VER FIRINA 21 Ocak Çarşamba Yayını Tarifleri

VER FIRINA 21 Ocak Çarşamba Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF; VİŞNE SUYUNA AYVA TATLISI

 

 

MALZEMELER:

2 ADET AYVA

1 BÜTÜN LİMON

YARIM SU BARDAĞI BARDAĞI ŞEKER

2 SU BARDAĞI VİŞNE SUYU 

5 ADET KARANFİL 

1 ADET ÇUBUK TARÇIN

BİRKAÇ YAPRAK NANE

KAYMAK KREMASI:

100 GR KREMA

1 FİNCAN TOZ ŞEKER

50 GR KAYMAK

 

YAPILIŞI:

AYVALARI SOYUN VE ÇEKİRDEKLERİNİ DİKKATLİCE ÇIKARTIN.LİMONLU SU YAPIP AYVALARI VE LİMON KABUKLARINIZI SUYA ATIN KENARA KALDIRIN.( AYVA ÇEKİRDEKLERİNİ AYRI BİR YERE KALDIRIN DAHA SONRA KULLANILACAK)2 BARDAK VİŞNE SUYUNU KAYNATIP BOR CAM İÇİNE İLAVE EDİN. KARANFİLLERİ, TARÇINI, VE AYVA ÇEKİRDEKLERİNİ İLAVE EDİN.AYVALARI BOR CAMA GÖBEK KISIMLARI ALTA GELECEK ŞEKİLDE KOYUN.  ÜZERİNE ŞEKERİ İLAVE EDİN. BOR CAMI FOLYO İLE KAPLAYIN VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 240 DERECE FIRINDA AYVALAR OLANA KADAR PİŞİRİN. PİŞTİKTEN SONRA AYVALARI KABIN İÇERİSİNDE TERS ÇEVİRİN VE ÜZERİ KARAMELİZE OLANA KADAR FOLYOYU KALDIRIP PİŞİRİN. BUZLUĞA ATIN SOĞUYANA KADAR BEKLETİN.

 

KAYMAK KREMA İÇİN:

KREMAYI MİKSERDE HAFİF KIVAM ALANA KADAR ÇIRPIN. ŞEKERİ YAVAŞ YAVAŞ YEDİRİN VE İYİCE KABARANA KADAR ÇIRPIN. KAYMAĞI İLAVE EDİN VE KAYMAK KREMAYLA PÜRÜZSÜZ BİR HAL ALANA KADAR İYİCE KARIŞTIRIN VE DOLABA KALDIRIN. SOĞUYAN AYVALARIN ORTASINA SIKMA TORBASI İLE SIKIN VE SÜSLEYİP SERVİS EDİN.

 

GÖKHAN SERBEST'İN GÜVEÇTE KUZU ETLİ KURU DOMATESLİ KURU FASULYE TARİFİ :

 

 

MALZEMELER :

500 GR. KURU FASULYE

1 KG KUZU ETİ

2 SOĞAN

2 ÇORBA K. DOMATES SALÇASI

2 ÇORBA K. BİBER SALÇASI

2 ÇORBA K. TEREYAĞI

15KURU DOMATES

7 ADET YEŞİL BİBER

5 DİŞ SARIMSAK

SIVIYAĞ

TUZ

SU

 

HAZIRLANIŞI:

KURU FASULYEYİ BİR GÜN ÖNCESİNDEN SUDA ISLAMAYA BIRAKIYORUZ. KUZU ETİNİ KUŞBAŞI DOĞRUYORUZ. GÜVECİ OCAKTA ISITIYORUZ. SOĞANI VE SARIMSAKLARI YEMEKLİK DOĞRUYORUZ. KUZU ETİNİ GÜVECE ALIYORUZ VE KAVURMAYA BAŞLIYORUZ. TEREYAĞINI İLAVE EDİYORUZ. SOĞANI VE SARIMSAKLARI EKLİYORUZ VE KAVURMAYA DEVAM EDİYORUZ. SALÇALARI İLAVE EDİYORUZ. AYRI BİR TENCEREDE KURU FASULYEYİ YARI KIVAMDA HAŞLIYORUZ. ETLERİ DE YARI KIVAMDA PİŞİRİYORUZ. YARI KIVAMDA PİŞEN KURU FASULYEYİ GÜVECE İLAVE EDİYORUZ. KARIŞTIRIYORUZ VE ÜZERİNE SICAK SUYUNU VERİYORUZ. BİBERLERİ DOĞRUYORUZ. YEMEĞİMİZ KAYNAMAYA BAŞLAYINCA BİBERLERİ İLAVE EDİYORUZ. KURU DOMATESLERİ , GÜVECE EKLİYORUZ. KAPAĞINI KAPATARAK 15 DAKİKA KADAR KAYNATIYORUZ. GÜVECİN KAPAĞININ DA ÜZERİNİ İKİ KAT ALÜMİNYUM FOLYOYLA KAPATIYORUZ. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINA GÜVECİ KOYUYORUZ VE FIRINDA PİŞİRMEYE DEVAM EDİYORUZ

