VER FIRINA 23 Kasım Pazartesi Yayını Tarifleri

VER FIRINA 23 Kasım Pazartesi Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: KARDAN ADAM TATLISI

 

MALZEMELER:

75 GR MARGARİN 

100 GR UN

140 GR TOZ ŞEKER

1 ÇORBA KAŞIĞI TEPELEME NİŞASTA

500 GR SÜT

3 GR VANİLYA

 

SÜSLEME İÇİN;

RENKLİ DRAJE ŞEKERLER

ÇUBUK KRAKER

DAMLA ÇİKOLATA

KURU KAYISI

HİNDİSTAN CEVİZİ

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE MARGARİNİ ERİTİN VE UNU EKLEYİP KOKUSU GİDENE KADAR KAVURUN. BİR KAPTA SÜT, VANİLYA, TOZ ŞEKER VE NİŞASTAYI ERİTENE KADAR ÇIRPIN PÜRÜZSÜZ BİR KIVAM OLUNCA YAVAŞ YAVAŞ KAVURDUĞUNUZ UNA SÜTLÜ KARIŞIMI EKLEYİN VE ÇIRPARAK PÜRÜZSÜZ BİR KIVAM ELDE EDİN. MUHALLEBİNİZ KIVAM ALIP YOĞUNLAŞTIĞINDA ALTINI KAPATIP OCAKTAN ALIN VE CAM BİR KABA AKTARIP SOĞUMASI İÇİN BUZLUĞA KALDIRIN. MUHALLEBİNİZ SOĞUYUP ŞEKİL VERİLEBİLECEK BİR KIVAM ALDIĞINDA BUZLUKTAN ÇIKARTIN 

 

ELİNİZDE KARDAN ADAMIN VÜCUDU VE KAFASI İÇİN İRİLİ UFAKLI TOPLAR HAZIRLAYIP HİNDİSTAN CEVİZİNE BULAYIN. HİNDİSTAN CEVİZİNE BULADIĞINIZ TOPLARA ÇUBUK KRAKER GEÇİRİP BİR VÜCUT ELDE EDİN. ÇUBUK KRAKERİ KARDAN ADAM BOYUNDA KESİN. ARDINDAN RESİMDEKİ GİBİ DAMLA ÇİKOLATA, BONİBON VE KAYISI İLE FİGÜRLENDİRİP SERVİS EDİN.

 

DUYGU YILMAZ'IN MİNİKLERE PİZZA TARİFİ

 

 

MALZEMELER

PİZZA HAMURU İÇİN:

 2,5 SU BARDAĞI UN

 1 SU BARDAĞI ILIK SÜT

 1/2 TATLI KAŞIĞI KURU MAYA

 1/2 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER

 2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

 

SOSU İÇİN:

 2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

 1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

 2-3 YEMEK KAŞIĞI ILIK SU

 ÇOK AZ KEKİK VE NANE

 TUZ

 

İÇİ İÇİN:

 1 SU BARDAĞI  RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ

 1 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ CHEDDAR PEYNİRİ

 1 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ MOZZARELLA PEYNİRİ

 15 ADET CHERRY DOMATES

 1/2 SU BARDAĞI DİLİMLENMİŞ SİYAH ZEYTİN

 1/2 SU BARDAĞI DİLİMLENMİŞ YEŞİL ZEYTİN

 4 ADET DANA SOSİS

 7-8 DİLİM DANA JAMBON

 2 ADET KÖZLENMİŞ BİBER

 2-3 ADET DİLİM CHEDDAR PEYNİRİ

 YARIM SU BARDAĞI MISIR

 1 ADET HAVUÇ

 

ÜZERİ İÇİN:

 5-6 ADET DİLİMLENMİŞ SİYAH ZEYTİN

 

HAZIRLANIŞI: 

1- PİZZA HAMURUNU HAZIRLAMAK İÇİN ÖNCELİKLE; ILIK SÜT, KURU MAYA VE TOZ ŞEKERİ KÜÇÜK BİR KAPTA KARIŞTIRDIKTAN SONRA MAYANIN AKTİVE OLMASI İÇİN 10 DAKİKA KADAR BEKLETİYORUZ.

2- ELENMİŞ UN VE TUZU DERİN BİR KABA ALDIKTAN SONRA ORTA KISMINI AÇIYORUZ. ZEYTİNYAĞI VE SIVI MAYA KARIŞIMINI DA KATTIKTAN SONRA TÜM MALZEMEYİ ORTA KISIMDAN KENARLARA DOĞRU KARIŞTIRMAYA BAŞLIYORUZ.

