VER FIRINA 18 Şubat Çarşamba Yayını Tarifleri

VER FIRINA 18 Şubat Çarşamba Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

TEKNİK TARİF: ISPANAKLI PEYNİRLİ MUFFIN

 

MALZEMELER:

2 YUMURTA

60 GR ZEYTİNYAĞI

240 ML SÜT

2 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

250 GR UN

100 GR DONMUŞ ISPANAK

75 GR BEYAZ PEYNİR

100 GR CHEDDAR PEYNİRİ 

BİR TUTAM TUZ

KARABİBER

TAZE KEKİK

2 ADET DOMATES

 

YAPILIŞI:

YUMURTA ZEYTİNYAĞI VE SÜTÜ İYİCE ÇIRPIN

UN VE KABARTMA TOZUNU İLAVE EDİN VE İYİCE KARIŞTIRIN

PEYNİRLERİ RENDELEYİN VE ISPANAKLAR İLE BİRLİKTE KARIŞIMA İLAVE EDİP TUZ, KARABİBER, TAZE KEKİK EKLEYEREK SPATULA İLE İYİCE KARIŞTIRIN. TEREYAĞI İLE YAĞLADIĞINIZ MUFFİN KALIPLARINIZA HARÇTAN KAŞIK YARDIMI İLE PAYLAŞTIRIN. İNCE HALKA ŞEKLİNDE KESİLEN DOMATESLERİ ÜZERLERİNE BIRAKIN. 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.

 

ASLIHAN SEÇKİN'İN DOĞUM GÜNÜ PASTASI TARİFİ

 

 

PANDİSPANYA TARİFİ:

5 ADET YUMURTA 

1 TUTAM TUZ

3 ÇAY BARDAĞI ŞEKER

3 ÇAY BARDAĞI UN

2 YEMEK KAŞIĞI ILIK SU

1 PAKET KABARTMA TOZU (10 GR)

PASTACI KREMASI:

500 GR SÜT

1 YUMURTA SARISI

2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

2 YEMEK KAŞIĞI UN

8-10 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKERİ

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1,5 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

 

GANAJ İÇİN:

400 ML SÜT KREMASI

400 ML KUVERTÜR ÇİKOLATA

PASTANIN ARASI İÇİN KROKAN VE DAMLA ÇİKOLATA

ŞEKER HAMURU AÇIK PEMBE RENKLİ VE BEYAZ RENKLİ

 

YAPILIŞI;

YUMURTA BEYAZLARINI BİR ÇİMDİK TUZ İLE ÇIRPIN, KAR HALİNE GETİRİN. SARILARI DA ŞEKER İLE ÇIRPIN. SARILARI DA ŞEKER İLE ÇIRPIN VE RENGİ DEĞİŞTİĞİNDE 2 KAŞIK ILIK SU EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİN. UNU VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİP SPATULA İLE KARIŞTIRIN. SONRA KAR YAPTIĞINIZ KARIŞIMI EKLEYİP ÖNCEDEN 170 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINA VERİN. PASTACI KREMASI İÇİN TÜM MALZEMEYİ KARIŞTIRIN, PİŞİNCE 1 KAŞIK TEREYAĞI EKLEYİN VE ÇIRPIP DOLABA KALDIRIN. BU ARADA GANAJ İÇİN 400 GR KREMAYI ISITIN AMA KAYNATMAYIN, YOKSA KESİLİR. 400 GR KUVERTÜR ÇİKOLATAYI İÇİNDE ERİTİN VE DOLABA KALDIRIN. PANDİSPANYANIZ PİŞİNCE ÇIKARIN, İKİYE KESİN. SÜTLE ŞEKERİ KARIŞTIRIP ARASINI BUNUNLA ISLATIN. ARAYA PASTASI KREMASI, KROKAN VE DAMLA ÇİKOLATA SERPİP DİĞER KATI KAPATIN VE GANAJ İLE KAPLAYIP DOLABA KALDIRIN.

