VER FIRINA 25 Mayıs Pazartesi Tarifleri

VER FIRINA 25 Mayıs Pazartesi Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

MARMELATLI KURABİYE

MALZEMELER:

 

250 GR TEREYAĞI

1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ

1 YUMURTA

1 SU BARDAĞI NİŞASTA

1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

2,5 – 3 BARDAK UN 

ÜZERİ İÇİN:

MARMELAT

HAZIRLANIŞI:

UN VE TEREYAĞINI RONDODA ÇEKİN VE YOĞURMA KABINA ALIN. KALAN HAMUR 

MALZEMELERİN DE İLAVE EDİP GÜZEL BİR HAMUR ELDE EDİN. HAMURU YAĞLI KAĞIT 

ARASINDA YARIM CM KALINLIĞINDA AÇIN VE KALIPLARLA KESİN. KESTİĞİNİZ HAMURLARIN 

BAZILARININ ORTASINI DA KÜÇÜK KALIPLAR İLE KESİN VE ÇIKARTIN.

175 DERECE FIRINDA PİŞİRİN VE HAFİF SOĞUTUN. 

ORTASI DELİK OLAN KURABİYELERİNİZİN ALTINA AZAR AZAR MARMELAT SÜRÜN, DİĞER 

HAMURUN ÜZERİNE YAPIŞTIRIN. BİR KAŞIK YARDIMI İLE ORTALARINI MARMELATLA 

TAŞIRMADAN DOLDURUN VE SERVİS EDİN.

 

 

ÜNAL TUTUCU

MUFFİN KALIBINDA PEYNİRLİ POĞAÇALAR

 

MALZEMELERİ

½ SU BARDAĞI SIVI YAĞ

½  SU BARDAĞI ERİMİŞ TEREYAĞI

1 SU BARDAĞI YOĞURT

1,5 PAKET (15 GR) KABARTMA TOZU

2 YUMURTA (BİRİSİNİN SARISI DIŞINA)

TUZ

ALDIĞI KADAR UN

İÇ HARCI

1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ MISIR

4-5 DAL DEREOTU

150 GR KEÇİ PEYNİRİ

100 GR İZMİR TULUMU

1 ADET KIRMIZI BİBER

HAMUR İYİCE YOĞURULUR. DOLAPTA DİNLENMEYE BIRAKILIR.  1 CM KALINLIĞINDA AÇILIR. 

YAĞLANMIŞ MUFFIN KALIPLARINA YERLEŞTİRİLİR. ORTASINA PEYNİRLİ HARÇ KONULUP 

KENARLARI HAFİFÇE KAPATILIR. HAMUR KISIMLARINA YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR.  BAZI 

HAMURLARIN UÇLARI ÜÇGEN OLARAK DIŞA DOGRU BIRAKILIP ÇİÇEK MOTİFİ 

VERİLİR. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİLİR.

İÇ HARCIN YAPILIŞI

ÇOK KÜÇÜK DOĞRANMIŞ KIRMIZI BİBERLER AZ YAĞDA TAVADA SOTELENİR.

RENDELENMİŞ PEYNİRLER, MISIR VE DOĞRANMIŞ DEREOTU KARIŞTIRILIR.

 

 

TAHSİN KÜÇÜK

ROKFOR PEYNİRLİ BİFTEK SARMASI

MALZEMELER:

 

6 PARCA 250 GR AĞIRLIĞINDA DÖVÜLMÜŞ BİFTEK

400 GR ISPANAK

1 BÜYÜK SOĞAN

200 GR KREMA

200 GR ROKFOR PEYNİRİ

ETLERİ BAĞLAMAK İÇİN İP YA DA KÜRDAN

KARABİBER

TUZ

15-20 DAL BİBERİYE

SERVİS İÇİN: 

10 ADET BEBEK PATATES

1 TOP SARIMSAK (TÜM OLACAK PARÇA PARÇA OLMAYACAK)

YAPİLİSİ:

