VER FIRINA 2 Kasım Pazartesi Tarifleri

VER FIRINA 2 Kasım Pazartesi Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: YUFKAYA SARILI ŞİŞTE KÖFTE

 

KÖFTE İÇİN;

150 GR DANA KIYMA

1 YUMURTA

2,5 YEMEK KAŞIĞI GALETA UNU

1 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

1 TUTAM İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ

1 KÜÇÜK BOY SOĞAN

KEKİK 

PULBİBER

KARABİBER 

TUZ

1 ADET TAZE YUFKA

 

SOS İÇİN;

1 SU BARDAĞI DOĞRANMIŞ DOMATES

1 DİŞ SARIMSAK

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI

TUZ 

KARABİBER

KEKİK 

1 ADET PATATES

KIZARTMAK İÇİN;

AYÇİÇEK YAĞI

1 KASE YOĞURT

4 ADET ÇÖP ŞİŞ

 

YAPILIŞI:

İLK OLARAK KÖFTE HARCINIZI YOĞURUN VE DİNLENMESİ İÇİN DOLABA ALIN. O SIRADA PATATESİNİZİ SOYUN VE KIZARTMAK İÇİN DOĞRAYIN. ARDINDAN SOS TENCERESİNE TEREYAĞI EKLEYİN VE TEREYAĞDA SARIMSAKLARI KAVURUN. SARIMSAKLAR KAVRULUNCA SALÇAYI KOYUP KAVURUN VE DİĞER MALZEMELERİNİZİ EKLEYİP DOMATES SOSUNUZU HAZIRLAYIN. KÖFTE HARCINIZI 2 KAT HALİNE GETİRDİĞİNİZ YUFKAYA SİLİNDİR ŞEKLİNDE KOYUN VE YUFKAYI VE KÖFTE HARCINI RULO ŞEKLİNDE SIKICA SARIN. EN SON YUFKAYI YAPIŞTIRMAK İÇİN SU KULLANIN. YUFKAYI BİR PARMAK ENİNDE DİLİMLER HALİNDE DİLİMLEYİN VE ÇÖP ŞİŞLERİNİZE 6 ADET OLACAK ŞEKİLDE KESTİĞİNİZ YUFKAYA SARILI KÖFTELERİNİZİ GEÇİRİN. HAZIRLADIĞINIZ 4 ADET ŞİŞTE KÖFTEYİ KIZGIN YAĞDA ARKALI ÖNLÜ KIZARTIN. BİR BAŞKA TAVADA DA PATATESLERİNİZİ KIZARTIN. SOS OLARAK KULLANACAĞINIZ YOĞURDUNUZU BİR MİKTAR TUZLA ÇIRPIN. SUNUM TABAĞINA ALT KATA PATATES ÜSTÜNE DOMATES SOSU EN ÜZERİNE KÖFTE ŞİŞLERİNİZ GELECEK ŞEKİLDE YERLEŞTİRİN. SOSLUĞUNUZA YOĞURDUNUZU KOYUP SERVİS EDİN.

 

SİMGE CARMEN KAYTAN'IN ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

 

 

PANDİSPANYA İÇİN:

2/3 SU BARDAĞI KAKAO

2/3 SU BARDAĞI KAYNAR SU

1/3 SU BARDAĞI SÜZME YOĞURT

2 TATLI KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜTÜ

1 2/3 SU BARDAĞI UN

¼ TATLI KAŞIĞI KARBONAT

1 YEMEK KAŞIĞI KABARTMA TOZU

½ TATLI KAŞIĞI TUZ

200 GR YUMUŞAMIŞ TEREYAĞI

1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

3 ADET ODA SICAKLIĞINDA YUMURTA

 

ODA SICAKLIĞINDAKİ TEREYAĞI DOKUNDUĞUNUZDA HALA SOĞUK OLMALI AMA PARMAĞINIZLA BASTIRDIĞINIZDA İÇİNE GÖÇECEK KADAR DA YUMUŞAK OLMALI. MİKRODALGADA VEYA HERHANGİ BAŞKA BİR YÖNTEMLE ISITMAYA/YUMUŞATMAYA ÇALIŞMAYIN; TEREYAĞI ERİRSE KIVAMI BOZACAKTIR. ÇIRPMADAN 30 DAKİKA ÖNCE BUZDOLABINDAN ALIP ODA SICAKLIĞINDA BEKLETMEK YETERLİ OLACAKTIR.BİTTER ÇİKOLATALI GANAJ (BİSCOFF) İÇİN:

