VER FIRINA 20 Mayıs Çarşamba Tarifleri

VER FIRINA 20 Mayıs Çarşamba Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: ÇİKOLATALI BİSKÜVİ

 

MALZEMELER:

125 GR TEREYAĞI

YARIM SU BARDAĞI ŞEKER

1 YUMURTA

1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT

ÇAY KAŞIĞININ UCUYLA VANİLİN

ALDIĞI KADAR UN

İÇ MALZEMESİ:

YUMURTA BEYAZI

SÜTLÜ PUL ÇİKOLATA

HAZIRLANIŞI:

YUMURTA, ŞEKER VE TEREYAĞINI MİKSERDE İYİCE ÇIRPIN. VANİLYA VE YOĞURT EKLEYİN. UNU YAVAŞ YAVAŞ EKLEYEREK YUMUŞAK VE ELE YAPIŞMAYACAK BİR HAMUR ELDE EDİN.HAMURUNUZU İNCE BİR KATMAN AÇIN. BÜYÜK ÇEMBER İLE HAMURUNUZDAN PARÇALAR ÇIKARTIN. ÇİKOLATALARI HAMURLARIN TAM ORTASINA KOYUN. KENARLARINA YUMURTA BEYAZI SÜRÜN VE ÜZERİNE BİR HAMUR DAHA KAPATIN.KÜÇÜK KALIP İLE ÇİKOLATA ORTADA KALACAK ŞEKİLDE HAMURUNUZU TEKRAR KESİN VE ÜZERİNE YUMURTA BEYAZI SÜRÜP BIÇAK İLE ÇAPRAZLAMA ÇİZİKLER ATIN. 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN VE SERVİS EDİN.

 

GÖKHAN SERBEST'İN KREMALI MANTAR YATAĞINDA BONFİLE TARİFİ

 

 

750 GR DANA BONFİLE 

MANTAR YATAĞI İÇİN 

YARIM KG MANTAR

100 GR TAZE KAŞAR

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 SOĞAN

3 DİŞ SARIMSAK

1 KIRMIZI KAPYA BİBER

1 ÇAY BARDAĞI KREMA

KÖRİ 

KARABİBER 

TUZ

 

ETLERİMİZİ MARİNE ETMEK İÇİN:

ZEYTİNYAĞI 

YARIM LİMON SUYU

2 YEMEK KAŞIĞI SOYA SOSU

KEKİK

BİR MİKTAR DENİZ TUZU (ETLER MÜHÜRLENDİKTEN SONRA KONULACAK)

 

PİLAV İÇİN: 1 SU BARDAĞI PİRİNÇ

YAPILIŞI:

MANTARLARIMIZI LİMON SUYU İLE ISLATILMIŞ Bİ BEZ İLE SİLİYORUZ  İLK ÖNCE SOĞANLARIMIZI TAVADA KAVURUYORUZ SARIMSAKLARI İLAVE EDİYORUZ DAHA SONRA MANTARLARIMIZI İLAVE EDİYORUZ VE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİYORUZ 

 

BAHARATLARIMIZI İLAVE EDİP KREMAMIZI KOYUP BİR MİKTAR PİŞİRİYORUZ OCAĞI KAPATIP PİŞİRME TEPSİSİNE ALIYORUZ.ETLERİMİZİ İLK ÖNCE 2 ŞER PARMAK KALINLIĞINDA KESİYORUZ DAHA SONRA MARİNE EDİP KIZGIN İZLİ TAVADA MÜHÜRLÜYORUZETLERİMİZİ DAHA SONRA MANTAR YATAĞIMIZIN ÜZERİNE KOYUP ÜZERİNİ FOLYO İLE KAPATIP FIRINA VERİYORUZ 15 DAKİKA PİŞİRİYORUZEN SON ÜZERİNE KAŞAR RENDESİ SERPİP KAŞARLAR ERİYENE KADAR FIRINDA TUTUYORUZ AFİYET OLSUN .

