Ver Fırına 16 Şubat Pazartesi Yayını Tarifleri

Ver Fırına 16 Şubat Pazartesi Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİF TARİF: KADAYIF DOLMASI

 

MALZEMELER:

200 GR KADAYIF

150 GR TEREYAĞI

200 GR CEVİZ

3 SU BARDAĞI ŞEKER

4 SU BARDAĞI SU

TOZ TARÇIN

KARANFİL

YARIM LİMON

TOZ ANTEP FISTIĞI

 

HAZIRLANIŞI:

 TEREYAĞINI KISIK ATEŞTE ERİTİN.

 KADAYIFLARI PARÇA PARÇA HAFİF YAĞLAYIN VE ELİNİZLE KADAYIFLARI YAVAŞÇA OVALAYARAK YAĞLAYIN.

 AZAR AZAR KADAYIFLARDAN PARÇALAR KOPARIN TEZGAHA UZUNLAMASINA SERİN. YAKLAŞIK 1 KARIŞTAN 2 PARMAK DAHA UZUN ŞEKLİNDE OLACAK.

 UÇ KISMINA CEVİZLERİ KOYUP RULO YAPAR GİBİ CEVİZLER KADAYIFIN İÇİNDE KALACAK ŞEKİLDE SARIN VE BORCAMA DİZİN.

 190 DERECE FIRINDA GÜZELCE PİŞİRİN. 

 BİR TENCERENİN İÇİNE SU, ŞEKER, BİRAZ LİMON SUYU, TARÇIN VE KARANFİLİ KOYUP KAYNATIN. 

 KAYNATTIKTAN SONRA ILIMAYA BIRAKIN VE FIRINDAN ÇIKAR ÇIKMAZ KADAYIFLARIN ÜZERİNE ILIMIŞ ŞERBETİ DÖKÜN.

 

 

ASLIHAN SEÇKİN'İN PÜRELİ ISPANAKLI KÖFTE TARİFİ

 

 

500 GR KIYMA (300 DANA / 200 KOYUN)

1 SOĞAN

TUZ

KARABİBER

 

İÇ HARCI:

2 DİŞ SARIMSAK 

1SOĞAN

1 DEMET ISPANAK

KAŞAR PEYNİRİ

ZEYTİNYAĞI

TUZ

KARABİBER

3,4 TANE MANTAR

PÜRESİ İÇİN:

4 HAŞLANMIŞ PATATES

100 GR TEREYAĞI

2,5 SU BARDAĞI SÜT

TUZ

 

ÜZERİ İÇİN:

1 BÜYÜK DOMATES

2 KAŞIK DOMATES SALÇASI

1 DİŞ SARIMSAK

1 TUTAM FESLEĞEN

 

SÜSLEMEK İÇİN:

3 SİVRİ BİBER

3 ÇERİ DOMATES

 

HAZIRLANIŞI:

ÖNCE PATATESLERİ HAŞLIYORUZ. KIYMAYI KARIŞTIRMA KABINA ALIYORUZ. SOĞANI RENDELİYORUZ, YUMURTAYI KIRIYORUZ. TUZUNU VE KARABİBERİNİ ATIYORUZ. KÖFTE HARCIMIZI İYİCE ÖZLEŞENE KADAR YOĞURUYORUZ. SOĞAN VE SARIMSAĞI DOĞRUYORUZ. TAVAYA ZEYTİNYAĞI DÖKÜYORUZ SOĞAN VE SARIMSAĞI SOTELİYORUZ. SONRA DOĞRADIĞIMIZ ISPANAĞI KOYUYORUZ VE YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİYORUZ. TUZUNU ATIYORUZ.KAPATIP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ YAĞLI KAĞIDI TEPSİ BOYUNDA KESİYORUZ TEZGAH ÜZERİNE YAYIYORUZ ÜZERİNE YOĞURDUĞUMUZ KÖFTE HARCINI KOYUYORUZ VE YAĞLI KAĞIT ÜZERİNE 2 PARMAK KALINLIĞINDA YAYIYORUZ. BİR KENARINA ISPANAKLI HARCI YAYIYORUZ KAŞAR PEYNİRİ RENDELİYORUZ VE ISPANAĞIN ÜZERİNE YAYIYORUZ.KÖFTEMİZİ YAĞLI KAĞIT YARDIMI İLE RULO KAĞIT YARDIMI İLE RULO ŞEKİLİNDE SARIYORUZ.YAĞLI KAĞIT İLE TEPSİYE ALIYORUZ.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİYORUZ.

