VER FIRINA 19 Mayıs Salı Yayını Tarifleri

VER FIRINA 19 Mayıs Salı Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: LİMONLU KITIR KURABİYE

 

MALZEMELER:

375 GR UN

75 GR TOZ FINDIK

225 GR PASTACI MARGARİNİ YA DA NORMAL MARGARİN

25 GR SÜT

125 GR TOZ ŞEKER

YARIM ÇAY KAŞIĞI VANİLYA

1 ADET LİMON KABUĞU RENDESİ

2 ADET YUMURTA SARISI

KREMASI İÇİN:

100 GR TOZ KREM ŞANTİ

1 ÇAY BARDAĞI SÜT

50 GR ERİMİŞ BİTTER KUVERTÜR

HAZIRLANIŞI:

UN, TOZ FINDIK, ŞEKER, VANİLYA VE LİMON KABUĞU RENDESİNİ KARIŞTIRIN. SÜT, MARGARİN VE YUMURTA SARISINI İLAVE EDİP HAMUR TOPLANANA KADAR ÇOK İYİ YOĞURUN. HAMURU YAĞLI KAĞIT ARASINDA AÇIN VE YUVARLAK KALIP İLE HAMURDAN PARÇALAR ÇIKARTIN. TEPSİYE KOYUP 180 ° FIRINDA PİŞİRİN VE 5 DK KADAR BUZLUKTA SOĞUTUN.

 

SÜTÜ VE KREM ŞANTİYİ İYİCE ÇIRPIN SIKMA TORBASINA KOYUN VE KURABİYELERİN ÜZERİNE ŞANTİYİ SIKIN VE ÜZERİNE 1 KURABİYE DAHA KOYUN ÜSTÜNE KREM ŞANTİ SIKIN VE ERİTİLMİŞ ÇİKOLATADAN ÜZERİNE GEZDİRİN.

 

GÖKHAN SERBEST'İN BOSTAN PATLICAN KEBABI TARİFİ

 

 

4 ADET BOSTAN PATLICAN (ÇOK İRİ OLMAYACAK) 

300 GR KUZU ETİ SOTELİK

150 GR MANTAR

2 ADET SOĞAN

3 DİŞ SARIMSAK

3 ADET SİVRİ BİBER

2 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

2 DOMATES

SIVI YAĞ

TEREYAĞI

TUZ -  KARABİBER 

KEKİK

YARIM LİMON

 

HAZIRLANIŞI

PATLICANLARIMIZI ÜSTTEN KESİYORUZ (KESTİĞİMİZ BÖLÜMÜ ŞAPKA OLARAK KULLANICAZ VE FIRINDA BİRAZ PİŞİRİCEZ) DAHA SONRA PATLICANLARIMIZI TUZLU VE LİMONLU SUDA BEKLETİYORUZ  KURULAYIP BOL YAĞDA BİRAZ KIZARTIYORUZ. ORTALARINI OYARAK ÇANAK ŞEKLİ VERİYORUZ İÇERİSİNE KARABİBER SERPİYORUZ(1 ADET PATLICANIMIZI FIRINDA KÖZLÜYORUZ DAHA SONRA ETLİ KARIŞIMIMIZA İLAVE EDECEĞİZ)

 

ETLERİMİZİ TAVADA MÜHÜRLÜYORUZ SOĞAN VE SARIMSAKLARI MANTARIMIZI İLAVE EDİP KAVURUYORUZ SALÇANIN BİR KISMINI İLAVE EDİYORUZYETERİ KADAR SU İLAVE EDİP ETLERİMİZİ PİŞİRYORUZPİŞMESİNE YAKIN SİVRİ BİBER VE DOMATESLERİMİZİ İLAVE EDİYORUZ TUZ VE BAHARATLARI İLAVE EDİYORUZ

 

TAMAMEN PİŞTİKTEN SONRA ETLERİMİZİ PATLICANLARIMIZIN İÇİNE DOLDURUYORUZ KALAN SALÇAMIZDAN SU İLAVE DEREK SOS ELDE EDİYORUZ VE PATLICANLARIMIZIN ÜZERİNE DÖKEREK ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINDA 25 DK KADAR

 

GÖRKEM DOĞAN'IN PATLICAN LAZANYA TARİFİ 

 

 

