VER FIRINA 23 Ekim Cuma Yayını Tarifleri

VER FIRINA 23 Ekim Cuma Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: FINDIKLI ÇITIR BAKLAVA

 

MALZEMELER:

4 ADET BAKLAVALIK YUFKA

100 GR TEREYAĞI 

50 GR TOZ FINDIK 

1 YUMURTA AKI 

3 ÇORBA KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ 

½  ÇAY BARDAĞI KAVRULMUŞ FINDIK 

50 GR SÜTLÜ KUVERTÜR 

2 YEMEK KAŞIĞI SU

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE TOZ FINDIĞI, PUDRA ŞEKERİ VE YUMURTA AKINI 2 YEMEK KAŞIĞI SU İLE KARIŞTIRARAK MACUN KIVAMINA GETİRİN.

 

BAKLAVALIK YUFKALARI 10 CM’YE 6 CM OLACAK ŞEKİLDE DİKDÖRTGEN OLARAK KESİN EN AZ 40 ADET DİKDÖRTGEN YUFKA PARÇALARI ELDE EDİN HER BİR YUFKANIN ARASINI TEREYAĞI İLE FIRÇALAYIN 10 ADET TEREYAĞLI BAKLAVA YUFKASINI ÜST ÜSTE  KOYUN ÜZERİNİ FINDIKLI HARÇTAN KOYUP BİR 10 ADET DAHA TEREYAĞLI BAKLAVA YUFKASI KOYUN.  AYNI İŞLEMİ 2. BAKLAVA İÇİNDE YAPTIKTAN SONRA BAKLAVALARI 190 DERECEDE İYİCE KIZARANA KADAR PİŞİRİN. 

 

BAKLAVALAR PİŞERKEN KUVERTÜR ÇİKOLATANIZI BENMARİ DE ERİTİN VE SERVİS ETMEDEN ÖNCE RESİMDEKİ GİBİ FINDIK VE KUVERTÜR İLE SÜSLEYİN.

 

SİMGE CARMEN KAYTAN'IN ÇITIR TAVUK SARMA TARİFİ

 

MALZEMELER

3 ADET TAVUK GÖĞSÜ

2 ADET YUMURTA

1 SU BARDAĞI FAJITA BAHARATI

2 SU BARDAĞI EKMEK KIRINTISI

1 YEMEK KAŞIĞI TOZ KIRMIZI BİBER

2 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI

1 BARDAK PARMESAN PEYNİRİ

 

SOS İÇİN

3 YEMEK KAŞIĞI HARDAL

1 YEMEK KAŞIĞI BAL

 

TAVUK GÖĞÜSLERİNİ DÖVÜN VE İNCE HALE GETİRİN. İÇLERİNE PEYNİRİ KOYUN, SARIN, FIRINDA 200 DERECEDE 20 DK PİŞİRİN. FIRINDAN ÇIKINCA 2 YUMURTA AKINIBİR KABA ALIN. İLK ÖNCE KURU MALZEMELERİ KARIŞTIRDIĞINIZ KARIŞIMA BATIRIN. SONRA YUMURTA AKINA, ARDINDAN TEKRAR UNLU KARIŞIMA BULAYIN VE TAVADA KIZARTIN. BAL VE HARDALI KARIŞTIRARAK SOS YAPIN.

 

ELİF ZAİM'İN MISIR GEVREKLİ KURABİYE TARİFİ

 

MALZEMELER

125 GR TEREYAĞI (ODA SICAKLIĞINDA)

2 YUMURTA 

1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ 

1 PAKET VANİLYA 

400 GR MISIR NİŞASTASI

100 GR UN

 

ÇİKOLATALI SOS İÇİN 

250 GR KAKAOLU FINDIK KREMASI

YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ 

  

ÜZERİ İÇİN 

250 GR MISIR GEVREĞİ 

 

YAPILIŞI 

TÜM HAMUR MALZEMELERİNİ KARIŞTIRIP ORTA YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİN. CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP 170 DERECEDE UZERİ CATLAYANA KADAR PİŞİRİN. MISIR GEREKLERİNİ ELİNİZLE KIRIN. 

