VER FIRINA 21 Mayıs Perşembe Tarifleri

VER FIRINA 21 Mayıs Perşembe Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

TEKNİK TARİF : GÜVEÇTE KAVURMALI LAZANYA

 

MALZEMELER:

5 ADET LAZANYA

2 PATATES

150 GR KAVURMA

TUZ 

KARABİBER

PUL BİBER

KIRMIZI TOZ BİBER

BEŞAMEL:

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

2 YEMEK KAŞIĞI UN

2 SU BARDAĞI SÜT

TUZ - KARABİBER

150 GR RENDE KAŞAR

HAZIRLANIŞI:

LAZANYALARI KAYNAR SUDA 3 DAKİKA HAŞLAYIN VE SÜZÜN. PATATESLERİ SOYUP DÖRDE 

BÖLÜN VE HAŞLAYIN. KAVURMAYI VE PATATESLERİ KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIN VE 

BAHARATLANDIRIP KARIŞTIRIN. 

TEREYAĞINI ERİTİN. UNU İLAVE EDİP KAVURUN. SÜTÜ İLAVE EDİN VE KAYNAYANA KADAR 

SÜREKLİ ÇIRPIN. TUZ KARABİBER İLE TATLANDIRIN.

LAZANYA HAMURLARINIZI TEKER TEKER TEZGAHA YAYIN VE HEPSİNE BEŞAMEL SOS SÜRÜN. 

KAVURMA HARCINDAN KOYUP RULO YAPIN. GÜVEÇLERE DİZİN VE KALAN BEŞAMELLE 

LAZANYALARIN ÜZERİNİ KAPLAYIN ÜSTÜNE KAŞAR SERPİN VE 200 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.

 

 

ÜNAL TUTUCU

ZÜRAFA DESENLİ RULO PASTA

 

4 ADET YUMURTA

1 SU BARDAGINDAN 1 PARMAK EKSİK TOZ ŞEKER

1 SU BARDAĞINDAN 1 PARMAK EKSİK UN

1 ADET TAZE VANİLYA ÇUBUĞU

1 PAKET KABARTMA TOZU (10 GR)

1 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

-YUMURTA BEYAZLARINI AYIRIP 1 FİSKE TUZ İLAVESİYLE KAR HALİNE GETİRELİM. ŞEKERİ 

AZAR AZAR İLAVE EDEREK ÇIPMAYA DEVAM EDELİM.

-YUMURTA SARILARINIDA TEKER TEKER İLAVE EDEREK CIRPMAYA DEVAM EDELİM.

-UNU, KAB.TOZU VE VANİLYA İLAVE EDİP SPATULA İLE YARIM DAİRE ŞEKLİNDE 

KARIŞTIRALIM.

- HAMURDAM 5 YEMEK KAŞIGI BIR KABA ALIP 2,5 TATLI KAŞIGI UN İLAVE EDİP KARIŞTIRALIM

- KALAN HAMURA 1 YEMEK KAŞIGI KAKAO İLE KARIŞTIRALIM.

TEPSİYE YAGLI KAGIDI SERELİM. SADE HAMURU SIKMA TORBASINA DOLDURUP ZÜRAFA 

DESENİ VERELİM. 

KAKAOLU HAMURUDA SIKMA TORBASI YARDIMIYLA BOŞLUKLARI DOLDURALIM

190 DERECE FINIMIŞ FIRINDA 10 DAKİKA PİŞİRELİM

İÇ KREMASI

2 ADET MUZ

2 ADET YUMURTA SARISI

2 ÇORBA KAŞIĞI UN

3 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA

4 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

2 SU BARDAĞI SÜT

3 PARÇA DAMLA SAKIZI

50 GR. TEREYAĞI

100 GR. MASKARPONE PEYNİRİ

MUZ HARİÇ TÜM MALZEMELER KARIŞTIRILIP TEFLON KAPTA KARIŞTIRILARAK KOYULAŞANA 

KADAR PİŞİRİLİR. DAHA SONRA MASKARPONE PEYNİRİ İLAVE EDİLİP KARIŞTIRILIR.

SOGUYAN KREMA PASTAYA YAYILIR. BAŞ KISMINA YARIM KESİLMİŞ MUZ DİZİLP RULO 

YAPILIR. BUZDOLABINDA DİNLENDİRİLİR.

