VER FIRINA 23 OCAK CUMA YAYINI TARİFLERİ

VER FIRINA 23 OCAK CUMA YAYINI TARİFLERİ

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

RENKLİ ÇUBUKLAR;

 

MALZEMELER; 

PANDİSPANYA İÇİN

6 ADET YUMURTA

165 GR ŞEKER

135 GR UN

35 GR KAKAO

35 GR ERİMİŞ TEREYAĞI

 

GANAJ İÇİN;

400 GR KREMA

400 GR BİTTER KUVERTÜR

SÜS İÇİN;

RENKİ ŞEKERLER

HİNDİSTAN CEVİZİ 

KIRIK FINDIK

TOZ FISTIK

BEYAZ ÇİKOLATA 

YAPILIŞI

 

PANDİSPANYA:

YUMURTALARI MİKSERDE HAFİF KABARANA KADAR ÇIRPIN SONRA ŞEKERİ YAVAŞ YAVAŞ 

İLAVE EDİN VE ÇOK İYİ KABARTIN. UNU VE KAKAOYU ELEYİN. KABARAN YUMURTAYA SPATULA  İLE FOLD EDEREK (ALTTAN ÜSTE 

KARIŞTIRARAK) YEDİRİN İÇİNDE TOPAK KALMADIĞINDAN EMİN OLUN. ERİTİLMİŞ TEREYAĞINI YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİN. YAĞLI KAĞIT KOYDUĞUNUZ KELEPÇELİ KALIBA HARCINIZI DÖKÜN VE 185 DERECEDE PİŞİRİN. PİŞTİKTEN SONRA İYİCE SOĞUTUN.

GANAJ:

KREMAYI KAYNATIN OCAKTAN ALIN DOĞRADIĞINIZ ÇİKOLATALARINIZI KREMAYA İLAVE EDİP İYİCE ERİYENE KADAR KARIŞTIRIN VE SOĞUTUN. AYRI BİR KAPTA BEYAZ ÇİKOLATANIZI BENMARİ USULÜ ERİTİP KENARIYA KALDIRIN.

 

ÇUBUKLARIN HAZIRLANMASI:

SOĞUYAN PANDİSPANYANIZIN ¾’ÜNÜ ELİNİZLE UFALAYIN. PETİBÖRLERİ BLENDERDA UN GİBİ ÇEKİN VE UFALADIĞINIZ PANDİSPANYANIZ İLE İYİCE KARIŞTIRIN.HAZIRLADIĞINIZ GANAJI UFALADIĞINIZ PANDİSPANYANIN İÇİNE DÖKÜN VE TAHTA KAŞIK İLE KARIŞTIRIN. (GANAJINIZDAN BİR KISMINI AYIRIN DAHA SONRA KULLANICAKSINIZ)

İŞLENEBİLİR HAMUR KIVAMINA GELİNCE BİRAZ DOLAPTA BEKLETİN VE TEZGAHIN ÜZERİNDE 2 CM KALINLIĞINDA SİLİNDİR OLACAK ŞEKİLDE YUVARLAYIN. ORTALARINDAN DİKKATLİCE ÇUBUKLARI GEÇİRİN VE BUZLUKTA SOĞUTUN. SOĞUDUKTAN SONRA GANAJINIZA BATIRIP SÜSLERİNİZE BULAYIN. BEYAZ ÇİKOLATA İLAVE AYRI SÜSLEYİN VE TEKRAR DOLABA KALDIRIN. SOĞUDUKTAN SONRA RESİMDEKİ GİBİ SERVİS EDİN.

 

Fatma Erdoğan;

 

 

GÖKKUŞAĞI PASTA;

8 ADET BÜYÜK BOY YUMURTA

7 KAHVE FİNCANI ŞEKER

1,5 FİNCAN SIVIYAĞ

1,5 FİNCAN SICAK SÜT

8 FİNCAN UN

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA

GIDA BOYASI (SARI, KIRMIZI, MAVİ, YEŞİL)

SÜSLEMEK İÇİN RENKLİ DRAJE ŞEKER

 

YAPILIŞI;

YUMURTA BEYAZLARINI VE SARILARINI AYIRIN. BEYAZLARINA BİR ÇİMDİK TUZ ATIP; KATILAŞANA KADAR MİKSERLE ÇIRPIN. YUMURTA SARILARINA ŞEKERİ DÖKÜP RENGİ DEĞİŞENE KADAR ÇIRPIN. SICAK SÜTÜ AZAR AZAR EKLEYİN. KABARTMA TOZU, VANİLYA VE UNU EKLEYİP ÜÇ KEREDE YUMURTA SARILARINA EKLEYİN. İYİCE KARIŞTIRDIKTAN SONRA YUMURTA BEYAZLARININ ÜSTÜNE DÖKÜP TAHTA KAŞIKLA ALTTAN, SÖNDÜRMEDEN KARIŞTIRIN Kİ HOMOJEN BİR HAMUR OLSUN. KEKİ KASELERE DÖRDE BÖLÜN. BİRER DAMLA GIDA BOYASIYLA HER KASEYİ AYRI RENKLENDİRİN. (SARI, MAVİ, YEŞİL, KIRMIZI) 4 ÇEMBER KALIPTA 180 DERECEDE 10 – 15 DAKİKA PİŞİRİN.

