VER FIRINA 20 Nisan Pazartesi Tarifleri

VER FIRINA 20 Nisan Pazartesi Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: MİNİ YILDIZ PİZZA

 

HAMURU İÇİN:

250 GR UN

10 GR MAYA

5 GR TUZ

5 GR ŞEKER

1 SU BARDAĞI SÜT

SOSU İÇİN:

2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

2 TATLI KAŞIĞI ŞEKER

KEKİK

TUZ

KARABİBER

2 YEMEK KAŞIĞI KETÇAP

YARIM ÇAY BARDAĞI KADAR SU

ÜST MALZEMESİ:

200 GR RENDE KAŞAR PEYNİRİ

2 ADET SOSİS

100 GR SUCUK

1 ADET YEŞİL BİBER

 

YAPILIŞI:

BÜTÜN MALZEMELERDEN KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR HAMUR ELDE EDİN. SÜTÜ KISIMKISIM KIVAMA GÖRE AYARLAYIN.5 PARÇA BEZE YAPIP ÜZERİNİ KAPATIP DİNLENDİRİN.TEREYAĞINDA SALÇAYI KAVURUN VE BAHARATLARINI ATIN OCAKTAN ALIN. KETÇAP İLAVEEDİN VE SU İLE SALÇAYI AÇARAK KIVAMLI BİR PİZZA SOSU ELDE EDİN.HAMURLARINIZI AÇIN VE ORTASINA PİZZA SOSUNU SÜRÜP KENARLARINI RESİMDEKİ GİBİKATLAYIN.

 

TABANA İLK KAŞAR PEYNİRİ VE ÜZERİNE MALZEMELERİ KOYDUKTAN SONRA TEKRAR KAŞARPEYNİRİ KOYUP FIRIN TEPSİSİNE ALIN.200° DE  PİŞİRİN VE SERVİS EDİN.

 

GÖKHAN SERBEST'İN GÖKHAN’IN KUPTA ÇİLEK KARNAVALI TARİFİ

 

 

TABANI İÇİN

1. 1 PAKET YULAFLI BİSKÜVİ

2. 50 GR  TEREYAĞI

3. 5-6 ÇORBA KAŞIĞI SÜT

4. YARIM SU BARDAĞI FINDIK

 

YAPILIŞ:

1. TABANI HAZIRLAMAK İÇİN BİSKÜVİLERİ BLENDER YARDIMI İLE UN HALİNE GETİRİN.

2. FINDIĞI TAMAMEN UN OLMAYACAK ŞEKİLDE BLENDERDAN GEÇİRİN

3. TEREYAĞINI YAKMADAN ERİTİN.

4. UN HALİNE GELMİŞ BİSKÜVİLER, ÇEKİLMİŞ FINDIĞI, ERİMİŞ TEREYAĞI VE SÜTÜ BİRKABA ALIN VE ELİNİZLE BÜTÜN MALZEMELER BİRBİRİ İLE ÖZLEŞİNCEYE KADAR BASTIRARAK KARIŞTIRIN VE YOĞURUN

5. KULLANACAĞINIZ KABIN TABANINI YAĞLI KAĞIT İLE KAPLAYIN VE HAZIRLADIĞINIZ HARCI KENARLARA DA BİR MİKTAR ÇIKACAK ŞEKİLDE BASTIRARAK YERLEŞTİRİN.

