VER FIRINA 19 Ekim Pazartesi Yayını Tarifleri

VER FIRINA 19 Ekim Pazartesi Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: PANKEK PASTA

 

MALZEMELER:

1 YUMURTA 

75 GR ŞEKER 

1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

1 SU BARDAĞI UN 

5 GR VANİLYA 

1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU 

2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO 

1 SU BARDAĞI SÜT 

 

KREMASI İÇİN;

150 GR TOZ KREMŞANTİ

YARIM SU BARDAĞI SÜT

 

GANAJ İÇİN;

75 GR SÜT KREMASI

75 GR BİTTER ÇİKOLATA

 

SÜSLEMESİ İÇİN;

1 ADET MUZ

FİLE FINDIK

 

YAPILIŞI: 

ÖNCELİKLE KREMŞANTİ İLE SÜTÜ ÇIRPARAK KATI KIVAMLI BİR KREMA ELDE EDİN VE KREMANIZI BUZDOLABINDA SOĞUMAYA ALIN.ARDINDAN YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPIN. SIRASIYLA SIVIYAĞ, SÜT, KAKAO EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİN. SONRA UN, VANİLYA VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİP  KARIŞTIRARAK PANCAKE HARCI ELDE EDİN. ISITILMIŞ TAVAYA BİR KEPÇE YARDIMI İLE KARIŞIMDAN DÖKÜN VE TEK TARAFI GÖZ GÖZ OLUNCA DİĞER TARAFINI ÇEVİRİP PİŞİREREK 4 ADET PANCAKE HAZIRLAYIN. PANCAKELERİNİZ SOĞURKEN GANAJINIZ İÇİN KREMAYI OCAKTA HAFİF ISITIP ÇİKOLATALARINIZI İÇİNE EKLEYİP ERİTEREK GANAJINIZI HAZIRLAYIN.BİR KAT PANCAKE ÜZERİNE KREMŞANTİ ÜZERİNE PANCAKE VE YİNE KREMŞANTİ HALİNDE 4 KATLI BİR PASTA ELDE EDİN. SON OLARAK MUZU ÖNCE ORTADAN İKİYE ARDINDAN BOYDAN İKİYE BÖLEREK PASTANIZIN ÜZERİNE KOYUN. GANAJINIZI DA PASTANIN ÜZERİNE GEZDİRİN VE FİLE FINDIK İLE SÜSLEYİN.

 

SİMGE CARMEN KAYTAN'IN FIRINDA ÇITIR KÖFTE VE BİBERİYELİ PATATES TARİFİ

 

 

KÖFTE MALZEMELERİ

400 GR DANA KIYMA (DANA DÖŞTEN ÇEKİLMİŞ)

100 GR KUZU KIYMA (GERDANDAN ÇEKİLMİŞ)

1 ADET SOĞAN

2 TANE BÜYÜK SARIMSAK

12 GR TUZ

12 GR KARABİBER

1 TUTAM KEKİK

1 TUTAM KİMYON

1 YEMEK KAŞIGI EKMEK KIRINTISI

1 TATLI KAŞIĞI ZEYTINYAGI

1 ADET YUMURTA

 

YAPILIŞI;

ÇEYREK SOĞANI PÜRE HALİNE GETİRİN. ORTA BOY BİR KABA DANA VE KUZU KIYMAYI, ÇEYREK SOĞANI, 12 ŞER GR TUZ VE KARABİBERİ, 1 TUTAM KEKİK, KİMYON, REZENE TOHUMU VE YUMURTAYI KOYUP İYİCE YOĞURUN VE ÜZERİNİ STREÇLEYEREK BUZLUKTA 10 DK DİNLENDİRİN.

 

FIRINDAN ÖNCE;

1 KUCUK KASE UN

1 YUMURTA BEYAZI

1 SU BARDAGI EKMEK KIRINTISI 

 

YUKARIDAKİLER KÜÇÜK BİR KASEYE KONULACAK.3 EŞİT PARÇAYA BÖLDÜĞÜNÜZ KIYMALARI TOP HALİNE GETİRİN. ÖNCE UNA BULAYIN SONRA YUMURTA AKI VE EKMEK KIRINTISINA BULAYIN. PİŞİRME KAĞIDINDA 175 DERECEDE 40 DK PİŞİRİN. 