KUCUK KUCUK DOGRADİGİN SOGANLARİ AZİCİK ZEYTİNYAGİNDA KİSİK ATESTE KARAMELİZE 

ET. BU SİRADA TUZ DOKMEYİ UNUTMA. ( COK TUZ KULLANMA ROQUEFORT PEYNİRİDE 

ZATEN TUZLU)DAHA SONRA UZERİNE İKİ PARMAK KALİNLİGİNDA DOGRADİGİN İSPANAKLARİ 

İLAVE EDİP OCAGİN ALTİNİ YUKSELT. ISPANAKLAR SONDUKTEN SONRA UZERİNE KARABİBERİ 

VE KREMAYİ İLAVE EDİP İYİCE SOSUN CEKMESİNİ SAGLA. KREMA CEKTİKTEN SONRA TAVANİN 

ALTİNİ KAPAT. DOVULMUS BİFTEKLERİ TEZGAHA ALİP ARKASİNİ ONUNU TUZLAYİP 

KARABİBERLESİKTEN SONRA İSPANAK HARCİNİN HEPSİNİ ESİT BİR SEKİLDE DAGİT. 

DAHA SONRA UZERİNE PARCA PARCA ROQUEFORT PEYNİRİ KOY. EN SON DA UZERİNE BOLCA 

BİBERİYE EKLEDİKTEN SONRA HARCİN DAGİLMAYACAK SEKİLDE GUZELCE SAR VE KURDAN YA 

DA İPLE BAGLA. OCAKTA İYİCE İSİTTİGİN IZGARA TAVASİNA COK AZİCİK KOYDUGUN 

TEREYAGİYLA SARMALARİNİ GUZELCE MUHURLE. MUHURLENEN SARMALARİNİ FİRİN 

TELİNİN UZERİNE YERLESTİRİP TAVADA Kİ YAGİ KASİKLA UZERLERİNE DOKUP ONCEDEN 

İSİTİLMİS 200 DERECE FİRİNDA 8-10 DK BOYUNCA PİSİR. ICİ HAFİF PEMBE OLUYOR. ZEVKİNE 

GORE FİRİNDAN CİKARİP İCİNİ KONTROL EDEBİLİRSİN. 

ETİ MUHURLEDİGİN TAVAYA YİNE TEREYAG EKLEYİP BEBEK PATATESLERİNİ KOY VE KİSİK 

ATESTE ONLARİ PİSİR. TUZ DA İLAVE ETMEYİ UNUTMA.

SARİMSAGİ ORTADAN İKİYE BOLUP UZERİNE TUZ VE ZEYTİNYAGİ DOKUP ETLERLE BİRLİKTE 

PİSMESİ İCİN FİRİNA VER. SARİMSAKLARİN İCİ YUMUSACİK OLACAK VE PATATESLE BİRLİKTE 

YENİLECEK ☺

SERVİS ONERİSİ 

BUYUK BİR TABAGA PİSEN ETLERİNDEN 2 TANESİNİ YERLESTİR. ONUN YANİNA BEBEK 

PATATESLERİNİ VE FİRİNDA PİSEN İKİYE BOLDUGUN SARİMSAGİ KOYUP BİR GUZEL SERVİS ET.

 

 

OKAN KARADENİZ

CİNGEN PİLAVLI KABAK ÇİÇEĞİ

 

KEÇİ LORU 200 GR

GORGONZOLA PEYNİRİ 25 GR

ÇÖREK OTU 20 GR

SARIMSAK 1 DİŞ

SARIMSAĞI EZİN VE PEYNİRLERLE KARIŞTIRIN.

