VER FIRINA 26 Ekim Pazartesi Yayını Tarifleri

VER FIRINA 26 Ekim Pazartesi Yayını Tarifleri

Yarışmacılar, ünlü şefler Arda Türkmen, Ece Zaim ve Yağız İzgül karşısında hünerlerini göstermek için yarışırken, ekran başındaki yemek tutkunları da 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

TEKNİK TARİF: KAYGANA

 

MALZEMELER:

4 ADET YUMURTA 

1 SU BARDAĞI UN

YARIM ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU 

1 SU BARDAĞI SÜT 

½ DEMET DEREOTU

½ DEMET MAYDANOZ 

1 DAL TAZE SOĞAN 

TUZ 

SIVI YAĞ 

1 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞI 

 

YAPILIŞI: 

ÖNCELİKLE MAYDANOZ, TAZE SOĞAN VE DEREOTUNU İNCE İNCE KIYIN ARDINDAN KURU MALZEMELERİ KARIŞTIRIN BAŞKA BİR KAPTA DA YUMURTALARI İYİCE ÇIRPTIKTAN SONRA SÜTÜ İLAVE EDİN. KURU VE İSLAK MALZELERİ KARIŞTIRIN SON OLARAK DA YEŞİLLİKLERİ İLAVE EDİN VE KARIŞTIRIN. 

 

KAYGANA HAMURUNU SIVI YAĞ İLE HAFİF YAĞLANMIŞ VE ISITILMIŞ TAVAYA KEPÇE YARDIMI İLE DÖKÜN KREP YAPAR GİBİ PİŞİRİN TOPLAMDA 5 ADET KAYGANA ELDE ETMENİZ GEREKİYOR. RESİMDEKİ GİBİ SERVİS EDİN

 

SİMGE CARMEN KAYTAN'IN BALIK EKMEK TARİFİ

 

 

LÜFER VEYA PALAMUT FİLETOSU (DERİSİ ÜZERİNDE)

ROKA

TAZE NANE

REYHAN

TAZE KEKİK

LİMON

KUŞ ÜZÜMÜ

ÇAM FISTIĞI

KIRMIZI SOĞAN

TEREYAĞI (EKMEKLERİ TAVADA KIZARTMAK İÇİN)

MISIR UNU (BALIĞI PANELEMEK İÇİN)

ŞEKER

TUZ – KARABİBER

MISIR EKMEĞİ (1 DİLİM)

FASULYE TURŞUSU

ZEYTİNYAĞI

 

HAZIRLANIŞI:

1 KAŞIK KURU ÜZÜMÜ SUDA YUMUŞATIN.MISIR EKMEĞİNİZİ HAZIRLAYIP FIRINA VERİN.KURU BİR TAVADA ORTA ATEŞTE FISTIKLARI KAVURUN.

 

ROKA REYHAN, TAZE NANE VE KEKİKLE YEŞİL SALATA YAPIN. (ROKA VE GEREKİRSE REYHAN YAPRAKLARINI EŞİT PARÇALARA BÖLÜN. YAPRAKLAR KURU OLMALI, ISLAK OLURLARSA SOSU ÇEKMEZLER) SERVİS SAATİNE KADAR DOLAPTA AĞZI KAPALI BEKLETİN.AYRI BİR ÇIRPMA KABININ İÇİNE 1 LİMON SUYUNA 1 TUTAM ŞEKER VE TUZ ATIP ÇIRPIN. ŞEKER ERİDİKTEN SONRA 1 ÇAY BARDAĞINA YAKIN ZEYTİNYAĞINI ÇIRPARAK VE AZAR AZAR LİMON SUYUYLA BİRLEŞTİRİP KENARA ALIN. (TÜM ZEYTİNYAĞINI KULLANMANIZA GEREK YOK, SOS BİRAZ KALINLAŞSIN YETER)

 

BİR TAVAYA ÇOK AZ ZEYTİNYAĞI KOYUN VE ORTA ATEŞTE ISITIN.BALIK FİLETOSUNUN HER İKİ YÜZÜNE DE TUZ – KARABİBER SÜRÜN. MISIR UNUNA BULAYIN VE İLK OLARAK DERİLİ KISMINI ‘ISINMIŞ’ TAVAYA YERLEŞTİRİN. DERİLİ KISMI ÇITIR ÇITIR OLMALI.ÖN YÜZÜNÜ DE YAKLAŞIK 2 DAKİKA PİŞİRİN.SOĞANIN YARISINI JULYEN DOĞRAYIN. (HEPSİNİ KULLANMANIZA GEREK YOK)

 

SERVİS:

