VER FIRINA 18 Kasım Çarşamba Yayını Tarifleri

VER FIRINA 18 Kasım Çarşamba Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: MICKEY MOUSE MİNİ KEKLER

 

MALZEMELER:

 

KEK İÇİN:

2 YUMURTA 

100 GR ESMER ŞEKER 

5 ÇORBA KAŞIĞI AYÇİÇEK YAĞI 

150 GR RENDELENMİŞ HAVUÇ 

100 GR UN 

10 GR KABARTMA TOZU 

100 GR KURU ÜZÜM 

1/2 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN 

 

KREMASI İÇİN:

210 GR PUDRA ŞEKERİ 

113 GR TEREYAĞI 

3 YEMEK KAŞIĞI SÜT 

95 GR KREMA

MAVİ GIDA BOYASI 2 DAMLA KADAR 

 

ÜZERİ İÇİN:

½ PAKET YULAFLI BİSKÜVİ

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE FIRINI 180 DERECEYE ISITIN. MİNİ KEK KALIPLARINA PİŞİRME KAĞITLARINI YERLEŞTİRİN VE KENARA AYIRIN. ÜZÜMLERİ SICAK SUYA YUMUŞAMALARI İÇİN BIRAKIN. KULLANACAĞINIZ ZAMAN SÜZÜP KURUTMAYI UNUTMAYIN!!

 

ÖNCE BİR KABA UN, TARÇIN VE KABARTMA TOZUNU ELEYİN VE KENARA BIRAKIN AYRI BİR KAPTA DA YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPIN. ARDINDAN YAVAŞÇA YAĞI EKLEYİN. SON OLARAK KURU MALZEMELERİ EKLEYİN VE KARIŞTIRIN. SON OLARAK DA ÜZÜM VE RENDELENMİŞ HAVUCU EKLEYİN VE KARIŞTIRIN. BİR KAŞIK YARDIMI İLE MİNİ KEK KALIPLARINI DOLDURUN VE PİŞİRİN.MİNİ KEKLER PİŞERKEN KREMANIZI HAZIRLAYIN. SOS TENCERESİNDE TEREYAĞINI KOYU RENK ALANA KADAR OCAKTA ERİTİN. 

 

BİR KASEDE KREMAYI İYİCE ÇIRPIP BUZLUĞA KALDIRIN.TEREYAĞI HAZIR OLUNCA PUDRA ŞEKERİNİN ÜZERİNE DÖKÜN VE KARIŞTIRIN. 3 YEMEK KAŞIĞI SÜTÜ EKLEYİN VE KOYU MACUN KIVAMINA GETİRİN. KREMAYI BUZLUKTAN ÇIKARTIN VE ŞEKERLİ KARIŞIMA EKLEYİN. SON OLARAK DA GIDA BOYASINI KOYUP KARIŞTIRIN VE DOLABA KALDIRIN.

 

BİSKÜVİLERİ RONDODAN KUM OLUNCAYA KADAR İYİCE ÇEKİN. MİNİ KEKLER SOĞUYUNCA ÜZERİNE KAŞIK YARDIMI İLE KREMADAN SÜRÜN VE KAĞIT KALIBI ÜZERİNE YERLEŞTİREREK KUM HALİNE GETİRDİĞİNİZ BİSKÜVİLERİ SERPİN VE ŞEKLİN BELİRGİN HALDE OLDUĞUNDAN EMİN OLUN. RESİMDEKİ GİBİ SERVİS EDİN.

