VER FIRINA 22 Mayıs Cuma Tarifleri

VER FIRINA 22 Mayıs Cuma Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: HAMURLU KADAYIF TATLISI

 

MALZEMELER:

200 GR TEREYAĞI

4-5 SU BARDAĞI UN

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER

1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT

1 YUMURTA

1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT

1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

İÇ MALZEMESİ:

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

100 GR KADAYIF

1 AVUÇ DOLUSU CEVİZ İÇİ

ŞERBETİ:

3,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

4 SU BARDAĞI SU

¼ ÇAY KAŞIĞI TOZ TARÇIN

1-2 ADET  KARANFİL 

¼ ÇAY KAŞIĞI YENİBAHAR

ÜZERİ İÇİN:

6-8 ADET KİRAZ ŞEKERLEMESİ

100 GR TOZ ŞANTİ

1 ÇAY BARDAĞI SÜT

TOZ ANTEP FISTIĞI

HAZIRLANIŞI:

UN VE TEREYAĞINI RONDODA ÇEKİN VE YOĞURMA KABINA ALIN. BÜTÜN HAMUR 

MALZEMELERİNİ İLAVE EDİP YUMUŞAK VE ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR ELDE EDİN.

CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP AVUÇ İÇİ BÜYÜKLÜĞÜNDE ELİNİZLE BASTIRARAK 

AÇIN. 

KADAYIFLARINIZI KÜÇÜK KÜÇÜK KESİN VE TEREYAĞINDA TAVADA HAFİF SOTELEYİN VE 

ILITIN.

AÇTIĞINIZ HAMURLARIN İÇERİSİNE KADAYIF VE CEVİZ KOYUP AĞZINI KAPATIP ELİNİZDE 

YUVARLAYIP FIRIN TEPSİSİNE DİZİN.

180° FIRINDA PİŞİRİN. 

ŞERBETİNİZİ KAYNATIP ILIMAYA BIRAKIN. 

FIRINDAN ÇIKAN HAMURLARINIZI BORCAMA ALIN VE ŞERBETİ YETERİ KADAR ÜZERİNE 

GEZDİREREK DÖKÜN.

BUZLUKTA 5 DK KADAR SOĞUTUN VE KREMŞANTİ KİRAZ ŞEKERLEMESİ VE TOZ ANTEP İLE 

SÜSLEYİP SERVİS EDİN.

 

GÖKHAN SERBEST'İN MİLFÖYE SARILI HAVUÇLU ROSTO TARİFİ

 

 

250 GR KUZU KIYMA (2 KERE ÇEKİLMİŞ OLACAK)

500 GR DANA KIYMA (2 KERE ÇEKİLMİŞ OLACAK)

50 GR İÇ EKMEK (1-1,5 DİLİM) 

2 ORTA BOY SOĞAN

3 YUMURTA

2 ADET BÜYÜK BOY KAVUÇ 

2 DİŞ SARIMSAK 

TUZ, KARABİBER

KEKİK

KİMYON 

1 YUMURTA (ÜSTÜNE SÜRMEK İÇİN)

20 PARÇA MİLFÖY HAMURU

200 GR BEZELYE

2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

1 BÜTÜN PATATES

 

YAPILIŞ:

İKİ DEFA ET MAKİNESİNDEN GEÇİRİLMİŞ KEMİKSİZ 750 GRAM KIYMAYA, ISLATILMIŞ, SUYU 

SIKILMIŞ VE UFALANMIŞ BİR BUÇUK DİLİM EKMEK, RENDELENMİŞ 2 ORTA BAŞ SOĞAN, 3 

TANE YUMURTA, 2 KAHVE KAŞIĞI KARABİBER BAHARATLAR  İLE YARIM ÇORBA KAŞIĞI TUZ 

EKLEYEREK ON DAKİKA YOĞURUN. SONRA BU KIYMAYI ÜSTÜ HAFİFÇE ZEYTİNYAĞLANMIŞ 

BÜYÜK BİR TEPSİ, YA DA FAYANS ÜZERİNE KOYUN. AVUÇLARINIZI DA ZEYTİNYAĞI İLE 

YAĞLAYIN VE KIYMANIN ÜSTÜNE BASARAK BİR PARMAK KALINLIĞINDA 18×20 SANTİM 

ENİNDE VE BOYUNDA, BİRAZ DAR UZUNCA BİR ŞEKİLDE, İYİCE YAYIN.

