VER FIRINA 2 Aralık Çarşamba Tarifleri

VER FIRINA 2 Aralık Çarşamba Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: PASTIRMALI TAVUK 

 

MALZEMELER:

3 PARÇA KEMİKSİZ BUT 

1 BÜYÜK  PATATES

2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI 

1 TATLI KAŞIĞI TATLI KIRMIZI TOZ BİBER

1 TATLI KAŞIĞI TOZ SARIMSAK 

1 YEMEK KAŞIĞI ACI SOS 

½  SU  BARDAĞI RENDELENMİŞ ÇEDAR PEYNİRİ 

½ SU BARDAĞI DOĞRANMIŞ PASTIRMA 

2 DAL İNCE DOĞRANMIŞ TAZE SOĞAN 

TUZ 

KARABİBER

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE TAVUK, PATATES VE PASTIRMALARINIZI KÜP KÜP DOĞRAYIN.BİR KASEDE PAPRİKA, SARIMSAK TOZU , TUZ , KARABİKBER VE ACI SOSU KARIŞTIRIN.BİR KENARDA PATATESLERİNİZİ KIZGIN YAĞDA KIZARTIRKEN BAŞKA BİR TAVADA PASTIRMANIZI TAVADA SOTELEYİN YUMUŞAYINCA KENARA ALIN VE AYNI TAVADA TAVUKLARI PİŞİRİN.

 

PİŞEN PATATESLERİ PAPRİKALI KARIŞIM İLE HARMANLAYIN VE FIRIN KABINIZIN ÜZERİNE EŞİT DAĞILACAK ŞEKİLDE YAYIN. KALAN PAPRİKALI KARIŞIMI TAVUKLAR PİŞİNCE KARIŞTIRIN VEPATATESLERİN ÜZERİNE DAĞITIN. TAVUKLARIN ÜZERİNE SOTELEDİĞİNİZ PASTIRMALARI SERPİŞTİRİN VE SON OLARAK DA ÜZERİNE RENDELENMİŞ ÇEDAR PEYNİRİ VE İNCE KIYILMIŞ TAZE SOĞANLARI SERPİP 180 DERECELIK FIRINDA PEYNİR ERİYENE KADAR PİŞİRİN.

 

ECE ÇELİK'İN KREMALI ISLAK KEK TARİFİ

 

 

2 YUMURTA

1,5 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER

2 ÇAY BARDAĞI UN

100 GR TEREYAĞI

80 GR BİTTER PUL ÇİKOLATA 

2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

2 SU BARDAĞI CEVİZ

10 GR KABARTMA TOZU

5 GR VANİLYA

1 ÇİMDİK TUZ

 

ÜZERİ İÇİN;

1 ÇAY BARDAĞI SÜT

50 GR BİTTER PUL ÇİKOLATA

30 GR SÜTLÜ PUL ÇİKOLATA

100 ML KREMA

50 GR BEYAZ KUVERTÜR ÇİKOLATA

 

YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRPIN. TEREYAĞI VE 80 GR BİTTER ÇİKOLATAYI BENMARİ USULÜ ERİTİN. UN, KAKAO, KABARTMA TOZU, VANİLYA VE TUZU EKLEYİN. CEVİZLERİ KIRIP İÇİNE EKLEYİN. SPTATULA İLE KARIŞTITIN. İÇİNE BEYAZ ÇİKOLATALARI DA EKLEYİN. BİR TENCEREDE 1 ÇAY BARDAĞI SÜT, 50 GR BİTTER, 30 GR SÜTLÜ VE 100 ML KREMAYI BİR TAŞIM KAYNATIN. 180 DERECEDE 20 DK PİŞİRİN. SOSU SICAK KEKİN ÜZERİNE DÖKÜN. STREÇLE KAPATIN VE SOĞUK SERVİS EDİN.

 

MAHMUT HALİL'İN VİŞNE SOSLU ISLAK KEK TARİFİ

 

 

315 GR UN

265 GR ŞEKER

50 GR KAKAO

15 GR KABARTMA TOZU

170 GR SIVIYAĞ

190 GR SÜT

4 YUMURTA

 

ISLATMAK İÇİN

2 BARDAK SÜT

1 ÇAY BARDAĞI ERİMİŞ SÜTLÜ ÇİKOLATA

1 PAKET ŞEKERLİ VANİLYA

VİŞNELİ SOS

1 BARDAK VİŞNE

2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

1 - 2 DAMLA LİMON 

1 TATLI KAŞIĞI NİŞASTA

 

HAZIRLANIŞI

ŞEKER VE YUMURTAYİ 4 DK KADAR ÇIRPIN. ÜZERİNE SÜTÜ EKELYİP BİRAZ DA ÖYLE ÇIRPIN. DAHA SONRA SIVI YAĞI EKLEYEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN. TÜM BUNLARI YAPMADAN ÖNCE, ELEMİŞ OLDUĞUNUZ KABARTMA TOZU, UN VE KAKAOYU EKLEYEREK ÇOK FAZLA KARIŞTIRMADAN HOMOJEN BİR KIVAM ELDE EDİN. HARCI PİŞİRME KABINA DOLDURUN VE 180 DERECEDE KONTROLLÜ OLARAK PİŞİRİN.