 

 

TAHSİN KÜÇÜK

LAZIN RULO PASTASI

 

KEK İÇİN :

3 ADET YUMURTA

5 TÜRK KAHVE FİNCANI ŞEKER

5 TÜRK KAHVE FİNCANI UN

1 TÜRK KAHVE FİNCANI SU

1 PAKET KABARTMA TOU

DESEN YAPIMI HARCI :

100 GRAM PASTACI MARGARİNİ

100 GRAM UN

100 GRAM PUDRA ŞEKERİ

100 GRAM YUMURTA BEYAZI

SİYAH, MAVİ, YEŞİL, KIRMIZI, SARI GIDA BOYASI

KREMA İÇİN :

250 GRAM MASCARPONE PEYNİRİ

100 GRAM ÇIRPILMIŞ KREMA 

2 KAŞIK PUDRA ŞEKERİ

1 PAKET ŞEKERLİ VANİLİN

250 GRAM KUVERTÜR ÇİKOLATA

SÜSLEMEK İÇİN ORMAN MEYVELERİ (50’ŞER GRAM)

DESEN YAPIMI İÇİN: 

YAĞ VE PUDRA ŞEKERİNİ İYİCE ÇIRPIN. YUMURTA VE UNU EKLEYİN. HAFİF KOYU BİR KIVAM 

OLACAK. BÖLÜN VE İSTEĞİNİZE GÖRE RENKLENDİRİP YAĞLI KAĞIT ÜZERİNE ÖNCE ÇİZİP 

TEREYAĞI SÜRDÜKTEN SONRA HARCINIZLA DESENİNİZİ UYGULAYIN VE BUZLUĞA ATIN.

KEK İÇİN:

ÖNCE YUMURTALARI VE ŞEKERİ İYİCE ÇIPRIN. BİR KAPTA UN VE KABARTMA TOZUNU 

HARMANLAYIN. SIVILARI VE KURULARI ÇIRPIN. SUYU VE KURULARI ÇIRPTIĞINIZ 

YUMURTAYLA ŞEKERİN İÇİNE DÖKÜN VE SPATULAYLA HAFİFÇE YEDİRİN. DAHA SONRA 

BUZLUĞA ATTIĞINIZ DESENİN ÜZERİNE DÖKÜN, DÜZLEYİN VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 

DERECE FIRINDA 8-10 DK PİŞİRİN.

KREMA İÇİN:

PEYNİRLE PUDRA ŞEKERİNİ İYİCE ÇIRPIN. BAŞKA KAPTA KREMAYLA, ŞEKERLİ VANİLYAYI 

ÇIRPARAK İYİCE KABARTIN. DAHA SONRA İKİ AYRI ÜRÜNÜ SPATULA YARDIMIYLA 

BİRLEŞTİRİN.

ÇİKOLATAYI BENMARİ USULÜ ERİTİN, ILITIN. SOĞUTTUĞUNUZ KEKİN ÜZERİNE 

YAYIN HEMEN

SONRA KREMAYI DÖKÜN. MEYVELERİ DE KOYUP SARIN. AFİYET OLSUN.

 

 

OKAN KARADENİZ

DESENLİ RULO PASTA

 

PANDİSPANYA İÇİN:

4 YUMURTA

1 SU BARDAĞINDAN BİR PARMAK EKSİK ŞEKER

1 SU BARDAĞINDAN BİR PARMAK EKSİK UN

1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA

AYRICA:

2 TATLI KAŞIĞI UN (DESEN İÇİN)

1 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

KREMA İÇİN

2 SU BARDAĞI SÜT

1 TEPELEME YEMEK KAŞIĞI UN

1 TEPELEME YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

1 PAKET VANİLYA

75 GR MARGARİN VEYA TEREYAĞI

ARASINA

2 ADET MUZ

100 GR SÜTLÜ ANTEP FISTIKLI DRAJE

3 ADET BALBADEMLİ ÇİKOLATA

YAPILIŞI

PANDİSPANYA İÇİN YUMURTA AKLARINI SARILARINDAN AYIRIP KÖPÜRENE KADAR ÇIRPIN. 

