VER FIRINA 16 Kasım Pazartesi Yayını Tarifleri

VER FIRINA 16 Kasım Pazartesi Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: DEREOTLU TUZLU ÇÖREK

 

MALZEMELER:

240 GR UN

10 GR KABARTMA TOZU

4 GR TUZ

150 GR TEREYAĞI

2 YUMURTA

1 YUMURTA SARISI

100 GR KREMA

125 GR BEYAZ PEYNİR

½ DEMET DEREOTU 

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE UN, KABARTMA TOZU VE TUZU KARIŞTIRIN.TEREYAĞINI KÜP BİÇİMİNDE DOĞRAYIN VE BUZLUĞA ATIN. BİRAZ SOĞUYUNCA ÇIKARIP UN İLE RONDODA TEREYAĞINI ÇEKİN. YUMURTALARI BİR KAPTA ÇIRPIN. YUMURTA VE KREMAYI UNLU KARIŞIMA EKLEYİN VE KARIŞTIRIN.

 

DEREOTUNU KIYIN. PEYNİRİ UFALAYIN VE DEREOTU İLE KARIŞTIRIP HAMURA EKLEYİN. EL İLE BASTIRARAK YOĞURMADAN 2 CM KALINLIĞINDA BİR KARE OLUŞTURUN. ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜN. ÖNCE 10 CM’LİK KARELER KESİN SONRA DA ORTADAN DİYAGONAL KESEREK ÜÇGENLER ELDE EDİN VE 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.

 

BULUT AYDIN'IN KÖSTEBEK PASTA TARİFİ

 

 

 6 ADET YUMURTA

 6 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

 3 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME UN

 2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

 50 GR  TEPELEME MISIR NİŞASTASI

 1 PAKET VANİLYA

 1 PAKET KABARTMA TOZU

 ÇAY KAŞIĞININ UCU İLE TUZ

 100 GR FİLE ANTEP FISTIĞI

 50 GR TOZ HİNDİSTAN CEVİZİ

 5 ADET MUZ

 10 ADET ÇİLEK 

 

YAPILIŞI

YUMURTALARIN AKLARINI VE SARILARINI AYRI AYRI KAPLARA AYIRALIM.YUMURTANIN SARILARININ İÇİNE TOZ ŞEKERİ İLAVE EDİP MAYONEZ KIVAMINA GELENE KADAR ÇIRPALIM.

 

UNU, VANİLYAYI, NİŞASTAYI, KAKAOYU VE KABARTMA TOZUNU ELEYELİM.YUMURTA AKLARININ İÇİNE TUZU İLAVE EDİP 10 DAKİKA ÇIRPALIM.YUMURTA AKLARININ İÇİNE YUMURTA SARILARINI İLAVE EDİP ALTTAN ÜSTE DOĞRU BİR SPATULA İLE KARIŞTIRALIM.SONRA UNLU KARIŞIMI İLAVE EDİP SPATULA İLE ALTTAN ÜSTE DOĞRU YUMURTA AKLARINI SÖNDÜRMEDEN KARIŞTIRALIM.

 

KARIŞIMI 26 CM EBADINDA BİR KALIBA BOŞALTALIM.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 175° FIRINDA 30-35 DAKİKA PİŞİRELİM.ODA SICAKLIĞINA GELDİKTEN SONRA KALIPTAN ÇIKARALIM

 

KREMA İÇİN MALZEMELER

500 ML. SÜT

150 GR. TOZ ŞEKER

40 GR. TEREYAĞI

5 ADET YUMURTA SARISI

60 GR. UN

50 GR. MISIR NİŞASTASI

1 ADET ÇUBUK VANİLYA

2 ADET MUZ – İÇİ İÇİN

3 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ – ÜZERİ İÇİN

 

YAPILIŞI

5 YUMURTANIN SARISINI AYIRIYORUZSARILARI 150 GR TOZ ŞEKERLE ÇIRPIYORUZMACUN OLDUKTAN SONRA 50 GR NİŞASTA VE 60 GR UN EKLİYORUZKAYNAYAN SÜTE 1 PAKET VANİLYA ATIYORUZ SÜTÜ YAVAŞÇA EKLİYORUZ15 DK KISIK ATEŞTE KARIŞTIRARAK PİŞİRİYORUZ

