VER FIRINA 20 Kasım Cuma Yayını Tarifleri

VER FIRINA 20 Kasım Cuma Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: PATATESLİ KIYMALI ATIŞTIRMALIKLAR

 

MALZEMELER:

HAMUR İÇİN:

196 GR UN 

78 GR TEREYAĞI 

45 GR MARGARİN 

TUZ 

3-5 YEMEK KAŞIĞI SOĞUK SU 

 

PÜRE İÇİN: 

2 ADET 

3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI 

½ ÇAY BARDAĞI SÜT 

 

İÇ HARCI İÇİN:

250 GR KIYMA 

2 YEMEK KAŞIĞI BALSAMİK SİRKE 

4 YEMEK KAŞIĞI KETÇAP

5 YEMEK KAŞIĞI GARNİTÜR 

1 SOĞAN

KARABİBER

YENİBAHAR 

ZERDEÇAL

TARÇIN

TUZ 

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE TEREYAĞI VE MARGARİNİ KÜP KÜP DOĞRAYIP BUZLUĞA KOYUN. ARDINDAN PATATESLERİ SOYUP KÜP KÜP DOĞRAYIN VE ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR SUDA HAŞLAYIN.

 

PATATES HAŞLANIRKEN UN, TEREYAĞI, MARGARİN VE TUZU RONDODA ÇEKİN. KUM HALİNE GELİNCE TEK TEK KAŞIKLA SU EKLEYİN VE HAMUR BİRLEŞENE KADAR RONDO DA ÇEKİN. HAMUR HAZIR OLUNCA STREÇ FİLME ALIN VE BUZ DOLABINA KALDIRIN. PATATESLER HAŞLANINCA SÜZMEYİ UNUTMAYIN

 

HAMUR DİNLENİRKEN TAVAYI HAFİFÇE YAĞLAYIP SOĞANI YEMEKLİK DOĞRAYIP KAVURUN, ARDINDAN KIYMAYI EKLEYİN VE KAVURMAYA DEVAM EDİN BU ARADA BAHARATLARINIZI EKLEYİN. KIYMA RENK ALINCA KETÇAP, SİRKE EKLEYİN. SON OLARAK DA GARNİTÜRÜ EKLEYİP 3-5 DAKİKA PİŞİRİN.

 

KIYMALI HARÇ PİŞİNCE SÜZDÜĞÜNÜZ PATESLERİ TENCEREYE ALIP PATATES EZİCİSİYLE EZİN TEREYAĞNI EKLEYİN SÜTÜ YAVAŞÇA EKLEYEREK KIVAM ALINCA PİŞİRMEYİ SONLANDIRIN. DOLAPTAN HAMURUNUZU ÇIKARTIN. CEVİZDEN BİRAZ BÜYÜK PARÇALAR KOPARTARAK YAĞLADIĞINIZ MİNİ KEK KALIPLARINA ELİNİZLE YAYARAK ÇANAKLAR HAZILARYIN. BU ARADA FIRINI 190 DERECE ALT ISITMAYA GETİRİN. 

 

HAMURU KALIPLARA YERLEİTİRDİKTEN SONRA KIYMALI HARCI EKLEYİN. PATATES PÜRESİNİ SIKMA TORBASINA ALIP KIYMALI HARCIN ÜZERİNE SIKIN VE FIRINLAYIN. PİŞİNCE SERVİS EDİN.

 

BULUT AYDIN'IN KALBURABASTI TARİFİ

 

 

250 GR TEREYAĞI

3 SU BARDAĞI UN

YARIM BARDAK İRMİK

2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

1 YUMURTA

150GR CEVİZ 

YARIM PAKET KABARTMA TOZU

40-50 GR SÜT KAYMAĞI 

ŞERBET

4 SU BARDAĞI SU

3 SU BARDAĞI ŞEKER

1 ADET LİMON

5-6 TANE KARANFİL 

 

UN, TEREYAĞI VE İRMİĞİ MİKSERDE YOĞURUP KUM GİBİ YAPIYORUZ. İÇİNE YUMURTA, YOĞURT VE YAĞI EKLİYORUZ DİNLENDİRİYORUZ.SU VE ŞEKERİ KISIK ATEŞTE KAYNATIYORUZ. 3 DAMLA LİMON DAMLATIYORUZ.HAMURU CEVİZDEN BİRAZ BÜYÜK KOPARIP CEVİZİ KOYUYORUZ. ÇATALLA KALBUR DESENİ VERİP 180 DERECEDE 30-35 DK KIZARTIYORUZ. SOĞUK ŞERBETİ SICAK HAMURA DÖKÜYORUZ. 1-2 DK ÇEKTİRİP SERVİS İÇİN SÜSLÜYORUZ.