 

ÇİKOLATA KREMASİNİ İÇİNE SIVI YAĞI DA EKLEYİP BENMARİ USULÜ ERİTİNKURABİYELERİ ÖNCE TAMAMINI ÇİKOLATAYA SONRA DA BOLCA MISIR GEVREĞİNE BULAYIP SERVİSE HAZIR EDİN.

 

MELİKE İŞDAR'IN TAHİNLİ ÇITIR TARİFİ

 

MALZEMELER:

12 ADET BAKLAVALIK YUFKA

1,5 SU BARDAĞI TAHİN

1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

1,5 SU BARDAĞI CEVİZ

TEREYAĞI

 

HAZIRLANIŞI:

YUFKALARDAN BİRİSİNİ TEZGÂHA SERİN. ÜZERİNE TEREYAĞI SÜRÜP DİĞER YUFKAYI ÜZERİNE KAPATIN VE YENİDEN TEREYAĞI SÜRÜN. SON YUFKAYI DA SERİP, TAHİN SÜRÜN, TOZ ŞEKER VE CEVİZ SERPİN VE RULO YAPIN. 3 PARMAK BOYUNDA DİLİMLER KESİP, 180 DERECEDE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 15 DAKİKA PİŞİRİN.

 

MERT ŞEN'İN KENDİN PİŞİR CİPS TARİFİ

 

50 GRAM KEÇİ PEYNİRİ 

1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

2,5 SU BARDAGI KAVRULMUŞ MISIR UNU (NORMAL OLMUYOR LUTFEN KAVRULMUŞ:))

2 SU BARDAGI BUGDAY UNU 

YARIM CAY BARDAGI ZEYTIN EZMESİ

TOZ KIRMIZI BİBER

1 SOĞAN

ZEYTİNYAĞI

TUZ 

KARABİBER 

KEKİK

NANE

HAŞHAŞ TOGUMU

KİMYON

2 DİŞ SARIMSAK

DİP SOS

100 GRAM LABNE PEYNİRİ

1 ÇAY BARDAGI SUZME YOĞURT

2 DAL TAZE SOĞAN

1/4 DEMET DEREOTU

YARIM CAY BARDAGI MAYONEZ

2 DİŞ SARIMSAK

4 YAPRAK FESLEĞEN

KARABİBER TUZ

 

YAPILIŞ

MISIR UNU NORMAL UN SU TUZ VE 2 YEMEK KASIĞI YAG İLE BİR HAMUR HAZIRLANIR HAMUR BEZELERE BÖLÜNÜR CİPS ÇEŞİTLERİ İÇİN AGIZ TADINIZA GÖRE BAHARATLANIR VE FIRINDA 200 DERECEDE 20 DK PİŞİRİLİR DİP SOS İÇİN YOGURT MAYONEZ TAZE SOGAN FESLEĞEN VE DERE OTUNDAN BIR DIP SOS HAZIRLANIR

 

EKİPMAN:

PİZZA KESİCİ RULO 

DİP SOS KOYMAK İÇİN SOSLUK

EK MALZEMELER:

100 GRAM ROKFOR PEYNİRİ

EK OLARAK SOGAN

1BUCUK BARDAN EK KAVRULMUS MİSİR UNU KAVRULMUS OLACAK YOKSA OLMUYOR

MAYONEZ

1 CAYBARSAGİ SUZME PEYNİR

 

MÜKREMİN ERDOĞAN'IN ÇITIR ŞÖLENİ TARİFİ

 