 

FIRINDA PATATES İÇİN MALZEMELER;

1 BÜYÜK UZUN PATATES

2 TURP

2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTINYAĞI

2 TUTAM TUZ

6 ADET BÜYÜK SARIMSAK

5-6 DAL TAZE BİBERİYE

 

YAPILIŞI;

PATATESİN ÜZERİNİ YARISINDAN FAZLASINA DENK GELECEK ŞEKİLDE YUKARIDAN AŞAĞIYA DOĞRU ÇİZGİLER HALİNDE KESİN. DİLİMLER ARASINA İNCE DİLİMLER HALİNDE KESTİĞİNİZ SARIMSAKLARI VE TURPLARI YERLEŞTİRİN. ÜZERİNE TUZ VE ZEYTİNYAĞI GEZDİRİN. ZEYTİNYAĞI İLE YAĞLADIĞINIZ FIRIN KABININ İÇİNE YERLEŞTİRİN. ÜZERİNE VE YANLARINA BİBERİYE YAPRAKLARINI ATIN. 180 DERECEDE 45 DK PİŞİRİN.KÖFTENİZİN ÜZERİNİ CHEDDAR DİLİMLERİ İLE SÜSLEYEBİLİRSİNİZ.

 

ELİF ZAİM'İN HASANPAŞA KÖFTESİ TARİFİ

 

 

KÖFTE İÇİN MALZEMELER 

400 GR DANA KIYMA 

100 GR KUZU KIYMA 

1 SOĞAN 

1 YUMURTA 

2 YKŞ KETÇAP 

2 DİŞ SARIMSAK 

3 DİLİM BAYAT EKMEK

PUL BİBER, KARABİBER. KİMYON.TUZ

PÜRE İÇİN MALZEMELER 

2 BÜYÜK BOY PATATES 

YARIM BARDAK SÜT

1 YKŞ TEREYAĞI

1 SB KAŞAR PEYNİR RENDESİ

1 KÜÇÜK MUSKAT RENDESİ (ÇEYREĞİ KULLANILACAK)

TUZ - KARABİBER 

 

SOSU İÇİN 

15 ADET KURUTULMUŞ DOMATES 

3 -4 DAL TAZE FESLEĞEN 

2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI 

1 SU BARDAĞI  SU 

TUZ - KARABİBER 

 

YAPILIŞI

HAŞLANMALARI İÇİN PATATESLERİ TUZLU SUDA OCAĞA KOYUNKURU DOMATESLERİ YUMUŞAMALARI İÇİN  SICAK SUYA KOYUNBÜTÜN KÖFTE MALZEMELERİNİ DERİN BİR KAPTA ÇOK ÇOK İYİ YOĞURUP ÇANAK ŞEKLİ VEREREK FIRIN USTA TEPSİSİNE DİZİN VE 180 DERECEDE ÜZERİ  RENK ALINCAYA KADAR PİŞİRİN. 

 

YUMUŞAMIŞ DOMATESLERİ VE FESLEĞENİ RONDODA İYİCE ÇEKİP ZEYTİNYAĞI KOYDUĞUNUZ  SOS TENCERESİNDE 1-2 DK KAVURUN TUZUNU VE 1 SU BARDAĞI SUYU DA EKLEYİP KIVAM ALINCAYA KADAR PİŞİRİN 

 

PÜRE İÇİN  HAŞLANMIŞ PATATESLERİ SOYUP RENDELEYİN. İÇİNE TEREYAĞI, TUZ, KARABİBER, ÇEYREK MUSKATIN RENDESİ, YARIM SU BARDAĞI KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ VE SÜTÜ KONTROLLÜ OLARAK EKLEYEREK HAZİR OLAN PÜREYİ  SIKMA TORBASINA ALIN. PİŞEN KÖFTELERİN ÜZERİNE  DOMATES SOSUNDAN DÖKÜN. ÜZERİNE PÜRENİZDEN SIKIP  BİRAZ DA KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ SERPEREK 15 DK DAHA FIRINDA PİŞİRİP SERVİSE HAZİR EDİN.