3- TOPARLANAN PİZZA HAMURUNU TEZGAH ÜZERİNDE YUVARLAYIP BÜYÜK BİR BEZE HALİNE GETİRİYORUZ. ÜZERİNİ STREÇ FİLMLE KAPLAYIP ODA ISISINDA MAYALANMASI İÇİN 30 DAKİKA KADAR BEKLETİYORUZ. İÇ MALZEMELERİMİZİ KÜP KÜP DOĞRAYIP TAVADA SIRASIYLA SOTELİYORUZ.

4- PİZZA SOSU İÇİN TEREYAĞ VE ZEYTİNYAĞI İÇERİSİNE HAFİF SULANDIRDIĞIMIZ SALÇAYI EKLEYEREK KAYNATIYORUZ.

5- MAYALANAN PİZZA HAMURUNU KÜÇÜK BEZELERE AYIRIYORUZ. HAFİF BİR ŞEKİLDE UNLANMIŞ MUTFAK TEZGAHI ÜZERİNDE ELİMİZLE BÜYÜTÜP AÇARAK HAMURA SALÇALI SOSTAN SÜRÜYORUZ VE İÇ HARCIMIZDAN KOYARAK HAMURLARI KAPATIYORUZ.

6- YAPTIĞIMIZ KÜÇÜK VE BÜYÜK YUVARLAK HAMURLARI KULLANARAK AYICIK ŞEKLİ YAPIYORUZ. EL – AYAK – KULAK YAPIYORUZ VE AYICIĞI YUMURTA SARISI İLE BÜTÜN PARÇALARI BİRLEŞTİREREK FIRINA ATMAYA HAZIR HALE GETİRİYORUZ.

7- PİZZA ÜSTÜ MALZEMELERİMİZDEN PİZZA ÜZERİNE RESİMLERİMİZİ ÇİZİYORUZ.

8- ÖNCEDEN ISITILMIŞ 220 DERECE FIRINDA, YAKLAŞIK 15 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.

 

ECE ÇELİK'İN ÇOCUK MENÜSÜ TARİFİ

 

 

MALZEMELER: 

250 GR UN

160 ML ILIK SU

4 GR KURU MAYA

1 Ç.K ŞEKER

2 Ç.K ZEYTİNYAĞI

100 GR KAŞAR

1 BÜYÜK DOMATES

6 KÜÇÜK DOMATES (ÇERİ)

1 KIRMIZI BİBER

1 SARI BİBER

YARIM KASE SİYAH ZEYTİN

YARIM KASE MISIR

3 ADET SOSİS

2 ADET PATATES

 

MAHMUT HALİL'İN TOP KÖFTELİ VE SEBZELİ KUMPİR TARİFİ

 

 

2 ADET İRİ PATATES

100 GR KAŞAR PEYNİRİ

100 GR KUZU KIYMA

1 ADET ARPACIK SOĞAN

3 DAL MAYDANOZ

1 ADET HAVUÇ

YARIM SU BARDAĞI İÇ BEZELYE

5 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI

5 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

TUZ

MUSKAT

TATLI TOZ KIRMIZIBİBER

 

HAZIRLANIŞI

PATATESLERİ İYİCE YİKA DİS KABUKLARİNİ İYİCE TEMİZLE. FİRİN TEPSİSİNE DİZİP İCİ YUMUSAYANA KADAR 20-25 DK PİSİR.

 

KOFTE ICİN

KİYMA, RENDELENMİS ARPACİK SOGAN, KİYİLMİS MAYDONOZ, BİR TUTAM TUZ VE TATLİ TOZ KİRMİZİBİBERİ BİR KASEDE YOGURUP KARİSTİR. UFAK PARCALAR KOPARİP MİSKET BUYUKLUGUNDE KOFTELER YUVARLA. 2 KASİK SİVİYAGİ TAVADA KİZDARİP KOFTELERİ PİSİR. BEZELYELERİ VE HAVUCU UFAK BİR TENCEREYE AL UZERİNE SU EKLE VE KAYNAT. KAYNADİKTAN SONRA 5 DK DAHA PİSİRİP OCAKTAN AL. SUZ VE VASKA BİR KASEYE AL. BİRAZ TUZ VE ZEYTİNYAGİYLA LEZZETLENDİR. PATATESLERİ FİRİNDAN CİKAR ORTALARİNİ BOYLAMASİNA BİCAKLA YAR. ICİNE BİRAZ MUSKAT BİRAZ TUZ 40 GR RENDELENMİS KASAR PEYNİRİ VE TEREYAG EKLE VE CATALLA EZ. SEBZELRRİ VE KOFTELERİ KUMPİRLERİN UZERİNE PAY ET. KALAN PEYNİRLERİ UZERLRRİNE PAY ET 1 2 DK DAHA FİRİNDA PİSİR VE CİKARİP SERVİS ET.