 

360 GR BİTTER ÇİKOLATA

2/3 SU BARDAĞI KAKAO

¾ SU BARDAĞI ŞEKER

½ TATLI KAŞIĞI TUZ

1 SU BARDAĞI KAYNAR SU

75 GR YUMUŞAMIŞ TEREYAĞI

2/3 SU BARDAĞI KREMA

 

1. ODA SICAKLIĞINDA OLMASI GEREKİYOR. BUNUN İÇİN KIRIKLARIN PASTAYI BİTİRDİĞİNİZDE HAZIR OLMASI LAZIM, DOLAYISIYLA ÖNCE ONLARDAN BAŞLAYINIZ. ÇİKOLATA KIRIKLARI İÇİN GEREKLİ OLAN DOĞRANMIŞ 120 GRAM ÇİKOLATAYI ISIYA DAYANIKLI BİR KABA AKTARIN. ÇEVRESİ ÇİKOLATAYI KOYDUĞUNUZ KABIN ÇEVRESİNDEN DAHA DAR, UFAK BOYDA BİR TENCEREYE 2 PARMAK KADAR KAYNAR SU EKLEYİN VE KISIK ATEŞİN ÜZERİNE KOYUN. ÇİKOLATANIN OLDUĞU KABI DA BU TENCERENİN ÜZERİNE YERLEŞTİRİN ÜSTTEKİ KABIN TABANI ALTTAKİ TENCERENİN İÇİNDEKİ SUYLA TEMAS ETMEYECEK) VE BİR SPATULA YARDIMIYLA DEVAMLI KARIŞTIRARAK ÇİKOLATAYI ERİTİN. ÇİKOLATA ERİDİĞİNDE KABI SICAK SU DOLU TENCERENİN ÜSTÜNDEN ALIP TEZGAHA KOYUN VE 2 DAKİKA DAHA YAVAŞCA DEVAMLI KARIŞTIRARAK BİRAZ SOĞUMASINI BEKLEYİN.

 

2. 36*40 CM BÜYÜKLÜĞÜNDE İKİ ADET PARŞÖMEN KAĞIDI (YAĞLI KAĞIT) KESİP BİR TANESİNİ DÜZ BİR ZEMİNE SERİN. ERİTTİĞİNİZ ÇİKOLATAYI BU KAĞIDIN ÜZERİNE DÖKÜP BİR SPATULA YARDIMIYLA KÖŞELERDE BİRER SANTİM BOŞLUK KALACAK ŞEKİLDE İNCE BİR TABAKA HALİNDE YAYIN. AYNI BÜYÜKLÜKTEKİ DİĞER PARŞÖMEN KAĞIDINI ÇİKOLATANIN ÜZERİNE SERİN, ÇİKOLATAYI YAYMAMAYA ÖZEN GÖSTEREREK HAFİFÇE BASTIRARAK ARADA KALAN HAVA BOŞLUKLARINI YOK EDİN. KISA BİR UÇTAN BAŞLAYIP RULO HALİNDE SARIN. SARDIKTAN SONRA 2-3 SANTİM KALINLIĞINDA BİR RULO ELDE EDECEKSİNİZ. PARŞÖMEN KAĞITLARININ BİRLEŞTİĞİ UÇ ALTA GELECEK ŞEKİLDE BİR TEPSİYE YERLEŞTİRİP OYNAMAMASI İÇİN YANINA AĞIRLIK YAPACAK BİR ŞEY KOYARAK SABİTLEYİN VE EN AZ 2 SAAT BOYUNCA BUZDOLABINDA SERTLEŞMEYE BIRAKIN.

