VER FIRINA 25 Kasım Çarşamba Yayını Tarifleri

VER FIRINA 25 Kasım Çarşamba Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: FIRINDA KABAK MÜCVER

 

MALZEMELER:

250 GR KABAK

3 DAL TAZE SOĞAN

1 DİŞ SARIMSAK

½ SU BARDAĞI JAPON EKMEK KIRINTISI

½ SU BARDAĞI UN

1 YUMURTA

½ SU BARDAĞI RENDE ÇEDAR PEYNİRİ

BİR AVUÇ KIYILMIŞ DEREOTU

KEKİK

TUZ

KARABİBER

PULBİBER

ZEYTİNYAĞI 

 

YOĞURT SOS İÇİN;

½ SU BARDAĞI SÜZME YOĞURT

½ YEMEK KAŞIĞI LİMON SUYU

½ YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

2 TATLI KAŞIĞI KIYILMIŞ TAZE NANE

TUZ

KARABİBER

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE FIRINI 180 DERECEDE ISITIN. KABAKLARI YIKAYIP UÇLARINI KESİN VE KABUKLARINI SOYMADAN RENDELEYİP BİR SÜZGECE ALIN. ÜZERİNE TUZ SERPİP ELİNİZLE HAFİFÇE KARIŞTIRARAK TERLEMEYE BIRAKIN. ARDINDAN YEŞİLLİKLERİ DOĞRAYIN DAHA SONRA KABAKLARIN SUYUNU İYİCE SIKIN. SUYUNU SIKTIĞINIZ KABAKLARI ZEYTİNYAĞINDA SOTELEYİN. ZEYTİNYAĞI HARİÇ TÜM MALZEMEYİ BİR CAM KASEYE ALIP HARMANLAYIN. YAĞLI KAĞIT SERİLİ TEPSİYE DONDURMA KAŞIĞI İLE ALDIĞINIZ HARCI KOYUP ÜZERLERİNE ZEYTİNYAĞI SÜRÜN. FIRINA VERDİKTEN SONRA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN. 

 

YOĞURT SOS İÇİN TÜM MALZEMEYİ KARIŞTIRIN SERVİS İÇİN BUZDOLABINDA BEKLETİN. MÜCVERLERİNİZ KIZARDIĞINDA SOS İLE SERVİS EDİN.

 

DUYGU YILMAZ'IN TATLI BÖREK TARİFİ

 

 

HAMURU İÇİN;

- 1 YUMURTA

- 1 BARDAK SU

- TUZ

- ALDIĞI KADAR UN

 

AÇMAK İÇİN;

- 150 GR BUĞDAY NİŞASTASI

 

İÇ HARCI İÇİN;

- 2 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

- 200 GR FINDIK

- 4 ADET PORTAKAL

- 3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

- NİŞASTA

 

ÜZERİ İÇİN:

- 1 SU BARDAĞI SU + 1 SU BARDAĞI ŞEKER

ŞERBETİ OCAĞA KOYUYORUZ. KAYNATMADAN, ŞEKERLER ERİYENE KADAR ISITIYORUZ.HAMURLARIMIZI AÇIYORUZ VE SAC VEYA TAVADA KURUTUYORUZ.FINDIKLARIMIZI KAVURUP POŞET İÇİNDE DÖVÜYORUZ VE ŞEKER EKLİYORUZ.HAZIRLADIĞIMIZ HAMURLARI YAĞLI TEPSİYE KOYUYORUZ, SUYLA YUMUŞATIYORUZ VE ÜZERİNE ŞEKERLİ FINDIK SERPİŞTİRİYORUZ.

 

KAT KAT HAMURLARIMIZI DİZİYORUZ.BÖREĞİN ÜZERİNE YAĞ DÖKÜYORUZ VE FIRINA VERİYORUZ.FIRINDA KIZARAN BÖREĞİN ÜZERİNE SOĞUK ŞERBETİ DÖKÜYORUZ. ÇİKOLATAYI BENMARİ ERİTİP ÜZERİNE GEZİDİRİYORUZ.

 

ECE ÇELİK'İN ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREK TARİFİ

 

 

İÇ MALZEME:

700 GR ISPANAK

2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

2 ADET ARPACIK SOĞAN

200 GR TULUM PEYNİRİ

TUZ – KARABİBER- PUL BİBER

SOĞANLARI ZEYTİNYAĞI İLE KAVURUN. EZİNE PEYNİRİ RENDELEYİN. ISPANAKLARI SOĞANLARLA ÖLDÜRÜN. BAHARATLARI DA EKLEYİP PEYNİRİ KARIŞTIRIN.