1 DİLİM MISIR EKMEĞİNİ TEREYAĞINI ERİTTİĞİNİZ BİR TAVADA HAFİF KIZARTIN.SOĞAN, KUŞ ÜZÜMÜ, KAVRULMUŞ FISTIK VE YEŞİLLİKLERİ SOSLA BİRLEŞTİRİN. (FISTIKLARIN HEPSİNİ KULLANMAYIN, BİR KISMINI SUNUM YAPARKEN ÜZERİNE SERPİN)EKMEĞİN ÜZERİNE BALIĞI YERLEŞTİRİN. SOSLADIĞINIZ SALATAYI NE BALIĞI NE DE EKMEĞİ KAPATACAK ŞEKİLDE BİR PİRAMİT GİBİ BALIĞIN ÜZERİNE YERLEŞTİRİN. EN SON AYIRDIĞINIZ FISTIKLARI SERPİN.AHŞAP BİR TABAKTA FASULYE TURŞUSU İLE SERVİS EDİN.

 

MISIR EKMEĞİ

10 ÇORBA KAŞIĞI MISIR UNU

4 ÇORBA KAŞIĞI BEYAZ UN

YARIM TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER

1 BARDAK SÜT

2 ADET YUMURTA

1 KALIP TULUM PEYNİRİ

1 AVUÇ KIYILMIŞ DEREOTU

1 BARDAK ZEYTİNYAĞI

1 KÜÇÜK KALIP TEREYAĞI

 

*MISIR UNU VE BEYAZ UN İLE BİR KASENİN İÇİNDE BİR ARAYA GETİRİN. *DEREOTUNU İNCE İNCE KIYIN VE ELİNİZLE İYİCE UFALADIĞINIZ TULUM PEYNİRİNİ DİĞER TÜM MALZEME İLE BİR ÇATAL YARDIMIYLA KARIŞTIRIN. *SIVI VE HOMOJEN BİR KIVAMA GELENE KADAR İYİCE KARIŞTIRIN. *YATAY İNCE BİR FIRIN TEPSİSİNİ YAĞLAYIN VE HAMURU İÇİNE YERLEŞTİRİP 170 DERECELİK FIRINA YERLEŞTİRİN *30 DAKİKA KADAR FIRINDA PİŞEN VE ÜSTÜ ALTIN RENGİNE DÖNEN EKMEĞİNİZİ FIRINDAN ÇIKARTIP, ISLATIP İYİCE SIKTIĞINIZ YAĞLI KAĞIDI ÜSTÜNE ÖRTÜN VE 10 DAKİKA DAHA FIRINDA PİŞİRİN.

 

ELİF ZAİM'İN ETLİ KARALAHANA SARMASI TARİFİ

 

 

MALZEMELER

3 BAĞ KARALAHANA

150 GR ORTA YAĞLI DANA KIYMA 

150 GR ORTA YAĞLI KUZU KIYMA 

YARIM SU BARDAĞI PİRİNÇ 

YARIM SU BARDAĞI İRİ BULGUR 

1 ADET DOMATES

2 ADET SOĞAN 

1 TUTAM MAYDANOZ 

1 TUTAM TAZE NANE

1 ÇORBA KAŞIĞI BİBER SALÇASI (ACISIZ) 

1 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES SALÇASI 

ZEYTİNYAĞI

TUZ - KARABİBER 

ÜZERİ İÇİN 

2 DOMATES

1 TATLI KAŞIĞI UN

1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA 

TEREYAĞI 

 

YAPILIŞI 

KARALAHANALARI KAYNAYAN SUDA 5 DK HAŞLAYIP SONRA SOĞUK SU DOLU BAŞKA BİR KASEYE ALIP, SOĞUYUNCA SÜZEREK İÇİNDEN ALIYORUZ. DAMARLARINI BIÇAKLA ALIYORUZ.İÇ HARÇ İÇİN DERİN BİR KABA BÜTÜN MALZEMELERİ KOYUP GÜZELCE YOĞURUYORUZ VELAHANALARA HARÇTAN KOYUP SARIYORUZ.

 

SOS İÇİN TAVADA TEREYAĞI VE UNU KAVURUYORUZ. SALÇAYI İLAVE EDİYORUZ. RENDELEDİĞİMİZ DOMATESLERİ VE SICAK SUYU EKLİYORUZ. KIVAM ALINCAYA KADAR KAYNATIP DOLMALARIN ÜZERİNE DÖKÜYORUZ VE 15 DK OCAKTA, 15 DK FIRINDA PİŞİRİP SERVİS EDİYORUZ.