6. 170 DERECE FIRINDA 25DK PİŞİRİN

 

İÇ MALZEMELER:

600 GR ÇİLEK

2 ADET MUZ

ÇİLEKLERİ BATIRMAK İÇİN 200 GR BİTTER ÇİKOLATA

ÜZERİ İÇİN 100 GR BEYAZ ÇİKOLATA

 

MUHALLEBİ MALZEMELER

 

1 LT SÜT

1 YUMURTA SARISI

3 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

2 YEMEK KAŞIĞI UN

2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

1 PAKET VANİLYA

2 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN

1 KUTU LABNE PEYNİR

 

YAPILIŞ:

 

1. YUMURTA SARISI, UN, NİŞASTA VE ŞEKER İLE MUHALLEBİ GİBİ DEVAMLIKARIŞTIRARAK PİŞİRİN. OCAKTAN ALIP VANİLYA VE MARGARİNİ EKLEYİN. MİKSERYARDIMI İLE 5 DK. ÇIRPIN. BİRAZ SOĞUYUNCA KREMAYA LABNE PEYNİRİ EKLEYİN VE 5DK. DAHA ÇIRPIN. 

2. DERİN, DIŞI ŞEFFAF CAM BİR SERVİS KASESİNİN YAN KENARLARINA ÇİLEKLERİ İNCEDİLİMLER HALİNDE YERLEŞTİRİN.

3. SERVİS KASESİNİN TABANINA 2 YEMEK KAŞIĞI KREMA YAYIN. HAZIRLADIGIMIZTABANI YERLEŞTİRİN ÜZERİNE İNCE DİLİMLENMİŞ MUZ VE ÇİLEKLERİ DİZİPMUHALLEBİ KOYUYORUZ EN ÜSTE KREMADAN SONRA MUZ VE ÇİLEK DİLİMLERİDİZİYORUZ

4. SERVİS KASESİNİN ÜZERİNİ 2CM BOŞLUK BIRAKIP HAZIRLADIĞIMIZ JÖLEMİZİ KOYUPKENARLARINA BEYAZ ÇİKOLATA RENDELEYİP SERVİS YAPIYORUZ

 

JÖLE MALZEMELER:

1 BUÇUK YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI

4 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

2 BARDAK SU

YAPILIŞ:

BÜTÜN MALZEMELERİMİZİ TENCEREYE ALIP KARIŞTIRIYORUZ SONRA ACAGIN ALTINI AÇIPKOYULAŞINCAYA KADAR KARIŞTIRARARK ŞEFFAF HALE GELENE KADAR PİŞİRİYORUZ ILIK HALE GELENE KADAR ÇIRPIYORUZ TAM SERTLEŞMEDEN MEYVELERİN ÜZERİNE DÖKÜYORUZ

 

GÜLŞAH ZAMBUR'UN ÇİLEKLİ PAVLOVA TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

2 TANE YUMURTA AKI (BÜYÜK) (ODA ISISINDA)

65 GR TOZ ŞEKER

65 GR PUDRA ŞEKERİ

1 TATLI KAŞIĞI KAKAO

5 ADET ÇİLEK

1 TATLI KAŞIĞI BALZAMİK SİRKE

TUZ

KREMA SOS:

150 GR MASCARPONE

50 GR KREMA

1 TATLI KAŞIĞI VANİLYA

5-6 DAL TAZE NANE

ÇİLEK SOS:

500 GR ÇİLEK

1 KASE FRAMBUAZ

TEREYAĞI

YAPILISI:

YUMURTA BEYAZINI HAFİF BEYAZ OLUNCAYA KADAR MİKSERLE ÇIRPIN. BEYAZLADIKTANSONRA AZAR AZAR (1’ER KAŞIK) TOZ ŞEKERİ İLAVE EDİN. ŞEKERİ İYİCE YEDİRDİKTEN SONRAPUDRA ŞEKERİNİ DE AYNI ŞEKİLDE İLAVE EDİP MİKSERLEMEYE DEVAM EDİN. (ÇOK FAZLAÇIRPMAYIN, YUMURTA BEYAZI KAR GİBİ OLMAYACAK, HAFİF YAPIŞKAN OLMASI GEREKİYOR)YUMURTA BEYAZI KIVAM ALDIKTAN SONRA KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRADIĞINIZ ÇİLEKLERİ,BALZAMİK SİRKEYİ (KIVAM ALMASI İÇİN VE MALZEMELERİ BİRBİRİNE TUTMASI İÇİN) VEKAKAOYU (SÜZGEÇTEN GEÇİRİN) DA İÇİNE ATIP SPATULAYLA YAVAŞÇA HARCA YEDİRİN.DAHA SONRA TEPSİYE YAĞLI KAĞIT KOYUN VE O YAĞLI KAĞIDIN ÜZERİNE 10 CM’LİKÇEMBERLER ÇİZİP HARCI O ÇEMBERLERİN İÇİNE YERLEŞTİRİN VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 150DERECE FIRINDA YAKLASIK 30-40 DK PİŞİRİN.PAVLOVA FIRINDA PISERKEN KESINLIKLE FIRININ KAPAGI ACMA! UZERINDE KICATLAKLARDAN PAVLOVANIN PISIP PISMEDIGINI ANLARSIN. 30 DK SONRA FIRININ ALTINIKAPATIP KAPAGINI AC VE BIRAZ SOGUMASINI SAGLA.