 

MELİKE İŞDAR'IN FIRIN POŞETİNDE KÖFTE-PATATES TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

YARIM KİLO DANA KIYMA (ORTA YAĞLI)

1 KURU SOĞAN

1 AVUÇ ARPACIK SOĞAN

2 ADET PATATES

3 ADET DOMATES

2 ADET TATLI YEŞİL BİBER

4 DİŞ SARIMSAK

1 TATLI KAŞIĞI UN

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ, KARABİBER, KİMYON, KEKİK

GALETA UNU

TEREYAĞI

FIRIN POŞETİ

6 DİLİM BAGET EKMEĞİ

1 AVUÇ MAYDANOZ

 

HAZIRLANIŞI:

BİR SOĞAN VE İKİ DİŞ SARIMSAĞI RENDELEYİN. ÜZERİNE KIYMA, MAYDANOZ, TUZ, KARABİBER, KİMYON VE GALETA UNUNU İLAVE EDİN. YOĞURUP KÜÇÜK TOPLAR YAPIN. BUZDOLABINDA BİRAZ BEKLETİN. PATATESLERİ KÜP KÜP DOĞRAYIN. DOMATESİ KÜP KÜP DOĞRAYIN. BİBERLERİ DE 1 ER CM KESİN. ARPACIK SOĞANLARI DA SOYUP, FIRIN POŞETİNİN İÇİNİ UNLAYIN. DOĞRADIĞINIZ DOMATESLERİN YARISINI POŞETE KOYUNUZ. ÜZERİNE PATATES, ARPACIK SOĞANLARI VE BİBERLERİ EKLEYİN. BUZDOLABINDA BEKLETTİĞİNİZ KÖFTELERİ DE POŞETE İLAVE EDİP, KALAN DOMATESLERİ ÜZERİNE KOYUN. TEREYAĞINI ÜZERİNE PARÇALAYIN. KESTİĞİNİZ SARIMSAKLARI DA POŞETE İLAVE EDİP, POŞETİN AĞZINI BAĞLAYIN. KÜRDAN YA DA BIÇAK YARDIMIYLA POŞETİ BİRKAÇ YERİNDEN DELİN. 180 DERECELİK FIRINDA 40-45 DK PİŞİRİN.

 

 

MERT ŞEN'İN PATATES HAMBURGER TARİFİ

 

 

KÖFTESİ İÇİ:

500 GR KUZU DANA KARIŞIK KIYMA

1 SU BARDAĞI GALETA UNU

1 YUMURTA

KARBONAT

6 YEMEK KAŞIĞI KETÇAP

5 YEMEK KAŞIĞI BARBEKÜ SOS

4 YEMEK KAŞIĞI HARDAL

KARABİBER

TUZ

KEKİK

6 DİLİM CHEDDAR PEYNİRİ

2 BÜYÜK DOMATES

250 GR MANTAR 

50 ML KREMA

3 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ

 

EKMEĞİ:

5 ORTA BOY PATATES

3 DİŞ SARIMSAK 

1 ADET BÜYÜK FIRIN POŞETİ

KEKİK 

TOZ BİBER 

1 YEMEK KAŞIĞI SUSAM

SOĞAN HALKASI:

2 ADET BÜYÜK SOĞAN

1 ŞİŞE MADEN SUYU

KARBONAT

SÜT

2 BARDAK UN

KIZARTMAK İÇİN AYÇİÇEK YAĞI

TUZ

 

YAPILIŞ

PATATESLER ORTADAN İKİYE BOLÜNÜR VE FIRIN POŞETİNDE; KREMA, KEKİK, TOZ BİBER SARIMSAK İLE HARMANLANARAK FIRINDA PİŞİRİLİR. KÖFTESİ İÇİN YARIM KG KIYMA, 1 YUMURTA, 2 YEMEK KAŞIĞI KETÇAP, HARDAL VE BARBEKÜ SOSU İLE BİR KÖFTE HAZIRLANIR. KÖFTELER PORSİYONLANIR. BİR YANDAN MANTAR VE BARBEKÜ SOSU SOTELENİR. SOĞAN HALKASI İÇİN BİR KAPLAMA HAMURU HAZIRLANIR. MADEN SUYU, SÜT, UN, TUZ VE KARBONATTAN BİR HARÇ ELDE EDİLİR. KESİLEN SOĞANLAR BU HARCA BULANIP KIZGIN YAĞDA KIZARTILIR.