DEREOTU

MAYDANOZ

FESLEĞEN 

FRENK SOĞANI

YUKARDAKİ BAHARATLRI KIYIN VE PEYNİRLE KARIŞTIRIN (SAPLARI OLMAYACAK) 

DOMATES  1 ADET

YAYLA BİBERİ 2 ADET

DOMATESİ KONKASE YAPIN, YAYLA BİBERİ İNCE İNCE DOĞRAYIN. HEPSİNİ KARIŞTIRIP KABAK 

ÇİÇEĞİNİN İÇİNE DOLDURUN.

UN 

SÜT

YUMURTA

SODA

KREP YAPAR GİBİ KARIŞTIRIN. CIVIK BİR HAMUR HAZIRLAYIN.  

KABAK ÇİÇEĞİNİ BU HAMURA BATIRIN KIZARTIN VE SONRASINDA FIRINLAYIN.

 

 

ALP MEHMET SIY

ÇERKEZ PEYNİRLİ ADAÇAYLI TART

 

MALZEMELER

2 PAKET PEKSİMET

100 GR TEREYAĞI

3 YAPRAK ADAÇAYI

8 DİLİM DANA JAMBON 

400 GR RENDELENMİŞ ÇERKEZ PEYNİRİ

3 ADET YUMURTA 

1 ÇAY BARDAĞI KREMA 

KARABİBER TUZ

SÜSLEMEK İÇİN 20 ADET ÇERİ DOMATES VE BİRKAÇ DAL TAZE KEKİK 

YAPILIŞI

PEKSİMET VE ADAÇAYINI BLENDIRDA TOZ HALİNE GETİRİRİZ TEREYAĞINI KISIK ATEŞTE ERİTİP

RENK DEĞİŞİMİNE İZİN VERMEDEN ATEŞİ SÖNDÜRÜRÜZ. ERİYEN TEREYAĞINI TOZ HALİNDEKİ 

PEKSİMETLERİN ÜSTÜNE DÖKÜP TEKRAR BLENDIRDAN GEÇİRİRİZ. 

UYGUN BİR FIRIN KABINA YAKLAŞIK 18 YA DA 20 CM ÇAPINDAKİ KALIBIN İÇİNİ ÖNCE 

ALÜMİNYUM FOLYO ONUN ÜSTÜNE DE YAĞLI KAĞIT SERİP YAĞLANAN PEKSİMET KARIŞIMINI 

KALIBA DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE YAYIP BARDAĞIN ALT TARAFINLA DÜZELTEREK BASTIRIRIZ.

FIRINI 180 DERECEYE AYARLAYIP DAHA SONRA KABI FIRINA YERLEŞTİRİRİZ

TOZ HALİNDEKİ PEKSİMETLERİN RENGİ ÇOK HAFİF DEĞİŞENE DEK FIRINDA BEKLETİRİZ

BAŞKA BİR KAPTA ÇERKEZ PEYNİRİNİ RENDELEYİP BAŞKA BİR KASEDE İSE YUMURTALARI BİR 

TUTAM TUZ İLE ÇIRPIP KREMAYI EKLERİZ. RENDE PEYNİR VE YUMURTALI KREMALI KARIŞIMI 

BİRLEŞTİRİP FIRINDAN ÇIKARDIĞIMIZ YAĞLI PEKSİMET HAMURUNUN ÜSTÜNE  

PEYNİRLİ KARIŞIMI DÖKEREK YAYARIZ. JAMBON DİLİMLERİNİ PEYNİRLİ HARCIN İÇİNE BATIRIP 

TEKRAR FIRINA VERİP PEYNİR ERİYİNCE YE VE RENGİ HAFİF PEMBELEŞİNCEYE DEK PİŞİRİP 

FIRINDAN ALIRIZ. ÇERİ DOMATESLER VE TAZE KEKİK İLE KENARLARINI SÜSLEYİP

DAHA SONRA ÜSTÜNE KARABİBER SERPİP SICAK OLARAK SERVİS YAPARIZ.

