VER FIRINA 26 Mayıs Salı Tarifleri

VER FIRINA 26 Mayıs Salı Tarifleri

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

 

YUFKALI BÖREK

MALZEMELER:

2 ADET YUFKA

350 GR KIYMA

1 KÜÇÜK SOĞAN 

2 DİŞ SARIMSAK

2 YUMURTA

100 GR RENDE KAŞAR PEYNİRİ

2 ADET YEŞİL BİBER

TUZ, KİMYON, KARABİBER, SUMAK, İSOT, KIRMIZI TOZ BİBER

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

SOS İÇİN:

ÇIRPILMIŞ YOĞURT

1 TATLI KAŞIĞI SALÇA 

100 GR DOMATES PÜRESİ

2-3 DAL MAYDANOZ

YAPILIŞI:

YUFKAYI TEZGAHA AÇIN FIRÇA İLE YUMURTA BEYAZINI SÜRÜN. ÜZERİNE 2. YUFKAYI 

KAPATIN. 

SOĞAN SARIMSAĞI İNCE RENDELEYİN VE 1 YUMURTAYI KIYMA İLE BAHARATLANDIRARAK 

YOĞURUN.

YUFKANIN ÜZERİNE KIYMAYI YAYIN BİBERLERİ DOĞRAYIP RENDE KAŞARLA BİRLİKTE SERPİN.

YUFKAYI RULO ŞEKLİNDE KIVIRIN VE BİRER PARMAK KALINLIĞINDA HALKA ŞEKLİNDE KESİN 

ŞİŞE DİZİN. FIRÇA İLE YUFKALARIN DIŞINA YUMURTA BEYAZI SÜRÜN.

210 DERECE FIRINDA PİŞİRİN.

SALÇAYI HAFİF YAĞDA KAVURUN VE DOMATES PÜRESİNİ İLAVE EDİN 2-3 DAKİKA KAYNATIN 

VE OCAKTAN ALIN.

PİŞEN BÖREKLERİN ÜZERİNİ RESİMDEKİ GİBİ SOSLA VE MAYDANOZ İLE SÜSLEYİP SERVİS 

EDİN.

 

 

ÜNAL TUTUCU

ÇİKOLATA SOSLU SÜT DİLİMİ TATLISI

KEK İÇİN

2 TANE YUMURTA

4 YEMEK KAŞIĞI TOZ PUDRA ŞEKERİ

YARIM SU BARDAĞI YOĞURT

YARIM SU BARDAĞI MISIRÖZÜ YAĞI

1 BUÇUK YEMEK KAŞIĞI KAKAO

4 YEMEK KAŞIĞI UN

YARIM PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA

KREMA MALZEMELERİ

150 GR KREMA

1 PAKET KREM ŞANTİ (75 GR)

1 YEMEK KAŞIĞI ÇİÇEK BALI

1 ÇAY KAŞIĞI LİMON SUYU

1/2 PORTAKAL KABUGU RENDESİ (İNCE)

ÇİKOLATA SOSUNUN MALZEMELERİ

½ SU BARDAGI SÜT (100 ML)

1 SU BARDAĞINDAN BİRAZ AZ SÜT KREMASI (150 ML)

1 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO

1 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER

100 GR. BİTTER ÇİKOLATA

ÖNCE KREMA YAPILIP BUZDOLABINDA DİNLENMEYE BIRAKILIR.

KREMAYI KABA ALALIM, ÜZERİNE BAL, LİMON SUYU, KREM ŞANTİ İLAVE EDİLİP  3-4 DAKİKA 

ÇIRPALIM VE BUZDOLABI RAFINDA DİNLENMEYE BIRAKALIM. 

KEKİN YAPILIŞI

YUMURTALARI KABA ALIP AZ KARIŞTIRDIKTAN SONRA PUDRA ŞEKERİ İLAVE EDİLİP 

KÖPÜRENE KADAR ÇIRPILIR. YOĞURT VE SIVI YAĞ İLAVE EDİLİP TEKRAR ÇIRPILIR. ELEYEREK; 

VANİLYA, UN, KAKAO VE KABARTMA TOZU İLAVE EDİLİP AZ ÇIRPILIR.