 

DUYGU YILMAZ'IN TAHİNLİ TATLI TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

 50 GRAM TEREYAĞI

 50 GRAM BEYAZ ÇİKOLATA 

 2 ADET YUMURTA

 1 ADET YUMURTA SARISI

 45 GRAM TOZ ŞEKER

 25 GRAM UN

 120 GRAM TAHİN

 40 GRAM PUDRA ŞEKERİ

 4-5 YAPRAK TAZE NANE

 120 GRAM GÜLLÜ LOKUM (4-5 ADET)

 1 AVUÇ KURUTULMUŞ GÜL YAPRAĞI

 

HAZIRLANIŞI:

1- BEYAZ ÇİKOLATAYI TEREYAĞI İLE BİRLİKTE BENMARİ USULÜ ERİTİYORUZ. 

2- BÜTÜN YUMURTALARI VE YUMURTA SARISINI CAM BİR KARIŞTIRMA KABINA ALIYORUZ. TOZ ŞEKER EKLEYİP BİR ÇIRPICI YARDIMIYLA ŞEKER TANELERİ TAMAMEN ERİYENE KADAR KARIŞTIRIYORUZ.

3- UN EKLEYİP KARIŞTIRMA İŞLEMİNİ SÜRDÜRÜYORUZ. BENMARİ USULÜ ERİTİLMİŞ TEREYAĞLI BEYAZ ÇİKOLATA VE TAHİN İLAVESİYLE KARIŞTIRMA İŞLEMİNİ SÜRDÜRÜYORUZ.

4- HAZIRLADIĞIMIZ KEK HARCINI, KAPAĞI KAPALI BİR KAPTA BUZDOLABINDA 30 DAKİKA KADAR SOĞUTUYORUZ.

5- HAMURU ÖNCEDEN YAĞLANMIŞ VE HAFİFÇE UNLANMIŞ ISIYA DAYANIKLI PORSİYONLUK KAPLARA PAYLAŞTIRIYORUZ.

6- ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECE FIRINDA YAKLAŞIK 8-10 DAKİKA KADAR PİŞİRİYORUZ.(İÇİ YOĞUN VE TAHİN NEDENİYLE ISLAK KALMASI GEREKEN TATLI TARİFİ, FANLI FIRINLARDA DAHA KISA SÜREDE PİŞMEKTE VE İÇİ KURU KALABİLMEKTEDİR. PİŞME SÜRESİ KULLANDIĞINIZ FIRINA GÖRE 1-2 DAKİKA KADAR DEĞİŞİKLİK GÖSTEREBİLİR. ESAS OLAN KABARDIKTAN SONRA ÜZERİNİN ÇATLAMASI VE İÇİNİN AKIŞKAN KIVAMDA KALMASIDIR.)

7- FIRINDAN ÇIKAN TATLILARIN ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ ELİYORUZ. ARZUYA GÖRE ÜZERLERİNE NANE YAPRAKLARI YERLEŞTİRDİĞİMİZ GÜLLÜ LOKUMLAR EŞLİĞİNDE SICAK OLARAK SERVİS EDİYORUZ.

 

ECE ÇELİK'İN ISLAK KURABİYE TARİFİ

 

 

125 GR TEREYAĞI

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

1 YUMURTA

1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

1 PAKET KABARTMA TOZU

3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

3 SU BARDAĞI UN

 

ŞERBETİ İÇİN

1 SU BARDAĞI ŞEKER

1 SU BARDAĞI SU

3 DAMLA LİMON

1 KASE VİŞNE

 

BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRIP KURABİYE HAMURUNU HAZIRLIYORUZ. DOLAPTA 10 DK DİNLENDİRDİKTEN SONRA CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR HAZIRLAYIP YAĞLI KAĞITLI TEPSİYE DİZİYORUZ. 180 DERECEDE 15 DK PİŞİRİYORUZ. FIRINDA ÇIKARDIĞIMIZ SICAK KURABİYELERİ HAZIRLADIĞIMIZ ILIK ŞERBETE BATIRIYORUZ. DOLAPTA 10 DK İDNLENDİRİP ÜZERİNE TOZ FISTIK VE HİNDİSTAN CEVİZİ SERPİŞTİRİYROUZ.ŞEKER SU VE 3 DAMLA LİMONU KAYNATIP ARDINDAN 1 KASE VİŞNEYİ EZİP İÇİNE ATARAK ŞERBETİMİZİ ELDE EDİYORUZ VE 5 DK KISIK ATEŞTE KAYNATMAYA DEVAM EDİYORUZ.