 

MELİKE KÜL'ÜN ÇOCUK MENÜSÜ TARİFİ

 

 

MALZEMELER

100 GR KUZU KIYMA

250 GR DANA KIYMA

1 ADET KURU SOĞAN

1-2 DİŞ SARIMSAK

1 SU BARDAĞI GALETA UNU

1 YUMURTA

1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

1 TATLI KAŞIĞI SALÇA

TUZ 

KARABİBER

KEKİK

KİMYON

TOZ KIRMIZI BİBER

1 PAKET ÇUBUK MAKARNA

YARIM PAKET KABARTMA TOZU 

KETÇAP

PÜRE İÇİN

3-4 PATATES

1 ADET  HAVUÇ

ÇEKİRDEKSİZ SİYAH ZEYTİN

ÇEKİRDEKSİZ YEŞİL ZEYTİN

1 SU BARDAĞI SÜT

200 GR KAŞAR PEYNİR

MUSKAT

TUZ

KARABİBER

 

YAPILIŞI

SOĞANI RENDELİYORUZ VE SUYUNU SÜZÜYORUZ… SARIMSAKLARIMIZI DA RENDELİYORUZ…  YOĞURT, SALÇA, KABARTMA TOZU, TUZ VE BAHARATLARIMIZI EKLİYORUZ… ÜZERİNE YUMURTAYI KIRIYORUZ VE GALETA UNUMUZU EKLEYİP BİR BULAMAÇ ELDE EDİYORUZ… İKİ KIYMAYI ÖNCE BİRBİRİNE KARIŞTIRIP SONRA BULAMAÇA EKLEYİP GÜZELCE YOĞURUYORUZ…. YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE 1 PARMAK KALINLIĞINDA SERİYORUZ KÖFTEMİZİ… 180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİYORUZ… ÇIKARTIP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ…

 

PATATESLERİMİZİN KABUKLARINI SOYUP BÜYÜK BÜYÜK DOĞRAYIP ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SU EKLEYİP HAŞLIYORUZ HAŞLARKEN MUTLAKA TUZ EKLEYELİM… HAŞLANAN PATATESLERİMİZİ PATATES EZECEĞİ İLE EZİYORUZ… TEREYAĞINI ÇOK KIZDIRMADAN TENCEREDE ERİTİYORUZ ÜZERİNE PATATESLERİMİZİ EKLEYİP GÜZELCE KARIŞTIRIYORUZ VE SÜTÜMÜZÜ EKLİYORUZ KENDİ DAMAK ZEVKİMİZE GÖRE MUSKAT VE KARABİBERİ EKLİYORUZ… SÜTÜNÜ YEDİRDİKTEN SONRA ALTINI KAPATIYORUZ… RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ EKLEYİP GENİŞ BİR KABA SEREREK SOĞUTUYORUZ… HAVUCU İNCE İNCE DOĞRAYIP HAŞLIYORUZ… MAKARNALARIMIZI ALDANTE HAŞLIYORUZ SÜZÜYORUZ VE SIVI YAĞ İLE YAĞLIYORUZ…

 

KÖFTEMİZ VE PÜREMİZ ILINDIKTAN SONRA YUVARLAK KESME KALIBI İLE KÖFTEMİZDEN YUVARLAK BİR PARÇA ÇIKARTIYORUZ, AYNI ŞEKİLDE PÜREDENDE ÇIKARTIYORUZ KÖFTENİN ÜZERİNE KOYUYORUZ…  KALAN PÜRE İLE KÖFTENİN YANLARINI KAPATIYORUZ… HAŞLANMIŞ HAVUCUMUZU ÇOK MİNİK DOĞRAYIP YANAKLARA GELECEK KISMINA ÇİL OLARAK YERLEŞTİRİYORUZ… SİYAH ZEYTİNLERİ GÖZ OLACAK ŞEKİLDE TERS KOYUP ÇEKİRDEK OYUĞUNA YEŞİL ZEYTİN KOYUYORUZ… SPAGETTİLERİMİZİ SAÇ ÖRGÜSÜ OLARAK YAPIYORUZ VE PÜREDEN HAZIRLADIĞIMIZ SURATIN ETRAFINA SAÇ GİBİ YERLEŞTİRİYORUZ… KREMA TORBASINA KETÇAP DOLDURUP UCUNU ÇOK İNCE KESİP DUDAK, SAÇLARA KURDELE YAPIP BİTİRİYORUZ…