 

HASLANMIŞ PATATESLERİ İYİCE EZİYORUZ İÇİNE TEREYAĞINI KOYUP OCAĞIN ALTINI AÇIYORUZ.SÜTÜNÜ İLAVE EDİYORUZ,PÜRENİN  KIVAMI OLANA KADAR KARIŞTIRIYORUZ.KAYNAYINCA ALTINI KAPATIYORUZ. DOMATES SOSUNU YAPIYORUZ.

 

SİMGE CARMEN KAYTAN'IN FIRINDA BONFİLE TARİFİ

 

 

MALZEMELER 

400 GR BONFİLE 

500 GR GARNİTÜR BEZELYE

200 GR RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ 

100 GR TEREYAĞI

1 DEMET DEREOTU

1 ADET MOR LAHANA

1 DEMET MAYDANOZ

BİBERİYE

ETİN MARİNE EDİLMESİ İÇİN GEREKENLER (BEKLEME SÜRESİ: 5-6 SAAT)

200 GR SÜT

80 GR ZEYTİNYAĞI

20 GR SOYA SOSU

2 ADET İNCE KIYIM DEFNE YAPRAĞI

7 ADET TANE KARABİBER (KIRILIP ATILACAK)

1 DAL TAZE KEKİK 

4 BÜYÜK DİŞ SARIMSAK

 

YAPILIŞI;

MARİNE EDİLEN ETİ İLK OLARAK YÜKSEK ISILI ÖNCEDEN ISITILMIŞ TAVADA MÜHÜRLEYİN. FIRINA ATARKEN DEFNE YAPRAĞI VE BİBERİYEYİ ÜZERİNE KOYUN, 10 DK FIRINDA PİŞİRİN. ÇIKARTIP SUNUM YAPACAĞINIZ ZAMAN ET SICAKKEN ETİN UZERİNE BİR PARÇA TEREYAĞI BİRKAÇ SAP MAYDANOZ VE BİBERİYEYİ KARIŞTIRIP KOYUN, ETİN ÜZERİNDE ERİTİN. 

 

GARNİTÜR YAPILIŞI;

OCAKTA İLK ÖNCE SICAK SUYA BEZELYELERİ ATIN. ARDINDAN SOĞUK SUYA SOKUN, KABUKLARI YÜZEYE ÇIKSIN. DAHA SONRA OCAKTA HAŞLAYIN PİŞSİN. RONDODA EZİN DEREOTUNU, EN SON OLARAK DA TEREYAĞI VE KAŞARI EKLEYİN.

 

ÇİĞDEM AKYILDIZ'IN KABAK KARNIYARIK TARİFİ

 

 

-5 ADET KABAK

-YARIM KİLO KIYMA

-BİBER SALÇASI

-DOMATES SALÇASI

-PUL BİBER

-TUZ

-MAYDANOZ

-300 GR KAŞAR

-4 ADET BİBER

-2 ADET SOĞAN

-4 DOMATES

-ŞEKER

 

YAPILIŞI;

KABAKLARI 15 DK KADAR KAYNATIP SONRA SOĞUK SUDA BEKLETİN. DİĞER YANDA KIYMA VE SALÇALARI SOTELEYİN. DAHA SONRASINDA KABAKLARIN ORTALARINI AÇIP; HAZIRLANAN SOSU İLAVE EDİN VE FIRINDA 20 DK PİŞİRİN. SONRA KAŞAI İLAVE EDİP, 5 DAKİKA BEKLETİM SERVİS EDİN.