 

KREMASI İÇİN;

500 GRAM KUVERTÜR BEYAZ ÇİKOLATA

500 GRAM SÜT KREMASI

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 PAKET KREM ŞANTİ

 

KREMANIN YAPILIŞI;

KREMAYI KAYNATIN, BEYAZ ÇİKOLATANIN ÜSTÜNE DÖKÜN. TEREYAĞINI DA ATIP ERİYENE KADAR KARIŞTIRIN, SOĞUTUN. ÜZERİNE TOZ KREM ŞANTİYİ DÖKÜP; KATILAŞANA KADAR MİKSERLE ÇIRPIN VE BUZLUKTA BEKLETİN. DAHA SONRA PİŞEN KEKLERİN ARASINA SÜRÜN, ÜZERİNİ DE KAPLAYIN. RENKLİ DRAJELERLE SÜSLEMESİNİ YAPIN.

 

GÖKHAN SERBEST;

 

 

GÖKKUŞAĞI PASTA

 

MALZEMELER:

225 GR TEREYAĞI

2 BARDAK TOZ ŞEKER

5 YUMURTA BEYAZI

375 GR UN

1 TATLI KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜ

2 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU

335 ML SÜT (KALIBI YAĞLAMAK İÇİN SIVI YAĞ)

 

KREMASI İÇİN:

400 GR KREMA PEYNİRİ

6 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

5 BARDAK PUDRA ŞEKERİ

2 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜ

30 GR HİNDİSTAN CEVİZİ İÇİ

6 ADET GIDA BOYASI (YEŞİL, MAVİ, SARI, MOR, PEMBE, TURUNCU)

(3 ADET MUZ, 3ADET KİVİ, DONMUŞ FRAMBUAZ)

10 GR DAMLA ÇİKOLATA

 

YAPILIŞ:

TEREYAĞI ÇIRPMA KABINA ALIYORUZ AZAR AZAR ŞEKER İLAVE EDİYORUZ YUMURTA BEYAZLARINI İLAVE EDİYORUZ BİRAZ SÜT BİRAZ UN İLAVE EDİYORUZ ELEDİĞİMİZ UN KABARTMA TOZU BİR ÇİMDİK TUZ İLAVE EDİYORUZ VE SON OLARAK VANİLYA ÖZÜNÜ İLAVE EDİYORUZ HAZIRLADIĞIMIZ HAMURLARDAN 6 EŞİT PATÇA BÖLÜYORUZ VE HER BİRİNE FARKLI RENKLERDE BOYUYARAK ÖNCEDEN ISITILMIŞ FANSLI FIRINDA 160 DERECDE 12İLA 15DK ARASINDA PİŞİRİYORUZ DIŞARIDA BİRAZ SOĞUTTUKTAN SONRA KALIBTAN ÇIKARTIYORUZ...

 

KREMA YAPIMI:

KREMA PEYNİRİNİ KARIŞTIRMA KABINA ALIYORUZ TERE YAG İLAVE EDİYORUZ PUDRA ŞEKERİ İLAVE EDİYORUZHİNDİSTAN CEVİZİ VE VANİLYA İLAVE EDEREK 10 DK KADAR ÇIRPIYORUZ SOĞUMASI İÇİN DOLABA KOYUYORUZ ( 3ADET MUZ 3ADET KİVİ DONMUŞ FRAMBUAZ)(SÜSLEMEK İÇİN 4 KUTU BONİBON)

 

İLHAN ÇAPAN;

 

 

GÖKKUŞAĞI PİRAMİT KEK

250 GR PUDRA ŞEKERİ

250 GR UN

250 GR KREMALIK YAĞ (BİSKİN YAĞI)

7 ADET YUMURTA

10 GR KABARTMA TOZU

500 GR MARMELAT (ELMA)

200 GR KREM ŞANTİ

200 ML SÜT

3 ANA RENK GIDA BOYASI

 

YAPILIŞI;

PUDRA ŞEKERİ VE YAĞ MİKSERLE KREMA HALİNE GELECEK ŞEKİLDE ÇIRPILIR. SONRA YAVAŞ YAVAŞ YUMURTA YEDİRİLİR. SON OLARAK KABARTMA TOZU VE UN İLAVE EDİLİR. ELDE EDİLEN HAMUR PARÇALARA AYRILARAK RENKLENDİRİLİR. YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ KALIPLARA 1/2 CM KALINLIĞINDA YAYILIR VE 180 DERECE FIRINDA KURUTMADAN PİŞİRİLİR. ÇIKAN KEKLER MARMELAT İLE YAPIŞTIRILIP BATON KEK ŞEKLİNDE PARÇALARA AYRILIR VE BU BATONLAR ÇAPRAZ BİÇİMDE DİKKATLİCE KESİLİR. KESİLEN PARÇALAR TEKRAR PİRAMİT ŞEKLİNİ ALACAK ŞEKİLDE MARMELAT İLE BİRLEŞTİRİLİR. ÜZERİ GÖNLÜNÜZCE SÜSLENEREK SERVİS EDİLİR.