YAĞLI KAĞIT SERILMİŞ TEPSİYE DÖKÜLÜR, SPATULA İLE İNCE YAYILIR. 180 DERECE ISITILMIŞ 

FIRINDA 10 DAKİKA PİŞİRİLİR. FAZLA KABARMAMASINA ÖZEN GÖSTERİLİR.

FIRININ KAPAĞI 2-3 DAKİKADA BİR AÇILARAK KABARMASI ÖNLENİR.

FIRINDAN ÇIKAN KEKİN ÜZERİNE YAĞLI KAĞIT SERİLİP TERS ÇEVİRİLİR VE ÜZERİNDEKİ KAĞIT 

ALINIR, ORTADAN KESİLİR. ARASINA KREMASI PASTACI SPATULASI İLE YAYILIP DİGER PARÇA 

KONUR. BUZDOLABI RAFINDA MÜMKÜN OLDUĞU KADAR ÇOK BEKLETİLİP İYİCE DONMASI 

SAĞLANIR. DAHA SONRA DİKDÖRTGEN ŞEKİLDE DİLİMLENİP ÜZERİNE SOSU GEZDİRİLİR VE 

SERVİS YAPILIR.

ÇİKOLATA SOSU YAPILIŞI

SÜT, KREMA, KAKAO VE ŞEKERİ ÇELİK KABA ALIP OCAKTA KARIŞTIRIN. ISINMAYA BAŞLAYINCA 

PARÇA ÇİKOLATALARIN YARISINI ATIN. OCAĞIN ALTI KISIK OLMALI. KARIŞTIRMAYA DEVAM 

ÜNAL TUTUCU

EDİN. PORTAKAL KABUĞU RENDESİNİ İLAVE EDİN. OCAĞI KAPATIP KALAN ÇİKOLATALARI DA 

İLAVE EDİP ILIMAYA BIRAKIN.

 

 

TAHSİN KÜÇÜK

BAHARATLI ÇİKOLATA SOSLU TART

ÇİKOLATA SOS:

250 GR BİTTER ÇİKOLATA

250 GR KREMA

1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN TOZU

1/2 TATLI KAŞIĞI BEYAZ KARABİBER

1/2 TATLI KAŞIĞI MUSKAT TOZU

½ TATLI KAŞIĞI KİŞNİŞ TOZU

1/2 TATLI KAŞIĞI KARANFİL TOZU

1/3 TATLI KAŞIĞI TOZ ZENCEFİL

5 ADET KAKULE (İÇİNİ EZECEKSİNİZ)

TART MALZEMESİ:

250 GR UN

125 GR TEREYAĞI (SOĞUK)

75 GR TOZ ŞEKER

25 GR TOZ FINDIK

1 TANE YUMURTA

1 FİSKE TUZ

YAPİLİSİ:

SOGUK TEREYAGİNİ VE UNU ROBOTTA GUZELCE CEK. UN VE TERYAG BEZELYE GİBİ 

OLDUKTAN SONRA İCERİSİNE TOZ SEKERİ VE TOZ FİNDİGİ KATİP BİR İKİ ROBOTTA 

CEVİRİDİKTEN SONRA İCERİSİNE YUMURTAYİ İLAVE EDİP TEKRAR KARİSTİR. DAHA SONRA BİR 

15 DK KADAR BUZDOLABİNDA DİNLENDİRDİKTEN SONRA 26 CM BUYUKLUGUNDE Kİ TART 

KALİBİNA YERLESTİRİP UZERİNE CATAL YARDİMİYLA DELİKLER ACİP 175 DERECE ONCEDEN 

İSİTİLMİS FİRİNDA 20 DK KOR PİSİRME YAP. DAHA SONRA UZERİNDE Kİ NOHUTLARİ ALİP BİR 

20 DK DAHA FİRİNDA PİSİR. TARTINIZ GÜZELCE PİŞTİKTEN SONRA SOSU DÖKEBİLRİSİNİZ.

SOSUN YAPİLİSİ: 

KREMAYİ VE BAHARATLARİ BİR SOS TAVASİNA KOYUP KİSİK ATESTE İSİT. KREMA İSİNDİKTAN 

SONRA OCAGİNİ ALTİNİ KAPATİP CİKOLATALARİ İCİNE AT VE İYİCE KARİSTİR. CİKOLATA 

SOSUN HAFİF İLİFİKTAN SONRA PİŞEN TARTIN ZÜERİNE DÖKÜN VE SERVİS EDİN.