 

PİRİNÇ PİLAVI:

 

1 BARDAK PİRİNÇ, 1 TAVUK BULYON, 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI, BİRAZ SIVI YAĞ

 

GARNİTÜR OLARAK : KARIŞIK TURŞU

 

İLHAN ÇAPAN'IN KURU FASULYE TATLISI TARİFİ

 

 

 

MALZEMELER:

2 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ KURU FASULYE

2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

3 YUMURTA

200 GR İNCE ÇEKİLMİŞ CEVİZ İÇİ

1 PAKET VANİLYA

1 PAKET KABARTMA TOZU

ÇİKOLATA SOSU İÇİN:

250 ML SÜT

25 GR UN

50 GR ŞEKER

10 GR KAKAO

25 GR KUVERTÜR

25 GR TEREYAĞI

 

YAPILIŞI:

1,5 SU BARDAĞI KURU FASÜLYEYİ AKŞAMDAN ISLATIN. (HAŞLANINCA 2 BARDAK OLUYOR) ERTESİ GÜN İYİCE YUMUŞAYINCAYA KADAR HAŞLAYIP SÜZÜN. PÜRE KIVAMINI ALANA KADAR RONDODAN GEÇİRİN. DİĞER TARAFTA, YUMURTALARLA TOZ ŞEKERİ İYİCE ÇIRPIN. İNCE ÇEKİLMİŞ CEVİZLERİ, KABARTMA TOZUNU VE VANİLYAYI EKLEYİP MİKSERİN EN DÜŞÜK DEVRİNDE KARIŞTIRIN. PÜRE HALİNE GETİRDİĞİNİZ KURU FASÜLYELERİ İLAVE EDİP TAHTA BİR KAŞIKLA KARIŞTIRIN. HAFİF YAĞLANMIŞ FIRIN KABINA BOŞALTIN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 175 DERECE FIRINDA PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİN.

 

ÇİKOLATA SOSU İÇİN;

MARGARİN VE KUVERTUR HARİCİNDEKİ TÜM MALZEMELERİ UYGUN BİR KABA ALIP, KOYULAŞANA KADAR PİŞİRİN. OCAKTAN İNDİRDİKTEN SONRA MARGARİNİ VE KUVERTURU EKLEYİP KARIŞTIRARAK KENDİ SICAKLIĞINDA ERİMESİNİ SAĞLAYIN. SOSUNUZ ILIK HALE GELİNCE, SOĞUMUŞ OLAN TATLINIZIN ÜZERİNE DÖKÜN. BİR GECE BUZDOLABINDA BEKLETİRSENİZ SONUÇ DAHA İYİ OLUR. AFİYET OLSUN.

 

 

NİLGÜN AYDIN'IN GÜVECTE SİMAV USULU KURU FASULYE (GÖL FASULYESİ) TARİFİ

 

 

 

 

500 GR KURU FASULYE 

1 ADET SOĞAN 

1 ADET KIRMIZI BİBER 

250 GR KUZU ETİ 

1 ADET DOMATES 

BİBER SALÇASI

DOMATES SALÇASI 

TEREYAĞI

KİMYON 

KARABİBER

PULBİBER 

2 DİLİM PASTIRMA

 

YAPILIŞI;

FASULYELER BİR GÜN ÖNCEDEN SUDA ISLATILIR. ISLATILAN SU SÜZÜLÜR VE YENİ SU İLE FASULYELER YUMUŞAYANA KADAR HAŞLANIRKEN; TAŞ GÜVEÇ OCAĞIN ÜZERİNDE ISITILIR. İÇERSİNDE KUŞBAŞI DOĞRADIĞIMIZ ET, SOĞAN VE BİBER GÜZELCE KAVRULUR. KAVRULDUKTAN SONRA DOMATES SALÇASI, BİBER SALÇASI EKLENİR. İYİCE KAVRULDUKTAN SONRA BAHARATLAR EKLENİR. ÜZERİNE RENDELENEN DOMATES, FASULYE VE SU EKLENİR. KARIŞTIRILDIKTAN SONRA AĞZI AÇIK BİR ŞEKİLDE YARIM SAAT KADAR FIRINLANIR.