 

3. BUZDOLABINDAN ÇIKARIP RULOYU AÇMAYA HAZIR OLDUĞUNUZDA PARŞÖMEN KAĞIDI SERİLİ BİR TEPSİ HAZIR EDİN. RULONUN İÇİNDEKİ ÇİKOLATA TAMAMEN SERTLEŞTİĞİNDE HIZLI BİR HAREKETLE RULOYU AÇIN. RULOYU AÇTIKÇA ÇİKOLATA KIRIKLARI OLUŞACAKTIR. ELLERİNİZLE DOKUNMADAN, BİR SPATULA YARDIMIYLA KIRIKLARI ALIP PARŞÖMEN KAĞIDI SERİLİ TEPSİYE YAYIN VE PASTA HAZIR OLANA KADAR BUZDOLABINDA BEKLETİN. ÇİKOLATA KIRIKLARINI EN FAZLA 3 GÜN ÖNCE HAZIRLAYABİLİRSİNİZ. 

 

4. KEKLERİ HAZIRLAMAK İÇİN FIRINI ÖNCEDEN 175 DERECEDE ISITMAYA BAŞLAYIN. 2 ADET 20 CM ÇAPINDAKİ KEK KALIBININ TABANLARINI VE KENARLARINI YAĞLAYIN, TABANLARINA PARŞÖMEN KAĞIDI SERİN, KAĞITLARI DA YAĞLAYIN VE BİR MİKTAR KAKAO SERPİP TABANLARINA VE KENARLARINA İYİCE BULAŞTIRDIKTAN SONRA FAZLASINI DÖKÜN.

 

5. KAKAOYU ORTA BOY BİR KARIŞTIRMA KABINA ELEYİN, ÜZERİNE KAYNAR SUYU DÖKÜP KAKAO TAMAMEN ERİYENE KADAR TEL BİR ÇIRPICIYLA KARIŞTIRIN. SICAK SÜTÜ EKLEYİP TEKRAR KARIŞTIRIN. BİR KENARDA SOĞUMAYA BIRAKIN.

 

6. UN, KARBONAT VE TUZU BAŞKA BİR KABA ELEYİN.

 

7. TEREYAĞINI BİR KARIŞTIRMA KABINDA İYİCE YUMUŞAYANA KADAR ÇIRPIN. ŞEKERİ EKLEYİP ORTA HIZDA 5 DAKİKA DAHA ÇIRPIN. YUMURTALARI TEKER TEKER EKLEYİP HER EKLEMEDEN SONRA İYİCE KARIŞTIĞINA EMİN OLARAK ÇIRPIN. VANİLYA ÖZÜTÜNÜ EKLEYİP SON KEZ ÇIRPIN.

 

8. MİKSERLE EN DÜŞÜK HIZDA KARIŞTIRIRKEN UNLU KARIŞIMI SÜTLÜ KAKAO KARIŞIMIYLA DEĞİŞİMLİ OLARAK 3 KEREDE EKLEYİN (ÖNCE UNLU KARIŞIMIN ÜÇTE BİRİ, SONRA SÜTLÜ KAKAONUN YARISI, SONRA UNLU KARIŞIMIN ÜÇTE BİRİ, SONRA SÜTLÜ KAKAONUN DİĞER YARISI VE SON OLARAK UNLU KARIŞIMIN GERİ KALANI).

 

9. KEK HARCINI KALIPLARA EŞİT OLARAK BÖLÜP ÜSTLERİNİ BİR SPATULA YARDIMIYLA DÜZLEYİN VE FIRININ ORTA KATINDA 25-30 DAKİKA BOYUNCA, KEKLERİN ORTASINA BATIRACAĞINIZ KÜRDAN KURU ÇIKANA KADAR, PİŞİRİN. FIRINDAN ALIP KALIPLARIN İÇİNDE BİRAZ SOĞUMALARINI BEKLEYİN, ARDINDAN KALIPLARDAN ÇIKARTIP TAMAMEN SOĞUYANA KADAR ODA SICAKLIĞINDA BEKLETİN.

 

10. BİSCOFF’LU KREMAYI HAZIRLAMAK İÇİN YUKARIDA TARİF EDİLEN ŞEKİLDE ÇİKOLATALARI ERİTİN, ATEŞTEN ALIP BİSCOFF KREMASINI EKLEYİN VE KARIŞANA KADAR ÇIRPIN. ARDINDAN SOĞUK KREMAYI EKLEYİP KREMA KAYBOLANA KADAR ÇIRPIN. ÇOK FAZLA ÇIRPMAMAYA ÖZEN GÖSTERİN, AKSİ TAKDİRDE BİR SÜRE SONRA KREMA PÜTÜRLÜ BİR KIVAM ALABİLİR.