 

DUYGU YILMAZ'IN KÖSTEBEK PASTA TARİFİ

 

 

KEK İÇİN:

- 2 YUMURTA

- 2 KAP ŞEKER

- 1 KAP ILIK SUDA ERİTİLMİŞ KAHVE

- 1 KAP SÜT

- 1 KAP AY ÇİÇEK YAĞI

- ¾ KAP KAKAO

- 1 ½ ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

- 1 ½ ÇAY KAŞIĞI KARBONAT

- ¼ ÇAY KAŞIĞI TUZ

- 1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA 

- 1 ¾ KAP UN

 

DOLGU KREMA İÇİN:

- 150 GR KREMA

- 1 KAP BİTTER ÇİKOLATA (PARA ŞEKİLİNDE OLAN)

 

KÖPÜK KREMA İÇİN:

- 2 KAP KREMA

- ½ KAP PUDRA ŞEKERİ

- ¼ KAP KAKAO

- 1 ÇAY KAŞIĞI VANİLİN

 

KITIR MALZEMELER:

- 1 ½ KAP MİNİ ÇİKOLATA DAMLALARI

- YARIM BARDAK FİLE BADEM

- 125 GR TOZ ŞEKER

- 1/2 SU BARDAĞI SU

 

HAZIRLANIŞI:

KEK:

1- FIRINI 180 C DERECEYE AYARLIYORUZ. 16 CM ÇAPINDAKİ KEK KALIBIMIZI YAĞLIYORUZ.

2- YUMURTA ŞEKERİ ÇIRPIYORUZ, İÇİNE DİĞER SIVI MALZEMELERİ EKLİYORUZ.

3- TOZ MALZEMELERİ ELEYEREK EKLEYİP HAMURUMUZU HAZIRLIYORUZ.

4- KEK KALIBINA DÖKÜP FIRINA VERİYORUZ. 35 DK PİŞİRİYORUZ.

 

DOLGU KREMA:

1- KREMAYI OCAĞA KOYUYORUZ. ISININCA ÜZERİNE ÇİKOLATA EKLİYORUZ.

2- DOLABA KOYUP SOĞUTMAYA BIRAKIYORUZ.

 

KÖPÜK KREMA:

1- TÜM MALZEMELERİ ÇIRPIYORUZ.

 

KROKAN:

1- ŞEKER VE SUYU TENCEREYE ALIP BİR SEFERLİK KARIŞTIRIYORUZ.

2- YAĞLI KAĞIT ÜZERİNE BADEMLERİMİZİ KOYUYORUZ. (ÖNCE OCAKTA KIZARTIYORUZ)

3- RENGİ İSTENİLEN KOYULUĞA GELEN ŞEKER SU KARIŞIMINI BADEMLERİN ÜZERİNE DÖKÜYORUZ.

4- DONMASI İÇİN DOLABA KALDIRIYORUZ.

 

KÖSTEBEK PASTA:

1- PİŞEN KEKİN İÇİNİ OYUP KAŞIK SAPI YARDIMIYLA DELİKLER AÇIYORUZ.

2- DOLGU KREMAMIZI DÖKÜYORUZ.

3- KROKANLARIMIZI SERPİYORUZ.

4- DAMLA ÇİKOLATALARIMIZI SERPİYORUZ.

5- KÖPÜK KREMAYI DÖKÜYORUZ.

6- KEK KIRINTILARINI SERPİYORUZ.

 

ECE ÇELİK'İN KÖSTEBEK PASTA TARİFİ

 

 

2 SU BARDAĞI UN

3 YUMURTA

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

YARIM SU BARDAĞI SÜT

YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ

KABARTMA TOZU

VANİLYA

KAKAO

 

HEPSİNİ KARIŞTIRIP KEK HAMURU ELDE EDİYORUZ. 180 DERECEDE 20 DK PİŞİRİYORUZ.