 

SİMGE CARMEN KAYTAN'IN MUZ RÜYASI TARİFİ

 

 

PANDİSPANYA MALZEMELERİ

8 YUMURTA (BEYAZI)

200 GR TOZ FINDIK

100 GR ŞEKER

180 GR PUDRA ŞEKERİ

70 GR UN

2 TUTAM KRİSTAL VANİLYA

 

YAPILIŞI: KURU MALZEMELERİ BIR KAPTA HARMANLAYIN. YUMURTA BEYAZINI VE TOZ ŞEKERİNİ MİKSERDE HIZLI DEVİRDE ÇIRPIN. SONRA UNLU KARIŞIMI YUMURTA BEYAZIYLA ŞEKERİN KARIŞIMINA İLAVE EDİN. KARIŞIMI KEK KALIBINA ALIN 160 DERECEDE 30-35 DK PİŞİRİN.

 

PASTACI KREMASI MALZEMELERİ

500 ML SÜT

100 GR ŞEKER

6 ADET YUMURTA SARISI

100 GR UN

1/2 ADET VANİLYA ÇUBUĞU

40 GR TEREYAĞI

3 ADET BÜYÜK BOY MUZ (MUZ PASTACI KREMASININ ÜST YÜZEYİNE DİLİMLENECEK)

 

YAPILIŞI: SÜTÜ VE ÇUBUK VANİLYAYI OCAĞA ALIN, ISISINI 80 DERECEYE GETİRİN. BAŞKA BIR KAPTA YUMURTA SARISINI VE ŞEKERİ YOĞUN KREMA KIVAMI ALANA KADAR KARIŞTIRIN. UNU EKLEYİN SONRA ISINAN SÜTTEN AZ MİKTARDA ALIP YUMURTA SARISI VE ŞEKERİN OLDUĞU KABA İLAVE EDİN. KREMA YUMUŞAYINCA OCAKTAKİ SÜTÜN İÇERİSİNE HAZIRLANMIŞ OLAN KREMAYI İLAVE EDİN, KISIK ATEŞTE KAYNATMDAN ÇIRPICI YARDIMIYLA PİŞİRİN. OCAKTAN ALIP TEREYAĞINI İLAVE EDİP KARIŞTIRIN. ÜZERİNİ STREÇLE KAPATIP SOĞUMAYA BIRAKIN.

 

BEYAZ CİKOLATALI GANAJ (PASTA ÜZERİ İÇİN)

75 GR KREMA

150 GR BEYAZ ÇİKOLATA

 

YAPILIŞI: KREMAYI 80 DERECELİK ISIYA GETİRİN. OCAKTAN KREMAYI ALIN, ÇİKOLATALARI ALIP, BİRER AVUÇ ŞEKLİNDE KREMAYA İLAVE EDİN.

 

ARA SÜSLEMESİ İÇİN 

100 GR BİTTER ÇİKOLATA 

ÜST YÜZEY SÜSLEMESİ İÇİN 

BEYAZ VE KIRMIZI ŞEKER HAMURU

 

ÇİĞDEM AKYILDIZ'IN KESTANELİ PASTA TARİFİ

 

 

PASTACI KREMASI 

-1 KİLO SÜT

-400 GR ŞEKER

-150 GR MISIR NİŞASTASI

-100 GR MARGARİN

-VANİLYA

-300 GR BİTTER ÇİKOLATA 

 

YAPILIŞI;

SÜTÜ BİR KAPTA KAYNATIN. NİŞASTA VE ŞEKERİ BAŞKA BİR KAPTA KARIŞTIRIN. KAYNAMIŞ SÜTÜN YARISINI NİŞASTALI KARIŞIMA İLAVE EDİN, KARIŞTIRIN. SONRASINDA YAĞI İLAVE EDİN, KARIŞTIRMAYA DEVAM EDERKEN OCAĞA ALIN. YAĞ İYİCE ERİYECEK, KAYNAMAYA BAŞLAYACAK. YOĞUNLAŞMAYA BAŞLADIĞINDA SÜTÜN GERİSİNİ İLAVE EDİN. OCAKTA ONU TEKRAR KAYNATIN, DEVAMLI KARIŞTIRIN. (4 TAŞIM KAYNAMASI GEREKLİ) SOĞUMAYA BIRAKIN, SOĞUDUKTAN SONRA TEKRAR ÇIRPTIĞINIZDA VANİLYA İLAVE EDİN. 1 PAKET VANİLYA DÖKÜN. KIVAMA GELİNCE ÇIRPMAYI BIRAKIN. ODA SICAKLIĞINDA BEKLEYEBİLİR.PANDİSPANYA

 