 

HAMUR:

150 ML SÜT

150 ML SU

2 YEMEK KAŞIĞI SİRKE

1 YEMEK KAŞIĞI TUZ

4 BARDAK UN

 

HAMUR MALZEMELERİ KARIŞTIRILIR, GÜZEL BİR HAMUR ELDE EDİLİR. 5 DK DİNLENDİRDİKTEN SONRA 3 PARÇAYA AYRILIR. TEKER TEKER AÇILIR. HER KATA ERİTTİĞİMİZ TEREYAĞI SÜRÜLÜR. ÜST ÜSTE KAPATILIP RULO YAPILARAK BUZDOLABINDA 20 DK DİNLENDİRİLİR. İÇ HARÇ HAZIRLANILIR. DOLAPTAN ÇIKARILAN HAMUR 2 CM KALINLIĞINDA YUVARLAK OLARAK KESİLİR. TEKRAR AÇILIR. HER BİRİ TEK PORSİYON ŞEKLİNDE İÇ HARÇ KONULUP BOHÇA ŞEKLİ VERİLİR. 180 DERECEDE 20-25 DK PİŞİRİLİR. ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR VE ÇÖREK OTU – SUSAM SERPİLİR.

 

ÜZERİ İÇİN:

ÇÖREK OTU

SUSAM

YUMURTA SARISI

 

MAHMUT HALİL'İN MUHACİR BÖREĞİ TARİFİ

 

 

HAMURU İÇİN MALZEMELER:

550 GR UN 

TUZ

SU

1 ÇORBA KAŞIĞI İÇ YAĞI

200 GR TUZLU TEREYAĞI

1 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

 

İÇ MALZEMELERİ

750 GR DOMATES

3 ADET ORTA BOY KURU SOĞAN

4 ADET TATLI SİVRİ BİBER

1 ADET ACI SİVRİ BİBER

SIVI YAĞ

KURU NANE

TUZ 

KARABİBER

YARIM DEMET MAYDANOZ

 

BÖREĞİN YAPILIŞI:

DERİN YOĞURMA KABINA UNU ELE VE ORTASINA TUZ , SU KOYARAK YAVAŞ YAVAŞ UN İLE KARIŞTIRIP SERT BİR HAMUR YOĞUR.  HAMURU DİNLENMEYE BIRAK.

 

İÇ MALZEME İÇİN

KURU SOĞANI PİYAZLIK DOĞRA 2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞINDA SOTELE. BİBERLERİ DOĞRA SOGANLARLA KAVURMAYA DEVAM ET. DOMATESLERİN KABUKLARINI SOY KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRA VE SOĞANLARIN ÜZERİNE İLAVE ET. TUZUNU , KARABİBERİNİ İLAVE EDİP İYİCE KAVUR. HAFİF SULU KALDIĞINDA ALTINI KAPAT VE KURU NANE AT. SOĞUMAYA BIRAK. 

 

* FIRIN TEPSİMİZİ TEREYAGİNLA YAĞLA. 

*TEREYAGİNİN YARISI DERİN BİR TAVADA ERİT. ÜZERİNE İÇ YAĞI 1 KAŞIK AT. 2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞIDA İLAVE ET. KENARA AL.

*BEKLEYEN HAMURU 9-10  BEZEYE AYIR. 10 BEZE İSE 5 BEZESİNİ ALIP  HER BEZEYİ PASTA TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE OKLAVA İLE AÇIP ARALARINA ERİTTİĞİN YAĞDAN SÜR. ÜST ÜSTE KOY VE EN ÜSTE YAĞ SÜRMEDEN ELİNLE DÜZELT HAFİF UNLU TEZGAHTA TEPSİDEN BİRAZ BÜYÜKCE AÇ . OKLAVA YARDIMI İLE KALDIRIP KIRIŞTIRARAK TEPSİYE YERLEŞTİR VE KENARLARINDAN ÇOK HAFİF DIŞARI TAŞIR. 

* İÇ MALZEMENİN TAMAMINI YUFKANIN ÜZERİNE DÖŞE. 

