VER FIRINA 21 Ekim Çarşamba Yayını Tarifleri

VER FIRINA 21 Ekim Çarşamba Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: TAVUKLU KIŞ ÇORBASI

 

MALZEMELER:

2 ADET İRİ KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ TAVUK GÖĞSÜ

1 ADET PIRASANIN BEYAZ KISMI

3 DAL KEREVİZ SAPI

1 TUTAM DEREOTU

2 DİŞ SARIMSAK

1 ÇAY BARDAĞI TAVUK SUYU

2 SU BARDAĞI SICAK SU

100 GR BEZELYE

50 GR GARNİTÜR

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 YUMURTA

2 YEMEK KAŞIĞI UN

3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

YARIM LİMONUN SUYU

1 YEMEK KAŞIĞI UN (TAVUK İÇİN)

 

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE TAVUKLARI İRİ KUŞBAŞI OLACAK ŞEKİLDE DOĞRAYIN. ÜZERİNE BİR YEMEK KAŞIĞI UN SERPİN VE KARIŞTIRIN. ARDINDAN TAVAYI YAĞLAYIP KIZDIRIN VE TAVUKLARI SOTELEYİN PİŞİNCE KENARA AYIRIN. BİR YANDAN İNCE KIYILMIŞ PIRASA, KEREVİZ SAPI VE SARIMSAĞI TEREYAĞINDA SOTELEYİN. SEBZELER YUMUŞAYINCA TAVUK SUYU, GARNİTÜR VE BEZELYE İLE BERABER 1,5 SU BARDAĞI SICAK SU EKLEYİN. ARDINDAN TAVUĞU EKLEYİN. ÇORBA KAYNAMAYA BAŞLAYINCA YOĞURT, UN, YUMURTA VE LİMON SUYU İLE MEYANENİZİ ÇIRPARAK HAZIRLAYIN VE MEYANENİZİ TUZ, KARABİBER İLE TATLANDIRIN. YARIM SU BARDAĞI SICAK SUYU MEYANENİZE SÜREKLİ KARIŞTIRARAK EKLEYİN. SULU BİR KIVAM ALINCA YİNE SÜREKLİ KARIŞTIRARAK YAVAŞ YAVAŞ ÇORBANIZA EKLEYİN VE PİŞİRİN. SUNUM TABAĞINIZDA İNCE KIYILMIŞ DEREOTU İLE SERVİS EDİN.

 

SİMGE CARMEN KAYTAN'IN KABAKLI ÇANAK TARİFİ

 

 

İÇ DOLGUSU İÇİN MALZEMELER

500 ML SÜT

100 GR ŞEKER

6 ADET YUMURTA SARISI

100 GR UN

1/2 VANİLYA ÇUBUĞU

40 GR TEREYAĞI

 

YAPILIŞI

500 ML SÜTÜ VE ÇUBUK VANİLYAYI OCAĞA ALIN, 80 DERECEYE GETİRİN. BAŞKA BİR KAPTA 6 ADET YUMURTA SARISINI VE 100 GR ŞEKERİ YOĞUN KREMA KIVAMINI ALANA KADAR KARIŞTIRIN. 100 GR UNU EKLEYİN. SONRA ISINAN SÜTTEN AZ MİKTARDA ALIP YUMURTA SARISI VE ŞEKERİN OLDUĞU KABA İLAVE EDİN. ATEŞTE KAYNATMADAN ÇIRPICI YARDIMIYLA PİŞİRİN. OCAKTAN ALIP ODA SICAKLIĞINDA 40 GR TEREYAĞI İLAVE EDİN, KARIŞTIRIN, ÜZERİNİ STREÇLE KAPATIP SOĞUMAYA BIRAKIN.

 

ÜZERİ İÇİN MALZEMELER

1 SU BARDAĞI KREMA

BALKABAĞI KREMASI

1 PARÇA BALKABAĞI

1 SU BARDAĞI KREMA

250 GR BEYAZ ÇİKOLATA

80 GR ŞEKER

 

YAPILIŞI

BALKABAKLARINI 80 GR ŞEKERLE KAYNATIN. BEYAZ ÇİKOLATA İLE KREMASINI KARIŞTIRIN. BALKABAKLARINI ROBOTTAN GEÇİRİP HEPSİNİ KARIŞTIRIN.MİLFÖYLERİNİZİ FIRINA VERİN 180 DERECEDE 20 DK ÇANAK ŞEKLİNDE PİŞİRİN. MİLFÖYLERİN İÇİNE KABAK KREMASINI VE PASTACI KREMASINI KOYUN. TARİFİNİZ HAZIR.