 

PAVLOVA FIRINDA PISERKEN KREMAYI MIKSERDE CIRP, ARDINDAN MASCARPONU VANILYASEKERIYLE CIRPIP IKI HARCI BIRBIRINE YAVASYA YEDIR VE KENARA KOY.İÇİNE DAHA SONRA KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRADIĞINIZ NANE YAPRAKLARINI KATIN.

 

CILEK SOS ICIN CILEKLERIN YARISINI FRAMBUAZLA BIRLIKTE RONDODAN GECIR VE KIVAMALMASI ICIN TAVAYA AKTARIP KISIK ATESTE PISIR.PAVLOVA PISIP SOGUDUKTAN SONRA UZERINE ONCE KREMA KARISIMINDAN KASIKLA KOY (SAKIN SURMEYE KALKMA PAVLOVA KIRILIR) ONUN UZERINE CILEK SOSTAN DOK)

 

MELİKE KÜL'ÜN ÇİLEKLİ MİNİ CHEESECAKE TARİFİ

 

 

MALZEMELER

200 GR. YULAFLI BİSKÜVİ

40 GR. TEREYAĞI

2 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN

KREMASI İÇİN

500 GR. LABNE

2 YUMURTA SARISI

2 ÇAY KAŞIĞI TOZ VANİLYA VEYA BİRKAÇ DAMLA SIVI VANİLYA AROMASI

60 GR.ŞEKER ( 4 ÇORBA KAŞIĞI)

10-15 ADET ÇİLEK (KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANIP SÜZGEÇTE SUYUNU SÜZMESİNİ BEKLEYİN)

SÜSLEME İÇİN

KREM ŞANTİ

1 SU BARDAĞI SOĞUK SÜT

YAPILIŞI

3-4 ADET KÜÇÜK YUVARLAK YA DA KARE METAL KALIP KULLANABİLİRSİNİZ. (ALTI AÇIK KESMEKALIBI NİYETİNE KULLANDIKLARIMIZDAN )  

– BİSKÜVİLERİ ELİNİZLE UFALAYIN, ROBOTTAN GEÇİRMEYİN. BİRAZ İRİ PARÇALAR OLMALI.

– BİSKÜVİLERİ TEREYAĞ VE TARÇINLA KAVURUN. YANMAMASINA DİKKAT EDİN.

– KREM PEYNİR, VANİLYA, ŞEKERİ MİKSERLE BİR KAPTA KARIŞTIRIN.

– YUMURTA SARILARINI TEK TEK İLAVE EDEREK KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİN. SON YUMURTASARISINI KARIŞTIRDIKTAN SONRA ÇOK KÜÇÜK DOĞRANMIŞ SUYU SÜZÜLMÜŞ ÇİLEKLERİKARIŞIMA EKLEYİN

– BİSKÜVİLERİN YARISINI PORSİYONLUK FIRIN KAPLARINA BÖLÜŞTÜRÜN.

– ÜZERLERİNE PEYNİR KARIŞIMINI BÖLÜŞTÜRÜN.

