VER FIRINA 19 Kasım Perşembe Yayını Tarifleri

VER FIRINA 19 Kasım Perşembe Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

KREMA DOLGULU KURABİYE ÇANAKLARI

 

MALZEMELER:

125 GR ODA SICAKLIĞINDA TEREYAĞI + 2 YEMEK KAŞIĞI 

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER 

1 YUMURTA 

3 SU BARDAĞI UN 

1 TATLI KAŞIĞI GRANÜL KAHVE 

½ SU BARDAĞI PARÇA ÇİKOLATA 

1 PAKET VANİLYA

 

KREMASI İÇİN:

150 GR ÇİĞ KREMA 

160 GR KAKOLU FINDIK KREMASI 

 

SÜSLEMEK İÇİN:

KREMA DOLGULU KAKAOLU BİSKÜVİ

RENKLİ ŞEKERLEME 

YERFISTIKLI ÇİKOLATA PARÇALARI 

KREMALI ÇITIR RULO 

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE FIRINI 180 DERECEYE ISITIN. KASELERİN İÇLERİNİ İYİCE TEREYAĞI İLE  YAĞLAYIN. BİR KAPTA TEREYAĞI VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPIN ARDINDAN YUMURTAYI EKLEYİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİN. TAMAMEN KARIŞINCA KURU MALZEMELERİ EKLEYİN VE SON OLARAK DAMLA ÇİKOLATAYI İLAVE EDİP  BİR HAMUR ELDE EDİN . HAMURU STREÇ FİLME SARIP BUZLUĞA KOYUN VE 5 DAKİKA DİNLENDİRİN. 

 

HAMUR HAZIR OLUNCA YAĞLADIĞINIZ KASELERE CEVİZDEN BİRAZ BÜYÜK TOĞLAR YAPIN VE PARMAK UÇLARINIZLA YAYARAK KALIBIN ŞEKLİNİ ALMASINI SAĞLAYIN. FIRINA VERMEDEN ÖNCE ÜZERLERİNE PİŞİRME KAĞIDI VE NOHUT KOYUP KENARLARI PEMBELERİNCEYE KADAR PİŞİRİN VE NOHUTLARI ALIP 5 DAKİKA DAHA PİŞİRİN. 

 

KURABİYELER PİŞERKEN KREMAYI ÇIRPARAK KABARTIN VE KAKAOLU FINDIK KREMASINI EKLEYİP İYİCE ÇIRĞIN VE DOLABA KALDIRIN. KURABİYELER PİŞİNCE DİKKATLİCE KASELERDEN ÇIKARTIP HEMEN SOĞUMALARI İÇİN BUZLUĞA KALDIRIN. KREMA VE KURABİYE ÇANAKLARI SOĞUYUNCA KREMAYI KAŞIKLA ÇANAĞIN İÇİNE KOYUN VE RESİMDEKİ GİBİ SÜSLEYİP SERVİS EDİN.

 

BULUT AYDIN'ın KÖRİ SOSLU TAVUK DÜRÜM TARİFİ

 

 

1 KİLO TAVUK KALÇA KEMİKSİZ

KARABİBER 

TUZ

KURU KEKİK

PUL BİBER

1 ÇAY BARDAĞI SÜT

ZEYTİNYAĞI

TEREYAĞI

2 ADET SOĞAN

ELMA DİLİM PATATES

100 GR TOZ KÖRİ

1 ADET KIRMIZI BİBER

1 ADET YEŞİL BİBE

2 DİŞ SARIMSAK

2 SU BARDAĞI UN

3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

 

YAPILIŞI:

DERİN BİR KABA TAVUKLARIMIZI JULYEN KESİYORUZ. İÇİNE ÜZERİNİ KAPATACAK KADAR ZEYTİNYAĞI, SÜT, 1 TATLI KAŞIĞI TUZ, 1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER, 1 TATLI KAŞIĞI KEKİK, 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER, 1 TATLI KAŞIĞI KÖRİ KOYUYORUZ. 1-2 TUR ÇEVİRİP 15 DK DİNLENDİRİYORUZ. BU SIRADA BİBERLERİ JULYEN KESİP SOĞANI DA SÖĞÜŞLÜK KESİYORUZ. AYRI AYRI TAVALARDA SOĞANI HAFİF YAKIP (YANIK OLMAYACAK RENK VERECEK) SOĞANIN İÇİNE 1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER, BİBERLERE YARIM TATLI KAŞIĞI TUZ ATIYORUZ. 