* IKİNCİ 5 BEZEYİDE AYNI ŞEKİLDE AÇ VE YAĞLA. 2 ÇORBA KAŞIĞI KADAR YAĞI BIRAK.  BEZELERİ YAĞLADIKDAN SONRA YUFKAYI TEPSİ BÜYÜKLÜĞÜNDEN BİRAZ DAHA BÜYÜKCE AÇ. KIRIŞTIRARAK DOMATESLİ İÇİN ÜZERİNE DÖŞE. KENARDAN HAFİF SARKAN ALT YUFKAYI ÜST YUKAYLA SIKIŞTIRARAK İKİ PARMAĞINLA SIK DOMATESLERİN DIŞARIYA AKMALARINA ENGEL OL.

* FIRINI 200 DERECEDE ISIT VE AYIRDIĞIN YAĞI TEPSİNİN ÜSTÜNE GEZDİR. BÖREĞİN ÜST BÖLÜMÜDE TAMAMEN YAĞLANSIN. FIRINA SÜR ÜZERİ HAFİF KIZARIRKEN DERECESİNİ 180 'E DÜŞÜR. KABARACAK VE İÇİNİ ÇEKE ÇEKE PİŞECEK.

 * KIZARDIKDAN SONRA FIRINDAN AL VE BİR SOFRA ÖRTÜSÜNE SARALIM. SERVİS YAPARKEN PİZZA GİBİ DİLİMLE.

 

MELİKE KÜL'ÜN KIYMALI PATATESLİ BÖREK TARİFİ

 

 

MALZEMELER

HAMUR İÇİN

1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT

1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

1 YEMEK KAŞIĞI ÜZÜM SİRKESİ

1 PK KABARTMA TOZU

ALDIĞI KADAR UN

NİŞASTA

TEREYAĞI

1 YUMURTA

TUZ

 

İÇ HARCI İÇİN

2 ADET PATATES

150 GR DANA KIYMA

1 ADET SOĞAN

1 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI

TUZ

KARABİBER

PUL BİBER

1 SU BARDAĞI SÜZME YOĞURT 

1 SU BARDAĞI SÜT

BİRKAÇ YAPRAK TAZE NANE

 

YAPILIŞI

DERİN BİR KABIN İÇERİSİNE UN VE TUZU EKLEYİP HARMANLIYORUZ VE ORTASINA BİR ÇUKUR AÇIYORUZ… ORTASINA YAĞ VE YOĞURT EKLEYİP ÜZERİNE KABARTMA TOZUMUZU DÖKÜP ÜZERİNE SİRKE EKLEYİP KABARTMA TOZUNUN KABARMASINI SAĞLIYORUZ VE KARMAYA BAŞLIYORUZ… KULAK MEMESİ KIVAMINA GELENE KADAR AZAR AZAR UN  EKLİYORUZ VE HAMURUMUZU DİNLENMEYE BIRAKIYORUZ… 

 

O ESNADA SOĞANLARIMIZI VE KIYMAMIZI TEREYAĞ VE SIVIYAĞ KARIŞIMI İLE GÜZELCE KAVURUYORUZ SALÇALARIMIZI EKLEYİP GÜZELCE KAVURUYORUZ TUZ VE BAHARATLARIMIZI EKLİYORUZ… KABUKLARINI SOYUP RENDELEDİĞİMİZ PATATESLERİMİZ EKLEYİP ÇEVİRİYORUZ VE YARIM ÇAY BARDAĞI KADAR SU EKLEYİP SUYUNU ÇEKTİRİP ALTINI KAPATIP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ…

 

HAMURUMUZU ORTADAN İKİYE BÖLÜYORUZ… HER PARÇAYI 8-9 KÜÇÜK EŞİT PARÇAYA BÖLÜYORUZ… BEZELERİMİZİ HAZIRLIYORUZ… BU ARADA BOLCA TEREYAĞ ERİTİYORUZ ILININCA ÜZERİNE SIVIYAĞ EKLİYORUZ… UN VE NİŞASTAYI KARIŞTIRIYORUZ…. KÜÇÜK BEZELERİMİZİ PASTA TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE NİŞASTALI UN EŞLİĞİNDE AÇIYORUZ ARALARINDA YAĞ KARIŞIMIMIZDAN BOLCA SÜRÜP ÜST ÜSTE DİZİYORUZ EN ÜST KATA YAĞ SÜRMÜYORUZ VE KENARDA BEKLETİYORUZ… TÜM BEZLERİMİZİ AÇIP HAZIRLADIKTAN SONRA BİR YARIYI TEREYAĞ İLE YAĞLANMIŞ TEPSİYE YAYIYORUZ PATATESLİ MALZEMEMİZİ YAYIYORUZ DİĞER KATIDA ÜZERİNE AÇIP YAYIYORUZ… ALT VE ÜST HAMURUN KENARLARINI BİRLEŞTİRİYORUZ ÜZERİNE YUMURTA SARISI VE YAĞ ÇIRPIP SÜRÜYORUZ DİLİMLEYİP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 -190 DERECE FIRINA ATIYORUZ VE PİŞİRİYORUZ…SÜZME YOĞURT VE SÜTÜ TUZ EKLEYİP BLENDER YARDIMIYLA GÜZELCE ÇIRPIYORUZ KIVAMINI İSTEDİĞİMİZ KADAR SU ELEYEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİYORUZ.FIRINDAN ÇIKARDIĞIMIZ BÖREK VE AYRANIMIZI SERVİS EDİYORUZ… AFİYET OLSUN