2 ORTA BOY SOĞAN 

2 DİŞ SARIMSAK 

1/2 KG KIYMA 

1 BARDAK ET SUYU

2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES PÜRESİ 

400 GRAM DOMATES 

¼ ADET KEREVİZ SAPI

3-4 DAL TAZE KEKİK

4 TANE PATLICAN 

BEYAZ SOS 

75 GRAM TEREYAĞI

75 GRAM UN

600 ML SÜT 

150 GRAM CHEDDAR

1/4 ADET SOĞAN 

1 DEFNE YAPRAĞI

4 ADET KARANFİL 

ÜZERİ İÇİN: PARMESAN 100 GRAM

YAPILIŞI: KIYMAYI SOTE TAVASINDA SOTELEYİN SOGANLARI YEMEKLİK DOGRAYIP EKLEYİN ARDINDAN SARIMSAK VE KEREVİZ SAPINI UFAK UFAK DOĞRAYIP EKLEYİN VE SOTELEMEYE DEVAM EDİN DOMATES PÜRESİNİ VE DOMATESLERİ EKLEYİN BİRAZ DAHA PİŞİRSİKTEN SONRA ET SUYUNU EKLEYİN TAZE KEKİĞİ EKLEYİN VE 20 DAKİKA KADAR PİŞİRİN .DİĞER YANDAN PATLICANLARI BOYUNA 1ER SANTIM İNCELİĞİNDE KESİN TUZ KARABİBER VE ZEYTİNYAĞI İLE MARİNELEYİP DOKÜM TAVADA İZ VEREREK PİŞİRİN .

BEYAZ SOS 

SÜTÜ SOĞAN KARANFİL VE DEFNE YAPRAGI İLE ISITIN TEREYAĞI VE UNU KAVURUN SÜTÜ YAVAŞ YAVAŞ EKLEYİN VE SOS YAPIN ALTINI KISIP 10 DAKİKA PİŞİRİN CHEDDARI EKLEYİN SON OLARAK. PATLICANLARI KIYMALI SOSU VE BEYAZ SOSU SIRASIYLA FIRIN TEPSİSİNE KAT KAT DİZİN EN ÜSTE PARMESAN RENDELEYİP FIRINLAYIN UZERİ KIZARINCA SERVİS EDİN .

 

İHSAN ARI'NIN PATLICANLI PİDE TARİFİ

 

 

HAMURU İÇİN

   4 SU BARDAĞI UN

   1 SU BARDAĞI ILIK SÜT

   40 GR YAŞ MAYA

   1 YUMURTA SARISI

   1 YUMURTA

   1 KAHVE FİNCANI TEREYAĞI

   2 ÇORBA KAŞIĞI AYÇİÇEKYAĞI

   TUZ

İÇ MALZEME

   3 PATLICAN

   2 DOMATES

   3-4 SİVRİBİBER

   1 SOĞAN

   200 GR KAŞAR PEYNİRİ

   KIRMIZI TOZ BİBER

   ZEYTİNYAĞI

HAZIRLANIŞI

PATLICANLI PİDE: ILIK SÜTTE MAYAYI ERİTİN VE KABARANA KADAR BEKLETİN. TEREYAĞINI ERİTİN. UNU YOĞURMA KABINA AKTARIN. ORTASINI AÇIN VE ERİTTİĞİNİZ TEREYAĞINI, YUMURTAYI, MAYALI SÜTÜ VE TUZU EKLEYİP YOĞURUN. ÜZERİNİ NEMLİ BİR BEZLE ÖRTÜP İYİCE KABARANA KADAR ILIK BİR ORTAMDA BEKLETİN. SOĞANI İNCE KIYIP ZEYTİNYAĞINDA PEMBELEŞENE KADAR KAVURUN. SİVRİ BİBERİ UFAK DOĞRAYIP EKLEYİN. İNCE DOĞRANMIŞ DOMATESLERLE ÇOK İNCE DOĞRANMIŞ PATLICANLARI İLAVE EDİN. TENCERENİN KAPAĞINI KAPATIP PATLICANLAR YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİN. İÇ 

 

MALZEME ILININCA RENDELENMİŞ KAŞARPEYNİRİ EKLEYİN. MUTFAK TEZGAHINA UN SERPİN VE HAMURU TEKRAR YOĞURUP 8 PARÇAYA AYIRIN. HER PARÇAYI KAYIK ŞEKLİNDE AÇIP PATLICANLI HARCI HAMURUN ÜZERİNE, KENARLARINDAN BOŞLUK KALACAK ŞEKİLDE YAYIN. PİDELERİN KENARLARINI İÇERİ DOĞRU KIVIRIN. ÜZERLERİNE FIRÇA YARDIMIYLA AYÇİÇEĞİ YAĞI SÜRÜN. KENARLARINA YUMURTA SARISI SÜRÜP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECEYE AYARLI FIRINDA 25 DAKİKA PİŞİRİN. SICAK SERVİS YAPIN. PATLICANLI PİDE ARTIK HAZIR, AFİYET OLSUN.