 

HAMURU 2 SU BARDAĞI UN, 3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT, 1 ÇAY KAŞIĞI TUZLA YOĞURUYORUZ. FIRIN POŞETİNE 1 TATLI KAŞIĞI KÖRİ VE BÜTÜN TAVUKLAR İLE SIVI SOSU DÖKÜYORUZ. 180 DERECEDE 20 DK PİŞİRİYORUZ.BU SIRADA DİNLENEN HAMURU 4-5 PARÇAYA AYIRIP KIZGIN TAVADA AÇTIĞIMIZ YUFKAYI ÇEVİREREK PİŞİRİYORUZ.

 

DUYGU YILMAZ'IN TAVUKLU DÜRÜM TARİFİ

 

 

MALZEMELER

- 4 ADET YUVARLAK LAVAŞ EKMEĞİ

 

İÇ MALZEME İÇİN:

 250 GRAM FİLETO TAVUK GÖĞSÜ

 2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

 1 ADET ORTA BOY KURU SOĞAN

 100 GRAM MANTAR

 1 ADET DOLMALIK KIRMIZI BİBER

 1 ADET DOLMALIK SARI BİBER

 100 GRAM RENDELENMİŞ CHEDDAR PEYNİRİ

 1/4 DEMET MAYDANOZ

 1/2 ÇAY KAŞIĞI CAJUN BAHARATI

 1/2 ÇAY KAŞIĞI TUZ

 1/4 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

 

EKMEK İÇİN:

 100 GRAM UN

 40 GRAM SU

 12 GRAM YAŞ MAYA

 BİRAZ TUZ

 BİRAZ ŞEKER

 

NOT: LAVAŞ YAPMAYI KENDİM DENEYECEĞİM ANCAK OLMAMA İHTİMALİNE KARŞILIK EKSTRA LAVAŞ EKMEĞİ RİCA EDİYORUM. BU YÜZDEN LİSTEDE HEM EKMEK İÇİN GEREKLİ MALZEMELERİ HEM DE LAVAŞI BELİRTTİM.

 

HAZIRLANIŞI:    

1- ELENMİŞ TUZ VE UN ÜZERİNE ŞEKERLİ MAYALI SUYU DÖKÜYORUZ HAMUR YOĞURUYORUZ. TAVUKLU HARCIMIZI HAZIRLAYANA KADAR DİNLENMEYE BIRAKIYORUZ.

2- TAVUKLU İÇ HARCINI HAZIRLAMAK İÇİN; ORTA BOY KURU SOĞANI PİYAZLIK     DOĞRUYORUZ. ORTADAN İKİYE KESİP, ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARDIĞINIZ DOLMALIK RENKLİ BİBERLERİ UZUN İNCE ŞERİTLER HALİNDE KESİYORUZ.

3- ÜZERLERİNİ NEMLİ BİR BEZ İLE TEMİZLEDİĞİMİZ MANTARLARI İNCE İNCE DOĞRUYORUZ. 

4- FİLETO TAVUK GÖĞÜS ETİNİ, SEBZELERLE UYUMLU OLACAK ŞEKİLDE DİLİMLİYORUZ.

5- ZEYTİNYAĞINI MÜMKÜNSE WOK TAVADA KIZDIRIYORUZ. PİYAZLIK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARI, KIZGIN YAĞDA HAFİF BİR RENK ALANA KADAR ŞEKER İLAVESİYLE SOTELİYORUZ. FIRIN TEPSİSİNE ALIYORUZ.

6- DOĞRANMIŞ FİLETO TAVUK GÖĞÜS ETLERİNİ AYNI TAVADA MÜHÜRLEYİP FIRIN TEPSİSİNE ALIYORUZ.

7- RENKLİ BİBERLER VE MANTARLARI DA AYNI TAVADA YÜKSEK ATEŞTE SOTELEYEREK FIRIN TEPSİSİNE ALIYORUZ.

8- TEPSİ İÇERİSİNDEKİ TÜM MALZEMEYİ LEZZET VERMESİ İÇİN CAJUN BAHARATI, TUZ VE KARABİBER İLE KARIŞTIRARAK TAVUKLU HARCIMIZI 180 C DERECEDE FIRINA VERİYORUZ. 15 DK KADAR MALZEMELERİMİZİ PİŞİRİYORUZ. 

9- MAYALANAN HAMURU 4’E BÖLÜYORUZ. VE HAMURLARI AÇIYORUZ TAVADA LAVAŞLARIMIZI PİŞİRİYORUZ.