 

 

OKAN KARADENİZ

EARL GREY SOSLU MEYVE SALATASI

 

NEKTARİN 3 ADET

YENİDÜNYA 3 ADET

EARL GREY ÇAY 100 GR

TARÇIN ÇUBUK 2 ADET

KARANFİL 1 TEK

VANİLYA ÇUBUĞU 1 ADET

YILDIZ ANASON 2 TEK

PUDRA ŞEKERİ

ŞEKER 150 GR

1 ÇAY KAŞIĞI DENİZ TUZU

ÇAY DEMLER GİBİ BU MALZEMELERİ DEMLEYİN 15 DK SONRA ŞEKERİ SÜZÜN VE 

YOĞUNLAŞTIRIN. 

EN SON SOSA LİME KABUĞU, BİR ÇAY TATLI KAŞIĞI LİME SUYU VE ÇARKIFELEĞİ EKLEYİN.

NEKTARİN VE YENİ DÜNYAYI ORTADAN İKİYE KESİN. ÇEKİRDEĞİNİ ÇIKARTIN. 

PUDRA ŞEKERİNE BULAYIP YAĞLI KAĞIT ÜZERİNDE FIRINA ATIN.

 

 

ALP MEHMET SIY

MEYVELİ EKMEK TATLISI (KARAMEL SOSLU)

 

MALZEMELER 

1 KUTU KONSERVE ANANAS (SUYUYLA BİRLİKTE)

YARIM SU BARDAĞI YABAN MERSİNİ

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

130 GR TEREYAĞI

3 YUMURTA

1 SU BARDAĞI SÜT

2.5 SU BARDAĞI UN 

1 TATLI KAŞIĞI TOZ TARÇIN 

1 PAKET KABARTMA TOZU 

YARIM ÇAY KAŞIĞI TUZ 

12 ADET TANE KARANFİL 

100 GR TAZE KAYMAK 

YAPILIŞI

YABAN MERSİNLERİ ANANAS SUYUNDA ISLATILIR 

BİR KABA TÜM KURULAR ELENEREK KARIŞTIRILIR 

UN TUZ KABARTMA TOZU VE TARÇIN DİĞER BİR KAPTA TEREYAĞ VE ŞEKER İYİCE ÖZLEŞENE 

DEK ÇIRPILIR. DAHA SONRA YUMURTALAR TEKER TEKER İLAVE EDİLİR SONRA SÜT TE BU 

KARIŞIMA İLAVE EDİLİR VE İYİCE ÇIRPILIR. KARIŞTIRILAN TÜM KURULAR BU KARIŞIMA İLAVE 

EDİLİR VE ÇOK AZ KARIŞTIRILIRKEN İÇİNE ANANAS SUYUNDA BEKLEMİŞ SÜZÜLMÜŞ VE 

UNLANMIŞ YABAN MERSİNİDE EKLENİR.

YAPILAN BU HAMUR KALIPTAKİ KARAMELLİ VE ANANASLI KARIŞIMIN ÜSTÜNE DÖKÜLÜR 

160 YADA 170 DERECE FIRINDA EN AZ 40 DAKİKA PİŞİRİLİR 

FIRINDAN ÇIKAN TATLIYI  BİRAZ ILININCA TERS ÇEVİRİP SERVİS TABAĞINA ALIRIZ 

ÜSTÜNE VEYA YANINDA TAZE KAYMAK İLE SERVİS EDERİZ...

KARAMEL SOS 

MALZEMELER

1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER 

75 GR TEREYAĞI

YAPILIŞI

TOZ ŞEKERİ TENCEREYE KOYUP HİÇ KARIŞTIRMADAN ATEŞİN ÜSTÜNE KOYARIZ SADECE 

ARADA FIRÇA İLE TENCERENİN KENARINA SU SÜRERİZ KISIK ATEŞTE KARAMEL RENK VE 

KIVAM ALINCA TEREYAĞINI EKLEYİP KARIŞTIRIRIZ YAĞLANMIŞ FIRIN KALIBINA KARAMELİ 

DÖKERİZ. KARAMELİN ÜSTÜNE KARANFİL TANELERİNİ SERPİŞTİRİRİZ 

ONUN ÜSTÜNE DE ANANAS DİLİMLERİNİ İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE YERLEŞTİRİRİZ BEKLETİRİZ.

