VER FIRINA 23 Mart Pazartesi Yayını Tarifleri

VER FIRINA 23 Mart Pazartesi Yayını Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

TEKNİK TARİF: MİLFÖYLÜ ELMA GÜLLERİ

 

MALZEMELER:

1 ADET MİLFÖY

1 ADET ELMA

2 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

1 TATLI KAŞIĞI TOZ TARÇIN

2 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ

 

HAZIRLANIŞI:

MİLFÖYÜ MERDANE İLE UZUNLAMASINA BİRAZ İNCELTİN.ELMAYI DİKLEMESİNE ORTADAN İKİYE BÖLÜP ÇOK İNCE DİLİMLEYİN.ŞEKER VE TARÇINI MİLFÖYÜNÜZÜN ÜZERİNE SERPİN.MİLFÖYÜ UZUNLAMASINA EŞİT 4-5 PARÇAYA KESİN.DİLİMLEDİĞİNİZ ELMALARI MİLFÖYÜN ÜZERİNE YERLEŞTİRİN VE BİR UCUNDAN BAŞLAYARAK DİĞER UCUNA DOĞRU SARIN.MUFFİN KALIPLARINIZI TEREYAĞI İLE YAĞLAYIN VE MİLFÖY LERİNİZİ İÇİNE OTURTUN 190 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.ÇIKARDIKTAN SONRA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ ELEYİP SERVİS EDİN.

 

CANAN AKMAZ'IN BAZLAMA EŞLİĞİNDE DOMATES SOSLU TAVUK SARMA TARİFİ

 

 

İÇ HARCI İÇİN 

1 BÜYÜK KASE MANTAR (400-450 GR)

2 ORTA BOY SOĞAN 

2 YEŞİL BİBER 

1 KIRMIZI, 1 SARI BİBER 

YARIM SU BARDAĞI BEZELYE (HAŞLANMIŞ)

YARIM SU BARDAĞI MISIR (HAŞLANMIŞ)

YARIM DEMET DEREOTU 

2 YEMEK KAŞIĞI SIVI KREMA 

100 GR RENDELENMİŞ KAŞAR 

1 YEMEK KAŞIĞI HARDAL 

2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA 

3 DİŞ SARIMSAK 

TUZ, KARABİBER, PUL BİBER, TOZ BİBER, KÖRİ

 

YAPILIŞI 

DERİN BİR TAVAYA ZEYTİNYAĞI EKLEYİN, İYİCE ISITIN. SIRASIYLA İLK ÖNCE SOĞAN, BİBER VE MANTAR EKLEYİN. İYİCE YUMUŞAYANA KADAR KAVURUN, BEZELYE VE MISIR EKLEYİN. DEREOTU, HARDAL, SALÇA EKLEYİP BAHARATLARINI DA KOYUN VE KREMA İLE KIVAMINI BAĞLAYIP OCAKTAN ALIN.

 

DIŞ TAVUK İÇİN 

3 ADET TAVUK GÖĞÜS (BONFİLE)

ZEYTİNYAĞI 

TEREYAĞI 

2 BARDAK SÜT 

2 DİŞ SARIMSAK 

TUZ, KARABİBER 

 

YAPILIŞI 

1 PARÇA ETİ ENİNE 3 PARÇAYA AYIRIN VE DÖVEREK İYİCE İNCELTİN. ARDINDAN BÜYÜK BİR KABA SÜT, YAĞ, TUZ, SARIMSAK, KARABİBER EKLEYİP ETLERİ İÇİNE ATIN VE BİRAZ BEKLETİN. TAVUKLARIN İKİ TARAFINI ÇOK AZ YAĞDA BİRAZCIK KIZARTIN. HAZIRLADIĞINIZ İÇ HARCI KOYUN ÜZERİNE KAŞAR VE TEREYAĞI EKLEYİP SARIN. BORCAMA DİZİN VE DOMATES SOSU GEZDİRİN 180 DERECE FIRINDA PİŞİRİN. 

 

DOMATES SOSU İÇİN 

ZEYTİNYAĞI 

TUZ, KARABİBER, KEKİK

2 DİŞ SARIMSAK 

1 YUMUŞAK DOMATES 

1 BÜYÜK KASE DOMATES PÜRESİ 

YARIM BARDAK DOĞRANMIŞ KONSERVE DOMATES 

5-6 ADET KURU DOMATES 

5-6 YAPRAK ADAÇAYI 

YARIM DEMET FESLEĞEN 

1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA 

 

BAZLAMA İÇİN 

1 SU BARDAĞI ILIK SU 

YARIM PAKET YAŞ MAYA 

1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER VE TUZ 

2,5 SU BARDAĞI UN 

 

HAMURU YOĞURUN 30 DK MAYALANDIRIN. 1-2 CM KALINLIĞINDA ELİNİZLE İNCELTİN VE TEFLON TAVADA İKİ TARAFINI DA PİŞİRİN.