10- MAYDANOZLARI İNCECİK KIYIYORUZ.

11- LAVAŞLARA SIRASIYLA TAVUKLU HARCTAN, KIYILMIŞ MAYDANOZDAN VE RENDELENMİŞ CHEDDDAR PEYNİRİNDEN KOYARAK DÜRÜM YAPIYORUZ.

12- DÜRÜMLERİN ÜZERİNE BİRAZ TEREYAĞI SÜRÜP FIRINA VERİYORUZ, EKMEKLERİN ÜZERİ HAFİF KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ VE SERVİS EDİYORUZ.

 

ECE ÇELİK'İN BONFİLELİ DÜRÜM TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

1 ADET SOĞAN

300 GR KUZU BONFİLE

2 ADET YEŞİL BİBER

1 ADET KIRMIZI BİBER

ZEYTİNYAĞI

KARABİBER

TUZ

GARNİTÜRÜ İÇİN:

TEREYAĞI

ZEYTİNYAĞI

KARABİBER

TOZ KIRMIZI BİBER

TUZ 

HARDAL

KETÇAP

YEŞİLLİK

DOMATES

WORCESTERSHIRE SOS

TURŞU

 

BONFİLENİZİ WORCESTERSHIRE SOSTA 10 DK BEKLETİN. IZGARADA TAVADA BİRAZ TERYEAĞI İLE ARKALI ÖNLÜ KIZARTIN.AYNI TAVANIN İÇİNDE DOMATES, SOĞAN VE BİBERİ SOTELEYİN. FIRIN TEPSİSİNE BONFİLELERİNİZİ VE SOSUNUZU DÖKÜP 15 DK 150 DERECEDE PİŞİRİN.UN SU VE TUZLA BİR LAVAŞ HAMURU ELDE EDİN. LAVAŞLARINIZI TAVADA PİŞİRİP TEREYAĞI İLE YAĞLAYIN. HARDAL, KETÇAP, SEBZELER VE FIRINDAN ÇIKARDIĞINI ETİNİZİ LAVAŞA SARIP SERVİS YAPIN.

 

MAHMUT HALİL'İN FIRINDA SOSLU SOMON DÜRÜM (TARTAR SOS İLE BİRLİKTE) TARİFİ

 

 

SOMON İÇİN:

4 ADET SOMON FİLETO (KILÇIKSIZ VE DERİSİZ)

1 AVUÇ DOLUSU DOĞRANMIŞ MAYDANOZ

3 DİŞ SARIMSAK

1 TATLI KAŞIĞI KADAR DİJON HARDALI 

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

YARIM ÇAY KAŞIĞI KADAR KARABİBER

YARIM KAHVE FİNCANI KADAR ZEYTİNYAĞI (BİRAZ DAHA ARTIRIN)

3 ADET LİMON (İKİSİNİ SIKIP BİRİYLE SÜS YAPIN )

 

TARTAR SOS:

175 GR MAYONEZ

75 GR SÜZME YOĞURT

5 KORNİŞON TURŞU

1 DİŞ SARIMSAK

1 ADET TAZE FRENK SOĞANI

30 GR KAPARİ

1 HAŞLANMIŞ YUMURTANIN BEYAZI

1 TUTAM MAYDANOZ

1 LİMONUN SUYU

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

1 ÇAY KAŞIĞI BEYAZBİBER

AKDENİZ YEŞİLLİKLERİ

1 TUTAM TAZE TARHUN 

 

LAVAŞ İÇİN:

3 SU BARADĞI UN

1 SU BARDAĞI ILIK SU

10 GR KURU MAYA

1 TATLI KAŞIĞI TUZ VE ŞEKER

 

