VER FIRINA 20 ŞUBAT CUMA YAYINI TARİFLERİ

VER FIRINA 20 ŞUBAT CUMA YAYINI TARİFLERİ

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!


TEKNİK TARİF: KAKAOLU KURABİYE

 

MALZEMELER:

200 GR MARGARİN

1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

2 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME KAKAO

1 ADET YUMURTA

1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA

1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

1 ÇAY BARDAĞI NİŞASTA

ALABİLDİĞİNCE UN

YAPILIŞI:

     MARGARİNİ KISIK ATEŞTE ERİTİN VE SOĞUTUN.KAKAO VE PUDRA ŞEKERİNİ İLAVE EDİP KARIŞTIRIN. YUMURTAYI İLAVE EDİP İYİCE ÇIRPIN.NİŞASTAYI EKLEYİP İÇİCE KARIŞTIRIN. VANİLYAYI KABARTMA TOZUNU VE UNU DA İLAVE EDİP HOMOJEN, ELE YAPIŞMIYCAK BİR HAMUR ELDE EDİN.

    ELİNİZLE PARÇA PARÇA YUVARLAKLAR YAPIP TEPSİNİZE DİZİN 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN. ÜZERİNİ HİNDİSTAN CEVİSİ İLE SÜSLEYİP SERVİS EDİN.

       NOT: HAMURA UNU YAVAŞ YAVAŞ KIVAMINA BAKARAK İLAVE EDİN ELE YAPIŞMIYCAK BİR HAMUR OLMALI VE SERT OLMAMALI.

 

ASLIHAN SEÇKİN'İN ELMALI KURABİYE TARİFİ 

 

                                

MALZEMELER:

3 SU BARDAĞI UN                                   

5 GRAM KABARTMA TOZU                      

10 GRAM VANİLYA                                  

150 GRAM TEREYAĞI                               

1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ                   

1 YUMURTA                                           

YARIM ÇAY BARDAĞI SOĞUK SU                

 

İÇ HARCI:                                            

5 ADET SARI ELMA                                            

1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER                      

1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN                                 

1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ                            

1 ÇAY BARDAĞI KURU ÜZÜM                    

 

YAPILIŞI:                                              

     UNU KARIŞTIRMA KABINA ALIYORUZ. KABARTMA TOZU, VANİLYA VE PUDRA ŞEKERİNİ KOYUYORUZ. ORTASINI HAVUZ GİBİ AÇIYORUZ. ORTAYA ODA SICAKLIĞINDA YUMUŞAMIŞ TEREYAĞI KOYUYORUZ VE YUMURTA KIRIYORUZ. ORTADAN BAŞLAYARAK HAMURU YOĞURUYORUZ. SUYUNU DA DÖKÜYORUZ VE YOĞURMAYA DEVAM EDİYORUZ. ELE YAPIŞMAYAN YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİYORUZ. HAMURUN ÜZERİNİ STREÇ FİLM İLE KAPLAYIP 15-20 DK DİNLENDİRİYORUZ. 

       BU ARADA İÇ HARCI İÇİN ELMALARI SOYUYORUZ VE KARIŞTIRMA KABINA RENDELİYORUZ. TAVAYA ELMA RENDESİ KOYUYORUZ VE TOZ ŞEKERİ EKLİYORUZ VE PİŞİRMEYE BAŞLIYORUZ. ELMA SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİYORUZ. ALTINI KAPATINCA TARÇIN SERPİYORUZ, CEVİZİ KIRIP SERPİYORUZ VE KARIŞTIRIYORUZ. HAMURU 4 EŞİT PARÇAYA AYIRIP YUVARLIYORUZ. TEZGAHA UN SERPİYORUZ MERDANE İLE SERVİS TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇIYORUZ. 6 EŞİT ÜÇGEN ÇIKACAK ŞEKİLDE BIÇAKLA KESİYORUZ. MALZEMEYİ KOYUP SARIYORUZ. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA 20-25 DK PİŞİRİYORUZ.