ŞEKERİ YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDEREK YUMURTA AKLARINA YEDİRİN. DAHA SONRA SARILARI 

TEKER TEKER YUMURTA AKINA EKLEYEREK KARIŞTIRIN. UN KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI 

EKLEYEREK KARIŞTIRIN. KÜÇÜK BİR KASEYE HAMURDAN 4 YEMEK KAŞIĞI AYIRIP 2 TATLI 

KAŞIĞI UNU EKLEYİP KARIŞTIRIN. DİĞER HAMURA 1 YEMEK KAŞIĞI KAKAOYU EKLEYİN. SADE 

HAMURU KREMA TORBASINA KOYUN. YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE GELİŞİ GÜZEL 

ZÜRAFA DESENİ ÇİZİN. ÜZERİNE KALAN KAKAOLU HAMURU DÖKÜN. (BU İŞLEMİ KAŞIKLA 

YAPMALISINIZ ÇÜNKÜ HAMUR MİKTARI FAZLA DEĞİL VE HAMURU DİREKT OLARAK 

DÖKERSENİZ TAM OLARAK TEPSİDE YAYILMAYABİLİR. KAŞIKLA KONTROLLÜ DÖKÜN). 

ÖNCEDEN ISITILMIŞ 190 DERECE FIRINDA PANDİSPANYAYI 9-10 DAKİKA PİŞİRİN. BU ARADA 

MUHALLEBİYİ HAZIRLAYIN. SÜT, UN, NİŞASTA VE ŞEKERİ KARIŞTIRARAK PİŞİRİN. EN SON 

VANİLYA VE MARGARİNİ EKLEYİP MİKSERLE KARIŞTIRIN. SÜREKLİ KARIŞTIRARAK 

SICAKLIĞININ ÇIKMASINI SAĞLAYIN. PİŞEN PANDİSPANYAYI DÜZ BİR ZEMİNE ALIN VE 

SICAKLIĞI ÇIKAN KREMAYI PANDİSPANYANIN HER YERİNE YAYDIRIN. BİR ADET MUZU 

UZUNLAMASINA İKİYE BÖLÜN VE PANDİSPANYANIN KISA UCUNA KOYUN. YAĞLI KAĞIDI 

YAVAŞÇA KALDIRARAK RULO YAPIN. TEMİZ BİR YAĞLI KAPIDA RULO PASTANIZI ALIP SARIN VE 

BUZDOLABINDA EN AZ 3 SAAT DİNLENDİRİN.

 

 

MELİKE KÜL

PİS TIRTIL HAİN TIRTIL 

 

PANDİSPANYA İÇİN

6 ADET YUMURTA

80 GR ŞEKER

5 GR KABARTMA TOZU

100 GR UN

SİYAH GIDA BOYASI

KAHVERENGİ GIDA 

BOYASI

YEŞİL GIDA BOYASI

SİYAH ŞEKER HAMURU

YEŞİL ŞEKER HAMURU

İÇ DOLGUSU İÇİN

4 SU BARDAĞI SÜT

2 YEMEK KAŞIĞI MISIR 

NİŞASTASI

80 GR BİTTER ÇİKOLATA

2 YEMEK KAŞIĞI UN

2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ

1 PAKET VANİLYA

YARIM SU BARDAĞI 

ŞEKER

1 YUMURTA

4-5 ADET KİVİ

MELİKE KÜL

YAPILIŞI

KREMA

VANİLYA HARİÇ TÜM TOZ MALZEMEYİ GÜZELCE BİRBİRİNE KARIŞTIRIYORUZ. ÜZERİNE BİR 

YUMURTA SARISI VE SÜTÜNÜ EKLEYİP GÜZELCE ÇIRPIYORUZ. KISIK ATEŞTE KAYNAYANA 

KADAR KARIŞTIRIYORUZ. KIVAM ALARAK KAYNAMAYA BAŞLAYAN KREMAYA TEREYAĞ VE 

VANİLYAYI EKLİYORUZ. TEREYAĞ ERİYENE KADAR KARIŞTIRDIKTAN SONRA ALTINI KAPATIP 

ÇİKOLATALARINI EKLEYİP KARIŞTIRARAK ÇİKOLATASINI ERİTİYORUZ. PİŞEN KREMAMIZI GENİŞ 

BİR KABA ALIP SOĞUK SU DOLU BİR KABA OTURTUP KAYMAK YAPMAMASI İÇİN 

KARIŞTIRARAK SOĞUTUP DOLABA ATIYORUZ.

