Ver Fırına 16 Ocak Cuma - NİLGÜN AYDIN'IN MEYVELİ KEK TARİFİ

Ver Fırına 16 Ocak Cuma - NİLGÜN AYDIN'IN MEYVELİ KEK TARİFİ

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

MEYVELİ KEK

 

4 ADET YUMURTA

1 ADET LİMON

PUDRA ŞEKERİ

TOZ TARÇIN

2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

1 SU BARDAĞI SÜT

1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

3 SU BARDAĞI UN

2 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA

KURU ÜZÜM

KURU KAYISI

FRENK ÜZÜMÜ

ÇİLEK (KÜÇÜK)

BÖĞÜRTLEN

250 GRAM MARGARİN

 

YAPILIŞI;

 

ÖNCELİKLE TÜM MEYVELER EŞİT BOYLARDA DOĞRANIR. BİR KABIN İÇERSİNDE 1-1,5 KAŞIK UNLA KARIŞTIRILIR. YUMURTANIN BEYAZLARI BİR KABIN İÇİNE ALINIR VE MİKSER YARDIMIYLA DÜŞÜK DEVİRDEN YÜKSEK DEVİRE KÖPÜK KIVAMINA GELİNCEYE DEK ÇIRPILIR. BİR KABIN İÇERSİNDE MARGARİN VE PUDRA ŞEKERİ ÇIRPILIR. KREMA KIVAMINA GELENE DEK YUMURTA SARILARINI TEKER TEKER EKLEYEREK ÇIRPMA İŞLEMİNE DEVAM EDİLİR.

 

KALIP YAĞLANDIKTAN SONRA BUZLUĞA ATILIR. UN, KABARTMA TOZU, VANİLYA, SÜT ÇIRPILAN MARGARİNİN İÇERİSNE İLAVE EDİLİR. BİR KAŞIK YARDIMIYLA DA MEYVELER VE ÇIRPILAN YUMURTA BEYAZI YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRILIR. ÖNCEDEN ISITILAN 180 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİLİLR.

Güncelleme: 19/01/2015 15:19:45
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.