 

11. KEKLERİN ALTINDAKİ KAĞITLARI SIYIRIP ATIN. TEPELERİNİ BİR EKMEK BIÇAĞIYLA KESEREK DÜZLEYİN VE TEPELERİNDE KALAN KIRINTILARI BİR FIRÇA YARDIMIYLA TEMİZLEYİN. KEKLERDEN BİRİNİ SERVİS YAPACAĞINIZ TABAĞA KOYUN. KREMAYI UYGULADIKTAN SONRA SERVİS TABAĞININ TEMİZ KALMASI İÇİN PARŞÖMEN KAĞIDINDAN KALINCA PARÇALAR KESİP KEKİN ALTINA SIKIŞTIRIN. KREMANIN ÜÇTE BİRİNİ İLK KATIN ÜZERİNE YAYIN. İKİNCİ KEK KATMANINI TRAŞLADIĞINIZ YÜZÜ KREMAYA BAKACAK ŞEKİLDE TERS ÇEVİRİP YERLEŞTİRİN. KREMANIN GERİ KALANIYLA TEPESİNİ VE KENARLARINI KAPLAYIN.

 

12. TERCİHEN BUZDOLABINDA BİRAZ SOĞUTTUĞUNUZ BİR CIMBIZ YARDIMIYLA ÇİKOLATA KIRIKLARININ BÜYÜK BOYDAKİ PARÇALARINI PASTANIN KENARLARINA YERLEŞTİRİN. 

TİPSİZ VE UFAK ÇİKOLATA KIRIKLARINI DA TEPESİNE YERLEŞTİRİP TAMAMEN SOĞUYANA KADAR, YAKLAŞIK 1 SAAT BOYUNCA, BUZDOLABINDA BEKLETİN.

 

EK OLARAK;

1 AVUÇ VİŞNE

1 AVUÇ YABAN MERSİNİ

1 AVUÇ KARADUT

2 AVUÇ BÖĞÜRTLEN

 

ELİF ZAİM'İN FRAMBUAZLI PASTA TARİFİ

 

 

PANDİSPANYA İÇİN 

6 YUMURTA 

1 SU BARDAĞI ŞEKER 

1 SU BARDAĞI UN 

YARIM SU BARDAĞI NİŞASTA 

1 FİSKE TUZ 

1 PAKET VANİLYA 

1 PAKET KAKAO

 

KREMA İÇİN 

200 ML KREMA 

150 GR BİTTER KUVERTÜR

100 GR SÜTLÜ KUVERTÜR 

3 YEMEK KAŞIĞI KAKAOLU FINDIK KREMASI 

 

KEKİ İSLATMAK İÇİN  

2 SU BARDAĞI SÜT 

1 ADET VANİLYA ÇUBUĞU

2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

SÜTÜ VANİLYA ÇUBUĞU VE ŞEKER İLE 3-4 DAKİKA ISITIP KEKİNİZİ ÖYLE ISLATIN.

 

ÜZERİNE 

1 KUTU DONMUŞ FRAMBUAZ

3 PAKET KARE BİTTER CİKOLATA  (80 GR ×3)

 

YAPILIŞI 

ÖNCE KREMAYI HAZIRLAYIN. 200 ML KREMAYI SOS TENCERESİNDE ISITIN AMA KAYNATMAYIN. İÇİNE BİTTER VE SÜTLÜ  ÇİKOLATALARI ATİN KARIŞTIRIN ERİYİNCE KAKAOLU FINDIK KREMASINİ DA EKLEYİN  SOGUMASI İÇİN DOLABA ATIN.PANDİSPANYA İÇİN YUMURTALARIN SARILARIYLA BEYAZLARINI AYRI KAPLARA AYIRIN. SARILARA ŞEKERİ KATIP 5 DK ÇIRPIN. SONRA UN, NİŞASTA VE KAKAOYU DA KATIN İYİCE KARIŞTIRIN. YUMURTA BEYAZLARINI 1 FİSKE TUZ İLE KAR GİBİ OLANA KADAR ÇIRPIN. BEYAZI TAHTA KAŞIKLA AZAR AZAR SARILARA YEDİRİN. DİRTDÖRTGEN CAM FIRIN KABINA DÖKÜP 180 DERECEYE ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİN. 