 

İHSAN ARI'NIN DOMATES SOSLU SEBZELİ TAVUK ROSTO TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

YARIM KİLO TAVUK KIYMASI

1 SU BARDAĞI BEZELYE

1 ADET HAVUÇ

1 ADET KIRMIZI BİBER

1 ADET KURU SOĞAN

1 ADET YUMURTA

1 TUTAM KADAR MAYDANOZ

1 PAKET GALETA UNU

YETERİ KADAR TUZ

YETERİ KADAR KARABİBER

 

SOSU İÇİN:

3 ADET DOMATES

3 DİŞ SARIMSAK

1 TUTAM KADAR FESLEĞEN

YETERİ KADAR ZEYTİNYAĞI

YETERİ KADAR TUZ

YETERİ KADAR KARABİBER

 

HAZIRLANIŞI

• İLK ÖNCE HAVUÇLARI HAŞLIYORUZ

• ARDINDAN HAŞLADIĞIMIZ HAVUÇLARI, MAYDANOZU VE KIRMIZI BİBERİ KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRUYORUZ

• DERİN BİR KABIN İÇİNE TAVUK KIYMASINI KOYUYORUZ VE ÜZERİNE TUZ İLE KARABİBERİ EKLEYİP ÜZERİNE SOĞANI RENDELİYORUZ

• KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRADIĞIMIZ SEBZELERİ KIYMANIN İÇİNE ATIYORUZ

• KIVAMINI TUTSUN DİYE CIVIKLIĞI GEÇECEK KADAR GALETA UNUNU GÖZ KARARI EKLİYORUZ VE İYİCE YOĞURUYORUZ

• YOĞURDUĞUMUZ KIYMALI HARCI FIRIN POŞETİNİN İÇİNE KOYUYORUZ VE RULO ŞEKLİNİ VERİP, UÇLARINI KAPATIP FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRİYORUZ

• 5 DAKİKA ISITTIĞIMIZ 180 DERECEDEKİ FIRINA TEPSİMİZİ VERİP PİŞİRİYORUZ

• BU ARADA SOSUNU HAZIRLIYORUZ, DOMATESLERİN KABUKLARI SOYUP BİR KABIN İÇİNE KÜP ŞEKLİNDE DOĞRUYORUZ

• DOMATESLERİN ÜZERİNE SARIMSAK VE FESLEĞENİ DE KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRUYORUZ VE İÇİNE ZEYTİN YAĞ, TUZ, KARABİBER İLAVE EDİP KARIŞTIRIYORUZ.

• FIRINDA PİŞEN KIYMA ROSTOMUZU ÇIKARIP DİLİMLİYORUZ VE ÜZERİNE HAZIRLADIĞIMIZ SOSU DÖKÜYORUZ

• EN SON SERVİS EDERKEN FESLEĞEN İLE SÜSLÜYORUZ.

 

İLYAS VEKİLOV'UN DOMATES SOSLU MEATBALL (KÖFTE) TARİFİ

 

 

YARIM KİLO DANA KIYMASI

5 ADET DOMATES

500 ML DOMATES PÜRESİ

1 LİTRE DOMATES SUYU

300 GR KAŞAR PEYNİRİ

1 PAKET SPAGETTİ

1 ADET KURU SOĞAN

KIVAM ALACAK KADAR GALETA UNU

MAYDANOZ 

 

YAPILIŞI;

SOĞAN İNCE İNCE KESİLİR, KIYMAYLA KARIŞTIRILIR. GALETA UNU EKLENİR, ETTEN TOPLAR YAPILIR. ET TOPLARI DOMATES SUYUNUN İÇİNDE HAŞLANIR. DOMATES ROBOTTAN GEÇİRİLİR. DOMATES PÜRESİ VE ŞEKER EKLENİR, TAVADA PİŞİRİLİR. BORCAMA ET TOPLARI KONUR, ÜZERİNE DOMATES SOSU İLAVE EDİLİR VE RENDELENMİŞ KAŞARLA KAPLANIR. 180 DERECELİK FIRINA KONUR, 30 DK BOYUNCA PİŞİRİLİR. MAKARNALAR HAŞLANIR, ÜZERİNE DOMATES SOSLU KÖFTELER KONUR VE SERVİS EDİLİR.