HAVUCU HAŞLAYIN. .KALIN BİR YUFKA GİBİ YAYILMIŞ KIYMANIN TAM ORTASINA HAVUÇLARI, 

BEZELYELERİ VE PATATESLERİ BÜTÜN OLARAK KOYUN.

SONRA ZEYTİNYAĞLI ELLERİNİZLE KIYMANIN ALT BÖLÜMÜNÜ YUKARIYA DOĞRU HAVUÇLARI 

İYİCE ÖRTÜN. KIYMANIN ALT VE ÜST UÇLARINI SIKICA BİRLEŞTİRİN. ÜST ÜSTE KIVRILAN 

YANLARINI DA BİRLEŞTİRİN. ‘BÖYLECE İÇİ YUMURTA VE SEBZE DOLU BİR KIYMA RULOSU 

OLUŞUR. YAĞLI YERDE HAFİFÇE ÇEVİREREK, KIYMA UÇLARINA DA ELİNİZLE HAFİFÇE 

BASTIRARAK KIYMANIN İYİCE YAPIŞMASINI SAĞLAYIN.

İÇİNDE İKİ BUÇUK ÇORBA KAŞIĞI YAĞ BULUNAN BİR TEPSİNİN YA DA FIRIN KABININ İÇİNE 

KIYMA RULOSUNU YERLEŞTİRİN. BU ARADA ENİNE BİRLEŞEN KIYMA UÇLARININ, ALTA 

GELMESİNE DİKKAT ETMENİZ GEREKİR.

‘BİR YUMURTAYI ÇATALLA İYİCE DÖVÜN, SONRA BİR KALIN SULU BOYA FIRÇASI İİE KIYMA 

RULOSUNUN ÜZERİNE BOLCA SÜRÜN VE ORTA SICAKLIKTAKİ FIRINA KOYUN. 25 DK 

PİŞİRİYORUZ PİŞEN KIYMA RULOSUNUN(ROSTOSUNUN) ÜST BÖLÜMÜNÜN İYİCE 

PEMBELEŞMESİ GEREKİR.

ROSTOYU FIRINDAN ÇIKARINCA MİLFÖY HAMURUMUZU AÇIP ROSTOMUZU HAMURUMUZA 

SARIP ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜYORUZ VE TEKRAR FIRINA VERİP 15 DK DAHA 

PİŞİRİYORUZ

 

GÖRKEM DOĞAN'IN BEEF WELLİNGTON TARİFİ

 

 

KESTANE MANTARI 400 GRAM

BONFİLE 300 GRAM DİLİMLENMEMİŞ (KOL BONFİLENİN ORTA KISMI) 

DİJON HARDALI 1 YEMEK KAŞIĞI

TANELİ HARDAL 1 YEMEK KAŞIĞI

FÜME DİLİMLENMİŞ ET 10-15 DİLİM 

MİLFÖY HAMURU 1 PAKET

YUMURTA SARISI 2 ADET 

TUZ - KARABİBER 

PANKO EKMEK KIRINTISI

YAPILIŞI: 

MANTARI TEMİZLEYİP BLENDERDA PÜRE HALİNE GETİRİN VE TAVADA 10 DAKİKA SUYUNU 

ÇEKENE KADAR SOTELEYİN, SOĞUTUN. BONFİLEYİ TUZ VE KARABİBERLE TATLANDIRIP 

MÜHÜRLEYİN VE ÜSTÜNE HARDALLARI SÜRÜN. BİR STREÇ ÜZERİNE FÜME ETİ YAN YANA 

ARALARINDA BOŞLUK KALMAYACAK ŞEKİLDE SERİP ÜZERİNE MANTAR PÜRESİNİ YAYIN VE 

ONUN ÜZERİNE ORTAYA BONFİLEYİ KOYUN. SIKI BİR ŞEKİLDE SARIP UÇLARINI SIKIŞTIRIP 

BUZDOLABINDA 15 DAKİKA BEKLETİN. SARDIĞINIZ ETİ STREÇTEN AYIRIP ALT KISMA DENK 

GELECEK YERE PANKO SERPİN MİLFÖYE SARIN ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP 200 DERECE 

FIRINDA ETİN İÇ DERCESİ 63 C OLANA KADAR PİŞİRİN.