-10 YUMURTA

-2 SU BARDAĞI ŞEKER

-ALABİLDİĞİNE UN 

-YARIM SU BARDAĞI

-1 SU BARDAĞINDAN AZ SÜT

-TESTERE KESME ALETİ

 

YAPILIŞI

YUMURTALAR ŞEKERLE BEMBEYAZ OLUNCAYA KADAR ÇIRPILIR. SONRASINDA SIVI MALZEMELER EKLENİR. SPATULA YARDIMI İLE DE KATI MALZEMELER İLAVE EDİLİR VE KALIPLARA DÖKÜLÜR. 170 C LİK FIRINDA PİŞİRMEYE BIRAKILIR.ŞEKER HAMURUNUN ALTINA KULLANILACAK KREMA 

 

MALZEMELER

-200 GR TEREYAĞ

-200 GR PUDRA ŞEKERİ

-150 GR SIVI BEYAZ ÇİKOLATA

 

YAPILIŞI

MİKSERDE TEREYAĞI VE PUDRA ŞEKERİNİ İYİCE ÇIRPIN BEMBEYAZ OLUNCAYA KADAR.150 GR SIVI ELİT BEYAZ ÇİKOLATA ÇİKOLATAYI DA İLAVE EDİN ÇOK İYİ ÇIRPIN VE DOLAPTA BEKLETİN.

 

İÇ MALZEMELER

-50 GR ELİT MARKA SÜTLÜ KUVERTÜR ÇİKOLATA

-200 GR KESTANE ŞEKERİ

 

DIŞ MALZEME;

BEYAZ ŞEKER HAMURU

SIVI GIDA BOYALARI (KIRMIZI, SARI, MAVİ, SİYAH)

 

PASTANIN HAZIRLANIŞI;

PANDİSPANYA SOĞUDUKTAN SONRA ÖLÇÜLÜ TESTERE İLE KESİLİR. İLK TABANIN ÜZERİNE PASTACI KREMASI SÜRÜLÜR VE İÇ MALZEMELER İLAVE EDİLİR. ÜZERİNE KARAMEL SOSU GEZDİRİLİR VE KREM ŞANTİ İLE İNCE TABAKA SÜRÜLDÜKTEN SONRA DİĞER KEK İLE ÖRTÜLÜR VE DİĞER KATA DA AYNI İŞLEM UYGULANIR. SONRASINDA PASTA KAPATILIR. DOLAPTA BEKLEMEYE ALINIR. PASTA SOĞUDUKTAN SONRA ALT KREMA SÜRÜLÜR VE ŞEKER HAMURU İLE SÜSLENİR. AFİYET OLSUN

 

NİLÜFER KAYA'NIN ÇİKOLATA KAPLI ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

-PANDİSPANYA

-PASTACI KREMASI

-ÇİKOLATA GANAJ

-KENARLARINI SÜSLEMEK İÇİN RULO GOFRET 

-1 KİLO ÇİLEK (BÜYÜK)

-1 ADET MUZ 

-YABAN MERSİNİ

-200 GR BİTTER KUVERTÜR ÇİKOLATA

-SÜSLEMEK İÇİN RENKLİ ŞEKERLER

-UZUN KÜRDANLAR 

 

PANDİSPANYA:

5 ADET YUMURTA

3 FİNCAN ŞEKER

4 FİNCAN UN

KABARTMA TOZU

18-20 CMLİK ÇEMBER

 

YAPILIŞI;

1- YUMURTA SARILARI VE AKLARI AYRILIR. SARILAR İKİ FİNCAN ŞEKERLE BEYAZLAR BİR FİNCAN ŞEKERLE KABARANA KADAR ÇIRPILIR. 

2- UN VE KABARTMA TOZU ELENİR. YUMURTALI KARIŞIMA AZAR AZAR EKLENİR. TAHTA KAŞIK İLE KARIŞTIRILIR. 

3- 180 DERECE FIRINDA 20-25 DK PİŞİRİLİR. 

 

PASTACI KREMASI

• 1/2 LT SÜT

•150 GR ŞEKER

•50 GR UN

•50 GR NİŞASTA

•2 YUMURTA SARISI

•1 PAKET VANİLYA

•1 SU BARDAĞI ÇİĞ KREMA

 

YAPILIŞI:

1-BİR TENCEREDE YUMURTA SARISI İLE ÇIRPILIR. 