 

KREMA İÇİN:

3 SU BARDAĞI SÜT

3 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI

YARIM BARDAK TOZ ŞEKER

1 PAKET KREM ŞANTİ 

1 BARDAK SÜT 

ÜSTÜ İÇİN 1 PAKET BİTTER ÇİKOLATA

MUZ, ÇİLEK, FRAMBUAZ

DAMLA VANİLYA ÖZÜ

 

SÜT, NİŞASTA VE TOZ ŞEKERİ KARIŞTIRIP PİŞİRİYORUZ. KAYNAYINCA OCAKTAN ALIP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.KREM ŞANTİYİ HAZIRLAYIP MUHALLEBİ İLE KARIŞTIRIYORUZ. BİTTER ÇİKOLATAYI DA RENDELEYİP; VANİLYA ÖZÜ İLE KREMAYA KARIŞTIRIYORUZ.MEYVELERİ KESİP KEKİN ALT TABANINA KOYUYORUZ. ÜSTÜNÜ KREMA İLE KAPLAYIP RONDODAN GEÇİRDİĞİMİZ KEKLE ÜZERİNİ KAPATIYORUZ.

 

MAHMUT HALİL'İN KÖSTEBEK PASTA TARİFİ

 

 

MALZEMELER

2 SU BARDAĞI UN 

3 YUMURTA

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

YARIM SU BARDAĞI SÜT

YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA

3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

2 KONSERVE ANANAS

1 LİMON

MUHALLEBİSİ ICİN

3 SU BARDAĞI SÜT

3 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI

3 YEMEK KAŞIĞI UN

1 PAKET VANİLYA

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

YARIM BARDAK TOZ ŞEKER

80 GR ÇİKOLATA 

1 SU BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ

KREM ŞANTİ ICİN

1 BARDAK SOĞUK SÜT

1 PAKET SADE KREM ŞANTİ

 

HAZIRLANIŞI:

ILK OLARAK YUMURTA VE SEKERİ BEYAZLASANA KADAR CİRP. SUT SİVİ YAG VE VAİLYAYİ EKLE CİRPMAYA DEVAM ET. UNUN YARİSİNİ KAKAO VE KABARTMA TOZUNU EKLE VE CİRP . UNUN KALANİNİ EKLE VE CİRPMAYA DEVAM ET. KELEPCELİ KALİBA YAGLİ KAGİT KOY VE HARCİ DOK. 180 DERECE FİRİNDA 20-25 DK PİSİR. KEKİN İCİNE DAİRE CİZ ARDİNDAN + İSARETİ GİBİ KES VE KEKİN İCİNİ CİKAR 4 TANE MUZU İCİNE KOY. 

 

MUHALLEBİ

UN NİSASTA VE SEKERİ TENCEREYE AL KARİSTİR. SUT EKLE OCAGİ AC. KİVAM ALANA KADAR PİSİR. KİVAM ALDİKTAN SONRA VANİLYA VE TEREYAG EKLE KARİSTİR VE SOGUT.1 BARDAK SOGUK SUTLE KREM SANTİYİ KİVAM ALANA KADAR CİRP . SOGUK MUHALLEBİYİ KARİSTİR . CİKOLATALARİ ROBOTTA CEK HARCA KAT KARIŞTIRIN. BİR BARDAK HİNDİSTAN CEVİZİNİ EKLEYİP KARIŞTIRIN. AYİRDİGİN KEKLERİ ROBOTTO CEK KEKİN UZERİNİ KAPAT.ILK ONCE FİRİNİ AYARLA. DOLABA 1 BARDAK SUT KOY.KEKTEN SONRA HEMEN MUHALLEBİ YAPIN.

 

MELİKE KÜL'ÜN YAVRU KÖSTEBEK PASTA TARİFİ

 

 

MALZEMELER

KEK

3 YUMURTA (ODA SICAKLIĞINDA OLACAK)

1-1,5 SU BARDAĞI ŞEKER

1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

1 SU BARDAĞI SÜT

2 SU BARDAĞI UN

1 PAKET VANİLYA

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 ÇAY BARDAĞI ÇEKİLMİŞ ANTEP FISTIĞI

YEŞİL GIDA BOYASI

 

YAPILIŞI

YUMURTALAR VE ŞEKERİ KÖPÜRENE KADAR ÇIRPALIM… SÜTÜNÜ ,YAĞINI VE GIDA BOYASINI EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİN…  ANTEP FISTIĞINI EKLEYİN… KURU MALZEMELERİNİ (UN, VANİLYA, KABARTMA TOZU) GÜZELCE KARIŞTIRIN ELEYEREK KARIŞIMA EKLEYİN VE SPATULA YARDIMI İLE HARMANLAYIN, YAĞLADIĞINIZ KEK KALIBINA DÖKÜP 170-180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİN. 

