATI EKLEYİP EZEREK KARIŞIMI SAĞLIYORUZ. SON OLARAK TEREYAĞIMIZI EKLEYİP ERİYENE KADAR KARIŞTIRIYORUZ.FIRINDAN ÇIKARTTIĞIMIZ BİFTEĞİMİZİN ÜZERİNE İNCE İNCE KIYDIĞIMIZ FESLEĞENİ EKLEYİP PATATES PÜRESİ İLE SERVİSE HAZIRLIYORUZ . AFİYET BAL ŞEKER OLSUN

Güncelleme: 16/10/2015 15:53:08
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.