 

İHSAN ARI'NIN BONFİLE DİLİMLERİ VE MİLFÖY İLE SOTE ISPANAK VE BADEM TARİFİ

 

 

MALZEMELER

 230 GRAM MİLFÖY HAMURU

 2 DİLİM DANA BONFİLE (160 GRAM)

 90 GRAM ISPANAK

 8 DİLİM HİNDİ FÜME

 20 GRAM FİLE BADEM

 1 ADET YUMURTA

 UN

 DEFNE YAPRAĞI

 SIZMA ZEYTİNYAĞI

 TUZ

 KARABİBER

SOS İÇİN;

3 DİŞ SARIMSAK

2 DOMATES (RENDE)

2-3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

1,5 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

TUZ - KARABİBER

HAZIRLANIŞI

 8 CM ÇAPINDAKİ DANA BONFİLE DİLİMLERİNİ UNA BULAYIP 1 ÇORBA KAŞIĞI 

ZEYTİNYAĞI VE 1 ADET DEFNEYAPRAĞIYLA TAVADA HER İKİ TARAFINI DA 4 DAKİKA 

SOTELEYİN. BİR TUTAM TUZ VE KARABİBERLE TATLANDIRIP BONFİLE DİLİMLERİNİ 

SOĞUMAYA BIRAKIN. 

 MİLFÖY HAMURUNU İNCE AÇTIKTAN SONRA KALP ŞEKLİNDEKİ (15X12 CM) METAL 

ÇEMBERLE KESEREK 4 ADET KALP ŞEKLİNDE MİLFÖY HAMURU ELDE EDİN. İKİ 

ADEDİNİN ÜZERİNE KONSERVE KAZ CİĞERİ EZMESİNİ (FOİE GRAS) VE BONFİLE 

DİLİMLERİNİ AKTARIN. 

 HAMURUN KENARINA ÇIRPILMIŞ YUMURTA SÜRÜN. KALAN 2 ADET HAMURU 

YUMURTA SÜRDÜĞÜNÜZ HAMURUN ÜZERİNE ÖRTÜP AÇILMAMASI İÇİN 

KENARLARINI KESEREK SIKICA KAPATIN. 

 KALAN YUMURTAYI FIRÇAYLA HAMURUN ÜZERİNE SÜRDÜKTEN SONRA YAĞLI 

PİŞİRME KAĞIDI SERİLİ FIRIN TEPSİSİNE DİZİN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 185 DERECE 

FIRINDA 10 DAKİKA HAMUR PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİN. 

 ISPANAĞI AYIKLAYIP 1 ÇAY KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI, BİR TUTAM TUZ VE FİLE BADEMLERLE 

3-4 DAKİKA SOTELEYİN. KALP ŞEKLİNDEKİ BONFİLE DİLİMLİ MİLFÖYLERİ FIRINDAN 

ÇIKARTTIKTAN SONRA SERVİS TABAĞINA ALIN. BONFİLE DİLİMLİ MİLFÖYÜ 

SOTELEDİĞİNİZ ISPANAK VE BADEMLERLE BİRLİKTE SICAK OLARAK SERVİS YAPIN.

 

ALP MEHMET SIY'IN MİLFÖYDE SARILI SEBZELİ SOMON TARİFİ

 

 

350 GR SOMON FİLETO KILÇIKSIZ DERİSİZ

5 DİLİM BURGER PEYNİR

YARIM DEMET DEREOTU

4 DAL YEŞİL SOĞAN 

1 ADET HAVUÇ

2 DİŞ SARMISAK 

8 YAPRAK MİLFÖY ( NOT 4+4 KULLANILACAK İSTEĞE GÖRE )

1 YUMURTA 

1 YEMEK KAŞIĞI HAŞHAŞ 

1 YEMEK KAŞIĞI BEYAZ SUSAM 

TUZ

KEKİK 

1 ÇAY KAŞIĞI BEYAZ KARABİBER 

1 TATLI KAŞIĞI ESMER ŞEKER 

10 ADET TANE KARABİBER

2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

YAPILIŞI 

SOMON FİLETOLAR YIKANIR SÜZÜLÜR BİR KABA ALINIR. İÇİNE SIVI YAĞ, ESMER ŞEKER, BEYAZ 

KARABİBER, TUZ, KEKİK VE TANE KARABİBER İLE OVULUR.