 

ELİF ZAİM'İN ELMALI MİLFÖY ÇANAKLARI TARİFİ

 

 

15 ADET MİLFÖY 

1 ÇAY BARDAĞI  PUDRA ŞEKERİ 

2-3 DAL TAZE NANE (DEKOR İÇİN)

KREMA İÇİN 

2 YUMURTA 

3 YKŞ UN                       

7 YKŞ ŞEKER 

2 SB SÜT 

1 ÇUBUK VANİLYA 

HEPSİNİ KARIŞTIRIP PİŞİRİN.

İÇ HARÇ İÇİN 

2 BÜYÜK ELMA

1 ÇAY BARDAĞI VİŞNE 

1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ 

3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER 

TARÇIN 

 

 YAPILIŞI

MİLFÖYLERİ MUFFİN KALIPLARININ TERS TARAFINA SERİP 180 DERECE FIRINDA  KİZARANA KADAR PİŞİRİN. ELMALARI İNCE KÜP  DOĞRAYIP ŞEKERLE BİRLİKTE SUYUNU SALIP ÇEKENE KADAR PİŞİRİN. ALTINI KAPATİNCA  CEVİZ TARÇIN  VE VİŞNELERİ EKLEYİN.

 

FIRINDAN ÇIKIP SOĞUYAN ÇANAKLARIN İÇİNE SIKMA TORBASINA KOYDUĞUMUZ  KREMADAN SIKIP  UZERİNE ELMALI  HARÇTAN İLAVE EDİN VE PUDRA ŞEKERİ SERPİN EN USTE DE NANE YAPRAĞI İLE DWKOR YAPIN  SERVİSE HAZIR.

 

MELİKE İŞDAR'IN KIYMALI VOLOVAN TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

12 ADET MİLFÖY HAMURU

300 GRAM DANA KIYMA (ORTA YAĞLI)

2 YEMEK KAŞIĞI AYÇİÇEĞİ YAĞI

1 ADET ORTA BOY PIRASA

YARIM ADET DOLMALIK KIRMIZIBİBER

YARIM ADET DOLMALIK SARI BİBER

1/3 DEMET MAYDANOZ

1ÇAY KAŞIĞI TUZ, KARABİBER

 

ÜZERİ İÇİN:

1 ADET YUMURTA SARISI

100 GRAM RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ

 

HAZIRLANIŞI:

6 ADET MİLFÖY HAMURUNU TEZGÂHINIZIN ÜZERİNE AÇIN. 1 ADET ÇIRPILMIŞ YUMURTA SARISINI MİLFÖYLERİN ÜZERİNE SÜRÜN. DİĞER 6 ADET MİLFÖY HAMURUNU DA ÜZERLERİNE KAPATIN. HAMURLARIN DÜZGÜN OLMASI VE KOLAY YAPIŞMASI İÇİN KENARLARINDAN İNCECİK KESİN. MİLFÖY HAMURLARININ SADECE ÜST KISIMLARINI ALTTAKİ MİLFÖYÜ KESMEYECEK ŞEKİLDE KARE BİR ÇERÇEVE OLACAK ŞEKİLDE ÇİZİK ATINIZ. FIRIN TEPSİSİNİ BİR YEMEK KAŞIĞI AYÇİÇEĞİ YAĞI İLE YAĞLAYIN YA DA FIRIN KÂĞIDI KOYUNUZ.

 

MİLFÖY HAMURLARINI ARALIKLI OLARAK TEPSİYE YERLEŞTİRİN. YUMURTA SARISININ GERİ KALANINI DA MİLFÖY HAMURLARININ ÜZERİNE SÜRÜP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 190 DERECELİK FIRINDA RENGİ ALTIN SARISI OLANA KADAR PİŞİRİN. İKİ YEMEK KAŞIĞI AYÇİÇEĞİ YAĞINI BİR TENCEREDE KIZDIR. KIYMAYI İLAVE EDİN VE SUYUNU ÇEKENE KADAR KAVURUN. 1 ADET ORTA BOY PIRASAYI, YARIMŞAR ADET KIRMIZI VE SARI BİBERİ VE MAYDANOZU İNCE İNCE KIYIN. KAVRULAN KIYMAYA PIRASAYI EKLEYİP 3 DK KADAR KAVURUP SOTELEYİN. ÜZERİNE BİBERLERİ EKLEYİP 1 DK KADAR DAHA SOTELEYİN. TUZ, KARABİBER VE MAYDANOZU DA EKLEYİP HARCI OCAKTAN ALIN. FIRINLADIĞINIZ MİLFÖYLERİN ÇİZİK KISIMLARINI BİR BIÇAK YARDIMIYLA ALIN.

