VER FIRINA 26 OCAK PAZARTESİ YAYINI TARİFLERİ

VER FIRINA 26 OCAK PAZARTESİ YAYINI TARİFLERİ

Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu üstlendiği, Arda Türkmen ve Emel Başdoğan'ın jüriliğini yaptığı ekranların en tatlı yarışma programı 'Ver Fırına'da çıkan tatlıların ve yemeklerin tariflerini artık TV8 web sitesinde bulabilirsiniz!

 

TEKNİK TARİF: YALANCI PİDE

MALZEMELER:

5 ADET BAKLAVA YUFKASI

300 GR KAVURMA

70 GR RENDE KAŞAR

2 YUMURTA SARISI

1 YUMURTA

100 GR TEREYAĞI

 

YAPILIŞI:

KAVURMAYI KÜP KÜP DOĞRAYIN.

RENDE KAŞAR İLE BİR KAPTA KARIŞTIRIN.

TEREYAĞINI ERİTİP FIRÇA YARDIMI İLE YUFKALARIN HER KATINA YETERİ KADAR SERPİŞTİRİN.

5 KAT YUFKAYI DA YAĞLAYIP ÜST ÜSTE KOYUN.

KENARLARINDAN 3’ER PARMAK DİKKATLİCE KESİN VE ÇIKAN PARÇALARI ATIN.

ORTA KISMINA HARCINIZI YERLEŞTİRİN VE PİDE ŞEKLİ VEREREK KENARLARINDAN KATLAYIN.

YUMURTA SARISINI PİDENİZİN ÜZERİNE SÜRÜN.

HAZIRLADIĞINIZ PİDENİN ORTA KISMINI HAFİFTEN AÇIP 190 DERECE FIRINA ATIN.

YETERİ KADAR PİŞTİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜZDE FIRINDAN ALIP ORTASINA YUMURTAYI KIRIN VE PİŞİRİN.

PİDENİZİN ALT ÜST VE KENARLARI İYİ PİŞMELİ VE ÜZERİNE KIRILAN YUMURTANIN PİŞKİNLİK KIVAMIDA YERİNDE OLMASINADA DİKKAT EDİN.

 

GÖKHAN SERBEST'iN TİRAMİSU TARİFİ


KEK İÇİN MALZEMELER:

5 ADET YUMURTA 

4 KAHVE FİNCANI ŞEKER 

4 KAHVE FİNCANI UN 

1 KAHVE FİNCANI SIVI YAĞ 

2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO 

1 PAKET KABARTMA TOZU 

 

KREMASI İÇİN:
 

2 SU BARDAĞI SÜT 

1 ADET YUMURTA 

3 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER 

3 ÇORBA KAŞIĞI UN 

200 GRAM MASCARPONE PEYNİRİ  (YOKSA LABNE) 

ÜZERİ İÇİN KAKAO 

ÜZERİ İÇİN BİTTER ÇİKOLATAKEKİ ISLATMAK İÇİN ( 1BARDAK FİLTRE KAHVE SICAK SU VE ŞEKER )
 
 

YAPILIŞI :

TATLIMIZA ÖNCE KEKİNİ HAZIRLAYARAK BAŞLIYORUZ. BUNUN İÇİN YUMURTA VE ŞEKERİ KÖPÜRENE KADAR ÇIRPIYORUZ. DAHA SONRA DİĞER KEK MALZEMELERİNİ DE EKLEYELİM VE KARIŞIM AKIŞKAN BİR HALE GELENE KADAR KARIŞTIRALIM. DAHA SONRA YAĞLI KAĞIT SERİLİ KÖŞELİ BORCAM TEPSİMİZE KARIŞIMI DÖKELİM VE ÖNCEDEN ISITMIŞ OLDUĞUMUZ FIRINDA 150 DERECEDE PİŞİRELİM. FAZLA KABARMAYACAK ŞEKİLDE PİŞMELİ TİRAMİSU KEKİ. BUNA DİKKAT EDELİM. PİŞTİKTEN SONRA FIRINDAN ALALIM VE SOĞUMAYA BIRAKALIM.