 

GÖRKEM DOĞAN'IN ROAST BEEF TARİFİ

 

 

1 KG ANTRİKOT (DİLİMLENMEMİŞ)

30 GRAM TANELİ HARDAL

30 GRAM DİJON HARDALI 

ÇEKME KARABİBER 

İRİ TANELİ TUZ 

BAĞLAMAK İÇİN İP

GARNİTÜR

4 TANE KIRMIZI SOĞAN

1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER

1 TATLI KAŞIĞI ELMA SİRKESİ

300 GRAM TAZE KÜÇÜK PATATES

YAPILIŞI:

ANTRİKOTU TUZ VE KARABİBERLE HARMANLAYIP TAVADA MÜHÜRLEYİN BAĞLAYIN. FIRINA ATMADAN ÖNCE DIŞINI KARABİBER VE HARDALLA KAPLAYIP 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN İÇ ISI DERECESİ 55-60 DERECE ARASI OLSUN. GARNİTÜR İÇİN SOĞANLARI PİYAZLIK KESİN ŞEKER VE SİRKE İLE KARAMELİZE EDİN PATATESLERİ KABUKLARIYLA HAŞLAYIN BOYUNA İKİYE KESİP TAVADA TEREYAĞI İLE SORELEYİN VE KARAMELİZE SOĞANLA BİRLEŞTİRİN.

 

İHSAN ARI'NIN KUZU PİRZOLA KAFES VE YABAN MERSİNLİ İÇ PİLAVI TARİFİ

 

 

- KUZU PİRZOLA İÇİN:

YARIM KAFES KUZU PİRZOLA

YARIM SU BARDAĞI BAL

YARIM SU BARDAĞI SOYA SOS

1 DİŞ SARIMSAK

- YABAN MERSİNLİ İÇ PİLAV İÇİN:

2 SU BARDAĞI BASMATİ PİRİNCİ

4 SU BARDAĞI TAVUK SUYU

100 GR YABAN MERSİNİ KURUSU

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 TUTAM KÖRİ

1 TUTAM YENİBAHAR

YAPILIŞI:

1. DÖKÜM TAVADA KUZU KAFESİN HER BİR KENARINI MÜHÜRLEYİN VE SONRADAN KAFESİ TEZGAHA ALIN. ETİN YAĞLI KISMINI ALIP KENARA AYIRIN. BU PARÇAYI DAHA SONRA ETİ FIRINLARKEN ETİN ÜZERİNE KOYMAK İÇİN KULLANACAĞIZ.

2. BİR KASENİN İÇERİSİNDE BAL, SOYA SOSU VE EZDİĞİNİZ 1 DİŞ SARMISAĞI KARIŞTIRIN

3. KASEDEKİ SOS İLE KAFESİ İYİCE FIRÇALAYIN VE 180 DERECEDE FIRINDA 30 İLA 45 DAKİKA ARASI, İSTEDİĞİNİZ PİŞME DERECESİNE GÖRE PİŞİRİN ( ET FIRINDA PİŞERKEN MARİNAT İLE ARALIKLARLA FIRÇALAYABİLİRSİNİZ)

4. SIĞ BİR DÖKÜM TENCEREDE TEREYAĞINI ERİTİN VE YABANMERSİNLERİNİ İKİ DAKİKA KAVURUN

5. İYİCE YIKADIĞINIZ BASMATİ PİRİNCİNİ TENCEREYE EKLEYİN VE YABANMERSİNLERİ İLE İKİ DAKİKA DAHA KAVURUN

6. TAVUK SUYUNU EKLEYİN VE KAYNAMAYA BAŞLADIĞINI GÖRDÜĞÜNÜZDE ATEŞİ İYİCE DÜŞÜRÜN.

7. TUZ, KARABİBER, KÖRİ VE YENİBAHARI SERPİN. BU ŞEKİLDE 15 DAKİKA, SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR PİŞİRİN. DAHA SONRA ATEŞTEN ALIN VE TENCERENİN ÜZERİNİ BİR HAVLU İLE ÖRTÜP 10 DAKİKA KADAR DEMLENMEYE BIRAKIN.

