VER FIRINA 22 Nisan Çarşamba Tarifleri

VER FIRINA 22 Nisan Çarşamba Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: PÜRE DOLGULU KÜLAH KÖFTE

 

MALZEMELER:

350 GR KIYMA

1 ADET KÜÇÜK BOY SOĞAN

2 DİŞ SARIMSAK

1 ADET YUMURTA

2 3 YEMEK KAŞIĞI GALETA UNU

KİMYON

KIRMIZI TOZ BİBER

KARABİBER

TUZ

PÜRE:

4 ADET PATATES

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

YARIM ÇAY BARDAĞI SÜT

KARABİBER

TUZ

SOSU:

200 GR DOMATES PÜRESİ

1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA 

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

TUZ 

KARABİBER

SÜSLEMEK İÇİN:

2 3 DAL TAZE KEKİK

2 YEMEK KAŞIĞI ÇIRPILMIŞ YOĞURT

 

YAPILIŞI:

SOĞAN VE SARIMSAĞI ÇOK İNCE DOĞRAYIN. YUMURTA, KIYMA, GALETA UNU VE BAHARATLAR İLE KÖFTENİZİ İYİCE YOĞURUN.FOLYO KAPLI KALIPLARA 125 ER GR KÖFTEYİ ADANA ŞİŞ TAKAR GİBİ TAKIN TEPSİYE ALIP 180 DERECEDE PİŞİRİN.

 

PATATESLERİ SOYUN VE İYİCE HAŞLAYIN VE PÜRE YAPIN. İÇERİSİNE DİĞER MALZEMELERİ ATIP İYİCE KARIŞTIRIN VE YILDIZ UÇLU SIKMA TORBASINA ALIN.TEREYAĞINI ERİTİP SALÇAYI HAFİF KAVURDUKTAN SONRA PÜREYİ İLAVE EDİN VE GÜZELCE KAYNATIN.

 

PİŞEN KÖFTELERİNİZİ PATLATMADAN DİKKATLİCE İÇİNDEKİ APARATI ÇIKARTIN VE İÇERİSİNİ PÜRE İLE DOLDURUN.DOMATES SOS İLE RESİMDEKİ GİBİ SERVİS EDİN.

 

GÖKHAN SERBEST'İN TAHİNLİ SUFLE TARİFİ

 

 

MALZEMELER

4 ADET

100 GR TOZ ŞEKER

90 GR UN

75 GR PEKMEZ

AYRICA:

125 GR TEREYAĞI

1 SU BARDAĞI TAHİN

SÜSLEMEK İÇİN PUDRA ŞEKERİ VE DÖVÜLMÜŞ ANTEP FISTIĞI

YANINA: KESME MARAŞ DONDURMASI (VANİLYALI)

 

MALZEMELER:

ÖNCELİKLE TEREYAĞINI ERİTİYORUZ. ARDINDAN TAHİNİ VE PEKMEZİ KARIŞIMA KATIYORUZ.

BAŞKA BİR KEK ÇIRPMA KASESİNDE KAR KIVAMINA GELİNCEYE KADAR YUMURTA

BEYAZLARINI MİKSERLE ÇIRPIYORUZ. YUMURTALARIN SARILARINI BAŞKA BİR KAPTA ŞEKER

İLAVE EDEREK ÇIRPIYORUZ DAHA SONRA UNU DA İLAVE EDİP KAŞIK YARDIMIYLA

KARIŞTIRIYORUZ.

ARDINDAN DAHA ÖNCEDEN HAZIRLADIĞIMIZ, TAHİNLİ, PEKMEZLİTEREYAĞLI VE ÇİKOLATALI

KARIŞIMI SUFFLE KARIŞIMIZIMIZIN İÇERİSİNE DÖKÜP İYİCE KARIŞTIRIYORUZ.

KALIPLARI ÖNCE TEREYAĞINA SONRA UNA BULUYORUZ. KALIPLARA PAYLAŞTIRDIKTAN

SONRA ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA 14-15 DK. PİŞİRİLİR. ÇÖKMEDEN ALINIR.

SERVİS TABAĞINA TERS ÇEVİRİLİR, ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİLİR VE KESME DONDURMA

İLE SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN.

NOT: EĞER ÇOK FAZLA PİŞİRİSENİZ SUFLENİZ OLMAYACAK KEK GİBİ OLACAK İÇİNDEN

AKIŞKAN KREMA AKMAYACAKTIR. DİKKAT EDİNİZ.