TEMPURA SOS

50 GRAM UN

100 GRAM NİŞASTA

1 ADET YUMURTA

2 ŞİŞE MADEN SUYU

15 GRAM TUZ

5 GRAM TOZ BİBER

1 LİTRE SIVI YAĞ

5 ADET KARİDES

2 ADET TAVUK GÖĞSÜ

2 ADET KABAK 

2 ADET SOĞAN

2 ADET KAPYA BİBER

1 ÇAY BARDAĞI MAYONEZ

1 ADET SALATALIK TURŞUSU 

10 YAPRAK ROKA 

2 ADET LİMON 

TUZ – KARABİBER

TARTAR SOS

2 ADET SALATALIK TURŞUSU

1 TUTAM DEREOTU

10 ADET KAPARİ 

YARIM LİMON

MAYONEZ

 

YAPILIŞI; 

TEMPURA SOSUMUZU YAPARKEN DİKKAT EDECEĞİMİZ EN ÖNEMLİ NOKTA BÜTÜN MALZEMELERİMİZİN BUZ GİBİ SOĞUK OLMASIDIR. DAHA SONRA BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRIP TEMPURA SOSUN SOĞUK KALABİLMESİ İÇİN YA BUZLU SUYUN İÇİNE YA DA BUZDOLABINA KOYABİLİRSİNİZ.

 

TAVUKLARIMIZA PARMAK ŞEKLİNİ VERELİM. SEBZELERİMİZİ KIZARTMALIK DOĞRAYALIM. KARİDESLERİMİZİ TEMİZLEYELİM.

 

DAHA SONRA MALZEMELERİMİZİ TEMPURA SOSUMUZA BATIRIP KIZGIN YAĞDA KIZARTALIM.TARTAR SOS İÇİN TUŞULARIMIZI ÇOK KÜÇÜK KÜPLER HALİNDE DOĞRAYALIM. DEREOTUNU İNCE İNCE KIYALIM. KAPARİYİ DE İNCE İNCE KIYDIKTAN SONRA YARIM LİMON SIKARAK, KIVAM ALACAĞI KADAR MAYONEZ İLE KARIŞTIRALIM.

 

NALAN UYAR'IN KIVRATMA TARİFİ

 

2 YUMURTA

1 SU BARDAĞI YOĞURT

1 SU BARDAĞI SÜT

1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

1 FİSKE TUZ

ALDIĞI KADAR UN

5-6 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI

1/2 KG CEVİZ

1/2 TOZ ŞEKER

2 SU BARDAĞI UN

1 SU BARDAĞI BUĞDAY NİŞASTASI

1 PAKET KABARTMA TOZU

 

YUMURTA, YOĞURT, SÜT, AYÇİCEKYAĞI VE TUZU KARIŞTIRALIM VE UNUMUZU İLAVE EDEREK HAMURUMUZU HAZIRLAYALIM.  HAMURUMUZU BİRAZ BUZDOLABINDA DİNLENDİRELİM.  BU ARADA CEVİZLERİMİZİ RONDODA BİRAZ ÖĞÜTEREK TOZŞEKERLE HARMANLAYALIM.  DOLAPTA DİNLENEN HAMURLARIMIZDAN YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALIP AÇABİLDİĞİMİZ İNCELİKTA AÇALIM.  İÇERİSİNE CEVİZ VE TOZŞEKER KARIŞIMINI SERPİP SARALIM VE UZUNLAMASINA FIRIN TEPSİMİZE DİZELİM.  ERİTTİĞİMİZ TEREYAĞINI (KAYNAMAYA YAKIN) AÇTIĞIMIZ HAMURLARIN ÜZERİNE GEZDİRİP ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRELİM.