 

MÜKREMİN ERDOĞAN'IN FIRINDA SOSLU KAŞARLI KÖFTE TARİFİ

 

 

MALZEMELER

500 GRAM KIYMA (HAFİF YAĞLI)

PUL BİBER – KARABİBER - KİMYON - TUZ

1 ADET YUMURTA

SOĞAN – SARIMSAK 

1 ÇAY BARDAĞI EKMEK İÇİ 

150 GRAM KAŞAR PEYNİRİ

50 GRAM KETÇAP

 

DOMATES SOSU; 

5 ADET DOMATES 

1 ADET SOĞAN

2 TOP SARIMSAK

TUZ – KARABİBER

 

GARNİTÜR; 

4 ADET PATATES

5 ADET ÇERİ DOMATES

2 ADET ARPACIK SOĞAN

1 KASE SÜZME YOĞURT

 

YAPILIŞI; KÖFTEMİZİ BİR KABIN İÇİNDE YOĞURUYORUZ. KAŞARI DA RENDELEYİP YOĞURUYORUZ. IZGARA DÖKME TAVADA MÜHÜRLEDİKTEN SONRA FIRINA 180 DERECEDE 5 DAKİKA ATIYORUZ.

 

GARNİTÜR İÇİN PATATESLERİMİZİ EŞİT BÜYÜKLÜKTE ELMA DİLİM KESİYORUZ. DİLEDİĞİMİZ GİBİ BAHARATLAYIP 180 DERECEDE 10 DK PİŞİRİYORUZ.DOMATES SOSUMUZ İÇİN DE 5 DOMATESİ FIRINA ATIP ÇIKARDIKTAN SONRA SOTELEDİĞİMİZ SOĞAN VE SARIMSAĞIN İÇİNE DOĞRAYIP ATIYORUZ.

 

NALAN UYAR'IN FIRINDA KÖFTE PATATES TARİFİ

 

 

500 GR ORTA YAĞLI KIYMA

2 ORTA BOY SOĞAN (1 TANESİ KÖFTE İÇİNE RENDE OLACAK)

ÇEYREK EKMEK İÇİ

4-5 DİŞ SARIMSAK

1 YUMURTA

1/2 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI

TUZ

KARABİBER

KİMYON

5 ADET ORTA BOY DOMATES

6 ADET SİVRİ BİBER

8 DAL MAYDANOZ

3 ÇORBA KAŞIĞI SÜT

1,5 SU BARDAĞI SICAK SU

2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

TUZ

KARABİBER

KİMYON

2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

5 BÜYÜK BOY PATATES

 

KIYMA, SOĞAN(RENDELENMİŞ), SARIMSAK, EKMEK İÇİ, ZEYTİNYAĞI  VE BAHARATLARIMIZI YOĞURALIM VE DOLAPTA BİRAZ DİNLENDİRELİM.  PATATESLERİMİZİ İNCE OLMAMAK KAYDIYLA YUVARLAK KESELİM VE ALT ÜST FIRINDA TATLANDIRDIĞIMIZ PATATESLERİ FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRİP BİRAZ KIZARTALIM.  SONRASINDA KÖFTELERİMİZE ŞEKİL VERİP PATATESLERİMİZİN ÜZERİNE YERLEŞTİRELİM.  ÜZERLERİNE HALKA DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARIMIZI VE DOMATESLERİMİZİ KOYALIM.  HAZIRLADIĞIMIZ SALÇALI SOSUMUZU DÖKELİM. ÜZERİNE ALÜMİNYUM FOLYO KAPATARAK 200 DERECEDE 30 DK. FIRINLAYALIM.  SONRASINDA FOLYOYU ALIP TEKRAR FIRINLAYALIM. ÜZERİ KIZARINCA FIRINDAN ÇIKARIP SERVİS TABAĞIMIZA ALALIM.