 

 

İHSAN ARI

YEŞİL KADİFE KEK 

 

KEK HARCI İÇİN:

 250 GRAM UN

 200 GRAM ŞEKER

 5 GRAM KABARTMA TOZU

 3 GRAM TUZ

 8 GRAM KAKAO

 180 GRAM YOĞURT

 60 GRAM SÜT

 200 GRAM SIVIYAĞ

 2 ADET YUMURTA

 1 TATLI KAŞIĞI BEYAZ SİRKE

 2 TATLI KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜTÜ

 2 TATLI KAŞIĞI YEŞİL GIDA BOYASI

KREMASI İÇİN:

 450 GRAM KREM BEYAZ PEYNİR

 200 GRAM TEREYAĞI

 400 GRAM PUDRA ŞEKERİ

 2-3 TATLI KAŞIĞI KIRMIZI GIDA BOYASI

 ÜZERİ İÇİN 

 1 KASE TOZ ANTEP FISTIĞI

TARİFİ:

1.    

UN, ŞEKER, KABARTMA TOZU, KAKAO VE TUZU ELEKTEN GEÇİRİN. BAŞKA BİR KAPTA 

YUMURTALARI ÇIRPIN, SIVI YAĞI EKLEYİN, YOĞURT VE SÜT KARIŞIMINI EKLEYİN.

2.  YEŞİL GIDA BOYASINI, BEYAZ SİRKEYİ VE VANİLYA ÖZÜTÜNÜ EKLEYİP KOYU RENKTE BİR 

KIRMIZI ELDE EDİN. SIVI KARIŞIMA UNLU KARIŞIMI İKİ PARTİ HALİNDE EKLEYİP KARIŞTIRIN. 

HAZIRLADIĞINIZ HARÇ 1000 GRAM AĞIRLIĞINDA OLACAKTIR, KALIBINIZIN BÜYÜKLÜĞÜNE 

GÖRE 3 VEYA 4 EŞİT PARTİYE BÖLÜP 180 DERECELİK FIRINDA 20 DAKİKA KADAR PİŞİRİN.

3.  KREMASI İÇİN: KREM PEYNİR, TEREYAĞI, PUDRA ŞEKERİ VE VANİLYA ÖZÜTÜNÜ PÜRÜZSÜZ 

BİR KIVAM ALANA KADAR ÇIRPIN. HAZIRLADIĞINIZ KEK KATLARININ ARASINA KREMADAN 

SÜRÜN. EN SON OLARAK DA VELVET’İN HER TARAFINI KREMA İLE KAPLAYIP SERVİS EDİN.

 

 

GÖRKEM DOĞAN

PEYNİR TOPLARI 

 

SU 250 ML

TEREYAĞI 110 GRAM

UN 175 GRAM

TUZ 5 GRAM

YUMURTA 5-6 ADET

GRAVYER 100 GRAM 

MUSKAT RENDESİ 1/2 ADET

İÇ DOLGU 

200 GRAM SÜZME YOĞURT

200 GRAM LABNE 

1/4 DEMET DEREOTU

 

SU VE TEREYAĞINI OCAĞA KOYUN KAYNAMAYA BAŞKADIGINDA UNU VE TUZU İLAVE EDEREK 

TAVAYA YAPIŞANA KADAR PİŞİRİN VE SOĞUMAYA BIRAKIN . SOĞUDUĞUNDA MİKSERDE 

YADA ELLE YUMURTALARI TEKER TEKER YEDİRİN. PEYNİRİ VE MUSKAT RENDESİNİ EKLEYİN . 

KOYU BİR KIVAM ALDIGINDA SIKMA TORBASINA ALIN VE YAĞLI KAĞIDA 2 CM TOPLAR 

HALİNDE SIKIN 180 DERECEDE 25 DAKİKA PİŞİRİN . İÇ DOLGU İÇİN DEREOTLARINI İNCE İNCE 

KIYIN PEYNİR VE YOĞURT İLE KARIŞTIRIN SIKMA TORBASI İLE İÇLERİNE DOLGU YAPIN.