 

NİLÜFER KAYA'NIN iSLİM KEBAB (KÖFTELİ) TARİFİ

 

 

 1 KG İNCE UZUN PATLICAN

 4-5 ADET ÇARLİSTON BİBER

 3-4 ADET KÜÇÜK DOMATES

 1 SU BARDAĞI PİRİNÇ

 1 ÇORBA KAŞIĞI ARPA ŞEHRİYE

 1 KAŞIK TEREYAĞI

 MAYDANOZ

 3-4 ADET CERİ DOMATES 

 

KÖFTESİ İÇİN:

  •  YARIM KİLO KIYMA

  •  1 YUMURTA

  •  1 ORTA BOY SOĞAN

  •  4 YEMEK KAŞIĞI GALETA UNU

  •  2 DİŞ SARIMSAK

  •  1 TUTAM MAYDANOZ

  •  TUZ, KARABİBER, KİMYON

  •  BİR TUTAM KARBONAT

 

SOS İÇİN:

  •  3 ADET DOMATES

  •  1 CORBA KAŞIĞI SALCA

  •  2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAGİ

  •  TUZ, PULBİBER

  •  1 BARDAK SU 

 

YAPILIŞI;

•SOS İÇİN: 2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞINDA RENDELENMİŞ DOMATES, TUZ, PULBİBER VE SALCALI SU KAYNATILIR.

•PATLICANLAR İNCE İNCE KESİLİR 15 DK KADAR TUZLU SUDA BEKLETİLİR. SONRA KURULANIR VE KIZGIN YAĞDA FAZLA KARARMADAN KIZARTILIR. HAVLU KAĞITTA YAĞI ALINIR. 

•KÖFTE İÇİN; SOĞANLAR RENDELENİR VE SARIMSAK, TUZ, KARABİBER VE KİMYON, YUMURTA, GALETA UNU, İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ İLE YOĞRULUR. FIRINDA 200 DERECEDE KÖFTELER PİŞİRİLİR. 

•PATLICANLAR ARTI SEKLİNDE KOYULUP ORTASINA PİŞMİŞ KÖFTELER KOYULUR VE KAPATILIR. KÜRDAN SAPLANIR ÜZERLERİNE DOMATES VE BİBER BATIRILIP SOS DÖKÜLEREK 200 DERECEDE 20 DK

 

OĞUZCAN UĞUZ TOPRAK'IN SULTAN KAYIĞI  (PADİŞAH SOFRASI) TARİFİ

 

 

5 ADET KEMER PATLICAN

400 GRAM ORTA YAĞLI KUŞBAŞI ET ( ETLER 1X1 CM BOYUNDA OLMALI)

250 GRAM MANTAR (KAYIN + KÜLTÜR KARIŞIK)

2 ADET ÇARLİSTON BİBER

1 ADET SİVRİ BİBER

3 ADET BÜYÜK BOY DOMATES

1 SOĞAN

2 DİŞ SARIMSAK

1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI

1 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

ZEYTİNYAĞI

250 GRAM TAZE KAŞAR

1 ORTA DEMET MAYDANOZ 

 

BEŞAMEL İÇİN;

25 GRAM TEREYAĞ

25 GRAM UN

100 ML SÜT

1 ADET MUSKAT CEVİZİ 

BEYAZ BİBER TOZU

TUZ

KARABİBER

KİMYON 

 

YAPILIŞI;

PATLICANLARI PİJAMA SOYUP TUZA YATIRIYORUZ. 15 DAKİKA SUYUNU ÇIKARTIYORUZ. HER YERİNİ ZEYTİN YAĞLAYIP 160 DERECE FIRINA YUMUŞAYINCAYA KADAR ATIYORUZ. BİR YERDE SOĞANI SLİCE KESİYORUZ, BİBERİ KÜÇÜK KESİYORUZ DOMATESLERİ KÜÇÜK KESİYORUZ MANTARLARI SLİCE EDİYORUZ. SIRASIYLA SOĞANI, BİBERİ, SARIMSAĞI, ETLERİ, MANTARI VE DOMATESLERİ SOTELİYORUZ. SALÇASINI VERİYORUZ. PATLICANLARI YARIP HARCIMIZI ILIKKEN İÇİNE VERİYORUZ. SUYUNU TEPSİNİN DİBİNE VERİYORUZ. SULU BİR BEŞAMEL HAZIRLIYORUZ. ÜSTLERİNE ONU VERİP 180 DERECEDE 15-25 DAKİKA PİŞİRİYORUZ. SON 3 DAKİKA KALA ÇIKARIYORUZ KAŞARLAYIP TEKRAR GRATEN EDİYORUZ. AFİYET OLSUN.