 

VİŞNELİ SOS

VİŞNE, ŞEKER VE LİMON DAMLASINI SOS TENCERESİNDE PİŞİRİN. SONRA YARIM ÇAY BARDAĞI SUYLA AÇTIĞINIZ NİŞASTAYI EKLEYİN VE DOLABA KALDIRIN. 

 

ÇİKOLATALI SOS

ÇİKOLATAYI BENMARİ USULÜ ERİTİN. YARIM ÇAY BARDAĞI ÇİKOLATA VE SICAK SÜT İLE VANİLYAYI EKLEYİN KARIŞTIRIN, KEKİ BUNUNLA ISLATIN.

 

MELİKE KÜL'ÜN MELİKOŞ KEK TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

4 YUMURTA

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

1 SU BARDAĞI SÜT

4/3 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

2 SU BARDAĞI UN

1 PAKET KABARTMA TOZU,

1 PAKET VANİLYA

3 KAŞIK KAKAO

1 ÇAY BARDAĞI BEYAZ DAMLA ÇİKOLATA

1 ÇAY BARDAĞI TOZ ANTEP FISTIĞI

7-8 ADET BÜYÜK ÇİLEK (YEŞİL SAPLARI ÖZELLİKLE ÜZERLERİNDE OLSUN)

1 TK PUDRA ŞEKERİ

 

SOSU İÇİN:

YARIM  SU BARDAĞI SIVI YAĞ

1 SU BARDAĞI  SÜT

1 SU BARDAĞI ŞEKER 

1 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

YARIM PAKET BİTTER ÇİKOLATA

 

YAPILIŞI:

YUMURTA VE ŞEKERİ MİKSERLE İYİCE ÇIRPIN

SIVIYAĞ VE SÜTÜ EKLEYİN

TOZ MALZEMELERİ (UN ,KAKAO, KABARTMA TOZU, VANİLYA) ELEDİKTEN SONRA SIVI 

MALZEMELERİN İÇİNE KATIP DAMLA ÇİKOLATALARINI EKLEYİP BİR KAŞIK YADA EL ÇIRPICIYLA İYİCE KARIŞTIRIN

TABANI YAĞLANMIŞ TEPSİDE 160 DERECE SICAKLIKTA PİŞİRİN.

 

SOSUN HAZIRLANIŞI:

TÜM MALZEMELERİ KARIŞTIRIP ŞEKER ERİYİNCEYE KADAR ISITIN. BU ARADA ÇİKOLATANIZI BENMARİ USULÜ ERİTİN HAZIRLADIĞINIZ SOSU ERİYEN ÇİKOLATANIN ÜZERİNE DÖKÜP GÜZELCE KARIŞTIRIN…KEK FIRINDAN ÇIKINCA 2-3 DAKİKA DİNLENDİRİN. KEKİ DİLİMLEYİP SOSUNU DÖKÜN VE SOSU ÇEKMESİNİ BEKLEDİKTEN SONRA BİR DİLİM ÇIKARTIN ÜZERİNE ANTEP FISTIĞINI ÇAPRAZ ŞEKİLDE TEK YÖNDE SERPİN 1 ADET ÇİLEĞİ SAPINI ÇIKARMADAN DİBİNE KADAR DİLİMLEYİN AMA SAPINDAN KOPMAYACAK ŞEKİLDE YELPAZE GİBİ AÇIP DİĞER ÇAPRAZ YÖNE YERLEŞTİRİP ÇİLEĞİN ÜZERİNE ÇOK AZ PUDRA ŞEKERİ SERPİN… SERVİSE HAZIR AFİYET OLSUN…

 

ONUR SEVİNÇLİ'NİN ISLAK AŞK KEKİ TARİFİ

 

 

9 YUMURTA

500 GRAM UN

500 GRAM TOZ SEKER

250 GRAM SÜT

250 GRAM SIVI YAĞ

100 GRAM KAKAO

25 GRAM KABARTMA TOZU

 

SOS ICIN

250 GRAM SÜT

250 GRAM SIVI YAĞ

250 GRAM ŞEKER

100 GRAM KAKAO

1 KG MARAŞ DONDURMASI

 

YAPILISI

HAMURU İCİN TUM MALZEMELERİ KABA ALİP BİR CİRPMA TELİYLE KARİSTİRİN.EGER PUTURLUKLER VARSA ELİNİZLE EZİN.SONRA YAGLADİGİNİZ TEPSİYE DÖKÜN VE 170 DERECEDE ALT UST FANDA 30 DAKİKA PİSİRİN.SOS İCİNDE TUM MALZEMELERİ MİKSERDE KARİSTİRİN COK KOYU OLURSA SUTLE ACİN AMA ONEMLİ OLAN SOS COK CİVİK OLMASİN AFİYET OLSUN:)

 

 

Güncelleme: 03/12/2015 13:04:26
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.