 

PİŞEN KEKLERİN ÜST KAPAKLARINI AÇARAK İÇLERİNİ GÜZELCE OYUN… KALAN PARÇALARI RONDODAN GEÇİRİP GÜZLCE UFALAYIN..

 

KREMASI

4 SU BARDAĞI SÜT

2 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI

80 GR BİTTER ÇİKOLATA

2 YEMEK KAŞIĞI UN

2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ

1 PAKET VANİLYA

YARIM SU BARDAĞI ŞEKER

1 YUMURTA

BÜTÜN ANTEP FISTIĞI 

SÜSLEME

BİRKAÇ ADET BEYAZ KUVERTÜR

BİRKAÇ ADET SİYAH DAMLA ÇİKOLATA

 

YAPILIŞI

VANİLYA HARİÇ TÜM TOZ MALZEMEYİ GÜZELCE BİRBİRİNE KARIŞTIRIYORUZ. ÜZERİNE BİR YUMURTA SARISI VE SÜTÜNÜ EKLEYİP GÜZELCE ÇIRPIYORUZ. KISIK ATEŞTE KAYNAYANA KADAR KARIŞTIRIYORUZ. KIVAM ALARAK KAYNAMAYA BAŞLAYAN KREMAYA TEREYAĞ VE VANİLYAYI EKLİYORUZ. TEREYAĞ ERİYENE KADAR KARIŞTIRDIKTAN SONRA ALTINI KAPATIP ÇİKOLATALARINI EKLEYİP KARIŞTIRARAK ÇİKOLATASINI ERİTİYORUZ. ÇİKOLATASI ERİDİKTEN SONRA İSTEDİĞİNİZ KADAR ANTEP FISTIĞINI EKLİYORUZ…  PİŞEN KREMAMIZI GENİŞ BİR KABA ALIP SOĞUK SU DOLU BİR KABA OTURTUP KAYMAK YAPMAMASI İÇİN KARIŞTIRARAK SOĞUTUP DOLABA ATIYORUZ.

 

ORTASINI OYDUĞUMUZ KEKLERİN İÇİNE KREMAMIZI DOLDURUP OVAL BİR ŞEKİL VERİP ÜZERİNİ UFALADIĞIMIZ KEKLERLE KAPLIYORUZ…  AYAK , GÖZ VE BURUN YAPARAK SÜSLEME YAPIYORUZ…

 

ONUR SEVİNÇLİ'NİN KÖSTEBEK PASTA TARİFİ

 

 

MALZEMELER

3 YUMURTA

150 GRAM TOZ ŞEKER

YARIM SU BARDAĞI SULU YOĞURT

25 GR KAKAO

2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

1 SİLME SU BARDAĞI + 1 YEMEK KAŞIĞI UN

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA

 

KREMASI

3 SU BARDAĞI SÜT

2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

2 YEMEK KAŞIĞI UN

3-4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

1 TATLI KAŞIĞI PORTAKAL KABUĞU

1 PAKET VANİLYA

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

 

ARASI İÇİN

1 KİLO MUZ VE 5 ADET PORTAKAL

 

YAPILIŞI

ŞEKER VE YUMURTAYI 3 DAKİKA KADAR MİKSERLE ÇIRPIN. YOĞURT VE YAĞI EKLEYİP KARIŞTIRIN. KALAN MALZEMELERİ DE EKLEYİP HAFİFÇE ÇIRPIN.BÜYÜK BOY FIRIN TEPSİSİNİN İÇİNE  YAĞLI KAĞIT SERİN VE KEKİN DAHA KOLAY ÇIKMASI İÇİN KAĞITIN ÜZERİNİ YAĞLAYIN.