 

MAHMUT HALİL'İN TARÇINLI ELMALI CRUMBLE TARİFİ

 

 

120 ML ŞEKER

90 ML TEREYAĞI

160 ML UN

120 ML YULAF

120 ML DÖVÜLMÜŞ CEVİZ

2 TATLI KAŞIĞI TARÇIN

1 TUTAM TUZ

MEYVELİ KARİSİM

3 ADET YEŞİL ELMA

3 ADET KIRMIZI ELMA

1 ÇORBA KAŞIĞI LİMON SUYU

2 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER

1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN

1 ÇORBA KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI

2 TOP VANİLYALI DONDURMA

 

HAZIRLANIŞI

FIRINI 180 DERECEYE ISITIN. DERİNCE BİR KASEDE ŞEKER VE TEREYAĞINI KREMSİ BİR KIVAM ELDE EDENE KADAR ÇIRPIN. UN, YULAF, CEVİZ, TARÇIN VE TUZU İLAVE EDİP ELİNİZLE TEREYAĞINI YEDİRENE KADAR KARIŞTIRIN.

 

MEVYELERİ SOYUP ÇEKİRDEKLERİNDEN AYIRIN VE BİR KASEYE KOYUN. LİMON SUYU, ŞEKER, NİŞASTA VE TARÇIN EKLEYİP HARMANLAYIN.MEYVELERİ FIRIN KAPLARINA BÖLÜŞTÜRÜN. HER BİRİNİN ÜZERİNİ UFALADIĞINIZ CRUMBLE HAMURU İLE KAPLAYIN. HAMURU YERLEŞTİRMEK İÇİN PARMAK UÇLARINIZLA ÜZERİNE HAFİFÇE BASTIRIN. CRUMBLELARI FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRİN. 180 DERECE ISITTIĞINIZ FIRINDA ÜZERİ HAFİFÇE KIZARANA KADAR 30-35 DK PİŞİRİN. FIRINDAN ÇIKARDIKTAN SONRA 5-10 DK DİNLENDİRİN VE VANİLYALI DONDURMA İLE SERVİS EDİN.

 

MELİKE KÜL'ÜN BALKABAĞI TATLISI TARİFİ

 

 

MALZEMELER

2 KG BALKABAĞI 

3 SB ŞEKER

1 SB SÜT

5 ADET ORTA BOY PORTAKAL 

100 GR CEVİZ (PARAM YETERSE DAHA FAZLA CEVİZ ALABİLİRİM)

1 TATLI KAŞIĞI ÇEKİLMİŞ ANTEP FISTIĞI

BİRKAÇ DAL TAZE NANE (BEN KENDİ BAHÇEMDEN GETİRİCEM)

TARÇIN

 

YAPILIŞI

KABAKLARI ÖNCE YIKAYIP SONRA KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRUYORUZ… 3 BARDAK ŞEKERİ KABAKLARIN ÜZERİNE GÜZELCE GEZDİRİYORUZ… YARIM PORTAKAL SUYUNUDA EKLİYORUZ VE OCAĞA KOYUYORUZ… YÜKSEK ATEŞTE HIZLICA KAYNATIP KABAKLARIMIZIN YUMUŞAMASINI SAĞLIYORUZ…  SÜTÜ BİR CEZVEDE YARIM ÇAY KAŞIĞI TARÇIN İLE KAYNATIYORUZ… YUMUŞAYAN KABAKLARIMIZI CAM TEPSİ KABINA ALIP ÜZERİNE TARÇINLI SÜTÜMÜZÜ GEZDİRİP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECE FIRINA KOYUYORUZ FIRINIMIZIN EN ALTINA KOYMAMIZ UYGUNDUR… KABAKLARIMIZ SÜTÜ ÇEKİP ÜZERLERİ KIZARMAYA BAŞLAYANA KADAR FIRINDA TUTUYORUZ… BU ARADA PORTAKALLARIMIZI ORTADAN İKİYE KESİP İÇLERİNİ BOŞALTIYORUZ…

 