 

MELİKE KÜL'ÜN TAHİNLİ KABAK TATLISI VE SELMA YENGE KURABİYESİ TARİFİ

 

 

TAHİNLİ KABAK TATLISI

MALZEMELER

500 GR SOYULMUŞ BALKABAĞI

200 GR ŞEKER

1 SU BARDAĞI TAHİN

2-3 YEMEK KAŞIĞI PEKMEZ

1 AVUÇ KADAR CEVİZ

1 ÇAY BARDAĞI SÜT

YAPILIŞI

KABAKLARI YIKAYIP OLDUKÇA KÜÇÜK DOĞRAYIP TENCEREYE KOYUP ŞEKERİ ÜZERİNE EKLEYİP

KISIK ATEŞTE 5 DK SUYUNU SALANA KADAR BEKLEYİN, SÜTÜ EKLEYİN SONRA ALTINI AÇIN 5

DK KAYNATIN. DAHA SONRA OCAKTAN ALIP CAM FIRIN KABINA KOYUP 180 DERECE FIRININ

EL ALTINDA SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİN. FIRINDAN ÇIKARDIĞINIZ KABAKLARI DERİN BİR

KASEYE KOYUP ÜZERİNE ÇEYREK SU BARDAĞI KADAR TAHİN EKLEYİP BLENDER UCUYLA İYİCE

EZİN. DOLAPTA SOĞUTTUĞUNUZ BİR CAM KABA KAŞIK VEYA SPATUL YARDIMIYLA SERİN.

KABAKLAR FIRINDAYKEN CEVİZİ RONDODA GÜZELCE UN HALİNE GELECEK KADAR ÇEKİN.

BAŞKA BİR KAPTA TAHİN VE PEKMEZİ İYİCE KARIŞTIRIN. RONDODA ÇEKTİĞİNİZ CEVİZİN

ÜZERİNE YAVAŞ YAVAŞ EKLEYEREK SPATUL YARDIMIYLA KARIŞITIRIP SÜRÜLEBİLİR BİR KIVAM

OLUŞTURUN. CAM KABA SERDİĞİNİZ KABAKLARIN ÜZERİNE TAHİNLİ CEVİZLİ KARIŞIMI YAYIP

BUZLUĞA ATIN VE SOĞUTUN. ÇABUK OLMASI İÇİN İNCE BİR KATMAN OLARAK DOLABA

VERİN SOĞUYUNCA ÇIKARIP İSTER KESEREK İSTER KALIPLA ÇIKARTIP ÜST ÜSTE KOYARAK

SERVİS YAPIN.

SELMA YENGE KURABİYESİ

MALZEMELER

1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

2 KAHVE FİNCANI TAHİN

1 PAKET VANİLYA

3-3,5 SU BARDAĞI UN

1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ

100 GR KUVERTÜR ÇİKOLATA

ÇEKİLMİŞ ANTEP FISTIĞI

YAPILIŞI

UN HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ GÜZELCE KARIŞTIRIP YAVAŞ YAVAŞ UNUNU EKLEYEREK ELE

YAPIŞMAYAN AMA YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİLİR. FOLYOYA SARILIP 15-20 DK

BUZDOLABINDA BEKLETİLİR. YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE

TOPLAR HALİNDE DİZİLİR 180 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA 15 DK KADAR PİŞİRİLİR. ÜZERLERİ

ÇATLAYINCA FIRINDAN ÇIKARTILIR BENMARİ USULÜ ERİTİLİMİŞ ÇİKOLATAYA BATIRIP

ÜZERİNE ANTEP FISTIĞI SERPİLİR VE SOĞUTULUR.

 

SALİH SADIKOĞLU'NUN TAHİNLİ YILDIZ TATLI TARİFİ

 

 

MALZEMELER :

500 GR UN

42 GR YAŞ MAYA

1 SU BARDAĞI SÜT

1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

TUZ

İÇ MALZEMELER :

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

1 SU BARDAĞI SU

2 SU BARDAĞI TAHİN

1 SU BARDAĞI CEVİZ İÇİ

YARIM SU BARDAĞI HAŞHAŞ

1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN

1 ADET LİMON

ÜZERİ İÇİN :

2 YEMEK KAŞIĞI ERİMİŞ TEREYAĞI

1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

1 ADET YUMURTA SARISI

YAPILIŞI :

UN, SU, MAYA, ŞEKER, TUZ BİR KAPTA YOĞURULUP KULAK MEMESİ KIVAMINDA

BİR HAMUR TUTULUR. İÇ MALZEMESİNİN HEPSİ BİR KAPTA KARIŞTRILIR.

HAMURDAN DÖRT ADET BEZE YAPILIR MERDANE İLE SERVİS TABAĞI

BÜYÜKLĞÜNDE AÇILIR. BİRİNCİ BEZEYİ TEZGAHA KOYUN VE HARÇ İLE

KAPLAYIN. AYNI İŞLEMİ DÖRT BEZE İÇİN YAPIN VE FIRIN TEPSİSİNE KOYUN VE

SONRA KESİN.

KESİLEN HER KANADI TUTARAK TERSİNE DIŞA DOĞRU BİR TUR DÖNDÜRÜN.