 

HAZIRLADIĞINIZ İÇ HARCI MİLFÖYLERİN İÇİNE DOLDURUN. RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİNİ MİLFÖY HAMURLARININ ÜZERİNE PAYLAŞTIRIN. KAPAK OLARAK KESTİĞİNİZ PARÇAYI DA MİLFÖY HAMURLARININ ÜZERİNE KAPATIP PEYNİRLER ERİYENE KADAR FIRINDA BEKLETİN.

 

 

MERT ŞEN'İN KROKANLI MİLFÖY TARİFİ

 

 

1 PAKET MİLFÖY

3 ADET OLGUN MUZ

225 GR ŞEKER

8 ADET YUMURTA SARISI

60 GR UN

45 GR MISIR NİŞASTASI

1 ADET ÇUBUK VANİLYA

75 GR KREMA

KAVRULMUŞ FINDIK

750 ML SÜT

 

YAPILIŞI

MİLFÖYLER İKİ MUFFIN KALIBININ ARASINDA SIKIŞTIRILARAK 200 FIRINDA 25-30 DK KADAR PİŞİRİLİR. PASTACI KREMASI İÇİN 8 ADET YUMURTA SARISI İLE 225 GR ŞEKER İYİCE ÇIRPILIR. BİR YANDA 750 ML SÜT 1 ADET ÇUBUK VANİLYA İLE OCAKTA ISINMAYA ALINIR. MAYONEZ KIVAMINDAKİ KARIŞIMA YAVAŞ YAVAŞ SÜT EKLENEREK ILITILIR. ARDINDAN OCAĞA ALINIP FOKURDAYANA KADAR PİŞİRİLİR VE SOĞUMAYA BIRAKILIR. PİŞEN MİLFÖYLERİN İÇİNE SOĞUYAN KREMA, MUZ İLE DOLDURULUR. ÜZERİNE KARAMEL VE FINDIKLA HAZIRLANAN KROKANLA SERVİS EDİLİR.

 

 

MÜKREMİN ERDOĞAN'IN ÇOBAN BOHÇASI TARİFİ

 

 

500 GRAM DANA KIYMA

5 ADET KURU İNCİR

20 GR DOLMALIK FISTIK  

1 ÇAY KAŞIĞI YENİBAHAR 

1 ADET KIRMIZI SOĞAN

3 ADET KAPYA BİBERİ

1 KASE SÜZME YOĞURT 

SARIMSAK

1 ÇAY BARDAĞI KREMA 

YARIM LİMON 

3 ADET MİLFÖY 

20 GR SUSAM

 

YAPILIŞI

3 ADET MİLFÖY HAMURUNUN BİRİNE HİÇBİR İŞLEM YAPMIYORUZ. DİĞER İKİSİNİN ORTASINDAN KARE ŞEKLİNDE KESİP ARALARINA YUMURTA SARISI SÜRÜP ÜST ÜSTE KOYUYORUZ. SUSAM ATIP 180 DERECEDE 20 DK FIRINA VERİYORUZ.

 

İÇ HARCI İÇİN

ZEYTİNYAĞINDA SARIMSAK VE DOLMALIK FISTIĞI KAVURUYORUZ. DAHA SONRA YEMEKLİK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARI KAVURUYORUZ. KIYMAYI DA EKLEYİP YENİDEN KAVURMAYA DEVAM EDİYORUZ. KÖZLENMİŞ OLAN KAPYA BİBERİ VE DOMATESİ DOĞRAYIP İLAVE ETTİKTEN SONRA SERVİSE HAZIR HALE GETİRİYORUZ. MİLFÖY HAMURLARIMIZIN ORTASINA YAPTIĞIMIZ İÇ HARCI KOYUYORUZ. SÜZME YOĞURT, YARIM LİMON SUYU VE KREMAYI BİR ARADA ÇIRPIP EKŞİ KREMAMIZI DA HAZIR HALE GETİRİYORUZ.