PANDİSPANYA

YUMURTALARIN SARILARINI VE BEYAZLARINI AYIRIN SARILARINI ŞEKERİN YARISI İLE KREMA 

KIVAMINA GELENE KADAR ÇIRPIN, YUMURTA BEYAZLARINI ÇIRPMAYA BAŞLAYIN VE ŞEKERİ 

YAVAŞ YAVAŞ EKLEYEREK GÜZELCE KABARANA KADAR ÇIRPIN. KABARAN BEYAZLARI 

ÇIRPITIĞINIZ SARILARA AZAR AZAR EKLEYİN VE SPATUL YARDIMI İLE KARIŞTIRIN. UN VE 

KABARTMA TOZUNU BİRBİRİNE KARIŞTIRIP ELEYEREK BU KARIŞIMA EKLEYİN VE SPATUL 

YARDIMI İLE KARIŞTIRIN AMA SÖNMEMESİNE DİKKAT EDİN. BU KARIŞIMDAN BİR KÜÇÜK 

KASE AYIRDIKTAN SONRA KALAN KARIŞIMI EŞİT İKİ PARÇAYA BÖLÜN. AYIRDIĞINIZ AZ 

KARIŞIMA SİYAH GIDA BOYASI, DİĞER KARIŞIMLARA DA BİRİNE YEŞİL DİĞERİNE AZ 

KAHVERENGİ GIDA BOYASI KATARAK YAVAŞÇA RENK OTURANA KADAR YEDİRİN.  HER RENKLİ 

KARIŞIMI BİRER KREMA TORBASINA KOYUNUZ. SİYAH RENKLİ KARIŞIMIN ÇOK KÜÇÜK DİĞER 

RENKLERİN BİRAZ DAHA GENİŞ OLARAK KREMA TORBALARININ AĞIZLARINI KESİNİZ. KARE 

BİR TEPSİYE YAĞLI KAĞIT YAYIP ÜZERİNE ÇOK AZ SIVI YAĞ SÜRÜNÜZ. ÖNCE SİYAH 

KARIŞIMDAN MİNİK MİNİK SİYAH NOKTALAR OLUŞACAK ŞEKİLDE TEPSİYE SIKINIZ. DİĞER 

RENKLERİDE BU SİYAH BENEKLERİN ÜZERİNE BİR YEŞİL BİR  KAHVERENGİ OLACAK ŞEKİLDE 

SIRAYLA ÇİZGİLER HALİNDE SIKINIZ.  ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINDA 6-7 DK 

PİŞİRİNİZ VE KÜRDAN KONTROLÜ YAPARAK ÇIKARINIZ. YAĞLI KAĞITLA BİRLİKTE TEPSİDEN 

ÇIKARDIĞINIZ PANDİSPANYANIZIN KENARLARINI DÜZGÜN HALE GELECEK ŞEKİLDE BIÇAKLA 

ÇIKARINIZ  VE ÖNCE RULO YAPIP SONRA AÇINIZ. İÇİNE PASTA KREMASINI SÜRÜP SOYULMUŞ 

VE UÇLARI KESİLMİŞ KİVİLERİNİZİ YERLEŞTİRİNİZ VE TEKRAR RULO YAPIP STREÇ İLE SARARAK 

BEKLETİNİZ. KENARLARINDAN ÇIKARDIĞINIZ PARÇALARI UFALAYARAK UN HALİNE GETİRİP 

ELİNİZLE TOP ŞEKLİ ALDIRINIZ. YEŞİL ŞEKER HAMURUYLA KAPLADIĞINIZ BU TOPA SİYAH 

ŞEKER HAMURU İLE GÖZLER VE AĞIZ YAPINIZ. 2 KÜRDANI SİYAH ŞEKER HAMURU İLE 

KAPLAYIP  UÇLARINA ŞEKER HAMURUNDAN TOPLAR OLUŞTURUP TIRTILIMIZIN ANTENLERİNİ 

YAPINIZ. KÜÇÜK SİYAH ŞEKER HAMURLARIYLA AYAKLARINI YAPIP PANDİSPANYAMIZI 

STREÇTEN ÇIKARIP KAFASINI VE AYAKLARINI YERLEŞTİRİP DOLABA ATINIZ. AFİYET OLSUN…

 

 

GÖKHAN SERBEST

DESENLİ RULO PASTA

 

PANDİSPANYA İÇİN MALZEMELER:

4 ADET YUMURTA (ODA SICAKLIĞINDA)

4 YEMEK KAŞIĞI SICAK SU

160 GR ŞEKER

160 GR UN

YARIM ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

YARIM ÇAY KAŞIĞI VANİLYA TOZU

2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

YEŞİL GIDA BOYASI

 