TÜM KANATLAR BİTİNCE BİRLİKTE OLAN HER KANADI DIŞTAN İÇE DOĞRU

UÇLARINI YAPIŞTIRIN. SONRA ÜZERİNE ERİMİŞ TEREYAĞI SÜRÜP FIRINDA 170

DERECEDE 30 DK PİŞİRİN.

 

TAHSİN KÜÇÜK'ÜN TAHİNLİ ŞERBETLİ TATLI TARİFİ

 

 

500 GR UN

200 GR MARGARİN (ODA SICAKLIĞINDA)

75 GRAM İRMİK

2 ADET YUMURTA

150 GRAM PUDRA ŞEKERİ

15 GRAM KABARTMA TOZU

100 GRAM TAHİN

ŞERBET İÇİN:

750 ML SU

750 ML ŞEKER

ÜZERİ  İÇİN;

150 GRAM TAHİN

250 GRAM KIRILMIŞ CEVİZ

YAPILIŞI;

HAMUR MALZEMELERİNİ YOĞURMA KABINA KOYUN VE TOPARLANANA KADAR MASAÜSTÜ

MİKSERİNİ ÇALIŞTIRIN. (EVİNİZDE YOKSA ELİNİZLE DE YOĞURABİLİRSİNİZ) TEZGAHTA FAZLA

OYNAMADAN ŞEKİLLENDİRİN. ÖNCE 150 DERECELİK FIRINDA 5 DAKİKA, DAHA SONRA 175

DERECELİK FIRINDA ÇOK KIZARMADAN PİŞİRİN. ŞERBET İÇİN BORCAMI TATLINIZI FIRINDAN

ALMAYA YAKIN FIRINA KOYUN VE ISITIN.

ŞERBETİ KOYUN, KAYNATIN VE PİŞEN KURABİYELERİ BORCAMIN İÇİNE ALARAK, ŞERBETİ

YEDİREREK DÖKÜN. BEN YAYINDA KURABİYELERİN VE ŞERBETİN YARISINI KULLANDIM HIZLI

OLSUN DİYE, SİZ HEPSİNİ YAPIN. SEVGİLER, AFİYET OLSUN.

 

ÜNAL TUTUCU'NUN BALKABAKLI TAHİNLİ MUSKALAR TARİFİ

 

1 KG UN

4 ADET YUMURTA

1 FİSKE TUZ

ALDIĞI KADAR SU

1 ÇAY BARDAĞU BUĞDAY NİŞASTASI

1 ÇAY BARDAĞI ERİMİŞ TEREYAĞI

1 SU BARDAĞI RENDE BALKABAĞI

1 SU BARDAĞI TOZ PUDRA ŞEKERİ

1 SU BARDAĞI TAHİN

(BALKABAGINI COK AZ YAGDA PİŞİR)

1 ADET YUMURTA SARISI (ÜZERİNE)

HAMURU YOĞURUP İNCECİK AÇALIM

ERİMİŞ TEREYAĞI SÜRÜP 3’ER PARMAK İNCE ŞERİTLER HALİNDE KESELİM.

HARCI KOYUP MUSKA ŞEKLİNDE SARIP ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜREREK 170 DERECEDE

PİŞİRELİM.

FIRINDA TAHİNLİ HELVA

200 GR TAHİN HELVASI

¼ PORTAKAL SUYU

½ PORTAKAL KABUĞU RENDESİ

1 KAHVE FİNCANI SÜT

1 KAHVE FİNCANI TAHİN

1 ÇAY BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ

TÜM MALZEMEYİ KARIŞTIRIN. ÜZERİNE CEVİZ SERPİP 180 DERECE FIRINA VERİN.

HİBEŞ

1 KG UN

4 ADET YUMURTA

1 FİSKE TUZ

ALDIĞI KADAR SU

1 ÇAY BARDAĞI BUĞDAY NİŞASTASI

1 ÇAY BARDAĞI ERİMİŞ TEREYAĞI

3 DİŞ SARIMSAK

1 ÇAY BARDAĞI TAHİN

1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER

1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON

½ LİMON

1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

ÜNAL TUTUCU

BAKLAVALIK HAMUR YAPALIM VE İNCE ACALIM.

SARMISAKLARIMIZI SOYALIM VE RENDENİN EN İNCE KISMI İLE RENDELEYELİM. BİR KASEDE

TAHİNİ, PUL BİBERİ, KİMYONU İYİCE KARIŞTIRALIM. 1 LİMONUN SUYU SIKIP ZEYTİNYAĞI İLE

BİRLİKTE TAHİNLİ KARIŞIMIMIZA EKLEYELİM. TUZUNU İLAVE ETTİKTEN SONRA BU

MUHTEŞEM HİBEŞİ AÇILAN HAMURUN İÇİNE YAYIP RULO YAPIP KENDİ ETRAFINDA

DÖNDÜRELİM. 170 DERECEDE PİŞİRELİM.

Güncelleme: 24/04/2015 14:12:05
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.