 

TAHA ERKAN'IN KARNI AÇIK TARİFİ

 

 

POMODORO SOS (DOMATESLİ SOS)

15 GR ZEYTİNYAĞI

100 GR SOĞAN 

2 ADET SARIMSAK

2 DAL TAZE KEKİK

3 ADET HAVUÇ 

2 ADET DEFNE YAPRAĞI

400 GR DOĞRANMIŞ DOMATES 

4 ADET KEREVİZ SAPI

4 ADET PATLICAN 

1 ADET LİMON 

400 GR BONFİLE

1 TANE SARIMSAK 

2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

2 DAL PIRASA 

 

YAPILIŞI;

PATLICANLARI DELİP TUZLU VE LİMONLU SUDA BEKLETİYORUZ. İÇİ İÇİN BONFİLEYİ KÜP KÜP DOĞRUYORUZ. SOĞAN, SARIMSAK, PIRASAYLA (İNCE DİLİMLENMİŞ) SOTELİYORUZ. İÇİNE SALÇA VE DOMATES KOYUYORUZ. PATLICANLARI ALIP SOYUYORUZ. ORTALARINI AÇIP İÇİNE KOYUYORUZ.

 

DOMATESLERİ DOĞRAYIP; SOĞANLARLA KEREVİZLERİ İNCE DOĞRAYARAK HAVUÇLARI RENDELİYORUZ VE ZEYTİNYAĞINDA SOTELİYORUZ. DEFNE YAPRAĞI VE KEKİK KOYUP KAYNATIYORUZ.PATLICANLARI BORCAMA ALIYORUZ. DOMATES SOSUNDAN BİRAZ ALIP SULANDIRARAK PATLICANLARA EKLİYORUZ, FIRINA VERİYORUZ. 10 DK. SONRA ÇIKARIYORUZ.

 

ZAHİDE ÇETİN'İN DOMATES SOS EŞLİĞİNDE KUZU KÜLBASTI TARİFİ

 

 

MALZEMELER

8-9 ADET PARÇA KUZU BUT

1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

1 TUTAM TUZ

1 TUTAM TANE KARABİBER

1 ADET SOĞAN

7-8 DİŞ SARIMSAK

3 ADET BÜYÜK BOY İSTİRİDYE MANTARI

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

3 YEMEK KAŞIĞI DEMİ GLACE SOS

 

SEBZE KARIŞIMI İÇİN;

2 ADET KEREVİZ

2 DAL KEREVİZ SAPI

1 ADET ÇARLİSTON BİBER

1 ADET KAPYA BİBER

100 ML ZEYTİNYAĞI

4 YEMEK KAŞIĞI ET SUYU

3 YEMEK KAŞIĞI VİŞNE SİRKESİ

3 YEMEK KAŞIĞI WORCESTERSHİRE SOS

2 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

 

DOMATES SOSU İÇİN;

4 ADET DOMATES

3 DİŞ SARIMSAK

8 DİLİM KURUTULMUŞ DOMATES

5-6 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

8-10 ADET ADAÇAYI YAPRAĞI

BİR ÇAY KAŞIĞI ŞEKER

TUZ KARABİBER

ÜZERİ İÇİN 10 ADET CHEDDAR PEYNİRİ

 

YAPILIŞI;

ETLERİ SICAK TAVADA MÜHÜRLEYİN. DAHA SONRA SU EKLEYEREK YAKLAŞIK 30 DK PİŞİRİN.SEBZELERİ TEREYAĞI VE BİRAZ SIVI YAĞ İLE SOTELEYİN. ÜZERİNE ET SUYU VE SOSLARI KOYARAK İYİCE PİŞİRİN. TÜM MALZEMELERİ ROBOTTAN GEÇİRİN. SIVI YAĞ İÇİNDE ADAÇAYINI BİRAZ ÇEVİRİP, DOMATES SOSUNU EKLEYİN. İYİCE PİŞEN SOSU, SUYUNU ÇEKEN ETLERİN ÜZERİNE EKLEYİP 10 DK PİŞİRİN.ÜZERİNE PEYNİRLERİ KOYDUĞUNUZ DOMATES SOSLU ETLERİ 270 DERECE FIRINDA 3 DK PİŞİRİN.PİŞEN SEBZELERLE SERVİS EDİN.

Güncelleme: 23/03/2015 15:50:57
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.