DİĞER TARAFTA TAZE SOĞAN VE DEREOTU İNCE KIYILIR HAVUÇ VE 2 DİŞ SARIMSAK DA 

RENDELENİP SOMON FİLETO İLE HARMANLANIR.

4 ADET MİLFÖY HAMURU 2 ALTTA 2 ÜSTTE OLACAK ŞEKİLDE BÜYÜK BİR KARE OLACAK 

ŞEKİLDE EK YERLERINE YUMURTA AKI SÜREREK MERDANE İLE HAFİF BASTIRARAK 

YAPIŞTIRIRIZ. TABANINA ÇATAL İLE DELİKLER YAPARIZKİ MİLFÖY DAHA İYİ PİŞSİN DİYE 

MİLFÖYÜN ÜSTÜNE BURGER PEYNİRİNİ KOYARIZ. DAHA SONRA HARMANLANAN SOMONU 

ALIP HAMURUN TAM ORTASINA KOYARIZ SOMONUN ÜSTÜNE YİNE BURGER PEYNİR KOYUP

ÜSTÜNE KAPTA KALAN TÜM SEBZELERİ KOYUP ÜSTÜNE 1 ADET DAHA BURGER PEYNİR 

KOYARAK MİLFÖYÜ DÜZGÜN VE İSTENİLEN BİR ŞEKİL VEREREK KAPATIRIZ. KENARLARINA 

YİNE YUMURTA AKI SÜRERİZ.

FIRIN TEPSİSİNE YAĞLI KAĞIT SERİP KAPATILAN YER ALTTA KALACAK ŞEKİLDE KOYARIZ. 

ÜSTÜNE YUMURTA SARISI SÜRÜP DAHA SONRA HAŞHAŞ TOHUMU VE SUSAM SERPEREK 

ÖNCEDEN ISITILAN FIRINDA YAKLAŞIK 170 DERECEDE PİŞİRİRİZ.

 

MELİKE KÜL'ÜN PIRASALI MİLFÖY KAFESİ TARİFİ

 

 

MALZEMELER

1 KG İNCE PIRASA

300 GR KUZU KUŞBAŞI

8 ADET MİLFÖY

1 Y.K BİBER SALÇASI

KARABİBER

TUZ

SIVIYAĞ

1 ADET YUMURTA

SUSAM (AZ KAVRULMUŞ OLACAK)

SOS İÇİN

1 SU BARDAĞI SÜZME YOĞURT

1 DEMET TAZE NANE

3-4 DİŞ İRİ SARIMSAK

1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

YAPILIŞI

PIRASALARIN BEYAZ YERLERİ ÇOK YEŞİL SAPLARI AZ OLACAK ŞEKİLDE ÇOK İNCECİK 

DOĞRUYORUZ.  KIZDIRDIĞIMIZ YAĞA PIRASALARI ATIP GÜZELCE ÖLENE KADAR 

KAVURUYORUZ KAVRULAN PIRASALARIMIZA BİBER SALÇAMIZI KATIP GÜZELCE KAVURUP 

YARIM ÇAY BARDAĞI KADAR SU EKLEYİP SUYUNU ÇEKTİRENE KADAR PİŞİRİYORUZ. 