 

 

İHSAN ARI

ŞEFTALİ SOSLU REVANİ

 

MALZEMELER

5 ADET YUMURTA

100 GR SIZMA ZEYTİNYAĞI

100 GR SÜT

100 GR ÇİĞ KREMA

100 GR BADEM TOZU

150 GR TOZ SEKER

150 GR UN

200 GR İRMİK

1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA

1 PAKET KABARTMA TOZU

ŞEFTALİ SOSU İÇİN:

2 ADET ŞEFTALİ

1 TATLI KAŞIĞI BAL

3 TATLI KAŞIĞI AGAVE ŞURUP

1 ÇAY BARDAĞI SU

(175 DERECEDE 45 DAKİKA PİŞİRİLECEK)

1 AVUÇ FINDIK

YAPILIŞI

FIRININIZIN AYARINI 175 DERECEYE GETİREREK AÇIN.FIRIN ISINIRKEN MALZEMELERİNİZİ 

HAZIRLAYIN.

5 ADET YUMURTANIN SARISINI BEYAZLARINDAN AYIRIN YUMURTA SARILARINA 100 GR SIVI 

YAĞ EKLEYEREK MİXERLE 3-DAKİKA İYİCE ÇIRPIN. BU ARADA YUMURTALARIN BEYAZLARINI 

DA 150 GR TOZ SEKERLE 3 DAKİKA KAR HALİNE GELİNCEYE KADAR ÇIRPIN VE BİR KENARA 

ALİN.

YUMURTANIN SARILARI İLE ÇIRPTIĞINIZ ZEYTİNYAĞ KARIŞIMINA ÖNCE SÜT DAHA SONRA ÇİĞ 

KREMA VE BADEM TOZLARINI DA EKLEYEREK İYİCE KARIŞTIRIN

DAHA SONRA BU KARIŞIMA İRMİK, VANİLYA VE KABARTMA TOZU EKLEYİN..TEKRAR İYİCE 

KARIŞTIRIN VE YUMURTA BEYAZI İLE KAR HALİNE GETİRDİĞİNİZ SEKERLİ KARIŞIMI DA İLAVE 

EDİN.

EN SON 150 GR. UNU DA ELEYEREK BOZA KIVAMINA GETİRDİĞİNİZ REVANİ KARIŞIMINI 

MÜMKÜNSE DİKDÖRTGEN BİR PYREX VEYA FIRIN KABINA DÖKÜN. BURADA DİKKAT ETMENİZ 

GEREKEN ŞEY FIRIN KABININ ALTINA MUHAKKAK BİR YAĞLI FIRIN KAĞIDI YERLEŞTİRMENİZ 

OLACAK.

BU TARİFTE HERHANGİ BİR KATİ YAĞ KULLANMIYORUZ BU SEBEPLE HERHANGİ BİR YAPIŞMA 

İHTİMALİNİ ORTADAN KALDIRMAK İÇİN KAĞIT YARARLI OLACAKTIR.

İHSAN ARI

REVANİNİZE GELENEKSEL TATDAN BİRAZ DAHA HAFİFLİK VE FARKLILIK KAZANDIRMAK 

İSTİYORSANIZ ŞEFTALİ SOSU İLE ISLATABİLİRSİNİZ..

ŞEFTALİ SOSU YAPILIŞI:

2 ADET ŞEFTALİYİ SOYUP MİNİK MİNİK DOĞRAYIP BİR MUTFAK ROBOTUNA KOYUN. 1 ÇAY 

BARDAĞI SICAK SU VE 3 KAŞIK AGAVE ŞURUBU İLE MUTFAK ROBOTUNDA 2-3 DAKİKADA 

HAZIRLADIĞINIZ BU SOSU BİR TENCEREYE ALİN. 1 KAŞIK BALI DA İLAVE ETTİKTEN SONRA 6-7 

DAKİKA PİŞİRİN.

FIRINDAN ÇIKAR ÇIKMAZ REVANİNİN ÜZERİNE BU SOSU DOKUN VE BİR KÜRDANLA REVANİN 

ÜZERİNDE GELİŞİ GÜZEL DELİKLER AÇARAK SOSUN BİR BÖLGEDE TOPLANMAMASINA DİKKAT 

EDİN..