HAZİRLANİSİ

ONCELİKLE LAVASİ HAZİRLA. UN YOGURT TUZ VE AZ SUYU MAKİNADA KARİSTİR YAVAS YAVAS SU EKLEYEREK HAFİF YAPİSAN BİR HAMUR ELDE ET. BİR KENARDA BEKLET.SOMON FİLETO YA DA DİLİMLERİNİ COK YAVAS YIKAYIP SUYUNU SÜZDÜKTEN SONRA DERİN BİR KABA AL. ZEYTİNYAĞI, SARIMSAK, MAYDANOZ, DİJON HARDALI, TUZ, KARABİBER, VE 2 ADET LİMON SUYUNU KABA DÖKÜP GÜZELCE KARIŞTIR. BALIKLARI BUZ DOLABINDA EN AZINDAN YARİM SAAT KADAR BEKLET. BU SAYEDE TUZ VE LİMON BALIĞIN ETİNİN İÇİNE NÜFUZ EDEREK DAHA LEZZETLİ OLMASINI SAĞLAYACAK. MARİNE İŞLEMİ BİTTİKTEN SONRA FIRIN TEPSİSİNİN İÇİNE FOLYO KAĞIDI SER. FOLYO KAĞITLARININ ÜZERİNE SOMON FİLETOLARI YERLEŞTİRİP KALAN SOSU ÜZERLERİNE GEZDİR. EN SONRA HEM SÜS HEM DE LEZZET İÇİN BALIKLARIN ÜZERİNE LİMON DİLİMLERİ YERLEŞTİR ÖNCEDEN 180 DERECE ISITTIĞIN FIRINA YERLEŞTİR. FIRINDA 180 DERECEDE 12-13 DK PİŞMESİ YETERLİ. PİŞTİKTEN SONRA FIRINDAN ÇIKARIP 2 DK KADAR DA DIŞARIDA BEKLET. ÇÜNKÜ YAPISI GEREĞİ SOMON FIRINDA PİŞERKEN SUYU İÇİNDE TOPLANIR. FIRINDAN ÇIKARTIKTAN SONRA 2-3 DK DİNLENDİRİRSEN ETRAFINDAKİ SICAK HAVA DAĞILDIĞI İÇİN SUYU TÜM ETE YAYILACAK VE DAHA LEZZETLİ OLACAK.

 

TURŞULARI KIY. SARIMSAĞI EZ. KAPARİ VE YUMURTA AKLARINI İNCECİK DOĞRA. FRENK SOGANİNİ İNCE KİY.KORNİŞON TURŞU, SARIMSAK, KAPARİ, YUMURTA, FRENK SOGANİ, MAYDANOZ, TUZ, BEYAZBİBER VE MAYONEZİ BİR KÂSEDE KARIŞTIRIN. YOĞUN BİR SOS KIVAMINA GELİNCEYE KADAR LİMON SUYUNU EKLEYİP ÇIRPIN. SERVİS YAPIN.LAVASİ YUMURTADAN BUYUK KOPARTİP AC VE TVADA PİSİRİP POSETİN İCİNE SONRA BİR BEZE SAR.LAVASLARİN İCİNE ONCE TARTAR SOS SONRA AKDENİZ YESİLLİKLERİ KOY EN USTUNE SOMON BALİGİ DİLİMLERİ KOYUP DURUM YAP.

 

MELİKE KÜL'ÜN TAVUK KOKOREÇ DÜRÜM TARİFİ

 

 

MALZEMELER

500 GR  TAVUK GÖĞSÜ

500 GR  KEMİĞİNDEN SIYRILMIŞ DERİLİ 

TAVUK BUTU

2 ADET DOMATES

1 ADET SOĞAN

1-2 DİŞ SARIMSAK

2-3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

2 ADET YEŞİL SİVRİ BİBER

1 ADET KAPYA BİBER

2 ADET PATATES

KİMYON

KEKİK

PUL BİBER

BİBERİYE

KÖRİ

TUZ

5 ADET LAVAŞ

TEREYAĞI

ZEYTİNYAĞI

1 ADET FIRIN POŞET

 

YAPILIŞI

TAVUKLAR JULYEN DOĞRANIR (DERİLER DAHİL)SARIMSAKLAR BIÇAK YARDIMIYLA EZİLİP 2 YE BÖLÜNÜR, SOĞANLAR SALATALIK DOĞRANIR TUZ VE BAHARATLARLA OVULUR ÜZERİNE 2-3 KAŞIK YOĞURT, YETER MİKTARDA Z.YAĞ EKLENİR VE TAVUKLAR TERBİYELENİR 20 DK KADAR BUZDOLABINDA BEKLETİLİR…

 

BİBERLER VE DOMATESLER KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANIR VE TEREYAĞDA ÇOK ÖLDÜRMEDEN SOTELENİR…PATATESLER ELMA DİLİMİ DOĞRANIR YAĞ, TUZ VE DİĞER BAHARATLARLA HARMANLANIR FIRIN POŞETİNE KONUR 180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİLİR…

 

