Ver Fırına 20 Ocak Salı Yayını Tarifleri

Ver Fırına 20 Ocak Salı Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

TEKNİK TARİF; FIRINDA ÇITIR TAVUK

 

MALZEMELER:

2 ADET TAVUKGÖĞSÜ

1 YUMURTA 

1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

1 SU BARDAĞI UN

1.5 SU BARDAĞI GALETA UNU

YARIM SU BARDAĞI TOZ PERMASAN 

YARIM SU BARDAĞI ÇEKİLMİŞ CEVİZ

1 ÇAY BARDAĞI KORNFLEKS

1 TATLI KAŞIĞI TUZ 

1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER

2 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

YARIM DEMET DEREOTU

5 ADET CHERRY DOMATES

 

SOS İÇİN:

150 GRAM MAYONEZ

2 YEMEK KAŞIĞI HARDAL 

2 YEMEK KAŞIĞI BAL

YAPILIŞI: TAVUKLARI PARMAK ŞERİTLER ŞEKLİNDE KESİN BİR KABA UNUNUZU KOYUN ( UNU HİÇBİR ŞEY İLE KARIŞTIRMAYACAKSINIZ ) AYRI BİR KAPTA 1 YUMURTA, 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ, 1 ER ÇAY KAŞIĞI TUZ VE KARABİBERİ İYİCE ÇIRPIN AYRI BİR KAPTA GALETA HARCINIZ İÇİN GERİYE KALAN BÜTÜN MALZEMELERİ BİR KAPTA KARIŞTIRIN DOĞRADIĞINIZ TAVUKLARI ÖNCE UNA SONRA YUMURTAYA VE ARDINDAN GALETAYA BATIRIP FIRIN TEPSİSİNE DİZİNİZ 180 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA TAVUKLARINIZI PİŞİRİN VE RESİMDEKİ GİBİ SÜSLEYEREK SERVİS EDİN. 

 

SOSUN YAPILIŞI:

BÜTÜN MALZEMELERİ İYİCE ÇIRPIP SERVİS EDECEĞİNİZ KABA KOYUN.

 

FATMA ERDOĞAN'IN PORTAKALLI TART TARİFİ;

 

 

MALZEMELER

250 GR UN

35 GR PUDRA ŞEKERİ

125 GR TEREYAĞI

2 YUMURTA

2 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT

YARIM PAKET KABARTMA TOZU

BİR FİSKE TUZ

ÜST KREMASI İÇİN;

75 GR UN 

75 GR İRİ ÇEKİLMİŞ BADEM 

150 GR TOZ ŞEKER 

2 YEMEK KAŞIĞI PORTAKAL KABUĞU RENDESİ 

2 YUMURTA 

125 GR TEREYAĞI

 

YAPILIŞI;

BUZDOLABINDAN ÇIKARDIĞINIZ TEREYAĞINI. UNU PUDRA ŞEKERİNİ. 1 ADET YUMURTAYI, 2 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURDU DERİN BİR KAPTA MİKSERLE ÇIRPIN VE HAMUR HALİNE GETİRİN. UNLANMIŞ TEZGAHTA FAZLA YOĞURMADAN (SADECE TOPARLAMAK İÇİN) PARMAK UÇLARIYLA YOĞURUN. MERDANEYLE TEPSİNİN BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇIN VE TEPSİYE YAYIN. ÇATALA DELİKLER AÇIN.

 

KREMA HAZIRLANIŞI; 

UN, BADEM, ŞEKER, PORTAKAL KABUĞU RENDESİ, YUMURTA, TEREYAĞI HEPSİNİ BİRDEN ÇIRPIP TART HAMURUNUN ÜZERİNE YAYIN. ÜZERİNE BADEM VE PORTAKAL DİLİMLERİ KOYUP 190 DERECEDE 30 - 35 DAKİKA PİŞİRİN (NOT: TEPSİ EBATLARI: 20 CM KARA TEPSİ - 23 CM YUVARLAK TEPSİ İÇİN)

 

GÖKHAN SERBEST'İN FIRINDA PORTAKALLI VE KESTANE ŞEKERLİ BILDIRCIN TARİFİ;

 

 

4 ADET BILDIRCIN

7-8 ADET KESTANE ŞEKERİ

1 ADET KABUKLARI SOYULMUŞ PORTAKAL

TUZ KARABİBER

KIRMIZI BİBER

TEREYAĞ

 

YAPILIŞ :