 

 

GÖRKEM DOĞAN

PORTAKAL SOSLU KREM KARAMEL 

 

500 ML SÜT 

250 ML KREMA 

125 GR ŞEKER 

4 ADET YUMURTA

½ ADET VANİLYA ÇUBUĞU

2 ADET EARL GREY POŞET ÇAY 

SÜT VE VANİLYAYI ISITIN İÇİNE ÇAY POSETLERİNİ ATIN ŞEKER VE YUMURTAYI KARIŞTIRIN 

SICAK SÜT İLE KARIŞTIRIN SÜZÜN. HAZIRLADIĞINIZ SOSU KAPLARA PAYLAŞTIRIN. ISIYA 

DAYANIKLI KAPLARDA FIRINDA BENMARİ USULU 120 DERCEDE 30-40 DAKİKA PİŞİRİN  

PORTAKAL SOSU 

100 GR ŞEKER 

100 GR PORTAKAL SUYU

2 TANE PORTAKALIN İÇİ VE KABUĞU 

ŞEKERİ KARAMELİZE EDİN VE KALAN MALZELERİ EKLEYİP KIVAM ALANA KADAR PİŞİRİN 

SOGUYAN TATLININ UZERİNE SOS OLARAK DÖKÜN.

 

 

GÖKHAN SERBEST

BEYAZ ÇİKOLATALI ÇİLEK SOSLU CHEESECAKE 

 

MALZEMELER:

200 GR KAKAOLU BİSKÜVİ

60 GR TEREYAĞI

 

KREMASI İÇİN

200 GR KREMA

200 GR BEYAZ ÇİKOLATA

500 GR KREM PEYNİR

1 ÇORBA KAŞIĞI UN

1 ÇORBA KAŞIĞI LİMON SUYU

 

ÜZERİ İÇİN

1 AVUÇ DAMLA ÇİKOLATA

1 KASE FİLE BADEM

 

 SÜSLEMEK İÇİN:

400 GR ÇİLEK 

TAZE NANE

 

SOS İÇİN:

100 GR ÇİLEK

1 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ

BİR MİKTAR SU

1 TATLI KAŞIĞI NİŞASTA

 

YAPILIŞ:

22-23CM GENİŞLİĞİNDE KELEPÇELİ CHEESE KEK TABANINA YAĞLI KÂĞIT KOYUP YAĞLIYORUZ 

BİSKÜVİLERİ RONDODAN ÇEKİP UN HALİNE GETİRİYORUZ VE ERİTTİĞİMİZ TEREYAĞIMIZI 

İLAVE EDİP KALIBIMIZA BASTIRARAK YERLEŞTİRİYORUZ 30DK KADAR BUZDOLABINDA 

BEKLETİYORUZ.

FIRINI 160DERECEDE ISITIYORUZ

KREM PEYNİR VE KREMAYI MİKSERLE ÇIRPIYORUZ UN LİMON SUYU İLAVE EDİP BENMARY 

USULÜ ERİTMİŞ OLDUĞUMUZ BEYAZ ÇİKOLATAYI İLAVE EDİYORUZ 2DK DAHA ÇIRPIYORUZ 

BİSKÜVİ TABANININ ÜZERİNE DÖKÜP 15DK PİŞİRİP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.

SOGUDUKTAN SONRA ÜZERİNE DAMLA ÇİKOLATALARIMIZI SERPİYORUZ

ÇİLEKLERİMİZİ İKİYE BÖLÜP TAZE NANE VE TERE YAĞDA HAFİF KAVURUYORUZ VE KEKİMİZİN 

ÜZERİNE DİZİYORUZ EN SON 

ÇİLEK SOSUMUZ İÇİN ÇİLEKLERİMİZİ BİR TENCEREYE ALIP ÜZERİNE PUDRA ŞEKER VE NİŞASTA 

SUYU İLAVE EDİP PİŞİRİYORUZ VE SONRA RONDODAN ÇEKİP SOĞUTTUKTAN SONRA 

KEKİMİZİN ÜZERİNE DÖKÜP BUZLUĞA VERİYORUZ EN SON FİLE BADEMLERİ KENARLARINA 

SIVIYORUZ.

Güncelleme: 27/05/2015 16:48:32
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.