 

BULUT AYDIN'IN DÜĞÜN CUPCAKELERİ TARİFİ

 

 

KEKİ İÇİN MALZEMELER

3 ADET YUMURTA

1,5 SU BARDAĞI ŞEKER

1 SU BARDAĞI AYÇİÇEK YAĞI

1 SU BARDAĞI YOĞURT

2 SU BARDAĞI UN

1 SU BARDAĞI KAKAO

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA

1 FİSKE KARBONAT

 

KREMA

150 GR. TEREYAĞI

500 GR. PUDRA ŞEKERİ

70 ML. SÜT

 

VİŞNE PÜRESİ

100 GR VİŞNE

 

SÜSLEME İÇİN

RENKLİ DRAJELER

RENKLİ PASTA SÜSLERİ (SPRINKLE)

KALPLİ KEK KAĞITLARI

İKİ ADET YÜZÜK

BEYAZ ŞEKER HAMURU 50 GR

SARI ŞEKER HAMURU 50 GR

MAVİ ŞEKER HAMURU 50 GR

SİYAH ŞEKER HAMURU 50 GR

PEMVE ŞEKER HAMURU 50 GR

KIRMIZI ŞEKER HAMURU 100 GR

 

DUYGU YILMAZ'IN LİMONLU CUPCAKE TARİFİ

 

 

CUPCAKE:

● 2 ADET YUMURTA

● 3/4 SU BARDAĞI SÜT

● 1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

● 150 ML. SIVI YAĞ

● 2 ADET ORTA BOY RENDELENMİŞ LİMON KABUĞU

● 1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

● 2 YEMEK KAŞIĞI TAZE SIKILMIŞ LİMON SUYU

● 2,5 SU BARDAĞI UN

● 1 PAKET KABARTMA TOZU

● 1 ÇAY KAŞIĞI MUSKAT

● 1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ZENCEFİL

 

BEYAZ ÇİKOLATA DOLGUSU İÇİN:

● 150 ML. KREMA

● 200 GRAM BEYAZ ÇİKOLATA

 

KREMASI İÇİN:

● 250 GRAM PUDRA ŞEKERİ

● 125 GRAM ODA SICAKLIĞINDA TEREYAĞI

● 1 YEMEK KAŞIĞI TAZE SIKILMIŞ LİMON SUYU

● 1 ADET RENDELENMİŞ LİMON KABUĞU

● 1 YEMEK KAŞIĞI SÜT

● 1 PAKET KREM ŞANTİ

● 1 BARDAK SÜT

● SÜSLEME İÇİN : BEYAZ İNCİ ŞEKLİNDE MİNİK MİNİK ŞEKERLEME 

 

HAZIRLANIŞI:

1. MUFFİN KALIPLARININ İÇ KISIMLARINA CUPCAKE KAĞITLARINI YERLEŞTİRİP BİR KENARDA BEKLETİYORUZ. FIRINI ÖNCEDEN 180 DERECEYE AYARLIYORUZ.

2. RENDELENMİŞ LİMON KABUKLARINI, TOZ ŞEKER İLAVESİYLE OVUP AROMASININ ŞEKERE GEÇMESİNİ SAĞLIYORUZ.

3. TOZ ŞEKERİ, YUMURTA İLAVESİYLE UZUN UZADIYA KREMA KIVAMINI ALANA KADAR ÇIRPIYORUZ.

4. SÜT, YOĞURT, TAZE SIKILMIŞ LİMON SUYU VE SIVI YAĞ EKLEDİKTEN SONRA KARIŞTIRMA İŞLEMİNİ SÜRDÜRÜYORUZ.

5. SON OLARAK ELENMİŞ UN VE KABARTMA TOZU, MUSKAT VE ZENCEFİL KATIP KARIŞTIRMA İŞLEMİNİ SPATULA YARDIMIYLA SÜRDÜRÜYORUZ.

6. MUFFİN KALIPLARI İÇİNE YERLEŞTİRDİĞİNİZ TEK KULLANIMLIK KAPKEK KAĞITLARINI HAZIRLADIĞIMIZ HARÇLA DOLDURUYORUZ. ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 30 DAKİKA KADAR PİŞİRİYORUZ.

7. BEYAZ ÇİKOLATA DOLGUSU İÇİN; CAM BİR KASEYE ALDIĞINIZ BEYAZ ÇİKOLATAYI, KAYNAMAKTA OLAN BİR SUYUN OLDUĞU TENCERE ÜZERİNDE BENMARİ USULÜ ERİTİYORUZ. 