KREMASI İÇİN MALZEMELER:

5 YUMURTA SARISI

150 GR TOZ ŞEKER

500 GR SÜT

1 ADET VANİLYA ÇUBUĞU

50 GR NİŞASTA

60 GR UN

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 ÇAY BARDAĞI DAMLA ÇİKOLATA 

3 ADET MUZ

100 GR ÇİLEK

 

KEKİN YAPIMI:

YUMARTALARIN SARISIYLA BEYAZINI AYIRIYORUZ BEYAZLARINI KARIŞTIRMA KABINA 

ALIYORUZ VE SICAK SUYUMUZU İLAVE EDİYORUZ KAR GİBİ OLANA KADAR ÇIRP VE İÇERİSİNE 

YAVAŞ YAVAŞ ŞEKERİ İLAVE EDİYORUZ DAHA SONRA YUMURTA SARILARINI BİR ÇATAL 

YARDIMI İLE HAFİF ÇIRPIP YAVAŞ YAVAŞ KARIŞIMA İLAVE EDİYORUZ UN KABARTMA TOZU 

VANİLYAYI ELEYEREK SIVI KARIŞIMIMIZA İLAVE EDİYORUZ BİR ISPATULA İLE ALTTAN ÜSTE 

DOĞRU YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRIYORUZ ELDE ETTİĞİMİZ HARÇTAN 4 YEMEK KAŞIĞI 

AYIRIYORUZ VE BU AYIRDIĞIMIZ KARIŞIMA 2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO İLAVE EDİP İYİCE 

KARIŞTIRIYORUZ ONUDA PASTA SIKMA APARATINA ALIP TEPSİMİZE YAĞLI KÂĞIT SERİP 

ÜZERİNE KAKAOLU HARCIMIZLA ŞEKİLLER VERİYORUZ. HARCIMIZDAN 3 YEMEK KAŞIĞI 

AYIRIP, YEŞİL GIDA BOYASI KOYUP ŞEKİL VERİYORUZ. DAHA SONRA BEYAZ OLAN HARCIMIZI 

DÖKÜP DÜZELTİYORUZ VE 225 DERECE FIRINDA 8 DK HIZLI PİŞİRME YAPIYORUZ 

PANDİSPANYAMIZI YAĞLI KÂĞIDI AÇMADAN RULO YAPIP BİR HAVLUYA SARIP SOĞUMAYA 

BIRAKIYORUZ .

 

PASTACI KREMASI YAPIMI:

SÜTÜMÜZÜ BİR TENCEREYE KOYUO KISIK ATEŞTE ISITIYORUZ ( KAYNAMIYCAK ) VE VANİLYA 

ÇUBUĞUNU İLAVE EDİYORUZ

YUMURTA SARILARIYLA ŞEKERİMİZİ İYİCE ÇIRPIYORUZ NİŞASTA VE UNU ELEYEREK İLAVE 

EDİYORUZ KATI BİR HARÇ ELDE EDİYORUZ DAHA SONRA ISITTIGIMIZ SÜTÜ YAVAŞ YAVAŞ 

HARCIMIZA İLAVE EDİYORUZ İYİCE KARIŞTIRDIKTAN SONRA BİR TENCEREYE ALIP KISIK ATEŞTE 

YAVAŞ YAVAŞ 15 DK KADAR PİŞİRİYORUZ OCAKTAN ALDIKTAN SONRA 1 YEMEK KAŞIĞI TERE 

YAG İLAVE EDİP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ

GÖKHAN SERBEST

 

BİRLEŞTİRME:

PANDİSPANYAMIZI YAVAŞÇA DAĞITMADAN ACIYORUZ İÇERİSİNE SOĞUMUŞ OLAN 

KREMAMIZI SÜRÜYORUZ DAMLA ÇİKOLATA SERPİP ORTASINA BÜTÜN ŞEKİLDE MUZUMUZU 

İLAVE EDİYORUZ DAHA SONRA RULO YAPIP DOLABA SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ AFİYET 

OLSUN :)

 

 

GÖRKEM DOĞAN

DESENLİ RULO KEK 

 