 

ONUR SEVİNÇLİ'NİN VALİDE SULTAN BÖREĞİ TARİFİ

 

 

5,5 SU BARDAĞI UN

2 TATLI KAŞIĞI TUZ

ALDIĞI KADAR SU

1 KÜÇÜK YUMURTA

RENDELENMİŞ ORTA YAĞLI EZİNE PEYNİRİ

200 GR TEREYAĞI

YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

YARIM DEMET MAYDANOZ

 

HARCINA;

1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER

 

YAPILIŞI:

200 GR TEREYAĞINI KISIK ATEŞTE KIZDIRMADAN TAVADA ERİTİYORUZ VE İÇİNE SIVI YAĞ EKLİYORUZ. UNUMUZU VE TUZUMUZU KABIN İÇİNE DÖKÜYORUZ, KARIŞTIRIYORUZ. ORTASINI AÇIP İÇİNE BİR YUMURTA KIRIYORUZ (MÜMKÜNSE KÜÇÜK BOY)ERİYEN YAĞIN İÇİNDEN 2 ÇORBA KAŞIĞI UNUN ÜZERİNE GEZDİRİYORUZ. 1,5 SU BARDAĞI SU EKLİYORUZ VE YOĞURUYORUZ. (HAMURUN KULAK MEMESİ KIVAMI ALMASI GEREKİYOR, SU AZ GELİRSE EKLEYEBİLİRSİNİZ) HAMUR HAZIR OLUNCA SİLİNDİR ŞEKLİNDE AÇIYORUZ VE ORTADAN KESİYORUZ. HER BİRİ KENDİ İÇİNDE 9’A BÖLÜNÜR. (BEN 6 PARÇAYA BÖLDÜM) İÇE DOĞRU KATLAYARAK TOP HALİNE GETİRİLİR.

 

HER BİRİ MERDANE İLE TABAK ALTI KADAR AÇILIR. ERİTİLEN YAĞ ELLE TEZGAHA DÖKÜLÜR. HER BİR HAMUR YAĞLA ELDE TEK TEK AÇILIR. (TEPSİ BOYUNDA) 3 KATTAN SONRA TEKRAR ELLE YAĞLANIR. TOPLAM 6 KAT YAPILDIKTAN SONRA PEYNİRLİ İÇ HARÇ KOYULUR.DİĞER 6 KAT DA ÜZERİNE KOYULUR, DİLİMLENİR. KALAN YAĞ ÜZERİNE HAFİFÇE GEZDİRİLİR (4-5 KAŞIK) 200 DERECEDE ALTI-ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİP SERVİS EDİLİR.

 

SİMAY ÇAPA'NIN PATLICANLI BÖREK TARİFİ

 

 

2.5 BARDAK UN

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

1 SU BARDAĞI SU

YARIM YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

3 TOPAN PATLICAN 

3 KİRMIZI TATLI BİBER

3 YEŞİL TATLI BİBER

2 SOĞAN

TUZ

KARABİBER

 

HAMUR MALZEMELERİ AYNI ANDA YOĞRULUR.6 ADET BEZEYE AYRILIR. 3’ERLİ AÇILIR. HER BİR HAMURUN ARASINA YAĞ DÖKÜLÜR. YANLARI KAPATILIR ELDE AÇILIR.PATLICAN VE TATLI BİBERLER KÖZLENİR, BAHARATLARI EKLENİR. YUMURTA SÜRÜLÜR, SUSAM EKLENİR. 190-200 DERECEDE YARIM SAAT PİŞİRİLİR.

 

Güncelleme: 25/11/2015 16:12:33
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.