2-UN, NİŞASTA EKLENİR KARIŞTIRILIR. 

3-SÜT YAVAŞ YAVAŞ EKLENİR KARIŞTIRILIR. 

4-OCAKTA KAYNAYANA KADAR PİŞİRİLİR.

5- VANİLYA EKLENİR VE SOĞUYANA KADAR KARIŞTIRILIR. 

6- SOĞUYUNCA 1 SU BARDAĞI ÇİĞ KREMA EKLENİR ÇIRPILIR. 

 

GANAJ:

200 ML KREMA

200 GR BİTTER KUVERTÜR ÇİKOLATA

 

OĞUZCAN UĞUZ TOPRAK'IN DOĞUM GÜNÜ PASTASI TARİFİ

 

 

PANDİSPANYA İÇİN;

8 YUMURTA

2 SU BARDAĞI ŞEKER

2 SU BARDAĞI UN

2 PAKET VANİLİN

2 PAKET KABARTMA TOZU

6 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

6 YEMEK KAŞIĞI KAYNAR SU

 

KREMA İÇİN;

3 SU BARDAĞI SÜT

8 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER

6 ÇORBA KAŞIĞI UN

4 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA

6 YUMURTA SARISI

2 ADET VANİLYA ÇUBUĞU

 

GANAJ İÇİN;

400 GRAM BEYAZ KUVERTÜR

400 ML ŞEKERLİ KREMA

300 GRAM BİTTER KUVERTÜR

 

İÇİNE;

3 ADET KİVİ OLGUN

2 ADET MUZ

100 GRAM ŞAM FISTIĞI KROKAN

20-25 ADET ÇİLEK

SIKMA TORBASI

SAĞLAM BİR PİPET

 

YAPILIŞI;

8 YUMURTANIN AKINI VE SARISINI AYIRIYORUZ. ŞEKERİMİZİ 2’YE BÖLÜP SARILARI İLE YARISINI AKLARI İLE YARISINI AYRI ÇIRPIYORUZ. SARILARA SÜZGEÇLE KURU MALZEMELERİMİZİ EKLEYİP 1 DAKİKA DAHA ÇIRPIYORUZ. SIVI YAĞ VE SUYUMUZU DA EKLEYİP 1 DAKİKA DAHA ÇIRPIYORUZ. AKLARI KAR GİBİ YAPIP YAVAŞ YAVAŞ KARIŞIMA EKLİYORUZ.150 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINA VERİYORUZ. 30 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.

 

KREMA İÇİN 

SÜTÜ TENCEREYE ALIYORUZ. VANİLYA ÇUBUKLARININ ÖZLERİNİ KARIŞTIRIYORUZ. 6 YUMURTANIN SARISINI EKLİYORUZ, ÇIRPIYORUZ. SÜZGEÇLE ELEYİP KURULARI KOYUYORUZ. ÇIRPIP ALTINI YAKIYORUZ. BİR TAŞIM KAYNATIP ATEŞTEN ALIYORUZ. ARA ARA KARIŞTIRARAK SOĞUTUYORUZ. KUVERTÜRLERİ BENMARİ USULU ERİTİYORUZ VE YAĞLI KAĞIDA YAZIMIZI YAZIYORUZ. DOLABA KALDIRIYORUZ. PANDİSPANYAMIZI SÜT+ŞEKER KARIŞIMI İLE ISLATIYORUZ VE İNCE BİR KAT PASTACI KREMASI SÜRÜYORUZ MEYVELERİMİZİ DÖŞÜYORUZ. KAPIYORUZ KATIMIZI ÇIKIYORUZ. GANAJI DÖKÜP DONDURUCUDA DİNLENDİRİYORUZ. YAZIMIZI ÜSTÜNE ALIYORUZ ÇİLEKLE SÜSLEYİP DOLAPTA DİNLENDİRİYORUZ.