 

PİŞEN PANDİSPANYA SICAKKEN SÜT İLE ISLATIN. ÇEKMESİ İÇİN 5 DK DİNLENDİRİN. BİRAZ BÜYÜK KARELERE BÖLÜN. BİR KAREYİ DOLAPTAN ALDIĞINIZ ÇİKOLATALI KREMA İLE KAPLAYIN.BU ARADA BİTTER KARE ÇİKOLATAYI RENDENİN İRİ TARAFIYLA RENDELEYİN.PASTANIN ÜSTÜNE FRAMBUAZLARI YAN YANA DİZİN. KENARLARINI RENDE ÇİKOLATA İLE KAPLAYIN. PASTANIZ SERVİSE HAZIR.

 

MELİKE İŞDAR'IN ORMAN MEYVELİ ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

 

 

(BÜTÜN MALZEMELER ODA SICAKLIĞINDA OLACAK)

MALZEMELER:

KEK İÇİN:

200 GR TEREYAĞI

200 GR TOZ ŞEKER

4 YUMURTA 

85 GR KAKAO

140 GR UN

1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU

3 YEMEK KAŞIĞI SÜT

 

KREMASI İÇİN:

500 LT SÜT

150 GR ŞEKER

1 YUMURTA

80 GR UN

100 ML KREMA

250 GR ÇİLEK

250 GR VİŞNE

250 GR AHUDUDU

250 GR BÖĞÜRTLEN

250 GR FRENK ÜZÜMÜ

 

ÇİKOLATA SOS İÇİN:

200 ML KREMA

100 GR SÜTLÜ ÇİKOLATA

 

HAZIRLANIŞI:

TEREYAĞI VE TOZ ŞEKERİ KREMA KIVAMINA GELENE KADAR ÇIRPIN. YUMURTA SARILARINI TEKER TEKER İLAVE EDİN. KAKAO, KEK UNU VE KABARTMA TOZUNU AYRI BİR KAPTA BİRLEŞTİRİN. ELEYEREK KARIŞIMA EKLEYİN. YUMURTA BEYAZLARINI KÖPÜK OLANA KADAR ÇIRPIN. HAZIRLADIĞINIZ KARIŞIMA SÜTÜ DE İLAVE EDİP AYRI KAPTAKİ UNLU HARCIDA KARIŞTIRIP ÇIRPIN. YUMURTA BEYAZLARINI DA EKLEYİP SÖNDÜRMEDEN SPATULA YARDIMIYLA KARIŞTIRIN. KEK KALIBINIZI TEREYAĞI İLE YAĞLAYIP HARCI DÖKÜN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA 25 DK PİŞİRİN. KREMASI İÇİN SÜTÜ BİR KAPTA ISITIN.

 

BAŞKA BİR KAPTA YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRPIN. YARIM BARDAK KADAR ISITTIĞINIZ SÜTÜ BU KARIŞIMA EKLEYİP ÇIRPIN. UNU İLAVE EDİN. AĞIR BİR ŞEKİLDE ÇIRPARAK GERİ KALAN SÜTÜ DE KATIP OCAĞIN ÜZERİNDE GÖZ GÖZ OLUNCAYA KADAR PİŞİRİN. ILIMAYA BIRAKIN. ILININCA SIVI BİR KIVAM İÇİN KREMA EKLEYEREK ÇIRPICI İLE ÇIRPIN. ÇİKOLATA SOSU İÇİN KREMAYI TENCEREYE BENMARİ USULÜ KOYUN. BİRAZ ISININCA KREMANIN İÇİNE ÇİKOLATAYI KATIP KARIŞTIRIN. KIVAM ALINCA ALTINI KAPATIN. PİŞEN KEKİ SOĞUTUP ORTADAN İKİYE KESİN. İÇİNE ILINAN PASTACI KREMASINI YAYIN. MEYVELERLE BOLCA SÜSLEYİN. ÜZERİNE PANDİSPANYAYI KOYUP OCAKTA HAZIRLADIĞINIZ ÇİKOLATAYI GEZDİRİN. MEYVELERLE ÜZERİNİ SÜSLEYİP SERVİS EDİN.