– TEKRAR BİSKÜVİ KARIŞIMINI KOYUP KAPLARI BİR FIRIN TEPSİSİNE DİZİN.

– ÖNCEDEN ISITILMIŞ VE TABANINA BİR TAS KAYNAR SU KONULMUŞ FIRINDA 190 DERECEDE10 DAKİKA PİŞİRİN.

– SOĞUDUKTAN SONRA BUZDOLABINDA BİRAZ DİNLENDİRİN.SOĞUYAN KEKLERİN KALIPLARINI ÇIKARTIN VE KREM ŞANTİ İLE SÜSLEYİN.

 

SALİH SADIKOĞLU'NUN ÇİLEKLİ PROFİTEROL TARİFİ

 

 

MALZEMELER :

1 SU BARDAĞI SU

1 SU BARDAĞI UN

125 GR TEREYAĞI

4 ADET YUMURTA

2 DAMLA ÇİLEK ESANSI

DOLGU MALZEMESİ :

1 YEMEK KAŞIĞI UN

2 YEMEK KAŞIGI NİŞASTA

50 GR TOZ ŞEKER

350 ML SÜT

2 ADET YUMURTA

TUZ

VANİLYA

50 GR BİTTER ÇİKOLATA

SÜSLEMEK İÇİN

500 GR İRİ ÇİLEK

50 GR DÖVÜLMÜŞ ANTEP FISTIĞI

200 GR BEYAZ ÇİKOLATA

YAPILIŞ :

KÜÇÜK BİR TENCEREYE 1 SU BARDAĞI SU VE TEREYAĞI KOYUN VE KAYNATIN.DAHA SONRA 1 SU BARDAĞI UNU ELEYEREK EKLEYİN VE İYİCE KARIŞTIRIN. 2 ­3DK KARIŞIMI SÜREKLİ KARIŞTIRTIRARAK PİŞİRİN. OCAĞI KAPATIN VE 10­15 DKHAMURUN SOĞUMASINI BEKLEYİN. HAMUR BEKLEDİKTEN SONRA YUMURTALARITEKER TEKER HAMURA YEDİRİN. YAĞLANMIŞ TEPSİYE SIKMA TORMASIYLACEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE BEZELER SIKIN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECEFIRINDA 30 DK PİŞİRİN. HAMURLAR PİŞERKEN KREMASINI HAZIRLAYIN. VANİLYAHARİÇ TÜM MALZEMELERİ BİR TENCEREYE ALARAK KREMAYI PİŞİRİN. KREMAYI OCAKTAN ALINCA BİTTER ÇİKOLATALARI İÇİNE ATIN VE KARIŞTIRIN.ÜZERİNİ ÇİLEK, FISTIK VE BEYAZ ÇİKOLATA HGANAJIYLA SÜSLEYEREK SERVİSEDEBİLİRSİNİZ.

 

PÜF NOKTA: SIKILAN HAMURUN ÜSTÜNE SIVI YAĞ İLE BİRAZCIK BASTIRIN.

 

TAHSİN KÜÇÜK'ÜN YALANCI ÇİLEKLİ TART TARİFİ

 

 

500 GR UN

100 GR NİŞASTA

150 GRAM PUDRA ŞEKERİ

5 GRAM KARBONAT

5 GR KABARTMA TOZU

125 GRAM KREMA YAĞI

250 ML MARGARİN

1 ADET YUMURTA

İÇ HARCI İÇİN

YARIM KİLO ÇİLEK

250 GR FINDIK TOZU

150 GRAM TOZ ŞEKER

150 GRAM ÇİLEK JÖLE

YAPILIŞI;