6 TANE YUMURTA

1,5 SU BARDAĞI UN

4 ÇAY KAŞIĞI TOZ TARÇIN

2 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

2 CAY KAŞIĞI TOZ ZENCEFİL 

1 ÇAY KAŞIĞI TUZ 

1 TANE MUSKAT CEVİZİ RENDESİ

2,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

2 DİLİM BAL KABAĞI (HİLAL ŞEKLİNDE) 

2 ÇAY KAŞIĞI LİMON SUYU  

İÇ DOLGU

1 BARDAK CEVİZ

225 GRAM LABNE

100 GRAM TEREYAĞI 

1,5 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

YAPILIŞI:

BALKAĞINI RENDELEYİN 1/2 BARDAK ŞEKER VE LİMON İLE OCAKTA PİŞİRİN. YUMURTALARIN 

SARILARINI VE BEYAZINI AYIRIN 1 BARDAK ŞEKER İLE SARILARI CIRPIN KALAN BİR BARDAK 

ŞEKER İLE DE YUMURTANIN BEYAZINI KÖPÜK YAPIN KURU MALZEMELERİ BİR KAPTA 

KARISTIRIN YUMURTANIN SARILI KARIŞIM İLE KURU MALZEMELERİ KARIŞTIRIN BU KARIŞIMI 

İKİYE BÖLÜN. PİŞEN KABAKLARİ RONDODAN ÇEKİP PÜRE HALİNE GETİRİN YARISINI İKİYE 

BÖLÜĞÜNÜZ KEK KARISIMINA EKLEYİN KARIŞTIRIN KALAN YARISINI KEKİN İÇİNE SÜRMEK 

İÇİN DOLAPTA SOĞUTUN. SON OLARAK KÖPÜK HALINE GETIRDIGIMIZ YUMURTA BEYAZINI 

İKİYE BÖLÜP İKİ AYRI RENKTE OLAN KEK KARISIMLARINA SPATULA İLE SÖDÜRMEDEN 

KARIŞTIRIN. FIRIN TEPSİSİNE YAĞLI KAĞIT SERİP ACIK RENKLI OLAN KEK KARISIMI İLE 

DESENLER YAPIN VE KOYU RENKLİ OLAN KARISIMI UZERİNE DESENLERİ BOZMADAN YAVAŞCA 

YAYIN 190 C FIRINDA 15 DAKİKA PİŞİRİN. TEREYAĞI, LABNE VE PUDRA ŞEKERİNİ MİKSER İLE 

ÇIRPIN. KEKİN UZERİNE BU KARIŞIMDAN VE SOĞTTUĞUNUZ BALKABAKLI KARISIMDAN BİRER 

SIRA SÜRÜP YAVAŞÇA RULO HALİNE GETİRİN.

 

 

İHSAN ARI

GÖKKUŞAĞINDA BART SİMPSON

 

 

KEKİ YAPILIŞI İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER:

4 ADET YUMURTA (SARISI BEYAZLARINDAN AYRILACAK)

4 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

4 YEMEK KAŞIĞI UN

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 PAKET VANİLYA

1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU

6 FARKLI RENK GIDA BOYASI (KIRMIZI, TURUNCU, SARI, YEŞİL, MAVİ, MOR)

-KREMASI İÇİN

·  -YARIM LİTRE SÜT 

·  -1 TANE YUMURTA

·  -3 KAHVE FİNCANI TOZ ŞEKER 

·  -3 KAHVE FİNCANI UN

·  -1 PAKET LABNE PEYNİRİ

·  2 KASE ÇİLEK

ŞEKER HAMURU İÇİN MALZEMELER:

 

1 SU BARDAĞI SADE MISIR ŞURUBU

1 SU BARDAĞI MARGARİN

1/2 ÇAY KAŞIĞI TUZ

1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA

1 KG PUDRA ŞEKER (YAKLAŞIK 8 SU BARDAĞI)

SARI KIRMIZI BEYAZ SİYAH RENK GIDA BOYASI

YAPILIŞI

GÖKKKUŞAĞI RULO PASTA YAPILIŞI İÇİN ÖNCE 4 ADET YUMURTANIN SARILARINI 

BEYAZINDAN AYIRIYORUZ. ARDINDAN KARIŞTIRMA KABIMIZA AYIRDIĞIMIZ YUMURTANIN 

BEYAZINI VE 2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKERİ KOYARAK MİKSER YARDIMI İLE İYİCE ÇIRPIYORUZ. DAHA 

SONRA BAŞKA BİR KAPTA AYIRDIĞIMIZ YUMURTA SARILARINI 2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKERİ KOYUP 

MİKSERLE İYİCE ÇIRPIYORUZ. DAHA SONRA ODA SICAKLIĞINDA ERİMİŞ TEREYAĞINI İLAVE 

EDİP ÇIRPMA İŞLEMİNE DEVAM EDİYORUZ. ARDINDAN YUMURTALARIN BEYAZI İLE ELDE 

ETTİĞİMİZ KARIŞIMI İLAVE EDİYORUZ. ÜZERİNE 1 PAKET VANİLYA, 1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA 

TOZU ÜZERİNE EKLEYİP KAŞIK İLE İYİCE KARIŞTIRIYOTURUZ.