 

ONUR AKBAŞ'IN ÇITIR TABAKLAR TARİFİ

 

MALZEMELER 

-4 ADET YUFKA 

-3 SU BARDAĞI UN 

-1 YUMURTA 

- BİR DEMET DEREOTU 

- TUZ 

-KARABİBER 

- KEKİK 

-300 GRAM KÖFTELİK KIYMA 

-1 KURU SOĞAN 

-ŞEKER 

-BALZAMİK SİRKE 

-1 ADET LİMON 

-NANE, TERE, MAYDANOZ, MARUL, DOMATES, HAVUÇ, SALATALIK

-KREMA

-ZEYTİNYAĞI 

- KITIR EKMEK 

-HELLİM PEYNİRİ 

-DOMATES SALÇASI 

-PUL BİBER 

-KURU NANE 

-SARIMSAK

-YOĞURT

  

 HAZIRLANIŞI 

HAMURUMUZU HAZIRLAMAK İÇİN UNUMUZU DERİNCE BİR KABIN İÇİNE ALIYORUZ. ORTASINI AÇIP TUZ, SU, BİRAZ ŞEKER, YUMURTA VE İNCE İNCE KIYDIĞIMIZ DEREOTUNUN ATIP YOĞURMAYA BAŞLIYORUZ. HAZIR OLAN HAMURUMUZUN ÜSTÜNÜ ÖRTÜP DİNLENMEYE ALIYORUZ . 

  

  İÇ HARCIMIZ İÇİN SOĞANIMIZI RENDELEYİP SUYU İLE BİRLİKTE KIYMAMIZA EKLIYORUZ VE TUZ VE KARABİBER İLE TATLADINIRIP YOĞURUYORUZ.   DİNLENEN HAMURUMUZU KAĞITTAN BİRAZ KALIN ŞEKİLDE AÇIP EŞİT PARÇALARDA UFAK UFAK KARELERE ELDE EDİYORUZ. KARE HAMURUMUZUN İÇİNE HAZIRLADIĞIMIZ İÇ HARCIMIZDAN KOYUP MANTI ŞEKLİNDE KAPATIYORUZ BASTIRARAK.  HAZIR OLAN MANTILARIMIZI ZEYTİNYAĞI VE TEREYAĞLI TAVAMIZDA BIRAZ ALTLI ÜSTLÜKIZARTIP İYİCE KITIRLASMASI İÇİN FIRINIMIZA ALIYORUZ. 

 

 BU ESNADA SUNUM TABAĞIMIZ İÇİN YUFKALARIMIZI TABAK OLABİLECEK BÜYÜKLÜKTE VE DERİNLİKTE BİR KABIN İÇERİSİNE ALIP YAĞLIYORUZ VE BAHARATLIYORUZ. SONRASINDA FIRINDA TABAKLARIMIZI ELDE EDİYORUZ. BEN İKİ TANE YAPACAĞIM . 

 

SUNUM İÇİN SEBZELERİMİZİ YIKAYIP İSTEĞİMİZE GÖRE DOĞRAYIP KARIŞTIRIYORUZ VE YUFKADAN ÇITIR TABAĞIMIZA ALIYORUZ. ÜZERİ İÇİN LİMON SUYU BALZAMİK SİRKE ZEYTİNYAĞINI VE KREMADAN BİR SOS ELDE EDİYORUZ. SOSUMUZUN İÇERİSİNE TUZ EKLIYORUZ. IZGARA YAPTIĞIMIZ HELLİM PEYNİRİNİ DİLİMLEYİP SALATAMIZA EKLIYORUZ. SON OLARAK KITIR EKMEKLERİMİZDEN PARÇALAR ALIP SALATAMIZA ATIYORUZ. ÜZERİNE SOSUMUZDAN DÖKUYORUZ. 

 

 

HAZIR OLAN MANTIMIZI ÇITIR YUFKAMIZA ALIYORUZ. ÜZERİNE DOMATES SALÇASI, ZEYTİNYAĞI, KURU NANE, PUL BİBER VE TUZ İLE ELDE ETTİĞİMİZ SOSUMUZU DÖKÜP, LEZZETİ TAMAMLAMAK İÇİN SARIMSAKLI YOĞURDUMUZU ÜSTÜNE DÖKÜYORUZ.

Güncelleme: 25/10/2015 18:39:00
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.