 

SİMGE CARMEN KAYTAN'IN CARMENİKA TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

KEK HARCI:


3 YUMURTA
1 BARDAK ŞEKER
YARIM SU BARDAĞI AYÇİÇEK YAĞI
2,5 BARDAK KEPEKLİ UN
1 PAKET VANİLYA (5 GR)
1 PAKET KABARTMA TOZU (10 GR)
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN

KEK ÜZERİ SON DOKUNUŞ:
2 ORTA BOY YEŞİL ELMA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

SUNUM:
1 SU BARDAĞI TAHİN PEKMEZ
300 GR VANİLYALI DONDURMA

YAPILIŞI:

     TÜM MALZEMELERİ KARIŞTIRIN. İKİ ORTA BOY ELMAYO KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE KESİP KEKİN ÜZERİNE ORANTILI BİR ŞEKİLDE DAĞITIN. YAĞLANAN İNCE UZUN BORCAMA DÖKÜN. 180 DERECE ISITILMIŞ FIRINA KOYUN. 30-35 DK PİŞİRİN. 

     NOT: ÜZERİ KIZARSIN. FIRINDAN ÇIKIP SOĞUYUNCA İNCE BİR DİLİM KESİP ÜZERİNE İLK ONCE TAHİN PEKMEZİ SÜRÜN. DAHA SONRA VANİLYALİ DONDURMAYI İNCE VE ÜZERİNİ KAPLAYACAK ŞEKİLDE İLAVE EDİP HEMEN SERVİS EDİN. DİKKAT:DONDURMA ERİMESİN :) AFİYET OLSUN.

 

ÇİĞDEM AKYILDIZ'IN TURTALI ELMALI KEK TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

TURTA İÇİN:

500 GR UN
250 GR TEREYAĞI
200 GR PUDRA ŞEKERİ
2 YUMURTA
2 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ

YAPILIŞI:

TÜM MALZEMELERİ ÖNCE ELLE SONRA MAKİNEDE YOĞURUN VE BİRAZ DOLAPTA BEKLETİN.

KEKİ İÇİN:

7 YUMURTA AKI
1 SU BARDAĞI ŞEKER
200 GR FINDIK TOZU
250 GR UN
100 GR SIVI YAĞ
KABARTMA TOZU

YAPILIŞI:

YUMURTA AKI VE ŞEKERLERİ İYİCE ÇIRPIN. SONRA YAĞI, DAHA SONRA KATI MALZEMELERİ İLAVA EDİN VE KALIBA KOYUN.

MARMELAT İÇİN:

6 ADET KIRMIZI ELMA (KUMLU OLMAYACAK)
2 SU BARDAĞI ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI TARÇIN
100 GR CEVİZ

YAPILIŞI:

ELEMALARI RENDELEYİN. ŞEKERLE BİRLİKTE KAYNATIN. SONRA BİR TUTAM TARÇIN İLAVE EDİN VE BU HARCI KEK HAMURUNA İLAVE EDİN.

ÜZERİ İÇİN:

100 GR CEVİZ

 

NİLÜFER KAYA'NIN ELMALI TURTA TARİFİ

 

 

TURTA HAMURU İÇİN:

200 GR UN

100 GR TEREYAĞI (BUZ GİBİ SOĞUK OLMALI)

4 GR TUZ

20 GR TOZ ŞEKER

1 YUMURTA (SOĞUK)

VANİLYA

 

ELMA MARMELATI İÇİN:

4 ADET GOLDEN ELMA

1 ADET YEŞİL ELMA

30 GR TEREYAĞ

30 GR ESMER ŞEKER

VANİLYA

TARÇIN

ÜZERİ İÇİN 3 ADET GOLDEN ELMA

 

YAPILIŞI:

     BÜYÜK BİR KAPTA UN VE TUZ KARIŞTIRILIR. TEREYAĞLAR KÜP KÜP KESİLİR. UNLU KARIŞIMA KUM GÖRÜNTÜSÜ OLANA KADAR KARIŞTIRILIR PARMAK UCLARIYLA. 