KEK SOĞURKEN KREMASINI HAZIRLAYALIM. BUNUN İÇİN LABNE PEYNİRİ HARİÇ TÜM MALZEMELERİ BİR TENCEREYE ALALIM VE KISIK ATEŞTE MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRARAK PİŞİRELİM. PİŞTİKTEN SONRA OCAKTAN ALALIM VE ILIMAYA BIRAKALIM. ILIDIKTAN SONRA DA LABNE PEYNİRİ EKLEYELİM VE MİKSER İLE 5 DAKİKA ÇIRPALIM.

BU SIRADA KEK SOĞUMUŞ OLACAKTIR. SOĞUYAN KEKİ YATAY OLARAK DAHA İNCE 2 KEK ELDE ETMEK İÇİN İKİYE AYIRALIM.

SICAK SU, ŞEKER VE KAHVEYİ GENİŞ KASEDE KARIŞTIRALIM.

KEKLERDEN BİRİNİ SERVİS İÇİN KULLANACAĞIMIZ BÜYÜK SERVİS TABAĞINA KOYALIM VE HAZIRLADIĞIMIZ KAHVE KARIŞIMININ YARISI İLE KEKİ GÜZELCE ISLATALIM. DAHA SONRA ÜZERİNE HAZIRLAMIŞ OLDUĞUMUZ KREMANIN YARISINI DÖKELİM VE EŞİT VE DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE YAYALIM.

İKİNCİ KAT KEKİ DE BUNUN ÜZERİNE EKLEYELİM VE ONU DA KALAN KAHVE KARIŞIMI İLE ISLATALIM. DAHA SONRA BU KEKİN ÜZERİNE DE KALAN KREMAYI DÖKELİM VE ETRAFA TAŞMAYACAK ŞEKİLDE, EŞİT VE DÜZGÜN OLARAK YAYALIM. DİKKAT EDELİM ETRAFINA TAŞMASIN PEK HOŞ GÖRÜNTÜ OLMUYOR.

TİRAMİSU ARTIK HAZIR. BUZ DOLABINA KALDIRALIM VE 1 GÜN DOLAPTA DİNLENDİRELİM. ZAMANINIZ KISITLI İSE BİR KAÇ SAATTE OLABİLİR AMA ASLINDA 1 GECE BEKLEMESİ GEREKİYOR.

SERVİS YAPMADAN ÖNCE SÜZGEÇ KULLANARAK TİRAMİSUNUN ÜZERİNİ KAKAO İLE KAPLAYALIM. BİR KAÇ PARÇA ÇİKOLATA KOYARAK TATLIMIZI SÜSLEYEBİLİRİZ. SERVİSE HAZIR. AFİYET OLSUN. 

 

İLHAN ÇAPAN'IN TİRAMİSU TARİFİ
 

 

MALZEMELER:

200 GR SIVI ŞANTİ

200 GR MASCORPANE

50 GR GRANÜL KAHVE

20 GR KAKAO

200 ML COLA

100 ML SÜT

ACIBADEM ESANSI

           

KEK MALZEMELERİ:

9 ADET YUMURTA

210 GR ŞEKER

270 GR UN

40 GR KABARTMA TOZU

90 GR SU

30 GR NİŞASTA

20 GR KAKAO

 

YAPILIŞI:

ÖNCELİKLE KEK YAPIMIYLA BAŞLIYORUZ. YUMURTA VE ŞEKER MİKSERDE KABARTILIR .SU İLAVE EDİLİR. UN,KABARTMA TOZU VE KAKAO ELENEREK İLAVE EDİLİR.

 

KREMA YAPILIŞI:

ŞANTİ KABARTILIR. MASCARPONE İLAVE EDİLİR. İYİCE ÇIRPILİR. KAHVE SÜT İLE ÇÖZDÜRÜLEREK İLAVE EDİLİR. KREMA HAZIR. DİĞER MALZEMELERLE KEK İSLATİLİR VE KREMA İLE PASTA YAPIMI TAMAMLANIR.