8. BÜYÜK BİR TABAKĞA ÖNCE PİLAVI KOYUN, ÜZERİNE DİKKATLİCE KUZU KAFESİ YERLEŞTİRİN

 

ALP MEHMET SIY'IN YUFKADA İÇ PİLAVLI FIRINDA TERBİYELİ KUZU PİRZOLA TARİFİ

 

 

ETLİ İÇ  PİLAV MALZEMELER

250 GR KUŞBAŞI ORTA YAĞLI KUZU ETİ 

100 GR BADEM 

1 ÇAY BARDAĞI KUŞ ÜZÜMÜ (DOLMALIK)

1 ÇAY BARDAĞI DOLMALIK FISTIK

2 SU BARDAĞI BALDO PİRİNÇ

KARABİBER, YENİBAHAR, TARÇIN, NANE, TUZ  

YARIM DEMET MAYDANOZ

4 DAL TAZE SOĞAN 

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

50 GR TEREYAĞI 

2 ADET TAZE YUFKA

YAPIMI

ETLER KIZGIN TENCEREDE SOTELENİR. ÜSTÜNE 1 ÇAY BARDAĞI SICAK SU EKLENİR VE HAŞLANIRKEN BADEM VE SIVI YAĞ DA EKLENİR. BADEMLER RENK ALINCA DOLMALIK FISTIK DA BİRAZ PEMBELEŞİNCE KUŞ ÜZÜMÜ EKLENİR. DAHA SONRA PİRİNÇ EKLENİR HARMANLANIR. YEŞİL SOĞAN DA İNCECİK KIYILIR İLAVE EDİLİR. EN SON TÜM BAHARATLAR VE TUZ KOYULUR. EN SON PİLAVIN SUYU VERİLİR ÇOK PİŞMEDEN ATEŞ SÖNDÜRÜLÜR (ÇOK PİŞMEDEN EVET DAHA SONRADA FIRINDA PİŞECEĞİNDEN DOLAYI)EN SON İNCECİK KIYILAN MAYDANOZ EKLENİR.

 

PİRZOLA VE TERBİYE MALZEMELERİ

10 ADET KUZU PİRZOLA (5 ADEDİ TEK KALEM 5 ADEDİ ÇİFT KALEM KESİLMİŞ OLACAK)

1 ADET KURU SOĞAN 

2 DAL MAYDANOZ

3 DAL DEREOTU

2 DAL TAZE NANE 

YARIM ÇAY KAŞIĞI MUSKAT RENDESİ 

1 TATLI KAŞIĞI BAL 

2 DİŞ SARMISAK 

4 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

KARABİBER - TUZ 

1 ÇORBA KAŞIĞI ELMA SİRKESİ 

1’ER ÇAY KAŞIĞI LİMON VE PORTAKAL RENDESİ 

 

YAPIMI 

TÜM MALZEMELER ROBOTTAN GEÇİRİLEREK PÜRE HALİNE GETİRİLİR. PİRZOLLAR BU SOSLA OVALANIR DİNLENDİRİLİR. DAHA SONRA DÖKÜM TAVA İYİCE KIZDIRILIR. PİRZOLALARIN HER İKİ TARAFI PİŞMEYE İZİN VERMEDEN MÜHÜRLENİR (İÇİ SULU KALSIN DİYE) EN SON BİRLEŞİM KELEPÇELİ YA DA UYGUN BİR KALIBA BOLCA TEREYAĞI SÜRÜLÜR. KALIBIN YAN TARAFLARINA BADEMLER YAPIŞTIRILIR. ÜSTÜNE YUFKA GÜZELCE SERİLİR KENARLARI DIŞARDA KALACAK ŞEKİLDE YUFKANIN ÜSTÜNE İÇ PİLAV DÖŞENİR. ÜSTÜNE 5 ADET PİRZOLA KONUR. ONUN ÜSTÜNE DE KALAN İÇ PİLAV KONUR. EN ÜSTE DE MÜHÜRLENEN PİRZOLA KONUR.PİRZOLANIN ÜSTÜNEDE KALIP ŞEKLİNDE KESİLEN YUFKA KONUR. YUFKANIN ÜSTÜ YAĞLANIR 

 

BADEM DİZİLİR. DIŞTA KALAN KISIMLARI DA YAĞLANIR...ÖNCEDEN ISITILMIŞ 170 DERECE FIRINDA BİR MÜDDET YAĞLI KAĞIT VE ÜSTÜNE FOLYO KOYARAK PİŞİRİRİZ. DAHA SONRA BUNLARI ALARAK YUFKALAR KIZARINCA FIRINDAN ALIRIZ.