 

 

ÖZGE UYSALER'İN GÜVEÇTE KUZU ETLİ KURU FASULYE TARİFİ 

 

 

300 GRAM KURU FASULYE

400 GRAM AZ YAĞLI KUŞBAŞI KUZU ETI

2 ADET SOĞAN

3 ADET DOMATES

1 YEMEK KAŞIĞI BIBER SALÇASI

1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

100 GRAM TEREYAĞI

8 DIŞ SARIMSAK

2 ÇARLISTON BIBER

ZEYTINYAĞI

KARABIBER 

TUZ 

SU

BIR AVUÇ KADAR KURU DOMATES

KIRMIZI TATLI TOZ BIBER

PUL BİBER

 

YAPILIŞI;

KURUFASULYELER ÖNCEDEN HAŞLANIR. KUZU ETLERİ DE TEREYAĞI VE SARIMSAK EKLENEREK HAŞLANIR. DİĞER YANDAN SOĞAN VE SARIMSAKLAR TEREYAĞINDA KAVRULUR, TUZ VE KARABİBER EKLENİR. HAŞLANAN ETLER SOĞANLARLA BİRLEŞTİRİLİR, DOMATES VE SULANDIRILMIŞ SALÇA EKLENİR. GÜVEÇ OCAKTA ISITILIR, FIRIN ÖNCEDEN ISITILIR. ETLİ SOSLU KARIŞIMA SON OLARAK FASULYELER EKLENİR. GÜVECE AKTARILIR, ET SUYU VE FASULYELER EKLENİR, FIRINA VERİLİR. 200 DERECEDE YAKLAŞIK 40 – 45 DK PİŞMEYE BIRAKILIR.

 

 

ŞURA KARACA'NIN GÜVEÇTE KURU FASÜLYE ETLİ VE PASTIRMALI TARİFİ

 

 

 

250 GRAM KUZU (KUŞBAŞI)

50 GRAM DİLİM PASTIRMA

2 BAŞ SOĞAN 

2 YEŞİL BİBER

2 DOMATES

300 GRAM TEREYAĞI

2 ADET KURUTULMUŞ MİSKET LİMON

3 SU BARDAGI İSPİR FASULYESİ

TUZ 

KURUTULMUŞ KIRMIZI BİBER

3 SU BARDAGI PİRİNÇ 

KARABİBER 

 

YAPILIŞI 

ETLER 20 DK KADAR SUDA HASLANIR. SOĞAN TEREYAĞIYLA KAVRULUR. ETLER ATILIR SONRA BİBER, SONRA SALÇA VE DOMATES KAVRULUR. AZ HAŞLANMIŞ FASULYE EKLENİR SUYU BİR TAŞIM PİŞER SONRA GÜVEC TENCEREYE ALINIR, FIRINLANIR. 30 DAKİKA DA FIRINDA PİŞER FIRINDAN ALINIR TEREYAĞINDA KIZARMIS PASTIRMA İLE SÜSLENİP SERVİS EDİLİR.YAN MALZEME PİLAV: TEREYAĞI ERİTİLİR, PİRİNÇ KAVRULUR, SU EKLENİR PİŞİNCE DİNLENDİRİP SERVİS EDİLİR.

 

 

TUGAY GÖREN'İN GÜVEÇTE PASTIRMALI KURU FASULYE TARİFİ

 

 

 

 

 

1 KUTU HAŞLANMIŞ KURU FASULYE

3-4 ADET KURUTULMUŞ DOMATES

100 GR ÇEMENSİZ PASTIRMA

1 ORTA BOY SOĞAN

2 DİŞ SARIMSAK

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

BİRAZ SIVI YAĞ

1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI

1 ADET SİVRİ BİBER

TUZ

PUL BİBER

 

YAPILIŞI:

TENCEREYE SIVI YAĞ EKLENİR.ISINAN YAĞA İNCE İNCE KIYILMIŞ SOĞANLAR VE SARIMSAKLAR EKLENİR PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVRULUR.ÜZERİNE 1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI, 1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI EKLENİR. 2-3 ADET KURUTULMUŞ DOMATES VE YEŞİL BİBER İNCE İNCE DİLİMLEİNP EKLENİR.KOYU KIVAMLI OLACAK ŞEKİLDE SU İLAVE EDİLİP BİRAZ KAYNATILIR. ÜZERİNE KURU FASULYE EKLENİR. SON OLARAK TEREYAĞI EKLENİR.TEK KİŞİK GÜVEÇ KAPLARINA ALINAN KRUU FASULYE 200 C FIRINDA 25 DK PİŞİRİLİR.FIRINDAN ÇIKARILINCA AYRI BİR KAPTA ÇOK AZ SIVI YA İLE ORTA BOY DİLİP KAVRULAN PASTIRMALAR ÜZERİNE ELKLENİR.

 

 

 

 

 

 

 

Güncelleme: 21/01/2015 16:36:21
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.