 

NİLGÜN AYDIN'IN TİRAMİSU TARİFİ

 

 

MALZEMELER:

400 GR UN

600 GR MASKARPONE

300 GR KREMA (tikveşli)

6 ADET YUMURTA

KAKAO

GRANÜL KAHVE

2 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA

100 GR TEREYAĞI

ACIBADEM ESANSI

400 GR SEKER (200 GRAMI ESMER)

AHUDUDU

KUCUK SİLİKON KALıP 12Lİ YA DA DAHA FAZLA

 

ÖZGE UYSALER'İN TİRAMİSU TARİFİ

 

 

 

MALZEMELER

 

ARA KREMASI İÇİN:

1 BARDAK KREMA

1 ÇAY KAŞIĞI VANILYA ÖZÜTÜ

5 YUMURTA

½ BARDAK ŞEKER

2 BARDAK MASCARPONE (DOLAPTA OLMALI)

 

ÜST KREMASI İÇİN:

1 BARDAK KREMA

1 TATLI KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ

1 TATLI KAŞIĞI VANILYA ÖZÜTÜ

 

KEDİ DİLİ İÇİN:

½ BARDAK UN

5 YEMEK KAŞIĞI MISIR NIŞASTASI

3 YUMURTA

11 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

 

KEDİ DİLİNİ ISLATMAK İÇİN:

GRANÜL KAHVE

SICAK SU

(1 KUPA SUYA 2 TATLI KAŞIĞI KAHVE)

ARA KATLARA RENDELEMEK İÇİN BİTTER ÇİKOLATA (MİKTARI İSTEĞE BAĞLI)

 

YAPILIŞI:

KEDİ DİLİ İÇİN FIRIN ÖNCEDEN 180 DERECEYE KURULUR. UN VE MISIR NİŞASTASI ELEKTEN GEÇİRİLİR. 3 YUMURTA BEYAZI ÇIRPILIR, KABARTILIR, 9 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRILARAK EKLENİR. DİĞER YANDAN 2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER EKLENEREK YUMURTA SARILARI ÇIRPILIR. YUMURTA BEYAZI, SARISI VE UN BİR ARAYA GETİRİLİR, ÇIRPILMAZ, SPATULA VEYA GENİŞ BİR KAŞIKLA DIŞTAN İÇE KARIŞTIRILIR. TEPSİYE YAĞLI KAĞIT DİZİLİR. SIKMA POŞETİNE AKTARILAN KARIŞIM TEPSİYE İKİ PARMAK KALINLIĞINDA İSTENİLEN BOYDA SIKARAK SIRALANIR VE FIRINA GÖNDERİLİR.

 

ARA KREMA İÇİN 3 YUMURTA SARISINA YARIM BARDAK ŞEKER EKLENİR, BENMARİ USULÜ SÜREKLİ ÇIRPARAK BEYAZLAŞTIRILIR. ARTAN İKİ YUMURTANIN AKI ÇIRPILARAK KAR HALİNE GETİRİLİR. YUMURTA SARILARI BİRLEŞTİRİLİR VE ÇIRPMAYA DEVAM EDİLİR. 1 BARDAK MASCARPONE EKLENİR, GÜZELCE ÇIRĞILIR, DOLABA KALDIRILIR.

 

ÜST KREMASI İÇİN KREMA GÜZELCE ÇIRPILIR. PUDRA ŞEKERİ TADARAK EKLENİR. 1 ÇAY KAŞIĞI VANİLYA ÖZÜTÜ EKLENİR, DOLABA KALDIRILIR. PİŞEN KEDİ DİLLERİ SOĞUYUNCA KABIN DİBİNE SÜNGER KISMI ÜSTE GELECEK ŞEKİLDE SIRALANIR VE SOĞUTULMUŞ KAHVEYLE ISLATILIR. ARA KREMASI EKLENİR VE TEKRAR KEDİ DİLİ DİZİLEREK AYNI İŞLEMLER TEKRARLANIR. ÇİKOLATA RENDESİ VE ÜST KREMA İLE SÜSLENİR.