TAVUKLAR DOLAPTAN ALINIR TERBİYENİN İÇİNDEN SOĞANLAR VE SARIMSAKLARDAN AYRILIR VE AĞLI KAĞIT YAYILMIŞ TEPSİYE DİZİLİR VE FIRINA VERİLİR TAVUKLAR KIZARANA KADAR FIRINDA PİŞİRİLİR…TAVUKLAR FIRINDAN ALININCA KESME TAHTASININ ÜZERİNDE KESKİN BİR BIÇAKLA İNCECİK KIYILIR… SOTELEDİĞİMİZ SEBZELERLE KARIŞTIRILIR… LAVAŞ AÇILIR ORTASINA MALZEME YAYILIR İKİ UCU KATLANIP SARILIR.. ORTADAN İKİYE KESİLİR KATLI UÇLARI PEÇETEYE SARILIR YANINDA PATATESLERLE SERVİS EDİLİR….

 

ONUR SEVİNÇLİ'NİN MERSİN TANTUNİ TARİFİ

 

 

MALZEMELER

1 KİLO DANA TRANÇ MİNİ TANTUNİLİK DOĞRANMIŞ

20 ADET LAVAŞ

1 KASE SUMAK

1 KASE TOZ BİBER 

1 KASE PUL BİBER ACI 

5 TANE DOMATES

5 TANE SOĞAN

1 DEMET MAYDONOZ

SIVI YAĞ

SU

1 KASE YOGURT

SARIMSAK

LİMON

SÜS BİBERİ TURŞUSU

BİBERİYE TURŞUSU

ÜZERİNE ERİTMEK İÇİN 400 GRAM TAZE KAŞAR

 

ETLERİMİZİ ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR SUDA 10-12 DK HAŞLAYIP SÜZÜYORUZ. SONRA SAC KAVURMA TAVASININ ÜZERİNE 1 YEMEK KAŞIĞI KADAR ALIYORUZ. 2 YEMEK KAŞIĞI YAĞ, BİRAZ SU VE BOLCA TOZ BİBER EKLEYEREK SUYUN TOZ BİBERLE SOS OLMASINI SAĞLIYORUZ. SONRA LAVAŞIMIZI ÜZERİNE BIRAKIYORUZ.

 

1 DK SONRA ELİMİZE BASTIRARAKLAVAŞI ÇEVİRİYORUZ VE KENARA ALIYORUZ. İÇERİSİNE SOĞAN, MAYDANOZ, DOMATES EKLEYEREK ETİ DE EKLİYORUZ VE DÜRÜM YAPIP SARIYORUZ. AFİYET OLSUN.

 

SİMAY ÇAPA'NIN FİSH TACCOS TARİFİ

 

 

150 GR UN

1 PAKET YAŞ MAYA 

YARIM ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER 

BİRAZ TUZ

1 YEMEK KAŞIĞI SARIMSAK TOZU

1 YEMEK KAŞIĞI TATLI KIRMIZI BİBER

1 YEMEK KAŞIĞI KEKİK

1 YEMEK KAŞIĞI KİMYON

1 YEMEK KAŞIĞI AYÇİÇEK YAĞI

3 ADET FİLETO PANGA BALIĞI

1 ADET AVAKADO (OLGUN)

1 KÜÇÜK KUTU MISIR 

1KIRMIZI SOĞAN

MAYDANOZ

1 ADET YEŞİL LİMON (LİME)

1 KIRMIZI BİBER

1 SARI BİBER

10 ADET CHERRY DOMATES

 

UNUN ORTASI AÇILIR. MAYA, ILIK SU, ŞEKER VE TUZ İLE MAYALANDIRMAYA BIRAKILIR. 10-15 DK KADAR BEKLETİLİR, YOĞURULUR VE TEKRAR DİNLENMEYE BIRAKILIR.BALIKLAR YAĞLANIR. TÜM BAHARATLAR KARIŞTIRILIR. BUZDOLABINDA 15-20 DK BEKLETİLİR VE 170 DERECEDE 20 DK PİŞİRİLİR. AVOKADO, LİMON KABUĞU, LİMON SUYU, 1 KIRMIZI SOĞAN, MISIR, KIRMIZI BİBER VE SARI BİBER KARIŞTIRILIR. MAYDANOZ DOĞRANIP EKLENİR.LAVAŞLAR YAĞSIZ TAVADA PİŞİRİLİR. İÇİNE BALIK, SOS VE CHERRY DOMATES EKLENİR. TEKRAR LİMON SIKILIR VE SERVİS EDİLİR.

Güncelleme: 19/11/2015 17:13:47
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.