 

OKAN KARADENİZ'İN DOĞUM GÜNÜ PASTASI TARİFİ

 

 

MALZEMELER; 

 4 ADET BÜYÜK YUMURTA

 1 SU BARDAĞI + 2 YEMEK KAŞIĞI UN

 2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

 1,5 SU BARDAĞI ŞEKER

 2 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ

 2 YEMEK KAŞIĞI KAYNAR SU

 1 PAKET KABARTMA TOZU

 1 PAKET VANİLİN

 

İÇ KREMASI İÇİN;

 2 PAKET KREM ŞANTİ

 2 SU BARDAĞI SOĞUK SÜT

 100 GR. KIRIK VEYA DAMLA ÇİKOLATA

 30-35 ADET DONDURULMUŞ VİŞNE

 2 SU BARDAĞI SU

 2-3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

 

DIŞ SÜSLEMESİ İÇİN;

 1 PAKET KREM ŞANTİ

 20 ADET DONDURULMUŞ VİŞNE

 20-22 CMLİK KALIP

 

YAPILIŞI;

 FIRINI 170 DERECEDE ISITIN.

 ODA ISISINDAKİ YUMURTALARIN SARILARINI VE AKINI AYIRIN.

 SARILARI ŞEKERLE ÇIRPMAYABAŞLAYIN 5 DK.SONRA KAYNAR SUYU EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.

 KARIŞIM 2 KATINA ÇIKIP MAYONEZ KIVAMINA GELDİĞİNDE SIVIYAĞI EKLEYİP KARIŞTIRIN.

 UN, KAKAO VE KABARTMA TOZUNU ELEYİN VE YAVAŞ YAVAŞ SARILARA EKLEYİP ÇIRPIN. 

 AKLARI AYRI Bİ KAPTA BİR FİSKE TUZLA KAR GİBİ OLUP KABI TERS ÇEVİRDİĞİNİZDE DÜŞMEYECEK KIVAMA GELENE KADAR ÇIRPIN.

 AKLARI SPATULA İLE YAVAŞ YAVAŞ SARILI KARIŞIMA EKLEYİP KARIŞTIRIN VE YAĞLAYIP UNLADIĞIMIZ KALIBA DÖKÜP 40 DK. PİŞİRİN.

 PANDİSPANYAMIZ PİŞERKEN 30 ADET DONDURULMUŞ VİŞNEYİ 2 BARDAK SU VE 3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKERLE BİRLİKTE 1-2 TAŞIM PİŞİRİN VE SÜZÜP ILITIN.

 KREM ŞANTİLERİ SOĞUK SÜTLE ÇIRPIP DOLAPTA 15 DK. DİNLENDİRİN. BİR BARDAĞINI DIŞ SÜSLEMESİ İÇİN AYIRIN.

 PANDİSPANYAYI 2'YE VEYA 3 KATA AYIRIN VE İLK KATI SERVİS TABAĞINA YERLEŞTİRİP ILITTIĞINIZ VİŞNELİ SUYLA ISLATIN VE DİNLENDİRDİĞİMİZ ŞANTİDEN BİRAZ SÜRÜP SÜZDÜĞÜMÜZ VİŞNE TANELERİ VE ÇİKOLATA KIRIKLARINI SERPELİM.

 2. KATI DA BU ŞEKİLDE YAPIP VİŞNE SUYUYLA ISLATTIĞIMIZ 3. KATI KOYALIM VE DOLAPTA 30 DK. DİNLENDİRELİM. SÜRE SONUNDA ŞANTİYLE ETRAFINI GÜZELCE SIVAYIP ÇİKOLATA KIRIKLARI SERPELİM VE YİNE VİŞNELERLE SÜSLEYİP DOLAPTA 1 SAAT KADAR DİNLENDİRELİM. SERVİSE 15 DK KALA ÇIKARALIM VE YANINA KAHVEYLE SERVİS YAPALIM. İŞTE PASTAMIZ HAZIR.

 

UFUK NALBANT'IN DOĞUM GÜNÜ PASTASI TARİFİ 

 

 

GEREKLİ EKİPMANLAR

  KARE METAL KEK KALIBI

 

MALZEMELER

 700 GR GANAJLIK KUVERTÜR BEYAZ ÇİKOLATA 

 500GR BEYAZ ŞEKER HAMURU

 300 GR KIRMIZI ŞEKER HAMURU

 300 GR SİYAH ŞEKER HAMURU

 300 GR MAVİ ŞEKER HAMURU

 300 GR MOR ŞEKER HAMURU

 2 PAKET /400GR KREMA

 200 GR AYIKLANMIŞ TOZ ANTEP FISTIĞI

 300 GR AYILANMIŞ TANE ANTEP FISTIĞI

 4 PAKET ŞEKERLİ VANİLİN 

 2 PAKET HAMUR KABARTMA TOZU 

 13 ADET BÜYÜK BOY YUMURTA

 400 GR TOZ ŞEKER

 500 ML 2 ADET SÜT

 40 GR TEREYAĞI

 500 GR MISIR NİŞASTASI

 500 GR UN

 

YAPILIŞI:

FIRININIZI 170 DERECEDE ISITIN.