 

ŞURA KARACA'NIN TİRAMİSU TARİFİ

 

 

KREMASI İÇİN:

500 GRAM MASCARPONE PEYNİRİ

200 GRAM KREMA

6 YUMURTA SARISI 

1 CUP SEKER

VANİLYA EKSTRESİ

 

KEK İÇİN:

4 YUMURTA 

1 KAP SEKER

2 PAKET KABARTMA TOZU

1 CUP MISIR NİŞASTASI

3 CUP UN

 

ÜZERİ İÇİN:

GRANÜL KAHVE

200 GR KAKAO

250 GR FRAMBUAZ 

150 GR BİTTER KUVERTÜR

150 GR BEYAZ KUVERTÜR

 

TUGAY GÖREN'İN TİRAMİSU TARİFİ

 

 

KEDİDİLİ YAPIMI İÇİN MALZEMELER:

3 YUMURTA

1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER (100 GR)

3 DOLU YEMEK KAŞIĞI UN

2 YEMEK KAŞIĞI BUĞDAY NİŞASTASI

1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

2 ÇORBA KAŞIĞI GRANÜL KAHVE

1 SU BARDAĞI SICAK SU

 

KREMASI İÇİN MALZEMELER:

4 ADET YUMURTA SARISI

2,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

1 PAKET VANİLYA

1,5 BARDAK UN

½ BARDAK MISIR NİŞASTASI

4 SU BARDAĞI SÜT

4,5 SU BARDAĞI KREMA

750 GR. MASCARPONE PEYNİRİ

2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI

 

GEREÇLER:

CAM DONDURMA KUPU YA DA KISA SAPLI BÜYÜK BOY KADEH

 

KREMANIN YAPILIŞI :

4 BARDAK SÜT VE 4 BARDAK KREMAYI BİR TENCEREDE ISITIN. AYRI BİR  KARIŞTIRMA KABINDA 4 ADET YUMURTA SARISI, 2,5 BARDAK ŞEKER VE VANİLYAYI KÖPÜK KIVAMINA GELİNCEYE KADAR ÇIRPILIR. İÇERİSİNE 1,5 BARDAK UN VE ½ BARDAK NİŞASTAYI EKLEYİP PÜRÜSSÜZ OLANA KADAR ÇIRPILIR.EDİN. ÜZERİNE ILIK OLAN SÜT KREMA KARIŞIM  YAVAŞÇA EKLENİR  VE TENCEREYE ALINIP  PUDİNG KIVAMINA GELENE KADAR KARIŞITIRLARAK PİŞİRİLİP OCAKTAN ALINIR. MASCARPONE PEYNİRİ,  ½ BARDAK KREMA VE2 ÇORBA KAŞIĞI  TEREYAĞINI EKLEYİP YENİDEN ÇIRPIN VE SOĞUMASI İÇİN KENARA ALIN.


KEDİDİLİ BİSKÜVİLERİN YAPILIŞI:

YUMURTA BEYAZI VE SARISI AYRILIR. YUMURTA BEYAZI ÇOK AZ TUZLA BERABER KAR GİBİ OLUNCAYA KADAR ÇIRPILIR ŞEKER YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİLEREK KARIŞITIRILIR. ÜZERİNE KÖPÜĞÜ SÖNDÜRMEDEN YUMURTA SARILARI EKLENİR. (TAHTA KAŞIK İLE KARIŞTIRILIR, DIŞTAN İÇE DOĞRU)UN,NİŞASTA  VWE KABARTMA TOZU EKLENİR. HAMUR UCU KESİK BİR SIKMA POŞETİNE ALINIR. TEPSİYE YAĞLI KAĞIT SERİLİP ÜZERİNE AZICIK UN SERPİLİR.  HAZIRLANAN HARÇ 8-10 CM UZUNLUĞUNA SIKILIR.ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 190 C’DE  10-12 DK PİŞİRİLİR.

GRANÜL KAHVEYİ SICAK SUYUN İÇİNE ALIN. KEDİDİLİ BİSKÜVİLERİ KARIŞIMDA ISLATARAK KALIBIN DİBİNE KOYUN, ÜZERİNE  KREMA KARIŞIMINDA DÖKÜN, BU İŞLEMİ 3-4 KAT DEVAM ETTİRİN.ÜZERİNE KAKAO DÖKEREK SERVİS YAPIN.

 

 

 

 

 
 

 

 
Güncelleme: 26/01/2015 17:01:45
×
Son gelişmelerden anlık haberdar olabilirsiniz.

Tv8.com.tr Bildirim ile, web sitesine girmeden de haberleri takip edebilirsiniz.