 

NALAN UYAR'IN MUZLU PASTA TARİFİ

 

 

3 YUMURTA

1 SU BARDAĞI TOZŞEKER

3 YEMEK KAŞIĞI ILIK SU

2 YEMEK KAŞIĞI AYÇİÇEK YAĞI

1 LİMONUN RENDESİ

1 SU BARDAĞI UN + 1  YEMEK KAŞIĞI BADEM UNU

KABARTMA TOZU

 

KREMASI:

2 YUMURTA

100 GR TEREYAĞI

3 SU BARDAĞI SÜT

2 ÇORBA KAŞIĞI BUĞDAY NİŞASTASI (DOLU DOLU)

3 ÇAY BARDAĞI SU

1 LİMON RENDESİ

1 LİMONUN SUYU

1 SU BARDAĞI TOZŞEKER(+/- OLABİLİR)

1 YEMEK KAŞIĞI LABNE PEYNİRİ

1 SU BARDAĞI TOZ KREM ŞANTİ

1/2 SU BARDAĞI KREMA

VANİLYA

2 ADET MUZ 

1 SU BARDAĞI FİLE BADEM (FIRINLAYALIM)

YARIM SU BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ

 

YUMURTA VE ŞEKERLERİ ÇIRPALIM. ILIK SUYUMUZU ARDINDAN SIVIYAĞIMIZI EKLEYELİM.  EN SON KURU MALZEMELERİMİZİ İLAVE EDİP SPATULA YARDIMI İLE KARIŞTIRALIM VE KEK KALIBIMIZA DÖKELİM. 160 DERECEDE FIRINDA PİŞİRELİM.TENCERİMİZE SUYU, 2 YUMURTA VE NİŞASTAYI KOYARAK PİŞİRMEYE BAŞLAYALIM.  LİMON RENDEMİZİ VE SUYUMUZU İLAVE EDELİM.  ŞEKERİMİZİ VE VANİLYAMIZI DA KATARAK PİŞİRELİM VE ILINMAYA BIRAKALIM.  ILINAN KREMAMIZA ŞANTİ, LABNE PEYNİRİ VE KREMAYI SIRASI İLE İLAVE EDEREK ÇIRPALIM.  

 

SONRASINDA PANDİSPANYAMIZI İKİYE AYIRARAK ARA KATINA KREMAMIZDAN SÜRELİM ÜZERİNE BİR AVUÇ HİNDİSTAN CEVİZİ SERPELİM MUZLARIMIZI DİLİMLEYİP YERLEŞTİRELİM. ÜZERLERİNE FIRINLANMIŞ FİLE BADEM VE DİĞER KEKİMİZLE KAPATALIM.  PASTANIN ÜZERİNİ TAMAMEN KREMA İLE KAPLAYIP BUZDOLABINDA BEKLETELİM. ÜZERİNEDE 1 AVUÇ HİNDİSTAN CEVİZİ DÖKELİM VE FIRINLANMIŞ BADEMLE SÜSLEYELİM. ARZU EDEN MUZ DİLİMLERİ DE KOYABİLİR.

 

ONUR AKBAŞ'IN UĞUR BÖCEĞİ TARİFİ

 

 

MALZEMELER 

 4 YUMURTA 

 1 SU BARDAĞU ŞEKER 

 1 PAKET VANİLYA 

 1 PAKET KABARTMA TOZU 

 3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

 3 YEMEK KAŞIĞI KAYNAR SU 

 3 ÇAY BARDAĞI UN 

 150 GR BÖĞÜRTLEN 

 150 GR FRAMBUAZ 

 500 GR VİŞNE SOSU

 150 GR KREM ŞANTİ

 1 BARDAK SOĞUK SÜT 

 2 ÇORBA KAŞIĞI UN 

 2 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA 

 4 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER 

 1,5 SU BARDAĞI SÜT 

 150 GR KUVERTUR ÇİKOLATA 

 50 GR BEYAZ ÇİKOLATA 

 100 GR YEŞİL ŞEKER HAMURU

 150 GR SİYAH ŞEKER HAMURU

 