8. ODA ISISINDA BEKLETTİĞİMİZ KREMAYI EKLEYİP BENMARİ USULÜ ERİMEKTE OLAN BEYAZ ÇİKOLATAYLA KARIŞTIRIYORUZ. BİR ÇIRPMA TELİ YARDIMIYLA SÜREKLİ KARIŞTIRIP SOĞUMASI İÇİN BUZDOLABINA KALDIRIYORUZ.

9. FIRINDAN ÇIKAN KAPKEKLERİ SOĞUMASI İÇİN ODA ISISINDA BEKLETİYORUZ. ORTA KISIMLARINA ÖZEL BİR APARAT YA DA BIÇAK YARDIMIYLA ÇUKURLAR AÇIP BEYAZ ÇİKOLATA DOLGUSUYLA DOLDURUYORUZ. BOŞLUK KISIMLARI ÇIKARDIĞINIZ KEKLE KAPATIYORUZ.

10. KREMASI İÇİN; PUDRA ŞEKERİNİN YARISINI RENDELENMİŞ LİMON KABUKLARIYLA OVUYORUZ. KALAN KISMINI ODA SICAKLIĞINDA BEKLETTİĞİMİZ TEREYAĞI İLAVESİYLE KREMA HALİNİ ALANA KADAR ÇIRPIYORUZ.

11. LİMON TADINI ALAN PUDRA ŞEKERİNİ KATIP KARIŞTIRMA İŞLEMİNİ SÜRDÜRÜYORUZ. SÜT VE TAZE SIKILMIŞ LİMON SUYU EKLEDİĞİNİZ KREMAYI YÜKSEK DEVİRDE KISA BİR SÜRE DAHA ÇIRPIYORUZ. KREM ŞANTİYİ YETERLİ SÜT İLE ÇIRPIYORUZ VE İKİ KREMAYI KARIŞTIRIYORUZ.

12. BUZDOLABINDA KISA BİR SÜRE SOĞUTTUĞUMUZ KAPLAMA KREMASINI SIKMA TORBASINA ALIP KAPKEKLERİN ÜZERİNİ ARZU ETTİĞİNİZ ŞEKİLLERDE SÜSLEDİKTEN SONRA SERVİS EDİYORUZ.

 

ECE ÇELİK'İN KARAMEL SOSLU ÇİKOLATALI CUPCAKELER TARİFİ

 

 

100 GR UN

20 GR KAKAO

140 GR TOZ ŞEKER

40 GR TEREYAĞI

120 ML SÜT

1 YUMURTA

KABARTMA TOZU

 

HEPSİNİ KARIŞTIRIP FIRINA ATIN. 180 DERECEDE 17 DK PİŞİRİN.

 

KREMA;

300 GR PUDRA ŞEKERİ

100 GR TEREYAĞI

40 ML SÜT

KREMA İÇİN HEPSİNİ MİKSERDE KARIŞTIRIN (KREMA İSTEĞE BAĞLI OLARAK YAPABİLİRSİNİZ)

 

SÜSLEMEK İÇİN:

KAKAOLU PASTA SÜSÜ

İÇİ FINDIKLI ÇİKOLATA

 

KARAMEL İÇİN:

1 BARDAK ŞEKER2

 KAŞIK TEREYAĞI

200 ML KREMA

 

OCAKTA ŞEKERİ KAVURUN, TEREYAĞINI EKELYİN. EN SONUNDA DA SÜT KREMASINI EKLEYİP KARAMEL HALİNE GETİRİN.