 

DEKOR İÇİN;

1 KİLO ŞEKER

300 GR GLİKOZ

 

NİLGÜN AYDIN;

 

 

GÖKKUŞAĞI PASTA

750 GRAM TEREYAĞI

300 GRAM PUDRA ŞEKERİ

10 ADET YUMURTA

500 GRAM UN

VANİLYA ÖZÜ

500 GRAM SÜT

200 GRAM KREMA

1 KAŞIK BADEM EZMESİ

200 GRAM BEYAZ ŞEKER HAMURU

50 GRAM TURUNCU ŞEKER HAMURU

50 GRAM KIRMIZI ŞEKER HAMURU

50 GRAM YEŞİL ŞEKER HAMURU

50 GRAM SARI ŞEKER HAMURU

300 GRAM TOZ ŞEKER

2 ADET PASTA PALETİ

6 ADET ÇEMBER (EŞİT BOYLARDA)

SIVAMA STANDI

 

ŞURA KARACA;

 

 

GÖKKUŞAĞI PASTA  

 

KEK İÇİN;

225 GR TEREYAĞI

466 GR ŞEKER

5 YUMURTA

2 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA EKSTRESİ

375 GR UN

2 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU

KIRMIZI, MAVİ, SARI, MOR, TURUNCU, YEŞİL RENKLERDE JEL GIDA BOYASI

 

KREMA İÇİN;

400 GR KREMA PEYNİRİ TUZSUZ

6 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

6 KAP PUDRA SEKERİ

1 TATLI KAŞIĞI VANİLYA EKSTRESİ

 

SÜSLEME İÇİN;

BEYAZ ŞEKER HAMURU 200 GR

KIRMIZI, MAVİ, SARI, MOR, TURUNCU, YEŞİL RENKLERDE 50’ŞER GRAM ŞEKER HAMURU

RENKLİ BONİBONLAR

AYAKLI KEK STANDI 

20 - 22  CM LİK YUVARLAK KALIP 6 ADET

 

TUGAY GÖREN;

 

 

GÖKKUŞAĞI PASTA

 

MALZEMELER:

 

KEKİ İÇİN;

5 ADET YUMURTA

1 TUTAM TUZ

2,5 ÇAY BARDAĞI ŞEKER

3 ÇAY BARDAĞI UN

2 YEMEK KAŞIĞI SICAK SU

1 PAKET KABARTMA  TOZU 

RENKLER İÇİN;

1 YEMEK KAŞIĞI HAVUÇ PÜRESİ (SARI İÇİN)

3 YEMEK KAŞIĞI HAVUÇ PÜRESİ (TURUNCU İÇİN)

2 YEMEK KAŞIĞI ISPANAK PÜRESİ (YEŞİL İÇİN)

2 YEMEK KAŞIĞI MOR LAHANA (MOR İÇİN)

3 YEMEK KAŞIĞI NAR SUYU (KIRMIZI İÇİN)

KARIŞIMLARI YAPMAK İÇİN; BİRKAÇ HAVUÇ, ISPANAK, LAHANA VE NAR (MALZEMELER 

HAŞLANDIKTAN SONRA ROBOT YARDIMIYLA PÜRE HALİNE GETİRİLİR VE İÇERSİNE BİR TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER KOYARAK KARIŞTIRILIR)

 

SÜS İÇİN;

250 GRAM BEYAZ ÇİKOLATA (RENDELENEREK PASTANIN ETRAFI SÜSLENİR)

 

KEK YAPILIŞI: 

5 ADET YUMURTANIN BEYAZI BİR TUTAM TUZLA ÇIRPILIR VE KAR BEYAZ KÖPÜK YAPILIR. GERİ KALAN MALZEME HARMANLANIR VE YUMURTA KÖPÜĞÜ SÖNDÜRÜLMEDEN KARIŞTIRILIR VE 5 EŞİT PARÇAYA BÖLÜNÜR. DAHA SONRA BU AYRILAN EŞ PARÇALARA PÜRELER EKLENİR VE RENKLENDİRİLİR. KALIPLARA DÖKÜLEN KEKLER  ÖNCEDEN ISITILMIŞ 175 C’DE FIRINDA PİŞİRİLİR.

 

Güncelleme: 26/01/2015 14:03:51
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.