KREMASI İÇİN;

UN, ŞEKER, SÜT VE YUMURTA KARIŞTIRIP KOYULAŞINCAYA KADAR KARIŞTIRARAK PİŞİRİN. 

OCAĞI KAPATIN.ARDINDAN  LABNE PEYNİRİNİ EKLEYİN VE TELLE ÇIRPARAK PÜTÜRSÜZ 

OLMASINI SAĞLAYIN. 

İHSAN ARI

HAZIRLADIĞIMIZ PASTA HAMURUMUZU 6 KABA PAY EDİP HER KABA FARKLI RENKLERDE 

ÜZERLERİNE 3 DAMLA GIDA BOYALARINDAN DAMLATIYORUZ. ARDINDAN FARKLI 

RENKLERDEKİ HAMURLARI SIKMA POŞETLERİNE DOLDURUP RESİMDE GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ 

SIRA İLE YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİMİZE SIKIYORUZ. ARDINDA 170 DERECE FIRINDA 10 DAKİKA 

PİŞİRİYORUZ. 

ARDINDAN  PİŞEN PASTA KEKİMİZİ FIRINDAN ALIP BİRAZ ILIDIKTAN SONRA YAĞLI KAĞITTAN 

ALMADAN TEMİZ BİR BEZ YARDIMI İLE RULO ŞEKLİNDE SARIP KENARA  ALIYORUZ.

SOĞUYAN MUHALLEBİYİ KEKİN ÜZERİNE YAYIYORUZ. ARDINDAN KEKİMİZİ TEKRAR RULO 

ŞEKLİNDE SARIP KENARLARI DÜZGÜN OLMASI İÇİN BIÇAKLA KENARLARINDAN DİKKATLİCE 

KESİYORUZ. RULO PASTAMIZI TABAĞA ALIYORUZ

ŞEKER HAMURU HAZIRLANIŞI 

HAZIRLANIŞI

 

DERİN BİR KAPTA MISIR ŞURUBUNU VE MARGARİNİ KREM HALİNE GELENE KADAR 

ÇIRPIYORUZ VEYA ELEKTİRİKLİ MİKSERLE KARIŞTIRIYORUZ. SONRA TUZU, VANİLYAYI EKLEYİP 

KARIŞTIRIYORUZ. EN SON OLARAK DA YAVAŞ YAVAŞ PUDRA ŞEKERİNİN HEPSİNİ EKLİYORUZ 

KARIŞTIRIYORUZ. EĞER ELEKTİRİKLİ MİKSER KULLANMIYORSANIZ, PUDRA ŞEKERİ İLAVE 

ETTİKTEN SONRA ELİNİZLE KARIŞTIRIN VE HAMUR KIVAMINA GELENE KADAR YOĞURUN. 

GEREKİRSE BU AŞAMADA FAZLADAN PUDRA ŞEKERİ EKLEYEBİLİRSİNİZ. 

 

ELDE ETTİĞİNİZ ŞEKER HAMURUNU İSTEĞİNİZ KADAR PARÇALARA AYIRIP AYRI AYRI 

KAPLARDA DEĞİŞİK RENKLERDE GIDA BOYASI KARIŞTIRABİLİRSİNİZ.

 

HAMURU AÇARKEN PUDRA ŞEKERİ KULLANIN, PUDRA ŞEKERİ YAPIŞMASINI ÖNLER. RULO 

PASTANIN ÜZERİNE BART SİMPSON FİGÜRÜNÜ ÇİLEK SUYU İLE ISLATIP YAPIŞTIRIN.