 

MAHMUT HALİL'İN ÇİKOLATALI FINDIKLI CUPCAKELER TARİFİ

 

 

75 GR FINDIK İÇİ

100 GR UN

25 GR KAKAO

125 GR ŞEKER

1 CAY KAŞIĞI KARBONAT

1 ÇİMDİK TUZ

140 GR ODA SICAKLIĞINDA TEREYAĞI

2 YUMURTA

1,5 YEMEK KAŞIĞI SÜT

1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA EKSTRESİ

 

KREMASİ ICİN

100 GR TEREYAĞI (ODA SICAKLIĞINDA) 

200 GR ÇİKOLATALI FINDIK KREMASI

225 GR PUDRA ŞEKERİ

3-4 YEMEK KAŞIĞI SÜT

 

HAZİRLANİSİ

İLK OLARAK 50 GR KADAR FINDIĞI KAVURUN VE ROBOTTA İYİCE ÇEKİN. ARINDAN KARIŞTIRMA KABINA KOYUN VE KABIN ÜZERİNE ELEĞİ KOYUN. UN, KAKAO, ŞEKER, KARBONAT VE BİR ÇİMDİK TUZU EKLEYİN VE ELEYİN. TEREYAĞINI, YUMURTAYI EKLEYİN VE KARIŞTIRMAYA BAŞLAYIN. KARIŞTIRMAYA DEVAM EDERSÜTÜ VE VANİLYAYI EKLEYİN. ARDINDAN CUPLARA 1’ER YEMEK KAŞIĞI DOLUSU EKLEYİN VE 170 DERECEDE 22 DK PİŞİRİN.

 

ÜST KREMASI İÇİN TEREYAĞI VE ÇİKOLATALI FINDIK KREMEASINI KARIŞTIRMA KABINA ALIN VE İYİCE BİRBİRİNE YEDİRİN. ARDINDAN PUDRA ŞEKERİNİ DE EKLEYİN. KARIŞTIRDIKTAN SONRA SÜTÜ DE EKLEYİN. SIKMA TORBASUINA ŞERİTLER HALİNDE FINDIK KREMASI SÜRÜN VE KREMAYI DA EKLEYİN. SONRASINDA PİŞEN CUPCAKELERİN ÜZERİNE SIKIN. SIKTIĞINIZ KREMANIN ÜZERİNE KAVRULMUŞ FINDIK EKLEYİN.

 

MELİKE KÜL'ÜN CUPCAKE KULESİ TARİFİ

 

 

MALZEMELER

3 YUMURTA (ODA SICAKLIĞINDA OLACAK)

1-1.5 SU BARDAĞI ŞEKER

1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

1 SU BARDAĞI SÜT

2 SU BARDAĞI UN

1 PK VANİLYA (11 GR)

1 PK. KABARTMA TOZU (10 GR)

TARÇIN

2 SU BARDAĞI İRİ ÇEKİLMİŞ FINDIK

300 GR BİTTER KUVERTÜR

2 PAKET KREM ŞANTİ

2 SU BARDAĞI SOĞUK SÜT

SARI, KIRMIZI, YEŞİL, MAVİ GIDA BOYASI

BEYAZ KAĞIT KEK KALIBI 15 ADET

KREMA TORBASI

MUHTELİF BOYLARDA YILDIZ UÇ

TAHTA ŞİŞ

RENGARENK KURDELE

 

YAPILIŞI

YUMURTALARI VE ŞEKERİ KÖPÜRENE KADAR ÇIRPIYORUZ… BÜTÜN SIVILARI EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİYORUZ. FINDIĞINI EKLİYORUZ… AYRI BİR KAPTA BÜTÜN KURU MALZEMELERİMİZİ İYİCE KARIŞTIRIP ELEYEREK KARIŞIMA KATIYORUZ VE SPATULA YARDIMI İLE KARIŞTIRIYORUZ… VE KEK KALIPLARIMIZA DÖKÜYORUZ. 170-180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA KÜRDAN KONTROLÜ YAPARAK PİŞİRİYORUZ…

 