 

MELİKE KÜL'ÜN ROKFOR SOSLU BONFİLE VE BEBEK PATATES TARİFİ

 

 

MALZEMELER

4 ADET KALIN KESİLMİŞ DÖVÜLMEMİŞ 

BONFİLE

1-2 ADET PIRASA

1-2 ADET HAVUÇ

2-3 ADET KEREVİZ SAPI

1 KG BEBEK PATATES

1 SU BARDAĞI KREMA

150 GR ROKFOR PEYNİRİ

TAZE ÇEKİLMİŞ KARABİBER 

(DEĞİRMENDEN)

DENİZ TUZU

TEREYAĞI

PUL BİBER

SIVI YAĞ

MELİKE KÜL

YAPILIŞI

DÖKÜM TAVAYI İYİCE KIZDIRDIKTAN SONRA ÜZERİNE ÇOK AZ SIVIYAĞ VE DENİZ TUZU SÜRDÜĞÜMÜZ ETLERİMİZİ MÜHÜRLÜYORUZ. MÜHÜRLEME İŞLEMİNDE ETLERİN ÜZERİNE KAFES DESENİ OLUŞTURUYORUZ SEBZELERİMİZİ KÜP KÜP EŞİT BÜYÜKLÜKTE DOĞRADIKTAN SONRA AZ TUZ, ZEYTİNYAĞ VE KARABİBER KOYUP HARMANLIYORUZ VE CAM FIRIN KABININ ALTINA YATAK OLARAK SERİP MÜHÜRLEDİĞİMİZ ETLERİMİZİ ÜZERİNE KOYUYORUZ. KABIMIZI FOLYO İLE KAPATTIKTAN SONRA 180-200 DERECELİK ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINIMIZDA EN FAZLA 8 DAKİKA PİŞİRİYORUZ. BEBEK PATATESLERİ GÜZELCE YIKAYIP KABUKLU ŞEKİLDE DÜDÜKLÜ YA DA NORMAL TENCEREDE HAŞLIYORUZ. HAŞLANAN PATATESLERİMİZİ ELMA DİLİM GİBİ KESİYORUZ DERİN BİR TAVADA KIZDIRDIĞIMIZ BOL TEREYAĞINDA BIÇAKLA EZDİĞİMİZ BÜTÜN SARIMSAKLAR, KIRMIZI BİBER VE KEKİK İLE HARMANLAYIP SERVİS EDİYORUZ. PİŞİRME ESNASINDA KULLANDIĞIMIZ SEBZELERİ SERVİSTE KULLANMIYORUZ…

 

ROKFOR SOS YAPILIŞI İSE;

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞINI SOS TENCERESİNDE KIZDIRIYORUZ YAĞ KIZARKEN AYRI BİR YERDE ROKFOR PEYNİRİMİZİ ÇATALLA GÜZELCE EZİP KREMAMIZLA KARIŞTIRIYORUZ. KARABİBER EKLİYORUZ. BU KARIŞIMI KIZAN YAĞIMIZIN ÜZERİNE EKLEYİP KOYU BİR KIVAM ALANA KADAR KARIŞTIRIYORUZ ÇOK FAZLA KAYNATMAMAYA ÖZEN GÖSTERİYORUZ.FIRINDAN ÇIKARDIĞIMIZ ETLERİMİZİ SERVİS TABAĞINA ALIP YANINA BEBEK PATATESLERİMİZİ KOYUYORUZ VE ROKFOR SOSUMUZU ETİMİZİN ÜZERİNE DÖKÜYORUZ. SERVİSE HAZIR AFİYET OLSUN…

 

OKAN KARADENİZ'İN KUZU KONTRFİLE TARİFİ

 

 

2 ADET KUZU KONTRFİLE

BAL - 100 GR

HARDAL - 100 GR

NANE 1 BAĞ

TUZ - 20 GR

K.BİBER - 20 GR

TEREYAĞI – 200 GR

PATATES – 400 GR

TRÜF YAĞI – 50 GR

KREMA – 200 GR

KURU KAYISI

TATLI PUL BİBER

NANE VE SARIMSAĞI EZİN. TUZ, KARABİBER VE TEREYAĞINI EKLEYİN, KREMA YAPIN. KUZU ETİNE TUZ, KARABİBER VE KİMYON EKLEYİN. HER İKİ TARAFINI DA IZGARA TAVADA 3-4 DK PİŞİRİN. TAVADAN ALMADAN 2 KAŞIK TEREYAĞI, KIRILMIŞ SARIMSAK, KEKİK, BİBERİYE ATIN VE ATEŞİ KAPATIN. ETİ TEREYAĞINDA ÇEVİRİN VE KENARA ALIN. PATATESLERİ HAŞLAYIN, 