 

 

ALP MEHMET SIY

GÜLEN YÜZLÜ RULO PASTA

 

GÜLEN YÜZ YAPIMI İÇİN MALZEMELER

1 SU BARDAĞI UN 

1 SU BARDAĞINDAN AZ PUDRA ŞEKERİ

3 YUMURTA AKI

75 GR TEREYAĞI

TURUNCU, YEŞİL, MAVİ KIRMIZI GIDA BOYASI 

TEREYAĞINI VE PUDRA ŞEKERİNİ İYİCE KARIŞTIRIRIZ. YUMURTA AKLARINI İLAVE EDEREK 

KARIŞTIRMAYA DEVAM EDERİZ. DAHA SONRA UNU YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDERİZ.

KAÇ RENK YAPACAK İSEK AYRI KAPLARA EŞİT BÖLÜŞTÜRÜRÜZ. 

YAPACAĞIMIZ HER RENK İÇİN 2ŞER DAMLA KOYUP İYİCE KARIŞTIRIRIZ 

YAĞLI KAĞIDA ÇİZDİĞİMİZ ŞEKİLLERİ DOLDURUP 5’ER DAKIKA TEPSİ İLE BUZLUĞA KOYARIZ 

BU ARADA PANDİSPANYAYI HAZIRLARIZ. 

PANDİSPANYA İÇİN MALZEMELER 

7 YUMURTA 6+1 

140 GR TOZ ŞEKER 

110 GR UN 

1 TUTAM TUZ 

1 TATLI KAŞIĞI PORTAKAL RENDESİ (1 ADET PORTAKAL)

YAPIMI

6 YUMURTA AKINI BİRAZ ÇIRPARIZ. SONRA BİR TUTAM TUZ İLAVE EDEREK KAR GİBİ 

OLUNCAYA DEK ÇIRPARIZ. SARILARI DA DERİN BİR CAM KABA ALIP ÇIRPARIZ İÇİNE PORTAKAL 

RENDESİNİ ŞEKERİDE İLAVE EDEREK İYİCE RENGİ DEĞİŞENE DEK ÇIRPMAYA DEVAM EDERİZ 

DAHA SONRA 1 TAM YUMURTAYIDA EKLEYİP ÇIRPARKEN UNU ELEYEREK EKLERİZ AMA ÇOK 

KARIŞTIRMAYIZ. DAHA SONRA YUMURTA KÖPÜĞÜNÜN YARISINI SARILARA EKLER 

ALTTAN ALTTAN KARIŞTIRIRIZ EN SON KALAN YUMURTA KÖPÜĞÜNÜ EKLEYİP 

SÖNDÜRMEDEN KARIŞTIRIRIZ. DOLAPTAKİ TEPSİYİ ALIP YAPTIĞIMIZ GÜLEN YÜZLERİN 

ÜSTÜNE YAVAŞÇA DÖKÜP 170 DERECE FIRINDA 6 YA DA 7 DAKIKA PİŞİRİP FIRINDAN ALINCA 

SOĞUMASINA İZİN VERİLMEDEN YAĞLI KAĞITLA BERABER RULO GİBİ SARARIZ. 

İÇ DOLGU KREMA YAPIMI MALZEMELER

250 GR MASCARPONE PEYNİRİ

1 ÇAY BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

1 TATLI KAŞIĞI İNCE PORTAKAL KABUĞU RENDESİ 

1 SU BARDAĞI TOZ ŞAMFISTIK 

1 ÇAY BARDAĞI FİLE ŞAMFISTIĞI 

75 GR TAZE KAYMAK 

BİRKAÇ YEMEK KAŞIĞI PORTAKAL SUYU 

YAPIMI 

ALP MEHMET SIY

TÜM MALZEMELER CAM BİR KAPTA HEPSİ ÖZLEŞENE DEK KARIŞTIRIRIZ ( FİLE ŞAMFISTIK 

 HARİÇ)

 

 

 

DAHA SONRA PANDISPANYAYI AÇARIZ GÜLEN YÜZLER ALTTA KALACAK ŞEKİLDE 

PANDİSPANYANIN  ÜSTÜNE YAPILAN BU DOLGU KREMA İLE HER TARAFINI KAPLARIZ ÜSTÜNE 

FİLE ŞAMFISTIKLARI SERPEREK YENİDEN RULO OLARAK SARARIZ. YAĞLI KAĞIDA SARILI 

ŞEKİLDE DOLABA KOYARIZ. BİRAZ DİNLENDİKTEN SONRA SERVİSE HAZIR.

Güncelleme: 22/05/2015 11:51:33
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.