-BILDIRCINLARIN BOYUN KEMİĞİNİ BIÇAK İLE KESİN, İÇİNİ VE DERİSİNİ HİÇ KAN KALMAYACAK ŞEKİLDE İYİCE YIKAYIN VE HAVLU KAĞIT İLE İYİCE KURULAYIN -BİR KAP İÇİNDE DİLİMLENMİŞ PORTAKALLARI VE KESTANE ŞEKERİNİ KIRARAK HARMANLAYIN -DERİSİNİ TUZ, KARABİBER, KIRMIZIBİBER İLE ÇEŞNİLENDİRİN VE TEREYAĞ İLE İYİCE OVUN -PORTAKAL VE KESTANE KARIŞIMINI BILDIRCINLARA DOLDURUN, KALÇA KISMINI KÜRDAN İLE DİKER GİBİ KAPATIN, BACAKLARININ UZUN KALAN KISIMLARINI BIÇAK İLE KESİN VE KANATLARINI GÖVDESİNE YAPIŞTIRIN -FIRIN TEPSİSİNE YAN YANA DİZİN VE 165 DERECELİK FIRINDA 10 DAKİKA PİŞİRİN, DAHA SONRA FIRININ ISISINI 185 DERECEYE ÇIKARIN VE ÜZERİ NAR GİBİ KIZARINCA YA KADAR 5-8 DAKİKA KADAR DAHA PİŞİRİN -FIRINDAN ÇIKARDIĞINIZ BILDIRCINLARI TEPSİDEN ÇIKARIN VE DİNLENDİRİN -TEPSİDE KALAN NEFİS SÜZÜLEN SUDAN FAZLA YAĞI KAŞIK İLE AYIRIP ATIN, KALAN ÖZSUYA1 KAŞIK UN KOYUN VE HAFİF KAVURUN HEMEN AKABİNDE BİR BARDAK TAVUK SUYU EKLEYİN VE ATEŞTE BİRAZ TIKIRDATIP ATEŞTEN ALIN VE SOS KIVAMINDA BILDIRCINLARIN ÜZERİNE DÖKÜP SERVİS EDİN. 

 

SOS İÇİN :

2 ADET PORTAKAL 1YEMEK KAŞIĞI ŞEKER 

HAZIRLANIŞ : PORTAKALLARIN İÇLERİNİ BLANDERDAN GEÇİRİP ŞEKER İLAVE EDEREK BİRAZ ISITIYORUZ.

 

İÇ PİLAV :

2SU BARDAĞI BALDO PİRİNÇ 

1 YEMEK KAŞIĞI TERE YAG

1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAG 

1 SOĞAN

1 TUTAM ÇAM  FISTIGI

5 DAL DERE OTU 

BİR TUTAM KÖRİ 

BİR TUTAM KUŞ ÜZÜMÜ

NANE

KARABİBER 

1 TUTAM YENİ BAHAR

 

İÇ PİLAV YAPILIŞI : 

YAĞSIZ TENCEREYE FISTIKLARI ATIP KAVURUN, TENCERENİZE TEREYAĞI VE ZEYTİNYAĞINI EKLEYİN.SOGANLARI UFAL UFAK DOĞRAYIP HAFİF KAVURALIMYAĞ ERİDİĞİNDE PİRİNÇLERİ EKLEYİP KAVURUN PİRİNÇ KAVRULDUKTAN SONRA BAHARATLARI EKLEYİP KAVURUN, SUYUNU VERİN VE ÇEKTİĞİNDE DİNLENDİRİN.

 

İLHAN ÇAPAN'IN PORTAKALLI SOMON TARİFİ;

 

 

PORTAKALLI SOMON

3 ADET PORTAKAL

500 GR FİLOTE SOMON

3 ADET PATATES

50 GR NİŞASTA

1 ADET YUMURTA

KARABİBER

TUZ

MAYDANOZ

2 ADET LİMON

 

YAPILIŞI:

PORTAKALLAR SIKILIP ATEŞ ÜZERİNDE KAYNATILIR, NİŞASTA İLE BAĞLANIR.PATATESLER RENDELENECEK KIVAMDA HAŞLANIR, YUMURTA,TUZ VE KARABİBER İLE YOGRULUR. SOMON AZ ZEYTİNYAĞI İLE TUZLANIR VE FIRINLANIR. DAHA SONRA PATATESLER ŞEKİL VERİLİP FIRINLANIR. SOMON FIRINDAN ALINDIKTAN SONRA PORTAKAL SOS VE PATATES İLE BİRLİKTE SERVİS EDİLİR.

 

NİLGÜN AYDIN'IN PORTAKALLI İNCİK SARMA TARİFİ;

 

 

PORTAKALLI İNCİK SARMA

10 ADET İNCİK 

2 ADET BÜTÜN TAVUK DERİSİ 

3 ADET PORTAKAL 

2 DİŞ SARIMSAK 

6 ADET BRÜKSEL LAHANASI

6 ADET BEBEK PATATES 

KEKİK 

BİBERİYE 

KARABİBER 

TEREYAĞI

 

ÖZGE UYSALER'İN FIRINDA PORTAKAL SOSLU KUZU KOL;

 

 

FIRINDA PORTAKAL SOSLU KUZU KOL

1 ADET KUZU KOL (1 KILODAN FAZLA OLMAYACAK, YAĞLARI AZ ALINACAK)

1 PORTAKAL KABUĞU RENDESI

1 BAŞ SARIMSAK

ZEYTINYAĞI

5 DAL BIBERIYE

TUZ

TAZE ÇEKILMIŞ KARABIBER

50 ML PORTAKAL MARMELADI

1 ÇORBA KAŞIĞI UN

150 ML SU

100 GRAM TEREYAĞI

1 SOĞAN

BIRAZ BAL

 

