VER FIRINA 22 OCAK PERŞEMBE YAYINI TARİFLERİ

VER FIRINA 22 OCAK PERŞEMBE YAYINI TARİFLERİ

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

TEKNİK TARİF: ORMAN MEYVELİ CRUMBLE

 

Malzemeler:

5 YEMEK KAŞIĞI DAĞ MEYVESİ

5 ADET DOĞRANMIŞ ÇİLEK

4 YEMEK KAŞIĞI ESMER ŞEKER

CRUMBLE HAMURU:

50 GR UN

50 GR SOĞUK TEREYAĞI

20 GR ŞEKER

 

YAPILIŞI:

DAĞ MEYVELERİNİ KIZGIN TAVAYA KOYUN, ŞEKERİ İLAVE ET 45 SANİYE  KARIŞTIRIN

ÇİLEĞİ KOY 30 SANİYE KARIŞTIRIN,ÇOK SUYUNU SALMADAN, MEYVELER SÖNMEDEN TAVADAN ALIN VE KAPLARA PAYLAŞTIRIN.

 

HAMURU:

UN TEREYAĞI ŞEKERİ EL İLE KARIŞTIRIP AVUCUNUZLA TOPAK TOPAK OLACAK ŞEKİLDE UFALAYIN (SAKIN HAMUR GİBİ YOĞURMAYIN)

KABA KOYDUĞUNUZ MEYVELERİN ÜZERİNE HAMURU KALIN KUM GİBİ KOYUN VE 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.

 

FATMA ERDOĞAN'IN KUMPİR TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

2 ADET BÜYÜK KUMPİRLİK PATATES

4 YEMEK KAŞIĞI TEREAYAĞI

200 GRAM KAŞAR PEYNİRİ

TUZ

 

YAPILIŞI;

PATATESİ İYİCE YIKAYIP; FOLYOYA SARIP 200 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINA ATIN.

 

MEZENİN MALZEMESİ;

8 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

8 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ

2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

BİR TUTAM TUZ

2 ADET KIRMIZI BİBER

2 ADET TAZE SOĞAN

100 GRAM ISPANAK

6 YEŞİL ZEYTİN

6 SİYAH ZEYTİN

4 YEMEK KAŞIĞI BEZELYE (KONSERVE)

6 ADET SOSİS

MISIR (KONSERVE)

1 ADET UFAK KIRMIZI LAHANA

KETÇAP

MAYONEZ

ACI SOS

 

MEZENİN YAPILIŞI;

KIRMIZI LAHANAYI YIKAYIP İNCE KIYIN. ÜZERİNE SİRKE, LİMON, TUZ DÖKÜP HAFİFÇE ELİNİZLE OVUN VE KENARDA BEKLETİN. BİR KASEDE YOĞURT, MAYONEZ, ZEYTİNYAĞI VE TUZU BİR KASEDE ÇIRPIN, İKİYE BÖLÜN. YARISINA BEZELYE, YARISINA HAZIRLADIĞINIZ LAHANA KARIŞIMININ SUYUNDAN DÖKÜN, RENGİ DEĞİŞSİN. SOSİSLERİ ZAR ŞEKLİNDE KESİN VE HAFİFTEN TEREYAĞINDA PİŞİRİN. ZEYTİNLERİN ÇEKİRDEKİLERİNİ ÇIKARARAK 3 – 4’E BÖLÜN. PİŞMİŞ OLAN PATATESLERİNİZİ ORTADAN BÖLÜN VE TERAYAĞINI DA EKLEYEREK ÇATALLA EZİN. KAŞAR PEYNİRİNİ DE EKLEYİP KARIŞTIRIN. SOSİS, BEZELYE, ORTASINA LAHANA SALATASI, VE LAHANA SUYUYLA RENKLENDİRDİĞİNİZ YOĞURTLA ÜZERİNE MISIR, ZEYTİN, KETÇAP, ACI SOS DÖKÜP SERVİS YAPIN. AFİYET OLSUN.

 

GÖKHAN SERBEST'İN KUMPİR TARİFİ:

 

 

 

MALZEMELER

 

5 ADET İRİ PATATES

1 KAVANOZ 500 GRAMLIK KARIŞIK GARNİTÜR (PATATES, HAVUÇ ,BEZELYE)

10 KAŞIK TEREYAĞI

1 SU BADAGI RENDELENMİŞ KAŞAR

1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ MISIR,

7-8 ADET  SALATALIK TURŞUSU,

3 ADET KIRMIZI BİBER,

10 ADET KOKTEYL SOSİS,

100 GRAM DANA SALAM

KIRMIZI LAHANA

ÇEKİRDEKSİZ SİYAH ZEYTİN

ÇEKİRDEKSİZ YEŞİL ZEYTİN

MAYONEZ VE KETÇAP

KARABİBER

TUZ  

 

HAZIRLANIŞI:

PATATESLERİMİZİ SOYUP İLK ÖNCE YAĞLI KÂĞIDA SONRA FOLYOYA SARIYORUZ ISITMIŞ OLDUĞUMUZ FIRINA VERİP YUMUŞUNCAYA KADAR PİŞİRİYORUZ