 

 

GÖKHAN SERBEST

PEYNİR TATLISI

 

 PEYNİR TATLISI MALZEMELER

400 GRAM TUZSUZ TAZE İNEK PEYNİRİ

2 ADET YUMURTA

150 GRAM KADAR (1 SU BARDAĞI) İRMİK

ALDIĞI KADAR UN İLAVE EDİNİZ(KULAK MEMESİNDEN BİRAZ DAHA YUMUŞAK OLACAK 

ŞEKİLDE KIVAM TUTTURMAYA ÇALIŞINIZ)

YARIM TATLI KAŞIĞI KADAR TUZ

1 PAKET KABARTMA TOZU

ÜZERİ İÇİN 150 GR SOYULMUŞ BÜTÜN ANTEP FISTIĞI

1 TUTAM TAZE NANE

PEYNİR TATLISI ŞERBETİ İÇİN;

450-500 GRAM (3 SU BARDAĞI KADAR) ŞEKER

1250 GRAM KADAR (5 SU BARDAĞI) SU

YARIM LİMON SUYU

1 ÇUBUK TARÇIN

PEYNİR TATLISI ÜZERİ İÇİN;

150 GR KAYMAK 

PEYNİR TATLISI HAZIRLANIŞI

BAŞLANGIÇ OLARAK KARIŞTIRMA KABINA RENDELENMİŞ PEYNİRİ ALALIM VE ÜZERİNE 

YUMURTALARI KIRALIM.

ARDINDAN TUZUNU VE İRMİĞİ İLAVE EDELİM.

AYRI BİR YERDE UN VE KABARTMA TOZUNU KARIŞTIRIP MALZEMELERİN ÜZERİNE USUL USUL 

İLAVE EDELİM.

SONRASINDA HAMURUMUZU KIVAMA GELENE KADAR YOĞURALIM.

YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE ETTİKTEN HEMEN SONRA,  HAMURDAN YUMURTADAN BİRAZ 

DAHA KÜÇÜK PARÇALAR KOPARALIM VE  ELİMİZLE YUVARLAYARAK ŞEKİL VERELİM.

YUVARLAK HAMURLARIMIZI YAĞLAMIŞ OLDUĞUMUZ FIRIN KABINA DİZELİM.ÜZERİNE 

FISTIKLARMIZDAN ÜC DÖRT ADET KOYUP

200 DERECELİK ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINA KOYARAK KIZARANA KADAR PİŞİRELİM.

TATLIMIZ PİŞİERKEN GELİN ŞERBETİMİZİ HAZIRLAYALIM.

PEYNİR TATLISI ŞERBETİ İÇİN BİR TENCENİN İÇİNE SU VE ŞEKERİ ALARAK KARIŞTIRALIM TA Kİ 

ŞEKERİN ERİYİNCEYE KADAR.

ŞEKER ERİDİKTEN SONRA ATEŞİN ALTINI KISIĞA ALARAK 10-15 DAKİKA KISIK ATEŞTE 

KAYNATALIM VE YARIM LİMON SUYUNU ÇUBUK TARÇINI İLAVE

PİŞİRDİĞİNİZ VE SOĞUMUŞ OLAN PEYNİR TATLILARINIDA KAYNAMIŞ OLAN ŞERBETİN İÇİNE 

İLAVE EDELİM.

ISIYI YÜKSELTELİM VE ARA SIRA KARIŞTIRALIM TATLILAR YUMUŞAYANA KADAR ŞURUBUN 

İÇİNDE TUTALIM.

YUMUŞAYAN TATLILARI ŞURUPTAN SÜZDÜKTEN SONRA SERVİS TABAĞINA ALALIM.

SOĞUYUNCA ÜZERİNİ KAYMAK İLE SÜSLEYEREK SERVİSE SUNALIM.

 

 

Güncelleme: 26/05/2015 14:49:09
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.