 

MELİKE İŞDAR'IN TAVUKLU SİLOR TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

HAMURU İÇİN:

2 SU BARDAĞI UN

TUZ

SU

 

SOSU İÇİN:

YARIM KİLO YOĞURT

6 DİŞ SARIMSAK

 

ÜZERİ İÇİN:

1 PARÇA TAVUK BACAK

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

NANE, TOZ KIRMIZIBİBER

TUZ - KARABİBER

 

HAZIRLANIŞI:

TAVUĞU BİR TENCEREYE ALINIZ. ÜZERİNE TUZ, KARABİBER SERP VE ÜZERİNİ GEÇECEK ŞEKİLDE SU EKLEYEREK HAŞLANMAK ÜZERE OCAĞA ALINIR. DİĞER TARAFTA 2 SU BARDAĞI UN, TUZ VE SUDAN YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDİN. HAMURLARI BEZELERE BÖLÜP, HER BEZEYİ İNCE OLACAK ŞEKİLDE SAC BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇIN. ARKALI ÖNLÜ BİR DAKİKA KADAR PİŞİRİP BİR HAVLUNUN ALTINA ALIN. BÜTÜN BEZELERİ PİŞİRME İŞLEMİ BİTTİKTEN SONRA HEPSİNİ RULO ŞEKLİNDE SARIN VE İKİ PARMAK GENİŞLİĞİNDE KESİP FIRIN TEPSİSİNE DİZİN VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA SİLORLARINIZI KIZARTIN.

 

HAŞLANAN TAVUĞU SOĞUMASI İÇİN TENCEREDEN ALIN SUYU KAYNATMAYA DEVAM EDİN. KIZARAN SİLORLARINIZIN ÜZERİNE KAYNAYAN TAVUK SUYUNDAN DÖKÜP 5 DAKİKA FIRINLAYIN. YOĞURDUNUZU ÇIRPIP, İÇİNE SARIMSAK EKLEYİN. TAVUK SUYUNU ÇEKEN SİLORLARINIZIN ÜZERİNE YOĞURDU BOCA EDİP 5 DAKİKA DAHA FIRINDA BEKLETİN. SİLORLARINIZ YOĞURDU HAFİFÇE İÇİNE ÇEKİNCE ÜZERİNE TAVUKLARI KOYUN VE YAĞ YAKIP TAVUKLARIN ÜZERİNE GEZDİRİN. SICAK SERVİS EDİN.

 

MÜKREMİN ERDOĞAN'IN HAMSİ BUĞULAMA TARİFİ

 

 

MALZEMELER 

1 KG AYIKLANMIŞ KILÇIKSIZ HAMSİ

2 ADET PATATES

2 ADET HAVUÇ

2 ADET SOĞAN

1 BAŞ SARIMSAK 

1 BAĞ DEREOTU

4 ADET DOMATES

5 ADET LİMON

10 YAPRAK DEFNE YAPRAĞI

TUZ – TANE KARABİBER

TEREYAĞI

 

YAPILIŞI: PATATESLERİMİZİ, SOĞANLARIMIZI VE LİMON VE DOMATESLERİN KABUĞUNU SOYUP HALKA HALKA DOĞRUYORUZ. DAHA SONRA BORCAMIN TABANINI YAĞLAYIP (PATATES, SOĞAN, HAMSİ, DOMATES, SARIMSAK, LİMON) BU SIRALAMAYLA DİZİYORUZ VE TUZ, KARABİBER, DEFNE YAPRAĞI EKLİYORUZ. ARDINDAN ÇOK AZ SU EKLEYİP AĞZI KAPALI BİR ŞEKİLDE FIRINDA 200 DERECEDE 20 DAKİKA KADAR PİŞİRİYORUZ. DEREOTU VE YANINDA LİMON İLE SERVİS EDİYORUZ.

 

NALAN UYAR'IN GÜVEÇTE HAMSİLİ PİLAV TARİFİ

 

 

1 KG HAMSİ FİLETO

3 SU BARDAĞI BALDO PİRİNÇ

2 ORTA BOY SOĞAN

50 GR TEREYAĞI

2 AVUÇ DOLMALIK FISTIK

2 AVUÇ KUŞ ÜZÜMÜ

SICAK SU

5 YEMEK KAŞIĞI KADAR ZEYTİNYAĞI

TUZ

KARABİBER

YENİBAHAR

KURU NANE

1/2 DEMET DEREOTU

 