 

ALP MEHMET SIY'IN SOSLU PATLICANLI ARMUT KÖFTE TARİFİ

 

 

MALZEMELER 

6 ADET KÜÇÜK BOY VE TOMBUL PATLICAN (BEBEK PATLICAN)

500 GR TAVUK KIYMA (YARISI BUTTAN YARISI GÖĞÜS ETİNDEN OLACAK)

2 ADET TAZE PATATES

3 DİLİM BAYAT EKMEK

1 ÇAY BARDAĞI GALETA UNU 

2 YUMURTA 

TUZ – KARABİBER

KİMYON

4 ADET DOMATES 

4 DİŞ SARMISAK 

6 DAL TAZE FESLEĞEN 

6 DAL DEREOTU

6 DAL TAZE NANE 

50 GR TEREYAĞI

1,5 LİTRE SIVI YAĞ (YETERİNCE DURUMA GÖRE KULLANILACAK)

YAPILIŞI 

ÖNCELİKLE PATATESİ HAŞLARIZ. DAHA SONRA PATLICANLARIN SAPLARINI KESMEDEN TAMAMEN SOYUP TUZLU SUDA BEKLETİRİZ. DAHA SONRA PATLICANLARI İYİCE SIKIP KIZGIN BOL YAĞDA HAFİF KIZARTIRIZ. YAĞIN İÇİNE 1 DİŞ SARIMSAK DA ATARIZ. İKİ ÇEŞİT TAVUK KIYMAYI GENİŞ BİR KABA ALIRIZ, İÇİNE BAYAT EKMEĞİ UFALARIZ. YUMURTAYI, TUZUNU VE BAHARATLARI HAŞLANMIŞ PATATESİ EKLEYİP; İÇİNE BİR MİKTAR DA GALETA UNU İLAVE EDİP ORTA BİR KIVAM ELDE EDİNCEYE DEK YOĞURURUZ. ELDE EDİLEN KÖFTEYİ PATLICAN SAYISI KADAR EŞİT BÖLERİZ.

 

DAHA SONRA KÖFTEYİ AVUÇ İÇİ İLE AÇARIZ. SONRA KIZARMIŞ PATLICANLARA DIŞTAN KAPLAYARAK SARARIZ (SAPLARI DIŞARDA KALACAK ŞEKİLDE)DAHA SONRA KIZGIN YAĞA ŞÖLE BİR DALDIRIP ÇIKARIRIZ VE ÜSTÜNÜN KABUK OLMASINI SAĞLARIZ.

 

TAVAYA TEREYAĞINI KOYUP, SARMISAKLARI VE RENDELENEN DOMATESİ DE EKLEYİP PİŞERKEN FESLEĞEN DEROTU VE NANEYİ İNCE KIYIP EKLERİZ, HAFİF PİŞİRİRİZ.DAHA SONRA BU SOSU DERİNCE BİR FIRIN KABINA KOYUP ÜSTÜNE KÖFTE ILE KAPLANAN PATLICANLARI DİZİP 180 DERECE FIRINDA EN AZ 15 DAKİKA PİŞİRİRİZ.

 

OKAN KARADENİZ'İN PATLICANLI KUZU KÜŞLEME TARİFİ

 

 

8 ADET PATLICAN

8 ADET KUZU KÜŞLEME

TAZE KEKİK

1 ADET SARIMSAK 

ZEYTİNYAĞI (1 YEMEK KAŞIĞI PÜREYE, 1 YEMEK KAŞIĞI DA MARİNE İÇİN)