HAZIRLANIŞI 

İLK OLARAK PANDİSPANYAMIZI HAZIRLAMAYA BAŞLAYALIM. 4 YUMURTA SARISI İLE AKINI AYIRALIM ŞEKERİMİZİN YARISINI BEYAZINA YARISINI SARISINA DÖKELİM. AKLARINI KOYU BİR KIVAM ALANA KADAR MİKSER YARDIMI İLE ÇIRPALIM. VE BİR KÖŞEYE ALALIM. SARISI VE ŞEKERLERİ BIRAZDA TUZU ÇIRPALIM. İÇERİSİNE KAYNAR SU VE YAĞIMIZI EKLEYELİM. ÇIRPMAYA DEVAM EDELİM. KATI MALZEMELERİMİZİ ELEYEREK EKLEYELİM VE SPATULA YARDIMI İLE KARIŞTIRALIM. UYGUN BİR FIRIN KABINA ALIP 180 DERECEDE KABARANA KADAR BEKLEYELİM. KABARDIKTAN VE ÜSTÜ KIZARDIKTAN SONRA FIRINIMIZI KAPATIP AĞZI HAFİF AÇIK ŞEKİLDE BEKLETELİM. 

 

FIRINDA PANDİSPANYAMIZ HAZIR OLURKEN PASTACI KREMAMIZI HAZIRLAYALIM.  1,5 SU BARDAĞI SÜTÜMÜZÜ BİR TENCEREY ALIP İÇERİSİNE 2 YUMURTA SARISINI UN NİŞASTA VE ŞEKERİ EKLEYİP KARIŞTIRALIM. PÜRÜZSÜZ BİR KARIŞIM ELDE EDELİM. SONRASINDA BU KREMAMIZI KISIK ATEŞTE KARIŞTIRARAK İSTEDİĞİMİZ KIVAMA GETİRELİM. KIVAM ALINCA OCAKTAN ALIP BİR SÜRE DAHA KARIŞTIRMAYA DEVAM EDELİM. ÜZERİ KABUK BAĞLAMASIN. BU ESNADA BENMARİ USULÜ SİYAH BEYAZ ÇİKOLATALARIMIZI AYRI KAPLARDA ERİTELİM. 

 

KUVERTÜR ÇİKOLADAN 5 6 ADET AYIRIN BENEKLER İÇİN. SON OLARAK KREM ŞANTİMİZİ 150 GR TOZ ŞANTİYE 2 BARDAK SOĞUK SÜT EKLEYİP ÇIRPALIM VE DOLABA SOĞUMAYA ALALIM. 

   

HAZIR OLAN PANDİSPANYAMIZI ÇIKARTIP İKİYE BÖLELİM. PASTACI KREMAMIZI SÜRÜP ORTA KATA ÜZERİNE KIRMIZI MEYVELERİMİZİ DİZELİM. TEKRAR ÜZERİNE KREMA SÜRÜP KATIMIZI KAPATALIM.ELİMİZLE HAFİF BOMBE VERELİM. SONRASINDA KREM ŞANTİ İLE KAPLAYALIM KEKİMİZİ. SIVADIKTAN SONRA 5 6 PARÇA ÇİKOLATA İLE BENEK YAPALIM. SİYAH ŞEKER HAMURUNDAN ŞERİT YAPIP İKİ TANE KANATLARINI ÇEKELİM. IZGARA YARDIMI İLE PASTAMIZIN ÜSTÜNE VİŞNE SOSUMUZU DÖKELİM. YAĞLI BİR KAĞITTA ERİTTİĞİMİZ ÇİKOLATA İLE AYAKLARINI VE KULAKLARINI YAPALIM. SİLİKON ÇİKOLATA KABINDA KAFASINI YAPALIM. VE ÇİKOLATALARIMIZI DOLABIMIZDA DONMAYA ALALIM. YEŞİL ŞEKER HAMURUNU DA ŞERİT YAPIP ALT TARAFINA ÇEKELİM. KAFASINI YERLEŞTİRELİM VE AYAKLARINI KULAKLARINI KOYALIM. SON OLARAK BEYAZ ÇİKOLATA YARDIMI İLE GÖZÜNÜ VE AĞZINI YAPALIM.  AFİYET BAL ŞEKER OLSUN .

Güncelleme: 03/11/2015 12:22:09
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.