 

ONUR SEVİNÇLİ'NİN MAKARNA PASTASI TARİFİ

 

 

MALZEMELER

YARIM KİLO RİGATONİ MAKARNA

YARIM KİLO YEMEKLİK DANA KIYMA 

1 ADET BÜYÜK BOY KURU SOĞAN

2 ADET BÜYÜK BOY DOMATES

1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

2-3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

TUZ - KARABİBER

YARIM KİLO TAZE KAŞAR

 

SÜSLEMEK İÇİN:

CHERRY DOMATES

ZEYTİN EZMESİ

 

BEŞAMEL SOS İCİN :

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

2 YEMEK KAŞIĞI UN

500 ML SÜT

TUZ

KARABİBER

 

SÜTÜ ISITIN. TEREYAĞINI ERİTİN. UNU DA EKLEYEREK KAVURUN. TOPAKLANMAMASINA DİKKAT EDEREK KAYNAYINCA OCAKTAN ALIN.

 

YAPILIŞI

MAKARNALARI BOL TUZLU SUDA HAFİF DİRİ KALACAK ŞEKİLDE HAŞLAYIN VE SÜZÜN.SICAKKEN 2 AVUÇ KAŞAR RENDESİ KOYUP HARMANLAYIN.KELEPÇELİ KALIBINIZI YAĞLAYIN.MAKARNALARI DİK BİR BİÇİMDE KENARLARA DİZİN.KIYMALI HARÇ İÇİN SOĞANI YEMEKLİK DOĞRAYIN, YAĞDA SOTELEYİN, KIYMAYI İLAVE EDİP KAVURUN.

 

SALÇAYI EKLEYİN. BİRAZ DAHA KAVURUN. DOMATES RENDESİ EKLEYİN VE DOMATES SUYUNU ÇEKİNCE 1 ÇAY BARDAĞI DAHA SU EKLEYİN. O SU DA ÇEKİLİNCE TUZ VE KARABİBER EKLEYİP OCAKTAN ALIN.HARCINIZI MAKARNANIN ÜZERİNE DÖŞEYİN. ARADA KALIBI VURARAK AŞAĞI İNMESİNİ SAĞLAYIN.

 

200 DERECEDE BEŞAMEL KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİN SONRA ÇIKARIP TEKRAR KAŞAR EKLEYİP KAŞAR ERİYENE KADAR TEKRAR FIRINA VERİN.

 

SİMAY ÇAPA'NIN LAVAŞ PİZZA TARİFİ

 

 

2 TANE SADE LAVAŞ

50 GR KAŞAR PEYNİRİ

50 GR DİL PEYNİRİ

50 GR TULUM PEYNİRİ

1 DOMATES

1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

KEKİK 

TUZ-KARABİBER 

SARIMSAK 

FESLEĞEN

350 GR KASAP SUCUĞU

10 ADET CHERRY DOMATES 

4 ADET REYHAN YAPRAĞI

3 TANE PATATES

KİRMİZİ TOZ BİBER 

KARABİBER

TUZ

KEKİK 

SIVI YAĞ

200 GR SÜZME YOGURT

 

YAPILIŞI:

LAVAŞLAR MICKEYLİ KALIPLARLA KESİLİR. ÜZERİNE SALÇA, 1 DOMATES, SARIMSAK, TUZ, KEKİK, KARABİBER KARIŞIMI EKLENİR. 3 ÇEŞİT PEYNİR RENDELENİR. ÜZERİNE KOYULUR. SUCUKLAR KULAK KISMINA KOYULUR. 180 DERECEDE 10 DK FIRINLANIR.

 

PATATESLER İNCE DOĞRANIR. KALIPLA KESİLİR. YAĞ, KIRMIZI TOZ BİBER, TUZ, KARABİBER İLE FIRIN TORBASINDA PİŞİRİLİR. NANELİ AYRANLA SERVİS EDİLİR.

Güncelleme: 23/11/2015 16:07:58
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.