 

 

OKAN KARADENİZ'İN FIRINDA AKŞAM YEMEĞİ

 

 

1 PAKET KUSKUS 

2 ADET KABAK

5 ADET DOMATES

8 PARÇA DANA BONFİLE (SÜT DANASI)

2 ADET KURU SOĞAN

6 ADET ARPACIK SOĞAN

1 KONSERVE BEBEK MISIR (BÜTÜN)

1 DEMET NANE

KİŞNİŞ

TAZE BİBERİYE

YEŞİL SOĞAN

300 GR DOMATES SALÇASI

3 ADET HAVUÇ

BROKOLİ

TAZE KEKİK

TATLI KIRMIZI BİBER

 

SOSU İÇİN

200 GR TEREYAĞI

70 GR KREMA

50 GR ROKFOR PEYNİRİ

3 GR KÖRİ

3 GR ZERDEÇAL

1 TUTAM DEREOTU

1 TUTAM KİMYON

2 DİŞ SARIMSAK

2 TEPELEME TATLI KAŞIĞI HARDAL

TUZ – KARABİBER

ZEYTİNYAĞI

 

YAPILIŞI;

ÖNCE BONFİLEMİZİ ZEYTİNYAĞI, KİŞNİŞ, PUL BİBER, TUZ VE KARABİBER KARIŞIMINA YATIRIP MARİNE EDİYORUZ. ARDINDAN SOTE SEBZELERİMİZİ UFAK UFAK DOĞRAMAYA BAŞLIYORUZ VE HAVUC VE KABAĞI AYRI TENCERELERDE HAŞLIYORUZ. ÇÜNKÜ İKİSİNİN HAŞLANMA SÜRELERİ BİRBİRİNDEN FARKLI. ARDINDAN BİR TENCEREYE ZEYTİNYAĞI DÖKÜP ISITIYORUZ. ARDINDAN DOGRADIĞIMIZ SEBZELERİ SOTELEMEK İÇİN TENCEREYE ATIYORUZ. İÇİNE BİRAZ TOZ KIRMIZI BİBER, TUZ VE KARABİBER DÖKÜP SOTELEMEYE BAŞLIYORUZ. SEBZELERİMİZ ÇOK FAZLA YANMADAN VE DİŞE GELECEK BİR KIVAMA GELDİĞİNDE TENCEREDEN ALIYORUZ. BAŞKA BİR TENCEREYE SU DOLDURUYORUZ VE KAYNAMASI İÇİN OCAĞA ALIYORUZ. SUYUN İÇİNE TUZ VE ZEYTİNYAĞI EKLİYORUZ. SU KAYNADIĞINDA KUSKUSLARIMIZI DÖKÜP HAŞLANANA KADAR BIRAKIYORUZ. ARADA YAPIŞMAMALARI İÇİN KARIŞTIRIYORUZ. BU ESNADA MARİNEDE OLAN ETİMİZİ İYİCE KIZMIŞ BİR DEMİR DÖKUM TAVAYA ALIYORUZ VE HER YÜZEYİNİ 1 DAKİKA KADAR MÜHÜRLÜYORUZ Kİ; SUYU ETİN İÇİNDE KALSIN. 