 

NALAN UYAR'IN KREMALI MANTARLI MİLFÖY ÇANAKLARI TARİFİ

 

 

1 PAKET MİLFÖY

1 YUMURTA SARISI

500 GR MANTAR

YARIM YEMEKLİK SOĞAN

1 DİŞ SARIMSAK

3 KAŞIK KREMA

TUZ

KARABİBER

MAYDANOZ

BİBERİYE

2 ADET KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER

 

MİLFÖYLERDEN 12 ADET DAİRE KESELİM.  6 TANESİNİN ORTASINI AÇALIM.  ORTASINI AÇTIĞIMIZ MİLFÖYLERİ YUVARLAKLARIMIZIN ÜSTÜNE YERLEŞTİRİP HAFİF BASTIRALIM.  YAĞLI KAĞIDA DİZELİM VE ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP 200 DERECEDE 20 DAKİKA PİŞİRELİM.  

 

DİĞER TARAFTA SOĞANIMIZI SARIMSAKLA VE BİBERİYEYLE YAĞDA KAVURALIM VE TEMİZLEDİĞİMİZ MANTARLAR İLE KÖZLENMİŞ BİBERLERİ İLAVE EDİP BAHARATLANDIRALIM. İÇİNE KREMAMIZI KARIŞTIRALIM.  

 

FIRINDAN ALDIĞIMIZ MİLFÖYLERİMİZİN İÇİNİ DOLDURUP. DOĞRADIĞIMIZ MAYDANOZLARIMIZLA SÜSLEYELİM.

 

 

ONUR AKBAŞ'IN BELEN PASTASI TARİFİ

 

 

MALZEMELER

6 KARE YAPRAK MİLFÖY 

4 YUMURTA SARISI 

4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER 

1 SU BARDAĞI SÜT 

1 SU BARDAĞI KREMA 

1 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU MISIR NİŞASTASI 

1 ÇUBUK TARÇIN 

2 ŞERİT LİMON 

1 PAKET VANİLYA

 

YAPILIŞI 

SÜT, KREMA, ŞEKER BİR KAP İÇERİSİNE ALIP YAVAŞ YAVAŞ KAYNATALIM. KAYNAMAYA YAKIN LİMON ŞERİTİNİ İLAVE EDİN. ILIDIĞI ZAMAN NİŞASTA VE VANİLYA İLAVE EDİP İYİCE KARIŞTIRIN. YUMURTA SARISINI DA İLAVE EDİP PÜRÜSSÜZ BİR ŞEKİLDE KARIŞTIRIN. 

 

MİLFÖYLERİMİZİ DOLAPTAN ÇIKARTIP RULO YAPACAK KIVAMA GELENE KADAR BEKLETİN. TÜM MİLFÖY PARÇALARINI DİKDÖRTGEN OLUŞTURACAK ŞEKİLDE BİRBİRİNE KENARLARINDAN BASTIRARAK BİRLEŞTİRİN. ENİNE 2 BOYUNA 3 ADET KOYARSANIZ İSTEDİĞİNİZ HAMURU ELDE EDERSİNİZ. 

 

TEK BİR HAMUR ELDE ETTİĞİNİZ MİLFÖY HAMURUNDAN KISA KENARINDAN SARMAYA BAŞLAYARAK RULO ELDE EDİNİZ.  KESKİN BİR BIÇAK YARDIMI İLE 12 EŞİT PARÇAYA BÖLÜNÜZ. TIRTILLI FIRINA GİRECEK PORSELEN KABINIZI SIVI YAĞ İLE HAFİFÇE YAĞLAYIN. HER BİR RULODAN ORTALARINA OTURTUP PARMAK UCU İLE KENARLARA DOĞRU BASTIRARAK TÜM KALIBI KAPLAYIN.

 

 TEPSİYE YERLEŞTİRDİĞİMİZ ÇANAĞIMIZA KARIŞIMI DÖKÜP 200-240 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA ORTA KISIMDAN BIR ALT KISIMDA 15 DAKİKA PİŞİRİNİZ. HAMUR KISMI İYİCE KIZARMIŞ İSE BİRAZ DAHA BEKLEYİN VE FIRINDAN ALINIZ.  ÜST KISMI FIRINDA SÜTLACIN ÜST KISMI GİBİ KIZARACAKTIR.

 

FIRINDAN ALDIĞIMIZ PASTAMIZI SICAK ILIK VEYA SOĞUK NASIL TERCİH EDERSENİZ ÖYLE TÜKETİNİZ. ASLEN PORTEKİZ PASTASI OLAN BU ÜRÜN ANAVATANINDA SICAĞA YAKIN ILIK ŞEKİLDE YENİYORMUŞ  ÜZERİNE İSTEĞE BAĞLI PUDRA ŞEKER VE TARÇIN DÖKEBİLİRSİNİZ.

 

Güncelleme: 21/10/2015 16:08:30
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.