 

PÜRE YAPIN. 2 KAŞIK PÜRE İÇİN 2-3 DAMLA TRÜF YAĞ KOYUN.ETİ FIRINA ATMADAN NANE VE PESTO KOYUN. YANINDA HARDAL VE DENİZ TUZU İLE SERVİS EDİN. KURU KAYISILARI DA IZGARADA KUZU ETİ İLE BERABER, PUL BİBER İLE TATLANDIRARAK PİŞİREBİLİRSİNİZ. (SICAK SUDA 10 DK ISLATIN)

 

TAHSİN KÜÇÜK'ün DANA ETLİ SÖĞÜRME VE BADEMLİ PİLAV TARİFİ

1 KİLO DANA BONFİLE

7 DİŞ SARIMSAK

100 GR ARPACIK SOĞAN

2 ADET KABAK

2 ADET DOMATES

8 ADET MANTAR

3 ADET SİVRİ TATLI BİBER

1 BAĞ TAZE KEKİK 

1 BAĞ TAZE FESLEĞEN

KARABİBER

PUL BİBER

TUZ

YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ 

1,5 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI

1 SU BARDAĞI SU

1 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI

2 ADET UZUN PATATES

3 ADET PATLICAN

1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

BADEMLİ PİLAV 

1 AVUÇ SOYULMUŞ İÇ BADEM

2 SU BARDAĞI PİRİNÇ

3 SU BARDAĞI SU

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

TUZ

BONFİLEYİ KÜP KÜP DOĞRAYIN ZEYTİNYAĞI, KEKİK VE BİBERİYEYLE MARİNE EDİN. KIZGIN TAVADA ETLERİ MÜHÜRLEYİN. GÜVECİN DİBİNE ETLERİNİZİ KOYUN, DİĞER MALZEMELERİ KOYUN VE 270 DERECEDE PİŞİRİN.PİLAV İÇİN BADEMLERİ KAVURUN. 1 KAŞIK YAĞ EKLEYİN. PİRİNCİ EKLEYİN VE KAVURUN. SU EKLEYİN VE KISIK ATEŞTE PİŞİRİP DİNLENDİRİN.

 

ÜNAL TUTUCU'NUN KUZU KOL SARMA TARİFİ

 

 

1 ADET KUZU KOL (KEMİKLERİ ALINMIŞ) 

5 PARÇA DANA JAMBON

200 GR ISPANAK

200 GR MANTAR

1 ADET KURU SOĞAN

1 KAHVE FİNCANI DOLMALIK FISTIK

KEKİK

TARHUN

1 TATLI KAŞIĞI HARDAL

TUZ VE KARABİBER

BULGUR PİLAVI

250 GR PİLAVLIK BULGUR

1 ADET KABAK

1 ADET PIRASA

4 DAL TAZE NANE

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

TUZ VE KARABİBER

ETİN YAPILIŞI

KURU SOĞAN AZ YAĞDA ÇEVRİLİP FISTIK, MANTAR SONRADA ISPANAK İLAVE EDİLİP SOTELENİR.ET YAYILIR TUZ, KARABİBER VE AZ HARDAL SÜRÜLÜP ÜZERİNE ISPANAKLI MANTARLI HARÇ KONUP RULO YAPILIR. KÜRDAN İLE TUTTURULUR VEYA BAGLANIR. DÖKÜM TAVADA MÜHÜRLENDİKTEN SONRA 220 DERECE FIRINDA PİŞİRİLİR.ÜZERİNİN YANMAMASI İÇİN YAGLI KAGIT ISLATILIP ÜZERİNE ÖRTÜLÜR VE NEMLİ KALMASI SAĞLANIR.

BULGUR PİLAVI

INCE HALKA ŞEKLINDE DOGRANMIŞ PIRASA VE KABAK, TEREYAĞI VE ZEYTİNYAĞINDA SOTELENİR. YIKANMIŞ BULGUR İLAVE EDİLİR SUYU VERİLİR VE PİŞMEYE BIRAKILIR. İNMEYE YAKIN SOTELENMİŞ KABAKLER VE KIYILMIŞ NANE İLAVE EDİLİR.

Güncelleme: 21/05/2015 11:16:16
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.