HAMUR İÇİN TÜM MALZEMELERİ YOĞURMA KABINA ALIN VE YOĞURUN. DOLAPTA 10 DK.DİNLENDİRİN. DAHA SONRA İKİ YAĞLI KAĞIT ARASINDA AÇIN VE TART KALIBINA YERLEŞTİRİN.TABANI ÇATALLAYIN VE 180 DERECELİK ISITILMIŞ FIRINDA AĞIRLIKLI PİŞİRME YAPIN(BAKLİYATLA) DAHA SONRA 10 DK. DA NORMAL PİŞİRİN. ÇİLEKLERİ İNCE İNCE KIYIP 2 AVUÇPUDRA ŞEKERİ VE 2 AVUÇ FINDIK UNU KOYARAK KARIŞTIRIN. NEREDEYSE PİŞMİŞ OLANTARTINIZIN İÇİNE KOYARAK YAKLAŞIK 10-15 DK. DAHA KONTROLLÜ PİŞİRİN. FIRINDAN ÇIKIP 10 DAKİKA DİNLENDİKTEN SONRA TARTLARINIZ SUNUMA HAZIR, AFİYET OLSUN.

 

ÜNAL TUTUCU'NUN ÇİLEK PANDİSPANYASI TARİFİ

 

 

4 ADET YUMURTA

1 SU BARDAĞI UN

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

1 PAKET VANİLYA

1 PAKET KABARTMA TOZU

3 YEMEK KAŞIĞI FINDIK YAĞI

KIRMIZI ŞEKER HAMURU

BİRAZ YEŞİL ŞEKER HAMURU

SİYAH REKLİ GIDA BOYA KALEMİ

İÇ  DOLGUSU

1,5 KG ÇİLEK

KREMASI

80 GR TEREYAĞI

280 GR LABNE PEYNİRİ

400 GR. PUDRA ŞEKERİ

2 ÇAY KAŞIĞI BADEM AROMASI

1 PAKET KREM ŞANTİ

KREMASI İÇİN TÜM MALZEMELER 10 DK ÇIRPILIR.

YAPILIŞI:

4 YUMURTANIN BEYAZINI ŞEKERİN YARISINI İYİCE ÇIRPIN.

4 YUMURTA SARISI İLE ŞEKERİN DİĞER YARISINI ÇIRPIN. SIVI YAĞI VE KAYNAR SUYU İLAVE

EDİN, ÇIRPIN. UN, VANİLYA VE KABARTMA TOZUNU İLAVE EDİP ÇOK AZ ÇIRPIN.

KARIŞIMA BEYAZ KARIŞIMIN YARISINI KOYUN. SPATULA İLE YARIM DAİRE ŞEKLİNDE

KARIŞTIRIN, SONRA DİĞER YARISINI KOYUP KARIŞTIRIN.

KALP ŞEKLİNDEKİ KALIBIN SADECE ALTINI YAĞLAYIN VE UNLAYIN. HAMURUNUZU DÖKÜN VE

170 DERECEDE 20 DAKİKA PİŞİRİN.

ÜST KISMINI KAPAK OLACAK ŞEKİLDE KESİN. İÇİNİ OYUP KREMA VE ÇİLEKLE DOLDURUN.

KEKİN KAPAĞINI KAPATIP TEKRAR KREMAYI ÜZERİNE İNCE BİR TABAKA SÜRÜN. (ÇİLEKLER İRİ

DOĞRANIR VOK TAVADA SOTELENİR, SUYU SÜZÜLÜR)

KIRMIZI ŞEKER HAMURUNU AÇIP KEKİ KAPLAYALIM VE ÇİLEK MOTİFİ VERELİM. YEŞİL ŞEKER

HAMURUYLA DA ÇİLEĞİN SAP KISMINI YAPALIM. SİYAH GIDA KALEMİ İLE BENEKLER KOYALIM.

YUKARIDA YAPTIGIMIZ PANDİSPANYANIN İÇİNDEN ÇIKAN KEKLERLE KUP BARDAĞINA KOYUP MUHALLEBİ VE ÇİLEK İLE DOLDURALIM.

Güncelleme: 21/04/2015 10:18:51
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.