 

180 DERECELİK ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA KEKİ 10 DAKİKA KADAR PİŞİRİN.KEK PİŞERKEN KREMAYI PİŞİRİN. KREMAYI OCAKTAN ALDIKTAN SONRA YAĞINI EKLEYİP ÇIRPIN. FIRINDAN ÇIKARDIĞINIZ KEKİ ILIDIKTAN SONRA KESME KALIPLARININ BÜYÜĞÜ VEYA İNCE AĞIZLI BİR BARDAKLA YUVARLAK OLARAK KESİN. EĞER KALIP VEYA UYGUN BARDAĞINIZ YOKSA KARE OLARAK KESİN. KESTİĞİNİZ PARÇALARI BİR TEPSİYE DİZİN. ÜZERLERİNE BİRER YEMEK KAŞIĞI SÜT DÖKÜP ISLATIN. KENARLARDA KALAN PARÇALARI MUTFAK ROBOTUNDAN GEÇİRİP PARÇALAYIN.YUVARLAK KEK PARÇALARININ ÜZERİNE DOĞRANMIŞ MUZ VE PORTAKAL DİLİMLERİNİ DİZİN.ÜZERLERİNİ KREMA İLE KAPLAYIN. UFALTILMIŞ KEK PARÇALARINA PASTACIKLARI BULAYIN. BU İŞLEM İÇİN BEKLEMEYİN. KREMA HAFİF KURUR GİBİ OLURSA ÜZERİNE YAPIŞMIYOR.

 

YAPTIKTAN SONRA KEKİNİZİ SÜTLE ISLATMAYIN. KEK HAMURU YUMUŞAK OLDUĞUNDAN SÜT DAĞILACAKTIR.AFİYET OLSUN:))

 

SİMAY ÇAPA'NIN KÖSTEBEK PASTA TARİFİ

 

 

4 YUMURTA

1 SU BARDAĞI UN

1 SU BARDAĞI ŞEKER

2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

1 KAŞIK SIVI YAĞ

4 YEMEK KAŞIĞI SU

KABARTMA TOZU

VANİLYA

KREMA

1 YUMURTA SARISI

YARIM KG SÜT

8 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

1 YEMEK KAŞIĞI UN

3 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

ÇUBUK VANİLYA

50 GR TEREYAĞI

1 LİMON

100 GR DAMLA ÇİKOLATA 

100 FİLDİŞİ KUVERTUR

1 PAKET KREMA 

100 GR PUDRA ŞEKERİ

3 ADET MUZ

10 ADET ÇİLEK

 

YAPILIŞI:

YUMURTALARIN AKLARI VE SARILARI AYRILIR. AKLARIN İÇİNE ÇOK AZ TUZ KOYULUR, 5 DK KADAR ÇIRPILIR. SARILARIN İÇİNE BİR BARDAK ŞEKER EKLENİR. 5 DAKİKAYA YAKIN O DA ÇIRPILIR. DAHA SONRA 4 YEMEK KAŞIĞI SU VE 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ EKLENİR. ÇIRPMA İŞLEMİ BIRAKILIR. SPATULA İLE UN, KABARTMA TOZU, VANİLYA, KAKAO KARIŞIMI YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİLİR. KOYU BİR KIVAM ELDE EDİLİR. YUMURTA AKLARI İÇİNE EKLENİR VE KALIBA KOYULUR. 180 DERECEDE 25 DK PİŞİRİLİR.

 

KREMA İÇİN SÜTÜN İÇİNE 1 YUMRUTA SARISI, 8 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER, 1 YEMEK KAŞIĞI UN, 3 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA, 50 GR TEREYAĞI EKLENİR. HEPSİ KARIŞTIRILIP OCAĞA KONUR. 50 GR DAMLA ÇİKOLATA EKLENİR SOĞUMASI İÇİN KENARA ALINIR. 100 GR FİLDİŞİ KUVERTÜR BENMARİ USULÜ ERİTİLİR. KREMA VE PUDRA ŞEKERİ ÇIRPILIR. BEYAZ ÇİKOLATA EKLENİR VE BUZLUĞA ATILIR. PASTACI KREMASIYLA KARIŞTIRILIP ÇIRPILIR. 50 GR DAMLA ÇİKOLATA EKLENİR. KEK SOĞUYUNCA ORTASI KESİLİR. ALTTA ORTA DERECEDE BİR KEK BIRAKILIR. MEYVELER KOYULUR. KREMA EKLENİR, ŞEKİL VERİLİR VE ROBOTTAN GEÇİRİLMİŞ KALAN KEKLER ÜZERİNE SERPİLİR.

Güncelleme: 17/11/2015 16:30:28
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.