 

MÜHÜRLEDİGİMİZ ETİ KENARA ALIYORUZ VE BİRAZ DİNLENDİRİYORUZ. ARDINDAN BİR KAPTA DOMATES, TUZ, KARABİBER, DOMATES SALÇASI, TOZ KIRMIZI BİBER, KEKİK VE NANEYİ KARIŞTIRIYORUZ. MÜMKÜNSE RONDADA İYİCE UFALANA KADAR KARIŞTIRIYORUZ. BU KARIŞIMI BİR BORCAMA DÖKÜYORUZ; FAKAT FAZLA YAYMIYORUZ. ARDINDAN BU KARIŞIMIN ÜSTÜNE MÜHÜRLEDİĞİMİZ ETİMİZİ KOYUYORUZ VE 180 DERECE FIRINDA 25-30 DAKİKA KADAR PİŞİRİYORUZ. HAŞLANAN KUSKUSUMUZU SÜZGEÇE ALIYORUZ VE İYİCE SUYUNU SÜZÜYORUZ. AYNI TENCEREYE BİRAZ TEREYAĞI EKLİYORUZ VE ERİTİYORUZ. SÜZGEÇTEKİ KUSKUSU TENCERENİN İÇİNE EKLEYİP ERİYEN YAĞ İLE İYİCE KARIŞTIRIYORUZ. FIRINA VERDİĞİMİZ ETİ PİŞTİĞİNDE FIRINDAN ALIYORUZ VE FOLYONUN İÇİNDE BİRAZ BEKLETİYORUZ. (BUNUN NEDENİ ETİN SUYUNUN DIŞARI AKMAMASI SU DIŞARI ÇIKSA BİLE FOLYONUN İÇİNDE ET İLE TEKRAR BİRLEŞECEKTİR) ARDINDAN ETİMİZİ KESİP SERVİS TABAĞIMIZA ALIYORUZ. YANINA KUSKUS VE SOTE SEBZELERİNİZLE SERVİS EDEEBİLİRSİNİZ.

 

UFUK NALBANT'IN TUZDA BALIK TARİFİ

 

 

 40 CM UZUNLUĞUNDA PULLARI TEMİZLENMEMİŞ, İÇİ TEMİZLENMİŞ BÜTÜN LEVREK

 6 ADET DEFNE YAPRAĞI

 10 ADET TANE KARABIBER

 2,5 KG SALAMURA TUZ 

 5 ADET YUMURTA

 2 ADET LİMON

 1 DEMET ROKA

 8-10 ADET ÇERİ DOMATES

 TAZE BİBERİYE 

 

YAPILIŞI:

FIRIN 200 DERECEYE AYARLANIR. 

 

TUZU İÇİN:

2,5 KG SALAMURA TUZ 

5 ADET YUMURTA BEYAZI

YAKLAŞIK 1 SU BARDAĞI SU

YUMURTA BEYAZLARINI VE TUZU GENİŞ BİR KAPTA, AZAR AZAR SU EKLEYEREK MACUN 

KIVAMINI ALANA KADAR KARIŞTIRIN.

 

FIRIN TEPSİSİNDE;

TEPSİYE ALÜMİNYUM FOLYO SERİN. TUZLU HARCIN YARISINI BOŞALTIN. ÜZERİNE BALIĞI KOYUN.BALIĞIN İÇİNE TANE KARABİBERLERİ VE DEFNE YAPRAKLARINI YERLEŞTİRİN.TUZLU HARCIN KALANIYLA BALIĞIN ÜZERİNİ TAMAMEN KAPLAYIN.BALIĞINIZI ÖNCEDEN 200 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA 1 SAAT PİŞİRİN.FIRINDAN ÇIKARDIĞINIZDA BALIĞIN ÜZERINDEKI TUZUN KABUK GİBİ SERTLEŞTİĞİNİ GÖRECEKSİNİZ. BU KABUĞU BİR BIÇAĞA ÇEKİÇLE VURARAK KIRIN.TEMİZLENMEYEN PULLARLA BERABER BALIĞIN DERİSİNİ KALDIRIN. BALIĞI SERVİS TABAĞINA KOYUN.

 

 

Güncelleme: 17/02/2015 15:12:26
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.