YAPILIŞI:

FIRIN ÖNCEDEN 200 DERECEYE ISITILIR. PORTAKAL KABUĞU SARIMSAK VE BIBERIYE YAPRAKLARI VE ZEYTINYAĞI KARŞTIRILIR. KUZU ETI BU SOSLA HARMANLANIR. FIRINA GÖNDERILIR. PIŞMESINE YAKIN ET PORTAKAL MARMELADIYLA SIVANIR. FIRINDAN ÇIKARILIP FOLYOYA SARILIR. KUZUNUN FIRINDAN ÇIKAN YAĞLI SUYU SOS TENCERESINE ALINIR, ISISI ARTTIRILIR VE UN SU VE 2 PORTAKALIN SUYU EKLENIR, KAYNATILIR. AZ ISIDA 7 - 8 DK PIŞIRILIR. ÜZERINE DÖKÜLÜR SERVIS EDILIR.

 

ŞURA KARACA'NIN PORTAKALLI KESTANE ŞEKERLİ BILDIRCIN;

 

 

 

4 ADET BILDIRCIN

15 ADET KESTANE SEKERİ

4 ADET PORTAKAL

2 ADET TAVUK BUT

1 KAŞIK UN 

TUZ

KARABİBER 

KIRMIZI BİBER 

NAR

İÇ PİLAV 

2 SOGAN 

4 BARDAK PİRİNÇ

KUŞ ÜZÜMÜ 

DOLMA FISTIK

SOYULMUŞ BADEM

TUZ 

KARABİBER 

TARÇIN 

YENİBAHAR

TEREYAĞI 

DEREOTU 

ŞEKER

200 GRAM KUZU CİGER

 

YAPILIŞI;

BILDIRCINLAR TEREYAĞI, TUZ VE BİBERLE MARİNE EDİLİR. DAHA SONRA ZARINDAN ARINDIRILMIS PORTAKAL VE KESTANE ŞEKERİ İÇİNE DOLDRULUP FIRINLANIR. SOĞAN, CİGER, PİRİNÇ KAVRLUR. DİĞER MALZEMELER EKLENİR, SUYU EKLENİR VE PİLAV YAPILIR BİRLİKTE SERVİS EDİLİR.

 

TUGAY GÖREN'İN BADEM & PORTAKALLI TART TARİFİ;

 

 

BADEMLİ & PORTAKALLI TART

MALZEMELER

2,5 SU BARDAĞI UN

100 GR TEREYAĞI

1 YUMURTA

1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA

2 ÇORBA KAŞIĞI SU

KREMASI İÇİN

2 SU BARDAĞI SÜT

1 ÇAY BARDAĞI TOZŞEKER

1 ÇORBA KAŞIĞI UN

1 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA

1 PAKET VANİLYA

PORTAKAL KABUĞU RENDESİ

ÜZERİ İÇİN PORTAKAL DİLİMLERİ 

50 GR KABUKSUZ BADEM 

 

YAPILIŞI:

UN, YUMURTA, TEREYAĞI, PUDRA ŞEKERİ, KABARTMA TOZU , VANİLYA VE 2 ÇORBA KAŞIĞI SOĞUK SUYU KABA ALIP YOĞRULUR. HAMUR KULAK MEMESİ YUMUSAKLIĞINA GELİNCEYE KADAR YOĞRULUR 10 DK. DİNLENDİRİLİR. TART KALIPLARI YAĞLANIR HAMURLARDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE ALINIP TART KALIPLARININ İÇİNE ELİMİZLE YAYILIR. KABIN DIŞINA TAŞAN HAMURLAR KESİLİR TART HAMURU KABARMAMASI İÇİN ÇATAL İLE DELİNİR. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 C FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.

 

KREMASI İÇİN;

SÜTÜ TENCEREYE DÖKÜYORUZ. TOZ ŞEKERİ, NİŞASTAYI, UNU VE VANİLYAYI İLAVE EDİYORUZ. ÇIRPMA TELİYLE KARIŞTIRARAK PİŞİRMEYE BAŞLIYORUZ. KIVAMI KOYULAŞIP KAYNAMAYA BAŞLAYINCA ALTINI KAPATIYORUZ  İÇERİSİNE RENDELENMİŞ PORTAKAL KABUĞUNU İLAVE EDİYORUZ VE SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. ILIKLA SOĞUK ARASINDA İKEN KREMAYI . PİŞMİŞ OLAN TART HAMURUNUN ÜZERİNE KOYUYUORUZ.  ÜZERİNE BADEMLER VE PORTAKAL DİLİMLERİNİ ÜZERİNE DİZEREK SERVİS EDİYORUZ.

 

 

 

Güncelleme: 20/01/2015 16:37:12
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.