PATATESLERİMİZ PİŞENE ADAR DİĞER MALZEMELERİMİZİ HAZIRLIYORUZ SOSİS VE SALAMLARI HAFİFÇE PİŞİRİYORUZ PATATESLERİMİZ PİŞTİKTEN SONRA BİR KALIBIN İÇERİSİNE TERE YAG KAŞAR TUZ KOYARAK EZİYORUZ ORTASINI AÇIP DİĞER HAZIRLADIĞIMIZ MALZEMELERİ İÇERİSİNE DOLDURUYORUZ 

 

İLHAN ÇAPAN'IN KUMPİR TARİFİ:

 

 

MALZEMELER:

3 ADET İRİ KUMPİRLİK PATATES

 

100 GR TEREYAĞI

150 GR KAŞAR PEYNİRİ

 

MEZE İÇİN;

 

2 ADET HAVUÇ

1 ADET PATATES

100 GR KORNİŞON

100 GR KONSERVE BEZELYE

100 GR MISIR

50 GR DİLİM ZEYTİN

3 ADET SOYULMUŞ DANA SOSİS

1 ADET KÜÇÜK BOY KIRMIZI LAHANA

200 GR SİRKE

100 GR MAYONEZ

100 GR KETÇAP

 

YAPILIŞI;

PATATESLER ÖNCE YAĞLI KAĞIDA VE SONRA FOLYOYA SARILARAK 250 DERECE FIRINA VERİLİR. PATATESLER PİŞERKEN İÇİNE KOYACAGİMİZ RUS SALATASI HAZIRLANIR. PATATESLER FIRINDAN ÇIKTIKTAN SONRA İSTER UYGUN BİR YERDE KABUĞUNUN İÇİNDE İSTER KABUKLARI SOYULARAK UYGUN BİR KAP İÇİNDE SOĞUMADAN TEREYAĞI İLE İYİCE PÜRE HALİNE GETİRİLİR. HEMEN ARKASINDAN YETERİ MİKTARDA KAŞAR İLAVE EDİLİP İYİCE KARIŞTIRILIR. PATATESİMİZ ARTIK HAZIR VE İÇ MALZEMESİNİ GÖNLÜNÜZCE SIRALAYABİLİRİZ.

 

NİLGÜN AYDIN'IN KUMPİR TARİFİ:

 

 

MALZEMELER:

2 ADET KUMPİRLİK PATATES

1 ADET MUSKAT

TEREYAG

KASAR PEYNİRİ

TAZE KEKİK

TAZE FESLEGEN

2 ADET UZUN SOSİS

SALCA

SOYA SOSU

HARDAL

MAYONEZ

DOMATES SALCASİ

LİMON

MİSİR

YESİL VE SİYAH DİLİM ZEYTİN

 

YAPILIŞI;

PATATESLER FIRÇA YARDIMIYLA İYİCE YIKANIR. KURULANDIKTAN SONRA ALÜMİNYUM FOLYO İLE ÇOK KALIN OLMADAN SARILIR, FIRINA VERİLİR. 250 DERECEDE 1 SAAT PİŞER.

BİR KABIN İÇİNDE FESLEĞEN, TAZE KEKİK, 1 DİŞ SARIMSAK, MAYONEZ, SİRKE VE 3 DAMLA LİMON SUYU RONDODAN GEÇİRİLEREK YEŞİL BİR SOS ELDE EDİLİR.

OCAĞA KÜÇÜK BİR TENCERE KOYULUR. AZ SIVIYAĞ EKLENİR. YAĞ KIZINCA DOMATES SALÇASI, KAVRULUNCA BİRAZ ILIK SU ÜZERİNE SOYA SOS VE TAZE KEKİK EKLENİR.

PATATESLER PİŞTİKTEN SONRA ORTADAN İKİYE KESİLİR. BİR ÇATAL YARDIMI İLE EZİLİR. İÇİNE TERAYAĞI, KAŞAR VE MUSKAT RENDESİ EKLENİR, İYİCE EZİLİR. ÜZERİNE ÖNCE YEŞİL SOS, SONRA ZEYTİN VE MISIR ONUN ÜZERİNE DE SOSİSLİER SOSLU BİR ŞEKİLDE KOYULUR.

 

ÖZGE UYSALER'İN KUMPİR TARİFİ:

 

 

MALZEMELER:

3 ADET KUMPİRLİK PATATES (ÇOK BÜYÜK OLMASIN)

250 GRAM TEREYAĞI

200 GRAM TAZE KAŞAR

TURŞU

HAŞLANMIŞ BEZELYE

KETÇAP

MAYONEZ

HARDAL

KORNİŞON TURŞU

YEŞİL VE SİYAH ZEYTİN (ÇEKİRDEKLERİ ALINMIŞ)

KONSERVE MISIR

4 ADET SOSİS

 

YAPILIŞI;