 

PANDİSPANYA İÇİN:

8 ADET YUMURTA

2/4 ÇAY KAŞIĞI TUZ

10 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ

3 SU BARDAĞI UN

2 PAKET KABARTMA TOZU

2 PAKET VANİLYA

 

YUMURTALARIN SARI VE BEYAZ KISIMLARINI DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE AYIRIN. YUMURTA BEYAZLARINI TUZ İLAVESİ İLE KÖPÜRENE KADAR ÇIRPIN. AYRI BİR KABA AYIRDIĞINIZ YUMURTA SARILARINI, PUDRA ŞEKERİ İLE BEYAZ BİR RENK ALANA KADAR KARIŞTIRIN. UN, KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI AYRI BİR KABA ELEDİKTEN SONRA ÇIRPILMIŞ YUMURTA SARILARINA İLAVE EDİN VE KIVAM ALANA KADAR ÇIRPMAYA DEVAM EDİN. KÖPÜRTTÜĞÜNÜZ YUMURTA BEYAZLARINI HAZIRLADIĞINIZ PANDİSPANYA HARCINA BİR SPATULA YARDIMIYLA ÇOK FAZLA KARIŞTIRMADAN YEDİRİN.

 

FIRIN TEPSİSİNİN İÇİNE; ALTA ALÜMİNYUM FOLYO SERİN VE KEK KALIBININ ETRAFINDA KIVIRIN. PANDİSPANYA HAMURUNU İÇİNE DÖKÜN. FIRIN TEPSİSİNİN İÇİNE BİR KAPLA SU KOYUN. 20 DAKİKA PİŞİRİN.

 

PASTACI KREMASI İÇİN:

500 ML SÜT

150 GR TOZ ŞEKER

40 GR TEREYAĞI

5 ADET YUMURTA SARISI

3/4 SU BARDAĞI UN

1/4 SU BARDAĞI MISIR NİŞASTASI

1 PAKET VANİLYA

 

SÜTÜ BİR TENCEREYE ALIN VE ILITIN. ŞEKER VE YUMURTA SARILARINI İYİCE ÇIRPIP, UN, TEREYAĞI, VANİLYAYI VE NİŞASTAYI EKLEYİN. SÜTÜ BU KARIŞIMA ILITARAK KARIŞTIRIN VE TÜM KARIŞIMI TEKRAR TENCEREYE ALARAK ATEŞİN ÜZERİNDE SÜREKLİ KARIŞTIRARAK MUHALLEBİ KIVAMINA GETİRİN. KEKİNİZİ KONTROL ETMEYİ UNUTMAYIN.

 

GANAJ İÇİN:

600 GR ÇİKOLATAYI KESEREK VE BÖLEREK, KÜÇÜK PARÇALAR HALİNE GETİRİN.

2 PAKET KREMAYI OCAĞA KOYUN. İKİ TINGIRDADIKTAN SONRA HEMEN OCAKTAN ALIN FAZLA KAYNAMASIN.

PARÇALANMIŞ ÇİKOLATALARI ILIK OLAN KREMANIN İÇİNE İLAVE EDİN VE ÇIRPIN.

SOĞUMASI İÇİN DOLABA KOYUN. ARADA GANAJI DOLAPTAN ÇIKARIP ÇIRPIN.

KEKİNİZ PİŞTİYSE ÇIAKRIN VE SOĞUMASINI BEKLEYİN.

BEKLERKEN ŞEKER HAMURUNU AÇIN.

KEKİNİZ SOĞUDUKTAN SONRA KATLARA BÖLÜN.

KATLARI AZ SÜTLE ISLATIN. ALT KATI FAZLA ISLATMAYIN.

KEKİN DIŞ ÇEPERİNE DOĞRU GANAJI SIKIN. SONRA PASTACI KREMASINI ORTAYA DOLDURUN. 

DİĞER KATA DA AYNILARINI YAPIN.

Güncelleme: 19/02/2015 15:44:55
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.