KEKLERİMİZ PİŞERKEN 2 PAKET KREM ŞANTİYİ 2 BARDAK SOĞUK SÜT İLE GÜZELCE ÇIRPIP KIVAMINA GELİNCE AYRI AYRI KAPLARA ALARAK RENKLENDİRİYORUZ… KREMA TORBALARINA DOLDURUP DOLABA KOYUYORUZ…  ÇİKOLATAMIZI BEN MARİ USULÜ ERİTİYORUZ…

 

KEKLERİMİZ FIRINDAN ÇIKINCA KALIPTAN ÇIKARTIP TEL ÜZERİNDE HIZLICA ILINDIRIYORUZ… TAHTA ŞİŞLERİMİZLE TAM ORTASINDAN 3-4 DELİK AÇIP ERİMİŞ ÇİKOLATAMIZI KAŞIK YARDIMIYLA DÖKÜYORUZ… BİRKAÇ DAKİKA BEKLEDİKTEN SONRA KREM ŞANTİLERİMİZLE SÜSLEMELERİ YAPIYORUZ. CUP CAKELERİMİZİ YERLEŞTİRECEĞİMİZ KULEMİZİ KURDELE İLE SÜSLEYİP CUPCAKLERİMİZİ YERLEŞTİRİYORUZ..

 

ONUR SEVİNÇLİ'NİN KAHVE RÜYASI TARİFİ

 

 

CUPCAKE KARIŞIMI İÇİN:

2 ADET YUMURTA 

90 GRAM TOZ ŞEKER 

120 GRAM SÜT 

50 GRAM AYÇİÇEK YAĞI 

1 TATLI KAŞIĞI GRANÜL KAHVE

1 ADET ORTA BOY RENDELENMİŞ PORTAKAL KABUĞU 

1,5 SU BARDAĞI UN

10 GRAM KABARTMA TOZU

 

KREMASI İÇİN:

235 GRAM ŞEKERSİZ KREMA

1 PAKET TOZ KREM ŞANTİ 

90 GRAM BEYAZ ÇİKOLATA 

40 GRAM PUDRA ŞEKERİ 

1 TATLI KAŞIĞI GRANÜL KAHVE

 

PÜF NOKTASI:

FIRINDAN ÇIKAN MİNİ MİNİ, SICACIK KAPKEKLERİN ÇÖKMEMESİ İÇİN; CUPCAKE HAMURU HAZIRLIĞINDA YUMURTA VE TOZ ŞEKERİ UZUN SÜRE ÇIRPMAYA, KABARTMA TOZU VE UNU ELEDİKTEN SONRA KULLANMAYA DİKKAT EDİN.

 

NASIL YAPILIR DİKKATTTTTT !!!!!!

KIVAM ALMASI İÇİN ÖNCELİKLE KREMA KARIŞIMINI HAZIRLAYIN. ŞEKERSİZ ÇİĞ KREMAYI KÜÇÜK BİR SOS TENCERESİNE ALIP KISIK ATEŞTE KAYNAMA NOKTASINA GETİRİN. OCAKTAN ALIN. KÜÇÜK KÜPLERE AYIRDIĞINIZ BEYAZ ÇİKOLATAYI, KAYNAMA NOKTASINA GELEN ÇİĞ KREMAYA ATIP ARALARDA KARIŞTIRARAK KREMANIN KENDİ SICAKLIĞINDA ERİTİN. SOĞUMASI İÇİN ODA SICAKLIĞINDA BEKLETİN.

 

ODA SICAKLIĞINDA ILINAN BEYAZ ÇİKOLATALI KARIŞIMA TOZ KREM ŞANTİ, İNCE ÇEKİLMİŞ GRANÜL KAHVE VE PUDRA ŞEKERİ İLAVE EDİN. BİR MİKSER YARDIMIYLA HIZLI DEVİRDE ÇIRPTIĞINIZ KREMA KARIŞIMINI 1 SAAT KADAR BUZDOLABINDA SOĞUTUN.