KUŞ ÜZÜMLERİMİZİ SICAK SUYA KOYALIM ŞİŞİP YUMUŞASINLAR.SOĞANLARIMIZI ZEYTİNYAĞI VE TEREYAĞINDA  KAVURALIM VE BİRAZ SOLDUKTAN SONRA FISTIĞIMIZI EKLEYİP KAVURMAYA DEVAM EDELİM.  YIKAMIŞ OLDUĞUMUZ PİRİNÇLERİMİZİ EKLEYELİM.  BİR İKİ TUR ÇEVİRDİKTEN SONRA KUŞ ÜZÜMLERİMİZİ, KURU NANE SICAK SUYUMUZU İLAVE EDELİM. SU ÇEKİLİNCE BAHARATLARIMIZI VE DEREOTUNU EKLEYELİM.FIRIN KAPLARIMIZI YAĞLAYALIM.  BALIKLARI SIRTSIRTA GELECEK ŞEKİLDE GÜZELCE DİZELİM.  İÇ PİLAVIMIZLA DOLDURALIM. ÜZERLERİNİ KAPATTIKTAN SONRA FIRINA KOYMADAN BİR AVUÇ SU, ZEYTİNYAĞ, TUZ, KARABİBER ATALIM. 180 DERECEDE 30-35 DAKİKA PİŞİRELİM.  (SONRASINDA FIRIN ISISINI 160 DERECEYE DÜŞÜREBİLİRİZ.)

 

ONUR AKBAŞ'IN HAMSİ PİLAVI TARİFİ

 

 

3 ADET SOĞAN 

1,5 KG HAMSİ 

3 YEMEK KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK 

3 YEMEK KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ

4 LİMON 

1,5 SU BARDAĞI PİRİNÇ (MÜMKÜNSE BALDO OLSUN )

1 ÇAY BARDAĞI ET SUYU 

1 DEMET MAYDANOZ 

YARIM DEMET DERE OTU 

YENİBAHAR (BAHARAT )

KARABİBER 

TUZ 

BİR TUTAM TARÇIN 

TAZE SOĞAN 

TAZE ROKA

TEREYAĞI 

SIVI YAĞ 

 

HAZIRLANIŞI 

   İLK ÖNCE HAMSİLERİMİZİN KOKUSU PİLAVIMIZA GEÇMESİN DİYE ; DERİN BİR KABA KILÇIKLARINDAN İYİ AYAKLANMIŞ BOL SUDA İYİCE YIKANMIŞ HAMSİLERİMİZİ TUZ VE BİRKAÇ DAMLA LİMON  SUYU İLE YAKLAŞIK 20 DAKİKA BEKLETİYORUZ. 

  

HAMSİLERİMİZ SUDA BEKLERKEN HEMEN PİLAVIMIZI HAZIRLAYALIM. 2 ADET SOĞANIMIZI RENDE YARDIMI İLE UFALTIP, BİR ADET SOĞANIMIZI UFAK UFAK DOĞRAYIP TEREYAĞINDA KAVURMAYA BAŞLAYALIM.  KAVRULAN SOĞANLARIMIZA NİŞASTALARINDAN İYİCE ARINDIRDIĞIMIZ BALDO PİRİNÇLERİMİZİ EKLEYİP BİR SÜRE KAVURMAYA DEVAM EDİYORUZ. ARDINDAN DOLMALIK KURUYEMİŞLERİMİZ FISTIK VE SUDA BEKLETTİĞİMİZ KUŞ ÜZÜMÜNÜ SUYUNDAN ARINDIRIP EKLİYORUZ. KAVURMAYA DEVAM EDERKEN TUZ KARABİBER YANİBAHAR VE AZICIK TARÇIN EKLEYİP ET SUYUMUZU DÖKÜYORUZ. BİR PİLAV YAPARCASINA 2 BARDAK SICAK SUYUMUZU EKLEYİP ORTA ATEŞTE PİLAVIMIZIN HAZIR OLMASINI BEKLİYORUZ. HAZIR OLAN PİLAVIMIZA TAZE YEŞİLLİKLERİMİZİ MAYDANOZ VE DEREOTUNU KIYIP EKLIYORUZ. 

 

PİLAVIMIZ KIVAM ALIRKEN HAMSİLERİMİZİ İYİCE YAĞLADIĞIMIZ FIRIN KABIMIZA DERİLERİ AŞAĞI BAKACAK ŞEKİLDE DİZİYORUZ. HAZIR OLAN PİLAVIMIZI DİZDİĞİMİZ HAMSİLERİN ORTASINA DÖKÜP EŞİT ŞEKİLDE DAĞITIYORUZ. VE EN SON OLARAK HAMSİLERİMİZİN DERİLERİ YUKARI BAKACAK ŞEKİLDE PİLAVIMIZI KAPATIYORUZ. 180 DERECEDE ISINMIS FIRINIMIZDA YAKLAŞIK 30 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.  HAZIR OLAN KEK GÖRÜNTÜSÜNDEKİ HAMSİLİ PİLAVIMIZI SERVİS TABAĞINA ALIP YANINDA BİRKAÇ DİLİM LİMON TAZE SOĞAN VE TERE İLE SERVİS EDİYORUZ. AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.

Güncelleme: 27/10/2015 14:42:41
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.