     BU KARIŞIMA ŞEKER,YUMURTA VE VANİLYA EKLENİR. ÇOK HIZLI YOĞRULUR. BUZ DOLABINDA BİRAZ DİNLENDİRİLİR. MERDANE İLE AÇILIR TART KALIBINA YAYILIY. ÇATAL İLE DELİNİR VE BUZLUKTA DİNLENDİRİLİR. O SIRADA MARMELAT HAZIRLANIR TEFLON TAVADA TEREYAĞ ERİTİLİR ŞEKER EKLENİR VE ELMALAR KÜÇÜK DOĞRANMIŞ ŞEKİLDE EKLENİR. TARÇIN EKLENİR. MARMELAT SOĞUDUKTAN SONRA TART HAMURUNUN ÜSTÜNE DÖKÜLÜR. ÜZERİNE ELMALAR DİZİLİR VE ERİMİŞ TEREYAĞI SÜRÜLÜP ŞEKER SERPİLİR. 180 DERECE ISITILMIŞ FIRINA VERİLİR. DERECE 160A İNDİRİLİR ELMALARIN ÜSTÜ KIZARANA KADAR YAKLAŞIK 35 DK. PİŞİRİLİR.

 

OĞUZCAN UĞUZ TOPRAK'IN ELMALI PAY TARİFİ

 


HAMURU İÇİN:
600 GR. UN
400 GRAM TEREYAĞI
2 YUMURTA
100 GRAM ESMER ŞEKER

HARCI İÇİN:
5 ADET YEŞİL EKŞİ ELMA
6 ADET KIRMIZI TATLI ELMA
50 GRAM TEREYAĞ
1 SU BARDAĞI ESMER ŞEKER
1 LİMON
2 ÇAY KAŞIĞI TOZ TARÇIN

     UN VE TEREYAĞINI KARIŞTIRIP KUM GİBİ BİR GÖRÜNÜM KAZANIYORUZ. YUMURTALARI VE ŞEKERİ EKLEYİP İYİCE HARMANLIYORUZ. KENDİSİNİ KAPTA STREÇLEYİP DİNLENDİRİYORUZ.
ELMALARI İRİ RENDEDEN GEÇİRİP HAZIRLIYORUZ. LİMONU İNCE RENDELİYORUZ. TEREYAĞINI TAVAYA ATIYORUZ, ELMALARI ŞEKERİ VE TARÇINI EKLİYORUZ. MARMELAT KIVAMINA GELİNCEYE KADAR PİŞİRİP SOĞUMAYA ALIYORUZ.

    

      TART KALIBINI YAĞLIYORUZ. HAMURDAN 2 ADET AYRI PARÇA YAPIYORUZ (BİRİ BÜYÜKÇE OLACAK ŞEKİLDE) ONLARI AÇIYORUZ. ALT KISMINI İYİCE TART KALIBINA YAYIYORUZ. MARMELATI DÖKÜYORUZ. ÜST KAPAĞINI KOYUP KENARLARINI BİRLEŞTİRİYORUZ. YUMURTA AKINDAN YARARLANIP İYİCE YAPIŞTIRIYORUZ. KALAN MALZEMEMİZ VARSA ŞEKİLLİ ŞUKULLU SÜSLÜYORUZ. TAM ORTASINA BİR ÇARPI AÇIYORUZ .ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA 45-50 DAKİKA KENDİSİNDEN HABER ALMADAN PİŞİRİYORUZ.