TEREYAĞI

1 ADET YUMURTA 

BAKLAVA YUFKASI

TUZ

KARABİBER

KUZU KÜŞLEMELERİ ZEYTİNYAĞI, TUZ VE KARABİBER İLE MARİNE EDİP DÖKÜM TAVADA MÜHÜRLÜYORUZ. PATLICANLARI İYİCE KÖZLEYİP İÇLERİNİ ÇIKARTIYORUZ. TUZ, KARABİBER, SARIMSAK, ZEYTİNYAĞI EKLEYİP ROBOTTA PÜRE HALİNE GETİRİYORUZ. TEREYAĞI VE SARIMSAĞI HAVANDA İYİCE KARIŞTIRIP EZİYORUZ (TEREYAĞI ERİYİP SOS KIVAMI ALANA KADAR) ARDINDAN BAKLAVA YUFKALARIMIZIN İÇİNE BU SOSU SÜRÜYORUZ. KÜŞLEMELERİ DE İÇİNE YERLEŞTİRİP SARIYORUZ. ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP YAPIŞTIRIYORUZ. DIŞI KIZARANA KADAR YAĞDA KIZARTIYORUZ. ARDINDAN 190 DERECEDE 8-10 DK PİŞİRİYORUZ. TABAĞIN ALTINA PÜRE PATLICAN VE ÜZERİNE KÜŞLEMELERİ KOYUP SERVİS EDİYORUZ.

 

TAHSİN KÜÇÜK'ÜN TAHİNLİ BULGURLU PATLICAN TARİFİ

 

 

1 BÜYÜK PATLICAN (KALIN OLACAK)

YARIM KURU SOĞAN

1 DİŞ BÜYÜK SARIMSAK

KARABİBER

TUZ

SARIMSAK TOZU

ZEYTİNYAĞI

BULGUR SALATASI İÇİN:

YARIM ÇAY BARDAĞI İNCE KÖFTELİK BULGUR

ÇEYREK ÇAY BARDAĞI SICAK SU

1 ÇAY KAŞIĞI KİŞNİŞ TOZU

1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ 

YARIM ÇAY KAŞIĞI TOZ PAPRİKA

1 ÇAY BARDAĞI KONSERVE NOHUT

YARIM KIRMIZI SOĞAN

ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN TAZE KİŞNİŞ

1 TANE LİMONUN SUYU (TADINA BAKARAK İLAVE EDİN)

YOĞURTLU TAHİN SOS:

1 ÇORBA KAŞIĞI SÜZME YOĞURT

2 ÇORBA KAŞIĞI TAHİN

2 ÇORBA KAŞIĞI SU

YARIM LİMON

KARABİBER

TUZ

BİR TUTAM TOZ ŞEKER

YAPİLİSİ:

PATLİCANİ ALACA SOYUP ORTADA İKİYE AYİR.ORTASİNA BİCAKLA DORTGEN KESİKLER AT. COK FAZLA DERİN KESME AMA. SONRA BİR KASİK YARDİMİYLA KESTİGİN DORTGENLERİ GUZELCE CİKAR. KESTİGİN PARCALAR CİKİNCA İCİNDEN KAYİK SEKLİNDE PATLİCAN OLACAK ELİNDE.

 

O KAYİK PATLİCANLARİN İCİNE BOLCA ZEYTİNYAGİ SUR. UZERİNE KARABİBER TUZ VE TOZ SARİMSAK EKLEYİP ONCEDEN İSİTİLMİS 200 DERECE FİRİNDA 20-25 DAKİKA KADAR PİSİR. PATLİCANLAR COK YUMUSAK OLMAYACAK COKDA SERT OLMAYACAK. YANİ AFİYETLE YENİLECEK SEKİLDE OLACAK :)) 

 