 

ONUR AKBAŞ'IN KEMİK KÖFTE – PATATES TARİFİ

 

 

MALZEMELER 

 500 GRAM KUZU KIYMA (KABURGA KISMINDAN VE ELDE ÇEKİLMİŞ OLACAK)

 125 GRAM KUYRUK YAĞI (KUZU OLACAK VE ZIRH İLE KIYMA YAPILACAK)

 5 ADET KIRMIZI KAPYA BİBER (3 TATLI, 2 ACI)

 TATLI PUL BİBER 

 KARABİBER 

 TUZ 

 SUMAK 

 KEKİK 

 2 BAŞ BÜYÜK SARIMSAK

 15 ADET KUZU PİRZOLA KEMİĞİ ORTA BOY OLACAK (HAFİF ETLİ OLSUN ÜZERİ)

 10 ADET KÜÇÜK BOY SOĞAN

 1 ADET DOMATES 

 1 ADET SALATALIK 

 KIVIRCIK MARUL 

 NAR EKŞİSİ 

 4 ADET PİDE YA DA LAVAŞ

 BİBER SALÇASI 

 TAZE MAYDANOZ VE TAZE NANE 

 LİMON 

 TOZ KIRMIZI BİBER (TATLI) 

 3 ADET PATATES 

 1 LT ŞALGAM SUYU

 

YAPILIŞI 

İLK OLARAK BİR FIRIN TEPSİSİNE PATATESLERİMİZİ KÜP KÜP DOĞRAYIP BAHARATLAYIP SOĞANLARIMIZI, 1 ADET KIRMIZI KAPYA BİBERİMİZİ, 1 BAŞ SARIMSAĞIMIZI KOYUP HEMEN KÖZLEME İŞLEMİ İÇİN FIRINLIYORUZ. SONRASINDA ZIRHTA ÇEKİLMİŞ KUZU KIYMAMIZI VE YİNE ELDE ÇEKİLMİŞ KUYRUK YAĞIMIZI BİR KAP İÇERİSİNE ALIP KARIŞTIRIYORUZ. BU ESNADA KEMİKLERİMİZİ SOĞUK SUDA BEKLETİYORUZ.KARIŞTIRDIĞIMIZ KIYMAMIZA; TUZ, KARABİBER, ROBOTTA İNCE ÇEKİLMİŞ KIRMIZI BİBERİMİZİ EKLİYORUZ. PUL BİBERİ HAFİF SULANDIRIP (RENK VERMESİ İÇİN) ÖYLE EKLİYORUZ. SONRASINDA 10 DAKİKA YOĞURUYORUZ. YOĞURDUĞUMUZ KIYMAMIZI KEMİKLERİMİZE SAPLIYORUZ. ÖNCEDEN ISINMIŞ YÜKSEK DERECELİ FIRINIMIZA ATIYORUZ. PİŞMESİNİ BEKLİYORUZ. 

 

BU ESNADA SUNUM İÇİN OLMAZSA OLMAZLARIMIZI HAZIRLIYORUZ. KÖZLENMİŞ SOĞANIMIZI ALIP ORTADAN İKİYE BÖLÜYORUZ VE ÜZERİNE ZEYTİNYAĞI, TOZ BİBER, NAR EKŞİSİ VE TUZ EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ. SOĞAN SALATAMIZ HAZIR. PİŞMİŞ OLAN PATATESLERİMİZİ DE ÖYLECE EKLİYORUZ. BİR DİĞER SALATAMIZ İÇİN DOMATES, SALATALIK VE MARULUMUZU İYİCE YIKAYIP BUNLARDAN SALATA YAPIYORUZ. BAHARAT OLARAK TUZ KURU NANE VE BİRAZ SUMAK KULLANIYORUZ. ÜZERİNE İSTEĞE BAĞLI ZEYTİN YAĞ, NAR EKŞİSİ VE LİMON SUYU EKLİYORUZ. VE SON OLARAK TAZE MAYDANOZ VE NANEMİZİ İYİCE YIKAYIP SAPLARINDAN ARINDIRIP EKLİYORUZ TABAĞIMIZA. KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBERİMİZİ VE KÖZLENMİŞ SARIMSAĞIMIZI DA TABAĞIMIZA EKLİYORUZ. 

 

SALÇALI EKMEK İÇİN YAĞDA BİBER SALÇASI VE PUL BİBERİ KARIŞTIRIP HAFİF ISITIP PİDEMİZİN ÜZERİNE SÜRÜYORUZ. FIRINDA PİŞEN KIYMALARIMIZI PİDENİN ÜZERİNE KOYUP YANINDA ŞALGAM SUYU İLE SERVİS EDİYORUZ ..AFİYET BAL ŞEKER OLSUN 

Güncelleme: 19/10/2015 16:33:41
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.