 

CUPCAKE HAMURU İÇİN;

YUMURTALAR VE TOZ ŞEKERİ DERİN BİR KARIŞTIRMA KABINA ALIN. MİKSER YARDIMIYLA, YÜKSEK DEVİRDE ŞEKER TANELERİ TAMAMEN ERİYİP KREMA HALİNE GELENE KADAR ÇIRPIN.GRANÜL KAHVEYLE KARIŞTIRILMIŞ SÜT, AYÇİÇEK YAĞI VE RENDELENMİŞ PORTAKAL KABUĞUNU DA EKLEDİKTEN SONRA KARIŞTIRMA İŞLEMİNİ SÜRDÜRÜN. ELENMİŞ UN VE KABARTMA TOZU İLAVE ETTİĞİNİZ KARIŞIMI TAHTA BİR KAŞIK YARDIMIYLA HIZLICA KARIŞTIRIN. İÇLERİNE KAĞITLAR YERLEŞTİRDİĞİNİZ ISIYA DAYANIKLI MUFFİN KALIPLARINA HAZIRLADIĞINIZ CUPCAKE HARCINDAN ÜÇER YEMEK KAŞIĞI KADAR DOLDURUN.

 

ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA, 20 DAKİKA PİŞİRİN. FIRINDAN ÇIKARDIĞINIZ CUPCAKELERİ ODA SICAKLIĞINDA 5 DAKİKA KADAR DİNLENDİRİN. KIVAM ALAN KREMA KARIŞIMINI SIKMA TORBASINA ALIN. ARZU ETTİĞİNİZ UÇ KISMINI KULLANARAK KAPKEKLERİN ÜZERİNİ HAZIRLADIĞINIZ KREMA İLE KAPLAYIN.AFİYET OLSUN...

 

SİMAY ÇAPA'NIN KIRMIZI KADİFE CUPCAKE (RED VELVET) TARİFİ

 

 

375 GR UN

375 GR TOZ ŞEKER

YARIM ÇAY KAŞIĞI TUZ

1,5 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT

25 GR KAKAO

150 GR TEREYAĞI

3 YUMURTA

1,5 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA ESANSI 

4 ÇAY KAŞIĞI ELMA SİRKESİ

300 ML SÜT

50 GR KIRMIZI GIDA BOYASI

450 GR PUDRA ŞEKERİ

75 GR TEREYAĞI

190 GR KREM PEYNİR

20 GR MAVİ HAŞHAŞ

100 GR SÜT KREMASI

300 GR BEYAZ ÇİKOLATA

300 GR FRAMBUAZ

2 YEMEK KAŞIĞI SOĞUK JÖLE

 

YAPILIŞI

UN, TOZ ŞEKER, TUZ, KARBONAT, KAKAO VE TEREYAĞI MİSKERDE KUM HALİNE GELİNCEYE KADAR ÇIRPILIR.İÇİNE TEKER TEKER YUMURTALAR KIRILIR. SÜT YVAŞA YAVAŞ EKLENİR. ELMA SİRKESİ EKLENİR, GIDA BOYASI YAVAŞ YAVAŞ EKLENİR. VANİLYA ESANSI EKLENİR. 175 DERECEDE 20 DK PİŞİRİLİR.

 

FROSTİNG İÇİN PUDRA ŞEKERİ VE TEREYAĞI ÇIRĞILIR. YAĞ KAYBOLMAYA BAŞLAYINCA KREM PEYNİR VE 20 GR HAŞHAŞ EKLENİR.İÇ GANAJ İÇİN KREMA KAYNATILIR. İÇİNE FRAMBUAZ EKLENİR. KEKLER BİRAZ SOĞUYUNCA ORTASI DELİNİR. GANAJ SIKILIR. ÜZERİNE FROSTİNG GIDA BOYALARI İLE RENKLENDİRİLİP ŞEKİL VERİLİR. KEKİN İÇİNDEN ÇIKMIŞ OLAN PARÇALAR ROBOTTAN GEÇİRİLİR VE CUPCAKEİN ÜZERİNE SERPİŞTİRİLİR.

Güncelleme: 19/11/2015 11:45:52
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.