KARABİBERİNİ EKLEDİKTEN SONRA KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIP KAVURDUĞUMUZ KUŞBAŞI 

ETLERİ ORTA ATEŞTE ÇEVİRİYORUZ. ETLER  KARIŞTIKTAN SONRA TUZUNA BAKARAK ARZU 

ETTİĞİMİZ KADAR TUZ EKLİYORUZ VE ALTINI KAPATIYORUZ. DERİN BİR CAM KABIN ÜZERİNE 

OTURTTUĞUMUZ TEL SÜZGECE KARIŞIMIMIZI BOŞALTIYORUZ. AMACIMIZ HEM YAĞINI 

SÜZDÜRMEK HEM DE MİLFÖYÜ HAŞLAMAMASI İÇİN ILINMASINI HIZLANDIRMAK. HER BİR 

MİLFÖYÜMÜZÜN YAN TARAFLARINA ORTADA BİR ALAN KALACAK DERİNLİKTE 6 EŞİT KESİK 

OLUŞTURUYORUZ. EN BAŞLARDAKİ İKİŞER PARÇAYI MİLFÖYÜN ORTASINDA BİLEŞTİRİP BİR 

HAVUZ YARATIYORUZ VE O HAVUZA YAPTIĞIMIZ HARÇTAN DOLDURUYORUZ VE YANLARDA 

KALAN PARÇALARI ÖRGÜ GİBİ ÜZERİNE KAPATIP MALZEMEYİ MİLFÖYÜN İÇERİSİNE 

HAPSEDİYORUZ. ÜZERLERİNE İYİCE ÇIRPILMIŞ YUMURTAMIZDAN SÜRÜP AZ 

KAVURDUĞUMUZ SUSAMLARDAN SERPİP 200 DERECEDE ÖNCEDEN ISITTIĞIMIZ FIRINDA 

ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ. FIRINDAN ÇIKARDIKTAN SONRA İÇ MALZEMEDEN 

SÜZDÜĞÜMÜZ YAĞDAN KAŞIKLA GEZDİRİYORUZ. NANE YAPRAKLARINI VE SARIMSAKLARI 

RONDODA GÜZELCE PARÇALIYORUZ İÇİNE 1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞINI KATIP BİR 

MACUNA DÖNÜŞMESİNİ SAĞLIYORUZ. SÜZME YOĞURDUN İÇİNE GÜZELCE KARIŞTIRIP SOS 

KASESİ İLE YANINA SERVİS YAPIYORUZ.

 

OKAN KARADENİZ'İN BEEF WELLINGTON TARİFİ

 

 

MALZEMELER

8 YAPRAK MİLFÖY HAMURU

1 ADET 1200 GR BÜTÜN BONFİLE (DİLİMLENMEMİŞ) - ŞATO KISMI OLUCAK

TUZ & KARABİBER

2 YEMEK KAŞIĞI DİJON HARDALI

12 İNCE DİLİM FÜME DANA ETİ

2 ADET YUMURTA (SARISI AYRILMIŞ VE BİR KAŞIK SUYLA İNCELTİLMİŞ)

GARNÜTÜR :

6 ADET TAZE KUŞKONMAZ (HAŞLANMIŞ)

2 DAL TAZE BİBERİYE

1 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞI

İÇ MALZEMESİ

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

4 DİŞ SARIMSAK (SOYULMUŞ)

1 ADET KURU SOĞAN (SOYULMUŞ)

250 GR İSTİRİDYE MANTARI (TEMİZLENMİŞ)

250 GR KESTANE MANTARI (TEMİZLENMİŞ)

250 GR BEYAZ KÜLTÜR MANTARI (TEMİZLENMİŞ)

200 GR TAVUK CİĞERİ (TEMİZLENMİŞ)

1 YEMEK KAŞIĞI TRUF MANTARI YAĞI

TUZ

KARABİBER

4 DAL TAZE KEKİK (THYME)

1 ADET DEFNE YAPRAĞI

BÜTÜN OLARAK TEMİZLENMİŞ BONFİLEYİ TUZ VE BİBERLE LEZZETLENDİRİP BÜYÜK TEFLON 

TAVADA HER TARAFINI GÜZELCE KIZARTIN VE 210 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA 8 DAKİKA 

PİŞİRİN VE FIRINDAN ÇIKARTIP SOĞUMAYA BIRAKIN. ET SOĞUYUNCA ETRAFINA DİJON 

HARDALI SÜRÜN VE ETİ BUZDOLABINA ATIP SOĞUTUN.