KUMPİRLİK PATATESLER YIKANIR, 10 DAKİKA HAŞLANIR. ATEŞTEN ALINIP PİŞİRME KAĞIDI VE FOLYOYA SARILIR, ŞİŞE GEÇİRİLEREK 240 DERECEDE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 50 DAKİKA PİŞİRİLİR. AMERİKAN SALATASI İÇİN PATATES VE HAVUÇLAR HAŞLANIR, KENARA ALINIR, YARIM LİMON SIKILIR, BEZELYELER EKLENİR. OCAKTA TEREYAĞINDA MISIRLAR KAVRULUR, TUZ EKLENİR, KENARA ALINIR. SOSİSLER TAVADA PİŞİRİLİP DİLİMLENİR. AMERİKAN SALATASINA MAYONEZ VE KARABİBER EKLENİR, KARIŞTIRILIR. PATATESLER FIRINDAN ALINIR, ORTADAN YARILIR, TEREYAĞI VE TUZLA İÇLERİ EZİLİR. KAŞAR PEYNİRİ EKLENİR. ÜZERİNE AMERİKAN SALATASI, TURŞU, SOSİS, MISIR VE ZEYTİNLER EKLENİR. KETÇAP VE MAYONEZLE SÜSLENEREK SERVİS EDİLİR.

 

ŞURA KARACA'NIN AVOKADOLU KUMPİR TARİFİ:

 

 

 

MALZEMELER:

3 BÜTÜN PATATES

150 GRAM TEREYG

200 GRAM KAŞAR

1 AVOKADO

300 GR MAYONEZ

KETCAP

100’ER GRAM TAVUK VE HİNDİ JAMBON

200 GRAM SOSİS

MAYDANOZ

YESİL SOGAN 

KIRMIZI LAHANA

GARNİTÜR KONSERVE 

MANTAR KONSERVE

MISIR KONSERVE

KORNİŞON TURSU 

SALCA

KAPARİ

DOGRANMIS SİYAH VE YESİL ZEYTİN

SIVI YAĞ

LİMON 

1 BARDAK KISIRLIK BULGUR

 

YAPILIŞI:

*İLK ÖNCE 2 YEMEK KAŞIĞI SICAK SU İLE BULGURU KAPALI BİR KAPTA DEMLENMEYE BIRAKTIM.

*PATATESİ İYİCE FIRÇALAYARAK YIKADIKTAN SONRA PİŞERKEN PATLAMAMSI İÇİN 5 YERİNE BIÇAK BATIRDIM 

*NORMAL  DELDİKTEN SONRA ALÜMİNYUM FOLYOYA SARIP 200°C (390F)’DA 45 DK. PİŞİRDİM

*KIRMIZI LAHANAYI RENDELEYİP YOĞURT VE BİR TUTAM TUZLA KARIŞTIRDIM.

*TAZE SOĞANI VE MAYDONOZU İNCECİK KIYDIM, BİBER SALÇASI, BULGUR, BİRKAÇ DAMLA LİMON VE ZEYTİNYAĞINI İLAVE EDİP KISIRI HAZIRLADIM.(BİBER SALÇASI TUZLU OLDUĞU İÇİN TUZ KULLANMADIM)

*PİŞEN PATATESİN SADECE ÜZERİNİ KESTİM, PATATESİN TAMAMEN İKİYE BÖLÜNÜP DAĞILMAMASI İÇİN SOL ELİMLE PATATESİ ORTAYA KAPATIR GİBİ TUTARKEN SAĞ ELİMDEKİ TATLI ÇATALIYLA PATATESİN DUVARINDAN ORTAYA DOĞRU PATATESİ DİKKATLİCE HARMANLADIM.

*ÇATALLA EZDİĞİM AVOKADOYU TEREYAĞINI TUZU VE KAŞARI PATATESE YEDİRDİM.

*ORTASINI ÇATALLA EZEREK SIRAYLA MALZEMELERİ DİZDİM.

*SON OLARAK KETÇAP MAYONEZ İLAVE ETTİM.

 

TUGAY GÖREN'İN KUMPİR TARİFİ:

 

 

 

MALZEMELER:

3 ADET ORTA BOY PATATES

2 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ (300 GRAM KADAR)

2 YEMEK KAŞIĞI LABNE PEYNİR

3-4 ADET MİNİ SOSİS

3-4 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

10 ADET KORNİŞON TURŞU

1 KUTU KONSERVE MISIR

1-2 YEMEK KAŞIĞI AMERİKAN SALATASI

DİLİM SİYAH ZEYTİN

1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

KETÇAP

MAYONEZ

TUZ, KARABİBER


YAPILIŞI:

PATATESLERİ YAĞLI KÂĞIDA ARDINDAN ALÜMİNYUM FOLYOYA SARIYORUZ.

200C’DE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 45 DK – 1 SAAT KADAR PİŞİRİYORUZ.

PATATESLERİN ORTASINI AÇIP VE KAŞAR PEYNİRİ, TEREYAĞI VE TUZLA KARIŞTIRIYORUZ.

GÜVEÇ İÇERİSİNE YERLEŞTİRDİĞİMİZ PATATESİN İÇERİSİNE DİĞER SALATA MALZEMELERİNİ EKLEYİP, ÜSTÜNE KETÇAP VE MAYONEZ İLE SÜSLÜYORUZ.

Güncelleme: 22/01/2015 16:19:26
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.