 

 

OKAN KARACA'NIN BAKLAVA YUFKASINDA ELMA TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

490 GR ELMA

25 GR KUŞ ÜZÜMÜ

45 GR ŞEKER

5 GR TARÇIN

40 + 40 GR YULAFLI BİSKÜVİ

45 GR + 30 GR TEREYAĞI

30 GR DOLMALIK FISTIK

20 GR PUDRA ŞEKERİ

1 SU BARDAĞI CEVİZ

100 GR KREMA

2 ADET YEŞİL ELMA

1 PAKET BAKLAVA YUFKASI

 

YAPILIŞI:

      ÖNCE ELMALARIMIZI TENCEREDE REÇEL KIVAMINA GELENE KADAR ŞEKER İLE PİŞİRİYORUZ. ARDINDAN ELMALAR SOĞUDUĞUNDA KUŞ ÜZÜMÜ, FISTIK, TARÇIN, CEVİZ VE YULAFLI BİSKÜVİYİ EZİP HEPSİNİ BİR ARADA KARIŞTIRIYORUZ. BAKLAVA YUFKAMIZI 5-6 KAT KOYUP ARALARINI İYİCE YAĞLIYORUZ VE ELMALI HARCIMIZI ORTASINA KOYUP, RULO ŞEKLİNDE YUVARLAYIP ÜZERİNİ DE İYİCE YAĞLIYORUZ. 185 DERECE FIRINDA 25 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.

 

UFUK NALBANT'IN ELMALI KURABİYE TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

  • 125 GR TEREYAĞI
  • 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
  • 1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
  • 3 SU BARDAĞI UN
  • ½  PAKET KABARTMA TOZU

 

İÇİ İÇİN:

  • 3 ADET ELMA
  • 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
  • 1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
  • 1 SU BARDAĞI İRİ ÇEKİLMİŞ CEVİZ
  • 1 ADET PORTAKAL

 

ÜZERİ İÇİN:

  • 100 GR PUDRA ŞEKERİ

 

YAPILIŞI:

     TEREYAĞI, SIVI YAĞ VE YOĞURDU BİR KABA KOYUP İYİCE KARIŞTIRIYORUZ. UNU BİR ELEK YARDIMI İLE YAVAŞ YAVAŞ ELEYİP, YAVAŞ BİR ŞEKİLDE ÇEVİRE ÇEVİRE YOĞURUYORUZ. KABARTMA TOZUNU DA EKLEYİP KULAK MEMESİ HALİNİ ALACAK ŞEKİLDE YOĞURUP BİR KENARDA HAMURUMUZUN DİNLENMESİ İÇİN KALDIRIYORUZ.

     İÇİ İÇİN; 3 ADET ELMAYI SOYDUKTAN SONRA BİR TAVAYA RENDELİYORUZ. OCAĞIN ALTINI AÇARAK BİRAZ DÖNDÜRÜYORUZ. İÇİNE ŞEKERİMİZİ İLAVE EDİP İYİCE PİŞMESİ İÇİN DÖNDÜRÜYORUZ. SIRASIYLA 1 TATLI KAŞIĞI TARÇINI VE CEVİZİ EKLEYİP BİRAZ DAHA PİŞİRİYORUZ. 1 ADET PORTAKALI HAFİFÇE RENDELEYİP EKLİYORUZ VE SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.

     DİNLENEN HAMURUMUZU CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE ALIP AVUCUMUZUN İÇİNDE AÇIYORUZ VE YAPTIĞIMIZ İÇTEN BİR MİKTAR KOYUP, AĞZINI KAPATIP, İKİ AVUCUMUZUN İÇİNDE YUVARLAYIP TEPSİYE KOYDUĞUMUZ YAĞLI KAĞIDA DİZİYORUZ. ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 170 DERECEDE ÜSTLERİ HAFİF PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİYORUZ (ALTININ DA PİŞMESİ LAZIM) SOĞUYAN KURABİYELERİN ÜSTÜNE SERVİS TABAĞINDA PUDRA ŞEKERİ SERPİP SERVİS EDİYORUZ.

 

Güncelleme: 23/02/2015 11:25:34
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.