İÇ MALZEMESİ: SARIMSAK VE SOĞANLARI İNCE BİR ŞEKİLDE DOĞRAYIP TEREYAĞINDA 

KAVURUN, TEMİZLENMİŞ MANTARLARI DOĞRAYIN VE TAVADA YAĞA BİNENE KADAR 

KAVURUN. TAVUK CİĞERLERİNİ TEMİZLEYİP DOĞRAYIN, TAVAYA EKLEYİP KAVURUN. KEKİK, 

DEFNEYAPRAĞI VE TRÜF MANTARI YAĞINI EKLEYİP KARIŞTIRIN. TUZ VE BİBERİNİ AYARLAYIP 

OCAKTAN ALIN. RONDODA PÜRE KIVAMINDA PARÇALAYIN VE BİR KABA ALIN.

WELLİNGTONUN HAZIRLANMASI: MİLFÖY HAMURLARINI UÇLARI BİRBİRLERİNİN ÜZERİNE 

GELECEK ŞEKİLDE YAN YANA DİZİP BİR DİKDÖRTGEN SEKLİ VERİLECEK ŞEKİLDE DİZİN. 

MERDANE YARDIMIYLA BİRAZCIK UÇLARINI BİRLEŞTİRECEK ŞEKİLDE ACIN.

AÇILAN HAMURUN ORTASINA İNCE DİLİMLENMİŞ FÜME DANA ETLERİNİ DÖŞEYİN.

OKAN KARADENİZ

SOĞUMUŞ BONFİLENİN HER TARAFINI İÇ HARÇLA KAPLAYIN. KAPLANMIŞ BONFİLEYİ DANA 

FÜME ET DÖŞENMİŞ MİLFÖY HAMURUNUN ORTASINA KOYUN VE HAMURLA BONFİLEYİ 

KAPLAYIP SARIN. UÇLARINI YUMURTA SARISIYLA BİRLEŞTİRİN. FIRIN TEPSİSİNE KOYUN VE EN 

ÜSTÜNE FIRÇAYLA YUMURTA SARISI SÜRÜN. HAMURA SARILMIŞ ETİ ÖNCEDEN 200 

DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA 20 DAKİKA PİŞİRİN.

SERVİS ŞEKLİ: HAŞLANMIŞ SEBZELERİ TEFLON TAVADA ÇOK AZ TEREYAĞINDA TUZ VE BİBERLE 

LEZZETLENDİRİN. FIRINDAN ÇIKAN WELLİNGTON HAMURA SARILI BONFİLEYİ BİRER 

PORSİYON BOYUTUNDA DİLİMLEYİN. SERVİS TABAĞINA BİR DİLİM KOYUN. YANINDA SEBZE 

GARNİTÜRLERİNİ KOYUN. ÜZERİNE VE YANINA 2-3 YEMEK KASIĞI YEŞİLBİBER SOSU GEZDİRİP 

SERVİS EDİNİZ.

 

TAHSİN KÜÇÜK'ÜN SEBZELİ KÖFTELİ MİLFÖY TARİFİ

 

 

KOFTE: 

500 GR YAĞLI KUZU KIYMA

1 TANE KÜÇÜK YUMURTA

1 ORTA BOY SOĞAN (RENDELEYİP SUYUNU SIK)

3 BÜYÜK DİŞ SARIMSAK

1 ÇAY BARDAĞI GALETA UNU (HEPSİNİ BİRDEN KATMA SEN GOZ KARARİ AYARLA)

KARABİBER

TUZ

KİMYON

1-2 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ 

YARIM CAY BARDAGİ SU 

1 AVUÇ KIYILMIŞ MAYDANOZ

YAPİLİSİ:

BUTUN MALZEMELERİ YOGURMA KABİNA ALİP GUZELCE YOGURUN. 10-15 DAKİKA KİVAM 

ALANA KADAR YOGURUN. YOGURDUKTAN SONRA ZAMANINIZ VARSA BİR 15 DK KADAR 

DİNLENDİRİN. DİNLENEN HARCTAN MANDALİNA BUYUKLUGUNDE PARCALAR KOPARİP HAFİF 

UZUN SEKİLLER VEREREK TABAGA KOYUN. SEKİLLENDİRDİKTEN SONRA İYİCE İSİNAN İZLİ 

TAVADA GUZELCE MUHURLEYİN VE KENARA KOYUN.