PATLİCANLAR FİRİNDA PİSERKEN TAVAYA YARİM SOGANİ BİR SARİMSAGİ İNCE İNCE DOGRAYİP ZEYTİNYAGİNDA TUZLA BİRLİKTE KAVUR. SOGANLAR KAVRULDUKTAN SONRA İCİNE O CİKARDİGİN PATLİCANLARİ KUCUK KUCUK DOGRAYİP AT. IYİCE PİSENE KADAR KAVUR. DAHA SONRA BİR CAY BARDAGİ KONSERVE NOHUTU AT İCİNE. ONLAR KAVRULANA KADAR İNCE BULGURU BİR KASEYE AL İCİNE BAHARATLARİ İLAVE ET LİMON SUYUNU VE SİCAK SUYU DOKUP KARİSTİR VE HAFİFCE SİSMESİ İCİN UZERİNE BİR BEZ ORTUO DİNLENDİR. O SİRADA TAHİN SOSUNU HAZİRLA. BUTUN SOS MALZEMELERİNİ KATİP GUZELCE KARİSTİR. HAFİF SİVİ BİR KİVAM OLACAK.TAVADA Kİ PATLİCANLAR PİSTİKTEN SONRA ALTİNİ KAPAT. SONRA İCİNE BULGURU VE KUCUK KUCUK DOGRADİGİN KİRMİZİ SOGANLARİ İLAVE EDİP GUZELCE KARİSTİR. TADİNA TUZUNA BAK EKSİKLİKLER VARSA İLAVE ET. FİRİNDA PİSEN PATLİCANLARİ SERVİS TABAGİNA AL UZERİNE BİR KAT TAHİNLİ SOSTAN DOK ONUN UZERİNE BOLCA BULGURLU HARCHTAN DOK. ONUN UZERİNE TEKRAR SOS VE EN SONDA KUCUK KUCUK DOGRADİGİN KİSNİSLE SERVİS ET. AFİYET OLSUN ☺

 

ÜNAL TUTUCU'NUN ADIYAMAN USULÜ PATLICAN KÖFTE TARİFİ

 

 

MALZEMELER

5 ADET ORTA BOY PATLICAN      

 

KÖFTE HARCI

600 GR. AZ YAĞLI KIYMA (DANA DÖŞ/BOŞLUK)

250 GR KUZU DÖŞ/BOŞLUKTAN KIYMA 

1 ADET ORTA BOY KURU SOĞAN

1 ADET YUMURTA

2 DİŞ SARIMSAK

2 YEMEK KAŞIĞI GALETA UNU

TUZ, KARABİBER, KIRMIZIBİBER

KÖFTE BAHARATI

TARHUN OTU

8 ADET ÇERİ DOMATES

100 GR TEREYAĞI (KÖZLENMIŞ PATLICAN SOTELENMESİ İÇİN)

NAPOLİTEN SOS

2 ADET DOMATES

1/2 ÇAY BARDAĞI DOMATES SOS

1 ÇAY BARDAĞI DOMATES PÜRESİ

1/2 ADET KURU SOĞAN

2 DİŞ SARIMSAK

1 TATLI KAŞIĞI BAL

1 TATLI KAŞIĞI KEKİK

2 DAL TAZE FESLEĞEN

SOGAN VE SARIMSAĞI COK KÜÇÜK DOGRAYIN. ZEYTİNYAĞI VE AYÇİÇEK YAĞINDA SOTELEYİN.DOMATESLERİ SOYUN VE ORTA CEKIRDEKLERINI ÇIKARIN. ETLİ KISIMLARINI  ZAR ŞEKLİNDE DOĞRAYIN VE İLAVE EDİN. DİĞER MALZEMELERİ DE KARIŞTIRIP EN AZ 15 DAKİKA PİŞİRİN. TUZ, KEKİK VE BALI DA İLAVE EDİN. EN SON TAZE FESLEGENLERİ KOYUP AZ PİŞİRİN.

       ·         PATLICANLARI FIRINDA KÖZLEYELİM SAPI KALACAK ŞEKİLDE KABUKLARINI SOYUP TEMİZLEYELİM

·         SOĞANI VE SARIMSAGI ROBOTTAN INCECIK GECİRELİM. KÖFTE MALZEMELERİNİ İYİCE EL YARDIMIYLA YORULALIM. NE KADAR YOGURULUSA İYİ OLUR.

·         BİR STRECH FİLM ÜZERİNE KÖFTE HARCINDAN BİR PARÇA ALIP YAYIN.

·         ORTA KISMINA BİR PATLICANI KOYUN VE STRECH FİLM YARDIMIYLA SIKICA KÖFTE HARCINI ÜZERİNE KAPLAYIN.

·         EL YARDIMIYLA BAŞ VE ALT KISIMLARINI DÜZELTELİM

·         BİR FIRIN TEPSİSİNE PATLICAN KÖFTELERİNİ DİZİN VE ÜZERİNE HAFİF YAĞ GEZDİRİN.

·         200 DERECELİK FIRINDA,ÜZERİNİ ÖRTMEDEN KIZARANA KADAR PİŞİRİN.ÜZERİNE ÇOK NAPOLİTEN SOS DÖKELİM.

Güncelleme: 21/05/2015 10:17:30
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.