CEVİZLERİMİZİ PARÇALAYICI YARDIMIYLA DİŞE DOKUNUR KALACAK HALDE PARÇALIYORUZ… KABAKLARIMIZI FIRINDAN ÇIKARDIKTAN SONRA GENİŞ BİR KABA ALIP BLENDER YARDIMIYLA GÜZELCE PÜRE HALİNE GETİRİYORUZ… PÜRE HALİNE GELEN KABAKLARIMIZA CEVİZLERİMİZİ EKLİYORUZ… BU KARIŞIMI EŞİT MİKTARLARDA ÖNCEDEN İÇİNİ BOŞALTTIĞIMIZ PORTAKAL KABUKLARIMIZA PAY EDİYORUZ VE BUZDOLABINA KOYUYORUZ… SERVİS ÖNCESİNDE ÜZERLERİNİ  NANE YAPRAKLARI VE ANTEP FISTIĞI İLE SÜSLÜYORUZ…  AFİYET OLSUN…

 

ONUR SEVİNÇLİ'NİN FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ

 

 

½ SU BARDAĞI PİRİNÇ

1,5 SU BARDAĞI SU

5 SU BARDAĞI SÜT

1 YUMURTA SARISI

4 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

1 ÇUBUK VANİLYA

1 AVUÇ FINDIK

2 SU BARDAĞI ŞEKER 

 

YAPILIŞI:

ÇOK AZ YIKADIĞINIZ PİRİNCİ GEREKTİĞİ KADAR SU İLE ORTA ATEŞTE PİŞİRİN. ÇOK FAZLA YIKAMAYIN Kİ PİRİNCİN NİŞASTASINI DA KULLANMIŞ OLURSUNUZ. PİRİNÇ YUMUŞAYIP YENİR KIVAMA GELENE KADAR PİŞİRİN.BU ESNADA SÜTÜMÜZÜ OCAĞA ALIP 2 SU BARDAĞI ŞEKERİ DÖKELİM. KAYNAMAYA BIRAKALIM. ARA ARA KARIŞTIRALIM.

 

1 YUMURTA SARISI, 1 BARDAK SÜT VE 4 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTAYI BİR KAPTA KARIŞTIRALIM. KAYNAYAN SÜTÜMÜZE AZAR AZAR KARIŞTIRARAK İSTEDİĞİMİZ AKIŞKAN KIVAMI ALANA KADAR KARIŞTIRALIM.GÜVEÇ KABLARIMIZI FIRIN TEPSİNİNE DİZELİM VE YARISINA KADAR SU KOYALIM. FIRININ ÜST GÖZÜNDE 200 DERECE SICAKLIKTA ÜZERİ KIZARINCAYA DEK YAKLAŞIK 20-25 DAKİKA PİŞİRELİM.AFİYET OLSUN.. :)

 

SİMAY ÇAPA'NIN TAHİNLİ KEK TARİFİ

 

 

100 GR TEREYAĞI (75 GR İÇİNE)

75 GR BEYAZ ÇİKOLATA

150 GR TAHİN

3 YUMURTA

38 GR ŞEKER

38 GR UN

2 YEMEK KAŞIĞI SUSAM

10 GR ÇİKOLATALI SOĞUK JÖLE

YARIM BARDAK VİŞNE

YARIM BARDAK ŞEKER

1,5 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

TAHİN HELVASI

 

YAPILIŞI:

75 GR TEREYAĞI ERİTİLİR. ÇİKOLATA VE TAHİN EKLENİR. YUMURTA AKLARI ŞEKER İLE ÇIRPILIR. YUMURTALAR TEK TEK EKLENİR.UN KENARDA ELENİP BEKLETİLİR.

 

TAHİNLİ KARIŞIM YUMURTALI KARIŞIMIN İÇİNE EKLENİR. UN DAHA SONRA EKLENİR VE YAĞLANIP UNLANAN KALIPLARIN İÇİNE ÖNCE SUSAM DÖKÜLÜR. DAHA SONRA KAPLAR KARIŞIMLA DOLDURULUR.VİŞNELER ŞEKERİN İÇİNE KARIŞTIRILIR. YARIM BARDAK SU EKLENİR. 5 DK KADAR KAYNATILIR. NİŞASTA SU İLE AÇILIR VE İÇİNE EKLENİR. TABAĞA KOYULUP YAN TARAFINDAN VİŞNE SOSU AKITILIR

Güncelleme: 20/11/2015 15:44:59
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.