BÜTÜNLENİŞİ : 

8 TANE MİLFÖY

2 ADET PATLICAN

2 ADET KABAK

3 ADET KIRMIZI BİBER

1 YUMURTA

1 KASE YOĞURT

2 DİŞ SARIMSAK

YAPİLİSİ:

SEBZELERİ UCE BOLUP UZUNLAMASİNA BİRER SANTİM KALİNLİGİNDA KESTİKTEN SONRA İZLİ 

YAGSİZ TAVADA İZİ GECENE KADAR PİSİRİN. BU İSLEM BİTTİKTEN SONRA BUZDOLABİNDA 

BEKLEYEN MİLFOY HAMURLARİNİ UCGEN OLACAK SEKİLDE İKİYE KESİN VE UCLARİNİ FİRCA 

YARDİMİYLA SU SUREREK BİRLESTİRİP YUVARLAK BİR HALKA YAPIN. HER UCGEN MİLFOYUN 

UCUNA BİRER DİLİM SEBZE KOYDUKTAN SONRA UZERİNE KOFTE KOYUP GUZELCE SARIN. 

BUTUN UCLARİNİ DOLDURUP SARDİKTAN SONRA UZERİNE YUMURTA SARİSİ SURUP 

ONCEDEN İSİTİLMİS 180 DERECE FİRİNDA 25-30 DAKİKA KADAR PİSİRİN. ORTASİNA BİR KASE 

İCİNDE SARİMSAKLİ YOGURT YAPİP SERVİS EDİN.

 

ÜNAL TUTUCU'NUN MİLFÖYE SARILI KUZU KÜLBASTI TARİFİ

 

 

750 GR KUZU KÜLBASTI

TARHUN OTU

TUZ, KARABİBER

4 ADET İNCE HAVUÇ

1 PAKET MİLFÖY HAMURU

1 ADET YUMURTA SARISI

DOMATES SOS

3 ADET DOMATES, SOYULMUŞ DOĞRANMIŞ

3 DİŞ SARIMSAK

8 DİLİM KURUTULMUŞ DOMATES, ISLANIP ŞİŞİRİLMİŞ 

5-6 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

8-10 ADET TAZE ADAÇAYI YAPRAĞI

1 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER

TUZ, KARABİBER

 ÖNCE HAVUÇ HAŞLANIP, AZ YAĞDA SOTELENEREK TATLANDIRILIR.

EL AYASI BÜYÜKLÜGÜNDE KÜLBASTILARA TUZ VE KARABİBER SÜRÜLÜR. DÖKÜM 

TAVADA MÜHÜRLENİR. SOĞUDUKTAN SONRA ORTASINA HAVUÇ KONUP 1 TUR SARILIR. 

İYİCE YUMUŞAMAMIŞ MİLFÖY HAMURUNA SARILIP, BIÇAKLA KESİKLER ATILIR VE 

İSTENİLEN ŞEKİLLER VERİLİR. YUM. SARISI SÜRÜLÜP 180 DERECEDE ÜZERİ KIZARANA 

KADAR PİŞİRİLİR.

DOMATES SOSUN YAPILIŞI

ROBOTA SOYULUP DOĞRANMIŞ DOMATESİ, KIYILMIŞ 3 DİŞ SARIMSAĞI KURUTULMUŞ 

DOMATESİ, TUZ, KARABİBER VE 1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKERİ KOYUP ÇEKİN.

ZEYTİNYAĞINI DERİN TENCEREDE KIZDIRIN VE ADAÇAYI YAPRAKLARINI İLAVE EDİN VE 

BİR TAŞIM KARIŞTIRARAK KOKUSUNU ÇIKARIN. SONRA ROBOTTA ÇEKTİĞİNİZ DOMATES 

SOSUNU EKLEYİN VE SOS KALINLAŞANA KADAR AĞIR AĞIR KAYNATIN.

Güncelleme: 26/05/2015 12:50:45
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.